Kontrollrummet

midiproblem (vissa slag hamnar fel) roland TD6-V till Cubase5

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad MacTS

  • Talang
  • **
    • Antal inlägg: 484
    • Visa profil
    • Crystal Light Homepage
Hej

Igår skulle vi äntligen börja lägga trummor till vårt första album. tanken är att spela in trummorna som midi med ett Roland TD6V digital set.
Inspelningskedjan för trummorna är: Roland TD6V-Presonus audiobox(midi porten)-Cubase 5 (SD2 användes som trumsampler)

Vi fick dock stora problem med timingen på midispåret i Cubase (alla trummor är inspelad på ett midispår): kick, virvel och pukor hamnar rätt i spåret men hihat, och ride förskjuts en liten bit i spåret). dom förskjuts hela tiden lika mycket.

Jag kan köpa om alla slagen i spåret (alla trummor) hamnar snett timingmässigt (Det har hänt förr i Cubase), men jag fattar inte att bara vissa av instrumenten i samma spår förskjuts....

Är det någon som har några tips?

Mvh,Macke
www.storyteller.nu
www.crystallight.se


Utloggad ydderF

  • List-etta
  • ***
    • Antal inlägg: 826
    • Visa profil
Tja prova at gå inn på devices ----> device setup -----> midi port setup.
Där ska du finna nåt som heter Use System Timestamp for "Windows Midi" input.
Jag tror du ska haka av den. Men om den är det, så kanske du ska prova at haka vid den.


Utloggad MacTS

  • Talang
  • **
    • Antal inlägg: 484
    • Visa profil
    • Crystal Light Homepage
Hej,

system timestamp står rätt. Har fått ett tips om att kolla "emulerade portar", vad nu det kan vara:-)

Tack för hjälpen

Mvh,Macke
www.storyteller.nu
www.crystallight.se


Utloggad Eddi

  • Elvis
  • *******
    • Antal inlägg: 13 256
    • Visa profil
    • WideWorld & Friends
Blir det samma märkliga förskjutning om du coppar spåret? Alternativt skjuter in det i ett nytt projekt?
Strävar framåt men blickar bakåt för säkerhets skull
: Min nya homezite http://www.wideworld.se