Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - michael

Sidor: 1
1
Doh!

Såklart jag visste att det ska heta membran och inte diafragma.  ;)

~ michael, som skyller på febern!

2
Det är nog rätt svårt att ha en bestämd mall att jobba efter, eftersom ämnena är så skillda att rubriker och liknande inte skulle fungera alls.  Däremot kan man ju bestämma hur informationen ska läggas upp. Jag försöker jobba efter hur det ser ut på vanliga wikipedia med en kort överblick av ämnet först och därefter underrubriker.

Vad man borde bestämma är hur dokumenten ska formateras.

När ämnet handlar om en akronym brukar man ju skriva ut vad det står för, men hur markerar vi de "intressanta" bokstäverna, om alls?  T ex CD - Compact Disc (ingen), Compact Disc (fet), Compact Disc (kursiv) eller Compact Disc (fet&kursiv) - vilken använder vi?

Kan även vara bra att bestämma vilken storlek det ska vara på rubriker och underrubriker.  Jag använder t ex två = (==) på en rubrik och fyra = (====) på en underrubrik.  Men sen har jag även använt fem = (=====) på underunderrubriker.  Se t ex http://wiki.kontrollrummet.com/index.php/Mikrofon

Sen är frågan om vi ska använda engelska eller svenska uttryck?  Jag tycker att engelska uttryck är klart bäst eftersom det är ofta man kommunicerar och samarbetar med människor från andra delen av världen.  Är det då bäst att veta om det kallas njure eller cardioid - eller om det kallas "Polar Pattern" eller vad det nu heter på svenska som gäller?  Antagligen borde vi ha på både svenska och engelska men slå fast vilket som ska stå "först".  Skriver vi "Cardioid, även kallad njure" eller "Njure, även kallad cardioid"?

edit: Vi borde också bestämma hur litet ett ämne ska vara för att få sin egen artikel.  Just nu finns det t ex artiklar för Omni, Cardioid, Hypercardioid o s v men de kan även tänkas tillhöra "mikrofon".  Alltså får man bestämma om

1) Under mikrofon finns den enda beskrivningen om olika polar patterns.
2) Under mikrofon finns en kort beskrivning om olika polar patterns samt länkar till "huvudartikeln" dvs en för varje det finns - Omni, cardioid oavsett hur korta dessa är.
3) Under mikrofon finns en beskrivning om olika patterns samt att om beskrivningen av ett visst pattern blir långt så skapar vi en egen artikel till den och kortar ner den långa beskrivningen under mikrofoner, och hänvisar till den längre artikeln för mer information.

Polar patterns är bara ett exempel.  Jag tycker iaf att alternativ 3 är bäst så man slipper massor med korta ämnen och artiklar som kunde passa in på en annan sida.

3
Jag skrev f ö precis en hjälpsektion med de mest grundläggande instruktionerna för redigering/formatering.

Suveränt!

Man kanske borde bestämma hur upplägget skall vara?  Är det t ex vettigt att man har en sida om EQ och sedan en extra sida för varje typ av EQ som finns?  Vore det inte lättare att de samlades i underrubriker på samma sida?  Senare om dessa underrubriker blir långa och innehållsrika kan man lägga dem på sin egen sida.

4
Studio, produktion och övrigt / The 50 Craziest Pop Stars Ever!
« skrivet: 10.03.2007, 15:05:46 »
http://www.blender.com/guide/articles.aspx?ID=2511

Förstår inte varför Britney Spears placerar sig så högt på listan när beskrivningarna på vissa andra är så otroligt mycket galnare än hennes senaste töntskandaler som sexpressen och aftonhoran gottar sig i.

Men ändå, spännande läsning oavsett eventuella faktafel. :)

puss,
michael, som brottades med tanken att den här kanske ska hamna i Off Topic-forumet, men det har ju ändå med musiker att göra.

5
Studio, produktion och övrigt / Lära sig spela munspel
« skrivet: 06.03.2007, 12:05:53 »
Hej!

En kollega till mig på jobbet har uttryckt ett intresse av att vilja lära sig spela munspel.  Hur ska han gå till väga?  Lärare, böcker, internet?

Någon som har några rekommendationer?

pöss,
michael, som tycker munspel är ashäftigt!

6
Medlemmar / Hej. (michael)
« skrivet: 02.03.2007, 13:30:16 »
Jag är alltså också här sedan igår, men kan ju berätta att jag har bytt namn från det jag använde på studioforumet.

...men avataren är kvar!!

puss,
~ michael, som troligen kommer vara lika aktiv (inaktiv!) här som han var på studioforumet.

7
Om kontrollrummet.com / SV: 30 inlägg/sida?
« skrivet: 01.03.2007, 17:53:33 »
Det allra bästa är väl om man själv får välja hur många man vill se?

8
Browser: Internet Exploder 6.0
Vad är fel: Det går inte att scrolla upp och ner genom att använda tangentbordets navigeringsknappar, såsom page up/down, (shift + ) end/home, pil upp/ner, när man har klickat på den del av forumet som är själva inlägget, alltså texten i någons inlägg.  Klickar man ute i kanterna eller i den vänstra spalten där användarnamn, avatar och sådant finns fungerar det som det ska.

9
Om kontrollrummet.com / SV: Hur fungerar "KARMA"?
« skrivet: 01.03.2007, 12:24:14 »
Finns det någon ribba på hur många inlägg man måste ha gjort för att kunna tumma upp eller ner någons karma?

Jag ser inga tummar alls till vänster under "karma: XX".

edit: aha, ser tummarna nu efter mitt 3:e inlägg.  Ignorera detta.

10
Funkade helt okej på min SE k800i men tycker en sak är lite konstig.

Alla länkar till olika trådar och underforum har en blå bakgrundsfärg i min mobilversion av Opera. Däremot finns den färgen inte alls när jag t ex surfar in på wap-sidorna genom datorn här på jobbet.  Konstigt.

Anledningen till att det är besvärligt är att navigeringen på telefonen sker genom att man "hoppar" mellan länkar via styrspaken, och den länk som är vald för tillfället också blir färgad blå dock en lite mörkare nyans.  Men det blir ändå svårt att se var man står för tillfället och på så sätt svårt att navigera genom trådarna.

Annars ser det jättebra ut och det är skönt att sidorna är så pass lätta som de är..blir ju inte dyrt att surfa på mobilen då.

puss,
~ micke

Sidor: 1