Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - slaptap

Sidor: 1
1
Demolåtar / Slaptap - Vad pågår...
« skrivet: 21.03.2021, 15:00:24 »
...i slaps underground... :ph34r:EDIT: ändrat rubrik / Admin

2
Färdiga produktioner / inget
« skrivet: 31.12.2020, 10:53:46 »
 :unsure:

3
Festivaler / Festival #66 - Arpeggio - Röstning avslutad
« skrivet: 21.12.2020, 19:38:12 »
Resultat:
Wernborg - Sleigh runner - 24p
91an - A Long And Endles Love With You - 17p
Spacetrucker & Calle - NOTHING TO SHOW - 14p
Slaptap - VⒶ fⒶn e de här - 13p
MaxB & Eddi - ComeOnEmelie - 12p
91an - Alone With Her Memories - 12p
Ynot - Vi Med Värden - 8p
Eddi - I do Belive In Love - 5p


*********************************

Här är bidragen till festival #66 Arpeggio! Man röstade på de fem låtar man tyckte var bäst enligt temat "arpeggio" och röstning skedde enligt betygsättning 1-5 där 1 var lägst och 5 högst. Man röstade inte på eget låt eller medverkan.

Röstningen pågick t o m 29 dec vilket gav en dryg vecka att varva skinka, gröt och must med bra musik innan vi avslutate året! Stort tack till Wernborg för hans hjälp och upplåtande av e-post och Soundcloud-konto...  :)


4
Festivaler / Festival #66 - Arpeggio!
« skrivet: 18.11.2020, 13:15:12 »
Som överskriften lyder: Arpeggio!

Valfri genre, tempo, epok o s v...så länge stycket innehåller ett (eller flera) arpeggio som låten bygger på. Det är högt i tak hur man väljer att tolka detta... ;)

Låten behöver inte vara ny...den ska dock inte ha publicerats eller länkats här på Kontrollrummet tidigare.

Bidrag bifogas eller länkas till bestofkr1@gmail.com!

Tänkbar deadlajn 20 Dec...skulle det behövas så flexar vi...  :)

5
Studio, produktion och övrigt / Amp och Cab sims med IRs
« skrivet: 17.06.2020, 12:34:45 »
Är det förlegat med inspelning av fysiska gitarrförstärkare i studiosammanhang med dagens mjukvara? Exempel Vandal och OwnHammer nedan.


6
Färdiga produktioner / inget
« skrivet: 23.02.2020, 21:29:30 »
 :unsure:

8
Demolåtar / slaptap - track 3
« skrivet: 15.11.2019, 13:51:43 »
Ännu ett exempel från ett pågående projekt. Precis som förra så är detta ett sparsamt upplägg (mono deluxe) centrerat runt elbasen men här i 6/8. Vad jag var ute efter här var det "fnasiga ljudet" jag får när jag drar fingertopparna över elbasens strängar... :P

Dock har jag lyxat till det med en femte kanal denna gång. Anledningen var att det behövdes en "inledning" till refrängen...en liten uppladdning s a s. Några "screams" från elguran satt som en smäck genom Voxengos Boogex preset "Picky Jazz" utan reverb (jazz is da shit!)... B)

Mina K99or säger tung och klar botten men inte för heavy, K44orna säger allt tydligt och klart och bra nivåer för vardagslyssning medan nEar05orna påpekar att "sången" ligger för högt... :unsure:

Vad säger era professionella öron och lyssningar?  :)

//slap

edit: borttagen

9
Demolåtar / slaptap - track 7
« skrivet: 02.11.2019, 18:12:41 »
Här är en liten pryl tagen ur ett större sammanhang som det pysslas med för närvarande. Elbasen är central som huvudinstrument utan att den för den skull ska vara allt för dominant. Trummor, elgitarr och sång får ses som komplement... ;)

Mixen ligger enbart på fyra kanaler varav tre är mono (elbas, elgitarr och sång) då upplägget är "back to basic" och "less is more". Det ställer lite krav på nivåer då effekter får stå för stereobilden (i realiteten mono deluxe!). Jag tror inte att något sticker ut för mycket...  :unsure:

I huvudsak mixad i AKG K99or (tydlig botten) och referenslysnad i K44or (bra mid) och nEar05or (tydlig diskant). Ny version upplagd som MP3 320 kbps LAME. Saknas det något (botten, mid, diskant)? Ligger mixen jämnt i öronen?  :)

edit: Låt borttagen för vidare bearbetning

10
Om kontrollrummet.com / Färdiga skivor?
« skrivet: 29.10.2019, 11:05:23 »
Vi borde kanske byta ut begreppet "Färdiga skivor" mot "Färdiga album" under DEMOFORUMET. "Färdiga skivor" känns lite...1900-tal... <_<

11
Snubblade över denna skönhet på TB!Hur låter denna bastard då? Klicka på , luta er tillbaka och bara njut!

12
Studio, produktion och övrigt / Elgibass???
« skrivet: 22.08.2019, 11:05:57 »
Är du elgitarrist och inte har råd eller möjlighet med en elbassist för dina studioprojekt så finns denna lilla pryl  som gör dig till en elgibassist!
13
Studio, produktion och övrigt / Elbas - strängmysteriet
« skrivet: 14.08.2019, 16:54:14 »
Det var dags för service och strängbyte på min gamle trotjänare, my main workhorse, my battle axe, my 4-shooter, the 4stringed M/F, min trogne följeslagare sen mer än 30 år: Min Ibanez Artist 2526B-76! Andra elbasar har kommit och gått men ingen har kunnat mäta sig med denna!

Den stod och såg ledsen ut i ett dammigt skyltfönster 1987, nött och stött med korkskruvshals, för det obskyra priset 2800:-...men den hade något speciellt!  Jag visste att försäljaren var en sneaky bastard så jag viftade med 15 hundringar under näsan på honom och gick hem därifrån med elbasen i regnet...utan case!

Med lite pill, lödningar, ombyggnationer och justeringar har den levererat utomordentligt på f@n vet hur många album och gig genom alla år utan några större problem eller överraskningar...till nu! Efter sista strängbytet var hela set upen total uppfucked! Bandskrammel, omöjlig att intonera, tungspelad, sustainlös o s v,

Jag får skylla på synen och brist på erfarenhet (första gången jag råkar ut för just detta) men till sist hittade jag orsaken till problemet (kolla bilden).länk till stor bild

14
Färdiga produktioner / HYSTE'RIAH - HYSTE'RIAH
« skrivet: 19.02.2016, 12:24:54 »
https://tothedeathrecords.bandcamp.com/album/hysteriah

15
Studio, produktion och övrigt / Guitarix
« skrivet: 26.08.2009, 08:33:20 »
"Guitarix is a monaural amplifier designed for creating the distorted sounds typical of thrash, heavy metal, blues, and other rock guitar styles."

http://guitarix.sourceforge.net/

http://www.linuxjournal.com/content/introducing-guitarix

16
Jag startade upp musikburken för lite manuell städning och möttes av en konstig bild jag aldrig sett förut. Därefter fick jag besked om att det inte fanns några hårddiskar, och sen blinkade en DOS-promt i c:a en halv minut medan skärmen slog av och på ett par, tre gånger.

Plötsligt skramlade Windows igång och påtalade att "USB-device" hade hittats samt efterfrågade drivrutiner till nätverkskortet... :blink:
En koll i enhetshanteraren visade att där fanns en del grejer som inte skulle vara där, bl a USB och nätverkskort, samtliga markerade med ett gult frågetecken.

Startade om och gick in i BIOS enbart för att upptäcka att BIOS troligen hade slagit över i "default". Pillade rundor lite för att ställa allting rätt och efter ett tag fungerade uppstarten som den skulle...men jag noterade att både klocka och datum i Windows låg c:a 20 timmar efter... :huh:

Vad kan orsaka det här? Nåt batteri på moderkortet som är på väg att lägga av? Moderkortet är ett Asus P4P800 deluxe.

Edit. Startat upp ett par ggr och den funkar som det ska...men det känns lite osäkert just nu innan jag har en aning om hur inställningarna i BIOS kan ha ändrat sig.

 

17
Demolåtar / Synpunkter...
« skrivet: 30.06.2007, 03:42:05 »
Tjo!!! :)

Slänger upp en liten "slammercorerockskrammelmetal"-dänga för kritik... ;)
Färdig förutom sången (vilken förhoppningsvis är på G)... :ph34r:

Synpunkter på ljudbild, mix, "mastring", d v s allt är välkommet... B)
BTW, var inte meningen att jag skulle köra gitarr på detta, men det är tydligen bristvara på gitarrister nu för tiden så ni kan ju ha lite överseende där... :unsure:

Länken ligger uppe en kort tid med tanke på att detta ska släppas hårdvarumässigt...(inget DCplussande med detta m a o)... ;)

edit: fimpat länkar :)

18
Studio, produktion och övrigt / Vettig back-up
« skrivet: 19.04.2007, 01:44:31 »
Jepp, nu hände det som inte får hända...min maskin rasade. Hade back-upat på den andra hd, men det hjälpte inte när projekten inte gick att öppna. Trots felsökning bland pluggar och ominstallation av program så är det tvärnit. I morgon görs sista försöket med överskrivning av OSet (vilket är en ren panikgrej typ "det funkar kanske").

Och vad hände nu egentligen? Tydligen så låg en liten temporär stödfil i Wins Tempmapp (av alla j-a ställen...mitt eget fel för det kan jag ju faktiskt ändra på i inställningarna)...och jag gjorde en diskrensning. M a o så passerade filen inte papperskorgen för annars så hade jag kunnat rädda situationen det hållet.

Alla filer till låtarna finns ju kvar, men alla inställningar är borta (placering i tid, EQ, komp/lim, nivåer, submixbussar, pluggar, klipp, fades etc etc), m a o allt det där som jag har jobbat länge för att hitta fram till. I fortsättningen är det papper och penna som gäller också. Den lilla tid det tar att göra några anteckningar hade varit guld värd nu...

19
Studio, produktion och övrigt / Extern routing...
« skrivet: 29.03.2007, 00:53:50 »
Skulle vilja kunna spela in elgura helt clean (men helst höra den med effekt) vid inspelningen, för att sedan routa den "cleana" guran externt via effekt (ToneLab, distpedal etc) och spela in detta på en ny kanal. Har klurat på detta ett par dagar men begriper inte hur jag ska göra egentligen... :(

Har ett M-Audio 2496, ett onboard SoundMax och en UB802-mixer. Av någon skum anledning vill inte SoundMax-ljudkortet fungera vid uppspelning (låg volym och brus) i Samplitude, annars kunde jag löst det på detta sätt (om jag hade kunnat få koll på signalnivån vill säga)... <_<

Ett annat alternativ är ju att spela upp den rena signalen i ett annat program via SoundMax-kortet, och skicka signalen via extern effekt och mixer till M-Audiokortet...men är utnivån från SoundMaxkortet för stark så finns risken att jag förstör inkopplad effekt... :ph34r:

Aux/effect send på UB802an orsakade bara "feedback". Väldigt osäker här då det handlar om så svaga signalnivåer också...det är ju ynkliga mV det handlar om... :unsure:

Någon som har tips... :)

20
Demolåtar / slaptap - track4
« skrivet: 27.03.2007, 21:50:26 »
Så...första slasken med den nyligen införskaffade ToneLaben... :P
LÅTNAMN:          track4_v2
ARTIST/GRUPP:  slaptap
GENRE:              slammer
LÅTLÄNGD:        2:30
KOMPOSITÖR:    slaptap
PRODUCENT:     slaptap
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3 192kbps

edit: tog bort länkar

21
Färdiga produktioner / Valdez & slaptap - When We Were...
« skrivet: 08.03.2007, 01:43:17 »
LÅTNAMN:                 When We...
ARTIST/GRUPP:         Valdez & slaptap
GENRE:                     Ballad
LÅTLÄNGD:               3:04
KOMPOSITÖR:           Valdez & slaptap
PRODUCENT:            Valdez & slaptap
EV. MEDVERKANDE  Valdez, slaptap, Egghuvud & 91:an
INSPELNINGSÅR:      2006
FORMAT:                   mp3 192kbps 4.2MB

Här är resultatet av vårt andra lilla samarbete. Denna har åxå hängt med ett tag, men den kan väl få hänga med ett tag till... :)
Ursprunget var en gammal ballad som Egghuvud trummade till, men mitt Sound Studio hade lite problem med MIDI-filerna så 91:an ryckte in med konvertering till wave, och med dessa som hjälp gjordes nya trumspår.
Jag lyckades toffla till någonting i mix...och vet väl fortfarande inte riktigt vad som gick snett... :huh:...det lät ju så j-@ bra i lurarna... :blink:
Dessutom måste jag erkänna att "drop-B" på en fyra shortscale blir lite...eeh, sladdrigt och ljudfattigt...jag skulle ha använt min OctaBass istället...men nu vet jag till nästa gång... :D

Ni får lyssna i lurar och fläska på lite extra bas så blir det nog bra... :P


http://www.slaptapmusic.com/tracks/valdez_and_slaptap-when_we.mp3


22
Färdiga produktioner / Valdez, djonas & slaptap - Don't forget me
« skrivet: 02.03.2007, 18:29:55 »
LÅTNAMN:                 Don't forget me
ARTIST/GRUPP:          Valdez, djonas & slaptap
GENRE:                      Rock
LÅTLÄNGD:               3:34 
KOMPOSITÖR:           Valdez & slaptap
PRODUCENT:            Valdez & slaptap
EV. MEDVERKANDE: djonas
INSPELNINGSÅR:      2006
FORMAT:                   mp3 192kbps

Detta är resultatet av Valdez och mitt första samarbete. Djonas kom in som en klippa och lade guresolot... :P
Det är ett tag sedan vi snickrade ihop den, och den låg bl a uppe på studios forum... och nu är den här... ^_^
Visst, vissa instrumentljud och mix kunde varit bättre, men man gör vad man kan... :)


http://www.slaptapmusic.com/tracks/valdez_and_slaptap_and_djonas-don_t_forget_me.mp3
23
Färdiga produktioner / Shrine of Distortion - Kilimanjaro
« skrivet: 02.03.2007, 01:02:37 »
LÅTNAMN:            Kilimanjaro
ARTIST/GRUPP:    Shrine of Distortion
GENRE:                Skitig rock 'n roll
LÅTLÄNGD:          3:02
KOMPOSITÖR:      Shrine of Distortion
PRODUCENT:       Shrine of Distortion
MEDVERKANDE:  dede - orgel, djonas - gtr, Hellpig - gtr, Nikolaus - sång, slaptap - bas, Vallhagen - sång, Ynot - sång
INSPELNINGSÅR: 2006
FORMAT:              mp3 192 kbps 4,2MB

Ett samarbete på studios forum resulterade i denna låten plus det virtuella bandet "Shrine of Distortion", bestående av sju tokstollar med olika rötter och influenser.

http://www.slaptapmusic.com/metal/shrine_of_distortion-kilimanjaro.mp3

24
Only Bass'n & Drums...precis som förra gången. Ladda gurerna, smörj stämbanden med whiskey och häll syra i synten (dede ;))... :D
Fria händer...försök dock undvika ackordspel och plagiat av basen...bygg på grunden...gärna melodispel. Tänk Red Hot och Primus...:P. Ändra gärna på trumspelet (fills/markeringar etc). Ja, jag vet...jag har har loopat basen men reumatismen j-as (kall årstid)... :(
PMar länk till arbetsfiler...;)
Förhandslyssning slaskmix: http://www.slaptapmusic.com/metal/fried_chicken_and_chunky_asses.mp3

Den som känner för att hålla i mix gör det...och jag förlitar mig på att någon kan plita ihop en text om temat TV-kockar (refrängen ska innehålla orden "fried chicken and chunky asses")...:D

Rock On Dudes ;)

25
Demolåtar / Lite mer metal...av softare modell...
« skrivet: 25.02.2007, 22:23:41 »
Den här låten skrevs ursprungligen för Addics Metallfestival på studios forum (hey, det är några år sedan nu)... :ph34r:
Då föll den definitivt under katerogin "skiss". Efter en tid "dammades" den av och fick andra trummor, och alla gitarrer och basar lades om. Det var egentligen bara "blippsynten" som blev kvar. I detta "slaskstadie" lades den upp...och här är den igen...:D

Sång fattas fortfarande, och en del ljud (trummor och naturligtvis gitarr) är väl inga höjdare...men allt faller på plats förr eller senare... :)

LÅTNAMN: Metall
ARTIST/GRUPP: slaptap
GENRE: Metal
LÅTLÄNGD: 3:19
KOMPOSITÖR: slaptap
PRODUCENT: slaptap
INSPELNINGSÅR: 2005
FORMAT: mp3

http://www.slaptapmusic.com/metal/metal.mp3

26
Studio, produktion och övrigt / Arbetssätt...upplägg???
« skrivet: 25.02.2007, 19:13:20 »
Jag vet att alla arbetar på lite olika sätt när det handlar om musikskapandet. Vissa går antagligen från ide till färdigt alster i ett svep medan andra tar det stegvis...och jag tillhör definitivt de sistnämnda.
Tänkte här lite kort sammanfatta mitt sätt:

I grova drag arbetar jag i tre steg, varav det första är "ideer". Här slänger jag snabbt ner trumkomp, melodier, textsnuttar, gitarr - och -basriff utan tanke på kvalitet. Det är enbart GM/GS som gäller vid MIDI-hantering, och här jobbas ingenting med mix, EQ eller andra inställningar. Det är enbart "spara ideer" som gäller. Här kan prylarna bli liggande väldigt länge (som wave 44/16 och MIDI)...ibland flera år tydligen... :ph34r:

Nästa steg är "slasken". Här färdigställer jag grunderna till hela låtar. Pelar klart i MIDI-filer och lägger upp grundspelet för gura och bas bl a. Testar även lite olika trumljud. Fyller på texter...hellre för mycket ord än för lite...det är enklare att ta bort än att behöva lägga till när det verkligen är dags för sång... :) Faktum är att det är denna biten jag tycker är roligast och där jag lägger mest energi... :P

"Seriöst" är nästa steg. Här ska låtarna få sitt slutgiltiga sound. Det spelas in med "rätt ljud", editeras, skruvas, pannas, EQas osv osv...och väldigt få låtar lämnar detta steg då jag aldrig blir nöjd (fel gitarrljud, fixar inte solot, ingen sång, inte nöjd med trumljudet etc för att nämna några orsaker)... <_<

Ja, det blev kort det här... B)

27
Demolåtar / track 18
« skrivet: 24.02.2007, 04:58:36 »
Ett del av ett projekt som jag håller på med...tanken är att det ska resultera i en fullängdare. Denna var uppe en kort stund på studios forum. Detta är absolut slask, omixat och rått...men faller inom katerogin "slammerthrash/speedcore" vilket är en väsentlig del av mina rötter. Nuvarande gitarr- och trumljud är inte det avsedda så ha överseende... :D

LÅTNAMN:            track 18
ARTIST/GRUPP:     slaptap
GENRE:                 slammerthrash/speedcore
LÅTLÄNGD:           2:56
KOMPOSITÖR:       slaptap
PRODUCENT:        slaptap
EV. MEDVERKANDE:
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT:               192 kbpm mp3

edit: tog bort länk

28
Studio, produktion och övrigt / PODXT versus VOX ToneLab???
« skrivet: 24.02.2007, 01:14:19 »
Min Zoom går i pension (äntligen) och valet står nu mellan PODXT och VOX ToneLab efter att ha testat POD 2 och Damage Control Demonizer (vilka båda var en besvikelse). Måste tillägga att jag ännu inte testat vare sig XT eller ToneLaben, utan bara "sonderat terrängen", men båda ska låta väldigt bra och det lilla jag hört av dem är grymt... :P
Efter att ha läst på tillverkarnas hemsidor så ligger ToneLaben på pluspoäng:
Dels är det rör :P, dels verkar den mer "oldfashion" plus att mjukvaran finns tillgänglig för andra Win än XP.

XTs minuspoäng beror på:
XTn är uppgraderingsbar med "Model Packs" OM man har möjlighet att pröjsa över webben. PODens mjukvara finns endast till Winversion XP (troligtvis även 2k).

Min DAW har minimalt WinME installerat utan browser och nätverk. Nätverkskort vet den inte vad det är och internät ska den aldrig utsättas för. Min internätmaskin har Linux, och en eventuell inkoppling av en POD ses troligtvis som en "mounted harddrive".

Synpunkter på detta och praktiska erfarenheter från XT och ToneLab någon?

29
Medlemmar / "slappy" enters the room...
« skrivet: 23.02.2007, 16:49:42 »
Tjo!!! B)
Efter att ha kollat i medlemslistan så ser jag att jag är "hemma" (en massa bekanta namn :P). En snabbpresentation lyder: Gråhårig gubbe på 40 bast (jepp, that's rajt...min avatar är faktiskt mitt fejs :ph34r:...så ni känner lätt igen mig IRL), lirar elbas i första hand och småfuskar på allt annat. Min musiksmak omfattar det mesta...men hjärtat klappar lite extra för musik med mycket energi i. Dessutom har jag en massa hyss för mig då jag gillar alternativa lösningar, arbetssätt och setups...så dyker det upp några skumma inlägg av mig som bryter mot allt som är "standard" (hatar det ordet) så vet ni varför...:)

Sidor: 1