Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Osse

Sidor: 1 ... 10 11 12 13 14 15
456
Studio, produktion och övrigt / SV: Apogee AD-16x
« skrivet: 03.08.2007, 03:39:37 »
Skillnaden mellan Firewire och AES/EBU är ju att dom flesta moderna datorer i dagsläget är utrustade med firewire interface, så det är ett väldigt flexibelt system jämfört med t.ex. Aes/ebu, s/pdif, PCI och pcmcia, framförallt för att det endast behövs en enda kabel mellan ljudkort och dator.

Sedan förstår jag inte riktigt varför man skulle behöva koppla dom digitala ut till ett interface kopplat till en dator.

Om ad16x redan är kopplat till en dator, och får en digitalsignal ur mastern på ljudkortet ut på kanal 1/2 på utgångarna borde det väl fungera att koppla en da där?

Tack för bollandet förresten  B)

457
Studio, produktion och övrigt / SV: Apogee AD-16x
« skrivet: 03.08.2007, 03:35:20 »
Oj, folk verkar ha fått uppfattningen om att jag är total nybörjare i ämnet.

Jag vet vad A/D och D/A är, och jag vet vad AES/EBU är

Men AD-16X har ju 16 kanaler AES/EBU ut ur en 25 pin d-sub connector, och varför skulle det inte gå att routa en signal ut ifrån datorn genom mjukvarumixern som finns till AD-16x till dessa digitala utgångar, för att sedan koppla på en D/A omvandlare och omvandla signalen till analog?

458
Studio, produktion och övrigt / SV: Apogee AD-16x
« skrivet: 03.08.2007, 02:43:55 »
Jag har läst om en mjukvaru mixer på apogees hemsida.

om det skulle gå att routa signal till AD-16X's AES/ebu utgångar, så skulle man ju kunna koppla på en extern D/A omvandlare, oavsett modell på dessa utgångar och få välljud.

Men jag undrar ifrån första början varför AD-16X ens har några utgångar. På deras hemsida står det att dom kan kopplas till en DA-16X, men man borde väl lika gärna kunna koppla en enkel 2 kanalig D/A på en stereo ut, och skippa dom andra?

459
Studio, produktion och övrigt / SV: Apogee AD-16x
« skrivet: 03.08.2007, 01:40:51 »
Tack för svaret, och den positiva "kritiken".

Jag har letat runt i ljudkortsdjungeln väldigt länge, och konstaterat att det finns väldigt få ljudkort som uppfyller alla mina kriterier.

Firewire är ett krav
inga analoga ut(möjligtvis 2 högkvalitativa) är ett krav
många högkvalitativa analoga in är ett krav, eller möjligtvis dubbla ADAT in och betydligt billigare kort.
19" rackformat är ett krav

Anledningen är att jag inte vill lägga massa pengar på onödiga grejer som jag ändå inte kommer använda, såsom massa analoga ut, utan jag vill mixa allt mjukvarubaserat.

Då tänker jag att AD-16x tillsammans med någon bra D/A skulle fylla mina kriterier bäst av alla ljudkort jag tittat på än så länge.

Men du kanske har något annat/bättre alternativ?

460
Studio, produktion och övrigt / Apogee AD-16x
« skrivet: 02.08.2007, 00:48:09 »
Hej!

jag är intresserad av denna A/D omvandlare, och har läst att den har 8x aes/ebu ut, går dessa att koppla till en D/A omvandlare? det står:

"Provides 8 AES/EBU XLR outputs to a DB-25 multipin connector for DA-16X and any other device that supports the Yamaha 8 channel digital I/O wiring format."

vad innebär "yamaha 8 channel digital i/o wiring format"?

Sen undrar jag lite, om man köper AD-16x med firewire interface till/från datorn, får man någon mjukvara med som routar alla i/o, eller hur fungerar den biten?

Sen lite nyfiken, vad tycker folk om denna burk? ljudmässigt?

Tack!
Ossian

461
Studio, produktion och övrigt / SV: Miktest igen
« skrivet: 23.07.2007, 19:16:18 »
Måste bara säga att jag tycker du sjunger sjukt bra :unsure:

:)

462
Studio, produktion och övrigt / DI/Line box
« skrivet: 23.07.2007, 18:24:44 »
Hej!

lite generellt intresserad av dessa burkar, är ute efter en box med bra/neutralt ljud och 2 ut.

Vad är det som gör en bra linebox?

Passiv, aktiv?

Sen har jag sett folk som snackat om att koppla utgång till mikrofonförstärkare, men en linesignal ska väl inte behöva en mikrofonförstärkare för att ge en signal i ljudkortet?

Jag har tänkt använda den för att kunna få en paralell ren signal ifrån gitarren in på ett spår, för att ha stor valmöjlighet om man inte blir nöjd med förstärkarljudet.

Har inte hittat så många DI boxar på internet, ge gärna förslag på bra boxar

Tack så mycket!

463
Hej, har ett Delta 1010LT kort med 2 inbyggda preamps som går att ställa om till Line in, problemet är att det är svårt att se i manualen vilket läge som är line in och mic in(svårt att förklara).

Det konstiga är att ljudkortet får utslag oavsett vilket läge det står i, ska det vara så? ena läget ger mindre utslag än andra.

ska det var såhär?

Tack för svar!

464
By the way till er andra, ta och gå och lyssna på HECO CELAN 500 i närmsta butik, Lefflers i Linköping/Norrköpng tex, ett flertal i Stockholm och andra städer...
Dessa är de mest avslöjande högtalare jag någonsin jobbat med och jag rekommenderar dom stenhårt, ca pris i handeln 11.000:- genelec etc, godnatt!!!
 B)

Jag lyssnade på ett par Heco Celan 500 samma dag som jag var ute och lyssnade på SQ50.

Konstaterade också att dom var relativt avslöjande för att vara en "vanlig" högtalare, och hade relativt jämn frekvenskurva med liten boost i basen.

Dock hade dom inte samma harmoni i frekvenskurvan och förmåga att fylla hela rummet på samma sätt som SQ50, och SQ50 var t.o.m ännu mycket mer avslöjande än Celan 500. Sedan att priset är 5 gånger så billigt gjorde ju inte valet svårare.

Men detta är personliga åsikter, Har du lyssnat på SQ50 Florian?

Gonatt!

465

Den dära mätningen , kurvorna verkar ju helt uppåt väggarna , något defekt har kommit in i kedjan.


Saken är den, att delningsfrekvensen är på 3 khz, så baselementets "dåliga frekvensområde" är inte ens med i ljudbilden, mellan 32-3khz så är det som mest +-1 dB volymförändring vilket är grymt bra. Sedan tar den helt otroliga diskanten över och spelar nästan så rakt och detaljerat att det blir tråkigt =)

466
Ja, jag kan fortfarande bara säga att jag är helt och hållet mållös av resultatet jag fått till.

Jag var också väldigt skeptisk innan jag lyssnade på dom, men för den sakens skull kritiserade jag inte högtalarna innan jag lyssnat utan ville skapa mig min egen uppfattning, och den blev något utöver det jag nånsin kunnat tro.

Jag påstår att ingen människa kan uttala sig om dessa högtalare innan dom har hört dom, för dom är som sagt för bra för att vara sanna.

Det kan låta som att jag är extremt vinklad, och jag förstår folk som blir skeptiska till att jag höjer dom till skyarna så mycket, men det är BEFOGAT!!! gör er själva en tjänst och provlyssna, det blir antagligen dom sista högtalarna ni köper, om ni inte som jag, planerar att köpa flera exemplar av samma B) :D

gonatt på er!

467
Nu står en av högtalarna klara, och bekräftar att jag inte drömde igår.

Nu kan jag dö i frid...

Thank you Jesus! eller nått :lol:

Ha en trevlig kväll!

468

, liksom att satsa på att bygga ett par egna hifi-högtalare med bästa specarna jag sett (Valutronic), men duger de för det lilla mixrummet?

Let your voices be heard...

Byggde ett par valutronics SQ-50. Konstanterade att jag inte behöver leta längre. ( Här kan jag sväva ut i oändlighet och gräslig dyrkan, men avstår)

Notan stannade på strax över 2000:- när de blev klara. Ett ofattbart fynd.

Det du matar in , får du också ut. Långt ifrån "Hifi" allså.

Någon mer som kan dö i frid hör jag B)

Jag tackade killen för att han hade räddat mitt liv, och det är onekligen en sanning.

Det är som att dom spelar i en helt annan dimension, hela rummet fylls av enorm harmoni och hela livets gåta går upp för en :lol:

nej men allvarligt, det är något utöver även det bästa.

469
vad kostar dom här Valutronic lådorna om man inte pallar bygga själv?

Jag var och pratade med honom, och han sa att enligt nya EU regler får han ej bygga själv och sälja, utan bara sälja vidare elementen, fråga mig inte vem och varför någon har kommit på denna idiotiska lag, men så är fallet.

I skrivande stund håller mitt första torn på att torka limmet ute i solen B) fan va spännande det ska bli att se om det låter lika jävla bra som det gjorde i hans affär när dom väl är uppe.

Ni får er första recension senare ikväll! wohoooo

470
Med tanke på att det är samma diskant och bas som används i P11A och P33A (som dock har två basar, där den ena tar vid under 150Hz), så låter det som om det har varit lite felplacerat och/eller feljusterat när du har lyssnat. A7 har en annan, men snarlik diskant - och har försetts med en nykonstruerad bas, som har lånat teknik från den dyrare S-serien, med en kevlarblandning i konen.
Jag har lyssnat på flera olika monitorer, från både Genelec, Quested, KRK, Tannoy, JBL, Blue Sky, Dynaudio, Yamaha, Alesis, Event - och så har jag säkert glömt någon - men ingen har ens kommit i närheten av definitionen hos ADAM-monitorerna. Vissa har dock varit väldigt överdrivna i basen - något som många upplever som "bättre" eftersom det låter "häftigare" med tyngre bas... :rolleyes:
Det enda jag skulle tänka mig att överväga förutom ADAM, är Dynaudio, som också hade en mycket fin ljudbild.

Det kan vara en orsak till min konstiga uppfattning om högtalarna, men P11an fick inget stöd från någon vägg bakom sig, utan isåfall skulle det snarare varit P33an som lät bumlig(den stod intill ett hörn) men så var icke fallet.

Jag måste fråga, om du har lyssnat på Valutronics högtalare? Annars är du välkommen hit till min lya om du nu orkar ta dig 30(?) mil enkel riktning för att provlyssna ett par högtalare... :lol: Men jag har även hört att dom ska finnas för provlyssning även nere i malmö.

471
Jag föredrar att använda samma monitorer hela tiden, eftersom jag har monitorer som man aldrig blir det minsta trött av att lyssna på - och som har otroligt bra upplösning, så att inga frekvensområden behöver överdrivas för att allt ska höras tydligt.

Min favoriter alla kategorier är ADAM S3A, som är de bästa monitorer jag någonsin har testat. Min egen ekonomi räckte dock "bara" till deras lillebror, P33A och en Sub-10 - och så har jag ett ganska litet rum där ett par midfield monitorer inte hade kommit till sin rätt.
ADAM har överlag en enormt fin upplösning, mycket tack vare deras banddiskant och stabila baselement. Placering i både stereobild och djup är lätt att få till - och det finns helt enkelt inga detaljer man missar. ADAM:s banddiskanter ger också en större sweetspot än vad dometweeters kan prestera, så deras monitorer är helt suveräna att jobba med.

Jag tycker så bra om ADAM:s monitorer, att jag nyligen skaffade högtalare från ADAM:s Classic hifi-serie till min surroundanläggning, så nu har jag hifi-motsvarigheten till passiva S3A i hi-end-utförande som front+center i den riggen. Helt sanslöst bra och naturligt ljud både när man ser på film och när man lyssnar på musik. Lyssnar man på klassiskt, så känns det som om orkestern sitter i samma rum och spelar - och om man vill så är det inga problem att urskilja enskilda instrument. Så detaljerat och naturtroget är ljudet.

För dem med förhållandevis liten budget, rekommenderar jag gärna ADAM A7, som har fått massor av lovord och har sålt så bra, att ADAM har problem att hänga med och tillverka i takt med efterfrågan.
Nyligen vann A7 även MIPA Award 2007 (ett prestigefyllt pris som tilldelas produkter av olika slag genom ett samarbete mellan över 100 olika branschtidningar runt hela världen) för bästa närfältsmonitor. B)

För att få det bästa ur sina monitorer (oavsett prisklass), så ska man förstås också akustikbehandla rummet - för om man har kass akustik i rummet, så finns det ingen monitor i världen som gör situationen bättre. Det finns helt enkelt inga genvägar...

Detta är väldigt intressant!

Antingen upplever vi ADAMs högtalare helt olika, eller så är det någon av oss som har helt galen syn på hur en rak frekvensgång ska låta, alternativt att adams olika högtalare inom samma modell låter olika? Idag lyssnade jag på 3 olika och konstaterade:

A7 - Lät faktiskt ganska naturtroget och med bra upplösning, men fattades mycket av den lågfrekventa bas som är så viktig för en lyckad mix i mitt tycke.

P11 - här kan man snacka scoopad högtalare, detta var en extremt konstig frekvensgång med en rejäl knuff i 30-40 hz området för att falla tillbaks lite(till ett mer neutralt ljud) och spetsa på lite över 5k igen, bra närhet dock.

P33 - inte alls samma bottenbas som p11an, hårt högre mellanregister/diskant men bra upplösning.

Jag är förvirrad  :rolleyes: B)

472
Jag har idag varit ute och letat bland djungeln av monitorer och konstaterat vissa saker.

Först var jag hos JAM och lyssnade på bl.a ADAM och Genelec, och jag blev extremt överraskad av hur DÅLIGT jag tyckte allt lät, ingenting lät neutralt eller ofärgat, men ADAM monitorerna hade väl ganska bra detalj upplösning(jag hittade inte ett enda argument till att köpa Genelec 8020A lådan, vilken var den ända som fanns att lyssna på för tillfället.)

Missnöjd och något nedstämd for jag vidare till Ljud källarn här i göteborg för att jag fått höra av diverse folk att det finns intressanta prylar där.

Här fanns en monitor från Focal för runt 20 lappar (minns ej namnet) som lät helt okej frekvensmässigt, fast var relativt lågupplöst och med dålig rymd i ljudet.

Sen lyssnade jag på Heco Celan serien och den var också relativt jämn i sin frekvensgång och förvånansvärt högupplöst och neutral i ljudet för att vara en "vanlig" högtalare, med viss extra push i botten.

Sedan for jag iväg till... Valutronic

Man har hört många åsikter om dessa högtalare och jag var själv extremt kritisk med tanke på priset(mindre än 2000:- för ett par) men efter alla lovord man hört så var förväntningarna höga

Kommer in i ett litet skafferi på typ 4x3 kvadrat där ägaren sitter och löder tills ögonen blöder, men är väldigt trevlig och extremt entusiastisk när det gäller vad han gör!

Det står ett par SQ 50L och spelar något lungt harmoniskt på väldigt låg volym och jag konstaterar redan på några få sekunder att detta var något utöver det vanliga.

Jag har med mig egen referensmusik och slänger på lite tunga djupa pukor för att testa hur dessa små 6,5" elementen hanterar låga frekvenser, och det låter till min förvåning HELT FANTASTISKT bra, hela min syn på fysiska lagar när det gäller högtalare blir som bortblåsta när jag hör dessa, hur rent, exakt och exemplariskt dom kan återge hela frekvensområdet och med total närhet och enormt exakt upplösning fick mig att tappa hakan. Sedan drog han på lite egna prylar som övertygade ett redan avgjord lopp för min del, dessa SKA jag ha!!

Och att sedan priset är oförskämt lågt(eller alla andra tillverkare som tar idiot höga priset för sina dåliga produkter) gör ju inte valet svårare direkt.

Och nej, jag får inte pengar för att skriva den här artikeln, jag gör det som en vänlig tjänst till ALLA som behöver någon form av högtalare: till studion, till hemmabion, till vardagsrummet(har t.o.m funderat på att försöka trycka in dom i bilen, men tvekar på om dom skulle komma till sin fulla rätt i en sådan akustisk miljö).

Denna killen har förstört hela balansen i Hifi branschen, som är extremt korrumperad av pengatorskar som försöker flasha med avancerad teknik och få folk att tro att det påverkar ljudet till det positiva genom att lansera en sådan här produkt till ett pris som inte en enda återförsäljare av något annat märke kan konkurrera med. Och jag hyllar honom för hans ärlighet och entusiasm! Tack!

Jag kan bara ge er ett simpelt råd: Köp dessa, ni kommer aldrig ångra er.

Tack för mig!
Ossian

473
Hej!

Detta är en fråga som jag grunnar på, iochmed att jag är i planerna på att skaffa ny, spikrak, totaldetaljerad lyssning för musikproduktion.

är "du får vad du betalar för" en mening som präglar hela högtalarbranschen?

Finns det vissa märken man bör kolla närmre på, och vissa man bör undvika(isåfall varför)?

Och tillsist till ämnet :lol:

För det första: vad är skillnaden mellan närfältshögtalare och vanliga "hifi" högtalare?

Sedan, är det någon av kategorierna som går fetbort när det gäller mixning/mastring/producering av musik?

Tack så mycket!
Ossian

474
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 21.06.2007, 00:26:23 »
ja justeja... det är ju det problemet också...

Finns det inget sätt att summera ihop eller sätta ena volymratten i "slave" läge, så att den följer efter den andra?

Det är ju förjävligt om man behöver ställa både toppar & sub varje gång man vill ändra volym!

Någon med några tips?

475
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 21.06.2007, 00:06:36 »
Men subb(a)n har ju obalanserad STEREO Line in i RCA format, men hur blir ljudkvalitets skillnaden om man t.ex. tar en annan sub, som har både stereo balanserad & stereo obalanserad, mellan dom olika kontakterna?

dvs Kan man köra subb(a)n i obalanserat läge och få samma ljud som i balanserat läge?

Isåfall är det ju bara att skaffa adaptrar om man ska ha en XLR signal(från t.ex. genelec) och in i RCA line in i subb(a)n, eller?

476
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 20.06.2007, 21:48:51 »
varför balanserad till suben ?  :unsure:

För att minimera risken av störningssignaler utifrån, men det kanske inte spelar någon större roll? Har fått uppfattningen av att signalstyrkan i en balanserad koppling är starkare också, är det rätt uppfattning?

Sedan undrar jag: Om man kopplar L+R till ett enkelelement, spelar det då någon roll om det är mono eller stereo, huvudsaken är väll att förstärkaren får all information om musiken, och ett enkelelement kan ju ändå aldrig spela upp någonting i stereo, eller har jag fattat någonting galet?

=)

477
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 20.06.2007, 19:13:46 »
Om vi säger såhär, för att simplicera allting.

Jag vill skicka signalen med en Y kabel från balanserad separerad L & R XLR utgångar(såsom genelecs 8020A t.ex.), till en balanserad ingång i XTZ subben, det behöver inte vara stereo( eftersom en ensam sub ändå inte kan panorera :lol:)

Skulle detta gå att göra, utan någon konstig signalförvridning(som tsmalmbe snackade om)?

Isåfall, hur blir det med volymkorrigeringen? Jag vill ha ett system där både toppar & sub följer med på samma volymratt.

Kanske lika bra att investera i ett par monitorer som går ner till runt 30-40hz redan från början så man slipper allt strul :wacko:

479
Studio, produktion och övrigt / SV: Prism Orpheus
« skrivet: 20.06.2007, 01:09:53 »
Men ett sådant magma chassi var ju jätte dyrt :ph34r:

kostar ju lika mycket som ett FF800, ensamt!

Kanske helt enkelt är så att jag är för kräsen, mina krav kanske inte går att hitta i något kort?

Men M-audio har ju ett firewire baserat kort med 4x ADAT I/O och S/PDIF men utan intern mixer, så det bör väl inte vara problem med antalet kanaler, eller?

480
Studio, produktion och övrigt / SV: Prism Orpheus
« skrivet: 20.06.2007, 01:03:05 »
Jo, ibland undrar man lite hur tillverkarna tänker när dom inte ens kan tillfredställa ett sådant basic behov som ett externt ljudkort 19" med 2x adat och S/PDIF & AES/Ebu, för ett sådant är ju en obligatorisk leksak i allas vardag, eller?! B)

481
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 20.06.2007, 00:57:49 »
Okej!

Man får tacka så hjärtligt för hjälpen bröder!

482
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 20.06.2007, 00:51:50 »
Kollar man på nästan alla lite mer påkostnade monitorer så har dom ju XLR kontakter in & ut, och dom påstås vara balanserade. Eller är det något jag har missat?  :P

Du har missat mitt tidigare svar.

Ja, XLR är balanserat.
Nej, XLR är inte stereo.


Men jag har hittat en sladd med 2x XLR hona till 1x XLR hane, 2 mono källor till en källa = stereo signal? försöker infoga en bild med lödningsschemat men hur gör man!!!  :D :ph34r:

483
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 20.06.2007, 00:45:48 »
Ja, jag har hört väldigt mycket gott om subben, och för det priset är den väldigt intressant.

Kollar man på nästan alla lite mer påkostnade monitorer så har dom ju XLR kontakter in & ut, och dom påstås vara balanserade. Eller är det något jag har missat?  :P

484
Studio, produktion och övrigt / SV: Prism Orpheus
« skrivet: 20.06.2007, 00:35:49 »
Nu kör jag ju själv en kombination av Motu och RME. Och tittade just på samma saker som du nu gör när jag köpte. Och kom fram till att det inte finns. Annat än FF800 då i princip. Men jag tyckte den var för dyr för mig, eftersom jag redan hade 8 kanaler RME-omvandlare i racken. Så det blev MOTU. Jag tror inte tillverkarna vågar köra mer än 24-28 kanaler I/O över firewire (dom lovar ju 96 och 192!), för det skulle bli så mycket klagomål. De flesta datorerna skulle inte klara det. Skulle kräva verkligen bra fw-drivrutiner och hårdvara. Så att vänta sig FW-kort med massor ADAT är kanske förgäves?


Det kanske stämmer, men jag hoppas inte på det... Jag väntar tills jag hittar ett kort som till fullo tillfredställer mina krav, eller så bygger jag ett eget :D

Jag har för mig jag såg nånstans om att man kan koppa PCI kort i en extern burk sm sedan kopplas till datorn via firewire(eller något liknande), men kan ej hitta det såhär i efterhand, och en sådan + HDSP9652 skulle ju vara ett väldigt intressant alternativ isåfall.

Varför är det så få ljudkort som har Firewire 800?

485
Studio, produktion och övrigt / SV: Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 19.06.2007, 22:39:54 »
Genelecarna kopplas så att båda högtalarna har en "thru", och subwoofern har två ingångar så man kan koppla båda kanalerna till subben. Filtrena på högtalarna påverkar inte signalen som går till subben. Subben har egna filter.

Finns det någon signalkonverterare som konverterar två mono XLR balanserade signaler till balanserad XLR stereo? Xtz 99 w12 sub har nämligen stereo XLR balanserad in, och det är en sub jag är väldigt intresserad av...

486
Studio, produktion och övrigt / SV: Prism Orpheus
« skrivet: 19.06.2007, 22:32:54 »
Rackformat är bra utgångspunkt, det kommer du att uppskatta i framtiden helt klart. Ingångarnas mängd i FF800 är allting sammanlagt, eller hur? Alltså de digitala ADAT-ingångarna inräknade. Tänk på att du kan köpa 2-kanalers megamultibucks-omvandlare i framtiden till en FF800, och koppla till dess ADAT-portar. Med ADAT har du all möjligheter öppna. Nu vet jag inte hur många ADAT/SPDIF-portar Orpheus har, men med en FF800 låser du inte åtminstone framtiden.


Japp, du har rätt.

Jag tror jag har letat runt ÖVERALLT över ett externt Firewire ljudkort i rackformat med dubbla ADAT I/O och S/PDIF & Aes/Ebu I/O med integrerad mjukvaru mixer, men det FINNS INTE! Jag gillar också flexibiliteten i digitala in, så att man kan uppdatera sig i senare skeden.

Om någon vet om något så ska dom få en rejäl hittelön...

Men min tanke med Orpheus var att den kanske är såpas högkvalitativ att man aldrig kommer känna något behov av att uppdatera sig, och isåfall räcker det med att köpa preamps så är man i land.

Men med denna uppsättning går det uppåt en minst 60 papp, och jag tror man kan hitta jävligt bra prylar för betydligt mindre pengar...

487
Studio, produktion och övrigt / Koppla ihop Monitorer + sub?
« skrivet: 19.06.2007, 22:02:06 »
Har kollat runt lite, och antingen är det jag som är puckad som inte förstår, eller så är det alla tillverkare av monitorer/subbar som är korkade, för jag kan verkligen inte hitta något vettigt sätt att koppla ihop dessa, inte ens om man kör system inom märkena, och än mindre om man mixar olika märken.

Det ultimata som jag kan se skulle väl vara balanserade L R in i subben, varav man har ett highcut filter för att bestämma subbens frekvensområde, och sedan 2 olika balanserade stereo outputs, där en är opåverkad av filtret och det andra släpper bara igenom frekvenser ovanför filtret till vidarekopplade monitorer

Är det bara jag som är knäpp, eller varför är inte detta universal kopplingen av subbar & monitorer?

Sedan vill jag bara ha en liten klargörning vad skillnaden mellan obanalserad signal och balanserad signal är, tack  :D

Ossian

488
Studio, produktion och övrigt / SV: Prism Orpheus
« skrivet: 19.06.2007, 18:22:45 »
Se till att dina öron är tränade om du ska känna att det är värt det. Det är extremt små skillnader mellan de dyrare grejjerna. Det handlar också om smak. Har du någonsin känt att det är just din omvandling som sätter stopp för bra produktioner?



Det jag känner är att detta är ett såpas stort intresse, så jag vet att det är något jag kommer vilja hålla på med en lång tid framöver, och tänker därför att det är onödigt att investera i utrustning som jag troligtvis kommer tröttna på & vill byta ut om ett par år. Det är därför jag vill eliminera alla svaga länkar i kedjan till ett bra ljud, och där är omvandlare en ganska viktig länk, tillsammans med preamps & mikrofoner.

Sedan är det andra saker med ett ljudkort som är viktigt, såsom stabiliteten, routingmöjligheterna & lättanvänd och smidig mjukvara i övrigt.

Men om Orpheus är värd sitt nästan x4 pris jämfört med FF800 undrar jag, eftersom FF800 är så extremt hyllat som det är, men däremot har vissa egenskaper som jag inte tycker är värt att lägga pengar på, såsom 28 inkanaler vilket känns väldigt overkill, och FF400 ser enligt pappret inte lika bra ut, och är bara halvracks format vilket inte känns så seriöst.

489
Studio, produktion och övrigt / Prism Orpheus
« skrivet: 18.06.2007, 21:32:09 »
Såg detta ljudkortet idag och dess speccar passar mig som handen i handsken.

Sedan funderar jag även över priset, som ligger nära 40k, är det motiverat eller kommer man vilja byta upp sig till t.ex. bättre D/A omvandlare till lyssning såsmåningom ändå?

jämfört med t.ex. Fireface 800, som är ett väldigt hyllat ljudkort fast i lägre prisklasser, hur står det sig?

Jag tycker det är onödigt att köpa ett "mellanting" mellan bra och dåligt, som man ändå kommer vilja kompletera eller byta ut senare, och därför ser jag Prismkortet som ett alternativ om det har såpas hög kvalitet att man inte kommer vilja byta ut prylarna i det.

Någon som har några erfarenheter eller åsikter om kortet? skulle vara väldigt tacksamt!

Tack
Ossian

490
Studio, produktion och övrigt / RME Ljudkort
« skrivet: 14.06.2007, 18:46:39 »
Hej!

Kollar man på RMEs hemsida så verkar det vara olika specifikationer på omvandlarna i deras olika ljudkort, är det så att det är olika omvandlare, som diffar i kvalitet?

Kollar man t.ex. på Multiface så har den lägre dynamic range än FF800 och sämre THD %.

Hur petig ska man vara, och hur mycket diffar deras omvandlare mellan deras olika kort?

folk pratar om att "rme omvandlarna är bra", men om det är olika omvandlare i deras kort så är väl det uttalandet ganska konstigt(om det nu är så!), går det t.ex. att jämföra dom inbyggda omvandlarna i kortet med ADI-8 pro's omvandlare?

Tack!
Ossian

Sidor: 1 ... 10 11 12 13 14 15