Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Silkwood

Sidor: [1]
1
Mikrofoner / Intervju/liveupptagnings -mick
« skrivet: 24.10.2007, 13:52:52 »
Jobbet ska köpa ny mikrofon, undrar om ni har några tips utifrån specifikationerna:

* Pris: max 5000 pix
* Skall främst användas vid intervjuer, både ute "på fält" och i inomhusmiljöer. Men inte i studiomiljö.
* I vissa fall till att ta upp live-musik, oftast akustiska instrument (fiol, piano, gitarr, nyckelharpa, dragspel, sång etc)
* Låg brusnivå och naturligt ljud prioriteras.
* Bra om den inte är alltför känslig för stötar och ljudpeakar.
* Mikrofonen kommer i första hand att användas till en Edirol R-4 hårddiskinspelare. Med de mickar vi har nu måste vi dra på inspelningsvolymen rejält för att få bra nivå, den är ofta på max. Kan det bli bättre med en bättre mick?
 

2
Färdiga demon / Pettersson & Fredriksson- EKO#1
« skrivet: 28.05.2007, 09:10:55 »
LÅTNAMN: EKO#1
ARTIST/GRUPP: Pettersson & Fredriksson
GENRE: folkmusik
LÅTLÄNGD: ca 5 min
KOMPOSITÖR: Daniel Fredriksson, Daniel Pettersson
PRODUCENT: Daniel Fredriksson, Daniel Pettersson
EV. MEDVERKANDE: Daniel Fredriksson, Daniel Pettersson
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3


Nu börjar nya låten vara rätt klar.

Tyck gärna till om mixning. Låten är en smygande start på ett skivprojekt där alla ljud ska komma från våra instrument - nyckelharpa och mandora/mandola. "Kaggen" fick vi till genom att tumma på mandorans bassträng. Inspelat i Ableton Live.

3
Logic / Pro och Express
« skrivet: 10.05.2007, 08:24:52 »
Hallå, det var ett tag sedan jag hängde här, varit mycket å fixa med...

Men nu är det så att bandet, där alla utom jag bor i sthlm, ska spela in demo. De lägger grunder där nere och skickar upp till mig för pålägg. Men de svinrikingarna/studentrabattinnehavarna använder Logic Pro 7 medan jag är fast med Express 7. Frågan är: funkar det att de bränner hela logic-projektet på en dvd och skickar upp till mig? Kommer det att gå att öppna i Express?


4
Mikrofoner / mygga till flöjt.
« skrivet: 12.03.2007, 10:31:51 »
Letar efter en bra mygga till mina nyinförskaffade kalyuka-flöjter. Jag måste ha en mygga som ger ett relativt bra ljud, men där det slaskar så lite som möjligt från omgivande ljudmiljö, eftersom allt ska in i datorn och loopas i realtid på scen. Förslag?
5
Ableton Live / Ändra tempo genom midipedalen?
« skrivet: 05.03.2007, 12:47:51 »
Kan man ändra tempo i Live genom midi-meddelande?
Alltså - jag vill kunna ha ett antal fasta tempon som jag kan växla mellan via min FCB1010 . Typ - pedal 1=110BPM, 2=80BPM etc.  Jag kommer att stoppa uppspelningen mellan tempobytena. Tanken är att skicka synk till live-looping programmet Möbius, och klick ut till öronsnäckor. 6
Medlemmar / Silkwood knackar på!
« skrivet: 05.03.2007, 12:39:29 »
Hallå, Silkwood här. Hängde mycket på gamla studio forumet, lurkade mest men försökte dela med mig av det lilla jag kan och fick mycket hjälp med sånt som jag inte kunde. Förstår att det är hit folk har flyttat så man får väl ta sig en titt, det ser mycket hemtrevligt ut må jag säga.

Jag är 29 år, har sambo och en purfärsk 3 månaders grabb hemma. Life is sweet. En sak man lär sig av att få barn är prioritering. Jag har gått från att bolla 6-7 olika konstellationer i luften till två och ett halft, varav bara ett som jag är drivande i.  Det är lite tråkigt att inte kunna fullfölja alla knäppa ideér, men samtidigt känns det bra att ha fått bestämma sig för vad som är viktigt för mig musikaliskt.

Jag håller på med folkmusik och världsmusik, spelar olika knäppinstrument, främst låtmandola och mandora. Spelar i duo med nyckelharpsspelaren Daniel Pettersson under det lite tråkiga namnet Pettersson & Fredriksson, samt i rock-folk-punk bandet Godrun. På dagtid jobbar jag med digitaliseraring av ljud och bild på statligt arkiv, just nu är det tio år av Umeå jazzfestival som blir till ettor och nollor.

Har i digitalmusik-väg pysslat med Logic Express, Ableton Live och Pro Tools/samplitude/audacity (på jobbet). Är löjligt intresserad av live-looping och vi har kommit en god bit på väg att inplementera det arbetssättet i P&F. Använder mac hemma men blev tvungen att "investera" i en DELL till P&F eftersom live-looping programmet Möbius bara finns till PC...

Ja det var väl lite skrap på ytan. HEJ på er!   B)

Sidor: [1]