Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - morgonte

Sidor: [1] 2 3 4
1
Nyheter från världen / R.I.P. Dr John
« skrivet: 07.06.2019, 11:26:08 »
Så har legenden Dr John slutligt lagt ner sin New Orleans-baserade bluesmagi. Vi minns honom i t ex den funkiga "Right place, wrong time. Vila i frid, Mac Rebennack!


2
VST och andra plugins / Vocalodon - Social VSTplugg
« skrivet: 11.05.2019, 16:55:34 »
Jag som många andra har börjat se mig om efter ett alternativ till Phacebuk och blev intresserad av Mastodon - Open Source, striktare regler mot hatfullt innehåll och de säljer inte mina data till högstbjudande. Och så finns den som VSTplugg, bara det!  :)

Vocalodon placerar Mastodon-flödet rätt in i din DAW. Och om det inte känns som det du längtar mest efter när du gör musik, så mäter den både EBS128 och LUFS på det spår där den residerar, OCH skickar uppmuntrande meddelanden när du spelar upp låten i din DAW! :D :wub:

http://vst.vocalodon.net/

3
Storbritannien har flera framgångsrika näthandlare för studioprylar. Vad händer om man beställer saker därifrån och det sedan blir en hård Brexit? Tull, dubbel moms och extra avgifter? Bör man undvika att handla från GB när Brexit-datumet närmar sig?

Det är kanske inte troligt, men möjligt att om jag beställer en vara före Brexit och betalar i förskott så dras brittisk moms på varan. Sedan dröjer leveransen till efter en hård Brexit, och då drar svenska myndigheter enligt de regler som då plötsligt gäller tull, svensk moms och expeditionsavgift på varan  :o. Säg att jag bara är nojig!  :wacko:

4
Halvfärdiga demon / Testjig för samplingsbibliotek
« skrivet: 26.09.2018, 22:41:47 »
Tja! Här testar jag mitt nya Fiddle-samplings-bibliotek från Bolder sounds. Ni hör det inbyggda skriptet som väljer rätt artikulation automatiskt - upp och nerstråk etc. Själv har jag bara kvantiserat och editerat velocity, inga keyswitches är i farten, utan allt är det intelligenta (nåja) skriptet som väljer rätt samplingar.

5
Nu är det julafton för alla plugghästar. KVR Develepor Challenge 2018 har kommit fram till testa-och rösta-fasen. 26 gratis musikprogram, bara att ladda hem och börja använda.  :D :D :D

Några smakretare::

 •     Beat DRMR VST/AU plugin featuring 178 drum kits with punchy drums.
 •     ProF.E.T. digital emulation of an high gain distortion preamp/stomp-box for guitar by Ignite Amps.
 •     Mono Repeater classic digital delay simulation of an analog tape delay by Tilt Audio.
 •     EQ560 by Red Rock Sound, a 10-band graphic equalizer based on the 1967 classic.


https://www.kvraudio.com/kvr-developer-challenge/2018/

6
Kan man verkligen spela så på en akustisk gitarr? Jag var helt säker på att i varje fall "bastrumma" och "virvel"-soundet han gör är loopat, men när jag kollar närmare verkar han faktiskt göra alltihop i realtid. Fantastiskt! :wub:


7
Groovy! Här har ni finalisterna till KR-Festival 51 "DO YOU HAVE SOUL?" B) :wub:

Vill ni får ni gärna kommentera era låtar, med vad som kan intressera oss. Ifall ni gjort cover på någon mer okänd låt (Vem tänder stjärnorna och Midnight hour fattar t o m jag är covers) vill vi gärna veta det.


Röstning sker här i tråden genom att ni ger den bästa låten 5p, näst bästa 4p osv ner till 1p. Resten av låtarna blir utan poäng. Man röstar inte på sina egna bidrag. Rösterna ska vara postade här i tråden senast söndagen 7 januari 2018 kl 21.00.


Länk till mappen:
https://www.dropbox.com/sh/kll5qlqc09k5rrd/AABX-8XBsCEhwFc1JoLyoWzva?dl=1

1. Asti: Varje gång jag var med dighttps://www.dropbox.com/s/64znzvaqbbbn6ql/1-Varje_gang_jag_var_med_dig.mp3?dl=0

2. Fuzzbub: Waffles & Creamhttps://www.dropbox.com/s/tb8sasi1i13f4f5/2-Waffles%20%26%20Cream.mp3?dl=0

3. Eddi, Perre, MaxB, Isabella: Vem tänder stjärnornahttps://www.dropbox.com/s/o4vtfu6v1k7juvt/3-VemTanderStjarnorna.mp3?dl=0

4. Fuzzbub: Midnight hourhttps://www.dropbox.com/s/uc9wq2ooqoibz57/4-Midnight%20Hour.mp3?dl=0

5. MaxB: In the dark of the nighthttps://www.dropbox.com/s/gpwm3xenmjmv9aa/5-InTheDarkOfTheNight.mp3?dl=0

6. morgonte: Köpfesthttps://www.dropbox.com/s/h9iyav44x1368bz/6-Kopfest.mp3?dl=0

7. Eddi & Perre: Fight harder to be soundhttps://www.dropbox.com/s/8bvux2lv4d8ijwn/7-FightHarder_ToBeSound.mp3?dl=0

8. Egghuvud: He is gonehttps://www.dropbox.com/s/dn364s35i5mmzm3/8-he%20is%20gone.mp3?dl=0

9. MaxB: Do you feel lonelyhttps://www.dropbox.com/s/myjwaz6bgfdk4g3/9-DoYouFeelLonely.mp3?dl=0

8
Snabba svar / Hur funkar egentligen en Wha-wha-pedal?
« skrivet: 17.12.2017, 11:16:04 »
Jag har lekt lite med simulerade whawha-pedaler i Amplitube (till soul-festivalen :)). När jag kopplar dom till min Roland expression-pedal (MIDI) så funkar den bara som en av/på-knapp, antingen fullt utslag, eller också minimalt utslag. Filteröppningen verkar ske med en envelope, så man får whawha-effekten ändå, men kan inte styra hur fort den sker. Nu är jag ingen gitarrist, men jag trodde whawha-pedaler öppnade filtret steglöst motsvarande läget på pedalen. Har jag fel?  :unsure:

9
Det här gör ont att läsa. Läs ändå, för det här är så djävla viktigt!!!https://www.dn.se/kultur-noje/jag-vagade-aldrig-beratta-da-kanske-jag-inte-skulle-fa-sjunga-mer/


Det värsta är att ingen av oss kan säga att vi inte visste (och nu vänder jag mig främst till männen här på KR). Visst har vi vetat att det ser ut så här i musikindustrin, men vi har intalat oss att det rör ju inte oss, vi är inga förövare. Och så har vi tittat åt ett annat håll. Blundat. Sagt att så farligt kan det väl inte vara. Det är bara ett fåtal män det rör sig om.

Men titta åt andra hållet. Om det är sant att det är bara en liten minoritet av män som är förövare så är ALLA kvinnor utsatta på ett eller annat sätt! ALLA! Låt det sjunka in ett tag.

Fundera sen på vad DU kan göra för att den här situationen ska förändras! Alla kvinnor har rätt att känna sig trygga, i musikindustrin och överallt annars!

10
Nyheter från världen / R.I.P. Fats Domino
« skrivet: 25.10.2017, 20:48:18 »
Ännu en av rockens förgrundsgestalter har gått ur tiden. Fats Domino är väl mest känd för Blueberry Hill, men hade otaliga hits och rock'n'roll skulle inte ha låtit likadant utan Fats. Här är en filmad inspelning av Ain't that a shame, som bl a Elvis tog upp på sin repertoar. Notera den trevligt återhållsamma publiken, troligen inspelad vid annat tillfälle  :D.Fats Domino blev 89 år.

11
Festivaler! / Festival #51 - Do you have SOUL?
« skrivet: 21.10.2017, 23:24:47 »
Kontrollrummets festival nr femtiett handlar om


Uppgift:

 • Spela in en låt i Ray Charles, Aretha Franklins och James Browns efterföljd. Artister inom genren att efterlikna finns hur många som helst, huvudsaken är att låten har SOUL!
 • Låten kan vara nyskriven eller gammalskriven, av dig eller någon annan. Inga begränsningar förutom följande:
 • Låten får vara max 5 min.
 • Deadline (förhandlingsbar än så länge) är Söndag 10 dec [Obs Nytt datum] 17 dec kl 21.00 svensk tid. (Eftersom även jag har finländskt ursprung får ni finländare hålla på ända till 22.00 finsk tid  :P. Norsk tid tar vi ingen hänsyn till!  :P :P )
 • Låten skickas i mp3-format till morgonte[snabel-a]yahoo.se.

Anmäl gärna ert intresse av att delta här i tråden! Anmälan kan förstås inte vara bindande, vad som helst kan hända på vägen, men jag lovar att tjata lite på er emellanåt så ni inte glömmer bort det!

Anmälda hittills:
Fuzzbub
Eddi
morgonte
MaxB
Asti
1up
HasseFX
Egghuvud

12
Henrik Widegren är inte bara läkare, utan artist också, möjligen mest känd för låten "Googla aldrig dina symptom" https://www.youtube.com/watch?v=rkV6m-chLM8. Nu har självaste Pablo Macchiarini retat upp sig på att Henrik skrivit ett skillingtryck om honom och hans forskningsetik.

Herr Macchiarini  verkar vara lika usel på PR som på medicin, för han har sett till att Widegren får bästa möjliga reklam för sin låt genom att polisanmäla honom för grovt förtal.

https://www.dn.se/kultur-noje/macchiarini-anmaler-kritisk-musikballad/


13
Festivaler! / Festival #51 - spåntråd
« skrivet: 13.10.2017, 11:01:32 »
Ärade forumdeltagare: Nu är det dags att tänka på KR-festival numero 51 - ett trevligt tal, visserligen inte primtal (17*3=51) men nästan så långt från jubileumsstress man kan komma!

Den t f festivalgeneralen har tänkt ut två möjliga teman (med femti festivaler bakom sig börjar det bli en grannlaga uppgift att komma på något som inte varit uppe förut):

Soul - gör en låt i Ray Charles, Aretha Franklins eller James Browns efterföljd. Se om "The Commitments" för att få inspiration!

Vaggvisa - svängfestivalens raka motsats. Gör en låt som får lyssnarna att somna - men inte för att dom är uttråkade!

Går du igång på detta eller - (med risk att låta som programledarna för Ring P1) - finns det något annat du hellre vill att festivalen ska handla om? Gör din röst hörd i spåntråden! Det är du som bes... Nä, enligt reglerna är det jag som bestämmer  :D, men jag kan ju lyssna på er i alla fall!  :rolleyes:

14
En elgitarrorkester, det låter som en sällsynt dålig idé!  :o Det funkar ju inte ens med två gitarrister, så hur skulle det gå med 15 stycken yngwie-wannabes på samma scen (fördomsfull, vemdå?  :rolleyes:)?

-Rätt bra, om man får döma av videon med Sinfonity här. Dom öppnar dessutom på Uppsala gitarrfestival (http://www.uppsalagitarrfestival.se/2017-festival/) 11-15 oktober, så dom går att se om man tar sig dit. (Jag föredrar nog min Toccata och fuga i d-moll på orgel ändå. B))


15
Komponering & textskrivning / The mad scientist of music
« skrivet: 28.08.2017, 16:13:04 »
Den här killen må vara lite smågalen  :o, men är samtidigt både underhållande och inspirerande. TED-föreläsning med musikaliska exempel, väl värt sin dryga kvart!


16
Nyheter från världen / RIP Ikutaro Kakehashi
« skrivet: 09.04.2017, 14:55:25 »
Så har även Ikutaro Kakehashi sällat sig till skaran av legender som inte längre finns bland oss. Vem, säger du? Han är definitivt betydligt mer känd genom sitt företag och sina produkter.

Ikutaro Kakehashi grundade Roland Corporation och ligger bakom en rad legendariska produkter som SH-101, Jupiter 8, TR-808, D-50, Sound Canvas, hela JV-serien, mängder av Boss-pedaler etc. etc. Han var även en dem som låg bakom MIDI-protokollet.

Jag tvivlar på att det finns någon på kontrollrummet som inte haft i sin ägo en musikprodukt utvecklad av Ikutaro Kakehashi. Må han vila i frid!

En intervju med honom: http://www.kvraudio.com/interviews/dream-into-action-an-interview-with-ikutaro-kakehashi-founder-of-roland-36533


17
Komponering & textskrivning / Kompositionstävling från Embertone
« skrivet: 23.03.2017, 08:47:59 »
Samplingsföretaget Embertone arrangerar en kompositionstävling där man ska skriva ett tema och sen arra någon annans tema. Lite som en KR-festival, men med priser som inte går av för hackor (och troligen medtävlande som inte heller gör det...)! Temat ska vara inne senast den 31 mars, och sen har man en månad på sig att arra och spela in.

Kolla vidare på http://embertone.com/strangerthemes/


18
Halvfärdiga demon / morgonte - Den som är i Kristus
« skrivet: 06.03.2017, 22:37:41 »
Jag inser att det här är förmodligen inte vad ni andra sysslar med till vardags, men eftersom jag gör det så varsågod! Det vore spännande om någon vågar tycka till på ett så pass ovanligt stycke! :)

Det handlar om ett litet stycke kyrklig bruksmusik som kallas för "responsorium". Det är en tonsatt bibeltext, i det här fallet från 2:a Korintierbrevet 5:17-21 som är uppdelad på en recitationsdel och en svarsdel, "call & response" helt enkelt. :D Ofta är det prästen som sjunger recitationen och församlingen som svarar men här är det jag som sjunger recitationen och kören "Corazon" som svarar (fast svaret kommer lite ologiskt före recitationen, så brukar det vara). Jag har arrat det hela för trestämmig kör och solist och kompar själv på piano.

Inspelningen är gjort i "skarpt läge" - dvs gudstjänst, i S:t Eskilskyrkan i Eskilstuna, med en standardmobil i videoläge. Inte den bästa inspelningsutrustningen...
Sen har jag EQ:at och komprimerat för större tydlighet, vilket tyvärr gör att diverse prassel och annat oljud också hörs bättre.

20
Nyheter från världen / tomas ernvik har också dragit vidare
« skrivet: 02.01.2017, 15:36:04 »
Bluesgitarristen och sångaren tomas ernvik (han stavade alltid sitt namn utan versaler) dog på nyårsaftonen. Han var mest känd som frontfigur i tremannabandet vatten, men också som grundare av skivbolaget gutta och som underfundig låtskrivare. Han gav ut en handfull plattor med vatten och minst en platta med egna visor.

Från vattens facebooksida: December 31. tomas is now in a Better Place, freed from disease and pain, probably playing sweet guitar alongside the Lord. Here, he will be greatly missed.

Det är svårt att komma över tomas och vattens plattor eftersom tomas var ivrig motståndare till digital musik, men det finns en liveinspelning från den kristna Greenbeltfestivalen på youtube. På köpet kan man skratta åt frisyrerna och lyssna om man orkar på när Cliff Richard och festivalöverste Graham Cray skryter om hur bra kristen rock blivit. Vad gäller vatten hade de faktiskt rätt!


21
"Beneath the subatomic particle level, there are fibers that vibrate at different intensities. Different frequencies. Like violin strings. The physicists say that the particles we are able to see are the notes of the strings vibrating beneath them. If string theory is correct, then music is not only the way our brains work, as the neuroscientists have shown, but also, it is what we are made of, what everything is made of. These are the stakes musicians are playing for."

"Technology does only one thing- it tends toward efficiency. It has no aesthetics. It has no ethics. It’s code is binary.
But everything interesting in life- everything that makes life worth living- happens between the binary. Mercy is not binary. Love is not binary. Music and art are not binary. You and I are not binary."

"The technocrats ... look down on artists. They have made all these tools and they think we should be grateful — subserviant even — and use their flimsy new tools happily to make them ever more powerful. But we can make art with any thing. We don’t need their tools. Music confounds the machines."

Jag skulle kunna fortsätta och citera hela talet här, men läs det på nodepression.com i stället!

http://nodepression.com/article/music-confounds-machines

22
Nyheter från världen / Musikteori förklarad med chokladkex
« skrivet: 09.09.2016, 08:55:43 »
Vete fasiken om det här blev enklare, men lite roligare blev det!  :D

http://www.classicfm.com/humour/music-theory-oreos

23
Dags att rösta i sväng-festivalen 46. Må svängigaste låten vinna!
Senaste röstning 18 sept 2016 kl 21.59 Röstpoäng: 8,6,4,2,1 p.

1 Sommarlov
2 Du har gjort mig till en lycklig man
3 Solen går upp
4  Cruising
5 Nothing ever seems to go my way
6 Flat Top
7 DeepDeepDeep
8 Summer ending blues
Så här gör man:

Svängigaste låten får 8 poäng
Näst svängigaste får  6 poäng
Nästnäst svängigast  4 poäng
Nästnästnäst dito      2 poäng
& nästnästnästnäst   1 poäng

Man röstar här i tråden, senast 18 sept 2016 kl 21.59. Deltagare förväntas att rösta (dock inte på egen låt), alla andra KR-medlemmar (som var medlemmar 28/8 2016) uppmuntras starkt att också göra det! Det är inget krav, men det uppskattas om man kommenterar låtarna också.

Låtordningen är slumpad, och slumpen ville att festivalen mycket passande inleds med "Sommarlov" och avslutas med "Summer ending blues". :rolleyes: Upphovsmännen (tyvärr bara män denna gång :( ) är inte hemliga, men jag har valt att inte ta med dom i infon. Vinnaren får, förutom den nästan ofattbara äran, uppgiften att arrangera nästa KR-festival (och det säger han nu!!!) :D.

24
Nyheter från världen / Orange Tree Gruppköp
« skrivet: 02.07.2016, 13:24:34 »
Orange tree har ett gruppköp på gång som just nu ger 55% rabatt på hela deras sortiment av förstklassiga samplingar av framför allt stränginstrument. Är du ute efter elektrisk eller akustisk gitarr rear dom dessutom ut Strawberry (samplad Hagströmgitarr  :wub:) och Steel strings för 20 $ styck, vilket ger 9 $ styck, rena stölden, om du frågar mig. Jag köpte dom för fullpris för några år sen och är fortfarande supernöjd med dom! Kontakt player funkar!

11 juli är det slut på det roliga, så skynda på!

https://www.orangetreesamples.com/group-buy

25
Nyheter från världen / R.I.P. Ralph Stanley
« skrivet: 24.06.2016, 10:41:54 »
I den till synes ändlösa raden av legender som gått vidare till en annan värld får vi lägga till Ralph Stanley - en av dom som formade bluegrassen till vad den är. Hans inflytande på countryn kan knappt överskattas. Vila i Frid!


26
Säljes / Konnekt 24D och V-machine
« skrivet: 19.06.2016, 22:17:33 »
Ljudinterface TC Electronic Konnekt 24D  900:-

Ett välljudande och stabilt firewire-interface med inbyggda effekter som inte belastar datorn! Små repor och märken efter gummifötter. Mer info här:

http://www.tcelectronic.com/konnekt-24d/

SM Pro Audio V-machine 950:-

Hårdvaruburk som kör VST effekt och instrumentpluggar utan dator! Ta med favoritpluggen eller mjukvarusynten på giget!

Mer info inklusive lista på pluggar som funkar:

http://www.smproaudio.com/index.php/en/products/v-machines27
Festivaler! / Festival 46 - Kom an katten, det svänger ju!
« skrivet: 21.05.2016, 13:24:30 »
Kontrollrumsfestival numro förtisex:
Kom an katten, det svänger ju!

Nu är det dags för den svängigaste KR-festivalen någonsin. Uppgiften är busenkel att förstå: Skapa och spela in en låt som får det att rycka i musklerna på ett skönt sätt, kort sagt; Svängigaste låten vinner!


 • Genre och stil är valfri.
 • Låten får inte vara publicerad förut.
 • Låten får vara max 5 min min 1 min  :rolleyes:
 • Låten ska skickas in till morgonte[snabel-a]yahoo[punkt]se i mp3-format minst 256 kb.
 • Deadline är Söndag 28 augusti kl 23.59!

Anmäl gärna ert intresse av att delta här i tråden, så ska jag tjata lite på er emellanåt så ni inte glömmer bort det!

Anmälda hittills:

Asti
Eddi
Fuzzbub
Drloop
Spacetrucker
pxm
morgonte

28
Nyheter från världen / Schlagerchipmusik för övergångsställen
« skrivet: 12.05.2016, 09:06:52 »
Är väl måttligt intresserad av schlagerspektaklet, men det här tyckte jag var kul: Under Schlagerfestivalen 2016 i Stockholm spelar övergångsställena Euphoria och Heroes. :D Naturligtvis är Håkan Lidbo inblandad. :wub:

29
Halvfärdiga demon / morgonte - Stor gul taxi
« skrivet: 27.03.2016, 21:19:23 »
Länge sen jag la upp nåt här, men nu kommer en Joni Mitchell-låt i svensk översättning. Det blev lite fler spår än jag tänkt från början. Gitarrerna är från Band-in-a-box, trummorna från EZDrummer, och resten spelar jag själv. Kommentarer och förslag till förbättringar mottages tacksamt!

https://www.dropbox.com/s/eq872fu7w9ekk2l/Stor%20gul%20taxi%202016-03-27.mp3?dl=0

Titel: Stor gul taxi
Artist: morgonte
Text & Musik: Joni Mitchell, översättning morgonte
Längd: 2:42
År: 2016

30
Övriga musikfrågor / Hur ska en elbil låta?
« skrivet: 15.02.2016, 18:54:26 »
Enligt radions eko 15/2 2016 låter elbilar alltför lite, framförallt i låga hastigheter. Därför hålller EU på att ta fram ett lagförslag om att elbilar måste ha ett konstgjort ljud så man hör när dom kommer. Mer om detta kan man höra här:

http://t.sr.se/1SPtNZU

Nu tänkte jag att vi kan ju ta och hjälpa elbilstillverkarna lite!  ;) Hur ska en elbil låta? Har ni några bra förslag?  :D


Själv slår jag ett slag för återinförandet av följande underbara ljud: :lol:

https://youtu.be/0NHOD4Kd9jI?t=11

31
Live! / Körmickar - förslag?
« skrivet: 09.06.2015, 21:21:22 »
Behöver köpa ett par körmickar för livemickning av körer i en kyrka. Budget <2000 st. Någon som har förslag?

32
Nyheter från världen / Legendariska studion Sound City i SVT Play
« skrivet: 10.11.2014, 09:28:19 »
Missa inte dokumentären om Sound City, den ligger uppe bara en vecka! Kanonprogram!! :wub:

Dave Grohl från Nirvana och Foo Fighters, berättar historien om legendariska Sound City. Den smutsiga studion där mängder av musikhistoria har skapats. Bland annat Nirvanas Nevermind. Dave Grohl köper det magiska mixerbordet och gör en sista inspelning.

http://www.svtplay.se/video/2453353/sound-city

33
Datorer och Internet / Datorn kör fel BIOS! [LÖST]
« skrivet: 15.08.2014, 18:33:14 »
Ja, så är det faktiskt. Jag uppdaterade min gamla Frost-dator med ett ASUS B5 moderkort som jag fick över. Då inträffade det märkliga att den BIOS som körs igång när jag trycker DEL är den gamla AMI BIOS  :wacko:. Den funkar av förståeliga skäl inte så bra, moderkortet struntar högaktningsfullt i de ändringar jag gör. Det sitter troligen nån gammal inställning på hårddisken som spökar, där fanns iaf en partition med en windowsåterställning på. Nån som har en susning hur man fixar det utan att formatera om hela disken (om ens det hjälper...)?

34
KVR Developer Challenge 2014 har gått in i "ladda ner och rösta-fasen". 37 fräscha gratispluggar att hämta hem gratis! :) Och jag som har lovat mig själv att jag ska lära mig dom pluggar jag redan har innan jag börjar ladda hem nya... :rolleyes:

Annars verkar det vara som vanligt. Några syntar, några gitarreffekter, några loopmanglare, några filter och några helt nya idéer. De flesta har tänkt till lite och fixat en egen twist på sin plugg, men det är svårt att säga att vilka pluggar som verkligen medför något nytt. Jo, en plugg som letar samplingar på nätet har jag iaf inte sett förut, och så har vi ju den mystiska pluggen; tillverkaren säger inte vad den gör, för att "minska förutfattade meningar".  :lol:

http://www.kvraudio.com/kvr-developer-challenge/2014/

[UPPDATERING] Och vinnaren är (TADAAA) Acorn Digital Multiply - en choruseffekt som ska eliminera "obehagliga kamfiltereffekter".

http://acondigital.com/products/multiply/

35
Övrig utrustning / Trälim fixar LP-skivan
« skrivet: 27.07.2014, 19:15:03 »
Så här rensar man sina gamla LP från brus och knaster :o :P. Ej för räddhågade... :unsure:
Sidor: [1] 2 3 4