Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - morgonte

Sidor: 1 2 3
1
Ifall du har en gammal höfnerbas med skumt förflutet kan den vara värd miljoner. Det vill säga om det visar sig vara den som försvann från inspelningen av (den formellt outgivna) skivan "Get back" 1969. Sir Paul har blivit nostalgisk och vill gärna återse sin gamle vän från Beatles-tiden.

https://sverigesradio.se/artikel/paul-mccartney-jagar-forsvunnen-bas

2
Skriver du filmmusik, drömmer om att göra det, eller vill du bara fixa lite orkesterbakgrund till dina låtar? Oavsett vilket så finns en ny  gratis online-kurs i orkestrering från Orchestral Tools och Berklee College of Music med fokus på att använda samplad orkester. Skulle du sitta på en egen, icke-virtuell symfoniorkester för att spela in dina kompositioner så funkar det säkert också  :rolleyes:.

https://www.youtube.com/@virtual.orchestration

3
Jag har en gammal Mackie Big Knob som skickar vidare de flesta av mina signaler till rätt ställe. Emellanåt börjar det spraka och glappa i telepluggkontakterna på baksidan. Misstänker att ni varit med om det någon gång.

Det jag gör då är att koppla ur den, ta kontaktspray och blåsa in i de sprakande kontakterna, och sedan köra in och ut med en teleplugg ett antal gånger. Det hjälper, men kortare och kortare tid innan allt måste göras om. Tydligen måste här till en mer grundlig rengöring.

Hur gör man då? Finns det specialborstar? Vilken rengöringsvätska är lämplig? Måste man plocka isär eländet? Eller är det bara att ta tag i plånboken och köpa en ny?

Ja, hur gör ni?

4
I SVT:s "Vetenskapens värld" från 2022-09-26 handlar det om framgång och vad som gör att likartade prestationer får så olika mottagande. Superintressant, inte minst för att ett av projekten handlade om olika låtars framgång på sajten "Music Lab". Forskarna riggade sajten lite, för att se vad som gjorde att vissa låtar och grupper var framgångsrika, medan andra som gjorde lika bra ifrån sig inte var det. Vill du inte se hela kan du snabbspola till 09:40.

https://www.svtplay.se/video/36726219/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-35-avsnitt-6?position=567&id=8vyy2po
(kan ses till 24 mars 2023)

5
Studio, produktion och övrigt / USB vs Thunderbolt - nytt kapitel?
« skrivet: 10.07.2022, 16:42:54 »
Jag har just köpt en refurbished laptop Lenovo X1 Yoga Generation 2. I manualen står:

"The USB-C connector on your computer supports both the USB Type-C™ standard and the Thunderbolt 3
technology. "

Nån som vet ifall det betyder att ljudinterface med Thunderbolt 3 faktiskt funkar på maskinen (under förutsättning att det finns drivisar för Win 10)? Och hur är det med generation 1 och 2 av Thunderbolt-interfacen, som har en annan kontakt och möjligen skulle kunna funka med en adapter?

6
Färdiga produktioner / morgonte: Ära åt Gud
« skrivet: 02.11.2021, 13:26:28 »
Det är så kul att få höra något man skrivit i någon annans tolkning, så jag vill dela med mig av Brukssångers inspelning av min julsång "Ära åt Gud":LÅTNAMN: Ära åt Gud
ARTIST/GRUPP: Brukssånger
KOMPOSITÖR: morgonte a k a Stefan Silversten
PRODUCENT:  Björn Börjeson,  Dwarf Studio
EV. MEDVERKANDE: Sång: Johanna Börjeson, Therese Börjesson ,  Oskar Nilsson och Björn Börjeson
Piano och synt: Sabina Lilja
Bas: Krydda Sundström
Trummor:Jonas Sjöblom
Gitarr: Hasse Johnzon
INSPELNINGSÅR:2021

Bakgrund från www.brukssanger.se: "Brukssånger är sångboken på nätet, med sånger för gudstjänst, andakt, konfirmation, läger, kör… livet. Sångerna är skrivna både av människor som har skrivandet som yrke och människor som har skrivandet som hobby. Brukssånger är en del av Equmeniakyrkan."

Tilläggas kan att gruppen bakom Brukssånger spelar in två album á 10 låtar var om året. Någon ersättning utgår inte, men för min del är det mer än nog att få höra min låt i ett så här celebert sällskap! Dessutom blir låten spridd till abonnenter på Brukssånger och kan användas av dem.

Om ni inte har fattat det av titeln innehåller låten explicit fromt språkbruk. Känsliga lyssnare är härmed varnade.

7
Ur DN 2020-04-30 (troligen bakom betalvägg, men DN har gjort det gratis att läsa under Coronakrisen.)

"När börserna faller och konserter ställs in söker finansvärld och musikbransch nya möjligheter. En sådan kan vara att handla med låtar som aktier. DN har talat med tre svenska startupföretag som leder utvecklingen mot en ny affärsmodell för musikindustrin...
...Zeptagram, en digital tjänst där investerare och musikskapare kan handla med låträttigheter som om de vore aktier. Affären sker med hjälp av digital valuta och blockkedjeteknik, en decentraliserad kedja av data där alla investerare har full insyn i vilka transaktioner som görs. Den som skrivit en låt kan lägga upp den i Zeptagrams app, välja hur stor del av rättigheterna som ska säljas och för hur länge. Sedan är det bara att vänta på köparna"

https://www.dn.se/kultur-noje/handel-med-latar-som-aktier-ny-affarsmodell-for-musikindustrin/

8
Pripyat är inte ännu ett samplingsbibliotek med Yamaha, Bösendorfer och Steinway-pianon. Teamet bakom biblioteket har rest in den förbjudna radioaktiva zonen runt Tjernobyl och samplat kvarblivna pianon i olika stadier av förfall. Varför då? Tja, bra story och filmiska pianoljud, gissar jag. Tror inte att radioaktiviteten har tillfört soundet i sig något, men medge att bilderna i trailern är ovanligt spöklika!  :o $29 t o m den 16 mars 2020.


9
Studio, produktion och övrigt / Buddy Miller visar sin
« skrivet: 27.06.2019, 12:39:31 »
Buddy Miller visar runt i sin hemstudio, som utan tvekan hör till de mest välutrustade hemstudios jag sett. 11:26 och man vill bara höra mera! Missa inte monstret till instrument i slutet!  :D

https://www.nodepression.com/spotlight-come-along-as-buddy-miller-shows-aaron-lee-tasjan-around-his-home-studio/

10
Studio, produktion och övrigt / Vocalodon - Social VSTplugg
« skrivet: 11.05.2019, 17:55:34 »
Jag som många andra har börjat se mig om efter ett alternativ till Phacebuk och blev intresserad av Mastodon - Open Source, striktare regler mot hatfullt innehåll och de säljer inte mina data till högstbjudande. Och så finns den som VSTplugg, bara det!  :)

Vocalodon placerar Mastodon-flödet rätt in i din DAW. Och om det inte känns som det du längtar mest efter när du gör musik, så mäter den både EBS128 och LUFS på det spår där den residerar, OCH skickar uppmuntrande meddelanden när du spelar upp låten i din DAW! :D :wub:

http://vst.vocalodon.net/

11
Storbritannien har flera framgångsrika näthandlare för studioprylar. Vad händer om man beställer saker därifrån och det sedan blir en hård Brexit? Tull, dubbel moms och extra avgifter? Bör man undvika att handla från GB när Brexit-datumet närmar sig?

Det är kanske inte troligt, men möjligt att om jag beställer en vara före Brexit och betalar i förskott så dras brittisk moms på varan. Sedan dröjer leveransen till efter en hård Brexit, och då drar svenska myndigheter enligt de regler som då plötsligt gäller tull, svensk moms och expeditionsavgift på varan  :o. Säg att jag bara är nojig!  :wacko:

12
Demolåtar / Testjig för samplingsbibliotek
« skrivet: 26.09.2018, 23:41:47 »
Tja! Här testar jag mitt nya Fiddle-samplings-bibliotek från Bolder sounds. Ni hör det inbyggda skriptet som väljer rätt artikulation automatiskt - upp och nerstråk etc. Själv har jag bara kvantiserat och editerat velocity, inga keyswitches är i farten, utan allt är det intelligenta (nåja) skriptet som väljer rätt samplingar.

13
Nu är det julafton för alla plugghästar. KVR Develepor Challenge 2018 har kommit fram till testa-och rösta-fasen. 26 gratis musikprogram, bara att ladda hem och börja använda.  :D :D :D

Några smakretare::

 •     Beat DRMR VST/AU plugin featuring 178 drum kits with punchy drums.
 •     ProF.E.T. digital emulation of an high gain distortion preamp/stomp-box for guitar by Ignite Amps.
 •     Mono Repeater classic digital delay simulation of an analog tape delay by Tilt Audio.
 •     EQ560 by Red Rock Sound, a 10-band graphic equalizer based on the 1967 classic.


https://www.kvraudio.com/kvr-developer-challenge/2018/

14
Groovy! Här har ni finalisterna till KR-Festival 51 "DO YOU HAVE SOUL?" B) :wub:

Vill ni får ni gärna kommentera era låtar, med vad som kan intressera oss. Ifall ni gjort cover på någon mer okänd låt (Vem tänder stjärnorna och Midnight hour fattar t o m jag är covers) vill vi gärna veta det.


Röstning sker här i tråden genom att ni ger den bästa låten 5p, näst bästa 4p osv ner till 1p. Resten av låtarna blir utan poäng. Man röstar inte på sina egna bidrag. Rösterna ska vara postade här i tråden senast söndagen 7 januari 2018 kl 21.00.


Länk till mappen:
https://www.dropbox.com/sh/kll5qlqc09k5rrd/AABX-8XBsCEhwFc1JoLyoWzva?dl=1

1. Asti: Varje gång jag var med dig
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/64znzvaqbbbn6ql/1-Varje_gang_jag_var_med_dig.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/64znzvaqbbbn6ql/1-Varje_gang_jag_var_med_dig.mp3?dl=0

2. Fuzzbub: Waffles & Cream
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/tb8sasi1i13f4f5/2-Waffles%20%26%20Cream.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/tb8sasi1i13f4f5/2-Waffles%20%26%20Cream.mp3?dl=0

3. Eddi, Perre, MaxB, Isabella: Vem tänder stjärnorna
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/o4vtfu6v1k7juvt/3-VemTanderStjarnorna.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/o4vtfu6v1k7juvt/3-VemTanderStjarnorna.mp3?dl=0

4. Fuzzbub: Midnight hour
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/uc9wq2ooqoibz57/4-Midnight%20Hour.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/uc9wq2ooqoibz57/4-Midnight%20Hour.mp3?dl=0

5. MaxB: In the dark of the night
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/gpwm3xenmjmv9aa/5-InTheDarkOfTheNight.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/gpwm3xenmjmv9aa/5-InTheDarkOfTheNight.mp3?dl=0

6. morgonte: Köpfest
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/h9iyav44x1368bz/6-Kopfest.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/h9iyav44x1368bz/6-Kopfest.mp3?dl=0

7. Eddi & Perre: Fight harder to be sound
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/8bvux2lv4d8ijwn/7-FightHarder_ToBeSound.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/8bvux2lv4d8ijwn/7-FightHarder_ToBeSound.mp3?dl=0

8. Egghuvud: He is gone
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/dn364s35i5mmzm3/8-he%20is%20gone.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/dn364s35i5mmzm3/8-he%20is%20gone.mp3?dl=0

9. MaxB: Do you feel lonely
[mp3=200,20,0,left]https://www.dropbox.com/s/myjwaz6bgfdk4g3/9-DoYouFeelLonely.mp3?dl=1[/mp3]
https://www.dropbox.com/s/myjwaz6bgfdk4g3/9-DoYouFeelLonely.mp3?dl=0

15
Jag har lekt lite med simulerade whawha-pedaler i Amplitube (till soul-festivalen :)). När jag kopplar dom till min Roland expression-pedal (MIDI) så funkar den bara som en av/på-knapp, antingen fullt utslag, eller också minimalt utslag. Filteröppningen verkar ske med en envelope, så man får whawha-effekten ändå, men kan inte styra hur fort den sker. Nu är jag ingen gitarrist, men jag trodde whawha-pedaler öppnade filtret steglöst motsvarande läget på pedalen. Har jag fel?  :unsure:

16
Festivaler / Festival #51 - Do you have SOUL?
« skrivet: 22.10.2017, 00:24:47 »
Kontrollrummets festival nr femtiett handlar om


Uppgift:

 • Spela in en låt i Ray Charles, Aretha Franklins och James Browns efterföljd. Artister inom genren att efterlikna finns hur många som helst, huvudsaken är att låten har SOUL!
 • Låten kan vara nyskriven eller gammalskriven, av dig eller någon annan. Inga begränsningar förutom följande:
 • Låten får vara max 5 min.
 • Deadline (förhandlingsbar än så länge) är Söndag 10 dec [Obs Nytt datum] 17 dec kl 21.00 svensk tid. (Eftersom även jag har finländskt ursprung får ni finländare hålla på ända till 22.00 finsk tid  :P. Norsk tid tar vi ingen hänsyn till!  :P :P )
 • Låten skickas i mp3-format till morgonte[snabel-a]yahoo.se.

Anmäl gärna ert intresse av att delta här i tråden! Anmälan kan förstås inte vara bindande, vad som helst kan hända på vägen, men jag lovar att tjata lite på er emellanåt så ni inte glömmer bort det!

Anmälda hittills:
Fuzzbub
Eddi
morgonte
MaxB
Asti
1up
HasseFX
Egghuvud

17
Festivaler / Festival #51 - spåntråd
« skrivet: 13.10.2017, 12:01:32 »
Ärade forumdeltagare: Nu är det dags att tänka på KR-festival numero 51 - ett trevligt tal, visserligen inte primtal (17*3=51) men nästan så långt från jubileumsstress man kan komma!

Den t f festivalgeneralen har tänkt ut två möjliga teman (med femti festivaler bakom sig börjar det bli en grannlaga uppgift att komma på något som inte varit uppe förut):

Soul - gör en låt i Ray Charles, Aretha Franklins eller James Browns efterföljd. Se om "The Commitments" för att få inspiration!

Vaggvisa - svängfestivalens raka motsats. Gör en låt som får lyssnarna att somna - men inte för att dom är uttråkade!

Går du igång på detta eller - (med risk att låta som programledarna för Ring P1) - finns det något annat du hellre vill att festivalen ska handla om? Gör din röst hörd i spåntråden! Det är du som bes... Nä, enligt reglerna är det jag som bestämmer  :D, men jag kan ju lyssna på er i alla fall!  :rolleyes:

18
Studio, produktion och övrigt / The mad scientist of music
« skrivet: 28.08.2017, 17:13:04 »
Den här killen må vara lite smågalen  :o, men är samtidigt både underhållande och inspirerande. TED-föreläsning med musikaliska exempel, väl värt sin dryga kvart!


19
Samplingsföretaget Embertone arrangerar en kompositionstävling där man ska skriva ett tema och sen arra någon annans tema. Lite som en KR-festival, men med priser som inte går av för hackor (och troligen medtävlande som inte heller gör det...)! Temat ska vara inne senast den 31 mars, och sen har man en månad på sig att arra och spela in.

Kolla vidare på http://embertone.com/strangerthemes/


20
Demolåtar / morgonte - Den som är i Kristus
« skrivet: 06.03.2017, 23:37:41 »
Jag inser att det här är förmodligen inte vad ni andra sysslar med till vardags, men eftersom jag gör det så varsågod! Det vore spännande om någon vågar tycka till på ett så pass ovanligt stycke! :)

Det handlar om ett litet stycke kyrklig bruksmusik som kallas för "responsorium". Det är en tonsatt bibeltext, i det här fallet från 2:a Korintierbrevet 5:17-21 som är uppdelad på en recitationsdel och en svarsdel, "call & response" helt enkelt. :D Ofta är det prästen som sjunger recitationen och församlingen som svarar men här är det jag som sjunger recitationen och kören "Corazon" som svarar (fast svaret kommer lite ologiskt före recitationen, så brukar det vara). Jag har arrat det hela för trestämmig kör och solist och kompar själv på piano.

Inspelningen är gjort i "skarpt läge" - dvs gudstjänst, i S:t Eskilskyrkan i Eskilstuna, med en standardmobil i videoläge. Inte den bästa inspelningsutrustningen...
Sen har jag EQ:at och komprimerat för större tydlighet, vilket tyvärr gör att diverse prassel och annat oljud också hörs bättre.

21
Dags att rösta i sväng-festivalen 46. Må svängigaste låten vinna!
Senaste röstning 18 sept 2016 kl 21.59 Röstpoäng: 8,6,4,2,1 p.

1 Sommarlov
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/1-Sommarlov.mp3[/mp3]

2 Du har gjort mig till en lycklig man
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/2-Du_har_gjort_mig_till_en_lycklig_man.mp3[/mp3]

3 Solen går upp
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/3-Solen_Gar_Upp.mp3[/mp3]

4  Cruising
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/4-Cruising.mp3[/mp3]

5 Nothing ever seems to go my way
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/5-Nothing_ever_seems_to_go_my_way.mp3[/mp3]

6 Flat Top
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/6-Flat_Top.mp3[/mp3]

7 DeepDeepDeep
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/7-DeepDeepDeep.mp3[/mp3]

8 Summer ending blues
[mp3=200,20,0,left]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/KR-festival%2046/8-Summer_Ending_Blues.Mp3[/mp3]

Så här gör man:

Svängigaste låten får 8 poäng
Näst svängigaste får  6 poäng
Nästnäst svängigast  4 poäng
Nästnästnäst dito      2 poäng
& nästnästnästnäst   1 poäng

Man röstar här i tråden, senast 18 sept 2016 kl 21.59. Deltagare förväntas att rösta (dock inte på egen låt), alla andra KR-medlemmar (som var medlemmar 28/8 2016) uppmuntras starkt att också göra det! Det är inget krav, men det uppskattas om man kommenterar låtarna också.

Låtordningen är slumpad, och slumpen ville att festivalen mycket passande inleds med "Sommarlov" och avslutas med "Summer ending blues". :rolleyes: Upphovsmännen (tyvärr bara män denna gång :( ) är inte hemliga, men jag har valt att inte ta med dom i infon. Vinnaren får, förutom den nästan ofattbara äran, uppgiften att arrangera nästa KR-festival (och det säger han nu!!!) :D.

22
Festivaler / Festival 46 - Kom an katten, det svänger ju!
« skrivet: 21.05.2016, 14:24:30 »
Kontrollrumsfestival numro förtisex:
Kom an katten, det svänger ju!

Nu är det dags för den svängigaste KR-festivalen någonsin. Uppgiften är busenkel att förstå: Skapa och spela in en låt som får det att rycka i musklerna på ett skönt sätt, kort sagt; Svängigaste låten vinner!


 • Genre och stil är valfri.
 • Låten får inte vara publicerad förut.
 • Låten får vara max 5 min min 1 min  :rolleyes:
 • Låten ska skickas in till morgonte[snabel-a]yahoo[punkt]se i mp3-format minst 256 kb.
 • Deadline är Söndag 28 augusti kl 23.59!

Anmäl gärna ert intresse av att delta här i tråden, så ska jag tjata lite på er emellanåt så ni inte glömmer bort det!

Anmälda hittills:

Asti
Eddi
Fuzzbub
Drloop
Spacetrucker
pxm
morgonte

23
Demolåtar / morgonte - Stor gul taxi
« skrivet: 27.03.2016, 22:19:23 »
Länge sen jag la upp nåt här, men nu kommer en Joni Mitchell-låt i svensk översättning. Det blev lite fler spår än jag tänkt från början. Gitarrerna är från Band-in-a-box, trummorna från EZDrummer, och resten spelar jag själv. Kommentarer och förslag till förbättringar mottages tacksamt!

https://www.dropbox.com/s/eq872fu7w9ekk2l/Stor%20gul%20taxi%202016-03-27.mp3?dl=0

Titel: Stor gul taxi
Artist: morgonte
Text & Musik: Joni Mitchell, översättning morgonte
Längd: 2:42
År: 2016

24
Studio, produktion och övrigt / Hur ska en elbil låta?
« skrivet: 15.02.2016, 19:54:26 »
Enligt radions eko 15/2 2016 låter elbilar alltför lite, framförallt i låga hastigheter. Därför hålller EU på att ta fram ett lagförslag om att elbilar måste ha ett konstgjort ljud så man hör när dom kommer. Mer om detta kan man höra här:

http://t.sr.se/1SPtNZU

Nu tänkte jag att vi kan ju ta och hjälpa elbilstillverkarna lite!  ;) Hur ska en elbil låta? Har ni några bra förslag?  :D


Själv slår jag ett slag för återinförandet av följande underbara ljud: :lol:

https://youtu.be/0NHOD4Kd9jI?t=11

25
Studio, produktion och övrigt / Körmickar - förslag?
« skrivet: 09.06.2015, 22:21:22 »
Behöver köpa ett par körmickar för livemickning av körer i en kyrka. Budget <2000 st. Någon som har förslag?

26
Studio, produktion och övrigt / Datorn kör fel BIOS! [LÖST]
« skrivet: 15.08.2014, 19:33:14 »
Ja, så är det faktiskt. Jag uppdaterade min gamla Frost-dator med ett ASUS B5 moderkort som jag fick över. Då inträffade det märkliga att den BIOS som körs igång när jag trycker DEL är den gamla AMI BIOS  :wacko:. Den funkar av förståeliga skäl inte så bra, moderkortet struntar högaktningsfullt i de ändringar jag gör. Det sitter troligen nån gammal inställning på hårddisken som spökar, där fanns iaf en partition med en windowsåterställning på. Nån som har en susning hur man fixar det utan att formatera om hela disken (om ens det hjälper...)?

27
Studio, produktion och övrigt / Trälim fixar LP-skivan
« skrivet: 27.07.2014, 20:15:03 »
Så här rensar man sina gamla LP från brus och knaster :o :P. Ej för räddhågade... :unsure:
28
Färdiga produktioner / morgonte:s CD, producerad av ydderF
« skrivet: 09.06.2014, 11:39:42 »
Sent omsider kom jag på att även ni bör få veta att min CD "Stefan Silversten" (lägg märke till den originella titeln!) är släppt sedan några månader. ydderF har producerat och spelar de flesta instrumenten med strängar som syns (utom bas) medan jag spelar alla klaviaturer.  Jag tryckte 200 ex, vilket jag ångrar, för dom är snart slut. :)

Mer info på www.silversten.net eller https://www.facebook.com/silversten.net. Där kan man också beställa skivor ifall man skulle vilja.


29
Studio, produktion och övrigt / Upphovsrätt i EU-valet
« skrivet: 22.05.2014, 11:00:52 »
Politik hör ju vanligen inte hemma på detta forum. Men undantag från regeln kan ju finnas.
Jag tror att rätt många av oss är engagerade i frågor som rör upphovsrätt, och eftersom det är en fråga som numera politiskt bestäms på EU-nivå så känner jag att jag vill veta mer inför valet på söndag 25/5 2014.

Jag tänkte att vi så långt det är möjligt ska försöka vara sakliga, och att ni som har kunskaper på området kan dela med er till oss övriga. Frågan här är: Vad säger partierna om upphovsrätt?

30
Studio, produktion och övrigt / Country på svenska?
« skrivet: 12.04.2014, 10:27:36 »
Vad tycker ni är bra country på svenska språket? Jag tycker mig märka att det som är country på svenska ofta får andra etiketter, som t ex schlager, dansband, progg etc. Likaså är det uppenbart att svenska artister som vill spela country för det mesta väljer att sjunga på engelska.

Men som sagt: BRA country på svenska språket (och vi kan väl vara generösa nog att inkludera norska och danska också! ;)), vad är det för er?

31
Jag har köpt den (hoppas jag) utmärkta Friedlander Violin från Embertone, men stött på patrull... Enligt tillverkaren kräver den Kontakt 5 för att funka, och jag har Kontakt 4 fullversion. Nemas problemas tänkte jag, den funkar ju med gratisversionen Kontakt Player. Häpp! Den Kontakt Player som finns att ladda ner från NI:s nätsida funkar inte med Win XP, som min musikdator kör (gammal häck....) Återigen enligt tillverkaren så är den enda version av Kontakt Player som funkar med både XP OCH Friedlander Violin version 5.1. Som inte går att få tag på! Frågat NI - svar: Nada! :(

Kan någon hjälpa mig med en länk till Kontakt Player 5.1 för Win 32-bit? För tydlighets skull är jag INTE intresserad av crackade fullversioner av Kontakt, inte heller av någon annan Kontakt Player än just 5.1. Jag lovar att höja Karma för den som kan hjälpa mig! :)

EDIT: Det tog bara några timmar från jag postat detta tills jag fick ett mail från Native Instruments med länk till Kontakt Player 5.1 och en ursäkt för att det tagit lite tid. Helt ok!

32
Demolåtar / morgonte: Träd fram, du nattens Gud
« skrivet: 13.03.2014, 23:31:13 »
Här är en uppdatering av Carl Michael Bellmans "Träd fram, du nattens Gud" som jag kom trea med i Bellman-festivalen på KR.
Har höjt bl a bas och kalimba som blev bortmixade i tävlingsbidraget.

[mp3=200,20,0,center]https://dl.dropboxusercontent.com/u/4285103/Trad_fram_du_nattens_gud_14-03-14.mp3[/mp3]

33
Färdiga produktioner / morgonte: Hårda tider
« skrivet: 20.12.2013, 21:47:01 »
Jag har inte hunnit vara så aktiv den här senaste tiden, men desto aktivare har jag varit på annat håll. Här är mitt musikaliska julkort till alla vänner här och i andra sammanhang. Mixad av allas vår ydderF, som för ovanlighetens skull inte spelar en ton på låten! Kommer på skiva i januari (peppar, peppar) :rolleyes:.

LÅTNAMN: Hårda Tider
ARTIST/GRUPP: morgonte/Stefan Silversten
GENRE: Folk
LÅTLÄNGD:
KOMPOSITÖR: Stephen Foster
PRODUCENT: ydderF
EV. MEDVERKANDE: Mia Berglund, Jessica Falk
INSPELNINGSÅR: 2013
FORMAT: mp3
OMSLAG:


34
En bostwansk (heter det så) gitarrist med egen teknik. Svänger bra det med... :)Och - ja, hon är kvinna, om det nu skulle spela någon roll i sammanhanget...

35
Studio, produktion och övrigt / YOHIOloid
« skrivet: 16.09.2013, 14:27:14 »
Yohio blir den första svenska artisten som lånar sin röst till röstsyntetprogrammet Vocaloid. För €99 kan man använda Yohios röst till sina egna låtar.

http://powerfx.com/products/yohioloid
Kan inte hjälpas att jag blir lite lokalpatriotisk vid tanken :wub: - grabben är ju från grannkommunen - trots att jag inte alls berörs av musiken... :ph34r:

Sidor: 1 2 3