Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Gurano

Sidor: [1] 2 3 ... 150
1
Halvfärdiga demon / G - Fantasi, lek 3
« skrivet: 03.11.2019, 12:19:31 »
Här kommer en lek med lite slingor och riff.
Hur ligger nivåer mm?

Sättning
G - Trummor
G - Bas
G - Synth
G - Guror
G - E-bow
2
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - You know
« skrivet: 03.11.2019, 12:10:44 »
Sången kan du, enligt mig, sänka lite (den som har mindre reverb) - nu ligger den lite ovanpå.

3
Halvfärdiga demon / SV: slaptap - track 7
« skrivet: 03.11.2019, 12:07:15 »
Har svårt att höra vad som sjungs. Har personligen lite svårt för ditt basljud men det ska säkert vara så, men jag skulle skulle nog ha sänkt den ett liitet snäpp - åtminstone på några ställen

4
Halvfärdiga demon / SV: Eddi & Nicholas You must be mine Version 4
« skrivet: 03.11.2019, 12:02:57 »
I min lyssning är sången lite instängd (burkish)
/G

5
Halvfärdiga demon / SV: G - Lek
« skrivet: 03.11.2019, 12:00:43 »
Du kunde testa med att panorera gitarrerna på de ställen där två guror lirar samtidigt, t ex i början fram till 0:40, nu låter de lite grötigt där tycker jag med två guror med relativt lika sound "på varandra". T ex vid 02:00 funkar det bra tycker jag.

...jag gillar långa låtar :D

//Space
Ok - kan testa att panorera lite
/G

6
Halvfärdiga demon / SV: G - Lek
« skrivet: 20.10.2019, 20:37:29 »
Med ett skramligare basljud (hårdare anslag, strängfladder, fingerfnas, bandknäpp o s v) och stökigare trummor (spislockscymbaler, rundpallar, markeringar) samt lite högre tempo så sniffar den här på härlig thrashfunk!  B)
Lägg på lite "speedsnack" (rap)! :)
Lyft bort kompguran för den tillför ingenting alls!  <_<
Mina 7 öre...  ;)
edit: Och för lång...kapa bort en och en halv minut... ^_^
Japp den kan helt klart bli kortare - håller med där, men jag kommer nog inte att speedsnacka eller öka tempot på den. Kan se över basen igen :)
Tack för tankar
/G

7
Halvfärdiga demon / G - Lek
« skrivet: 15.10.2019, 16:50:42 »
En massiv lek. Tankar någon?8
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Artificiell intelligens
« skrivet: 20.06.2019, 15:39:09 »
Ja det är inte mycket kommentarer nu för tiden men folk verkar ju lyssna i alla fall. Jag har endast lyssnat på version två men kan konstatera att det låter som bröderna brothers ni har ett eget sound som emanerar från 80-talets Rågsved och det gör ni bra. Nuförtiden behöver man ingen licens förresten allt går på skatten. Och fasen vet varför den statliga myndigheten finns kvar där uppe i Haparanda. :D
Tack för din komment - jo vi låter som vi låter och du låter som du - vi alla har våra stilar.
Blir det inga kommentarer framöver på mina och andras alster så tar jag mig nog en funderare på att skippa detta - lägga min tid på annat håll?? vi får se.
/G

9
Halvfärdiga demon / Mr G - Midsummer Blues
« skrivet: 20.06.2019, 12:21:52 »
Ja med denna Midsommarblues önskar jag alla aktiva och icke aktiva medlemmar en glad midsommar, så får vi sedan se hur det blir i framtiden med aktiviteten på KR!
/G10
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Deep Purple "cover" Queen
« skrivet: 20.06.2019, 12:15:55 »
Det finns digital dist i låten som jag hör i lurarna...åtminstone vad jag tror är digital dist (kanske är det guraljudet? men i så fall bör ljudet ändras lite - olyckligt om den upplevs som dig.dist).

Låten har en bra grund och gurahook, men det låter inte som den Deep Purple jag känner :)
Låten är för "glättig" i bla guraslinga för att vara dom och så tycker jag att du borde tynga trummorna lite samt göra dem ännu torrare - rent av pappiga i soundet (sådant trumljud gillar jag :) ) Sedan är det för mycket reverb på sången för att var DP....ja så tänker jag :)

11
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Artificiell intelligens
« skrivet: 19.06.2019, 07:45:36 »
46 visningar och inga komments (visst några är säkert bottar/spindlar) - men.....ja forumet är verkligen på väg in i dimman, sakta döende.
Vi har nu i alla fall ändrat sångljudet lite på de första stroferna för vi tyckte att några frekvenser krockade. Ahhhh-körerna med sång på slutet har oxå förlängts.
/G
12
Är inte inne så ofta på forumet men här kommer mina tankar. Det finns en grundidé som jag kan följa, men låten är för lång och jämn i ljudbilden....inget bryter av eller sticker ut? Kanske ett mer frisläppt "rullande"solo med gitarr eller annat instrument som inte följer den förutbestämda banan? Har lite svårt för komp/riffgurans ljud till vänster och dessutom är sologurans ljud till höger lite för instängt - öppna upp mixen och adda lite frisläppthet så kan det bli bra.

Låter kanske som att jag gnäller, men så är det inte - denna har en grund att bygga vidare på
/G

13
Halvfärdiga demon / Gurano & Marsall - Artificiell intelligens
« skrivet: 16.06.2019, 13:25:36 »
Här kommer en liten sommarlåt som vi håller på med. Vi tar gärna emot tankar och ideer om låtens mix mm.
/G14
Halvfärdiga demon / G - Till en vän
« skrivet: 06.06.2019, 23:32:05 »
En gammal vän gick bort för ett tag sedan och jag gjorde denna för att lätta lite på eländet. Ni behöver inte kommentera (om ni inte vill), men jag hade eg tänkt ha med en änglaliknande kör eller någon slags svävande sång på den. Tänkte fråga om någon på forumet med bra stämma vill göra ett allvarligt försök? PMa mig i så fall.15
Halvfärdiga demon / SV: BIOMOIB - Colours of light
« skrivet: 04.06.2019, 09:44:11 »
Förstår din känsla när ingen skriver, men det är nog kanske bara att inse att forumet inte längre är som det varit. Och hur det framöver ska bli avgörs av alla - om alla kommenterar varandra så kanske det kan vakna igen, även om det nu verkar omöjligt??

Din låt: Har ingen proffslyssning just nu men på det hela låter det bra. Mycket handlar om tycke och smak och denna är för mig lite intetsägande - just nu är det easy listening i mitt öra...kanske ett spännande riff/tema någonstans som triggar igång lyssningen? I början och på slutet upplever jag några gitarrtoner som lite tvekande satta - dessa kan nog spelas med en mer självklarhet (kan bero på det korta gitarrdelayet med typ bara 1 studs). Är inte förtjust i det kortagitarr delayet - jag hade nog själv haft ett lite längre delay med mjukare effekt - nu är den nog lite för hård och tydlig.

Ja det var lite av vad jag tänker när jag lyssnar

16
Halvfärdiga demon / SV: MrG - Nytt utkast
« skrivet: 27.05.2019, 00:12:42 »
Jo, det börjar lovande. Gillar låten men den kommer liksom av sig då det inte händer nåt.... men du nämnde ju sång och det kommer säkert att göra susen.

//Space

Har missat att jag fått flera svar - sorry
Japp det händer inte så mycket i nuskedet - men tanken är att sång ska förändra det :)

Hej Guran...

Jag får nog hålla med de föregående talarna.... Den första delen som känns som en versdel med ett riktigt fräckt gitarriff (lite,  ZZtop känsla) DET är riktigt bra. Sen kommer en helt annan grej och det är möjligt att detta limmas ihop av en text med sång men jag hade nog jobbat för versen och sedan hittat en refr som gick i samma rockpop känsla. Men det är ju jag...
Du är skicklig på att spela alla dessa instrument :-)

/Palm
Tackar.
Jag man kan tycka olika om vad som passar eller inte passar ihop - i mina öron så funkar det bra.
Vi får se om det blir sång och om det hjälper :D

Det är skojigt hur man kan tycka olika - Jag tycker allt låter bra tills 2:34 då det bakvända fingerplocket kommer in. Det är möjligt att en sång av t.ex. Marsall skulle mästra den grejen men för mig låter det lite lustigt just nu men både trummor och bas är bra genomgående - du får bra ljud på dina prylar nu (och sedan länge) jag är impad :D
Tackar - jo helt klart så tycker vi alla olika - jag tycker tex att det du kallar bakvänt plock är pricken över Iet :D

/G


17
Halvfärdiga demon / Gurano - backing för att inte stelna till :D
« skrivet: 26.05.2019, 23:55:30 »
När inspirationen tryter eller när det har gått lång tid mellan gångerna som jag spelar så brukar jag "jamma, kompa, sola tokerier" till lite grunder jag har spelat in för just det ändamålet .... syftet är egentligen bara för att skaka loss tänket och fingrarnas stelhet. Detta är en sådan grund som jag ibland jammar till. Ursäkta lite snubbel på basen - men det är inte så viktigt i detta fallet.

Hur brukar ni göra? Gör ni som jag eller är jag ensam om att "skaka loss"? :)
Om ni har grunder så lägg gärna upp i tråden om ni vill - kan ju vara intressant att höra hur vi lossnar :)
/G18
Halvfärdiga demon / SV: MrG - Nytt utkast
« skrivet: 12.05.2019, 20:34:39 »
Jag tycker att låten hade bäst groove under den första minuten. Sen hände det inte så mycket som kändes spännande förrän vid 2.30 då det kom ett parti som jag gillade. Mitt förslag är att slänga in det lite tidigare i låten.   :P
Tack för tankar - förstår precis vad du menar med att det inte händer nåt på den delen, det är dock planerat och tanken är att sång ska till på bla den delen.

/G

19
Halvfärdiga demon / MrG - Nytt utkast
« skrivet: 11.05.2019, 14:59:21 »
Här kommer ett ganska tidigt och färskt utkast (gjordes för en timme sedan) som jag gärna vill ha era tankar kring. Vad kan göras annorlunda, mix mm.
Min egna plan är att bla lite andra trummor ska till och kanske kortas lite - men det beror på vilken vändning min idé tar.
/G

Sättning:
Trumma
Guror
Bas
Ebow
20
Halvfärdiga demon / SV: Eddi - Susan version 3 3 maj
« skrivet: 11.05.2019, 14:46:43 »
En helt ok låt. I min bok kan man nog slipa lite på sången. Håller nog med Marsall om trummorna - behövs nog ett lite annat driv på dom.
Men grundstommen är bra
/G

21
Halvfärdiga demon / SV: Space & Calle - YOU SHOULD HAVE
« skrivet: 11.05.2019, 14:43:02 »
Inte min kopp musik men det låter bra. Helt ok mix.
Själv skulle jag önska något som stack ut i låten - men det är ju bara en smaksak kanske
/G

22
Halvfärdiga demon / SV: En ny skapelse
« skrivet: 11.05.2019, 14:39:25 »
Inte min kopp musik men det låter bra på det stora hela.
Man kan nog slipa lite på sången/mixen tycker jag

Lägg upp en ny fullversion när det finns

/Gurano

23
henric: Tackar - kul att du gillar :)

space: ja vi är nog alla här på KR trogna våra stilar...finns ju ingen anledning att inte vara det. Kul att du åtminstone uppskattar delar av låten - men musiksmak är ju som bekant olika.

/G

24
Jo absolut den här har Bröderna Brothers fått till riktigt bra. Sången passar finemang med det Guranesiska liret - funkar bra :D
Tackar :)
Najs att höra - vi är rätt nöjda själva men vi kommer att slipa lite på mixen skulle jag tro :D
Du får sjunga på ett annat alster, när det passar :)
/G

25
Bra track! Jag har kanske några fotnötter här och där, men gissar att den här pärlan kommer ni att putsa vidare på?
Eller hur? Det är den värd!

MOMA
Tackar
Jo vi kommer nog att slipa vidare på denna, men säg, om du vill, dina fotnötter :D

26
Nu så - Marsall sjunger (text överst :) )
Vi tar gärna emot tankar.27
Halvfärdiga demon / SV: Gurano - låtidé / utkast
« skrivet: 14.04.2019, 23:28:33 »
En jäkligt stark låt som jag gärna vill göra nåt förslag på just nu vet jag inte vad men jag ber om att få återkomma :D
Tackar - kul att du gillar - jag har ev redan fått napp på sång - så vänta lite med dina förslag - jag återkommer om det blir ändring :)
/G

28
En liten idé som jag gjorde - planen är att ha sång. Hur ligger mix? Behöves något tas bort - läggas till eller göras annorlunda tycker ni?
Tankar mottages gärna.

Uppdaterad 23/4 -19

Marsall sjunger
/G

En kall vind
En kall vind blåser in - så stäng alla dörrar och fönster till  x2

När allt är mörkt, grått och kallt
När man ser i spegeln - ser en död gestalt
När allt känns mörkgrått och kallt
När man inte känner smak av livets salt

Ja det är som...
en kall vind blåser in - så stäng alla dörrar och fönster till  x3

Allt går runt, man glider medströms
man vaggas in i en djupare sömn    x4

En kall vind blåser in ---- (till slutet)
29
Halvfärdiga demon / SV: Mr G - DanceBeaT
« skrivet: 01.04.2019, 14:43:15 »
En skön o alert beatlåt som piggar upp vilken dysterkvist som helst..bra o lagom arr... beat on! B)

Uppdat: kanske en ned tagning av beatet i mitten o bara lugna trummor o smygande bas på grundtonerna i en halvminut o sen stop!! Pang på med öset igen B) Ja en variant iaf till förlängning o variation?
Tjo
Håller helt med Marsall. Svängig låt men man (jag) blir anfådd av att bara lyssna på den... liksom. Ett lugnare stick skulle nog inte vara helt fel. Basen, den är störtskön.

//Space

Tack för svar och tankar. Jag svarar er båda samtidigt.
Jag tror att vi lyssnar på lite olika sätt. Denna DanceBeat ska enligt mig driva på så att man ohämmat stompar/studsar på dansgolvet - jag tror att ett lugnt stick tar död på den känslan. Tanken med de "stopp" som redan finns 1/3 in och 2/3-delar in i låten är att kort frysa stompet och för att direkt därefter dra igång igen....så är tanken med min uppbyggnad.

Men kanske att ni har rätt i att ett lugnare parti behövs - men då tänker jag i låtens början - nu börjar beatet direkt, men kanske att man ska bygga upp från lugnt vidare till ett slags mindre klimax innan beatet går loss?

Space: låten är bara 2 och halv minut - så länge orkar vi stompa utan att bli andfådda ;)

Åter tack för tankar!
/G


30
Halvfärdiga demon / Mr G - DanceBeaT
« skrivet: 31.03.2019, 17:46:32 »
Plonkade ihop denna idag. Tar gärna emot tankar kring mix å annat, och gärna tips på hur denna kan gå vidare /utvecklas/avvecklas.
/G
31
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Jag äter dig sen!
« skrivet: 26.03.2019, 22:37:36 »
Cool låt! Jag gillar det. :)

Visst är det så att sången låter lite stressad på vissa ställen, men helheten är bra, så det är inte så noga kan jag tycka. Ni säger reggae, men jag får mer en känsla av svensk punk i stil med KSMB. De blandade också musikstilar, men fick det ändå att låta punk. Vilket jag gillar, som gammal punk-lyssnare. En del av den musiken håller än idag och där räknar jag även er låt.

Tack för musiken!

//Leif
Tack - kul att du gillar
och visst finns det oxå lite punkreferenser i detta.
/G

32
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Jag äter dig sen!
« skrivet: 21.03.2019, 12:00:21 »
Ja det är en bra låt med intressant text även om jag inte förstår Hannibal Lector referensen riktigt men dekt är kanske uppenbart för andra. Jo jag uppfattade snubblet också men andra gången så hade jag vant mig så det är nog inget att bry sig om. Eller kanske försöka med ett annat ord just där. Jag är impad av er ljudbild allt går fram väldigt bra utan att låta grötigt trots många samtidiga källor.
Tack för synpunkter och kul att du tycker att det funkar. Vi var medvetna om att era synpunkter på sången skulle komma - vi hade diskuterat sången lite innan upplägget men kommit fram till att den funkar bra.
/G

33
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Jag äter dig sen!
« skrivet: 20.03.2019, 23:20:05 »
Tyckte den förtjänar att nån säger nåt, här är dött alltså. Det är en bra låt med ett bra budskap.
Det är rätt tänkt - tack för det :)
/G

34
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Jag äter dig sen!
« skrivet: 19.03.2019, 22:13:39 »
Ok  - ska be sångaren kolla upp det hela.
/G

35
Halvfärdiga demon / SV: Gurano & Marsall - Jag äter dig sen!
« skrivet: 19.03.2019, 19:53:27 »
Tack men du måste nog precisera det mera

Sidor: [1] 2 3 ... 150