Kontrollrummet

Författare Ämne: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)  (läst 1130 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Roffe H

  • Legend
  • *****
  • Antal inlägg: 2 751
    • Visa profil
problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« skrivet: 21.08.2017, 10:57:46 »
Var ett tag sedan jag "sågs" på KR, har haft stora problem med ett öra i över ett halvår, tänkte köra igång igen och får inte ljudkortet att funka ihop med "macken". Kontrolllampan lyser och så när jag slår på enheterna menljudet kommer bara ur de interna högtalarna. Har försökt ladda ner ny drivrutin utan resultat, är det någon inställning jag har missat? Har inte jobbat på över ett halvår med musik, så jag kan ha glömt något? Det brukar bara vara att sätta in i usb porten och köra igång, men icke sa Nicke. Kör på Logic om jag inte sagt det.
Hälsningar/Olycklig Roffe H som vill komma igång med musiken igen.
« Senast ändrad: 21.08.2017, 11:05:39 by Roffe H »
Sjunger och spelar gitarr, bas, tenorsax och lite fiol (folkmusik). Är inte med i någon orkester sitter på kammaren och gör egna inspelningar med logic, ibland använder jag bakgrunder från BiAB (mest när det gäller jazz)

Utloggad Jocke

  • Legend
  • *****
  • Antal inlägg: 4 408
    • Visa profil
SV: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« Svar #1 skrivet: 21.08.2017, 13:47:16 »
Datorn har säkert en inställning för vilket ljudkort den ska spela med.
https://soundcloud.com/jockepocke-1

Utloggad Roffe H

  • Legend
  • *****
  • Antal inlägg: 2 751
    • Visa profil
SV: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« Svar #2 skrivet: 21.08.2017, 15:31:24 »
Datorn har säkert en inställning för vilket ljudkort den ska spela med.

Tack för din kommentar...har faktiskt löst problemet på egen hand (konstigt nog)
Installerade en ny drivrutin för "interfacet",  gjorde ett försök med detta tidigare men glömde att radera de gamla, tog bort dem först sedan funkade det.
Roffe   :)
Sjunger och spelar gitarr, bas, tenorsax och lite fiol (folkmusik). Är inte med i någon orkester sitter på kammaren och gör egna inspelningar med logic, ibland använder jag bakgrunder från BiAB (mest när det gäller jazz)

Utloggad Roffe H

  • Legend
  • *****
  • Antal inlägg: 2 751
    • Visa profil
SV: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« Svar #3 skrivet: 21.08.2017, 15:33:20 »
Datorn har säkert en inställning för vilket ljudkort den ska spela med.

Redan fixat, installerade helt enkelt en ny drivrutin 
/Roffe
Oj, blev visst dubbelt...
« Senast ändrad: 21.08.2017, 15:35:59 by Roffe H »
Sjunger och spelar gitarr, bas, tenorsax och lite fiol (folkmusik). Är inte med i någon orkester sitter på kammaren och gör egna inspelningar med logic, ibland använder jag bakgrunder från BiAB (mest när det gäller jazz)

Utloggad Eddi

  • Elvis
  • *******
  • Antal inlägg: 12 530
    • Visa profil
    • Harmonisnurran det stora uppslagsverket i det lilla formatet
SV: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« Svar #4 skrivet: 21.08.2017, 17:53:39 »
Vad bra att det löste sig :D
Strävar framåt men blickar bakåt för säkerhets skull
Harmonisnurran det stora uppslagsverket i det lilla formatet:
http://www.wideworld.se

Utloggad MaxB

  • Elvis
  • *******
  • Antal inlägg: 16 550
    • Visa profil
SV: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« Svar #5 skrivet: 21.08.2017, 21:33:30 »
Vad bra att det löste sig :D

Annars hade du fått träda fram och komma med lösningen!  B)
Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Google

Utloggad MaxB

  • Elvis
  • *******
  • Antal inlägg: 16 550
    • Visa profil
SV: problem med mitt inteface (steinberg yamaha CI1)
« Svar #6 skrivet: 27.08.2017, 10:44:28 »
Kul att du kommer igång efter en tids uppehåll!
Jag lever i dået nu och är ingen kändis. Det är min Mini-Magitron - på Google