Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Håkan Nilsson

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson -Long as I can se the ligth
« skrivet: 25.09.2019, 16:30:05 »
Såg John Fogerty på Dalhalla i somras, har sett honom förut, o då har det varit bra, men nu var det tio ggr bättre. Ett sanslös ös som Creedencetiden, och alla medmusiker fick komma fram o ge järnet, bassolo, piano, sax, trumsolo, helt enormt. Han hade två söner med i bandet, det gjorde nog honom på extra bra humör. Han körde även denna låt, den har han visst sällan spelat live förr. Jag växlade ner tonarten flera våningar och lånade in punktrummisen Magnus Eriksson. Det blev en cover ganska rakt av, inga storstilade nya tolkningsideer, men det blev bra ändå tyckte vi. Kanske går det att fila lite mer på den.
https://www.dropbox.com/s/ph3bvrjz3kl1vbz/01%20Long%20as%20I%20can%20see%20the%20ligth190823.wav?dl=0

2
Snabba svar / Ledsamt lite aktivitet på forumet!
« skrivet: 24.09.2019, 13:37:48 »
Jag själv har slarvat med närvaron, o nu vertkar det lite som att alla gett upp.
Vi måste rycka upp oss helt enkelt! Så mycket bra musik man kan få höra här, och att läsa både låtmakarnas och andras funderingar är lika givande.
Upp o rocka nu o lägg ut!
Och skriv gärna om vad f-n som helst annars i de olika avdelningarna. Jag har lite studioombyggnadssurr jag kan bju på tror jag.

3
Färdiga demon / Håkan Nilsson Black Magic Women
« skrivet: 20.09.2019, 23:42:56 »
Lite livejam med enmansbandet. Den här får vara som den är så jag postar den här. Om det nu funkar.

4
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson, We belong together
« skrivet: 20.09.2019, 11:16:55 »
Hörde den här första gången på en cd med mkt enkla inspelningar av Ritchie Valens o hans band. Blev helt knäckt o lyssnade på den korta låten 100 gr i repeat. Remixade den igår efter att flyttat om monitorhyllan i studion. Jag har ett gammalt tungt skrivbord jag hade subben bakom förut, där gav den enorm förstärkning av vissa toner, den stod förstås i vinkeln mellan golv o vägg. Nu har jag den på hyllan mitt emellan de vanlig monitorerna (där normala studios har dataskärmarna) och nu när jag hör subben direkt från bara nån dryg meters håll verkar mycket av de jobbiga nodförstärkningarna ha försvunnit. Ska fortsätta med lite mer akustikbehandlingstrix idag.
https://www.dropbox.com/s/eoup8oh7ybpqa5t/01%20We%20belong%20together%20190919.wav?dl=0
Länken jävlas?
https://www.dropbox.com/s/eoup8oh7ybpqa5t/01%20We%20belong%20together%20190919.wav?dl=0

https://www.dropbox.com/s/eoup8oh7ybpqa5t/01%20We%20belong%20together%20190919.wav?dl=0

5
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "Green River" CCR cover
« skrivet: 21.02.2019, 17:51:19 »
Blev fint lagom skitigt sound på den här. När det är för polerat blir det för ointressant för mig när det gäller rockmusik.
Spelar trummor o hela skiten själv. :)

6
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "Gasen i botten".
« skrivet: 27.11.2018, 17:09:01 »
Eddie Meduzacover som verkar vara min populäraste på Youtube på länge. Det är ju lite sorgligt att det är lättare att få glada utrop o credits om man härmar nåt som redan finns.
Någon tyckte att jag borde låta bli att sjunga lite halvskånska ord, men det kändes liksom naturligt. Och jag tycker inte jag vill peta för mycket i en sån här låt. Att göra om både sång, mix och film tar kanske två dar. Tycker det blev bra ös på den här i alla fall. Som vanligt var det från början backtracken jag var ute efter så jag kan spela den för raggarna med enmansbandet. Jag träffade Raggar-Bosse som är en raggarlegend och äger Eddie Meduzas gamla Impala, han nästan grät av lycka över min version.
Jag har för första gången tittat lite på Eddies texter, han blandar pluralis o singularis lite som han vill i texterna, tex:
Och nya (tvåtal) hijacker (ental) satte jag på.
Eller i Midsommarnatt:
Och nere vid stranden sitter gubbarna med sina fiskespö.
Ganska coolt att göra låtarna lika som man pratar på sin dialekt. Han brydde sig säkert inte ett skit om vad som ansågs som bra svenska :)

7
Halvfärdiga demon / Vind för våg, version förton?
« skrivet: 16.11.2018, 13:01:40 »
Utan munspel denna gång. Leadgitarren är en en tagning låten igenom, videon blir mer levande då. Och att mima likadant på gitarren till improviserade solon kan jag inte alls.
Vi driver sakta
Vind för våg
Små flarn på vattnet
Vi sjunker ej

Når vi andra sidan
Finns det någon sån?
Små barn i vattnet
Vi kämpar på

Vinden vrider medsols
Från Ost till Syd
Kommer ljumma vindar
Eller storm till oss?

Vi driver sakta
I topp och dal
Vi har våran längtan
Vi har våra kval.


Nivåerna är inte helt rätt på videon då jag inte kan mixa ljudet efteråt, här är det nog mer rätt
https://soundcloud.com/user-318468401/vind-for-vag-electric-181116

8
Inspelning / Sångpålägg utan lurar?
« skrivet: 10.09.2018, 22:35:44 »
Är det nån av er som testat att göra sångpålägg i studion som U2´s Bono sägs göra; han sjunger alltid utan hörlurar, använder en dynamisk SM58 och hör både musik och sin egen sång genom studiomonitorerna, antagligen på måttlig volym? Med en dynamisk mick blir det inte mycket läck av musiken in på sångspåret, så har jag sjungit några ggr live i studion med trummor o hela skiten på hög volym runtikring, och ändå har läcket in på sångspåret inte varit besvärande alls sen i mixen. Problemet då var att sjunga bra hela låten igenom utan omtagningar. Sjunger man som Bono kan man ju ta om varje fras hur mycket man vill. Tror jag ska testa det, jag har en skitbra Milab dynamisk jag alltid sjunger live i.

Funderar på det här eftersom det blir så jävla surt o fult ibland när jag gör sångpålägg med bra lyssning i lurar. Precis som att lurarna lurar mig att sjunga falskt. Det låter inte falskt så länge jag har lurarna på mig, men när jag mixar via monitorerna låter det skit.

9
Alltid gillat denna The Ronettes superhit från 63. Vill försöka göra en version av den, till stor del pga att jag vill ha en backtrack att köra live. Jag har nu ca 12 timmar backtrax, har gjort allihop själv. sjukt många timmar till typ ingen nytta? ;)
Den här har jag saftat på i lite Phil Spectorstil (han producerade orginalet och förstörde även livet för sångerskan Veronica Bennet) med många el kompgitarrer, men ingen akustisk. (?) Trummorna är dubbade, eller pålagda i tre omgångar. På slutet gjorde jag lite lustigt o lät sången mala på lite, till en början med ett lite avlägset trumkomp, det trumkomp jag la dit sist... Vore det bättre att i stället lägga ditt samma trumkomp som är i början på låten, och låta trummorna fejda innan acapellasången också fejdas? Eller är det bara fånigt med hela den grejen?
Hoppas kunna sjunga om leadsången bättre, jag sjöng denna låt för allra första gången nu i em.
Vill inte kopiera det middiga 60-talssoundet, vill ha det ganska modernt med lite stöt i lågbasen.

Nu är den här låten färdig, så jag raderar mina tidigare Soundkluddar.  :lol:
Har gjort en video på den också.

Femte versionen, mindre skriksång


10
Tror jag kan få till den här Fröding/Sven-Ingvarsen ganska bra. Men solot vid 4:17 är jag tveksam på. Jag spelar en överdrivet enkel och kanske stolpig melodi unisont på bägge elgitarrerna och munspelet. Tänkte det skulle bli lite udda. Men det kanske bara låter fånigt?

Ny och färdig (?) version: https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilson-anita-180124

Arbetsversion https://soundcloud.com/user-318468401/01-anita-180112

11
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson: "Johnny Steam"
« skrivet: 06.01.2018, 01:42:06 »
Den här låten skrev jag nån gång på 90-talet. Hade då varit på all för mpnga begravningar av yngre kompisar. De flesta hade gått åt i trafiken med fylla inblandat. Bästa polarn köpte en Norton Commando av en annan polare, första kvällen fyllkörde han till Hambologen i Kilafors på den, var där en stund och åkte snart hemåt. Vid utfarten tog han upp en kille han inte kände som liftade... 180 knyck rätt ut i skogen sen. Timo som körde dog direkt. Huvet och hjälmen lossnade o for som ett bowlingklot så långt in i skogen att de knappt hittade det. Han som satt bak dog på sjukhus några dar senare.
Han som ibland kallade sig själv för Johnny Steam gick i fyllan upp för kyrkbacken i Söderhamns, det är en genomfartsled med ganska mycket trafik. Mitt i backen vänder han sig o sätter sig på asfalten med ryggen uppåt o lyssnar på Stones "Tatto You" i en Sony Walkman. Över backkrönet kommer hans egen granne dyngfull i bil o kör på honom. Bilen såg visst ut att ha krockat med en typ en mc efteråt.
Här är en ny video inifrån min studio, jag spelade in två ak gitarrer först o sjunger o spelar till det. Ljudet går in via två XLR ingångar på ZOOM kameran, den har även en stereomick jag inte använder här, totalt fyra ljudspår i super wav kvalitet.

12
Den här har jag väl spelat in flera ggr förr i onemanbandsversioner o lagt ut här. Den här versionen ville Putte basists son att vi skulle spela in, han fick Pink Floyd vibbar av tidigare versioner han hört sa han. Vi snackade om att orgel skulle sitta fint, men hoppade över det till förmån för mer trummor o bas i ljudbilden. Jag tycker själv att både låten o texten är skitbra.
O det är ingen cover för en gångs skull. Spelade live i studion på trio, jag på kompgitarr o stödsång, Putte Sandström bas och sonen Christian Sandström på trummor. Han är ute o lirar o gör väldigt mycket ljud, o framförallt ljusjobb på stora scener o har blivit bekant med Pink Floyds slagverkare/trummis Gary Wallis, och får trumma åt honom på soundcheck när han spelar med alla möjliga band. Skitkul att spela med de två. Det här är om jag minns rätt andra tagningen av låten, arrade samtidigt vi la grunden. Sen kan man anpassa (i bästa fall) sång o solon efter det.

https://soundcloud.com/user-318468401/guitar-66-nar-ingen-fyr-ar-tand-171221

Ny mustigare mix
https://soundcloud.com/user-318468401/guitar-66-nar-ingen-fyr-ar-tand-180109

13
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson: Om jag vore arbetslös
« skrivet: 05.01.2018, 04:31:08 »
Skulle städa o dra om sladdar o grejs i studion, men det slutade med att jag spelade in enkel version av den. Försökte före jul att sjunga orginaltexten på engelska, men det lät fullständigt förjävligt. Cornelis översättning passar nog mig bättre. Det är den första lilla låt jag spelat in sen ett tag före jul. Det blir ganska segt med jul o nyårsfirande. Äta o gäspa ikapp. O inge rocknroll i studion. Här letade jag upp texten i mobilen o arrade samtidigt som jag spelade gitarr o sjöng samtidigt en första tagning för att få rätt feel i takten. Sen la jag om sången för att få till den lite mindre illa...

https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-om-jag-vore-arbetslos-180105

14
Halvfärdiga demon / Håkan Nilssons GUITAR 66 "Dont waste my time"
« skrivet: 20.12.2017, 14:25:32 »
Den här låten har vi alltid kört live i den uppsättning av GUITAR 66 där Putte Sandström spelat basen, värsta floorfiller röjarlåten.
Vi har haft lite besvärligt att hitta trummis som är intresserad av att spela annat än typ ett rep om det är en bokad spelning, men nu har vi fått med Puttes son Christian Sandström på trummor, och jävlar vad lätt det är att spela med både honom och farsan. Och det är han som fått oss att börja repe o spela in, vi är lika speltokiga alla tre. Han är väl ca 30 år nu, fick sitt första trumset när han var fyra år. Verkar kunna spela alla musikstilar. Har trumset hur många som helst. Här spelar han ändå på mitt Pearl-set som alltid står i studion. Han ställde in trummorna så de passade honom och stämde pukorna o virvel perfekt på typ tre minuter. Han jobbar med PA o ljus annars o spelar i band. Vilken tillgång för oss!
https://soundcloud.com/user-318468401/guitar-66-dont-waste-my-time-171220

Ny mix med mindre ? vassa cymbaler:
https://soundcloud.com/user-318468401/guitar-66-dont-waste-my-time-180109

15
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "In the ghetto".
« skrivet: 23.11.2017, 21:50:01 »
Nytt för idag. Först gjorde jag en helt annan version av den här o höll nog på med den i fem dar innan jag insåg att bla trummorna var gravt otajta på flera ställen. Försökte få till körsång också, höll nog på minst en timme med dubbarna, lät skit ändå.
Senaste versionen gjorde jag lite tyngre o ett halvsteg ner i tonart så kändes den lättare att sjunga. Att som icketrummis spela takta trummor är skitsvårt. Först spelade jag ak gitarr till klick, gjorde en kortare loop av gitarrkompet, sen trummade jag till både gitarren o klicket. Tog nog en timme innan jag blev godkänd o kunde göra en lämngre loop o börja bygga resten av låten på. Började från noll igen i går på em, fick den klar redan idag.  B)
https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-in-the-ghetto-171123

Första versionen:
https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-in-the-ghetto-171106

16
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "Black Magic Woman"
« skrivet: 20.11.2017, 03:45:50 »
Har pysslat med den här i några dar, blev bra nog nöjd. Mixandet har blivit så mycket lättare med nya JBL SR308 monitorer.
Här la jag dit både bongos, tamburin o minimaraccas. De sista raderade jag sen. Percussionet ligger ganska svagt också, jag ville hellre att de vanliga trummorna skulle dunka på, och man kan ju inte få allt att låta i framkant.
Testade lite att klippa ner den o ta bort ett par gitarrverser men tyckte den tappade tråden. Leadgitarren gjort jag i en tagning låten igenom när jag väl fått dit sången.
Det enda jag är lite jalur på är om jag borde skära ett par db nere vis typ 32 hz på mastern? Det var i V70 det var lite så stereon inte riktigt orkade med. Men en Michael Jackson låt från radion hade mer skorr i basen ändå än den här. Svåra val sånt.  :wacko:
https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-black-magic-woman-171119

Gjorde en till mix med lite mer kompression o volym på sången. Bongotrummorna är med lite mer också. Lite mindre av elbasen, lite mer leadgitarr. Inga större skillnader, men den här blev nog lite bättre än den första?
https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-black-magic-woman-171120

17
Det här är ett medley jag o GUITAR 66 har spelat live i 40 år, trots att vi aldrig repat det en enda gång, vete f-n när o hur det uppstod. Har aldrig spelat in det, har väl tyckt det varit för skämmigt. Ang finska språket så kan jag det inte alls men har alltid tyckt att de finska svordomarna överträffar alla andra språks dito. Spanska svärord är också mustiga, men som finska finns inga lika bra. Jag skrev ner de få finska ord jag nästan kan på ett papper o sjöng dom som dom var utan mening. Mina finska polare, och även de finnar som hört det här live har alltid uppskattat det. Rocknrollöset är ju väldigt likt Hurriganes så det gillas också. I alla fall av den sorts publik vi oftast haft. Fast den spelstilen har jag/vi alltid kört med långt innan Hurriganes fanns.  B)
https://soundcloud.com/user-318468401/keep-on-knockin-171105

18
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "In the ghetto"
« skrivet: 17.11.2017, 23:38:11 »
 Den musik jag gillar mest nuförtiden är halvsorgliga ballader, och ingen är ju som Elvis på den fronten. Brukar sjunga några av de där som tex "Cant help fallin in love", fast jag vet jag borde låta bli, oftast låter det så jävla illa att det är sjukt, typ Eilert Pilarm. Fyllona på krogen gillar det i alla fall. En låt de frågat efter i alla år är "In the Ghetto", men den har känts så svår att jag aldrig ens vågat ta ut ackorden till. Men vadå, spela roll om man har roligt när man håller på, gav mig på den nyligt, o tycker den sångmässigt blev riktigt bra jämfört med mina andra Eilert Pilarm-covers. Ändrade lite i verser o arr också.
https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-in-the-ghetto-171106

19
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "Proud Mary"
« skrivet: 14.11.2017, 05:41:23 »
Ännu en CCR. Har hållit på några dar med den här nu. Hade problem att få sångnivåerna vettiga på allt, så jag började kolla grejerna i studion. Jag har ju nya aktiva JBL 8 tums monitorer, förr har jag bara kört på passiva. Nu hade jag som man gör normalt mattat ljudet först till subben o sen till monitorerna. Misstänkte lite att subben sabbade ljudet i "topparna". Så jag kopplade förbi den helt. Och då hörde jag direkt att jag fick mer botten i monitorerna. Sen flyttade jag subben lite grand för att bättre komma åt att skruva på den. Kopplade in den och sänkte volymen helt, sen ändrade jag delningsfrekvensen, trodde det skulle påverka ljudet i monitorerna, ju högre delning, ju mindre bas i dom. Men nej, det blev ingen skillnad. Sen slog jag av subben helt, och då tystnade monitorerna. Alltså ingen true bypass där. Ljudet går alltså genom nåt jävla kretskort innan det går vidare till monitorerna. Subben i sig låter faktiskt skitbra, går ner till 30hz, testade det med tongenerator.
Kopplade sen om så jag matar monitorerna först, och därifrån till subben som då jobbar från 50 hz o neråt, och det är väl där nånstans monitorerna tappar basen. Ett elektroniskt o exakt delninsfilter som delar valbart ner till 40 hz vore väl bättre ändå, men hur som helst blev ljudet i hela nläggningen så jäkla mycket bättre, lyssnade på en massa spotifycountry bara för att ljudet blev så mycket tydligare, bästa stereoljud jag hört. Sen när jag efter att ha härjat med den här Proud Mary äntligen mixade den tyckte jag sen för första gången att sångnivån var likadan även i bilen och hemma!!! Kretskortet i subben skär antagligen en del vid ca 3,8 khz där min röst ligger. Även cymbalerna distade innan jag kopplade om. Nu höll jag på oavbrutet från 8 på kvällen till halv fem på morron så det var väl inte så smart.
Här fick jag till en rolig version med lite duettig sång och dynamiska gitarrer. Ett trick jag använder när jag spelar in bara två gitarrer så pannar jag dom ganska mycket på sångverserna. När sen den ena gitarren gör solot drar jag in den lite mot mitten för att slippa att det blir ett hål i ljudbilden när sången tystnar. Det blir mer levande så än om man kör två nästan lika kompgitarrer låten igenom och sen klipper in en sologitarr där det ska vara solo. Jag gjorde så först men tyckte kompgitarrerna var "för mycket på" på verserna, så jag raderade dom och spelade två ak gitarrer i stället, behöll den första sologitarren (som även kompade resten av låten. Sen gjorde jag en kompgitarr bara, och lät den på slutet av solot spela unisont med leadgitarren. Det blev ganska läckert.
På sista sångversen låter det som en busvissling på ett ställe. Den ligger på sångspåret o gick inte att radera utan att ta bort ett ord i sången, ganska spooky då jag var ensam i lokalen.  :wacko:

https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-proud-mary-171116

Såga gärna vad som är kass i ljud och arr...  :wub:

20
Övriga musikfrågor / Liksvävande stämning i studion? Eller?
« skrivet: 13.11.2017, 14:06:53 »
Läste den här artikeln om olika sätt att stämma instrument. Fascinerande.
Vet ni hur ni stämmer?  :unsure:
http://www.musikipedia.se/stamningssystem#6

21
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "Have you ever seen the rain"
« skrivet: 13.11.2017, 13:45:34 »
Ännu en låt gjord mest för att bli en backtrack till mitt onemanband. Glädjespridande allsångslåt på krogen, inget nytänkande alls, lite snabbare än orginalet (av misstag typ) kanske. Alla vet nog inte att John Fogerty skrev texten som en protest mot napalmbomberna som USA släppte ner och brände ihjäl massor med civila i Vietnamkriget. Det där börjar bli så avlägset att man knappt kommer ihåg det där. Var det Nixon som låg bakom det mesta av det där? Är nuvarande presidenten bättre? Tycker låtarna ändå blir så mycket roligare sen jag börjat fuska med trummorna, så lite annorlunda covers blir det väl.
Har bättre monitorer nu med nyaste JBL 8". Plus sub jag hade förut. Men ofta blir det så att jag trots tre olika monitorsystem och flera olika bra hörlurar lyckas mixa sången för starkt, det hör jag sen i bilen eller stereon hemma. De mindre mixcuberna jag har är ju mest mid så jag slarvar väl med att lyssna i dom. Plus att jag alltid håller på för länge, är i studion o härjar till sex, sju på mornarna. Det är ju så jäkla kul.

https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-have-you-ever-seen-the-rain-171113

22
Vårt allsångsband. Putte och jag har spelat tyngre bluesrock i 50 år ungefär, Gunnar som trummar har spelat dansmusik o swing på 50-talet, tidigt på 60-talet slutade han helt med trummor då han startade en golvfirma. Började igen för några år sen, han är 82 bast nu, och piggast av oss tre. Här är det flera gitarrer, o Putte spelar orgel, men live kör vi bara en elgitarr, bas o trummor o det funkar ändå så pass att vi får stående ovationer. Folk gillar de här låtarna vi kör, vi har tryckt upp sånghäften som vi lånar ut. Det blir en helt otrolig mysrys stämning.

https://soundcloud.com/user-318468401/taube-deluxe-drommen-om-elin-171005

23
Övriga musikfrågor / Ebbots Ark?
« skrivet: 28.09.2017, 02:26:23 »
Har tittat lite på Ebbots Ark i TV. Väldigt lite musik och väldigt mycket svammel om ingenting. Det verkar vara en trend att musikprogram ska ha väldigt lite musik, även om de har ett skitbra husband, och bra artister som skulle kunna rocka som fan. I stället blir det mest fyllesvammel. Vem fan är intresserad av sånt?
Jag kan tänka mig att de som skulle klippa ihop program av det här hade ett helt hopplöst jobb. Varför tvinga ihop en massa musiker så här utan att låta dom spela? Retar mig rejält. Några musikinslag jag sett var helt suveräna. Sen var det typ demensgaggande med supglas i händerna.

Jag kanske hade otur o missade bra omgångar?

24
Jag har nog slut på låtideer helt, så jag spelade in den här gamla låten igen. Har spelat in den som ganska seg trumlös version förut. Tycker den blev betydligt roligare så här. Började i förrgår, höll på från kvällen till halv sju på morron då.   :P Gjorde om basen i kväll o mixade om den. Fint dunk i vemodig text.

https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-pussel-170928

Ny sång, försöker hålla ut lite mer på en del ord.:

https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-pussel-171006

25
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson "Johnny Steam" acoustic
« skrivet: 25.09.2017, 22:48:29 »
Nyinspelad ak version av min gamla låt Johnny Steam. Orginalet är tung elektrisk...
https://soundcloud.com/user-318468401/hakan-nilsson-johnny-steam-acoustic-170925

26
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson GUITAR 66 "Minor Heart"
« skrivet: 24.02.2017, 21:50:39 »
Väldigt moll.
https://soundcloud.com/user7908154/guitar-66-minor-heart-170224

27
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson & GUITAR 66 Bleeding Heart
« skrivet: 24.02.2017, 11:22:19 »
gitarr, slide, munspel osv.
Soundcloud i min iMac hackar o jävlas jämt så jag funderar om det ev kan vara min överföring som gör det på nåt vis? Lika för er?

I dag fick jag ett annat missljud på en mix, det låter som en repa på en vinylskiva, men det kom från min cd-rw, det var nåt litet matkladd typ på den som knappt gick att få bort med stålborste o huggmejsel. Jag har haft samma cd-rw o spelat in o av o raderta i typ tio år nu så jag ska kosta på mig en ny ur lådan som jag som tur var har här.

https://soundcloud.com/user7908154/guitar-66-bleeding-heart-170224

28
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson GUITAR 66 "Dust my broom"
« skrivet: 22.02.2017, 17:53:52 »
Live förutom sången som jag la efteråt. Rått så det räcker.
Remix:
https://soundcloud.com/user7908154/guitar-66-dust-my-broom-170224-1

29
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson: "Red House".
« skrivet: 15.02.2017, 13:19:03 »
Det blev en låt även förra natten. Jag började att spela in ett grundkomp på trummorna som sen loopade i kanske 15 minuter. Sen spelade jag elbasen till det, o försökte tänka mig lite olika still o attack på de olika verserna. Efter det la jag en kompgitarr som sen aldrig ens lyssnade på, tänkte att den kunde vara bra stöd till leadgitarren, men det blev aldrig så, jag raderade den bara.
När basen var spelad till trumloppen spelade jag om trummorna o försökte få till det fast jag är usel på trummor. Just denna grundtakt går halvhyfsat.
Sen leadgitarren, det är bara en gitarr som jag spelade rakt av hela låten utan klipp. Jag borde nog ha tagit vers för vers kanske, det bär iväg i lite väl fula grejer på några ställen. Egentligen är det typ omöjligt att spela bra blues ensam i studion utan levande medmusiker, men kul ändå. Det känns som fusk att klippa i en sån här blues. Jag fick ju till en duglig backtrack i alla fall.
Sången la jag sist. Sen var det bara ångesten över hur illa jag bitvis spelar som var kvar att härja med.
https://soundcloud.com/user7908154/hakan-nilsson-one-man-band-red-house-170215

30
Halvfärdiga demon / Håkan Nilsson: Brown Sugar
« skrivet: 14.02.2017, 03:47:42 »
Dåligt med ideer på egna låtar.
Med den här gjorde jag en ny grej jag aldrig gjort förr: Först spelade jag trummorna till orginalinspelningen med Stones, och jäklar vad det svajar i i tempot på orginalet... Svårt.
Sen ville jag ha den i 2,5 tonsteg lägre än Jagger för att kunna sjunga den, då spelade jag in min första gitarr med stärkare o mick i studion samtidigt som jag lyssnade på både orginalet och de pålagda trummorna, men, jag spelade min gitarr i den tonart jag ville. Det funkade om jag inte hade nån som helst lyssning alls på det jag spelade själv. Jag kunde ju följa deras rytm ungefär, o det smarta är att då slipper jag skriva ner alla ackordsvändor o solon osv. Har man bara trummor utan ackord att göra första gitarrpålägget till så är chansen stor att man spelar fel och upptäcker det först långt senare när man ska tex sjunga; "ojdå, detta stämmer ju inte alls med texten"...
Med täta HD 280 Pro lurar funkar det bra att spela i fel tonart om man kan låten... När första gitarren var ditlagd kunde jag fimpa ljudet från Stonesorginalet o lägga resten av mina instrument, och även göra om den första slaskgitarren.
Ful men dum.  :huh:

https://soundcloud.com/user7908154/hakan-nilsson-one-man-band-brown-sugar-170214

31
Nån som hittar felet jmf med orginalet?  :o :rolleyes:
https://soundcloud.com/user7908154/guitar-66-kristina-fran-vilhelmina-170203

32
Har alltid älskat Sven-Ingvars. En sorts pop med värmländsk bluesvemod.

Råkade bara spela in den här. Vi gjorde så att Gunnar visptrummade med orginalet i lurarna, orginalet svajar litei tempot, så han fick försöka svaja lika. Gunnar är 83 och har aldrig spelat till klick eller färdig musik med svaj. Att spela till klick är extremt mkt lättare än att spela till gamla inspelningar som inte håller tempot exakt.
Sen la Putte o jag dit resten i omgångar...
https://soundcloud.com/user7908154/guitar-66-det-tror-jag-inte-pa-170203

33
Har misslyckats att få fram det rena elgitarrljud jag vill ha trots bra gitarrer o bra Fender Hot Rod. Testade att koppla in studiokompressorburken i kedjan av dosor till stärkaren, och det blev genast bättre. Kollade runt lite o fastnade direkt för den här TC-pedalen som har både trebands multiband och en ratt för att få parallellkomprimering, TC verkar ensamma om bägge de grejerna. Den låter ju ruggigt bra jämfört med de stompboxkompressorer jag kommer ihåg från förr, helt platt o utan botten.
http://www.tcelectronic.com/hypergravity-compressor/
Man kan även få det gamla enbands ljudet liknande forntidens röda MXR compressor. (urk)
 
Man kan ju gå in och ändra precis allt i den via en padda, jag tyckte jag såg att den lägre delningen låg på 160 hz, o tänkte att det kanske vore bättre att dela det lite högre upp? Annars kommer väl det mesta av en elgitarrs middiga frekvenser att gå genom midkompressorn, o det är väl synd.
Det är ju förstås bara att testa när jag får den, men kanske det är nån gitarrnörd som tänkt lite på det här förr? Jag spelar alltid en helton nedstämt, från låga D alltså.

Man kan visst även programera om den genom att enbart hålla smartfånen mot mickarna på gitarren! Helt sjukt.

34
Halvfärdiga demon / Putte & Håkan: "Soft Copacabana".
« skrivet: 19.01.2017, 11:45:16 »
Putte Sandström´s och mitt bidrag till hissmusiken.
-"Lägg ut det här som GUITAR 66´s nya stil" sa Putte.
Putte på keyboard o ak gitarr, jag på elgitarr.

Putte satt o lekte lite med min dotters Casiokeyboard som plötslig började spela denna evighetsslinga. Sen duttade vi lite fler toner till det.
Det var väl mest på skämt vi spelade in det, men det är hyfsat avkopplande att lyssna på tyckte jag själv.
https://soundcloud.com/user7908154/soft-copacabana-170118

35
Här har vi spelat med bandet i nya studion.  :P

Ny mix o sång, det blir fjärde gången, Dropbox WAW-fil

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14563300/01%20I%20shot%20the%20sheriff%20170112.wav
 
Här blev jag ganska nöjd med både spelande o mix. Den sista sångrefrängen är i kompet, förutom sången och höger gitarr, identisk med första "I shot the sherriff". Vi jammade som vanligt in grunden och det råkade bli att vi klippte av den utan den sista refrängen vilket lät fel. Det går väldigt bra att klippa o klistra även i en sån här digitalbandare. Nåt det knappast går att göra i en renodlad 24-kanals hårddiskinspelare.
 
Polarn Putte Sandström som spelar bas har nyligen köpt en Höfner fiolbas i ca 4500 kronorsklassen, det finns både billigare o dyrare. Den spelade vi genom en TC Spectracomp pedal, sen aktiv linebox in i "bordet". Jag tänkte först reampa eller göra nåt med, men gjorde inget mer mer än att skära lite mid. Putte hatar mid på bas säger han... :) Spectracompen är en supergrym baskompressor med bara en ratt. Det hörs knappt att man komprimerar, men den kniper mkt effektivt bort transientpeakarna som ger dist annars. Den är multiband o omprogrambar genom datorn. Läs om den här, synd bara att basisttjejen spelar nåt konstigt skit bara:
http://www.tcelectro...ass-compressor/
 
Trummornas OH sitter som Glyn Johns på både golvpuks och hängpukesidan, så hängpuke-Oh sitter lite framför trummorna. Det är Oktava MK12, helt otroligt bra mickar, vilket bottenfläsk. Sen har jag dessutom min TLM49 som mono OH ovanför trummisens huvud. Kagge EV N/D868, Virvel över E906, under AKG P4, en liten billig mick som tål mycket ljud o låter lika bra som en SM57
https://www.thomann....ion_live_p4.htm
 
Ganska nöjd med mixen, men i mastern skar jag aningen vid 4 khz och boostade nån db vid 70 hz, skar vid 34 hz. Borde jag göra om det o köra flat förutom basscutten vid 34 hz? Eller tom lyfta nån db nånstans i highmid? Lite åsikter på det vore guld...

Sidor: [1] 2 3 ... 6