Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lee

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
Snabba svar / Tidningar
« skrivet: 05.08.2014, 13:38:15 »
Gjorde röjning i hyllan och bestämde mig för att slänga samtliga nummer av SoundOnSound. Jag tror jag har i princip alla nummer sedan 2002 eftersom jag prenumererat. Någon som vill skulle vilja ha något att läsa i hängmattan så kan ni alltid komma förbi och hämta dem. :) Bor utanför Lund, så vet ni var jag finns. De finns väl kvar i ett par dagar innan de går i pappersåtervinningen!

Nu ska jag fortsätta att ha semester!  B)

Ha det
Lee

2
Nyheter från världen / SV: Min andra 5/5 i dansbandsindustrin :)
« skrivet: 17.04.2013, 00:25:47 »
Blev lite impad ett tag då jag funderade på hur fan du hade lyckats få till en 5/4-delstaktslåt i dansbandssvängen. Ända tills jag läste ordentligt! :D Grattis som tusan i alla fall!

3
Övrig utrustning / SV: MIDI in slutar fungera
« skrivet: 21.03.2012, 13:30:54 »
Balancerat läge skall nog bara användas till laptops och kontorsapplikationer för att spara ström. I andra lägen där man behöver processorkraft och hastighet så är det inte tillrådigt alls. Det enda som händer är att processorn går långsammare. (Men det var ju inte problemet här antar jag.)

4
Hade själv en adapter (som jag inte hittar just nu!) som passade perfekt till mina etymotic er-6. De syns på bilden i här:
http://www.etymotic.com/pdf/erme-instructions.pdf
http://ec1.images-amazon.com/media/i3d/01/A/man-migrate/MANUAL000057680.pdf
även om gjutningen ser väldigt märklig ut på bilderna. Fungerade på mina i alla fall.

Hittar jag dem senare lägger jag upp en bild.

5
Studiobygge / SV: El till studion: dosa eller utanpåliggande?
« skrivet: 13.12.2011, 01:29:32 »
Också en möjlighet!  :lol:

6
Studiobygge / SV: El till studion: dosa eller utanpåliggande?
« skrivet: 11.12.2011, 19:23:53 »
Du sätter 3 lager gips och borrar sedan hål på en decimeter och sätter dit ett plastlock på ca 3mm. Läcker det? Klart som fan att det läcker!

Det finns någon beskrivning från Gyproc för länge sedan där de byggde "lådor bakom gipsen och gjöt in eldosor i väggen. Hittar dock inte beskrivningen på rak arm. Skall du inte roa dig med det så föreslår jag att du sätter utanpåliggande och när du väl har fått igenom trådarna så måste du peta i akustikfog (eller liknande) i röret. Annars kommer ljudet likt förbaskat ut. Du provade säger som barn att tuta och prata i någon form av rör och det fungerar skitbra. Men det kanske inte är den form av kommradio du vill ha i studion, hehe.

Edit: Ja hej va man kommenterade det i tid. Rummet är väl byggt och inflytta och utflyttat för längesedan. Får nog kolla på tiderna bättre framöver... :)

7
Nyheter från världen / SV: RIP Don Partridge
« skrivet: 25.09.2010, 15:42:21 »
Farsan hade "Blue Eyes" och "Rosie" på skivor hemma, så visst spelades han hemmavid.

8
Se där ja, det blev en överenskommelse i alla fall. (Tyckte dock att "rabatten" var jävligt snålt tilltagen.) Hoppas det går bättre nästa gång!

9
Vi brukar spela i 3x45minuter med två 15 minuters pauser. Men det är det jag säger också till dem som bokar. Underhållningen blir tar ca 3 timmar alltså. (Att pauserna har en tendens att bli kortare och gigget något längre för att folk har roligt, och därmed vi med, är en helt annan sak.) Om de som har festen inte har full koll och inte är klara till 22 utan käkar fram till 23 och vi skall spela till 01, då blir det bara 2 timmar. Men man upplyser om allt sådant i förväg så ingen blir överraskad.

Att grabben inte vill spela i helblött förstår jag eftersom jag har fått mer än en smäll av strömförande prylar. Sedan har det blivit bättre med tiden eftersom vi numera släpar med oss en egen jävla byggcentral om det behövs. Och kompgitarristen är elektriker som kan bygga om, om det skulle behövas! :D

Sedan förstår jag om han blir grymt sne på att ni inte vill betala. Jag tycker inte heller om när någon inte vill betala för sig. Och själv försöker jag till exempel oftast betala när jag äter lunch, eftersom det blir så dåliga vibbar annars. För inte tala om hur arga de kan bli på Kapp-Ahl om man går utan att betala... Har man använt sig av tjänsten så skall man betala, helt enkelt. Men om man är missnöjd så skall man säga det. Hur skall den som lirar kunna bättra sig? Att skrika otidigheter och annat är grymt oproffsigt och något som man bara inte gör. Men du skulle nog ha påpekat att ni inte var nöjda redan innan de lämnade festen. Det är lite lättare att ta det då. Och vore jag bandet så hade jag diskuterat en lösning och sänkt priset, för jag hade själv garanterat känt på mig att det inte hade fungerat bra nog.

(Och nästa gång du skall skoja till det i Lundatrakten så hojta till så skall vi se om det inte går att göra både billigare och bättre! )

10
Studiobygge / SV: Ventilation i liverum.
« skrivet: 15.07.2010, 09:58:22 »
Bygger du ventilation så skall du nog använda riktiga dämpare. Finns att köpa på lite olika ställen, men jag hade ventilationsfirma som satte rören, så jag kan inte ge tips på var som är bäst.

http://www.ventilationsbutiken.se/index.php?option=com_phpshop&page=shop.browse&category_id=e35fbed250d4c4ee94259b1178863272

Mina såg ut så här innan väggarna var klara.


11
Studiobygge / SV: En gipsskiva för mycket?
« skrivet: 22.06.2010, 22:32:38 »
Ju större luftspalt desto bättre, men har man lite utrymme så får man anpassa. Själv har jag bara 5cm men sedan använde jag stålreglar (något bättre ur ljudisoleringssynpunkt) och sedan OSB+gips+gips. OSBn är mest där för att man skall ha något i botten som man kan skruva uttag och gitarrhängare i.

12
Studiobygge / SV: En gipsskiva för mycket?
« skrivet: 21.06.2010, 08:50:48 »
Ledsen att göra dig besviken, men det låter som om du har kört lite fort och satt gips på fel ställen. En dubbelvägg med dubbla skivor skall se ut som följer (utifrån och in)
Gips - Gips - regel och isolering - luftspalt - regel och isolering - gips -gips. Har du gjort gips innan luftspalten så får du faktiskt sämre isolering än om du tar bort den. Det kallas för "triple leaf" och du kan läsa mer här. (Även om jag inte är fantast av företaget...)

http://www.greengluecompany.com/understandingTripleLeaf.php

13
Snabba svar / SV: summit audio 2ba-221 fråga.
« skrivet: 13.05.2010, 00:14:26 »
Uppenbarligen stendumma frågor:
xlr -> tele : är telen balanserad?
tele -> ljudkort : är ingångarna på ljudkortet balanserade?

Känns mer som om tele utgång (balanserad) skulle vara den som jäklas om man råkar proppa in en mono-tele i den. Och ja, +4dB är starkare än -10dB. typ 14dB...

Men jag har ingen 2ba-221 ännu så jag kan inte testa, men jag meddelar glatt att jag drägglar avundsjukt...  :P  Men snart är surround-anläggningen klar. Krävdes att jag byggde om en med ljudisolering och målade om. De nya högtalarna matchade inte väggarna enligt hustrun... :D

14
Studiobygge / SV: Ett litet studiobygge till...
« skrivet: 11.05.2010, 23:40:46 »
Bugar mig för denna målmedvetenhet.  -_- Det börjar nästa bli så att man får lust att ta en turistsväng till Finland i år...

15
Övrig utrustning / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 10.05.2010, 23:02:58 »
Jamen Perrra! En hel arsenal av nya leksaker. Du får tala om hur sakerna fungerar i verkligheten. Framför allt Frosten, eftersom jag bygger allt i datorväg själv och börjar bli mer än lindrigt trött på det... :P

16
Övriga musikfrågor / SV: Vem har en Roland D-50?
« skrivet: 05.05.2010, 00:07:40 »
@Bribedant: "Allting under 40hz ska vara Taurus"

I like how you're thinking! :)

17
Övriga musikfrågor / SV: Det var bättre förr... eller inte.
« skrivet: 05.05.2010, 00:03:21 »
Det var bättre förr. För -jag- var bättre förr... tragiskt nog...  :( :D

Men musiken? Näh, det tycker nog inte den här farbrorn i alla fall  :lol:

18
Ljudkort / SV: Klocksynk...
« skrivet: 27.04.2010, 12:08:34 »
Running Fireface and Octopre. Fireface is Master and Octopre is slave. Works perfect. Your system should look something like this if you look at the lower part of the picture.


19
Händelsekalender / SV: musik mässan i frankfurt 2010
« skrivet: 19.03.2010, 22:04:10 »
Om man fick tillgång till en företagsinbjudan så kanske man hade kunnat tänka på det...

20
Övriga musikfrågor / SV: Spotifyinvites - finnes
« skrivet: 16.03.2010, 15:37:54 »
Som ett brev på posten då jag just fick en förfrågan från en kompis som inte hade. Och så fanns det här! Höjdare! Tackar!

21
Nyheter från världen / SV: Quadkicken är här
« skrivet: 12.03.2010, 00:30:48 »
Ja det blir bara värre och värre...

sannerligen...

tacka vet jag den gode John Bonham i tex Good Times Bad Times från Zeppelins 1:a, snacka om flap med 1 b.k pedal, allt annat förefaller stolligt...

 ;)

Ska jag hjälpa farbror över gatan?

 :lol:  :lol: Lyssna på Scott Travis i Judas Priest och vad han åstadkommer bara med en pedal. Mmm om 20 år är det väl jag som får höra sånt om hjälp över gatan när man säger tacka vet jag Scott.  :lol: :blink:  :wacko:  :( Usch va gammal man blir fort.

Ja, fast det är bra jädra träligt att det alltid måste komma in någon "gubbe" och prata om den gamla goda tiden, då trummisarna (eller andra musiker i andra trådar) minsann kunde, nu var det en tråd om quadkick och inte trummisar. :)

Så därav min kommentar. Sen tycker jag väl inte att detta låter så vidare bra, men det var lite fränt och någon ny tvist bara.
Fantastiskt rolig kommentar. :) Skrattade så jag kiknade! Faktiskt!

Jodå, jag är gammal trummis med betoning på gammal, och kan inte ens hantera dubbelpedal på något vettigt sätt. Men är man uppvuxen med gammal klassisk hårdrock och jazz så blir det en pedal till high-hatten och en till baskaggen, typ. Och jag tycker väl inte sådan bastrummeonani är speciellt roligt heller. Man måste få till lite sväng och udda variationer för att det skall bli roligt. Som Peter Wildoer t.ex. Fort som fan men med något annat än bara kulspruta. Det är kul! Tycker jag då alltså. Som inte ens kan hantera ett dubbeltramp...  :wacko: Så den här farbrorn kanske också behöver hjälp...

22
Övriga musikfrågor / SV: Hur skulle er supergrupp se ut..?
« skrivet: 05.03.2010, 11:09:54 »
Supergrupp med tillhörande musiktips. Mycket nöje...

Gitarr 1: Stefan Wernborg
Gitarr 2: Dregen
Bas: Gary Willis
Sax: Bob Mintzer
Trumpet: Goran Kajfes
Trombon: Nils Landgren
Piano: Klas-Henrik Hörngren
Sång 1: Tommy Körberg 1971
Sång 2: David Coverdale 1978
Produktion & keys: Alan Wilder

Genre: progressive synthrock med jazz i baktanken.

Ring när det är klart så kommer jag och kollar! :)

23
Får väl lägga till min favorit Tommy Emmanuel


24
Här är min nästa favorit som 1:15 in i videon spelar låten Sylvia. Farbrorn heter Jan Akkerman och flera av er vet vilken grupp han spelade i. Han ser ut att ha åldrats med värdighet...
Det gillade vi! Kan fortfarande inte ta fram den tolvsträngade utan att rätt som det är kör man ackordriffet från Sylvia. Kanonlåt! Å "gutt" att se den akustiskt. :)

25
Studiobygge / SV: Bygga inspelningsbås
« skrivet: 17.02.2010, 20:04:21 »
Tycker det låter skumt med skumgummi. :P JAg har inte ens sett det användas och Sayer brukar ju själv använda isolering som är porösare och helst använder han spaltdämpare. (Hålrummen i kyrkor, som fungerade som helmholzare, var delvis fyllda med aska för att öka Q.) Tror skumgummi var fastare så att det påverkade centerfrekvensen mer, som att fylla på vatten i flaskan.

Har själv varit inne på samma sak som Emulator, att borra hål i en skiva och sedan sätta rör i den. Frekvensen är ju beroende av längden. Om man ligger lite fel i frekvens åker filen fram man gör dem kortare och stämmer om dem! :D

Jag är otroligt tveksam till att det kommer att fungera överhuvudtaget, men jag hejar glatt på för det hade sett så jädra fräckt ut på en vägg!! B)

26
Studiobygge / SV: Bygga inspelningsbås
« skrivet: 17.02.2010, 08:35:10 »
Hoppas du inte menade "fylla" eller "polyuretanskum, om du inte tänkte flytta centerfrekvensen.  :unsure:

27
Ljudkort / SV: Lynx Aurora (en något exalterad "recension"?)
« skrivet: 04.02.2010, 09:45:07 »
Usch Mr. Artrock. Få mig inte att börja snacka om mp3/kompression/dist/loudness war för då slutar jag inte.  B)

Men jag får hålla med Marcus att sakerna faktiskt inte spelar sååå stor roll. (Att några av oss är prylidioter är en helt annan sak.) Dock är det så att jag är säker på, och det har jag sagt förut, att sätter man en hoper Behringer, Alto och Creative prylar i dina, och några få andras händer här på detta forum och andra, så skulle ni kunna ratta ihop en bättre skiva än 99% av alla oss andra. Dessutom skulle 99,9% av oss inte kunna höra att man använt billiga prylar. Och av gemene man så skulle 99.9999% aldrig kunna höra det (eller ens förstå vad vi pratar om), det är samma människor som gärna spelar en mp3a i sin stereo...
 :P

28
Nyheter från världen / SV: Aftonbladet Recenserar Zekes
« skrivet: 26.01.2010, 13:08:52 »
Gött!! :)

29
Övrig utrustning / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 31.12.2009, 13:34:15 »
Jisses, vitseriet blir bara sämre med tiden!  :lol:

Fick faktiskt exact den mixern i julklapp. Första mixen blev en Frozen Mango Margarita i går kväll. Går helt i enlighet med min nya livsstil efter nyår: mera frukt och grönt. ;)  Gott nytt år på er go' vänner!


30
Övrig utrustning / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 31.12.2009, 02:16:46 »
Önskade mig en ny mixer i julklapp


Jag fick en sådan i julklapp. Vet inte riktigt vad jag skall använda den till ännu. Det blir väl mest blandat...

31
Studiobygge / SV: Bilder på din studio
« skrivet: 30.12.2009, 17:18:22 »
Ha ha, å JAG anses vara något av en bonne ;)

Jag tänker hålla fast vid tanken att det KAN vara din nya studio - bara för att det vore jävligt häftigt  :ph34r:
Kontrollrummet är på övervåningen har perfekt akustikbehandling. Nerevåningen är det stora inspelningsrummet med en härlig rymd. Jordkällaren används mest för sångpålägg...   :P

32
Nyheter från världen / SV: Svensktoppen!
« skrivet: 30.12.2009, 17:13:22 »
Jättegrattis!  :)

33
Nyheter från världen / SV: God Jul!
« skrivet: 24.12.2009, 12:44:26 »
God jul allihopa!  :D

34
Studiobygge / SV: Bilder på din studio
« skrivet: 25.11.2009, 09:04:42 »
Tavlan hade jag lätt köpt om jag sprungit på den ute på stan.  :wub:

35
Cubase / SV: Cubase 5 & Superior drummer 2
« skrivet: 12.11.2009, 20:19:35 »
Var nyss en tråd på studioforumet som beskrev det.
http://forum.studio.se/index.php?showtopic=70038&hl=

Sidor: [1] 2 3 ... 11