Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mr Artrock

Sidor: [1] 2 3
1
Nyheter från världen / EUROPE's nya skiva Bag of Bones...
« skrivet: 25.04.2012, 10:14:50 »
Jahapp, är det någon som hört eller köpt den redan?

Inte för att jag följer deras karriär på något sätt (man fick ju tillräckligt nog då det begav sig på 80-talet och jag uppfattade i alla fall då bandet som mkt kompetent men Joey som pubertal och absolut inte i min favoritsfär av sångare...)

Satt just och läste i Nerikes Allehanda att dom överträffat sig själva etc, jag har inte lyssnat på deras förra eller förrförra heller man kanske borde ta en lyssning eller inte???

2
Jisses & fan va ni tjötar om småskit i vanlig ordning... :lol:...lägg tid+energi på att rösta istället***

3
Övrig utrustning / Preamp-test Triton audio D20
« skrivet: 29.10.2011, 18:42:15 »
Sådär, då har jag gjort ett första basic-test med Triton Audio's Tube-Fet D20 som jag fått låna för detta ändamål by excellent courtesy of Claes Holmerup***

Jag har bara kört ett enkelt ackordbyte med lite rytm på min Taylor Big Baby sittandes framför en Sennheiser MD 421 med läge M dvs ingen bass-rolloff (M står för Musik och S för Sprechen/Speech och det finns 5 lägen däremellan men de 3 första är nog) och alla spår är i mono.

Jag hade ingen xlr splitter/y-kabel hemma och ingen lödkolv heller så jag fick sitta på exakt samma avstånd/vinkel mot mikrofonen och försöka spela på samma vis så gott det gick sålunda är det inte ett 100% korrekt vetenskapligt förfarande men närapå!

I det första exemplet kör jag via en D&R Mic-Amp som är känd för sin rena och välljudande karaktär, dessa är inte så vanliga på marknaden men en av de bättre s.k. secret weapons som någonsin gjorts, halvrack stereopreamp, i egna tester ligger den inte långt efter den "esoteriska" Forssell SMP-2 som jag använder då de högsta krav ställs tex vid kör/kyrkorgelinspelningar.
I nästa exempel kör jag via D20 och med trafoläge 1.25 + 70 dB intryckt för högre tubefeedback:
I nästa exempel kör jag via D20 och med trafoläge  1.5 + 70 dB...:
I nästa exempel kör jag via D20 med trafoläge 1.5 + 70 dB + Softube FET 2:1 + Bluetubes lätt chorus så som man vill ha det i min värld om det skulle varit en acke i ljudbilden på en platta med art-rock à la 70/80-tal, bara för att visa liksom:
Berätta gärna hur ni upplever skillnaderna i de 3 första exemplen som är de mer direkt avgörande***

Ligger nu på soundcöoud i wav-filer!!!

 :)


4
Snabba svar / Win XP bråkar vid uppstart...
« skrivet: 20.10.2011, 09:14:27 »
Hade någon form av crash förra veckan då jag började laborera med Cubase 5 i musikdatorn igen e. 5 månaders paus, det är licensköpt men troligtvis var det en testversion av Arturia's Jupiter 8V som bråkade för jag testade den som standalone och stängde ner innan jag öppnade Cubase men då trögade sig Cubase som sirap så jag fick starta om datorn, efter det så måste man manuellt klicka starta senast fungerande konfih´guration etc annars startar den i normalt läge och fastnar i windowsfönstret med den blå stapeln som bara går och går???????

Hur "lagar" man detta tokeri någon?!?

 :wacko:

5
Snabba svar / Omvandla miditrack till audiotrack i Cubase 5
« skrivet: 19.10.2011, 20:35:01 »
Ja det var ett tag sedan jag satt och laborerade minsann, minns alltså inte hur man bouncar eller gör om ett midispår till ett audiospår utan att exportera detsamma OBS???

 :ph34r:

6
Säljes / Julrea i Linköping, high-end stuff on sale!!!
« skrivet: 24.08.2011, 13:15:01 »
Säljer mina Violetmikrofoner pga kris och med en tjock klump i halsen ähhh it's only exclusive material stuff men billigt för den som vill slå till på högkvalitetsmikrofoner, observera att alla Violets här nedan endast har använts under ett par timmar i min gamla studio och på en akustisk inspelning med gruppen RAA:

Violet the Amethyst, nypris 15.000:- inkl. shockmount mitt pris 7500:- !!!Violet the Finger, nypris 3500:- inkl. the reflection ring, mitt pris 2000:- !!!AKG C 419 L kanon till blås & trummor etc inkl. adapter till xlr standard, nypris 3000:- mitt pris 1500:- !!!


OBS bilderna är från webben men jag garanterar att allt är i nyskick och i princip oanvänt enl. ovanstående beskrivning givetvis kan bilder på mina skickas om det är så OBS

 :)

7
Nyheter från världen / Jeff Beck på Trädgårn GBG/KB Malmö...
« skrivet: 11.06.2011, 03:00:26 »
Såg just att han kommer hit på en liten turné, hur är trädgårn som spelställe i Göteborg???
Har varken varit där eller på KB i Malmö...funderar på vad jag skall välja, 18/6 i Gbg eller 16/6 i Malmö?!?!

 :unsure:

8
Övriga musikfrågor / "summer nights"
« skrivet: 10.06.2011, 02:17:35 »
sitter å njuter, sent omsider me' ett par bira fr. Bretagne i västen e. ett sent pass på jobbet, blir fler såna i sommar, fick denna låt i huvet & hittade på tuben:
9
Snabba svar / Google chrome webbläsare suger fett...
« skrivet: 25.05.2011, 08:39:15 »
Hej är det någon mer som testat eller kör med denna sunkiga webbläsare, i början tyckte jag den kändes lite snabbare osv som dom så fint skriver och hypar den med, men efter ett tag har jag nu märkt och fått feedback från ett flertal personer både här och utomlands om svårigheter med att besvara mina mail + att saker faller ur minnet och buggar sig på olika sätt när man tex skriver in uppgifter i annonser etc, jag tror jag går tillbaka till Mozilla Firefox!!!
 :angry: :angry: :angry:

10
Nyheter från världen / EMI TG12345 mark IV Abbey Road till salu!
« skrivet: 18.05.2011, 17:19:23 »
Får nyhetsbrev fr. Vintage King och bland godsakerna i kategorin used consoles finns nu denna:

http://www.vintageking.com/EMI-TG12345-Mark-IV-Abbey-Road-Console-used?sc=14&category=82276
priset får man ringa och fråga eller maila om, detta är ett totally fucking unikt tillfälle eftersom det handlar om ett dvs det 1:a av bara 2 tillverkade, har varit med om The Wall, Star Wars etc etc, läs mer i länken....man börjar gråta om man nu kan det pga materiella petitesser som detta, eller pga av att dom ställt ett par vidriga & malplacerade NS-10 ovanpå  :lol:
 

11
Nyheter från världen / Hockey VM Grattis Finland!!!
« skrivet: 16.05.2011, 00:27:42 »
Härligt och grattis till lejonen på andra sidan viken, ni är bäst och jag höll faktiskt på er från början i år!!!
 :) :) :)

12
Nyheter från världen / Studio i Bretagne m. bostad uthyres***
« skrivet: 11.05.2011, 10:38:56 »
Jag kör ett möjligen långsökt studio-inlägg då det i huvudsak handlar om att hyra ut mitt hus i Finistère veckovis i sommar, tänkte bara kolla om någon med familj etc planerat resa genom eller till Frankrike och möjligen Bretagne (vilket är den mest intressanta och vackraste provinsen enl. min mening, rivieran osv hypat, skitigt och alldeles fööör varmt).

Gillar man vild Atlantkust med bad, skaldjur och livliga fiskmarknader, vackra berg och dalar, floder, fiske och en säregen kultur ja då besöker man Bretagne och inget blir sig likt efter det tro mig!

Den Bretonska kulturen och i synnerhet musiken är något alldeles eget, har man en gång fastnat för den så sätter den sig på hjärnan likt hypnos, på ett bra sätt, att gå på dessa otaliga festivaler och fest-noz http://www.tamm-kreiz.com/agenda.html etc är något man inte bör missa, pampiga Bagad's eller sköna Breton-rockband med bombarde/binou är annorlunda och tilltalar alldeles klart musikälskare med förkärlek för medeltid och folkmusik i powertappning!

Länk till uthyres annons: http://www.blocket.se/vi/33632652.htm OBS ej ledigt v. 28-30.
 :)

13
Snabba svar / Vilken player rekommenderas?
« skrivet: 10.05.2011, 13:16:01 »
hej, jag har haft JW player tidigare men så plötsligt föll den ur eller behövde uppgraderas och jag har inte brytt mig eller orkat pula då det rör  min gamla site som jag fortsatt hålla liv i...någon kanske känner till något bättre/enklare och fortfarande gratis att länka till eller bädda in???

http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=1037246002&msgid=2028140&act=AHQ1&c=421118&destination=http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/?utm_campaign%3DMay2011-Newsletter-(newsletter-05-2011)%26utm_medium%3DEmail%26utm_source%3DPlayer-Download-List%26utm_content%3Ddownload-link-2


14
Jag kände ett plötsligt illamående då jag nyss slog på tv'n för att sätta på en film, innan jag hann trycka färdigt på knapparna på kontrollen så hann reprisen av så ska det låta börja på tv1 och vem får man se jo han sångaren i Mustacsh, nu har det väl gått för långt i alla fall, nu sjönk dom rejält i mina ögon...att hasselmusen N.Strömstedt och andra fjantlollor sitter där och leker wannabee international nostalgi på uslaste manér är väl inte speciellt förvånande men Ralph i Mustasch neeej....pisnamt program, pinsamt beteende som får mig att undra hur det kan komma sig att man i vårat land på ett så infantilt och löjligt sätt älskar denna typ av cirkus, sjunga covers och yla och lalla på nej fy fan jag skulle inte ställa upp för 100 miljoner ens!!!
 :angry:

15
Nyheter från världen / Putin röd och Bin Ladin död...
« skrivet: 02.05.2011, 15:05:20 »
Fritt fram för spånande här, varför tror ni Putin kom hit samma dag som Saab kontraktet skulle skrivas med Antonov???
Jag är vanligtvis politiskt ointresserad men blir mindre och mindre stolt över att vara Svensk när man nu ser att regeringen ingår kompispolitik och köpekontrakt med företrädare för ett land som är vida kända för sina ickedemokratiska processer med oliktänkande som oftast slutar med mord eller fängelse, som vanligt och som förr i Sovjet fast idag ännu värre då de även pressar EU's ministrar till tigande=bekräftande av vedervärdigheterna i och med att Tyskland tex är beroende av gasen dom exporterar från Ryssland...falska anklagelser och t.o.m egenhändigt iscensatta attentat för att få mandat att utplåna ett land eller folk som tex Tjetjenien osv osv...

Bin Ladin är död står det att läsa idag, är detta sanning eller ännu en av USA's märkligt fiffigt mörkläggande metoder för att dölja sådant som inte tål dagens ljus?!?

Visst vet vi att inget land är fläckfritt, allra minst Sverige under mesen & marionetten Per-Albin under II:a världskriget som släppte igenom både nassar och amerikaner hit och dit kors och tvärs + den vedervärdiga baltutlämningen efter Sovjets påtryckningar vid krigsslutet!
Säpo och polisen idag och igår, mycket vi inte vet helt klart, åsiktregistreringen, vapenhärvor som mörkläggs med koppling till snuten, hells angels, juggemaffian osv osv vilken jävla soppa***nu börjar dom väll avlyssna mig FRA med dessa ledord i skrift men jag är ofarlig vill bara reflektera mera i vårt öppna land!!!

16
Nyheter från världen / Beatles dokumentär nyss...
« skrivet: 29.04.2011, 21:06:53 »
Någon som kollade?

Mkt intressant om deras betydelse för Sovjets slutliga fall etc och en massa andra aspekter mänskligt och kulturellt som vi aldrig kan fatta här i väst, + en del häftiga tekniska grepp i den kriminella spridningen av floppy vinyl etc, sevärt!!!
 B)

17
Mixning och mastering / Cool intervju med Peter Katis i:
« skrivet: 28.04.2011, 08:50:48 »
Här: http://www.uaudio.com/blog/peter-katis-the-national-jonsi/?utm_medium=email&utm_campaign=ZINE_201104&utm_source=eNews:uad2&utm_content=/blog/peter-katis-the-national-jonsi/

trevlig läsning med en del tips/synpunkter på tracking/mixning osv från en vettig man som det gått bra för...

några reflektioner; outboards/hardware är ju begrepp som alla använder idag, men det var inte speciellt länge sedan som dessa uttryck inte ens fanns på kartan/vokabulären, man sa bara kompressor, eq, reverb, delay eller helt enkelt kör med 1176:an/kör med REV 7.an/kör med bel flangern istället för H-710 etc, detta kanske är självklart men jag känner många bland de äldre (jag känner mig fortfarande som en ung novis jämfört med de RIKTIGA ljudrävarna, det ÄR/VAR en annan epok och gedigen kunskap helt enkelt) som fortfarande småler eller rynkar på näsan lite eftersom det är nymodighetsbegrepp på något som egentligen är något annat eller bara självklart, ungefär som att vi kommer säga år 2025 ta hardwarebilen idag älskling (en riktigt bil fr 2012), hologram/plasmakärran är inte färdigladdad etc...vem vet?!?
En annan grej som folk gillar väldigt mycket att säga idag är stems...det heter ju faktiskt grupper/subgroups/subtracks när man grupperar flera spår till en stereolimpa...
 B)

18
Musikbranschen / Den stora PLANKAR-tråden...
« skrivet: 19.04.2011, 10:47:28 »
Ville dela med mig av mina tankar och välkomnar andras i detta ämne; uppenbara låtstölder helt eller delvis utan creds till upphovmannen...(bortse fr. hiphop sampling etc) jag lägger orginalen först:

Exempel 1 som jag och en polare upptäckte för många många år sedan:Exempel 2 som ovan, också ett länge sedan konstaterat faktum i våra (och säkert andras) kretsar:


bry er inte om den löjliga videon, hittade ingen bättre...


19
Ja vilka är personerna på bilderna???
(försök låta bli att fuska dvs källsöka bilderna)
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-

ledtråd: kända instrumentmakare/uppfinnare vars arv leder vidare i framtiden...20
Färdiga demon / Qasifunk
« skrivet: 15.04.2011, 15:20:57 »
Jahapp, nästa låt till rakning, det här är gammal skåpmat fr. 2005 som faktiskt var med på en skiva (TRIPTALES / Florian le Sage) med urusla egna vokalinsatser rent ut sagt, här i ren instrumentalversion för att ni skall kunna höra vad som saknas eller bör tas bort, vore kul med input ang. just sången och vad som kan tänkas där...liksom min förra låt som jag la upp här idag så är det bara arbetsnamn i titlarna :-)


21
Nyheter från världen / Windows account alert
« skrivet: 15.04.2011, 14:09:43 »
Fick nyss detta i min hotmail inkorg från elina.holmblad@hotmail.com

Windows Live Team Alert Confirmation®
 Dear Valued Member

This message is from our data base center to all free Hot mail account owners. We are currently upgrading our data base and e-mail account center. We are deleting all unused accounts to create more space for new accounts. To prevent your account from closing, you will have to update it below so we will know that it's a presently used account. To do this, You have to click on your reply button to reply back to this message and then you fill the information below.
* User name : ………………………..
* Password: ………………………….
* Date of Birth: ………………………
* Country Or Territory: …………… 

 
Characters:
Enter the 8 characters you see

YOUR DETAILS WILL NOT BE SHARED.

22
Färdiga demon / pianopop in A
« skrivet: 15.04.2011, 13:02:42 »
Hej, nu postar jag min allra första demo på detta forum trots att jag varit med ett längre tag, tyckte väl tidigare att jag bara ville presentera låtar i färdiga skivor kategorin men den tråden verkar ju tyvärr heldöd vilket är lite trist måste jag säga...

Den här låten är alldeles färsk, inspirerad och gjord med en elpianogrund + ett enkelt popbeat osv, frågan är bara hur man kan ta den till fulländning?!?
Ös på med kritik eller synpunkter av alla slag, jag blir bara glad och som alltid med egen musik är det ju svårare (ibland) att höra vad som saknas eller skall tas bort/ändras i arr. etc...allt kan hända!

Låten är egentligen 2 min. längre men jag har gjort en fadeout i nuläget...


23
hej, är det någon som har koll på dessa killar just nu, jag är själv ett gammalt Glenn Hughes fan men har inte varit speciellt uppdaterad på honom de sista 10 åren då han började spotta ut skivor som ibland kändes lite för krystade eller plastiga etc men jag kan ha fel, kollade nyss på hans site då jag såg i DN idag att dom kommer hit...http://www.glennhughes.com/discography.html såg också att han gjort en djävla massa skivor som jag inte hört...vad är bra eller dåligt någon?
folk jag pratade med för 15 år sedan berättade hur han formligen blåste killarna i Europe på gage och kontraktspengar och att han är en riktig superdiva med många olater, må så vara men hans röst är ju helt klart en av dom bästa i rock'n roll och soul världen, konkurrensen mellan honom och David Coverdale var ju stenhård i Deep Purple...

24
Snabba svar / East West RA
« skrivet: 02.04.2011, 15:35:42 »
Är det någon här som har erfarenhet av EW instrumenten/biblioteken?

Sitter och skall använda RA till en grej jag håller på med men den hittar plötsligt inte ljuden själv utan man får sitta och trycka på autofind/confrm/yes etc för varje sample som ibland innebär 50-100 knapptryckningar för att den skall kunna ladda upp ljuden till kontakt/kompakt spelaren...bilbioteket ligger på samma plats som tidigare har jag för mig men det var länge sedan jag använde den, finns det ingen funktion så den hittar bibkioteket själv som tidigare, har glömt lite hur den funkar...

25
Snabba svar / Cubase 5 midi/vst till audiospår?
« skrivet: 01.04.2011, 10:05:30 »
Som titeln antyder, hur trixar jag till mina vst-spår till audio på enklast möjliga vis???

26
Nyheter från världen / ABBEY ROAD COMPETITION
« skrivet: 31.03.2011, 21:31:44 »
http://t.news.emihosting.com/r/?id=h15c34e1d,e815a9f,e8169ea

Kan vara kul för den som känner sig hugad och har känsla för körverk och ev. orkester, läs själva!
 B)

27
Snabba svar / Cubase 5 vst / midi issues!!!
« skrivet: 29.03.2011, 10:18:10 »
Ja som sagt så sitter jag och blir ännu mer gråhårig dag efter dag eftersom jag bara inte fattar hur man får igång trummor i midi etc, har bara groove agent one som enda alternativ då inget annat lyckas trots goda tips från er andra och vill få igång ett simplet jävla beat att jobba till, hittade step editor men där är ju bara ett enda tempo går det inte att ändra???
Finns det någon bättre och smidigare metod för att lägga in en eller två patterns som en bakgrund?????
Please jag fattar absolut inget om intern Cubase midi så försök förklara pedagogiskt*
 :mellow:

28
Cubase / MIDI strul vst instr. spelas ej in...
« skrivet: 27.03.2011, 17:28:19 »
går det inte att spela in "live" på vst instrument i datorn, måste man koppla till midikeyboard etc???

29
Nyheter från världen / EARTH HOUR 20.30!!!
« skrivet: 26.03.2011, 20:14:22 »
...

30
Synthar / Vilken synth?
« skrivet: 26.03.2011, 01:27:56 »

31
Cubase / Cubase UV22 internal dithering v. Voxengo r8brainPro etc.
« skrivet: 25.03.2011, 18:10:57 »
Idag har jag suttit hemma och läst och grottat in mig i detta med samplerates igen, inspirerad och nödsakad då det ju är ett ämne som ständigt ger upphov till debatt och teorier allt efter smak och tycke som med det mesta i denna värld men här finns ju en vetenskaplig aspekt som jag vill kolla in och undersöka på alla sätt som rör SRC (sample rate conversion) och just i fallet med Cubase 5 tex så är det ju väldigt många som påstår att UV22 ditheringen suger fett och att man föredrar Voxengo's r8brainPro plugg för bättre algoritmer (eller Weiss om man har råd).

Kanske du Claes som känner till Cubase väl och även har viss koll på denna debatt vad jag förstår utifrån ett genuint undersökande perspektiv, skulle kunna svara på vad detta egentligen handlar om-eller självklart någon annan med insikt i ämnet?

Detta är för mig helt nytt måste jag erkänna, jag liksom snubblade över denna info idag i jakt på andra sanningar och blev genast rätt orolig; kan man inte lita på omvandlingen internt i Cubase om man tex spelar in i 48/88.2 eller 96 khz och är UV22 dithering verkligen den pest många påstår på vissa av de internationella forumen???

 :mellow:
32
Snabba svar / EZdrummer eller???
« skrivet: 18.03.2011, 18:13:09 »
Vilket är det absolut enklaste trummprogrammet för en som aldrig jobbat med Cubase midifunktioner förutom att lira på en midiklav och styra vst plugins...somliga säger EZdrummer andra...??? vill ha idiotenkelt med tillräckligt bra demoljud that's it!

33
Snabba svar / Cubase 5 utseende och funktioner...
« skrivet: 18.03.2011, 18:09:31 »
Hej, jag har precis uppdaterat till 5.5.2 från 5 och plötsligt ser allt annorlunda ut och när man öppnar cubase kommer en "leksaksmeny" upp som jag inte känner igen, med färdiga trum, bas och kompspår what the f...k is this och hur funkar det??? jag föredrar menyn med 4-5 olika templates i en ruta vid öppning av cubase.

Samtidigt vill jag fråga om hur man får tillbaka den gamla toolbaren för den ändrades också jag känner inte igen mig + att huvudfönstret krymper till halva så fort man öppnar en vst plugg eller insert etc så man måste klicka upp det till full storlek varenda gång...irriterande.

 :wacko:

34
Snabba svar / TC desktop Konnekt 6
« skrivet: 16.03.2011, 19:06:50 »
Finfin liten grej som funkar perfekt för ändamålet men jag har en fråga till dom som vet, ändrar den samplerate automatiskt, då jag öppnar olika cubaseprojekt med olika upplösning så står den kvar i sin panel internt på tex 41.000 kz trots att aktuellt projekt kan vara 96 khz men det låter som det skall konstigt nog, varför hänger den inte med cubase???

35
Har suttit och lekt på internet, testat att ladda ner demos/torrents etc som vanligtvis associeras med winzip om man lägger dom på skrivbordet, jag har PC och firefox som webbläsare men har blivit smittad av någon site eller vid försök att öppna en rarfil etc så förmiddagen har gått åt att avinstallera denna irriterande babylon webbläsare+toolbar som tar över min google (eller kompletterar och lägger till) och dessa filer/program har nu fått en helt annan symbol typ en brun box med en grön pil som pekar neråt och så fort man vill öppna en sådan så startar en ny installation och förpestning av denna babylonsköka...hur ändrar man filassociation så dessa åter får wizip utseendet och funktionen???

Sidor: [1] 2 3