Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - HasseFX

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 45
1
Studio, produktion och övrigt / SV: R.I.P. Jaak T Arendi
« skrivet: 15.04.2021, 00:03:53 »
Neeej!  :( Så otroligt tragiskt! Älskade hans underfundiga ambienta musik! :wub: Vila i frid,  Jaak!!

2
Om kontrollrummet.com / SV: Nytt utseende på forumet
« skrivet: 24.03.2021, 22:20:17 »

3
Färdiga produktioner / SV: Music - HasseFX (cover på John Miles)
« skrivet: 11.02.2021, 13:14:43 »
Det här var skönt att lyssna på härlig mix och toppen sångare

Tack Max!  :wub:  Tänker jag ska göra mer jobb med Alexis framöver!

4
Skön tung låt och bra framfört! Skitbra sjunget!  B) Inte helt lätt att få den på rätt plats i mixen! Som nämnts ovan, lägg lite varm röraktig dist på sången, möjligen lyft lite med EQ ca 2dB vid 1-2 kHz och sänk samtidigt nivån - så tror jag att sången limmar bättre!

5
Färdiga produktioner / SV: Music - HasseFX (cover på John Miles)
« skrivet: 06.02.2021, 12:06:16 »
Jag var och såg honom & Co på Konserthuset på 70-talet men något så här pampigt tror jag nog inte att han fick till, jag vet inte ens om han hade släppt den här låten då. Framförallt var det gitarrliret som blev ett bestående minne av den kvällen.

Jag såg honom inte live men köpte skivorna fram till "Zaragon". Han körde rätt feta arrangemang men "Music" är ju något alldeles extra over-the-top!  Absolut en underskattad gitarrist som spelade melodiskt när de flesta andra körde blues-klichéer ala Clapton!

Har jag fel om jag någonstans anar en Prophet V i det här pampiga som ni har gjort?

Du hör rätt i stort - min idé var att göra arret i en fet prog-rock-sättning med gitarrer och keyboards i stället för orkester. Det mesta är mellotron och Hammondorgel, men i mitten får en Prophet 12 fylla på med typiska Prophet-brass (spelandes valthornsstämmorna).

6
Färdiga produktioner / SV: Music - HasseFX (cover på John Miles)
« skrivet: 28.01.2021, 19:23:21 »
Väldigt bra inte mycket att tillföra. Mer än att gärna lyssna.
// Ynot

Jättesnyggt! Mäktig ljudbild och skitbra spelat och sjunget!
Har inget att anmärka på.
/Asti

Dessvärre inte riktigt min grej men det hörs att det är bra, kör hårt


Tack Ynot, Asti och Sven för kommentarer  :wub:

Har lite småfix kvar och "riktig" mastring innan jag släpper denna! Kul men jobbigt projekt som sagt!  :P

7
Färdiga produktioner / SV: Schrödingers cat
« skrivet: 17.01.2021, 23:45:17 »
Riktigt bra låt, arr, spelat.... ja allt är rätt, men mix/produktion låter lite för "rent" och HiFi för genren IMHO  :rolleyes:  Å andra sidan 'r det kanske avsikten och det respekterar jag förstås!


8
Ja verkar finnas en del mer eller mindre organiserat där! Går man in för att jamma får man leta runt lite vad som verkar fungera för tillfället! Det blossar upp en del kul saker och efter ett tag går luften ur ;) Är nybörjare på Jamulus som sagt så jag tittar mest runt och hoppar in på olika instrument för att komplettera.

9
Är det fler som använder Jamulus?

https://en.wikipedia.org/wiki/Jamulus

https://jamulus.io/

Läste om det (och andra realtidslösningar) för "länge sedan" men bestämde mig först igår för att testa! Rent tekniskt fungerar det förvånansvärt bra, Man behöver ha överseende viss latency och dropouts, men eftersom det bara är ljud och ingen video, samt att man bara har två strömmar (ut samt in "färdigmixat" åter från servern) så stör det inte så mycket. men fast lina är att rekommendera.

Har inte satt mig in i "kulturen" kring det hela, men rätt kul mix av nybörjare och hyfsat drivna deltagare. Lite heta linjen/IRC över det hela. Många band som repar och diskuterar via sina öppna servrar. Andra använder det som en broadcast-kanal, även om det inte fungerar så bra för det.

Satt in i några sessions, från vispop till artrock - det glitchade lite, men berodde mest på folks ovana att hantera latency och ev. egen "hantering" av timing, men till och från fanns verkligen liveband-känslan där!

10
Studio, produktion och övrigt / SV: Sample rate fakta
« skrivet: 04.01.2021, 22:05:36 »
..11
Ja vad säger man...  :wub:

12
Ok, nu fattar jag vad du är ute efter. Gillar soundet i den låten och den är betydligt "luftigare" i mixen.
Även det en riktigt snygg cover.

Lite ovan att man mastrar i ett så tidigt skede utan jag brukar hålla mig strikt till mixningen fram tills att jag känner mig helt klar med allt innan man trycker till och puschar upp, annars blir jag lätt lat sedan och tycker att det låter "tillräckligt bra" och lämnar låten. Men det är jag det.   :P

Har du ngt bra tips på forum där du fått kontakt med de olika sångarna från olika delar i världen?

Tack - ja "Music" är mer färdig, men med en del finputs kvar! Angående "fulmastring" så är det precis som du säger! Risken är att man nöjer sig halvvägs, vilket man ofta gör på mindre ambitiösa ansatser tyvärr. Men det är en lärprocess också! Sångarna har jag hittat på diverse prog-forum där jag lagt ut musik och fått andra musiker intresserade. Jag har projekt där jag jagat sångare i snart 10 år nu  :blink: :lol:

13
Tack Kornstad för genomlyssning, genomlysning  :rolleyes: och konstruktiva kommentarer! Kul att en riktig fan av eran gillar vår version  :wub:

Uppskattar mycket den detaljerade analysen av mix/master - som du skriver så är den bullrig (även Wernborg ovan), pga en riktigt snabb fulmastring, med tonvis med energi som går förlorad där den inte ska vara. Men det är en råmix och det ska kompletteras och fixas med både sång och annat. Jag ska titta/lyssna noga vid de frekvenser som du pe(a)kar på! Kan vara min lyssning (monitorer  & rum som spelar en ett spratt vid 122Hz) Till den färdiga versionen lär det bli en betydligt noggrannare mastring.

Angående soundet så vill jag inte efterlikna något specifikt utan jag har ett eget ideal, närmare 80-90-tal än renodlat 70-tal. Jag gillar ett mer tungt och samtidigt "atmosfäriskt" sound än 70-talets kartong-ideal. Däremot är det levande samspelet och dynamiken som bäst den perioden så den mer stökiga känslan gillar jag mycket.  Jag har en (potentiellt) kul idé vad jag vill med mixen - vi får se om det fungerar när låten blir klar  :rolleyes:

Lyssna gärna på min cover av John Mile's "Music" i färdigsektionen på KR, där energibalansen är betydligt bättre, trots en mycket välstoppad korv ;) https://www.kontrollrummet.com/index.php/topic,61171.0.html#new

14
Kanske inte riktigt min tekopp men jeklar så bra genomfört, svinsnyggt!!! Stora cudos för det!  :wub:

Tack J!  ^_^

15
Demolåtar / SV: Höstambient, Why snow
« skrivet: 21.11.2020, 15:14:46 »
Underbart vackert och intensivt!  :wub:

16
Festivaler / SV: Festival #65 - Röstning slutförd
« skrivet: 16.11.2020, 08:59:01 »
Grattis, Slaptap!  ^_^

17
Ambitiöst och bra drag.

Bra sångare. Och väldigt bra lir, men i ärlighetens namn låter det rätt illa. (mixmässigt alltså)

Jag uppfattar det som något lågfrekvens som ligger som en matta genom hela låten. Nästan som att något gått fel i "fulmastringen".  Det lättar i breaket i mitten. Det låter också väldigt mättat och överkomprimerat, så det kanske är det? Ner med reglarna på noll och början om.  :D

Gitarrsolot.  :wub:

Gött jobb.

Tack för fina ord!  :wub:

Ja grundmixen är sådär och min fulmastring har skapat en del buller - överkomprimerat men ändå inget direkt nivålyft. När låten blir klar lär det bli andra bullar  :rolleyes: Tack för bra kommentarer!

18
Demolåtar / !
« skrivet: 14.11.2020, 18:04:29 »
Grymt bra och härligt spelat! I mitt tycker så ligger baskaggen lite högt. Kan fixas med kompression. sologitarrerna behöver EQ:as på samma sätt för att de inte ska låta olika högt vid lyssning i olika media. Hela mixen mullrar lite i mina öron men kanske att en kompression och ev sänkning av baskaggen kan fixa det.

Tack för kommentarer!  ^_^

Bra synpunkter på mix!  Buller och antagligen bakaggen kommer av dålig fulmastring i all hast, men jag ska kolla på det när jag mixar på riktigt. Samma sak med leadgitarrerna - bra heads-up där!

19
Tack Martin! Är också mer fan av Gillan-tiden och det senare de gjorde var inte alltid så kul! Däremot - hörde Stormbinger när den släpptes och gillade direkt - tycker fortfarande riffet är ett av de "bästa" :)  Men har aldrig varit speciellt förtjust i 70-talssoundet på hårdrock (Zep undantaget). 80-talet var tyngre men i min åsikt imbecillare rent musikaliskt (NWBHM, Thrash). Har fnulat på en cover sedan dess, men 2015 gjorde Coverdale som sagt ett eget cover-album (The Purple Album) med "moderniserade" Purple-låtar. Där kom tyngden, men hans röst var trasor tyvärr och loudness wars rasade som värst!

Jag ville ligga närmare Whitesnake i tyngd men ändå ha lekfullheten och skorrande Hammond från 70-talet och en lite stökig "grupp-känsla". T ex är sologitarrerna spelade en bit i taget, så nästa kan "svara" på den första... vänster-höger-vänster etc. Förbaskat roligt var det!

20
Tackar hjärtligt för lyssning och kommentarer!   ^_^  Jag tar till mig synpunkterna inför det fortsatta arbetet med låten!

21
Ännu ett coverprojekt, denna gång tillsammans med North Carolina-baserade sångaren Shawn Pelata. Vi samarbetar med ett par andra egna projekt, men första gången jag hörde hans röst så fick jag för mig att jag absolut måste testa en tyngre version av en av mina favorit-trudelutter av Deep Purple!

Shawn har en grym pipa i sammanhanget! Jag har "lekt till" med versionen, någon slags mellanting mellan Deep Purple-originalet från slutet av 70-talet och Coverdales egen cover (!!) med Whitesnake från 2015. Tjockt med gitarrer är det....  :unsure:

Jag har en del kvar som ska fixas, men jag kommer att ta en paus från låten ett tag så jag lägger ut denna rätt råa (väldigt) fulmastrade version.

Titel: Stormbringer
Text och musik: Coverdale & Blackmore
Arr: HasseFX
Alla instrument: HasseFX
Sång: Shawn Pelata
Produktion och mix: HasseFX

Obs - privat länk.

https://soundcloud.com/hassefx2/stormbringer-1/s-aLBfXWHtJeT

22
Färdiga produktioner / Music - HasseFX (cover på John Miles)
« skrivet: 07.11.2020, 00:22:47 »
Jag håller på att "spela in mig" i lite nya arbetssätt och passar på att testa några covers och nya samarbeten. Av olika skäl så slog jag mig på att göra en cover på John Miles' mäktiga over-the-top megahit "Music" från 1977 (orginal och JM's egna bearbetningar finns på JoTuben)

För att passa mitt nya "band" så var min idé att göra en progressive rock-version, med ett tyngre sound  och ersätta den gigantiska orkestern och kören i JM's versioner av gitarrer, elpiano, mellotroner och orgel. Alla instrument spelade för hand, fix och mix i Logic X.

Arrandet har tagit sin lilla tid och jag har behållit några små quirks för att skapa/behålla känslan av samspel. T.ex. första spåret jag lade var trummor, livespelade till original albumversionen, vilket på känt 70-talsmanér flexar lite i tempot.

Inte en chans att jag skulle själv ge mig på sången, men i "prog-nätverket" finns Alexis från Cypern som fixade en fin personlig version och lite charmig diskret grekisk brytning på köpet  :wub:

Det är en rätt så färdig demo-mix, clearat med musikförlaget och allt, men ska jobba vidare med mix och detaljer så småningom. En lärorik resa har det varit minst sagt :)

Låtnamn: Music
Text och musik: John Miles
Arr: HasseFX
Alla instrument: HasseFX
Sång: Alexis D
Produktion och Mix: HasseFX


23
Festivaler / SV: Festival #65 - Röstning
« skrivet: 07.11.2020, 00:10:23 »
OK en ickedeltagares röster nedan! Har tyvärr fullt med andra projekt för att hinna vara med  :unsure:
Kul bredd och bra låtar rakt över! Svårt därför att rösta annat än efter ens högst personliga intryck i stunden! Inga analyser om basfrekvenser och hihat-bredd..

8 p. Max B - härligt stort och loose stök... Fantastisk livekänsla och DEN rösten...  :wub:

7 p. Eddie - Tom Waits skrev någon och det var min första tanke också! En av årets mysigaste låtar! :)

6 p. Slaptap -  Den mest överraskande och spännande låten! Halloweenspökigt på köpet! Jonas Hellborg samarbetar med David Sylvain!

5 p. Wernborg - Trevlig, proffsig och medryckande Götepop! Kunde varit i topp men jag var hissade mer äventyrliga upplevelser idag...

4 p. Ynot - skön långsam låt där sången verkligen satt. Förtjänar bättre placering, sorry  :unsure:

3 p. Space & Calle - Underhållande lättjazz! Gillar svängigt piano och rolig idé för sången :)

2 p. MartinM - Välgjort och bra text, men på fel  humör för långa berättelser...

1 p. Fidden - Oförtjänt sist, men lite som föregående, rätt lång text och känner mig f.n. övermatad med syntbaserade låtar... sorry!

24
Demolåtar / SV: Golden Kannel - elektroakustisk ambient
« skrivet: 13.09.2020, 14:08:47 »
Sicket underbart stycke!!  :wub:

25
Demolåtar / SV: Space & Calle - The Past (Prog-inspirerad låt)
« skrivet: 10.08.2020, 22:06:19 »
Snyggt och städat!  ^_^ Fina Pink Floyd-influenser i arr och stämning! Själv skulle jag mixat sång och sologitarr ett par dB lägre, men jag vet att många inte skulle hålla med :) Har inte "finlyssnat" i studion. Hittar jag något att pekpinn... påpeka så adderar jag det!

26
Hej, vad ska du koppla in/ut till datorn?

Edit: vilken modell? Ny eller äldre?

Jag skulle hur som helst rekommendera att du skaffar ett enklare USB-ljudkort med stereo in/ut och hörlursjack typ Focusrite Scarlett 2i2

https://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_2i2_3rd_gen.htm

Eller t.o.m. Scarlett Solo, om du bara ska använda mono in/stereo ut

https://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_solo_3rd_gen.htm

27
Festivaler / SV: Forumfestival Hall of Fame och sammanfattning
« skrivet: 21.07.2020, 00:24:57 »
Nyss uppdaterad statistik efter 63 festivaler.

Finns det ingen data som väger in placeringspoäng med hänsyn till festivaler man deltagit i? Typ om man deltagit i en festival och vunnit den så smäller det högre än om man deltagit i 20 och vunnit 2? Eller kanske inte är så intressant?  :rolleyes:

28
8 bidrag blev det och 8 personer röstade! Vinnaren är lätt att utse:

Överlägsen vinnare med 26 poäng, nästan dubbelt så många som som tvåan...

Låt nr 8 (26 poäng) - One Hour Jazz - Grattis Wernborg  ^_^Tvåa låt 4 (14 poäng) - Take me back av 91:an
Trea låt 6 (13 poäng) - O come all ye faithful av HasseFX

Stort tack för de övriga bidragen i denna högklassiga festival, i startordning:
- Låt 1 Will you love me - 91:an
- Låt 2 Roses for you - Eddie
- Låt 3 Late night walk - martinm
- Låt 5 Ett tillfälligt infall av gubbsjuka - slaptap
- Låt 7 I will never - martinm

Festivalgeneral #63 tackar för sig och stafettpinnen för nästa festival, (when I'm) 64, överlämnas härmed till Wernborg!29
Mindre än ett dygn kvar, så kom gärna in med era siffror, ni som inte röstat  ^_^

30
Skön mix av bidrag  :wub:

4p - låt nr 4
3p - låt nr 8
2p - låt nr 7
1p - låt nr 5

31
Demolåtar / SV: Gästspel i regnet
« skrivet: 07.07.2020, 10:28:37 »
Underbart stycke!!  :wub:

32
Kul att många redan röstat! Det är en vecka kvar nu så ni som inte röstat, kom igen!!


33
UPPDATERAT - det är nu 8 bidrag att rösta på (ett jag missat att lägga upp  :unsure:)  I övrigt samma, rösta på de 4 "bästa" enligt ovan,

34
RESULTAT:
Låt nr 8 (26 poäng) - One Hour Jazz - Wernborg
Tvåa låt 4 (14 poäng) - Take me back av 91:an
Trea låt 6 (13 poäng) - O come all ye faithful av HasseFX

Stort tack för de övriga bidragen i denna högklassiga festival, i startordning:
- Låt 1 Will you love me - 91:an
- Låt 2 Roses for you - Eddie
- Låt 3 Late night walk - martinm
- Låt 5 Ett tillfälligt infall av gubbsjuka - slaptap
- Låt 7 I will never - martinm

Det kom in totalt 8 bidrag, vilket är lite "på gränsen" men OK, det har varit en rekordvarm junimånda - kanske hade varit lämpligare med Calypso eller liknande tema...   :P

Anonyma bidrag, som har varit kutym i senare festivaler.

Två veckors betänketid torde räcka så deadline ärsöndag 12:e juli kl 21.00, varefter vinnaren koras.

Få bidrag ger färre poäng, så det som gäller är att rösta med poäng 1 till 4 för de 4 bästa bidragen, där bästa låten får 4 poäng, nästa bästa 3 osc. Man röstar förstås inte på eget bidrag eller i bidrag där man deltagit.

1. Will you love me

2. Roses for you

3. Late night walk

4. Take me back

5. Ett tillfälligt infall av gubbsjuka

6. O come all ye faithful

7. I will never

8. One hour jazz

35
Ett sista upprop att skicka in bidrag till Festival #63! Deadline är 21.00 ikväll och (i detta sammanhang) tyvärr så har det vackra vädret fortsatt och bromsat. Jag kan ev. själv ha en del förhinder ikväll så jag flaggar för att jag kan bli lite sen med att lägga upp röstningssidan.

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 45