Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jonnerstone

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 73
1
Studio, produktion och övrigt / SV: Stå-bord vid studiodatorn?
« skrivet: 28.04.2017, 07:48:45 »
Det är en intressant tanke och underlättar även då man står och sjunger eller spelar instrumenten, då man ska trycka igång inspelning med mera. Riktigt intressant faktiskt.
För mig är det inte möjligt då det sneda taket bakom studiobordet och monitorerna sätter gränser.

Cool tanke och fundering
Det där med sång hade jag helt missat att tänka på. Bra, då har vi ytterligare en fördel.

Så här va. Jag har insett att jag är som mest glad och kreativ när jag sköter liveljud, och då står jag i regel. Man kunde ju tro att det är jobbet i sig som är inspirerande men nja, långt ifrån alltid. Jag har kokat ner det till att det fanimej är ståendet som är den enda konstanten.

Ska titta förbi IKEA snarast och dansa lite på deras "Bekant"-bord och se om det kan vara nåt. De är ju annars hiskeligt dyra, såna där ståbord.

Mycket intressant tanke som även jag ska ta mig en funderare på.

Här har du beggade Ikea Bekant i nyskick för en lite billigare peng.

https://www.blocket.se/stockholm/15_st_Sit__sta_Skrivbord__Ikea_BEKANT_Nyskick_72803768.htm?ca=11&w=3

2
Jag använder alltid DeEsser på sång, ibland även på accegura när frets-ljuden blir för starka. DeEssern är ju som en kirugisk Eq som skär väldigt smalt i ett väldigt specifikt frekvensområde. Precis som Claes säger så har vissa sångare väldigt tydliga "s" som kan skära igenom mixen. Olika mickar likaså. Sångteknik och rätt mikrofonval kan minska fenomenet. Om man dessutom som jag t.ex,
gillar att komprimera sången hårt som fan så kommer S:en obönhörligen låta starka, vassa och t.o.m göra ont i öronen när man lyssnar i lurar. Dock så kräver DeEssern lite pillande och fingertoppskänsla. Fel använd så kommer det som Claes säger låta som om man läspar.

Stämsång är också en orsak till att S,T, F och K kan blir övertydliga och vassa. Eftersom både lead och och stämma sjunger dessa konsonanter så blir det kaka på kaka. Jag brukar i största möjliga mån undvika att sjunga dom konsonanterna när jag lägger andrastämmor alternativt klippa bort dom i efterhand. Eftersom dom ändå inte är tonala så räcker det att dom finns i leaden.

Har provat en sjuhelsikes massa DeEssrar genom åren, många suger (Cubase egna tycker jag t.ex e helt värdelös), vissa gör ett hyfsat jobb och få är riktigt bra (subjektivt såklart). Den som jag gillar allra bäst och som alltid efter lite pill lyckas leverera ett bra och transparent resultat är Waves Renaissance DeEsser.

3
Studio, produktion och övrigt / SV: Nytt grafikkort
« skrivet: 29.12.2016, 21:32:09 »
Så länge du har korrekta drivisar till den hårdvara du byter ut så ska det inte vara några problem. Installerade program tar ju operativsystemet hand om och berättar du bara för det vilken hårdvara du änvänder så ska det inte bli några problem, iaf inte så länge hårdvaran stödjer ditt operativsystem.

4
Studio, produktion och övrigt / SV: Nytt grafikkort
« skrivet: 29.12.2016, 20:28:08 »
Grafikkortet i min dator suger. Fungerar perfekt då jag gör musik men så fort jag drar igång Adobe Premiere för att göra video skiter det sig... det går långsamt och hostar och hackar :wacko:.
Har nån av er en aning vad allt dom påverkas om jag byter grafikkort. Tycker mig minnas att jag läst nånstans att nån var tvungen att installera om Cubasen och pluggarna och hela paletten efter att ha bytt grafikkort. Eller är det bara en urban legend? Erferenheter nån?

//Space

Jag har bytt grafikkort några gånger genom åren man skapat musik på datorn och har aldrig behövt installera om varken Cubase eller pluggar. :)

5
Demolåtar / SV: Tigersoul - Be apart - ver 1B
« skrivet: 28.12.2016, 21:30:51 »
Instämmer med övriga talare, finstämt och vackert. Du vill ha lite kritik, det enda jag hör så vid en första lyssning är att det är lite för mycket smask/saliv-ljud på leadsången för min smak, samt lite puffljud här och där (samt knäppet på "be mad" som du själv nämner). Uttalet kunde väl också slipas på, men det är en smaksak.

Annars en grymt skön och stillsam låt som är fin och arrad med fingertoppskänsla.

/Micke

6
Studio, produktion och övrigt / SV: Progressive / Artrock-tråden
« skrivet: 28.12.2016, 21:09:47 »
Gillar man Devin så är detta värt att spendera 2,5 timme på. Väldigt kul och inspirerande att se hans workflow när han bygger upp en låt från scratch. Sen är han ju väldigt rolig att lyssna på som person också  :)


7
Studio, produktion och övrigt / SV: God Jul!
« skrivet: 23.12.2016, 14:37:17 »
Glædelig jul!!

8
Färdiga produktioner / SV: Asti - First site
« skrivet: 09.12.2016, 16:22:09 »
Mycket bra låt!

Trumljudet känns helt rätt, med andra ord så är det bra att det är en gammal version av GA, tillför lite smuts.

Håller med Emu om sångljudet vs vocoder på verserna. Utnyttja vocodern mer.....låt den spela fler toner eller små ackord så att det blir som att vocodern förutom att dubba leaden även gör stämmor. Endast fantasin sätter gränsen där.

Solot då.....låt det där synthljudet till höger dubba sologitarren och panorerar ut dom....kommer bli najs!

Hör att det i slutet skulle vara gott med en stämma med lite tryck i som ligger en oktav upp fast långt i bakgrunden. (jag kan sjunga in en sådan om du vill prova)

Bra jobbat som vanligt och väldigt kul att du ger dig ut på lite outforskad mark. Håller absolut inte med Fuzzbub, fortsätt utforska, att trampa på i invanda fotspår är inte kul och utvecklande  :)

Tjou!

Micke

9
Kunde inte detta vara ett kul tema för en festival? "Försök låta som en stenkaka".  :)

 :D

Tror inte dubbad leadsång var på tapeten 1953 dock  ;)

10
Studio, produktion och övrigt / SV: Letar amp sim hårdvara...
« skrivet: 25.10.2016, 07:41:56 »
Om det får kosta så är enligt mig Kemper the one amp to rule them all.

11
Färdiga produktioner / SV: Asti - When you were here
« skrivet: 04.10.2016, 20:18:35 »
Snyggt, och jag är ju också barnsligt förtjust i vocoder. Jag skulle inte fega för att du endast körde vocoder i nån strof i låten, skulle nog bli mumma  :)


OT:
Kanske den skönaste vocoderlåten någonsin  :wub:


12
Studio, produktion och övrigt / SV: Har du hört Loli Andersson?
« skrivet: 06.08.2016, 19:35:32 »
Det lät bra och proffsigt  :)

Stör mig på att SoundCloud fortfarande inte har skaffat chromecast-stöd till iOS så man kan lyssna med sina hifi-lådor   :(

13
Fy fan va bra!!!!

Låten och videon gifter sig perfekt!!

Kan bara ösa superlativer över detta!!

14
Kul att det uppskattas  :)

15
Färdiga beats i EZ Drummer drar man över till projektfönstret i Cubase på en midikanal när man vill använda dom men hur gör man i Addictive drums? Det går inte att flytta över beatsen som i EZ.

Kanske denna videon hjälper.


16
Studio, produktion och övrigt / SV: Samla ihop audiofiler i Cubase
« skrivet: 19.06.2016, 20:02:47 »
Välj: File-->Back up project.

Då låter Cubase dig välja/skapa en ny projektmapp och alla spår tillhörandes just det aktiva projektet följer med


Jag rekommenderar också att du låter Cubase tvinga dig att välja projektmapp varje gång du skapar ett nytt projekt, då riskerar du aldrig att två projekt hamnar i samma mapp17
Okej, versen blev lite bättre när du rensade bland fiolerna och bara behöll staccatot. Hör dock för mitt inre öra fortfarande en snygg svepande pad med lite arpeggio ala Clemens istället för stråkarna. Hade lyft låten från det traditonella till det modernare.
Trummorna tycker jag fortfarande låter för fjuttiga och snälla.

Men men e du nöjd så e jag nöjd. Tycker bara att låten skulle växa några rejäla pinnhål om den fick en lite modernare inramning.  :)

Allt gott

Micke


18
Vi har ju dom här två som precis som "House of the rising sun" grundar sig på en gammal folkmelodi där man inte vet upphovsmakaren. Lite samma som skillingtrycken här hemma.

The Hollies
John Lennon


19
Färdiga produktioner / SV: Asti - Fantasy
« skrivet: 11.06.2016, 17:58:24 »
Skön låt och helt klart så är det stråktemat som e hooken i låten, således har jag absolut inga problem med volymen på stråkarna, tycker det låter gött när dom får ta plats. Däremot om jag hade proddat så hade jag låtit stråkarna få vila i versen, tycker det blir lite trist att höra dom i bakgrunden, det tar lixom bort lite av effekten av det coola temat. Jag hade bytt ut stråkarna mot ett snyggt padljud istället.
Sen tycker jag trummorna är alldeles för snälla i sitt sound. Dom borde vara lite hårdare, mer processade om man säger så. Tror låten vinner på lite mer rock över trummorna, det skulle iaf piffa upp rejält. Nu blir dom litet intetsägande.
I övrigt en riktigt bra låt som kan bli ännu bättre :-)
Micke
Så du tycker också att stråkarna ska bort i versen! Då är ni ett par stycken som tycker det.
Får väl kanske ta mig en funderare på det! Ett snyggt padljud vet jag däremot inte om jag är kapabel att fixa....
Så du menar att bef trumpatterns kan behållas, men att jag borde lägga lite effekter på dom? Har du nåt bra förslag?
Jag är dålig på att skruva till trumljud... :wacko:
Roligt att du ändå tycker låten är bra! Tack för din feedback Micke!
/Asti

Angående pads så kör du väl med Cubase? Dom senaste versionerna har ju en trevlig medföljande synth som heter Padshop, där finns massor av pads som skulle passa ändamålet. Tänka bara på att det kan behövas lite efterjusteringar, skära i basen, lägga på lite svag dist, lite chorus, stereobreddning mm, allt efter tycke och smak.
Har inga direkta tips när det kommer till trummorna mer än att jag tycker dom är för snälla och "unplugged". Jag skulle vilja ha lite mer jävlaranamma och rock i soundet. Alltså inget fel på hur trummisen lirar utan på soundet. Antar att du kör nån variant av Toontrack (EZ eller Superior)? Prova lite olika presets och trumset och se om det dyker upp nåt som smäller på lite bättre :-)
Micke
Har tyvärr en ålderstigen version av Cubase, men kan kanske hitta något pad i Hypersonic....vi får se!
Jag använder Superior Drummer. Ska se om jag hittar något mer passande trumljud.
Tack Micke för uppföljande feed!
/Asti

Hypersonic är/var en grym smör & bröd-synth, självklart kommer du hitta en snygg pad i den  :)

20
Färdiga produktioner / SV: Asti - Fantasy
« skrivet: 11.06.2016, 13:05:50 »
Skön låt och helt klart så är det stråktemat som e hooken i låten, således har jag absolut inga problem med volymen på stråkarna, tycker det låter gött när dom får ta plats. Däremot om jag hade proddat så hade jag låtit stråkarna få vila i versen, tycker det blir lite trist att höra dom i bakgrunden, det tar lixom bort lite av effekten av det coola temat. Jag hade bytt ut stråkarna mot ett snyggt padljud istället.
Sen tycker jag trummorna är alldeles för snälla i sitt sound. Dom borde vara lite hårdare, mer processade om man säger så. Tror låten vinner på lite mer rock över trummorna, det skulle iaf piffa upp rejält. Nu blir dom litet intetsägande.
I övrigt en riktigt bra låt som kan bli ännu bättre :-)
Micke
Så du tycker också att stråkarna ska bort i versen! Då är ni ett par stycken som tycker det.
Får väl kanske ta mig en funderare på det! Ett snyggt padljud vet jag däremot inte om jag är kapabel att fixa....
Så du menar att bef trumpatterns kan behållas, men att jag borde lägga lite effekter på dom? Har du nåt bra förslag?
Jag är dålig på att skruva till trumljud... :wacko:
Roligt att du ändå tycker låten är bra! Tack för din feedback Micke!
/Asti


Angående pads så kör du väl med Cubase? Dom senaste versionerna har ju en trevlig medföljande synth som heter Padshop, där finns massor av pads som skulle passa ändamålet. Tänka bara på att det kan behövas lite efterjusteringar, skära i basen, lägga på lite svag dist, lite chorus, stereobreddning mm, allt efter tycke och smak.

Har inga direkta tips när det kommer till trummorna mer än att jag tycker dom är för snälla och "unplugged". Jag skulle vilja ha lite mer jävlaranamma och rock i soundet. Alltså inget fel på hur trummisen lirar utan på soundet. Antar att du kör nån variant av Toontrack (EZ eller Superior)? Prova lite olika presets och trumset och se om det dyker upp nåt som smäller på lite bättre :-)

Micke

21
Färdiga produktioner / SV: Asti - Fantasy
« skrivet: 02.06.2016, 20:53:11 »
Skön låt och helt klart så är det stråktemat som e hooken i låten, således har jag absolut inga problem med volymen på stråkarna, tycker det låter gött när dom får ta plats. Däremot om jag hade proddat så hade jag låtit stråkarna få vila i versen, tycker det blir lite trist att höra dom i bakgrunden, det tar lixom bort lite av effekten av det coola temat. Jag hade bytt ut stråkarna mot ett snyggt padljud istället.

Sen tycker jag trummorna är alldeles för snälla i sitt sound. Dom borde vara lite hårdare, mer processade om man säger så. Tror låten vinner på lite mer rock över trummorna, det skulle iaf piffa upp rejält. Nu blir dom litet intetsägande.


I övrigt en riktigt bra låt som kan bli ännu bättre :-)

Micke


22
Låter fett som fan. Kemper is da shit! Hela vår nya platta som släpps i höst (första singeln släpps runt midsommar) är bara Kemper-gitarrer all the way.

Hade varit riktigt najs om det hade varit riktig sång i det lugna partiet. Nånting a la Tesseract eller en kvinnlig sångare.

Annars skitnajs och en bra mix (lyssnade på mix 5)

23
Färdiga produktioner / SV: Asti - Still in love with you
« skrivet: 14.05.2016, 20:14:41 »
Mycket fin låt som funkar alldeles utmärkt utan batterist. Soundet känns överlag lite väl hårt i diskanten, kanske runda av alla ingredienser lite på toppen. Sången känns liiite bumlig i nedre midden. Leta upp lite burk och bummelfrekvenser och minska några dB. Personligen så skulle jag vilja att sången var lite lite torrare, tycker inte reverbmängden passar in riktigt. Kanske även ett mindre rum på reverbet så att det blir lite mer intimt.

Mycket bra låt iaf och skön melodi....som vanligt  :)

Micke

24
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 09.05.2016, 13:43:06 »
High class i denna genre, just loving it :wub:

Silverpilen ska ha en eloge  för sin sång oxå!

/MarreTrevligt att höra  :)

Jag tackar å Sliverpilens vägnar  :wub:Proffsigt rakt igenom detta!!
Och en stor eloge för att jobba med skånska i en genre där det är så lätt hänt att man faller i mainstream-fållan och sjunger utrikiska:)

Arret är hela tiden intressant, så jag förstår att ni jobbat duktigt på variation och tyngdpunkter - det funkar mycket bra!

MOMAHäligt att det gillas och att du uppskattar arret. Kul att du hör detaljerna.Angående vårt val att sjunga på skånska

Jag och Thomas (sångaren) är barndomskompisar från Landskrona och spelade i band tillsammans under stort sett hela nittotalet, och gjorde då pop/rock på engelska. När jag flyttade till Stockholm -99 så slutade vi även göra musik tillsammans men hade fortfarande bra kontakt. Runt -07 så blev Thomas sugen på att börja sjunga igen, skaffade sig ett ljudkort och en mick. Han frågade mig om jag hade nån låt liggandes som han kunde ha att öva lite sång med. Jag hade en låt som jag jobbat ett tag med, men som jag inte hade nån direkt bra sångmelodi till, jag skickade den till Tompa och några veckor senare fick jag tillbaka en slasksång på det som sen blev "Var e du" (http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=5703.0). Tompa var nog lika överraskad själv som jag var att han valde svenska och med dialekt, vi som alltid skrivit på engelska. Men det kändes rätt och vi startade vårt lilla hobbyprojekt Biscuit Barney med electropop/rock på skånska (vi fick iaf engelska i bandnamnet  :))

Så det var egentligen inget medvetet val att sjunga på skånska, det bara blev så

Tack för lyssning och kommentarer


Så bra! :) Underbar låt och skånskan lyfter den till väldigt höga höjder! :)Känns gött att läsa. Härligt att både låt och skånskan uppskattas.
Tack för tyck och kommentarer

/Micke

25
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 26.04.2016, 19:26:00 »
Missade de förra versionerna. Låter som något från synthpopens gryning, början av 80-talet.

Jag hör vad som sjungs, men å andra sidan är jag skåning :) Riktigt snyggt skruvat och bra låt. Snygg gitarr på slutet också! Är det du som spelar?

Och vem sjunger egentligen? :)

Gött att du gillar't  :)

Info om vem som gör vad finns i första inlägget  :)

26
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 24.04.2016, 16:45:46 »
Sådär, en ny mix.

På Astis inrådan har jag förstärkt basen på refrängen så att det blir lite mer tryck, lite annat småpill samt en slutmaster.

Nu e jag nöjd!!  :)

[mp3=200,20,0,center]http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_finalmaster_mp3.mp3[/mp3]

http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_finalmaster_mp3.mp3

27
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 23.04.2016, 17:21:33 »
Så simpelt,men ändå så komplext, älskar sånt och fantastiskt sound som synthar lät i synthpopens barndom. :wub:


Skitkul att höra(läsa)!!! Tanken var just lite 80-feeling, Adolphson & Falk möter Biscuit Barney kind of  :)

Tack för lyssning och härlig kommentar  :) :wub:

(Kommer snart en ny version med lite bättre bastryck i refrängen)

28
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 23.04.2016, 17:18:20 »
Låter bättre (hör jag nu när det är gjort) sedan du höjde leadsången.
/Roffe H


Gött att höra  :)

Kommer snart en ny version med lite bättre bastryck i refrängen

Tack för att du tog dig tid igen

29
Demolåtar / SV: Prinsessa
« skrivet: 22.04.2016, 18:53:26 »
Asti drämmer huvudet på spiken. Jobba mer med stereoperspektivet. Nu låter det som om allt utom trummor ligger i mitten. Dubba kompgitarrer och panorera ut fullt åt vänster och höger. Dubba stämsången och panorera ut cirka 60% till höger respektive vänster.
Leadsång, närmickad virvel, baskagge och basgura är väl egentligen det som med fördel ligger i mitten. Överhäng kan panoreras fullt och eventuella rumsmickar får du känna dig fram med hur stort du vill att ditt trumset ska vara. Hi-hat lite till vänster (drummers view). Övriga komponenter får du placera ut så att dom kompletterar varandra. På så sätt får du bort en del "grötighet" och leadsången kommer fram bättre när den inte behöver slåss med alla andra instrument i mitten.

30
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 18.04.2016, 17:46:37 »
Visst skulle det smaka än bättre med lite mer tryck på reffen en bas som ni nämner ..o varför inte en gura som kompar finsmakat o  miinidistatrockljud  på reffen  Tror jag skulle höjja ett snäpp till ..Men det e ju jag dä  :D :D..Annars en redan superfin mix kommer nog bli fin med mer bastryck på reffen ..  :)

Tackar!

Refräng med lite mer bas är på G.

Några distade mackor på refrängen blir det dock inte tal om  :D Det hade vi på vår förra låt "Glumslöv", denna ville vi skulle vara en återgång till den rena synthpoppen  :)


Min fösta tanke var "Skånska... :unsure: ... hmmm". Men det fungerar ju hur bra som helst. Sången sitter som en handske. Skitsnygg låt faktiskt.

//Space

Det var ju kul att dina farhågor inte besannades  :). Då antar jag att du missat våra andra låtar som vi postat här på KR?

Kul att det gillas.

Här är våra övriga låtar på Soundcloud resp. Spotify

Soundcloud
https://soundcloud.com/biscuit-barney/sets/biscuit-barney


Spotify
https://play.spotify.com/album/1ETorXCWEOJwkv5odyjjUE

31
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 13.04.2016, 20:24:56 »
Ja, nu tycker jag sången är tydlig och bra!
I avsnittet "JAG ANDAS INTE LÄNGRE LUFTEN RUNT OMRKING DIG...." skulle jag vilja ha lite starkare bas!
Det tror jag skulle ge ytterligare "tryck" där. I övrigt låter det kanon!
/AstiMycket bra åsikt där  :)

Det ligger ju två basljud över hela låten. Arpeggiobasen plus en sub-bas som spelar samma toner och bara förstärker botten.
Provade nu att lägga på en "riktig" bas också på refrängen som pumpar 16-delar, det blev nog rätt bra tyckte jag.
Frågan är bara, ska den fortsätta över temat, eller är är det gött att den försvinner där och att det återgår till det lite "snällare"?

Personligen tycker jag nog att det känns gött att den försvinner efter refrängen, så att det blir lite mer kontrast.[mp3=200,20,0,center]http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_extra_bas_ref_test.mp3[/mp3]
http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_extra_bas_ref_test.mp3
Känns bättre nu, men jag skulle nog kunna tänka mig ännu något snäpp starkare bas i refrängen!
Men vilken av dom (subbas, arpeggiobas, "riktig" bas) som ska höjas i så fall vet jag inte.  :)
Ja, det är nog vettigt att den "riktiga" basen inte ska ligga kvar efter refrängen!
Men du ska kanske inte dra för höga växlar av mina kommentarer p.g.a. hörselskadan jag har.
Åtgärda inte för mycket innan åtminstone någon mer nämnt samma sak...

Tack för din engagemang. Kommer lägga upp en ny mix sen med mer bas på refrängerna.   :)

32
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 12.04.2016, 19:14:30 »
Ja, nu tycker jag sången är tydlig och bra!
I avsnittet "JAG ANDAS INTE LÄNGRE LUFTEN RUNT OMRKING DIG...." skulle jag vilja ha lite starkare bas!
Det tror jag skulle ge ytterligare "tryck" där. I övrigt låter det kanon!
/AstiMycket bra åsikt där  :)

Det ligger ju två basljud över hela låten. Arpeggiobasen plus en sub-bas som spelar samma toner och bara förstärker botten.
Provade nu att lägga på en "riktig" bas också på refrängen som pumpar 16-delar, det blev nog rätt bra tyckte jag.
Frågan är bara, ska den fortsätta över temat, eller är är det gött att den försvinner där och att det återgår till det lite "snällare"?

Personligen tycker jag nog att det känns gött att den försvinner efter refrängen, så att det blir lite mer kontrast.[mp3=200,20,0,center]http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_extra_bas_ref_test.mp3[/mp3]
http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_extra_bas_ref_test.mp3

33
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 12.04.2016, 19:05:28 »
Lyssnat igen och har inga egentliga tillägg - låter bra all over. Möjligen att rösten går fram bättre nu - ok för att säga nåt då hur skulle det vara med ett slut utan fade out - men nu fick jag anstänga mig :D


Tack igen  :)

Det skulle säkert bli bra med ett slut utan fade, men jag ville ha fade på denna, tyckte det passade känslan bra  :)

Tack för input

Låter attans bra. Finns inget annat jag kan komma på att säga.

Det låter ju bra, tack sak han ha  :)


Så mycket bättre :P

Den här laddas ner nu!

/Marre


Skönt att höra  :wub:Ja, nu tycker jag sången är tydlig och bra!
I avsnittet "JAG ANDAS INTE LÄNGRE LUFTEN RUNT OMRKING DIG...." skulle jag vilja ha lite starkare bas!
Det tror jag skulle ge ytterligare "tryck" där. I övrigt låter det kanon!
/AstiÅterkommer om nån minut med ljudexempel34
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 11.04.2016, 20:47:08 »
Ny mix!

Höjt leadvox ett snäpp, lite andra nivåjusteringar och lite panoreringsjobb

[mp3=200,20,0,center]http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_master3_mp3.mp3[/mp3]
http://musik.biscuitbarney.com/ogonblick_av_tystnad_master3_mp3.mp3

(den förra mixen ligger längs ner i det första inlägget)

35
Färdiga produktioner / SV: Biscuit Barney - Ögonblick Av Tystnad
« skrivet: 11.04.2016, 20:02:42 »
Sorry för väldigt sena svar, har haft andra projekt så denna fick ligga på paus ett tag.Skitsnyggt! Helgjuten låt med skön ljudbild, bra uppbyggnad av låten och
fin variation i dynamiken. "Arpeggiobasen" driver på fint. Tyckte vid första
lyssningen att sången var lite låg i mixen, men är inte längre så säker...den hörs tydligt ändå.
Väldigt snyggt när låten liksom "landar" på "vittrar sönder somnar av" och vilar där en stund!
Mycket bra leadsång som vanligt och även fina stämmor, som fyller ut på rätt ställen.
Trummorna är lite anonyma och kanske kunde dom hjälpa till mer att driva på
ytterligare i refrängen med t.ex utpanorerade egg åt varsitt håll...?
Den här tänker jag utsätta mina något skadade öron för fler gånger!  :)
/Asti

Kul att gillar.
Trummorna är väl tänkt att dom ska vara lite enkla. I refrängen ligger det en öppen hi-hat och matar 8-delar samt två synthar på 16-delar. Personligen tycker jag det räcker för att få ett bra driv. Så inga ägg den här gången  :)

Kommer upp en ny version snart med lite nivåjusteringar, inga superingrepp utan bara höjt leadsång ett snäpp, även hi-haten på refrängen (kanske det tillför lite mer driv) samt lite annat smått & gott som antagligen bara jag hör  :D

Tack för lyssning och input


Härligt sound,  bra ljud och särpräglade effekter på sängen som jag gillar här i er musik.

Tackar ödmjukast


Fantastiskt bra låt alltså, verkligen hitvarning  :wub:
Älskar de elektroniska syntharna, och sångaren gör ett grymt jobb, ingen tvekan om det.
Jag valde att lyssna utan att läsa texten, och har dividerat med mig själv fram och tillbaka, och tror att du borde testa en mix med lite högre sångvolym, för jag har faktiskt svårt att uppfatta texten. Det kanske beror på frekvenskrock med syntharna, men med ett litet snäpp upp tror jag det blir toppen.

Kul att det gillas, en ny version med en gnutta starkare leadsång kommer strax.


Jäkligt skön låt!
Mycket själ och välproducerat.

Det enda som jag reagerade på: Mixen låter lite ocentrerad i mina högtalare. För mycket på ena sidan, på något sätt (Vet inte om det är vänster eller höger). Fast det kan också bero på mina högtalare kanske. I lurar låter det balanserat. 

Tackar tackar!!

Nä, mixen är inte obalanserad i mina olika lyssningar (monitorer, lurar, hi-fi anläggning mm). Men låter det rätt i dina lurar så lär det vara dina högtalare som inte har rätt balans mellan höger och vänster  :unsure:

Tack för kommentarer

Tack för input allihopa, kommer snart upp en ny mix

Micke

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 73