Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eddi

Sidor: [1] 2 3 ... 369
1
Nu har jag lyssnat så mkt att jag är klar över min poängsättning i denna mer än välspelande Festival.
Låt 8 vilket gittarspel gudabenådad trots ingen sång ger 4 poäng
Låt 4 stans största loser tigger om en andra chans på ett charmigt sätt 3 p
Låt 1 en riktig klassiker framförd på 60-talsvis övertygande 2 points
Låt 3 kanonbra sjunget men lite otakt här o var drar ner pointen till 1
Så säger Huddinge juryn resten av låtarna var väldigt bra de också

2
En stor eloge till Hasse och alla bidragsgivare :D Jag trodde jazz skulle bli ett helt omöjligt Festivaltema och min Rune Gustavssonallergi gjorde sig påmind. Men gosh så fel man kan ha 8 bidrag har ramlat in o enligt mitt fördunklade jazzmemorandum så var det riktigt trevlig lyssning rakt igenom. Kul också med både nationella o internationella gäst artister. Jag har hört Georde Formby, Sachmo, Sting, Gene Kelly, Level42, Jan Johansson, Bob Geldof och Kate Bush här. Riktigt roligt att inte veta vem/vilka som ligger bakom, kommer att bli svårt att sålla fram endast fyra av dom. Bra jobbat alla.

3
Färdiga demon / SV: Full of trust Eddi & Isabella ny mix
« skrivet: 21.06.2020, 03:55:27 »
Lyssnat på båda mixarna och var och en av dem har sin charm helt klart. I den nya mixen kommer Isas fina röst fram mer med fler nyanser, sen kan jag uppfatta det som lite bullrigt i bakgrunden, som inte framträder lika mycket i den första mixen.
Intressant lyssning och bra låt där Isa får briljera med sin egna och vackra röst :P :rolleyes:

/Marre

Tack Marre jo det blir lite mullrigare när jag lät syntarna komma med bättre men det har jag duckat aningens och samma med Isa på nåt ställe i den senaste och sista mixen som nu ligger uppe. :D

4
Färdiga demon / SV: Full of trust Eddi & Isabella ny mix
« skrivet: 20.06.2020, 01:42:15 »
Fin prog låt ^_^. Snygg sångröst. Sånhär musik lyssnar jag gärna på. Gillar den gamla mixen bättre, i den nya tycker jag sången har för hög volym och låter lite påklistrad. I den gamla mixen låter det mer som en njutbar helhet. Min åsikt alltså.

//Space
Tack för lyss och tyck Space och jo i första mixen ligger Isas röst lite mer inne i musiken men jag tycker inte hennes fina vibraton och modulationer kom fram riktigt - i den nya ligger hon bättre av den anledningen men lite väl högt i ett parti mot slutet som väl kan bedömas som lite för påklistrat. En vacker dag fixar jag till det :)

Jag har nu hört den nedre (nyare) länken och gillar vad jag hör!
Rösten är guld, enligt mig!
Vilken tur att hon så gärna ville sjunga här!

Älskar orkestreringen med Mellotron-ljud!
Tack för lyss och tyck MaxB :D Rösten ÄR guld själv vill hon ju inte sjunga men med hjälp av lite utpressning lyckades jag få ut lite sång av henne, men det visste du ju :) Och melotronen passade bra här.

Det var spännande att få chansen att skruva lite på Eddis material! Kul att det inspirerade och Isabellas röst har enorm potential, rock eller inte  ^_^

Tack för din insats HasseFX den påvisade absolut saker som jag inte tänkt på tidigare och jag vet att du är nöjd med min mix 2 så det känns väldigt bra :D

Bra låt och jättefin sång av Isabella! Fint keyboardspel!
Jag föredrar den nya mixen, som känns mer balanserad!
Isabellas röst har här bra rymd och tydlighet i inledningen, men tappar
lite av detta senare i låten i mina öron....känns då för nära i
förhållande till instrumenten och kanske lite för stark...
Hur som helst - trevlig lyssning!
/Asti
Tack för lyss och tyck Asti :D Ovh ja du pekar nog på detsamma som Space var inne på som sagt en vacker dag fixsr jag till det. Keyboardspelet är ju väsentligt eftersom det skrevs med enbart en flygenl (Malmsjö) tror jag och en Pia i toppform men  vi delade på lyriken som skrevs, :D

5
Färdiga demon / SV: Asti - Cruinthe (Nu med video)
« skrivet: 18.06.2020, 00:50:50 »
Från klarhet till klarhet :D Väldigt finurligt med alla val av rutor, såg även Wait till tomorrow med samma sköna tänk. Hälsa sonen att han är en snäll son :)

6
Övriga musikfrågor / SV: Bohemian Rapsody av AF i Farsta
« skrivet: 13.06.2020, 18:11:16 »
Försökte titta bara minuter efter du lagt upp den och den var blockerad  :unsure:

Kanske det går bättre på Vimeo?
Det funkade på fb så jag tänkte att nån skulle fixa till det.

7
När Perre fick spåren till första mixningen så reagerade han på mitt spår "BasYxa" - Vad f*n är det här finns det ens ett sånt ljud? Lite roligt för jag hade gått all-in på att försöka få till en tung bas som inte stod Lenny långt bakom :D

I alla fall slänger upp den här så att den finns på KR-servern. :)

8
Färdiga demon / SV: aROCKER
« skrivet: 10.06.2020, 00:37:33 »
Elegant vinnande koncept som ni gör så himla bra :D Tycker mig höra att ni lagt ner mycket tid på mixandet det låter studio om det hela, suveränt spelat och sjunget. Så sorgligt bara att det är fyrtio år (räcker det?) för sent annats skulle ni köra världsturné nu :D

9
Övriga musikfrågor / Bohemian Rapsody av AF i Farsta
« skrivet: 09.06.2020, 16:49:17 »
Kolla nu för den försvinner om några dagar. Stolt farsa10
Ja herrejössus musik ska väcka känslor i oss som lyssnar och det gör denna. Dock så är det rätt så odefinierade känslor som är lite svåra att beskriva men jag försöker. Det hagelsmattrande trumkompet var rätt så hysteriskt genom hela låten men passar bra ändå. Jag har sagt det tidigare Pixel att du är en jäkligt bra bassist  så även i denna låt. Jag har svårt att förstå att en så bra bassist har så svårt att få ihop det på guran. Allt före 3.30 tycker inte jag låter bra vad gäller guraspelet därefter dock på den mer lågfrekventa solodelen så låter det väldigt bra eller i alla fall bättre. Hela kökkenmöddingen låter egentligen som nån slags pre-punk på 70 talet typ. Ja jag får med mig såväl bra vibbar som lite sämre men jag tycker du ska lägga om sologuran innan 3:30 så kan det bli lysande alltihopa :D

11
Färdiga demon / SV: Asti - Cruinthe
« skrivet: 04.06.2020, 12:51:22 »
Ja den är vacker den här och väldigt bra arrad med instrument och körer :D

12
Snabba svar / SV: Är det bara jag som bidrar ;-)
« skrivet: 26.05.2020, 22:36:42 »
Om du hade effekter på redan vid inspelningen så kan du inte ta bort dem, annars gör som Hasse säger. :D

13
Halvfärdiga demon / SV: Första orkesterlåten på 7 år
« skrivet: 26.05.2020, 03:09:07 »
Vackert stycke detta :) Intressant med disharmonin vid 28 sekunder. Jag har lite svårt med allt för höga toner (i frekvens) och jag tycker piccolon, är det väl, får lite för mycket volym på sina ställen vid 1 min t.ex.och vid 2:57 sen är den i mitten tycker den borde ligga vänster. Det låter bra om harpan men jag tycker den ska stanna till höger hela tiden jag såg hur nån bar harpan till vänster efter ett tag :)

Egentligen bara petitesser men lite tankar - i övrigt bra komponerat och återgivet fantastiskt fina ljud speciellt på violinerna. Vad är det för några?

14
Övriga musikfrågor / SV: Pianist javisst
« skrivet: 21.05.2020, 02:16:34 »
Och så själva låten då.

15
Övriga musikfrågor / SV: Pianist javisst
« skrivet: 21.05.2020, 02:14:29 »
Försöker med en histografi av låten iaf

16
Övriga musikfrågor / SV: Pianist javisst
« skrivet: 21.05.2020, 01:50:45 »
Nähä funkar inte tydligen men det är Bohemian Rapsody i alla fall.

17
Övriga musikfrågor / SV: Pianist javisst
« skrivet: 21.05.2020, 01:49:42 »
Det här är en bra video av en kille som spelar bra piano men jag tänker hela tiden på hur FM kunde komma på detta, det är i klass med Mozart och Beethoven skulle jag vilja påstå.


18
Övriga musikfrågor / Pianist javisst
« skrivet: 21.05.2020, 01:47:54 »
Det här är en bra video av en kille som spelar bra piano men jag tänker hela tiden på hur FM kunde komma på detta, det är i klass med Mozart och Beethoven skulle jag vilja påstå.

19
Färdiga demon / Full of trust Eddi & Isabella Final Cut
« skrivet: 15.05.2020, 05:08:29 »
Den här låten var med i Progfestivalen och jag förstod redan från start att den inte skulle falla väl ut eftersom det inte låter som en proglåt. Jag blev inspirerad av Genesis 1977 när jag såg dom på Johanneshovs Isstadion och framförallt av Tony Banks keyboardspel. Den här låten kom till pga det. Så för mig är det ju en proglåt fast jag inte vid den tiden ens visste att Genesis var att betrakta som prog. Nåväl runt 1980 så spelade jag in denna på en fostex och hämtade olika delar från en stor flygel i en aula från en trummis i källaren på en TV-reparationsfirma etc. Den som sjöng var min dåvarande tjej Pia som hade gått igenom Adolf Fredriks musikskola och som inte hade förmågan att sjunga falskt alls. Nu har jag äntligen efter 40 år fått ner den i Logic och jag fick lära mig igen hur pianot gick ety det hade jag glömt på sång lyckades jag övertala dottern som just nu går ut Adolf Fredriks och hon har samma symptom som Pia hon kan inte sjunga falskt och hon har en fantastisk stämma tycker jag. :)

HasseFX hade godheten att göra en testmix på denna och där visade han mig vad man skulle tänka på i en mix av denna art. Så jag mixade om min och använde lite mer av de synthar jag redan hade spelat in, höjde Isabella rejält på ett lite annat sätt än HasseFX dock, han gjorde henne till rockstjärna och det lät väl bra men jag gick på den mer naturliga voicen. Upp med piano och trummor efter bytande av lite cymbaler etc. Så nu ny mix (hörlursmixad) men jag tror det blir en förhöjd upplevelse. Jag låter första mixen ligga kvar.

Tack för all input nu har jag gjort en tredje mix som får bli Final Cut.

20
Färdiga demon / SV: Weak - progressive rock från HasseFX
« skrivet: 15.05.2020, 04:15:52 »
Visst jag hör Mike, Tony och Steve i detta men jag finner inte den röda tråden jag tycker det låter som 4-5 låtar ihopsatta på ett litet konstigt sätt. Både sång och instrumentalinsatserna är inget annat än suveräna, det är själva kompilationen jag känner inte når fram riktigt.

21
Festivaler! / SV: Festival #63 - spåntråd
« skrivet: 02.05.2020, 15:26:24 »
En nyskriven Blues kanske? :)

22
GRATTIS till HasseFX med Orchid :D :D :D

Bidrag   Medverkar   Totalt
8. Orchids   HasseFX   43
7. The Queen   MaxB   33
5. The R.hole   Bjurte Marre o Eddi som kanin!   30
1. In my world   MaxB   23
6. Rain of love   Carl Cardello   22
11. Full of trust    Isabella o Eddi   13
2. Omni One   HasseFX   12
10, Songs from the preachers lake   Wernborg o Co   13
9. Corona   Perre o Eddi   9
4. Funk U Prog   Slaptap   6
3. Ska vi dö nu   MartinM   5
      209


Så nu tackar jag för denna festival och är glad över alla bidrag som ni skickat in samt lämnar över stafettpinnen till HasseFX som får äran att ratta Festival #63

23
5p Rain of love
4p Orchids
3p The Queen
2p In my world
1p Ska vi dö nu

24
5p till låt nr 8
4p till låt nr 10
3p till låt nr 11
2p till låt nr 6
1p till låt nr 10
Problem Bjurte låt 10 har fått rätt många poäng, rätta gärna.

25
Prövar med detta

26
Bra inlägg W :D
Obs det betyder ju inte att jag håller med om nåt W har sagt förståss :D

27
Bra inlägg W :D

28
Ja det var synd att ni missade festivalen denna hade förmodligen hystat in många poäng :D

Jag har inga direkta mixtips att komma med mer än att jag tycker det skulle finnas lite mer reverb över det hela så det kan misstas för ett livegig då jag gillar sånt. :)

29
Kul.

Antar att du vill att vi rangordnar de fem bidrag vi gillar bäst. Man skulle kunna tolka som att du vill att vi ska ge alla bidrag betyg 1-5?

 :lol:

30
Festivaler! / Festival #62 Röstningstråd och Resultat
« skrivet: 17.04.2020, 21:00:05 »
Temat är Prog med bredd, och som ni hör nedan har rejäl bredd vidtagits och det är upp till kära lyssnare/röstare vad som passar in i Temat förstås, lyssna och rösta på det som känns rätt i ert hjärta och i viss mån öronen förståss..

Bidragen är anonyma men de flesta kan nog ana vem/vilka som ligger bakom, fast det är lite svårare den här gången.

Röstningen görs i tråden och ska ske innan 1;a majs 21:a timme har slagit sina 21 slag.

Ange poäng 1 till 5 där 5 utgör det högsta och enligt dig det bästa betyget. Man röstar inte på eget eller deltagit bidrag som brukligt.

Bidrag:
1. In my world
2. Omni One
3. Ska vi dö nu
4. Funk U Prog
5. The R.hole
6. Rain of love
7. The Queen
8. Orchids
9. Corona
10, Songs from the preachers lake
11. Full of trust


1. In my world 
2. Omni One
3.Ska vi dö nu
4. Funk U Prog
5. The R.hole
6.Rain of love
7. The Queen
8. Orchids
9. Corona
10. Songs from the preachers lake
11. Full of trust
32
Nu ett dygn kvar för att skicka in bidrag.

Hitintills har 9 bidrag inkommit :D

33
Jag har nog tyvärr hamnat i det motsatta. På grund av Corona så jobbar jag mer än vanligt vilket inneburit mindre studiotid. Kämpar men det kan blir tajt med fredag.....
Eggs har du läst att det är ok med en gammal låt bara den inte varit med i någon Festival el. liknande :)

34
Jag har förmodligen skickat ett bidrag nu. Hoppas det kommer fram.

Jepp men jag får justera den tillåtna längden på bidragen i första posten märker jag :lol: :D

35
Jag tar tag i något gammalt och försöker få till något nytt av det :rolleyes: Det är väl progressivt?
Det låter bra Carl :D
Gott. Det borde kunna bli en sjukt bred (spretig) festival med massor av bidrag.

 :D

Skickat in!
Jepp mottaget och hoppas på fler "spretiga" låtar :D

Sidor: [1] 2 3 ... 369