Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - morgonte

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 28
1
Festivaler / SV: Festival #67 - Livevideo
« skrivet: 13.01.2021, 16:52:13 »
Jamen det här låter kul! :) Jag funderar på när det blir överarbetat? Jag har snart förmånen via jobbet att ha tillgång till videomixer och troligen ett par tre videokameror och ett par (andra  :blink:) gubbar som vill lära sig att sköta utrustningen och gärna spelar in nåt med mig. Men det känns lite som fusk - regeln om inga klipp i efterhand gäller kanske även om man klipper mellan olika kameror live?

2
Tyvärr får jag vara ärlig och säga att jag kliver av det här tåget.  :( Inget fel på destinationen, bara det att jag hittar ingen inspiration för att göra covers när jag har gott om egna låtar som pockar på min uppmärksamhet...  :)

3
Är det nån som har något på gång?

 :D

Har lyssnat lite, men inte fastnat för nåt. Har samtidigt flera egna låtar på snurr, så vi får se om jag kommer till skott. Men jag håller fast vid att Herr Hellström är en utmaning, och det är alltid nyttigt att utmana sig.  :rolleyes:

4
Åh fy! Det här är ju värre än Thore! :o :unsure: Ja ja, bra med en utmaning...tror jag... :wacko: ;)

5
Festivaler / SV: Spåntråd #64
« skrivet: 31.07.2020, 12:32:48 »
Parodi! Dra ner byxorna på valfri musikstil, artist eller  allmän företeelse. :P

6
Festivaler / SV: Spåntråd #64
« skrivet: 15.07.2020, 19:53:55 »
20-tal... Valfritt århundrade  :rolleyes:.

eller...trumvirvel....varför inte.....

Thore Skogman!  :lol: Seriöst vore det en utmaning. Han lär vara den som har flest låtar registrerade hos STIM! Finns mycket mera Pop-pop-i-topp att hämta där!  ;)

7
Ur DN 2020-04-30 (troligen bakom betalvägg, men DN har gjort det gratis att läsa under Coronakrisen.)

"När börserna faller och konserter ställs in söker finansvärld och musikbransch nya möjligheter. En sådan kan vara att handla med låtar som aktier. DN har talat med tre svenska startupföretag som leder utvecklingen mot en ny affärsmodell för musikindustrin...
...Zeptagram, en digital tjänst där investerare och musikskapare kan handla med låträttigheter som om de vore aktier. Affären sker med hjälp av digital valuta och blockkedjeteknik, en decentraliserad kedja av data där alla investerare har full insyn i vilka transaktioner som görs. Den som skrivit en låt kan lägga upp den i Zeptagrams app, välja hur stor del av rättigheterna som ska säljas och för hur länge. Sedan är det bara att vänta på köparna"

https://www.dn.se/kultur-noje/handel-med-latar-som-aktier-ny-affarsmodell-for-musikindustrin/

8
Pripyat är inte ännu ett samplingsbibliotek med Yamaha, Bösendorfer och Steinway-pianon. Teamet bakom biblioteket har rest in den förbjudna radioaktiva zonen runt Tjernobyl och samplat kvarblivna pianon i olika stadier av förfall. Varför då? Tja, bra story och filmiska pianoljud, gissar jag. Tror inte att radioaktiviteten har tillfört soundet i sig något, men medge att bilderna i trailern är ovanligt spöklika!  :o $29 t o m den 16 mars 2020.


9
Studio, produktion och övrigt / SV: God Jul önskar pxm.
« skrivet: 30.12.2019, 17:29:07 »
God fortsättning, gott slut och gott nytt!

10
Studio, produktion och övrigt / SV: Citronolja ???
« skrivet: 04.12.2019, 15:51:01 »
Citron är gott på grillat, och behöver inte alls hällas på i lönn, ställ fram citronoljan på bordet, så kan man ta så mycket man gillar. Och inte bara på halsen, utan på hela kycklingen. Smaskens!  :P ;) ^_^

11
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 02.07.2019, 13:10:50 »
Insåg att det är ju ingen större vits att citera wikipedia. Musik smäller alltid högre! Här från konserten (turnen?) "Three girls and their Buddy" med Emmylou Harris, Shawn Colvin, Patty Griffin och gissa vem! Buddys solo 2 minuter in i låten, för den som kan med att spola den här underbara sentimentala balladen.


12
Slaptap, du är ju outtröttlig! Keep it up! :)

13
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 29.06.2019, 21:42:27 »
Jag har aldrig hört talas om nån av dom trots mina 65 år, dom första var man kanske inte hårddiggande direkt men ändå.

Tja, beror på vad man lyssnar på. Har man överhuvudtaget varit inne på root-country/americana-genren från 90-talet och framåt är det svårt att ha missat Buddy Miller, som utan tvekan är den mest kända av de två . Men han är mer känd som gitarrist än som producent och som egen artist. Du har kanske hört talas om Emmylou Harris? Buddy var husgitarrist i hennes band grovt räknat från slutet av 90-talet och ett decennium framåt. Jag saxar en mening ur Wikipedias långa artikel om honom.

"Miller has worked as an instrumentalist or vocalist on records by Johnny Cash, Levon Helm, Lee Ann Womack, Patty Griffin, Emmylou Harris, Victoria Williams, Shawn Colvin, Bobby Bare, Chris Knight, John Fogerty, the Chieftains, Frank Black, Rodney Crowell, Dixie Chicks, Elvis Costello, Alison Krauss and Robert Plant. He has also worked as a recording engineer, mixer or mastering engineer on records by Willie Nelson, Emmylou Harris, Shawn Colvin, Jim Lauderdale, and Patty Griffin."

Vill du veta mer kan du läsa här:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Buddy_Miller

14
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 28.06.2019, 17:41:51 »
Vad hände med "less is more"? Att bara damma av allting måste vara en heltidssysselsättning och då blir det ju inget över för musik. Men det är kanske där den där frun kommer in... :unsure:

Min VST-mapp är ett slag i ansiktet på den sentensen.....  :lol: Den behöver å andra sidan inte dammas.  :rolleyes:

15
Tjusigt! :wub:

16
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 27.06.2019, 18:08:29 »
Det handlar om att ha en fru som går med på det och dom är inte lätthittade.

Där sa du ett sant ord. Buddy hade turen (eller förutseendet) att gänga sig med Julie, som är artist i egen kraft, med en röst som är spröd som tunn is men ändå skär igenom stålplåt när det behövs. Nyligen släppte dom sitt tredje? album tillsammans, vilket är anledningen till besöket från tidningen No Depression. Soloalbum har dom släppt drivor av, men alltid medverkar den andre på minst ett hörn när den ene är i farten. Minst en Grammy lär finnas i huset.

Och hur mycket bättre låter det i ett rum utan akustikbehandling, nja inte alls bara annorlunda.

Det där förvånade mig, att man inte ser mycket av akustikbehandling i studion. I och för sig kan man ofta sälja dålig akustik som "autencitet" nuförtiden, men Buddys skivor låter ändå så förbålt bra... Nånstans har någon förmodligen tänkt på akustiken...

I övrigt vem kan leva på att spela in musik nu för tiden när alla har en. Det är ju så in i helvete ointressant så att folk svarar ju inte ens på trådar på forum på internet längre.

Kort sagt inte många bryr sig dessvärre så han får nog sälja av snart då jag tror samma trend gäller även i staterna. Men där finns lite fler än här om inte Trump ställer till med nåt så det kanske tar en stund längre.

Med det grundmurade rykte som Buddy har som musiker och producent tror jag inte han behöver bekymra sig. Vi andra däremot...

17
Studio, produktion och övrigt / Buddy Miller visar sin
« skrivet: 27.06.2019, 12:39:31 »
Buddy Miller visar runt i sin hemstudio, som utan tvekan hör till de mest välutrustade hemstudios jag sett. 11:26 och man vill bara höra mera! Missa inte monstret till instrument i slutet!  :D

https://www.nodepression.com/spotlight-come-along-as-buddy-miller-shows-aaron-lee-tasjan-around-his-home-studio/

18
Studio, produktion och övrigt / Vocalodon - Social VSTplugg
« skrivet: 11.05.2019, 17:55:34 »
Jag som många andra har börjat se mig om efter ett alternativ till Phacebuk och blev intresserad av Mastodon - Open Source, striktare regler mot hatfullt innehåll och de säljer inte mina data till högstbjudande. Och så finns den som VSTplugg, bara det!  :)

Vocalodon placerar Mastodon-flödet rätt in i din DAW. Och om det inte känns som det du längtar mest efter när du gör musik, så mäter den både EBS128 och LUFS på det spår där den residerar, OCH skickar uppmuntrande meddelanden när du spelar upp låten i din DAW! :D :wub:

http://vst.vocalodon.net/

19
Man får väl sluta beställa sina nätstrumpor från Storbritannien....  :rolleyes:

Jepp. Och nätbrynjor med, annars riskerar man att se ut som en snörpvad i fejset, och få efterföljande nätvärk. :wacko:

20
Så blev det förlängning igen. Återstår att se om britterna lyckas samla ihop sig till att spela i samma lag eller om kaoset bara fortsätter till i oktober. Hotet om hård Brexit och tillhörande dubbelbeskattning verkar skjutet på framtiden i alla fall.

21
Tyvärr tvingas jag utbrista i ett rungande "Vad var det jag sa!" Tullverket har sent omsider kommit till samma slutsats som jag, beställer man varor från Storbritannien före Brexit som levereras efter en hård Brexit blir det dubbelbeskatttning. :angry: :(

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>[/youtube]

Mer info finns på Tullverkets sida:

http://tullverket.se/sv/privat/brexitforprivatpersoner.4.2894757916870c7915c2.html

22
Demolåtar / SV: Country nightjam
« skrivet: 22.03.2019, 10:49:55 »
Snyggt. Fixa till en pedalsteel så är du hemma!  :rolleyes: (nej jag vet, lättare sagt än gjort...) :D

23
Festivaler / SV: KR-festival #58 ONDSKA
« skrivet: 27.02.2019, 11:27:29 »
Har tyvärr än så länge idetorka. Försöker inspirera mig själv med denna låt, som kan ligga i linje med vad jag skulle vilja åstadkomma. I vilket fall är den ett exempel på att inte bara hårdrocken och den moderna konstmusiken, utan även country/folk-genren behandlar ämnet.


24
Vilka butiker är det?

Gear4music är redan nämnd. Studiospares är en annan som dyker upp i medvetandet. Finns fler, men det är de jag kommer på nu. Googla!

25
Storbritannien har flera framgångsrika näthandlare för studioprylar. Vad händer om man beställer saker därifrån och det sedan blir en hård Brexit? Tull, dubbel moms och extra avgifter? Bör man undvika att handla från GB när Brexit-datumet närmar sig?

Det är kanske inte troligt, men möjligt att om jag beställer en vara före Brexit och betalar i förskott så dras brittisk moms på varan. Sedan dröjer leveransen till efter en hård Brexit, och då drar svenska myndigheter enligt de regler som då plötsligt gäller tull, svensk moms och expeditionsavgift på varan  :o. Säg att jag bara är nojig!  :wacko:

26
Festivaler / SV: KR-festival #58 ONDSKA
« skrivet: 10.02.2019, 23:57:55 »
Engelska wikipedia har en omfattande artikel om ondska ur många olika perspektiv och traditioner.  :wub: Önskar någon hade tid att översätta den till svenska, det svenska uppslagsordet "ondska" är rent ut sagt uselt.  :ph34r:

https://en.wikipedia.org/wiki/Evil

27

Låt nr 4 Seventies heaven
Blues har ju nästan alltid varit aktuellt och tidlöst på något sätt och lite svårt att sätta ett datum på. Här upplever jag en tolva som plötsligt blir sexton och det stör lite. Ballt med effekterna dock men jag är inte helt överens med de digitala ljuden.
Det är sällan fruktbart att diskutera kommentarer med tycke och smak, men jag undrar här: Eddi, vilka ljud upplever du som digitala? Alla ljud här är ju per definition digitala, dom ingår i en digital signalkedja,  men det finns kanske vissa samplingar eller effektpluggar jag inte borde använda?
Och att använda bluestolvan, men ändra på den i olika riktningar har du all rätt att tycka vad du vill om, men faktum är att det gjordes flitigt på 70-talet, så jag är i gott sällskap. Men kul att du gillar effekterna!  :)
Ja jag kanske är ute och cyklar men vid 1:01 börjar dessa digitala ljud att komma in för att sedan övergå i 2:or och 4:or och vid 3:05 återkommer de under en stund till. Det ska väl föreställa violin antar jag men för mig låter det bara störande.

Ok, du gillar inte violinen. Den är som sagt inte samplad utan inspelad. Tack för att du svarade, då vet jag.

28
Grattis CC till andra vinsten i rad inte så vanligt om det ens har hänt tidigare. Jag mixar gärna din låt om jag kan få spåren på separata mp.3 (inte WAv) PMa om du vill det.

Jag har vunnit två festivaler i rad, och jag har för mig någon mer också gjort det. Egghuvud, kanske?

[EDIT] Nu har jag kollat: Jodå, Egg har vunnit två festivaler i rad, dessutom har både Cykeln och Plinka lyckats med samma bedrift! Välkommen i gänget, Carl Cadello!

*Host* -nr.51 & nr.52 ser jag ett bekant namn.  Som dock inte vunnit någon annan gång.    :D

Ondska låter intressant.  Får se om jag får tid att hitta på nåt!     /Fuzz

Och Fuzzbub, skulle jag just säga...  ;) Finns det någon mer?  :unsure:

29
Festivaler / SV: KR-festival #57 - 1977 Lyssning och RESULTAT
« skrivet: 06.02.2019, 19:52:06 »
Vi jobbar för högtryck på att ta fram nästa festivals tema.
Det lutar mot:

ONDSKA

Vad säger forumet om det?


Låter som det är upplagt för en festival åt det hårdare hållet. Inget för mig, men jag får väl göra en mjukislåt om ondska då... :rolleyes:

30
Nej, och jag är på!

31
Grattis CC till segern.

Borde hunnit rösta, men tiden sprang iväg och jag glömde. :wacko:


Vilka var deltagarna i bidragen på pallplatserna? Ska uppdatera Hall of fame.

Carl Cadello
Rikkbiss? Ingen på forumet?
Mats är Flabb om jag inte minns fel?

Morgonte ensam?

Spacetrucker och Calle?

"morgonte och Bertil O" kan väl vara korrekt och OK (OBS gemener i morgonte (jag är en gemen typ!)). Bertil är ändå med och spelar även om han inte är med i KR. Ska nämnandet åsyfta att man varit med i skapandet av låten så behöver inte Bertil stå med. Han har spelat efter noter som jag skrivit. Förvisso en god insats, men inte i skapandet av låten.

32
Dags för min vanliga genomgång av mitt festivalbidrag, som vanligtvis inte brukar intressera någon utöver mig själv. :rolleyes:

Ni som skrivit att Seventies Heaven är påverkad av ELO har naturligtvis rätt. Ni som skrivit att det låter som Status Quo har också rätt, men den likheten är mer slumpartad. Jag har haft ELO:s "Sweet talking woman" (Från dubbel-LP:n "Out of the blue" som kom 1977) som förebild och jämförelsespår.

Specialtack till Bertil Olsson, som spelade hela stråkkvartetten minus cellon på sin violin. Sen fetade jag till den med stråkar från Sampletank 3, men Bertils fela är det som ligger främst i ljudbilden (lyssna på introt, där Sampletanks violiner och viola kommer in efter halva. Cellon ligger förstås med hela tiden.)

Vocodern är Tal-vocoder, en gratisplugg som visade sig leverera. Det var besvärligare än jag trodde att få ett bra ljud ur en vocoderplugg, jag testade Reaktors och Tassmans medföljande innan jag fastnade för TAL. Gemensamt för alla tre var att när jag sparat, gått ur Cubase och senare kom tillbaka lät det plötsligt annorlunda, eller inte alls om vocodern. Tills slut tröttnade jag på att ständigt få ratta in ett bra vocoderljud och bouncade ut vocodern till ett audiospår när jag tyckte den lät bra.

Låt nr 4 Seventies heaven
Blues har ju nästan alltid varit aktuellt och tidlöst på något sätt och lite svårt att sätta ett datum på. Här upplever jag en tolva som plötsligt blir sexton och det stör lite. Ballt med effekterna dock men jag är inte helt överens med de digitala ljuden.
Det är sällan fruktbart att diskutera kommentarer med tycke och smak, men jag undrar här: Eddi, vilka ljud upplever du som digitala? Alla ljud här är ju per definition digitala, dom ingår i en digital signalkedja,  men det finns kanske vissa samplingar eller effektpluggar jag inte borde använda?
Och att använda bluestolvan, men ändra på den i olika riktningar har du all rätt att tycka vad du vill om, men faktum är att det gjordes flitigt på 70-talet, så jag är i gott sällskap. Men kul att du gillar effekterna!  :)

33
Win 10 har en del hyss för sig, som automatiska uppdateringar man inte kan avstå med mindre än man för evigt kopplar bort sig från internet... :( :angry: (Jag tänker aldrig uppgradera mitt Win 7) Det kan vara en signal att den vill hämta något, men har inte tillgång till i-net. Uppträder plinget även om du ansluter till internet?

34
Grattis CC till andra vinsten i rad inte så vanligt om det ens har hänt tidigare. Jag mixar gärna din låt om jag kan få spåren på separata mp.3 (inte WAv) PMa om du vill det.

Jag har vunnit två festivaler i rad, och jag har för mig någon mer också gjort det. Egghuvud, kanske?

[EDIT] Nu har jag kollat: Jodå, Egg har vunnit två festivaler i rad, dessutom har både Cykeln och Plinka lyckats med samma bedrift! Välkommen i gänget, Carl Cadello!

35
Grattis till en välförtjänt seger CC! B)

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 28