Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Desmond

Sidor: 1
1
Studio, produktion och övrigt / SV: Bandnamn ?
« skrivet: 30.05.2022, 08:48:00 »
Stoff! English speakers will think you're trying to be creative with the word "stuff".

2
Helt glasklart det här!  :rolleyes:

Skämt åsido, min tolkning är att den ger en elitistisk framställning av låtskrivande och den myckna härlighet upphöjda låtskrivare i allmänhet och textförfattaren i synnerhet ger till resten av mänskligheten. Ganska bra maskerat dock.

Och den visar också på att det inte är gratis utan kostar i form av lidande för konstnären i fråga...

/D

3
klart att det är en anledning till att det kan låta upprepat och trist, att man har hört et förut masa gånger.

Men, om jag lyssnar analytiskt på det hele, så hittar jag inte något annat riktigt heller?  jag tycker helt enkelt inte att de är speciellt bra, varken melodier eller hur det är producerat.

Man beöver inte slänga dem på sophögen, det har jag aldrig sagt. Många älskar deras musik, så varför skulle jag vilja ta bort det?

och du, eftertanke finns det gott om här. På vilket sätt har jag visat att jag inte skulle tänka efter?


EDIT: Blues har funnits långt innan, och där infinner sig ibland samma känsla av upprepning. MEN, de som gör det bäst, låter ändå eget och unikt :)

Jag tycker nog fortfarande att Beatles låter eget och unikt, precis som många gamla bluesartister. Däremot finns det låtar som är extremt uttjatade, t.ex "Yesterday" som är så upphaussad har jag aldrig förstått storheten i, väldigt banal om man jämför med det mesta annat de gjort.

När du analyserar deras musik idag verkar det som du gör det med alla referenser du har förvärvat som ligger efter Beatles i tiden och därigenom byggger på/influerats av Beatles och andra bands musik och all musikalisk samt produktionsteknisk utveckling sedan dess. Det är det jag och en del andra här vill komma åt att man måste bedöma dem i den tid de uppstod och verkade i.

Sedan är man olika och du verkar helt enkelt inte tilltalas av deras musikaliska och harmoniska språk särskilt mycket och det är helt OK.

Sista meningen var bara ett litet tips från mig till dig men är du redan eftertankens mästare så behöver du naturligtvis inte hörsamma det. Då kan du givetvis gå i försvarsställning efter lite tanke om hur du bäst besvarar mitt lilla inlägg.  ;)

4
Jag får nog nöja med att ingen slår dom när det gäller helheten. Det räcker gott åt mig i vilket fall.

Fast det är ju personligt. För mig finns massa band som slår dem med hästlängder när det gäller helheter, i och med att betlarna inte slår an nån emotionell grej i mig. Jag tror det mest förklaras med dina egna ord om puberteten etc :)

För oss som finner Sir McCartneys melodier som lite förutsägbara och trista, så är ngo bealtes bara en produkt av sin tid. Duktiga, ja, men inte unika.

För jo -jag tycker mycket bealtes låter trist, upprepat och så. Slå mig gärna :lol:

Hendrix är väl också en sådan gestallt som mer var först än speciellt duktig tror jag?


Det är egentligen konstigt varför man inom musiken stoppar upp folk på sina pedistaler och säger "det kommer aldrig bli så här bra". (jag kan bara nämna mig själv som exempel här, jag är säker på att det aldrig kommer göras en bättre skiva än den sista alan wilder var med på)

Inom idrotten och forskning och allt annat, så är det ju tvärt om. "Undras hur länge rekordet på 100m kommer bestå?"

Och det GÅR att jämföra. Som designer tar man ju fram saker med kreativitet och konstnärlighet -även sånt som sitter i maskiner. MAn kan bara räkna på konstruktioner som finns -någon måste komma på hur det skall se ut.

Oerhurt  :rolleyes: intressant ämne iallafall !

Du har aldrig funderat på _varför_ du tycker det låter upprepat och trist?
Skulle det kunna vara så att det är för att det _har_ upprepats väldigt ofta dels av Beatles själva varje gång man hör dem samt alla låtar de influerat upphovet till etc.
Innebär detta att de inte var nya, intressanta och roliga när de en gång gjordes?
Innebär detta att man bör slänga dem på sophögen som förbrukat gods?

Personligen har jag funnit att lite eftertanke då och då gör mig gott, men det är min åsikt.

5
Aggressiv ilska: "Masters of War" - Bob Dylan
Uppgiven ilska: "Mother" - John Lennon

6
Demolåtar / SV: Write me a letter
« skrivet: 27.07.2008, 11:25:45 »
Förstår inte hur folk kan få detta till dansband med den sången, hur cool som helst ju. :)

Fast tycker du inte det är lite väl mycket "If I Was A Carpenter" i versen?  :rolleyes:

7
Demolåtar / SV: Stone - vill veta om refrängen hookar
« skrivet: 27.07.2008, 10:16:03 »
Refrängen låter mer som en brygga till refrängen tycker jag. Inte speciellt hookig. Därmed inte dåligt alls. Lite väl Seattlig attityd i sången kanske.

Jobba på.

Jag håller med Wernborg här, "refrängen" låter mer som en brygga. Tyvärr finns det inget hookigt i den. Jag missade den faktiskt vid första lyssningen och undrade när refrängen skulle komma och sen var låten slut.

Inte kul att höra kanske men bra att veta. :(

8
Festivaler / SV: Forumfestival #4 "Kulturkrock" starttråd
« skrivet: 02.09.2007, 11:13:54 »
Med sexminuters gräns kan ju Dede loopa John Lennons 3 min tystnad och verkligen göra underverk, vill vi verkligen riskera att gå miste om en dylik upplevelse?  :unsure: :huh:

9
Festivaler / SV: Forumfestival #4 "Kulturkrock" starttråd
« skrivet: 30.08.2007, 17:45:09 »
Jaja, på så sätt, då är det ju bara att välja stilar så långt ifrån varandra som möjligt så har man segern som i en liten ask då!  ;)

glöm inte att de skall gifta sig på ett sjukt bra sätt.  ;)  Skämt å sido allt går att missförstå om man bara vill. Skall du vara med?  :)


Tror tyvärr inte det, jag gillar mer att renodla stilar än att blanda. Men man vet aldrig, om andan faller på kan allt hända. :)

10
Festivaler / SV: Forumfestival #4 "Kulturkrock" starttråd
« skrivet: 30.08.2007, 15:45:39 »
Jaja, på så sätt, då är det ju bara att välja stilar så långt ifrån varandra som möjligt så har man segern som i en liten ask då!  ;)

11
Festivaler / SV: Forumfestival #4 "Kulturkrock" starttråd
« skrivet: 30.08.2007, 15:12:07 »
Är du medveten om att många av de uppräknade stilarna är väldigt närliggande varandra. Jag menar kombinera punk och skate-punk är väl inte så mycket kulturkrock eller?

För att det skulle bli ordentlig kulturkrock skulle man behöva ordna dem i något slags system t.ex där du har angränsande stilar bredvid varandra och sedan ett krav där det måste vara säg fem stegs avstånd mellan de valda stilarna.


Fast å andra sidan, vem bryr sig egentligen ...  :)

12
Det finns en psykologisk term för vad du håller på med Perra som kallas projektion. Du behöver lite tid till eftertanke verkar det som istället för att slå vilt omkring dig som du gör just nu. Kanske kan hjälpa dig lite i din textskrivning också för du är inte helt talanglös när det gäller att skriva musik.  ;)

13
Festivaler / SV: Forumfestival #3 - Diskussionstråden
« skrivet: 09.07.2007, 19:28:20 »
Eftersom det verkar dåligt med ideer (iaf bra sådana) kanske jag kan bidra med en? Varför inte fortsätta på årstidstemat och köra en höstlåtsfestival? Med tanke på sommarvädret hitills lär det inte bli svårt att hitta känslan. :unsure:

Tvång på udda taktarter undanbedes vänligt men bestämt!  :angry:

Vad tycks!? :)


14
Demolåtar / SV: Yllet - You dont please me
« skrivet: 02.07.2007, 23:08:36 »
Låten har potential men saknar refräng.  B)

15
Demolåtar / SV: These Memories
« skrivet: 21.05.2007, 15:00:35 »
Jo denna låt har helt klart radiopotential. Påminner ganska mycket om Enrique Iglesias.
Däremot gillar jag inte "Everywhere I go" partiet, låter som nämnde Enrique sjunger duett
med Axl Rose. Men smaken är ju inte alltid densamma hos alla och envar.

:)

16
Om kontrollrummet.com / SV: Diskussion ang kontrollrummet @ MySpace
« skrivet: 02.05.2007, 10:20:44 »
Nja, första meningen tolkar iaf jag som exkluderande länder utanför norden. Sverige, Finland och Norge som sedan nämns som exempel ingår ju alla i norden så det är inte en så lyckad formulering men "whatevva" vill ni ha kvar texten som den står tänker inte jag gråta mig till sömns över det i vilket fall som helst. Bara min reflektion.

 :)

17
Om kontrollrummet.com / SV: Diskussion ang kontrollrummet @ MySpace
« skrivet: 02.05.2007, 10:03:03 »
Jag tycker det känns som Valdez överreagerar lite här. Det finns ju inget som säger att en svenskspråkig person i norden idag måste vara arier, eller hur? Jag har inga problem med att texten talar om att det är en svenskspråkig sajt för jag har inga problem med sanningen. Däremot att definiera geografi på ett ickegeografiskt ställe är ju lite konstigt kanske? Jag menar, om jag flyttar till London, blir jag då utkastad från KR? Hur kontrollerar man detta, gör administrationen hembesök så man inte fejkar IPadressen? Ska man kanske baka lite bullar så man kan bjuda på fika? Gillar ni kanel eller vanilj? :huh:

 ;)

18
Festivaler / SV: Forumfestival #2 - Diskussionstråden
« skrivet: 30.04.2007, 18:56:17 »
Hörni hallå där! Linkowitch ursprungliga ackordföljd var C G Am F, inte C Am F G, det är en j-la skillnad!!!!
Rätt ska vara rätt!

För övrigt tycker jag det är en bra ide så jag röstar på förslag nr 7 (med rätt ackordföljd)

:)

19
5p till låt nr 1 - Sjysst piano o stråk arr, lite svagt genomförande men finns ansats till riktigt bra melodi här.

3ptill låt nr 2 - Kompetent, skickligt, kanske lite tråkigt. Hade nog fått full pott om det inte vart för det anskrämliga gitarrsolot som jag inte vet hur det hittade dit. Låter mer som plagiat på plagiat av Beatles än Beatles själva. Kommer att tänka på ett gammalt band som hette Beagles tror jag som hade en hit i det här stuket på slutet av 80-talet eller någe.

2p till låt nr 3 - Har lite svårt för Freddie Wadling röster men seriositet är alltid ett plus i min bok.

1p till låt nr 4 - Ta bort!  :) (inte min säck sas)

20
Festivaler / SV: Forumfestival #1 - Diskussionen går het!
« skrivet: 18.04.2007, 00:18:14 »
Tyvärr så blir det en kastad handuk även från mig. Aoly reste bort när vi skulle sätta igång så det var inte mycket att göra åt...:(

Heder åt alla som färdigställt sina bidrag dock, ska bli kul att höra resultaten. :)

21
Festivaler / SV: Forumfestival #1 - anmälningarna sker här!
« skrivet: 19.03.2007, 01:46:56 »
Fyra veckor är helt OK för mig, det är ju ganska många moment att gå igenom. Snacka ihop sig, göra låten, spela in och sedan mixa. Har man då ett jobb att sköta också så låter fyra veckor bättre än tre för mig iaf.

22
Festivaler / SV: Forumfestival #1 - anmälningarna sker här!
« skrivet: 18.03.2007, 22:56:04 »
Jag anmäler mig om det var några oklarheter kring detta :)

23
Festivaler / SV: Forumfestival #1 - anmälningarna sker här!
« skrivet: 17.03.2007, 20:47:30 »
Sjysst att det blir min ide, kan bli hur bra som helst, eller bara pannkaka, vi får se! :)

Jag e på, jag har mikrofon, röker röda prince o dricker bourbon så visst f-n kan jag sjunga!  B)


24
Festivaler / SV: Forumfestival?
« skrivet: 02.03.2007, 14:18:41 »
Samarbetsfestival är ingen dum idé.

Men hur gör vi me de som inte har någon att samarbeta med?  ;)

Jag har ett förslag på en variant på samarbetefestival.

Alla intresserade (enskilda personer) anmäler sig till den som håller i festivalen. Denna väljer sedan genom en slumpmässig procedur parvis ut deltagare som sedan blir informerade om vilka de parats ihop med och sedan kan samarbetet börja :)

Genom detta skulle man undvika samarbeten typ "ja o jonas asså ba vi ha hengt ihop sen småskolan ba, sandlådan duvet, vi kan ba slenga ihop nåt på ett pa timma innan vi går ut o kör jernet på stan ba!" och det skulle ge en större utmaning tycker jag.

Eventuellt kan man ange genrer i sin anmälan för att föhindra allt för extrem crossover men det är nästan bättre utan.

Vad tycks!?

BTW Klart man ska skriva texten själv, det handlar om utveckling det här!

Sidor: 1