Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - morgonte

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 28
1
Skriver du filmmusik, drömmer om att göra det, eller vill du bara fixa lite orkesterbakgrund till dina låtar? Oavsett vilket så finns en ny  gratis online-kurs i orkestrering från Orchestral Tools och Berklee College of Music med fokus på att använda samplad orkester. Skulle du sitta på en egen, icke-virtuell symfoniorkester för att spela in dina kompositioner så funkar det säkert också  :rolleyes:.

https://www.youtube.com/@virtual.orchestration

2
Vad konstigt. Stiften borde rimligen slipas till lite varje gång man sätter in en sladd tänker jag. Kan det va nåt särskilt känsligt material i deras jack möjligen. Aldrig varit med om att det sprakar i ett jack.

Uppkommer spraket när kabeln sitter i? Skulle kunna vara att jacket behöver böja till lite annars så pluggen sitter bättre?

Fler friska gissningar?  :D
hade liknande problem med en mixer, som var en Mackie-kopia. Brukade hjälpa
att trycka in kontakten och vrida runt några gånger. Kan det vara ett oxidationsproblem...?  :unsure:
Telepluggarna sitter alltid i. Finns ingen orsak att rycka i dom. Säkert som amen i kyrkan att det är oxidation som är problemet, frågan är vad gör man åt det när metoden som Asti beskriver bara hjälper ett par veckor, om ens det. Jag lutar åt att plocka i sär och gå över kontakterna med kontaktspray och tandborste, om jag kommer åt.

3
Jag har en gammal Mackie Big Knob som skickar vidare de flesta av mina signaler till rätt ställe. Emellanåt börjar det spraka och glappa i telepluggkontakterna på baksidan. Misstänker att ni varit med om det någon gång.

Det jag gör då är att koppla ur den, ta kontaktspray och blåsa in i de sprakande kontakterna, och sedan köra in och ut med en teleplugg ett antal gånger. Det hjälper, men kortare och kortare tid innan allt måste göras om. Tydligen måste här till en mer grundlig rengöring.

Hur gör man då? Finns det specialborstar? Vilken rengöringsvätska är lämplig? Måste man plocka isär eländet? Eller är det bara att ta tag i plånboken och köpa en ny?

Ja, hur gör ni?

4
Festivaler / SV: KR #74 röstningstråd
« skrivet: 05.12.2022, 18:26:28 »
Grattis 91:an! Klart välförtjänt!

5
Festivaler / SV: KR #74 röstningstråd
« skrivet: 23.11.2022, 23:19:50 »
Låt 1 - 4p
Låt 4 - 3p
Låt 8 - 2p
Låt 2 - 1p

6
Studio, produktion och övrigt / SV: Rullbandspelare
« skrivet: 11.11.2022, 23:11:21 »
Har en kompis som jobbar med att för över videofilmer, kassettband och allt möjligt till digitalt format. Jag vet inte om han fixar 4-kanals rullband, men han verkar ha det mesta (han har t ex fört över gamla inspelningar från ståltråd(!) åt Ålands radio). Det är värt att fråga. Ska jag?

7
Festivaler / SV: Festival #74 Uttrycksfullhet
« skrivet: 07.11.2022, 22:50:15 »
Jag har nu skickat in en "as-is". Om det är för sent, då är det så.. Hinner inte göra det där sista, men den är ok ändå. :mellow:

8
Festivaler / SV: Festival #74 Uttrycksfullhet
« skrivet: 05.10.2022, 22:45:15 »
Jag har en låt på gång. Den behöver mer tid, men det verkar som om jag är den enda som hakar på? Snacka om promenadseger! :D

Har fått in ett bidrag redan och jobbar på ett själv. Men vi kör på ett tag till.

Finemang! ^_^

9
Festivaler / SV: Festival #74 Uttrycksfullhet
« skrivet: 05.10.2022, 11:52:01 »
Jag har en låt på gång. Den behöver mer tid, men det verkar som om jag är den enda som hakar på? Snacka om promenadseger! :D

10
I SVT:s "Vetenskapens värld" från 2022-09-26 handlar det om framgång och vad som gör att likartade prestationer får så olika mottagande. Superintressant, inte minst för att ett av projekten handlade om olika låtars framgång på sajten "Music Lab". Forskarna riggade sajten lite, för att se vad som gjorde att vissa låtar och grupper var framgångsrika, medan andra som gjorde lika bra ifrån sig inte var det. Vill du inte se hela kan du snabbspola till 09:40.

https://www.svtplay.se/video/36726219/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-35-avsnitt-6?position=567&id=8vyy2po
(kan ses till 24 mars 2023)

11
Festivaler / SV: Festival #74 Uttrycksfullhet
« skrivet: 17.09.2022, 12:41:27 »
Som svar på min tidigare fundering kring hur musik låter som INTE är uttrycksfull dök följande filmklipp upp. Filmen är till största delen ren fiktion, men klippet funkar bra som illustration till frågan.


12
Festivaler / SV: Festival #74 Uttrycksfullhet
« skrivet: 15.09.2022, 08:29:30 »
Det är bra när musik är uttrycksfull! Jag tycker det är ett bra tema,  :) men jag undrar om någon kan ge mig ett exempel på musik som INTE är uttrycksfull... :wacko:

13
Festivaler / SV: Spåntråd festival #74
« skrivet: 23.08.2022, 16:52:38 »
Det vore ju kul att åka med på finlandsbåten och få se dig uppträda också :D
-För er som inte följt länken till http://povelramelsallskapet.se/ sufflerar jag  att sällskapet ordnar en specialkryssning i höst. Jag kan tyvärr inte vara med på den, Eddi, men skulle vilja. Tack för komplimangen att jag skulle platsa att uppträda i det sällskapet... :lol:

För min egen del skulle jag nog inte vilja ge mig på en Povel-cover eftersom det inte är något som helst fel med originalet -

- Så du gör bara covers när det är något fel med originalet...  :wacko: :P :lol:

14
Festivaler / SV: Spåntråd festival #74
« skrivet: 21.08.2022, 12:13:18 »
Povel Ramel skulle ha fyllt 100 år i år. Cover på valfri Povel-låt? :)
Det kanske kan locka någon att en Povel-festival skulle säkert bli omnämnd på Povel Ramel-sällskapets hemsida och därmed nå en större publik, som annars inte skulle hitta till KR... :)

http://povelramelsallskapet.se/

15
Festivaler / SV: Spåntråd festival #74
« skrivet: 09.08.2022, 15:23:07 »
Povel Ramel skulle ha fyllt 100 år i år. Cover på valfri Povel-låt? :)

16
Som jag misstänkte det står samma på min Lenovo laptop då det står thunderbolt 3 å den också så det vore ju jävligt konstigt om det skulle skilja mellan datorer från samma tillverkare med samma gränssnitt. Det är nog helt enkelt så att du blandar ihop thunderbolt och USB. Om det funkar eller ej beror nog i första hand på om det finns drivrutiner eller ej och sen hur bra dom funkar.

Nej, skillnaden på din laptop och min är att du har en dedikerad Thunderbolt 3-ingång, och den är per definition kompatibel med TB 1 och TB 2. Jag har en USB-C-ingång som är kompatibel med TB3, men inte med TB1 och TB2. Så förstår jag iaf Craig Anderton's artikel som jag länkade till tidigare.

Men du har rätt i att funktionen beror på om det finns bra drivrutiner.

17
Efter att ha Duckduckgo:at vidare (googla det  :lol:) Hittade jag en artikel på Sweetwater som gav mig en del svar:

https://www.sweetwater.com/insync/what-thunderbolt-3-usb-c-mean-to-musicians/

Nån som vet ifall det betyder att ljudinterface med Thunderbolt 3 faktiskt funkar på maskinen (under förutsättning att det finns drivisar för Win 10)?
- Det borde funka, ta i trä. Mina usb-kontakter har en TB-logo bredvid. Fast teori och praktik kan skilja sig åt....

Och hur är det med generation 1 och 2 av Thunderbolt-interfacen, som har en annan kontakt och möjligen skulle kunna funka med en adapter?
- Det där funkar säkerligen inte. Mina USB-kontakter är bara kompatibla med TB3.

Men det är alltid intressant med någon som liksom Burning_Sven har hands-on-erfarenhet! Berätta!

18
Studio, produktion och övrigt / USB vs Thunderbolt - nytt kapitel?
« skrivet: 10.07.2022, 16:42:54 »
Jag har just köpt en refurbished laptop Lenovo X1 Yoga Generation 2. I manualen står:

"The USB-C connector on your computer supports both the USB Type-C™ standard and the Thunderbolt 3
technology. "

Nån som vet ifall det betyder att ljudinterface med Thunderbolt 3 faktiskt funkar på maskinen (under förutsättning att det finns drivisar för Win 10)? Och hur är det med generation 1 och 2 av Thunderbolt-interfacen, som har en annan kontakt och möjligen skulle kunna funka med en adapter?

19
Studio, produktion och övrigt / SV: Plant o Krauss
« skrivet: 17.12.2021, 11:28:42 »
Underbart! Vem är gitarristen med mustaschen? Kom att tänka på Albert Lee när jag hörde honom. (Lee är betydligt äldre, om han ens lever...)

20
Färdiga produktioner / SV: morgonte: Ära åt Gud
« skrivet: 04.11.2021, 22:51:40 »
Det här gillade jag starkt deras hantering av arr och sång är exemplariskt. Det vore lite intressant att få höra din presentation av låten innan gruppen satte tänderna i den om det är möjligt?
Ok, Eddi. Jag är inte nöjd med hela låten, så du får fram till 1a refräng. Det ger en hum om hur jag tänkt mig låten. Betydligt softare - men Brukssånger's version blev ju klart bättre!
Nu vet jag inte om dom alls hört min version. Det här är ett forum där noter är det primära mediet för att förmedla låtar. Jag gav en länk till min mp3:a, men det är min not som som dom utgått från. Det innebär att det är min nots sångarr som hörs, det kan dom inte ändra även om dom skulle vilja.
Länken till dropbox, vill inte lägga upp på Soundcloud när jag inte är nöjd med helheten.

https://www.dropbox.com/s/ge32jo7n70pbdb2/morgonte-%C3%84ra%20%C3%A5t%20Gud%20original.mp3?dl=1

21
Färdiga produktioner / morgonte: Ära åt Gud
« skrivet: 02.11.2021, 13:26:28 »
Det är så kul att få höra något man skrivit i någon annans tolkning, så jag vill dela med mig av Brukssångers inspelning av min julsång "Ära åt Gud":LÅTNAMN: Ära åt Gud
ARTIST/GRUPP: Brukssånger
KOMPOSITÖR: morgonte a k a Stefan Silversten
PRODUCENT:  Björn Börjeson,  Dwarf Studio
EV. MEDVERKANDE: Sång: Johanna Börjeson, Therese Börjesson ,  Oskar Nilsson och Björn Börjeson
Piano och synt: Sabina Lilja
Bas: Krydda Sundström
Trummor:Jonas Sjöblom
Gitarr: Hasse Johnzon
INSPELNINGSÅR:2021

Bakgrund från www.brukssanger.se: "Brukssånger är sångboken på nätet, med sånger för gudstjänst, andakt, konfirmation, läger, kör… livet. Sångerna är skrivna både av människor som har skrivandet som yrke och människor som har skrivandet som hobby. Brukssånger är en del av Equmeniakyrkan."

Tilläggas kan att gruppen bakom Brukssånger spelar in två album á 10 låtar var om året. Någon ersättning utgår inte, men för min del är det mer än nog att få höra min låt i ett så här celebert sällskap! Dessutom blir låten spridd till abonnenter på Brukssånger och kan användas av dem.

Om ni inte har fattat det av titeln innehåller låten explicit fromt språkbruk. Känsliga lyssnare är härmed varnade.

22
Festivaler / SV: Festival #67 - Livevideo
« skrivet: 13.01.2021, 16:52:13 »
Jamen det här låter kul! :) Jag funderar på när det blir överarbetat? Jag har snart förmånen via jobbet att ha tillgång till videomixer och troligen ett par tre videokameror och ett par (andra  :blink:) gubbar som vill lära sig att sköta utrustningen och gärna spelar in nåt med mig. Men det känns lite som fusk - regeln om inga klipp i efterhand gäller kanske även om man klipper mellan olika kameror live?

23
Tyvärr får jag vara ärlig och säga att jag kliver av det här tåget.  :( Inget fel på destinationen, bara det att jag hittar ingen inspiration för att göra covers när jag har gott om egna låtar som pockar på min uppmärksamhet...  :)

24
Är det nån som har något på gång?

 :D

Har lyssnat lite, men inte fastnat för nåt. Har samtidigt flera egna låtar på snurr, så vi får se om jag kommer till skott. Men jag håller fast vid att Herr Hellström är en utmaning, och det är alltid nyttigt att utmana sig.  :rolleyes:

25
Åh fy! Det här är ju värre än Thore! :o :unsure: Ja ja, bra med en utmaning...tror jag... :wacko: ;)

26
Festivaler / SV: Spåntråd #64
« skrivet: 31.07.2020, 12:32:48 »
Parodi! Dra ner byxorna på valfri musikstil, artist eller  allmän företeelse. :P

27
Festivaler / SV: Spåntråd #64
« skrivet: 15.07.2020, 19:53:55 »
20-tal... Valfritt århundrade  :rolleyes:.

eller...trumvirvel....varför inte.....

Thore Skogman!  :lol: Seriöst vore det en utmaning. Han lär vara den som har flest låtar registrerade hos STIM! Finns mycket mera Pop-pop-i-topp att hämta där!  ;)

28
Ur DN 2020-04-30 (troligen bakom betalvägg, men DN har gjort det gratis att läsa under Coronakrisen.)

"När börserna faller och konserter ställs in söker finansvärld och musikbransch nya möjligheter. En sådan kan vara att handla med låtar som aktier. DN har talat med tre svenska startupföretag som leder utvecklingen mot en ny affärsmodell för musikindustrin...
...Zeptagram, en digital tjänst där investerare och musikskapare kan handla med låträttigheter som om de vore aktier. Affären sker med hjälp av digital valuta och blockkedjeteknik, en decentraliserad kedja av data där alla investerare har full insyn i vilka transaktioner som görs. Den som skrivit en låt kan lägga upp den i Zeptagrams app, välja hur stor del av rättigheterna som ska säljas och för hur länge. Sedan är det bara att vänta på köparna"

https://www.dn.se/kultur-noje/handel-med-latar-som-aktier-ny-affarsmodell-for-musikindustrin/

29
Pripyat är inte ännu ett samplingsbibliotek med Yamaha, Bösendorfer och Steinway-pianon. Teamet bakom biblioteket har rest in den förbjudna radioaktiva zonen runt Tjernobyl och samplat kvarblivna pianon i olika stadier av förfall. Varför då? Tja, bra story och filmiska pianoljud, gissar jag. Tror inte att radioaktiviteten har tillfört soundet i sig något, men medge att bilderna i trailern är ovanligt spöklika!  :o $29 t o m den 16 mars 2020.


30
Studio, produktion och övrigt / SV: God Jul önskar pxm.
« skrivet: 30.12.2019, 17:29:07 »
God fortsättning, gott slut och gott nytt!

31
Studio, produktion och övrigt / SV: Citronolja ???
« skrivet: 04.12.2019, 15:51:01 »
Citron är gott på grillat, och behöver inte alls hällas på i lönn, ställ fram citronoljan på bordet, så kan man ta så mycket man gillar. Och inte bara på halsen, utan på hela kycklingen. Smaskens!  :P ;) ^_^

32
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 02.07.2019, 13:10:50 »
Insåg att det är ju ingen större vits att citera wikipedia. Musik smäller alltid högre! Här från konserten (turnen?) "Three girls and their Buddy" med Emmylou Harris, Shawn Colvin, Patty Griffin och gissa vem! Buddys solo 2 minuter in i låten, för den som kan med att spola den här underbara sentimentala balladen.


33
Slaptap, du är ju outtröttlig! Keep it up! :)

34
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 29.06.2019, 21:42:27 »
Jag har aldrig hört talas om nån av dom trots mina 65 år, dom första var man kanske inte hårddiggande direkt men ändå.

Tja, beror på vad man lyssnar på. Har man överhuvudtaget varit inne på root-country/americana-genren från 90-talet och framåt är det svårt att ha missat Buddy Miller, som utan tvekan är den mest kända av de två . Men han är mer känd som gitarrist än som producent och som egen artist. Du har kanske hört talas om Emmylou Harris? Buddy var husgitarrist i hennes band grovt räknat från slutet av 90-talet och ett decennium framåt. Jag saxar en mening ur Wikipedias långa artikel om honom.

"Miller has worked as an instrumentalist or vocalist on records by Johnny Cash, Levon Helm, Lee Ann Womack, Patty Griffin, Emmylou Harris, Victoria Williams, Shawn Colvin, Bobby Bare, Chris Knight, John Fogerty, the Chieftains, Frank Black, Rodney Crowell, Dixie Chicks, Elvis Costello, Alison Krauss and Robert Plant. He has also worked as a recording engineer, mixer or mastering engineer on records by Willie Nelson, Emmylou Harris, Shawn Colvin, Jim Lauderdale, and Patty Griffin."

Vill du veta mer kan du läsa här:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Buddy_Miller

35
Studio, produktion och övrigt / SV: Buddy Miller visar sin
« skrivet: 28.06.2019, 17:41:51 »
Vad hände med "less is more"? Att bara damma av allting måste vara en heltidssysselsättning och då blir det ju inget över för musik. Men det är kanske där den där frun kommer in... :unsure:

Min VST-mapp är ett slag i ansiktet på den sentensen.....  :lol: Den behöver å andra sidan inte dammas.  :rolleyes:

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 28