Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - slaptap

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 14
36
Festivaler! / SV: Röstningstråd för Duell Emotionell #60
« skrivet: 12.10.2019, 17:10:23 »
GRATTIS!!!   :)

37
Halvfärdiga demon / SV: Men tjeeeena!!!
« skrivet: 12.10.2019, 10:22:45 »
Vi är några stycken här som håller liv i liket! Stundtals rycker det i kadavrets lemmar... :ph34r:

Faktum är att många forum lever en tynande tillvaro som MaxB skriver. Nu har jag ingen koll på forumets statistik men tror att det är väldigt många fler som läser här än som loggar in och skriver...eller är medlemmar ö h t! Men inget forum är aktivare eller intressantare än dess medlemmar... ;)

Angående gamla filer: Det är väl enbart att importera wave och MIDI separat och utgå därifrån, Gamla VSTi:s, inställningar, effekter och automatiseringar går nog knappast att föra över såvida man inte exporterar spåren med dessa (freeze eller bounce).

BTW: Fixa reklamlänken! Det slank med ett "(" ... :)


38
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 09.10.2019, 20:18:19 »
Harrison's AVA Mastering EQ Cross Platform Plugin Absolutely FREE For A Limited Time!HARRISONCONSOLES

39
Festivaler! / SV: Röstningstråd för Duell Emotionell #60
« skrivet: 05.10.2019, 19:41:54 »
5p.-låt 4 Moments in life
4p.-låt 7 Life aint so bad
3p.-låt 10 Happy song
2p.-låt 8 Blooz for Resnac
1p.-låt 6 Filings

 :)

40
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 04.10.2019, 11:57:02 »
Crunck V2 Guitar Amplifier!!!
Nembrini Audio

41
Det finns ju en version med trummor oxå.

mvh

:)

Nu så!!! Med trummorna kom strukturen! Utan dem blev det svårt att greppa sammanhanget. En del riktigt spännande harmoniprylar men du hade vunnit väldigt mycket på att preampa dina instrument med någon ampsimulator eller multieffektbox. Nu låter de "rakt in i ljudkortet"...och det gör varken dem eller låten rättvisa... :)

42
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 29.09.2019, 16:10:30 »
THUMP - AUDIO PROCESSOR!


METRIC HALO

43
Festivaler! / SV: Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 28.09.2019, 23:30:00 »
Momo har försökt att skicka mp3 till mig även zippade men det enda som kommer fram är någon slags liten info ikon på varje låt typ 1 kb stor.
De flesta eposttjänster har en 10MB storleksbegränsning för bifogade filer. Ta dropbox som Wernborg föreslår eller använd filemail.

44
Nyheter från världen / Jazztips på SVTplay
« skrivet: 28.09.2019, 19:30:38 »
Har ni händelsevis missat SVTs guldkorn på jazzsidan så länkar jag dem här! Rekommenderas... B)

För sista gången - Jimmy Scott

It must schwing - historien om Blue Note

45
Snabba svar / SV: Ledsamt lite aktivitet på forumet!
« skrivet: 28.09.2019, 18:59:44 »
Man kan ju även blifva vid sin läst, men inspireras världen omkring i form av teknik och tekniker! Finns mycket att upptäcka och inspireras av (utan att behöva byta stil eller ens gilla materialet).
+1
Eller varför behöver en gitarr låta gitarr  :rolleyes:
+1
Sen är det underbart om man kan bredda sitt musikaliska kunnande med ny teknik, elektroniskt, det är väl så all ny musik skapas, att  skapa cross-overs, det är ju det som för utvecklingen framåt, att kunna kombinera gammalt med nytt för att nå nya verks-höjder?
+1 på den också! Tänk så mycket intressantare och mer spännande demoforumet kan bli... ^_^

46
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 28.09.2019, 12:04:01 »
Get Ozone Elements FREE!!!! Offer ends October 2, 2019!

IZOTOPE

49
Snabba svar / SV: Ledsamt lite aktivitet på forumet!
« skrivet: 26.09.2019, 18:44:19 »
Till slut har man fått svar på det mesta eller kanske blivit så kunnig(?) att det inte blir så mycket att fråga om längre.

Just det jag var inne på i mitt första inlägg! Jag hade spelat elbas i mer än 30 år när jag insåg att jag hade nått min topp...så varför fortsätta? Jag var vid "the end of the road"! Så jag plockade upp och dammade av elgitarren istället enbart för att inse efter 1,5 år att jag befann mig i samma situation igen!

Vid ett par tillfällen har jag fått Propellerheads Reason bundlat med ett nytt interface och i ärlighetens namn har jag inte begripit ett dugg...och enbart det är en anledning att ta det till sig och förnya sig!  Och eftersom jag inte har överseende omgivning nog för vare sig ett trumset eller en saxofon så är det något sådant som står på tur. Och då dammas Reason-tråden av efter 10 år... :lol:
Tycker jag har så smal musiksmak att det för andra blir rätt ensidig musik.
Det blir lätt så om man håller kvar vid det man kan istället för att ta till sig ny teknik, nya instrument och nya genrer. Och det är här som forumet haltar i dag...skygglapparna är uppe och man kör på i sina gamla trygga och invanda spår (jag är där själv men gör mitt bästa för att bryta mig ur) och kommer upp med samma grejer gång efter gång. Det gör enbart forumet sömnigt (jaha, ännu en blues t ex, ännu ett dyrt samplingbibliotek...osv, osv ). Det är vi medlemmar och musiker som ska vara nyskapande och kreativa nog för att göra forumet intressant.

50
Snabba svar / SV: Ledsamt lite aktivitet på forumet!
« skrivet: 26.09.2019, 09:25:41 »
Inget forum är livligare eller intressantare än dess medlemmar.

...om det är gammal eller ny stil på musiken eller prylarna är ju skit det samma...

Nej! Där måste vara en progression!  ;)

Och se! Nu har vi ju en liten diskussion igång här.

Ja, det är mycket trevligt. Vi får hoppas att  andra hakar på... :)

...jag försökte ju föra in nya tankar med livestreaming för många år sedan och det föll inte i god jord men nu apropå att förnya sig så fan om inte ungarna tagit upp stafettpinnen på Twitch TV till exempel...

Jag läste dina inlägg om det och fann det intressant men det ligger utanför mina möjligheter. :(

...gitarr jättarna går på knäna...

Sant, nästan ingen köper sådana antika verktyg längre. Det finns modernare sätt att få jobbet gjort idag.  B)

51
Snabba svar / SV: Ledsamt lite aktivitet på forumet!
« skrivet: 25.09.2019, 12:43:47 »
Det är genomgående för många forum att aktiviteten är låg. Det har tillkommit andra kommunikationskanaler med större attraktionskraft. Dessutom är KR ganska snävt med hög snittålder på medlemmarna, fokus på analoga instrument eller samplingar av dessa och i huvudsak omodern musik (blues, visor, country, pop, rock etc).

Allt detta gör att tillväxten är i stort obefintlig och kvar blir då "the ol' farts" som trampar runt i samma gamla hjulspår! Vad skiljer t ex en blues a la 2019 från en blues anno 1949? Det var nyskapande 1949...idag är det enbart en blek upprepning! Varför kommentera om man inte har något positivt att tillföra? Man vet på förhand hur olika medlemmars alster låter...man har hört det innan.

Jag är övertygad om att man måste tillintetgöra sig själv totalt för att återuppstå som ny med fräscha ideer och infallsvinklar. Med ett nytt huvudinstrument och byte av genre kan resultatet bli hur spännande och fräscht som helst. Då kommer även intresset, kommentarerna och reaktionerna. Och skulle man gå tillbaka till sitt gamla instrument och huvudgenre så har man nya kunskaper med sig.

Tipsa om plugins (även hur man kodar), dela presets, hur man sätter upp egen betalstreamingsajt eller betalradiokanal, infoga en donationsknapp och låt medlemmar dela på en slant för upplagda på forumet (ej inlänkade) och spelade låtar (det här är en privat diskussionsklubb och det handlar enbart om "kaffepengar" typ max ett paket strängar eller en näve plektum om året så skatteverket skiter i vem som har kaffebrödet med sig till syjuntan). Det blir i a f mer än vad Spotify, YouTube, iTunes och Soundcloud skulle betala.

Det är upp till oss att påverka forumet i positiv riktning. Tänk nytt, tänk fräscht! T ex är det inget magiskt med en Strata - 62 eller Les Paul - 59! Det är enbart gamla verktyg! In med antikviteterna i förrådet och ladda hem några moderna mjukvarusyntar och börja på ruta ett förslagsvis. Om vi inte får lite glöd under våra egna pissetofflor...hur f@n ska vi då få fart på forumet? Glöm 1900-talet...:D

edit: korrigerade och förtydligade

52
Färdiga demon / SV: Henric Svensson - Klimatångest Blues
« skrivet: 24.09.2019, 16:23:53 »
Du....det här var lite Eddie Meduza vibs (som för övrigt aldrig fick det erkännande han var värd)! Den ska du göra i en rivig uptempo version (nästan dubbelt så snabbt som nu) för då är den mitt i prick! ;)

53
Festivaler! / SV: Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 22.09.2019, 08:45:23 »
nr.1 - 3 points
nr.2 - 1 point
nr.4 - 4 points
nr.6 - 2 points
nr.7 - 5 points
:blink:??? Where are the låts???

54
Färdiga demon / SV: Ny liten singel ute.
« skrivet: 20.09.2019, 07:43:54 »
Tung låt och mäktig mix...precis som genren ska och brukar låta så du är ju mitt i prick där! Jag hade dock velat ha upp trummorna en liiiten aning och fastän jag inte är någon älskare av cymbaler så tycker jag i a f om att kunna ana dem... ;)

55
Nyheter från världen / Pro Tools First...FREE!!!
« skrivet: 15.09.2019, 16:44:56 »


Läs mer hos AVID eller KVR.

56
Halvfärdiga demon / SV: Space & Calle + MaxB - VIRTUE AND SIN
« skrivet: 14.09.2019, 11:39:05 »

...när det gäller sångvolym funkar även hörlurstricket dvs lägg hörlurarna på ett bord framför dej, vrid sakta upp volymen från noll, det första som ska höras via läcket är sången....


Det där har jag inte hört om tidigare! Tack för tipset... :)

edit:seglade iväg off topic...

57
Halvfärdiga demon / SV: Space & Calle + MaxB - VIRTUE AND SIN
« skrivet: 13.09.2019, 11:23:57 »
Sången är fortfarande (i mitt tycke) alldeles för hög. Gör en monolyssning/mixdown (det mest underskattade verktyget ö h t) för en uppfattning av hur högt den ligger i förhållande till övriga instrument och hur det kan låta i en billigare lyssning som t ex en enkel köksradio... ;)

Plockgitarrerna är inte med på scenen alls utan spelar helt ensamma utställda i baren respektive foajen som om de är utpannade 90° left/right. Dra in dem på scenen så de får vara med i bandet... B)

edit: upprepning och förtydligande

58
Halvfärdiga demon / SV: Space & Calle + MaxB - VIRTUE AND SIN
« skrivet: 11.09.2019, 11:35:27 »
Gott gung! Inga synpunkter på frekvenser o d men tycker att sången kan backa en aning för lite "lajv-feeling".

Gitarrerna däremot är väldigt mycket right/left. Gureplock är mysigt men har man två gurer bör det vara sparsamt. Det ska funka i mono utan att gröta till sig. Jag hade nog velat dra in dem i mitten en aning alternativt gjort en "Bill Pricare", d v s behållit favoritgitarren och helt simpelt  kopierat den till den andra kanalen för att enbart färga den lite annorlunda och panna ut .

Eller varför inte göra det smidigt (som vår digitala värld tillåter) och lägga en stereoplugg som t ex Voxengos stereo touch på favoritgitarren? Mina små ören bara...hade mina demomixar låtit så här bra hade jag varit glad... ;)

59
Färdiga demon / SV: Henric Svensson - Flight 251
« skrivet: 10.09.2019, 15:28:15 »
Trummorna är Ez Drummer Jazz, hade lite bry med att få till det som jag ville, men blev bra till slut!
De småputtrar på helt perfekt! Saknar faktiskt ett jazzkit i VST-mappen så jag får kanske kolla in EZD...
...och spelat ganska nära halsen för att försöka få till lite halvakustik...
Jag gör samma på elbas...mellan halsmik och band 12 hittar man "strängen" i soundet... :P

60
Färdiga demon / SV: Henric Svensson - Flight 251
« skrivet: 09.09.2019, 16:02:38 »
Mysgung! Håller med Space om att orgeln hade kunnat vara lite mindre dominant (och mina preferenser skriker pianoljud men det ska du ignorera) men det är en mindre bagatell. Snygga jazzdrums BTW! Vilka är det?

61
Diverse andra instrument / SV: Elbas - strängmysteriet
« skrivet: 06.09.2019, 11:20:45 »
Här är en (något skev) bild som visar den oinvigde hur stränginfästningen ser ut på en elbas med "string through body - design".


62
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 26.08.2019, 19:42:31 »
Dead Duck Software!!!

...plus mycket mer!

63
VST och andra plugins / SV: Gratis VST - den definitiva listan
« skrivet: 24.08.2019, 16:37:00 »
FREE Jay Maas Signature Series Drums LE för FREE KONTAKT PLAYER!


Alternativ YouTube länk

Jazza vidare till ROOM SOUND, lägg i kundvagnen, välj "lite edition" och fyll i dina uppgifter!

64
Diverse andra instrument / Elgibass???
« skrivet: 22.08.2019, 10:05:57 »
Är du elgitarrist och inte har råd eller möjlighet med en elbassist för dina studioprojekt så finns denna lilla pryl  som gör dig till en elgibassist!
65
Diverse andra instrument / SV: Elbas - strängmysteriet
« skrivet: 17.08.2019, 16:09:51 »
EBS! Har använt deras strängar sedan 2002 (minst) och är mycket tillfreds med dessa. Löste problemet med att återgå till ett smalare set som jag använt tidigare.

EBS (precis som andra märken) är medvetna om problematiken med elbasar som har stränginfästning typ "string through body - design". På min Ibanez lägger infästningen beslag på nästan 8 cm (grovt mätt) av stränglängden innan stallet. Strängarna är lindade 93 cm/36.5 tum (enligt EBS trevliga support) och en normal "long scale" bas behöver 34" (jag vill påstå nästan 35" på min elbas om jag hade haft ett konventionellt stall).

Minst 1/2", helst 1" längre lindning hade behövts om ett tjockare set skulle passa på min Ibanez.

66
Diverse andra instrument / SV: Elbas - strängmysteriet
« skrivet: 16.08.2019, 09:06:09 »
Tydligen ett inte helt ovanligt problem för de lyckliga som äger en elbas med "string through body - design". Enbart en slump att jag inte stött på det här tidigare. Tillverkarens support har fått ett email med frågor angående tjocklek och längd på deras strängsortiment...

67
Diverse andra instrument / SV: Elbas - strängmysteriet
« skrivet: 15.08.2019, 07:01:21 »
Både E- och A-strängen smalnar av ca fem respektive 10 mm innan sadeln. Strängarna är helt enkelt för korta trots att de ska vara "long scale" !

68
Diverse andra instrument / Elbas - strängmysteriet
« skrivet: 14.08.2019, 15:54:14 »
Det var dags för service och strängbyte på min gamle trotjänare, my main workhorse, my battle axe, my 4-shooter, the 4stringed M/F, min trogne följeslagare sen mer än 30 år: Min Ibanez Artist 2526B-76! Andra elbasar har kommit och gått men ingen har kunnat mäta sig med denna!

Den stod och såg ledsen ut i ett dammigt skyltfönster 1987, nött och stött med korkskruvshals, för det obskyra priset 2800:-...men den hade något speciellt!  Jag visste att försäljaren var en sneaky bastard så jag viftade med 15 hundringar under näsan på honom och gick hem därifrån med elbasen i regnet...utan case!

Med lite pill, lödningar, ombyggnationer och justeringar har den levererat utomordentligt på f@n vet hur många album och gig genom alla år utan några större problem eller överraskningar...till nu! Efter sista strängbytet var hela set upen total uppfucked! Bandskrammel, omöjlig att intonera, tungspelad, sustainlös o s v,

Jag får skylla på synen och brist på erfarenhet (första gången jag råkar ut för just detta) men till sist hittade jag orsaken till problemet (kolla bilden).länk till stor bild

69
Nyheter från världen / Gibson guitar destruction???
« skrivet: 09.08.2019, 06:51:05 »
???


70
Färdiga demon / SV: Henric Svensson - Kom igen bara dunka på
« skrivet: 03.08.2019, 12:22:49 »
Pop...vete f@n...funk...njaaaa...däremot hör jag en väldigt bra grund för en riktig tunggungsreaggae i den inledande (och återkommande) hooken och sådant gillar jag...  :P

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 14