Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eddi

Sidor: [1] 2 3 ... 366
1
Färdiga demon / SV: Henric Svensson - Out of my mind
« skrivet: 11.07.2019, 23:20:16 »
Jag säger som alltid du är bra att få till det precis som du vill att det ska vara. Plus för det, både gura och bas är riktigt bra, bra ljud. Trummorna är ju inte bra men det visste du redan keyboarden ogillar jag men det är högst personligt. Rock on 😎

2
Övrig utrustning / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 09.07.2019, 03:00:38 »
Magiskt

3
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Artificiell intelligens
« skrivet: 09.07.2019, 02:43:46 »
Ja det är inte mycket kommentarer nu för tiden men folk verkar ju lyssna i alla fall. Jag har endast lyssnat på version två men kan konstatera att det låter som bröderna brothers ni har ett eget sound som emanerar från 80-talets Rågsved och det gör ni bra. Nuförtiden behöver man ingen licens förresten allt går på skatten. Och fasen vet varför den statliga myndigheten finns kvar där uppe i Haparanda. :D
Tack för din komment - jo vi låter som vi låter och du låter som du - vi alla har våra stilar.
Blir det inga kommentarer framöver på mina och andras alster så tar jag mig nog en funderare på att skippa detta - lägga min tid på annat håll?? vi får se.
/G
Jag är lite intresserad av att du hävdar att jag låter som jag. Jag har allttid strävat efter att göra en låt som låter helt annorlunda som den som jag tidigare la upp i motsats till er som  låter väldigt unisont med tidigare upplägg. Kan du möjlgen peka ut ett par låtar där jag låter likadant , jag kan inte det. Intressant för KR kanske men mest för mig.

4
Halvfärdiga demon / SV: Mr G - Midsummer Blues
« skrivet: 21.06.2019, 00:40:30 »
Glad midsommar på dig med :D

5
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Deep Purple "cover" Queen
« skrivet: 20.06.2019, 17:23:03 »
Det finns digital dist i låten som jag hör i lurarna...åtminstone vad jag tror är digital dist (kanske är det guraljudet? men i så fall bör ljudet ändras lite - olyckligt om den upplevs som dig.dist).

Låten har en bra grund och gurahook, men det låter inte som den Deep Purple jag känner :)
Låten är för "glättig" i bla guraslinga för att vara dom och så tycker jag att du borde tynga trummorna lite samt göra dem ännu torrare - rent av pappiga i soundet (sådant trumljud gillar jag :) ) Sedan är det för mycket reverb på sången för att var DP....ja så tänker jag :)
Ajdå digital dist är inge bra, inget jag har hört iofs men får väl kolla nivåerna på gurorna. I övrigt håller jag med om att det blev lite väl glättigt för DP men jag kunde inte låta bli då jag hittade hooken det svängde för bra liksom. Drums och verb får jag tänka på Tack för lyss o tyck Gurano :D

6
Jag vet inte vad Studio One är men gissar att det är en DAW i alla fall låter det som vanligt väldigt konstruerat om än tight men särskilt intressant är det inte i mina öron.

7
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Artificiell intelligens
« skrivet: 20.06.2019, 01:26:35 »
Ja det är inte mycket kommentarer nu för tiden men folk verkar ju lyssna i alla fall. Jag har endast lyssnat på version två men kan konstatera att det låter som bröderna brothers ni har ett eget sound som emanerar från 80-talets Rågsved och det gör ni bra. Nuförtiden behöver man ingen licens förresten allt går på skatten. Och fasen vet varför den statliga myndigheten finns kvar där uppe i Haparanda. :D

8
Halvfärdiga demon / Eddi - Deep Purple "cover" Queen
« skrivet: 19.06.2019, 12:17:47 »
Jag hade ju som förslag att vi skulle få till uppgift i nya Festivalen att göra en outgiven låt av Deep Purple som jag började yxa på direkt efter mitt förslag. Nu blev det ju känslor istället och visst det finns en viss känsla i denna låt också men jag slänger upp den nu ändå.

Deep Purple hade ju rätt banala texter egentligen mycket hjärta o smärta utom när det gäller Smoke on the Water som dessutom hade en infernalisk hook. Jag valde att göra en låt lite mer som deras andra låtar men bra mycket kortare vanligtvis var deras 8-9 minuter min runt 4 tror jag, men jag slängde ändå in ett soloparti ala Lord med lite bakvänd stil som han brukade göra och självklart Live-varianten.

Tyck gärna till  :D

9
Festivaler! / SV: Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 16.06.2019, 18:25:44 »
Som den akademiker jag är googlade jag efter definitionen på känslor. Beroende på vem man frågar finns det ett gäng grundkänslor:

Ilska
Ledsamhet
Glädje
Förvåning
Rädsla
Äckel
Skuld
Skam
Nyfikenhet
Intresse

Bara så ni vet. Eller har jag förstört mystiken nu?  :unsure:
Jag tycker det saknas en massa i den där listan, sorg, kärlek, lättnad, avund osv.

10
Festivaler! / SV: Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 15.06.2019, 05:00:51 »
Jag hoppas att det är okej med två bidrag....

11
Tack för varningen jag hatar uppgraderingar oavsett vilka de ställer bara till det, har fortfarande bekymmer med mitt ljudkort sen senaste mac uppgraderingen kräver omstart om och om igen..

12
Bra tryck bra mixat det måste de ha varit nöjda med, om man ska pyttisera jag tror att det var lite offpitch på ordet matter, i början i övrig kanon, inte min bag men..... :)

13
Halvfärdiga demon / SV: BIOMOIB - Colours of light
« skrivet: 04.06.2019, 19:17:00 »
Jag hade räknat med en helt annan reaktion än att gå till anfall som du gör här. Forumet dör sakta till stor del för att ingen kommenterar längre även om de faktiskt har lyssnat. Din reaktion borde ha varit att ödmjukt inse att du är en del av erosionen eftersom du faktisk är rent av usel på att kommentera andras låtar. Du har kommenterat i januari i år i december förra året och innan dess i juli 2017.

Det är möjligt att du uppfattar detta inlägg som ett utslag av härskarteknik vars syfte för mig framstår som oklart. Vad har jag att vinna på att ifrågasätta din del av de kollektiva insatserna på forumet, förklara gärna eller ännu hellre särskåda ditt eget agerande eller snarare ickeagerande, det vore mer klädsamt.

14
Halvfärdiga demon / SV: BIOMOIB - Colours of light
« skrivet: 04.06.2019, 18:06:19 »
Så ingen har nåt att säga på nästa 24 timmar trots 44 visningar.... lol? Jag ska akta mig för att säga vad jag tänker men det lär ju dröja ett tag innan nästa besök.....

Minns du ens när du kommenterade en annans låt senast?

15
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan version 4
« skrivet: 02.06.2019, 00:02:14 »
Ok då slipper du input från mig

När du visar din lilla turnébil så påstår inte jag att alla borde ha en Suv istället. Ungefär så uppfattade jag ditt inlägg om svenskan. Du får gärna kommentera det jag har svängt ihop men det måste ju finnas någon slags vettighet i kommentaren, det saknades totalt uppfattade jag.

16
Färdiga demon / SV: The Seven Seas
« skrivet: 31.05.2019, 18:19:56 »
Lite svensk gångmusik över detta, melodin fastnar bra :D

17
Festivaler! / SV: NY FESTIVAL PLANERAS – MEN...
« skrivet: 31.05.2019, 12:18:24 »
En outgiven låt av Deep Purple  :)

Edit: Jag har redan börjat yxa på en låt så jag hoppas det blir så :D

18
Färdiga demon / I am not evil - Eddi
« skrivet: 29.05.2019, 14:27:35 »
Tänkte jag skulle lägga upp den låt som vann Ondskefestivalen.

Själva idén om att göra en låt till en ondskefestival kändes inte helt given tills jag kom på att göra en liten omskrivning I am NOT evil.

Nåväl det fick bli djävulen själv som deklamerar att han inte alls är särskilt ond. Efter en del hyss blev han ju av med vingarna och Gud satte honom på att sköta helvetet och det gör han ju bra enligt honom själv - att han sedan är uppe och retar prästerskapet är ju inte särskilt ont. Det är ju dessutom inte han som tar livet av folk utan det är ju Liemannen som gör det, helt enligt Guds plan. Han ser fram emot den dagen då Gud återigen ger honom hans vingar tillbaka så att han kan lämna helvetet bakom sig.

Det här var första gången jag vann en festival där jag själv sjunger leaden så det är lite extra kul :D
Edit: Kanske för att det lät fördjävligt!

19
Färdiga demon / SV: Gammal låt
« skrivet: 29.05.2019, 14:07:10 »
Riktigt bra hantverk och skönt gung, videon är lite speciell men kul. Bra :D

20
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan version 4
« skrivet: 18.05.2019, 11:47:57 »
Snygg låt :) Jag hade kanske sänkt sångens volym en liiten aning och lagt trummorna annorlunda, jag blir t ex inte riktigt vän med hihten som kommer in vid 3:03 men det är en smaksak. Mittpartiet med elgura och hammond låter bra.

//Space
Tack Space för tyck. Jag hade tänkt att höja sången i första versen men du säjer sänk hm... Vilken sång ska jag sänka enligt ditt tycke första versen andra versen eller refrängen eller kören? De ligger alla på olika spår. :D

21
Halvfärdiga demon / SV: En ny skapelse
« skrivet: 15.05.2019, 02:16:18 »
Tack Eddie för dina uppmuntrande tillrop. Jo jag har också märkt att vi tänker likt.....(du är kanske smygskåning ;-) Jag är inte helt säker på vilket ljud du skulle vilja ha lite högre....är det .....ljudet som pumpar lite.....eller hur jag skall säga!?

Ja precis den kommer in vid runt 58 sekunder den synten borde upp upp upp och förlängas så det blir signumet på låten. Den pipande synten är också bra men inget utesluter det andra. Håller med Marsallen att du borde köra lite mer sång och förlänga lite kanske ett annat tema innan du avslutar med "the clock is ticking on" igen. Ja jag gillar verkligen denna men jag är så långt från skåning man kan vara - farsan kom från Östersund fast spettekaka är ju rätt så gott det kan jag inte förneka :D

22
Halvfärdiga demon / SV: MrG - Nytt utkast
« skrivet: 15.05.2019, 02:00:29 »
Det är skojigt hur man kan tycka olika - Jag tycker allt låter bra tills 2:34 då det bakvända fingerplocket kommer in. Det är möjligt att en sång av t.ex. Marsall skulle mästra den grejen men för mig låter det lite lustigt just nu men både trummor och bas är bra genomgående - du får bra ljud på dina prylar nu (och sedan länge) jag är impad :D

23
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan version 3 3 maj
« skrivet: 15.05.2019, 01:29:14 »
Palm, Marsall och Gurano tack för input. Nu har jag jobbat lite mer med alltihop och slängt in både en crunschgura och en orgel samt fixat med reverb på sången. Lite långt mellanstycke kanske men jag fastnade för det :D
Ny version i första posten

24
Halvfärdiga demon / SV: Space & Calle - YOU SHOULD HAVE
« skrivet: 11.05.2019, 00:43:20 »
Nu har jag lyssnat i studion och det är ju väldigt snyggt med gitarrkompet  och stråkar behövs egentligen inte alls men skulle förmodligen ge en dimension till - kanske digitalkör också skulle stärka det hela. Trummorna är ju anonyma så det räcker men jag förstår varför, så de är ok. Det här live-flamset i början och i slutet behövs inte alls, det stör snarare än tillför tycker jag. Bra låt :D

25
Halvfärdiga demon / SV: En ny skapelse
« skrivet: 11.05.2019, 00:28:55 »
Det här är lysande Palm, vi tänker nog rätt så lika, gillar absolut harmonierna och sången men du liksom jag är lite försiktiga vad gäller de nya ljuden. Du har en asball synt som ligger i bakgrunden  utöka den och höj volymen rejält så får du fram de unga själarna om den ligger över hela låten så närmar du dig det dom gör, tror jag.

26
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan version 3 3 maj
« skrivet: 10.05.2019, 20:08:06 »
Hallå! Nån kommentar vill jag ha åtminstone om nya mellanspelet tycker det blev kanon med ett häftigt PF-ackord, kom igen gubbs :D

27
Halvfärdiga demon / SV: Space & Calle - YOU SHOULD HAVE
« skrivet: 10.05.2019, 19:58:59 »
Jag lyckades höra hela låten i paddan, kors i taket. Jag tycker verkligen om den och anser att leaden ligger väldigt bra, är det Calle månne, körerna funkar de med. Att snabba upp alstret finns inte men gärna mer stråkar. Hur är det på det finska forumet? Lika dött som på KR eller...?

28
Färdiga demon / SV: Danny Boy
« skrivet: 03.05.2019, 15:01:41 »
Bra inte fööör långsam som ibland. Jag tycker basen ska in tidigare på nåt sätt sen hör jag hur basen är sen på några ställen mot slutet, lägger du in den två ggr?

29
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan version 3 3 maj
« skrivet: 03.05.2019, 01:48:12 »
Bytte kina till något annat som jag tyckte passade bättre la till andra trummor sjöng om en del och så blev det så här :D Tyck gärna till om ni inte har ett Kalmaritiskt alias dom klarar jag mej förutan. Att BS tycker att man ska sjunga på svenska får stå för honom och hans studio och och bekymrar mig inte särskilt. :D

30
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan ny version
« skrivet: 30.04.2019, 17:45:27 »
jag är en ny medlem och vet inte om jag vågar posta kritik utan att bli kallad troll, det verkar vara en jättekonstig inställning att hoppa på nya medlemmar helt vilt. Ta till dig kritiken istället.
Vilken kritik :wacko: :unsure: :blink:

31
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan ny version
« skrivet: 28.04.2019, 21:32:49 »
Problemet är att du ska nog sjunga en svensk text så kommer verserna att bli lättare att hantera samt att på grund av att du kan språket så kommer det bli lättare att nyansera melodi och uttryck.

Jag gillar låten så missförstå mig rätt.

Håller med till 100%. Någon som är så bedrövligt dålig på engelska borde hålla sig till modersmålet. Bara en tanke.
Hur kommer du ihåg alla dina fulalias Örjan, finns det en struktur i galenheten alltså. Fascinerande!

Edit: ditt senaste alias är verkligen fantasifullt: drcarlislecullen300  not!

32
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - utkast Susan
« skrivet: 28.04.2019, 02:43:15 »
När jag inte hittar en fortsättning efter att ha gjort vers låter jag det ligga och provar vid senare tillfälle och även brukar jag gå tillbaka och kolla i tidigare halvfärdiga låtar som inte blivit något av. Där brukar man ibland hitta något. Det brukar till och med vara så att jag plötsligt hittar hur jag ska göra färdigt en gammal  låt också. Så det kan löna på flera sätt gräva lite. Nyfiken i alla fall på hur det går i ditt utkast - det är ju lite härlig Beatles- eller Lennonkänsla i pianokompet.  :P
Ja jag följde ditt råd och lät den ligga till sig lite det blev ett rätt så konstigt/oväntat mellanspel plötsligt men det kanske funkar vem vet?
Bra grund du har som början..Det jag känner o skulle gjort är att typ vid 1.04 kommer trummorna in o kör med kompet o basen som också funkar på en stund sen kan du ta ner kompet o köra nästa sångslinga som du har ...o sen kommer ju verspianot igen o du kör en vers till o sen pang kommer trummorna in igen o du sjunger ett avslut med stegrande stråkar som bygger upp ett crescendo...mina 5 riksdaler :)
Ja jo så skulle man kunna göra men det blev lite annorlunda men ändå ungefär som du är inne på.
Saknas det inte några gitarrer som kompar?
Jo så jag la till lite gura hoppas det funkar.

Ny version högst upp :D

33
Färdiga demon / SV: Hej och hå!
« skrivet: 27.04.2019, 00:47:14 »
Är det ett gammalt eller nytt troll, det här?
Låter som Holger, var det så det hette, Holgers tröst?

Ja det är samma gamla vanliga troll som förgyller vår tillvaro.  :)

34
Jo absolut den här har Bröderna Brothers fått till riktigt bra. Sången passar finemang med det Guranesiska liret - funkar bra :D

35
Jag klarar inte av att klippa in en skärmdump försöker med lite från min excel:
Låt    Titel   Bidragare   S:a
11   Crime&Punishment   Moma   91
12   Du gav mig livet   Leif   69
14   Om allting försvann   Asti/Larsson   68
10   Waiting-Reloaded   Bjurte   56
8   The Queen   Elvshand   55
16   RoseTango   Carl Cardello   52
1   Märk hur vår skugga   Marre   47
3   ThenWhat   Wernborg   47
7   Cykeln   Cykeln   47
4   Lookaroundintheworld   Schecter   45
5   Beautiful Horrible World   Martinm   34
2   Guitarlelejazz   91:an   31
6   Rainbows   Eddi   25
13   The VG Song   HasseFX   22
17   In my adress book   Perowitch   15
9   Dejavu   Space   9
15   BetraytionOfAnger   Hellfog   2

Moma segrade alltså GRATTIS och härmed överlämnar jag Festivalgeneralskapet :D

Sidor: [1] 2 3 ... 366