Kontrollrummet

FROST

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad perrra

 • Legend
 • *****
  • Antal inlägg: 2 136
  • Visa profil
  • http://www.cmmusic.se/
Hej på Er glada!

Jag hade ett inlägg om att jag var intresserad av en Frost maskin för nån månad sen och jag slog till och köpte mig en .
Jag gjorde en special, jag köpte en "blushbox" men valde bort skalet och satte i snömachines moderkort , så det är en liten specialare.


Jag ska ge en REVIEW om detta köp tänkte jag, för alla er som är på jakt efter ny studioburk , PC då vill säga :)

Jag tycker burken funkar långt ÖVER förväntan, extremt snabb i alla avseenden, som hårddiskarna samt själva cpun.
Förut hade jag en Pentium Core 2 duo 2x2.4gz med 6gb ram .
Den funkade , men när mina största produktioner gjorde att jag fick höja latencyn för att inte min cpumätare skulle visa typ 90% så bestämde jag mig för att byta burk, istället för att bygga ut, alternativt bygga en egen.

Som dom skriver så är burkarna anpassade för "musik" och det vet jag inget om för jag kan inget om hårdvara just vad gäller datorer, men jag förmodar att dom testat alla komponenter mot varandra och det visar sig rättså tydligt.

Jag tog 2 dagar på mig att installera allt på rätt sätt, dvs bort med gamla skitpluggar man aldrig använder och bara in med nytt fräscht och BARA sånt jag VERKLIGEN använder.. Jag har nog tagit bort 70% av mina pluggar mot den gamla burken.
Nu har jag dock 2st uad kort också, så det har kanske lite med det att göra men oavsett.

Det allra första jag gjorde var naturligtvis att testa ett av mina tyngsta projekt någonsin, en pop/dancelåt med extremt mycket midi samt stora pluggar.

Denna datorn utnyttjade ungefär 13% cpukraft i detta projekt, och det innebär alltså att utan problem kan jag göra ett projekt som är mer än TRIPPELT så krävande som det störsa jag hiterdags gjort, vilket känns som ni förstår helt jävla fantastiskt .

Dom har låst diskarna på samma varvsnurr, så man slipper även dessa "startup-tider" vilket märks väldigt tydligt tycker jag på just systemdisken, jag jämför dock med min andra, men det var en satadisk så den var ju inte heller så slö, men det går liksom inte att jämföra.

Visst, jag kunde bygga en egen burk för 6-7000 kanske, men jag gav drygt 12 för min nu, specialare med en extra 1.5tb disk, men jag anser att det ändå är billigt, eftersom man kan jämföra denna med en macpro för typ 35.000 prestandamässigt.

Dessutom har jag fått bra support och dom svarar på mail inom några timmar, även Lördag/Sönda om dom finns på plats (jag beställde datorn på en söndag).

Jag är så jävla imponerad över prestandan i burken så det finns inte på denna jord!
Jag kan varmt rekomendera frost till Er.

Ps. Köp hellre en frost pc för 12 än en mac för 35, och köp uadpluggar och mer studioprylar för dom 22 du får över, så får du rätt mkt kompletterande grejer till din studio, hoho ;)


Tack för mig, nu är 100 spårsproddar inte nåt problem längre :)

Mvh
Marcus

CM Music
Songwriter / Producer

http://www.ginza.se/musik/dansband/280240/
http://www.cmmusic.se


Burnin Sven

 • Gäst
Eller bygg en PC för 10 och kör den på osx  :D


Utloggad perrra

 • Legend
 • *****
  • Antal inlägg: 2 136
  • Visa profil
  • http://www.cmmusic.se/
Eller bygg en PC för 10 och kör den på osx  :D

Ja precis om man gillar det =) Jag gillar inte MAC, själva OSET, sen Cubase är ju likadant överallt, men jag gillar inte apples system bara, men det sitter ju samma grejer i en mac som pc, men du betalar 3ggr så mer för varje grej bara, pinsamt tycker jag
CM Music
Songwriter / Producer

http://www.ginza.se/musik/dansband/280240/
http://www.cmmusic.se


Utloggad kruSHka69

 • Talang
 • **
  • Antal inlägg: 282
  • Visa profil
Meningslös diskussion  <_<
http://www.facebook.com/pages/Hatbrott/144491142236692