Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - schabbelfarfar

Sidor: [1]
1
Ableton Live / Ableton Live i en livesituation med metronom
« skrivet: 21.06.2008, 18:36:42 »
Jag ska använda Ableton Live i en livesituation där jag spelar upp musiken som är inspelad och gjord i live tillsammans med metronom. Grejen är att jag vill bara att musiken skall gå ut genom högtalarna och spelas upp som vanligt medan jag vill att metronomen skall skickas till en annan kanal så att musikerna på scen kan höra metronomen och spela i takt med musiken.

Det handlar kort och gott om att skicka utljudet till olika kanaler på något sätt. Jag antar att ett sätt är att skicka metronomen till högra kanalen och musiken till vänstra kanalen men finns det någon annan lösning på detta? Jag vet förresten inte om det går att panna metronoment till en sidan.

Några tips?


/Johannes

2
Ableton Live / SV: Start/Stop via MIDI-fotpedal i Live
« skrivet: 21.06.2008, 18:01:18 »
Det funkade! Tack för hjälpen.

/Johannes

3
Ableton Live / SV: Start/Stop via MIDI-fotpedal i Live
« skrivet: 19.06.2008, 13:11:31 »
Jag har inte hunnit testa det ännu men du har nog räddat mitt liv!

TACK!

Jag testar och återkommer.

/Johannes

4
Ableton Live / Start/Stop via MIDI-fotpedal i Live
« skrivet: 17.06.2008, 22:19:57 »
Hej! Jag kör Ableton Live med en Roland FC-200 MIDI foot controller och jag vill starta och stoppa ljudklipp genom att använda samma pedal. Dvs. när jag trycker på pedal 1 så ska klippet starta och när jag trycker igen ska det sluta spela. Det går att mappa pedalerna manuellet i Live och det finns ett läge i FC-200 som heter CC (Change Control) där det på något sätt går att skicka "On" och "Off" via MIDI men jag fattar inte hur det funkar.

Jag har märkt att jag kan trigga ett ljudspår i detta läge och när jag trycker igen på pedalen så händer ingenting. Detta är någon form av framsteg eftersom ljudspåret vanligtvis startar om när jag trycker en andra gång på samma pedal. Det måste alltså innebära att den skickar två olika signaler. Men Live uppfattar det som samma signal och vill skriva över min föregåenden inställning.

Någon som kan detta? Jag är väldigt tacksam för hjälp

/Johannes

5
Ljudkort / Bra ljud ljudkort med MIDI
« skrivet: 12.06.2008, 21:23:26 »
Hej! Jag undrar om någon kan rekommendera ett robust och vettigt ljudkort med MIDI. Det bör vara ett externt ljudkort med firewire och ett maxpris på runt 2000 kr. Jag har läst en del om M-Audios FW410 men har ingen erfarenhet av det. Jam rekommendera ett Terratec Phase X24 FW. Någon som har använt dessa kort? Båda verkar ganska robusta. Några andra kort att rekommendera

Jag kommer att använda det ganska mycket ute på fältet eftersom jag kommer att ha med det på spelningar där det kommer köras med Ableton Live och Roland FC200 MIDI footcontroller. Därav kravet på dess fysiska hållbarhet.

Hälsningar

Johannes

Sidor: [1]