Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - HasseFX

Sidor: [1] 2 3 ... 48
1
Tack för tipset!!  B)

2
Nyheter från världen / SV: Ola Magnell död
« skrivet: 06.02.2020, 22:14:31 »
V.I.F. Ola!  :( En talangfull och ödmjuk person!

3
Övriga musikfrågor / SV: God Jul önskar pxm.
« skrivet: 24.12.2019, 11:55:21 »

4
Jag förstod aldrig punken när den dök upp och jag förstår den ännu inte jag får extrem huvudvärk av att lyssna på guran i detta verk. Däremot är det ju konstigt att jag gillar Grunschen som kom efteråt speciellt i Nirvanas tappning. Men det är väl upp till psykologer att lista ut det reptricket :lol:

Intressant iakttagelse! :P  Min rödvinsteori är att punken drevs av de som ville vara punk där "att vara i ett band" var ett av attributen. Grungen kom ett gäng som var punk i ordets rätta bemärkelse och  tycket det var j-ligt roligt att spela ihop dessutom B)

(Att "punken" fungerade som jag beskrev har jag egen erfarenhet av, att ha "levt" mitt uppe i skiten, utan att vara del av det :ph34r:

5
Snabba svar / SV: Citronolja ???
« skrivet: 02.12.2019, 22:11:50 »
Det är väl halsen som är rostad och inte greppbrädan...och det är den sistnämnda du ska olja?  :unsure:

.strandberg bl.a. kör rostad hals med rostad greppbräda (lönn)

6
Snabba svar / SV: Ledsamt lite aktivitet på forumet!
« skrivet: 26.09.2019, 20:22:53 »
Man kan ju även blifva vid sin läst, men inspireras världen omkring i form av teknik och tekniker! Finns mycket att upptäcka och inspireras av (utan att behöva byta stil eller ens gilla materialet). Typ som Battles nedan som leker med elektronik och looping, men inte springer iväg mot avantgarde för mycket. Många intressanta saker händer...Eller varför behöver en gitarr låta gitarr  :rolleyes:


7
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 06.07.2019, 16:32:16 »
Emvoice One!

A Text-to-Voice engine that can sing and speak expressively.

:P


8
Halvfärdiga demon / SV: Mr G - Midsummer Blues
« skrivet: 05.07.2019, 22:44:36 »
Skönt laidback, härligt svängigt, spontan känsla och kul licks i Jeff Becks anda...  ^_^ La de svinge  :P

9
Jag ligger kvar med Sierra på studio-Macen och High Sierra på surf-Maccen.

10
Går CPU-mätaren i taket?

11
Kollade precis min dator....

Jag har 10.14.5

Det där är OSX - Mojave antar jag. Jag kör fortfarande med Sierra/High Sierra.

Logics senaste version är 10.4.4, vilken uppdaterades 10:e januari 2019.

12
Hmmm.... det kan vara problem med hårddisken om du får korrupta filer.

För mig har Logic (8, 9, X) inte sabbat något projekt, för mig eller för andra jag jobbat med. Hade ett fel på hårddisken i min gamla MBP, vilket försvann när jag bytte till SSD. Men inget som drabbade Logic eller andra ljudprogram som tur var.

13
Version 10.4.4?  Inga konstigheter här. Vad visar CPU-mätaren?

14
Mycket bra modern djent-mix och bra sound. Ljudeffekterna i början (ekot på trummorna och mosade basen) känns lite gimmick, då resten av låten är utan sådana vändningar.

15
Festivaler! / SV: KR-FESTIVAL #59 - RECYCLE 6 dagar kvar
« skrivet: 30.03.2019, 19:28:08 »
Är det recycling endast av festival-entries och annat som någon gång postats på KR?

16
Festivaler! / SV: KR-festival #58 ONDSKA
« skrivet: 16.02.2019, 18:19:27 »

Huga misslyckade ljudexperiment skulle jag vilja säga :wacko:

Riktigt sköna i rätt sammanhang tycker jag iofs  ^_^

17
Festivaler! / SV: KR-festival #58 ONDSKA
« skrivet: 11.02.2019, 22:11:49 »
:unsure:


18
Festivaler! / SV: KR-festival #58 ONDSKA
« skrivet: 11.02.2019, 22:04:28 »
Sen behöver musiken inte innehålla gitarrer heller för att vara ond.

Musik utan gitarrer ÄR ond  :unsure:   :P

19
Festivaler! / SV: KR-festival #58 ONDSKA
« skrivet: 10.02.2019, 16:41:47 »


 :ph34r:

20
Ja sådant kan ju hända ibland.

Testa följande:

- Tryck F3 på tangenbordet - då borde samtliga fönster visas som miniatyrer. Klicka på ett av mixerfönstren,

- I Logic, minimera alla fönster i windows-menyn. Sedan väljer du ett av mixerfönstren i samma meny och väljer zoom (fortfarande i samma meny). Sedan flyttar /resizar du det som du vill.

Något av detta torde fungera.

N

21
Grattis CC!  ^_^ Mycket välförtjänt!  En riktigt trevlig festival med genomgående bra låtar!

22
Borde ju låta bli att kommentera men..... orepad????? Förklara gärna dina tankar runt det! Allt sitter ju som en smäck! Eller är jag totalt hemmablind?

Det är mitt spontana intryck - du har gjort en riktigt bra grej och ska inte lägga för stor vikt på vad jag tycker, om du inte håller med!

Det jag menar - när det gäller hela "orkestern" så låter trummor och bas mindre samspelta än de övriga - jag får ett intryck motsvarande att de inte riktigt känner varandra och tvekar, främst i fills och andra övergångar. Detta kombinerat med det väldigt självsäkra blåset och självklara sånginsatsen så låter det motsvarande som om "de två" inte lirat tillsammans tidigare.

23
Nice! :) Fem kreativa och genomarbetade kompositioner, som alla lyckats med att pricka 1977:ish i stil, arr och sound. Ganska så jämt skägg, men i min smak en klar vinnare och ganska så tight där efter.

12p Fallen Angel! Låter lika skräpigt som jag kommer ihåg 1977  :lol: Som om man återupptäckt en gammal kassett inspelad på något billigt kassettdäck! Men härligt proggig, snygg spel, bra arr och inte minst bra sång. Dessutom tight - det kunde absolut vara en av de "stora" i något hemligt samarbete - Stevie Winwood, Clapton m.fl.

9p  Take us on the Road Again - Låter också som något som kunde spelats på tio-i-topp 1977. Riktigt välproducerat, bra arrat och proffisigt framfört. Dock inte min kopp direkt - det kunde vara Don McLean, lite trött efter 5-6 års ständigt turnerande, som vill upprepa en gammal succe.

6p 70's heaven - Riktigt trevlig pastisch på ELO - kunde vara en take-out från Out of the Blue! Sång och arr låter bra och stråkarna i början sitter, men på refrängerna låter det lite för mekaniskt. Kunde varit toppplacering (som gammal ELO-fan) men det faller på att det är otight - big no-no i min bok.

3p Do Your Dance - Läcker soulig Blood Sweat & Tears-inspirerad låt, bra drag och blåset känns rätt. Lagom stökig sång för sammanhanget. Kunde varit min tvåa eller t.o.m. etta, men det låter tyvärr för orepat - i genren kan det gärna vara "loose" rytm och laidback, men denna trillar isär lite för mycket.

1p Kommer du ihåg - har inte så mycket för svenska låtar ala 1977. Ganska så trevlig låt med lovande start, men den går in i "jam-läge" lite för tidigt och känns upprepad. Känns lite oengagerad från musikerna och sitter inte riktigt rytmiskt.

Generellt - min utgångspunkt har varit låtarna, engagemanget och "sväng-faktorn". På 70-talet, speciellt efter mitten, med det torra soundet, var musikerna tvungna att vara riktigt samspelta - kanske inte Steely Dan-nivå, men ändå tillräckligt. Med några få undantag var svensk "progg" inget vidare och sådant är jag allergisk mot  :unsure: 

24
Snabba svar / SV: Logic trumkomp in i superior 3
« skrivet: 19.01.2019, 11:59:17 »
Är det inte bara att dra över spåret till superior i arr fönstret och max ändra instrumentdel om det skulle skilja. Jag menar om en puka blir en virvel etc. All annan info är väl ändå midi data så det ska väl alla appar kunna läsa?

Har för mig det går att göra så i Cubase men inte i Logic X tyvärr... Men det är samma MIDI-data så inget behöver flyttas efter export/import.

25
Snabba svar / SV: Logic trumkomp in i superior 3
« skrivet: 13.01.2019, 19:43:48 »
Mest för att jag är van att jobba och redigera i Logic. Jag ser SD3 snarare som en ren ljudmodul för trummor. Jag spelar in trumspåren i Logic med ett e-trumset, som jag sedan redigerar.

Däremot jobbar jag ofta fram trumljudet i SD3's interna mixer (inkl effekter) och plockar ut ett färdigt stereopar i Logic.

En instans gäller, om jag inte vill använda andra trumbibliotek parallellt, t ex Latin Percussion. Ibland när jag är lat och datorn pallar så lägger jag upp fler trumspår med flera identiska SD-3-pluggar för att testa olika alternativ. Men generellt - en instans.

26
Snabba svar / SV: Logic trumkomp in i superior 3
« skrivet: 13.01.2019, 17:33:29 »
Jag brukar iofs redigera trummorna i Logic, men om du vill få in dessa i Superior Drummer 3-sequencern vet jag två alternativ.

1) Spela in trummorna i SD3: Tryck på inspelningsknappen i SD-3-sequencern och spela sedan upp som vanligt från Logic. Då får du in trummorna i SD3. (glöm inte att ta bort eller stänga av trumspåret i Logic)

2) Exportera trum-spåret till en MIDI-fil och importera den i SD3 (i sequencern finns drop-down-menyn "edit", välj import MIDI-file.

Hej hej!

Har ett trumkomp från logic - har omvandlat det till midi! Detta komp skulle jag vilja få in i superior eftersom de trummorna låter bättre och man kan göra mer med dem. ÄR detta möjligt?
Det finns ju varianten att sitta knappa in det ...men det tar ju sååååån tid och så skall man få rätt på alla velocitys oxå!

/Göran

27
Vad ska man säga... :unsure:  Detta är så j-vla bra! Höga ambitioner som nås med lätthet! Jag ger mig inte in på detaljer om mix etc - det känns ovärdigt! Jag bara njuter och låter mig dras med... ^_^

Jag lyssnar på mängder av ny prog och symf för egen inspiration, med både kända och okända artister - det du gör hör absolut hemma "där uppe" med IQ, Spocks Beard, Pinapple Thief, Flower Kings, Moon Safari etc! Ditt material är i mångt och mycket ännu starkare än vad de etablerade banden släpper, inte minst tack vare stark känsla och engagemang!

Stråkarna är bland det bästa jag hört i sammanhanget - må vara äkta eller oäkta! Där har jag något att bita i!

28
Festivaler! / SV: KR-festival #57 - 1977
« skrivet: 02.01.2019, 08:19:41 »
1977 var ett viktigt år för mig, när jag och "topplistorna" gick skilda vägar - bra exempel i Astis englandslista - jag hade lyssnat/kan lyssna på två - plats 6 och 20. Några av de övriga artisterna på listan fick ordning på saker och ting när de så småningom vågade visa att de faktiskt var musikaliska  ;) Det gällde ju även i trendnervösa Sverige, där "allting" gick ut på att vara punk - jag levde i verklighetens motsvarighet till "28 dagar senare"  :D

Utan tvekan viktigaste milstolpen för mig var Rush "A Farewell to Kings", världens näst bästa album (de gjorde världens bästa året efter B)) samt att jag upptäckte Miles Davis, James Brown, och Mahavishnu Orchestra.

Not - Jag och "världen" närmade oss varandra igen först under 80-talet när funken blev "het" igen. Om än tillfälligt...

29
Nyheter från världen / SV: GOD JUL
« skrivet: 24.12.2018, 10:33:35 »
God Jul, alla KR:are  :wub:


30
Övriga musikfrågor / SV: Progressive / Artrock-tråden
« skrivet: 17.12.2018, 07:34:24 »
Devin Townsend, 31 mars -19 Södra Teatern, Stockholm
Såg hans namn första gången här på KR. Följt snubbens förehavanden sen dess. Det här måste man nog gå och se.

Tacl för tipset! Missade ju Berns förra året!

31
Välförtjänt grattis till Carl Cardello och stort tack till Cykeln för det roliga temat!  ^_^

Synd att inte fler hängde på...  :huh:

32
Festivaler! / SV: KR-festival # 56 - Lyssning och röstningstråd
« skrivet: 09.12.2018, 20:54:13 »
Svårbemästrad omgång, med 4 så spretiga bidrag. Samtidigt kul att höra hur olika ansatserna blev! Tack till Cykeln med ett så häftigt sångspår - vilken pipa!  ^_^

12p - Carl Cardello. Ingen fan av punk (den mest upphausade parentesen musikhistorien ;)) Men en hel del bra kom ur kaoset - denna version kunde blivit en New Wave-klassiker! Att inte sångaren hänger med tillhör genren  :P

10p - Gurano. Intressant annorlunda arr! Gillar verkligen det "egna" valet av sångens rytmik. Skönaste tung-gunget annars, men tappar ibland spåret i några Greatful Dead-flummiga utsvävningar.

8p - Morgonte. Arret är underbart, men den aktuella versionen är för mycket demoversion. MIDI skrev några - jag får intrycket av någon italiensk hemorgel med autokomp! Kan bli så bra med lite mer kärlek :)

6p - HasseFX. Plågsamt när fusionmusiker försöker sig på AseDase-stuk  <_<

33
Övriga musikfrågor / SV: Progressive / Artrock-tråden
« skrivet: 01.12.2018, 18:43:21 »
Ikväll 1/12 - Spock's Beard och Flower Kings på Studion, Kulturhuset!

Edit - bilder!
34
Skickat in i god tid för ovanlighetens skull... (dvs 15 minuter före deadline)  :rolleyes:

35
Jag blir klar imorgon!  B)
Nu har jag lämnat in en tolkning - blir du klar med din? :D

Många timmar kvar...  :rolleyes:

Sidor: [1] 2 3 ... 48