Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tsmalmbe

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 151
36
Man såg direkt på förstasidan. Halvfärdiga. Färdiga. Festivaler. Etc men nu har jag hittat dom.
För egen del tycker jag det var synd att Mediacenter försvunnit då jag tyckte det var kul att botanisera där. Men jag hittar inte mina egna låtar på min hemsida heller  - letar jag fel eller är alla borta och hur kommer det i så fall bli med nya låtar?
Eddi

- Startsidan innehåller endast "den övre delen" av gamla första sidan. Den "nedre delen" hittar man under menyn "FORUM".
- Mediacenter var någon som inte var hållbart att upprätthålla rent tekniskt sett. Funktionaliteten som sådan kanske nån dag uppenbarar sig i någon form igen, men nu har vi koncentrerat oss på att få allt det som en användare inte ser under motorhuven uppdaterat till en nivå som är hållbart att upprätthålla.
- Listor med egna låtar under profilen var igen påklistrad funktionalitet som inte tekniskt sett kunde hållbart uppdateras. Samma gäller som med mediacentret där. Låtarna finns förstås men måste nu hittas med sökfunktionen från "Färdiga" och "Halvfärdiga". Inte optimalt förstås.

37
Toppen!
Vilka förändringar finns? Tyckte inte jag såg underrubrikerna men det kanske var för att jag inte var inloggad?
Som sagt bra jobbat/E

Vill du definiera "underrubriker"? Jag får inte riktigt tag på vad du menar.

38
Jag finner det enklare och funktionssäkrare att låta kamerorna dra in sitt material på lokala kort helt enkelt. Jag tömmer dem 2 ggr per dag och formaterar korten efter varja tömning.

39
Jo det säger plingelplong både i eposten och i mobilen via alarmeringsystemet genast då saker ligger nere mer än 10 minuter så nog skrider jag oftast till verket så fort som möjligt.

:)

40
R24 är en påligtlig grunka. Jag spelar in nu för tredje året i rad en konferens (tal) och det betyder att jag rattar 3-4 videokameror och audio - single man operation. Skulle aldrig lita på nåt pc-aktigt eller ipad för detta. R24 är som sagt robust hårdvara och jag har aldrig behövt göra annat än trycka på record och lita på att den snurrar.

Saker som manualen inte berättar är dock att efter 6 timmars kontinuerlig inspelning stannar projektet på grund av att det är maximallängd för ett projekt. Oberoende av kortet. Men det lär inte vara problem för andra än de som verkligen ska spela in mer än 6h i sträck. En annan trevlig sak är att du kan ha en insertkompressor på alla 8 inspelningskanaler (ja, digital). Den skyddar förstås inte mot alltför het mikrofon, men den gör sitt då talaren bestämmer sig för att prutta i mikrofonen som en trevlig effekt under talet. Mjukar upp katastrofen.

Overall är det svårt att vinna R24, man borde kunna hitta den begagnad för en ganska liten summa. Man kan köra den på el och batterier så ännu lit mera failsafe där. Digital, men dedikerad hårdvara som jag lovar att man kan lita på.

41
Först fakta - detta felmeddalande har inte tidigare någonsin kommit upp. Totalt nytt.

Jag har fått lite mer information av webhotellet. Era spekulationer kring huruvida det laddats låtar hit eller dit - säkert sant det också, men nu är det ju så att detta är ett musikerforum och låtar ska kunna laddas. Ja, det finns flere orsaker varför man kanske vill ha sina låter, halvfärdiga, på egen server eller eget utrymme (alla har dropbox, right?) - men låt nu inte det stoppa er att dela med er på KR.

Vi har en maximal trafikmängd på 100GB per månad. Inte så värst hejdundrande mycket, men i princip så kan ni göra lite dividering och komma fram till att det borde vara mer än nog. Det som är intressant är att det visar sig att olika bottar använder en sjuhelvetesmassa bandbredd under månaden. Någon verkligt underlig obskyr bott har laddat ner kring 50GB under förra månaden. Mystiskt, men ganska lite vi kan göra åt saken. Such is internet.

Nu har webhotellet lovat att följa med trafiken under kommande två veckor för att se om trenden går mot det bättre eller mot hin håles tillhåll. Vi får se åt vilket håll det går och så agera enligt det.

42
Logic / SV: Allt fixat men kan inte radera inlägget
« skrivet: 19.05.2017, 08:10:29 »
:rolleyes:

Det hjälper ju inte andra som möjligen har samma problem om man raderar inläggen - framförallt om inlägget har en lösning.

43
Mina erfarenheter är bra. Dessutom kommer dessa akustikskivor oftast med mätresultat, alltså kommer du att kunna räkna "lite ditåt" hur många du lägger på varandra för att nå resultat.

44
Nyheter från världen / SV: Även Per (Dividend) har lämnat oss
« skrivet: 22.02.2017, 22:39:30 »
Under Dividends tid i Kina satt vi många långa kvällar och chattade på MSN. Vi ska inte gå in på detaljer vad vi talade om, men jag fick en intressant inblick i hurudant det var att vara västerländsk i ett fjärran land. Ibland ganska ensamt, men mestadels överraskande och intressant på många olika nivåer :) Jag satt en smiley där, trots ämnets allvar i denna tråd. Jag tror vi sist och slutligen inte diskuterade musik utan tappade bort oss i diskussioner om allting annat här i livet. En bortglömd kontakt som jag nu kommer ihåg. Jag tror det är ok att komma ihåg honom också såhär, trots att det som kopplar ihop oss alla här ju är musiken.

Mina tankar nu med dem som behöver det mest.

45
Övriga musikfrågor / SV: God Jul!
« skrivet: 24.12.2016, 23:35:34 »
Glad kväll och snart god morgon åt er alla.

46
Jag hade förväntat mig att detta skulle leva mycket färre år än så. Vi har blivit väldigt mycket äldre på dessa år - kanske vi bör museiregistrera hela forumet - och dess medlemmar :)

47
;) så länge det finns någotslags intresse kör vi på :) detta är ju lite retro-internet nuförtiden redan tror jag!

48
Bäst före datumet börjar närma sig - inte på dig eller mig eller på kontrollrummet, men på systemen i sin helhet. Vi närmar oss säkert en total uppdatering och facelift utav tvång - men mina resurser har varit helt fast i familjeangelägenheter och mitt företag under det senaste.. halvåret åtminstone. Men avbrott som dessa höjer sakta men säkert prioriteten på underhållsarbetet.

49
Tråkigt värre. Vacker låt, dom blir tyvärr ofta till av mindre vackra händelser :(

50
99e låter ju inte oöverkomligt.

51
Snabba svar / SV: Focusrite Saffire LE
« skrivet: 05.02.2016, 16:45:17 »
Största delen av alla världens ljudkort idag är USB - så du ska gå in på T-butiken och göra ditt val på alla andra grunder du kan tänka dig och sedan bara till sist försäkra dig om att du mot förmodan inte valt ett kort som inte understöder USB. Med det du skriver talar vi alltså något relativt lo-end med två comboingångar för 100€.

52
Festivaler! / SV: Festival 44 lyssnings och kommentarstråd
« skrivet: 05.02.2016, 08:42:20 »
Väldigt många har nog fått ihop sådant som låter väldigt tidsenligt. Snyggt snyggt - och bra vågat att inte fila till det för fint. En del låter har tyvärr dock för producerat, limiterat och "fint" sound för att gå igenom mitt första kriterium "det skall låta tidsenligt". Men vi röstare väljer ju inom nån slags ram för regelverket egna röstkriterium. Har själv också lyssnat på spotify's 60's -lista vilket ger en slags referens för öronen hela tiden.

53
Snabba svar / SV: Myspace levfande eller dot
« skrivet: 11.01.2016, 15:47:49 »
Totalt bortglömt.

54
Festivaler! / SV: Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 18:06:56 »
Men TOR verkar etablerad och fungera bra...

Lätt för slutanvändare att ta i bruk på platform som platform? Jag kan inte rekommendera TOR åt någon annan än en mycket tekniskt inriktad person.

55
Festivaler! / SV: Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 17:21:41 »
För att vara helt klar: jag uppmanar inte någon till att använda sig av Freedome för att kunna fuska i KR-röstningar eller göra något annat fuffligt, utan för att alla här rätt till anonymitet, integritet och frihet på nätet och med detta verktyg kan man komma en hel del närmare sanningen. Sedan väljer man ju själv var man registrerar sig, vilken information man delar ut etc.

56
Festivaler! / SV: Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 17:18:46 »
Ja, finns en drös tjänster en del bättre en del sämre som inte gör jobbet. Någon som testat F-Secure? Slöare uppkoppling?

Det finns bara en som fungerar på riktigt enligt den definitionen på "fungerar" ovan, därav rekommendationen. I min närkrets finns det fortfarande några som INTE använder detta.

57
Festivaler! / SV: Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 17:07:35 »
Lite offtopics offtopic nu, men eftersom faktum är vad den är  båda angående det ena (detta är en lekplats och man röstar om man röstar eller låter bli om man låter bli och kamrater röstar eller inte och i slutledet röstar man med sina fötter om man inte vill vara på samma lekplats just idag och komme tillbaka imrogon) och det andra (ip-addresser hittas alltid, kan inte undvikas, sparas på ställen vi vet om, vi inte vet om och ställen som vi inte ens vet om att vi inte vet om), så kan jag mycket varmt rekommendera den första riktigt bra och slutanvändarvänliga lösningen där problemet med ip-addresser löses genom att ta bort ändstationen ur ekvationen - ändstationen sparar som sagt på sätt eller annat alltid ip-addresser, men som slutanvändare kan man se till att denna ip-address är något som inte pekar på dig personligen.

Tadaa. F-Secure Freedome. Finns till en hel massa jävla platformer, koster i princip inget jämfört med vad man får för pengarna, är lätt att använda och fungerar till nästan alla tjänster man kan tänka sig (en del streamingtjänster exkluderat och torrents limiterat).

https://www.f-secure.com/en/web/home_global/freedome

58
Festivaler! / Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 14:40:38 »
Alla datasystem som betjänar slutanvändare via internet "sparar" ip-addresser.

Faktiskt inte, det är ett val..men då vet jag!  :)
Vi kan diskutera helhetsarkitekturer och definitionen på "datasystem" (som är vidare än en enstaka server) men faktum är att förutom några mycket dedikerade privacy-arkitekturer (var det Balabit om jag kommer rätt ihåg för nåt år sedan) så är det i stort sett inget val. Men nu är vi väldigt OT.

59
Festivaler! / Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 13:55:29 »
Alla datasystem som betjänar slutanvändare via internet "sparar" ip-addresser.

60
Halvfärdiga demon / SV: SPACE - FAREWELL
« skrivet: 03.01.2016, 12:09:24 »
Sa jag något redan? Jag är övertygad om det men det kanske inte blev av att trycka på postknappen och så blev det nästa dag och datorn omstartades...vänta nu , låten sku jag ju kommentera. Nej, det blev för svårt så jag säger bara +1 mycket bra.

61
Festivaler! / Det här med ip-adresser
« skrivet: 03.01.2016, 12:00:09 »
Fakta kring hur IP-addresser och användarnas annan personliga information behandlas på KR vilket nu bör tillkännages:

Kontollrummets användardatabas och den personliga information som där uppsamlas lider under två saker - 1) intimitetskydd som baserar sig på lag och förordningar (i Sverige, Finland och nuförtiden också på gemensam EU-nivå fr.o.m ny lagstiftning börjande 2016) och 2) den integritet envar kan förvänta sig av någon som upprätthåller ett användarregister - alltså upprätthållarens personliga ansvar mot gemene registrant.

Varken intimitetsskydd eller integritet kan vara till salu (därav utrycket integritet), och inskränkningar på dessa kan endast ske genom att gå den rättsliga vägen, med andra ord bör man öppna ett civilmål (eller vara officiell representant - polis - i ett brottsmål) i rätten och via denna mekanism få fram dokument för hemundersökning eller dylika krav (detta varierar lite från land till land).


Jag hoppas detta klargör denna sak åt alla tidigare, nuvarande och kommande medlemmar på detta forum.

62
Festivaler! / SV: Röstning Festival 43 Kontraster
« skrivet: 01.01.2016, 02:26:31 »
Hittade inte tillräckliga kontraster i någon av låtarna men eddis låt var ju totalt sett bra hur som helst så den är värd vinst oberoende i detta sammanhang. musiken talar i mina öron.

63
Festivaler! / SV: Upplägg Festival 44
« skrivet: 01.01.2016, 02:23:15 »
Är det tilllåtet att leka med inklippta samplingar från orginalen ???
Huru vida dina byxor än är, tycker jag detta är värt att bepröva :)

64
Nyheter från världen / SV: Lemmy - RIP
« skrivet: 01.01.2016, 01:57:08 »
Förutom det lönar det sig att öppna hellraiser som kanske inte är den mest kända MH-låten men en av dom bästa i min smak oberoende,

65
Nyheter från världen / SV: Lemmy - RIP
« skrivet: 01.01.2016, 01:56:02 »
The big C.

Det positiva är ju att skitlasset luktar lika illa oberoende storlek. Detta år var inte bra.

66
Festivaler! / SV: Röstning Festival 43 Kontraster
« skrivet: 14.12.2015, 12:14:17 »
Spelaren för nummer 4 fungerar kanske inte?

67
Festivaler! / SV: Röstning Festival 43 Kontraster
« skrivet: 14.12.2015, 10:58:24 »
Kanske alla kunde resonera ut sina kontraster, jag har lite svårt att få tag på dem då jag förväntar mig mollsånger som handlar om glädje och dursånger som handlar om döden. Så jag är låst i mina fördomar liksom.

68
Allt om kontrollrummet.com / SV: I färdiga skivor
« skrivet: 28.10.2015, 12:33:20 »
Färdiga skivro var från början meningen att vara något helt annat - inte alls en tavla där gemene man skriver inlägg, utan en länk till en skild sida med publcierade skivor. Eftersom detta koncept och den externa sidan rotades verkar tavlan i tysthet tagits i annat bruk (jag borde ha tagit bort tavlan då dessa ändringar gjordes!). Nu finns en massa inställningar som begränsar saker hit och dit på sätt och annat och gör det ganska fundersamt hur det ens fungerar.

69
Halvfärdiga demon / SV: Cykeln - Full moon, empty heart
« skrivet: 27.10.2015, 23:17:13 »
Jag lyssnade.

70
Färdiga skivor / SV: Jeffrey Koates - Cosmic Ocean
« skrivet: 27.10.2015, 23:14:20 »
Test.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 151