Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Boscorelli

Sidor: 1
1
Demolåtar / Boscorelli - What we had
« skrivet: 23.04.2015, 03:56:55 »
En liten historia om en låt.

1.

Den här låten började med några enkla ackord i ett datorprogram för en och en halv månad sedan. Sjöng ner en melodi framför datorn. Skrev en text. Idén nedan. En sketch. Lekte med en videotjänst på nätet. Funkade så där med texten. Det låter illa. Jag vet. Det är en första idé. Och då låter det så här för mig.2.

Frågade sedan runt om någon annan ville göra musiken. En kille i Frankrike som ägnar sig åt elektronisk musik nappade. Han frågade om jag var inspirerad av Brian Ferry. Han hade skickat vidare min idé till vänner och fått den kommentaren av någon. Jag har aldrig någonsin tänkt på Ferry som inspiration men omedvetet vem vet? Tyckte att det var rätt kul. Ser inte kopplingen själv.

Min nya vän i Frankrike gjorde sitt jobb och tog låten i en riktning som jag aldrig hade kunnat komma på eller ta den till. Otroligt inspirerande med samarbeten.

Så här långt hade vi kommit för en månad sedan.


3.

Nu har vi hittat en kille från USA som kommer att sjunga utav bara den men han har mycket att stå i. Jag har tålmodigt väntat i en månad nu. Fransmannen som hjälpt mig sätta musik till sångmelodin är mer tålmodig.

Det blir kanske lite ändringar på sångmelodin då vokalisten kommer med sitt uttryck och säkerligen på texten då sångaren har engelska som modersmål. Några fraser finns det som är lite så där. Skönt att de kommer att bli uppstädade.

Det här var en liten historia om en låt. Så här långt. :)

2
Demolåtar / Boscorelli - Look
« skrivet: 20.04.2015, 21:15:21 »
En hel del arbete kvarstår.

Texten är inte skriven än utan nu är det bara vad som kom upp under inspelningen av min röst.


https://soundcloud.com/och-och-och/look-demo

Idéer och verklighet vill ibland inte samma sak. Vi får se var det slutar.

Men min inspiration till mixning av den här låten när den är klar är Tracy Chapmanäs låt Fast Car.


3
Demolåtar / Boscorelli - You are the love
« skrivet: 20.04.2015, 03:20:25 »
Det här är en version av en låt som jag tidigare arbetade en hel del på.

Men så fick jag en del kommentarer som jag tyckte var riktigt nyttiga och bra. Bland annat sades det att det inte händer något i arret, att ljudbilden är sparsmakad och att låten inte kommer igång innan den tar slut.

Efter det arbetade jag vidare med låten och gjorde tillägg både här och där. Den blev längre, det började hända mer i arret och ljudbilden är nu inte lika sparsmakad som i det som hörs nedan.

Men jag dras hela tiden tillbaka till just versionen nedan. Jag verkar förlora något när jag försöker lägga till nya saker. Jag kan inte beskriva vad det är. Det är bara en känsla. Låten försvinner också in i en annan genre. Hittar inte hem.  ;)

Vad tycker ni om den tidigare versionen nedan som jag inte kan släppa. Och har ni några tips på hur jag kan gå vidare?


https://soundcloud.com/och-och-och/engineeringmixing-pascaloubien-yatl-pascal-01-393432

Sidor: 1