Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MOMA

Sidor: [1] 2
1
Festivaler! / Festival #60 DUELL EMOTIONELL
« skrivet: 11.06.2019, 19:59:34 »

DUELL EMOTIONELL

Vinnaren ska sätta känslorna i full sving. Hårdrock, gärna det! Prog, javisst! Ballader, bara att köra! Blues eller trubadur, dra igång! Instrumental eller koral, jamen visst!  Alla stilar är lika välkomna. Men den som vinner ska på under 5 minuter få de emotionella vågorna att nå högsta nivå. Är du garvad ekvilibrist eller naiv nybörjare spelar ingen roll – det är känslorna som gäller den här gången – om du vågar!

Ditt emotionella mästerverk ska vara inne senast den 20 september, och se till att den sinnliga geigermätaren slår i taket.
Röstning sker enligt enkel modell, där var och en får plocka 5 låtar med poäng från 1 – 5 där 1 är lägst och 5 högst (vi sa väl att det var enkelt?) Och nej, man röstar av ren och skär heder icke på sitt eget alster.

Skicka in till:  moma.sweden2019@gmail.com

2
Festivaler! / NY FESTIVAL PLANERAS – MEN...
« skrivet: 13.05.2019, 10:12:50 »

Eftersom jag fick så många trevliga röster i senaste festivalen tänkte jag genast knåpa ihop en ny festival med ett inbjudande tema. Ett tema som lockar alla begåvade musikanter till att återigen skapa storverk.
Och då slog det mig, vi har just fått höra massor av riktigt bra musik i senaste festivalen, och många av låtarna var helt nya för mig.

Så, då tänkte jag att vi skulle formulera temat så här: "Plocka fram en av de låtar som du tycker är riktigt bra av en av medlemmarna på KR, som du INTE har samarbetat med. Gör din egen cover-version av låten."

Så då tänkte jag att det är kanske bäst att kolla av med någon om det är en bra idé. Och när jag gjorde det med en av våra medlemmar (anonym), så blev svaret: Nä, de vill göra egna låtar.

Fråga: är det så? Känner ni att ni gärna gör en cover av någon av KR-medlemmarnas fina låter, eller gör ni hellre ett eget alster? Svara gärna kort och koncist så rättar jag mig efter det. Det finns så många teman att hitta på!

Jag invänta med spänning utslaget.

MOMA

3
Färdiga demon / MOMA – James Island
« skrivet: 07.04.2019, 11:29:02 »
Kommer du ihåg den där filmen...med hon som var med i den där...och han som man känner igen som agent i den där serien som gick förut...det är en film med den där klassiska hollywood-storyn om familjen på Irlands ostkust där pappan blir sjuk och sonen ska ta över fiskebåten och det går uruselt och byn hånar honom. Men så träffar han henne, hon som var med i... ja i alla fall så går han till sjöss igen och gör sitt hjältedåd, räddar en annan fiskargubbe och kommer tillbaka till hamnen, där alla nu står och vinkar välkomnande bland de små grå stenhusen. Och så dör pappan men sonen klarar sig i alla fall med henne vid sin sida, hon som var med i den där...

Har ett uselt minne, så jag skrev ihop filmmusiken istället:)

James Island ligger di facto på USAs västkust och ska så småningom mastras och bli en del av Archibald Whims resa. Men dit är det en del fix...

Tankar och funderingar är varmt välkomna som vanligt!

MOMA

4
Allt om kontrollrummet.com / MÅNADENS LÅT? ÅRETS LÅT?
« skrivet: 25.01.2019, 09:05:39 »
MÅNADENS LÅT? ÅRETS LÅT?

Är det inte dags testa en omröstning om Månadens låt på Kontrollrummet? Och när vi kommer till årets slut så är dessa automatiskt med i Årets låt?

(det kanske redan testats med katastrofalt nedslående resultat?)

Vad sägs??

MOMA

5
Färdiga demon / MOMA – We´re Turning South Archibald Whim III
« skrivet: 11.01.2019, 09:29:25 »
MOMA – We´re Turning South Archibald Whim III

Ok. Så dyker han upp igen, den smått ökände Archibald Whim. Denna gång tycks han sträva över de ryska slätterna i en karavan på väg mot Asien. Den tredje delen är efter massor av trassel mixad och mastrad. Denna gång satsade jag på en melankolisk touch med ett ljus av hopp i refrängen. Bribed Ant ställde upp med arret och inspelningen av basspåret, vilket var ett lyft. Violinen är en Joshua Bell som är ganska svårhanterlig, men om man får till den så är det inte så många som slår Embertone och deras samples.

Eventuella tankar och tips är som vanligt välkomna:)

MOMA


6
Färdiga demon / MOMA – Mélancolie française
« skrivet: 10.09.2018, 10:13:40 »
Mélancolie française

Ett stycke som började som ett övningsupplägg betitlat "Orchestral II test template" (varför kommer man på så många imbecilla namn? Bara det skulle kunna vara en tråd - säg dina mest korkade arbets-titlar) Det var också tänkt som en liten paus i jobbet med Archy sviten som trots allt tragglar på.
Nå, efterhand lyckades man arbeta sig igenom knepigheterna och fick kontakt med harmonier och skiften som gav en aning mer emotionell känsla än "test template".
Så här är den: "Mélancolie française" i b moll för soloviolin och flöjt. Den har säkerligen sina fläckar, men jag känner personligen att den för egen räkning är ett gott staplande steg framåt. Allt är trakterat för hand och med kvantifiering på långt avstånd (faktum är att det nog inte finns en not som sitter på slaget:)   

All relevant upplevelse och mer eller mindre begåvade tips är som vanligt varmt välkomna

MOMA
7
Färdiga demon / MOMA – In The Midst Archibald Whim IV
« skrivet: 23.06.2018, 19:45:03 »
MOMA – In The Midst – Archibald Whim IV

Ett kort litet stycke som är skrivet som en lugnare brygga i sviten "The Unpredictable Journeys of Archibald Whim". Den här gången har jag använt Spitfire Labs sköra stråkar och deras filtdämpade piano. I främsta linjen ligger Cinematic Studio Solo Strings, med 1a och 2a fiol solo, viola solo och den helt suveräna cellon längst fram. Efter mycket nitiskt övande är det också premiär för den nya kontrollen Palette för expression och vibrato. Knepigt, men rätt hanterad ger den en helt annan naturlig känsla i spelet.
Varje stämma är sedan inspelad för sig, vilket ger den dynamik som man gärna siktar på:)

Kommentarer och relevanta tankar är varmt välkomna! (fast den är väl kort:)

MOMA


8
Färdiga demon / MOMA – I Have Just Begun – Archibald Whim II
« skrivet: 19.06.2018, 10:11:03 »

MOMA – I Have Just Begun – Archibald Whim II

Så är han då på väg, Archibald Whim. Detta är den andra delen i det som, efter mer eller mindre om och men, ska blir sviten "The Unpredictable Journeys of Archibald Whim" – en smått absurd historia från sisådär 1850 då England fortfarande for runt i jakten på kartans vita fläckar.  Efter att ha lurat skjortan av The Society och de stofiler som drömmer om fjärran expeditioner inser han att detta kanske gå mer än snett. Men då är han redan på väg mot ingenstans, och snön faller över en mörk hamn...

Och jupp, basen är tänkt att vara tung (som en annan generation skulle ha sagt: fett tung:)

Så småningom ska de olika delarna vävas ihop till en helhet, och därför finns lite av temat från "Preluden" med i refrängstycket, tanken är att olika element kommer igen, med en variation efter text och arr.

Tankar och relevanta kommentarer emottages varmt!

MOMA 

9
Färdiga demon / MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 06.04.2018, 10:31:59 »
MOMA – Archibald Whim – The Prelude

Den första delen i sviten "Archibald Whims Unpredictable Journeys" – en mer eller mindre absurd historia om en lätt virrig Archibald och hans resa över jordklotet. Just nu pågår jobbet med del II i vild frenesi. Om du orkar igenom de dryga 9 minuter det kostar att ta sig igenom del I, så är uppslag och åsikter som vanligt varmt välkomna.

Ha det gott!

MOMA10
Färdiga demon / MOMA – After the War
« skrivet: 06.12.2017, 12:17:47 »
After the War

Efter närmare ett år med påfrestande tinnitus klev jag in i studion igen. Och varligt har jag nu lagt ackorden på plats med ett arrangemang för stråkar i ett antal stämmor. Målet var en lugn, nästan "utplanad" stilla melankoli. Det slutade med tre olika orkester-bibliotek, stämmor upp och ner och eftersom jag är en dirigent med bristande pondus så gick de bananas nere i orkesterdiket.
Tankar och reflektioner emottages varmt!

MOMA

11
Nyheter från världen / Hackett på Nalen - kortrecension
« skrivet: 09.04.2017, 08:31:40 »

Är whiskyglaset halvfullt eller halvtomt?

Skriver aldrig recensioner från konserter annars, så vad är då väl naturligare än att plötsligt göra det nu?

Steve Hackett trotsade de dystra molnen från terrorns fredag i Stockholm, ställde sig på scenen med sitt mycket kompetenta band och levererade en bra kväll. Var det lysande? Nja, såväl undertecknad som mutade myran som också var på plats, kunde konstatera att den legendariske gitarristen faktiskt snubblar en del när han komponerar egna låtar, i synnerhet på senare år.
Det går liksom på tomgång, och man förlitar sig istället på tunga taurus och pad-mattor som får agera gardin framför det faktum som lyser igenom – att det är tunt på idéerna.

Men, nu ska vi säga att vi ändå kände glaset som halvfullt den här kvällen. Om första halvan av konserten med egna låtar lunkade lite tungt, så lyfte det desto mer när dubbelhalsade plockades fram tillsammans med ett antal av Genesis paradnummer. Och vi kunde konstatera att det är genuint bra musiker på scen.

Det är 40 år sedan Wind & Wuthering släpptes, och vi fick klockrena versioner av Blod On the Rooftops och Afterglow. Sedan trillade de in en efter en, läckra versioner av etablerade tungviktare.

När avslutande Los Endos hade klingat ut begav vi oss ut från ett utsålt Nalen, och kände oss upplyfta igen. Man ska gå ut och se och höra musik. Det är ett jäkligt viktig inflöde som behövs för att hålla ångan och inspirationen uppe!

Over & Out

MOMA

12
Färdiga demon / MOMA – Crime & Punishment
« skrivet: 05.03.2017, 07:57:21 »
Så har det blivit 2017. Och för att komma igång med snickrandet trasslade man ihop detta lite lättsammare alster om stormande kärlek och våldsam död. Det är ännu ett spår i min ambition att jobba med visuellt och filmiskt kring texter och musik. I det här fallet rann det iväg till 14 sångspår, mix-maraton och en smärre mental härdsmälta:)
Inom kort hoppas jag få assistans av bribed ant och Hagis för färdigställandet - återkommer då.
Goda och relevanta kommentarer tas emot med öppen famn :D

MOMA

13
Festivaler! / Festival #48 - Ferlin -
« skrivet: 13.01.2017, 02:05:48 »

NILS FERLIN I SKINANDE NY TAPPNING!

Du har tappat ditt ord (ur Barfotabarn 1933)

Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.
 
Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet.


Se där har ni temat för festival nr 48

Det betyder i klartext att du ska tolka ovanstående diktade mästerverk i instrumental form, spoken word eller med sång och allt arrangemang du kan tota ihop. Den begränsning som finns är att stycket icke ska överstiga 5 minuter. I övrigt står det samtliga deltagare fritt att hitta på vad som helst. (Men, nej, ni får inte sälja låten, det tillåter inte rättigheterna till Ferlins dikt).

Låten eller låtarna ska vara inne senast den 26 februari 24.00 prick!

Posta i mp3 format till sten@wheelstream.se.
Med djupt poetiska hälsningar

MOMA  :blink: & Bribedant  :wacko:

14
Övriga musikfrågor / God Jul!
« skrivet: 22.12.2016, 22:51:01 »

2016-12-22

Här sitter man med en gran som strax ska kläs i ljus och annat glitter. På stereon rullar (naturligtvis) Nat King Cole med den bästa Christmas music som spelats in. En iskall gyllene Highland Park väntar under tiden de spröda tonerna från en stråkkvartett inspelad i Los Angeles kring 1956 klingar genom vardagsrummet.

Ett 2016 har passerat med massor av god musik, inte mint på KR! Snart är det dags att presentera 2017 års första festival och sedan se alla entusiastiska bidrag strömma in. Men mörket sänker sig över Stockholm och nu är det helg nådens år 2016.

Så – från min enkla studio till er alla – en riktigt, riktigt god jul!

MOMA

15
Övriga musikfrågor / Leonard är borta.
« skrivet: 11.11.2016, 07:32:35 »
En mycket speciell röst med en än mer speciell poesi. Leonard Cohen dog igår och det känns mycket trist i tider som den här. Har rullar många av hans legendariska låtar här hemma genom åren.

Men man får trösta sig att hans musik inte har något bäst före datum.

MOMA

16
Färdiga demon / MOMA – Dark Waters
« skrivet: 26.06.2016, 21:10:28 »
Dark Waters

Är det på riktigt? Är det Herr Trump och Adolf där borta i publiken? Vilka är det som spelar där uppe på scenen? Är det bara i ditt huvud eller är det en metafysisk global fantasi? Är "The Donald" på riktigt?

En låt i raden av progressiva rock-låtar i klassisk anda. Och en kort kommentar om vår tid och dessa enkla lösningarnas män.

Alla konstruktiva och relevanta kommentarer är mycket varmt välkomna!

MOMA

17
Färdiga demon / Why? - MOMA
« skrivet: 18.05.2016, 23:09:34 »
Efter en mycket jobbig tid då en nära vän och själsfrände gick bort, skrev jag ner ett antal rader som snurrade i huvudet. Efter ytterligare ett halvår kom ackorden, och de kändes då så självklara till orden. För några månaders sedan la jag pianot och med ytterligare några nätter så hamnade det mesta på plats. Med lite goda råd från bribed ant blev mixen till slut klar. Egentligen visste jag inte vad jag skulle göra med den, men jag fick höra att texten berörde andra, fast på andra sätt. Så här är den då.

LÅTNAMN:Why?
ARTIST/GRUPP:MOMA
GENRE:Prog/alternativ?
LÅTLÄNGD:7 min
KOMPOSITÖR:MOMA
INSPELNINGSÅR:2016
FORMAT: mp3

18
Färdiga demon / MOMA – Jericho
« skrivet: 24.04.2016, 17:46:58 »
"Jericho"
En låt som rann till när undertecknad fibblade med sin tolva. Den utvecklades och formades sedan i takt med att texten växte fram. Myten om Jerichos murar kanske känns igen, men den här gången tycks den övergå till den verklighet vi lever i nu – i vårt Europa:) Den är tänkt som en av de sista låtarna i samlingen prog som det snickras på just nu. Jag har försökt hålla en konsekvent stil och mix mellan de olika spåren (Welcome, Smile, Here We go Again, Beyond the Ridge of Time mfl). Satsar som vanligt på att få lite hyfs på arr och sångspåren, vilket gör att det tar sin tid att skruva. (tack till bribed ant för generösa tips i dennes eleganta studio - det lyfte)

Tankar och tips är som vanligt varmt välkomna!

(uppdaterad ny mix 2016-04-26)

MOMA

19
Festivaler! / Festival Nr 45 - TVÄRT OM MARSCH
« skrivet: 20.03.2016, 00:46:02 »


Temat är odiskutabelt och som följer:

Ta en väl känd lika betonghård som blytung rocklåt och gör den till en
fjäderlätt mjuk poesi som skulle få svärmor att gråta efter de första fyra takterna.

Eller:

ta en känd änglalik visa som ligger oss alla varmt om hjärtat och vrid om
den till en taggtråds-doftande dynamitlåda i brutal värmländsk granit
(så att svärmor aldrig hämtar sig mer).


Du väljer själv! Den ska ligga under 5 minuter - resten är upp till
artisten att bestämma. Bidragen ska insändas till:
sten@wheelstream.se
innan den 24 april 2016 (Kl 24.00 stänger bidragsslådan)

Bidragen kommer även denna gång att läggas upp anonymt,
eventuella gissningslekar välkomnas varmt  :)

Den intensiva och rafflande röstningen pågår sedan mellan den
25 april och 15 maj (Kl 24.00 stänger röstningslådan)

När sedan resultaten kommit tävlingsledningen till handa
genomförs räkning och redovisning i laga ordning.

Med lika vänliga som kompromisslösa hälsningar

MOMA & vice festivalgeneral Bribedant

20
Färdiga demon / MOMA –Beyond the Ridge of Time
« skrivet: 19.03.2016, 18:14:53 »
"Beyond the Ridge of Time"

Här kommer så den svit som följer upp det övriga prog-materialet ("Smile & Breaking Down", "Here We Go Again", "What do You Know" mfl)

"Beyond the Ridge of Time" är ett tema om kvantfysikernas senaste upptäckter, som förunderligt nog tangerar tusentals år gamla filosofier om "alltet" och den oändliga variabeln - allt som hänt eller kommer att hända pågår här och nu:) Ja, och så lite multi-universum på det (självklart eller hur?) Det mest omvälvande skedet inom fysiken någonsin sägs det, men om det nu hänger ihop som de räknat ut att det gör så blir det upp till elva dimensioner och ett totalt kaos för en vanligt möblerad individ :wacko: Samtidigt blir det ganska upplyftande för den som våndas över att livet är så kort (enligt kvantfysikerna är det snarare oändligt)

Nå, sviten består av flera sammanflätade stycken - eftersom det kändes att det skulle vara så (15-16 minuter, jag vet):

* Beyond the Ridge of Time - Part I
* The Quants
* Brass by the Sea
* Out of Order
* Beyond the Ridge of Time - Part II


Texterna kan tyckas gå emot varandra - och det är en korrekt iakttagelse. Det pågår någon slags inre kamp mellan den fria nya tanken, och den konservativa regeln om hur allt sedan länge ligger till. Blåsorkestern som dyker upp vid havet fanns i levande livet, på stranden vid Portonovo - undertecknad spelade själv in de gamla farbröderna som iförda slitna kostymer spelade hellre än bra till söndagspromenaden.

Lyssna in och kom gärna med relevanta kommentarer - det uppskattas alltid!

MOMA

21
Färdiga demon / MOMA – Out of Order
« skrivet: 13.03.2016, 19:22:39 »
"Out of Order"

Lösryckt ur en suite som är under slutmix nu i dagarna. Hela spektaklet är en prog-projekt på ca 14 minuter, och handlar om vår konstfika tidsuppfattning. Och inte minst handlar den om de upptäckter som kvantfysikerna senast gjort kring den oändliga variabeln där i princip allt som kan och inte kan hända händer - nu! ja, det är lite komplext - men inte mer än att ett antal gurus redan för 1000 år sedan kom på samma sak (?!?)

Nåja här är Out of Order - en del i suite "Beyond the Ridge of Time" - coming soon :)

(relevanta och kloka kommentarer är som vanligt varmt välkomna!)

Nytt arr & Ny mix 160315

Stort tack för massor av vettig input. Har gått igenom det mesta och uppdaterat en radda prylar som faktiskt blivit bättre tack vare KR :)

* Gitarrerna har ny mix med snäppet mer bett
* Sången har rensats upp och back up spåren har sluppit en hel del effekter (less is more)
* Arret har fått sig en genomgång med nya spår på vers 2 m.m.
* Genomgående bytt kompressor, med bättre transparens och luft som resultat
* Slutligen har reglarna gått i botten för att sedan lyftas i en ny mix - friskare, vassare (allt är en smaksak :)

Hoppas det svarar på alla bra återspel som kom – undertecknad tycker det gjorde "susen"!

"Out of Order"


Stand straight

And buttooon up!

We´re on a mission from god


You pop

And the enemy drop

Watch him fall another poor sod


It’s a test, its a holy quest


Do the job, forget the rest


It to early to count them out


Take your aim as they runabout


Aaaaah

Out of order

Aaaaah

Out of bounds


Cut loose

The one´s we cant use

No time for philosophical crap


Stay clear

Way out of fear

We nail them on the wiretapGear up we hit them hard


Stay low we catch´em of guard


Ideas for the intellectual fools


Here is where the productivity rules


(Ref repeat)

22
Övriga musikfrågor / Phil Collins kliver fram till micken igen!
« skrivet: 11.03.2016, 18:04:22 »
Phil Collins kliver fram till micken igen!

Tycks som om Mr Collins tröttnat på duvor och stadsparken. En obotlig optimist som undertecknad undrar om det lurar några andra på hemmet som vill ut igen? Typ herr Rutherford och herr Banks?

Men nä...:)

MOMA

23
George Martin har slutligen dragit ner reglarna.

Tveklöst en av de främsta arrangörerna och producenterna är borta. Mycket trist. Med mästerverk som Revolver, Sgt Pepper och inte minst Abbey Road satte han en helt ny standard för vad en "pop-platta"  kunde vara.

Arrangemangen på Yesterday, Eleanor Rigby, Strawberry Fields och Something är självklara klassiker. Men utöver detta var han också en av de få som enligt sir Paul själv, kunde sätta emot och kräva ännu lite mer kvalitet av the fab four när idéerna flödade som värst.

Man blir påmind om att tiden går... tillbaka till pianot.

MOMA

24
En konsert att minnas!

Isabella Lundgren, på konserthuset Stockholm, var en otrolig resa! Eftersom undertecknad är lite allätare så ingår jazzen som en given del i bagaget. Och vid en tidigare kväll i Uppsala fick man höra gästspelande Isabella Lundgren i två låtar - och där och då stod det klart att detta är något stort på g!

Så i fredags travade vi iväg för konsert på vårt stora blå hus mitt i Stockholm, och såg nog 2016 år jazz-framträdande (redan i februari!) Hon har en röst, en tonträff, ett register och inte minst - en suverän närvaro!

Jupp. ville bara förmedla detta - håll ett öga på henne, hon kommer bli stooooor  :)

MOMA

25
Kontrollrummet på SoundCloud?

Men, varför det? Och har vi inte stuff där redan?  :wacko:

Jomenvisst! Det finns ett antal tracks från div festivaler, men nu var tanken en annan. Om vi (läs våra uppskattade moderatörer) skulle lägga upp KR som permanent grupp där, så skulle vi kunna få en kanal till nyrekrytering. OBS! det är alltså inget fel på nuvarande medlemmar, men friskt blod och nya tracks är aldrig fel!

Med KR på SoundCloud skulle vi kunna cruisa runt och sprida namnet och vår mission runt jordklotet allihop! Med lite likes, vettiga kommentarer på duktiga musikers sidor och länkningar skulle vi få massa intresserade att dyka upp (ok, det finns inga statistiskt hållbara garantier, men förhoppningar)

Betänk: Optimisten har lika ofta fel som pessimisten - men roligare under tiden!

MOMA

26
Färdiga demon / Bribed Ant & MOMA – Hollywood Dreams
« skrivet: 12.01.2016, 16:16:00 »

Fick bara för mig att lägga ut den bland låtarna som rullar i demo-floden.

Det är trots allt en Bribed Ant komposition med ypperlig 20-tals-touch och ett gitarrspel av samme man som sitter perfekt - både i teknik och sound. Hittade den efter 6-7 år när det skulle städas i datorn, lyssnade och upptäckte ett guldkorn som skulle kunna bli ett perfekt tävlingsbidrag. Efter lite textplitande la jag dit sång och elgitarr – och vips.
The Howling Hooters som brakar in genom studiodörren på slutet brukar göra det vid obevakade ögonblick med oftast katastrofala följder. Så även denna gång.

Smooth jazz chords: Bribed Ant

Ha det alla :)
27
Färdiga demon / MOMA – Its Not the Fall That Kills you Mix 2015
« skrivet: 26.11.2015, 14:09:12 »

Its Not the Fall That Kills you Mix 2015

I mix-övnings-syfte ett spår från sk Karlbergskvartetten - och en platta med lätta jazz-vibbar. 12 spår blev det, en svenskspråkig och en på utrikiska. Just detta byggde på ett oslagbart citat som dök upp i en bok: "Its not the fall that kills you, its the sudden stop"
Tvungen att sätta toner till detta - och så blev det som det blev. Har nu kranat om en del för att se om den kunde bli lite vassare, lite mer levande. Den var kul att lira in, och syftet var nog mer att det skulle svänga, än att varje slag skulle sitta intill perfektion. Kören heter Susanne och Elisabet och jobbade duktigt på hela plattan.

Snärtiga och relevanta kommentarer är varmt välkomna!

MOMA

28
VST och andra plugins / Någon som testat Ozone 7 ?
« skrivet: 13.11.2015, 16:54:50 »

Har någon redan lagt vantarna på nya Ozone 7?
Nyfiken, den verkar ha ett par komponenter som verkar intressanta inför mastring (kanske i sina beståndsdelar även för vissa delar av mixen)

http://studio.idg.se/2.1078/1.642438/forsta-intrycket-av-mastringspluggen-ozone-7

Skrik till om ny testat eller hört något!

MOMA29
"Please  Tell Me Why"

Ännu ett spår i mix 2015. Denna gång en låt som skrev sig själv, så skyll inte på mig - det bara blev så. En lätt pastisch, eller en traditionell poplåt med en del tidstypiska vändningar och detaljer. Vissa puritaner tycker man ska ägna all sin tid att göra banbrytande nytt och omvälvande och det har ju sin charm. Och kanhända välter den inte kiosker. Men kul att lira och mixa. Sjung gärna ut om hur det funkade!

MOMA

30
Färdiga demon / MOMA – Black & White mix 2015
« skrivet: 13.10.2015, 17:23:10 »

En låt som kan tyckas lite lätt deppig (det är den) men samtidigt sann – eller den kändes så just då – när den skrevs.


Black & White

I should have come, I´ve could have called

But the summer turned to fall

Can you see the autumn leaves in the air?

I can recall when it all began

I just felt kind of num

If you look into my eyes

I´m not there


And I...

I´m turning black and white

I´m loosing the colour I had

And I...

I´m turning black and white

Aint it weird, aint it sad


And so I turn to you

Cause´I havn´t got a clue

Take a last good look

before I disappear


And I...

I´m turning black and white

I´m loosing the colour I had

And I...

I´m turning black and white

Aint it weird, aint it sad

31
Färdiga demon / MOMA – Uncharted Water Mix 2015
« skrivet: 04.10.2015, 12:12:42 »
Nya prylar lyfter fram både bra och mindre bra nyanser. Så då gör man om och kranar igenom alltihop. Mix 2015 på en låt om kvinnlig fägring – som jag är väldigt förtjust i, men aldrig blir klok på :)

Synpunkter på mixen emottages naturligtvis varmt. Lyssnar gärna en gång till innan slut-master.


In Uncharted Waters

In these times when all is altered
I`m lost without clue

Though its chaos all around us
The biggest mystery is you


I don’t want to bicker
I don’t care for shows

What you have on me
only god knows

 

In Uncharted Waters

I’m drifting in the storm

In Uncharted Waters

I’m waiting for the dawn – to come


In the sun the rain is poring
At sea the oceans dry

Don’t take anything for granted
Don’t bother wondering why


I turn my car around
Just to make it right

I see you pointing left
And then your out of sightIn Uncharted Waters

I’m drifting in the storm

In Uncharted Waters

I’m waiting for the dawn – to comeSolo


In Uncharted Waters

I’m drifting in the storm

In Uncharted Waters

I’m waiting for the dawn – to come


32

Satt med detta stycke och vred och vände på mixen för att få den rätt. Och när jag så fick höra Asti och hans senaste mästerverk som cirkulerade kring flyktingkatastrofen, så visste jag plötsligt varför just den här lilla låten kom upp huvudet och in i mixerbordet just nu.
Inga jämförelser i övrigt, men det är samma tema kring ett smärtsamt ämne.

Tar gärna in synpunkter - jobbar fortfarande med en del detaljer innan locket är på.

"Don't´Look at Me that Way" - mix sept 2015


I was thinking
Of going away

Just for the weekend
If the weathers ok

Im taking my new car
And a couple of friends

Do some sailing
It all depends


Then I see your eyes in the tv screen
And I hear what you say
In the middle of the misery
Please don’t look at me that way


The crops all dried out
No water in sight

They wander in darkness
I live in the light


I hear them shouting
I hear them cry

But I don’t listen
I don’t know why

I do see your eyes in the tv screen
And I hear what you say
In the middle of the misery
Please don’t look at me that way


Theres this song that I play real loud
It clears my mind from that cloud

Solo

Theres this song that I play real loud
It clears my mind from that cloud


I was thinking
Of going away

Just for the weekend
If the weathers ok


Im taking my new car
And a couple of friends

Do some sailing
It all depends


I do see your eyes in the tv screen
And I hear what you say
In the middle of the misery
Please don’t look at me that way

33
Färdiga demon / MOMA – A Simple Thrill – Mix sept 2015
« skrivet: 23.09.2015, 23:43:16 »
Med nya prylar och inte minst nya monitorer, satte jag mig ner och gjorde ny mix & master på ett tidigare stycke. Mina nya KRK är bra men smärtsamt ärliga, så det krävs lite mod och fix för att få till balans och energi.

Låten om den evige kompisen, som kanske till slut får till det?

Får se vad du tycker när du lyssnar - hoppas att känslan går fram :)

MOMA

34
MOMA & Bribed Ant – "Lonely" (att spelas smärtsamt högt  B)

Denna lilla pop-rökare har tills nyligen legat för fäfot, men nu blivit övningsprojekt för mix. Låten skrevs på lätt distad gura inom loppet av en timme, texten kom strax efter. Sedan klev Bribed Ant in bilden och lyfte låten med både genuint stadigt basspel och en geting till solo-gitarr.

Medvetet satsades på en lite ruffare ljudbild för att behålla energin, och den var ren underhållning att lira in. Nu ligger första mixen klar och synpunkter är som alltid välkomna från KRs lika modesta som kloka medlemmar :)

Lonely

Lonely

Lonely

Lonely

Lonely

I´m

Lonely

Yes I´m

Lonely

Lonely

Lonely

Lonely

I´m

Lonely

And if you really want to know why I’m lonely

Well nobody wants to be

With the lonely one

With a looser like me


Why won’t you take a walk

Get lost

I´ve heard them before


Why do you hang around?

Take a hike

And there is the door


Believe it or not

They even taken a shot

But the bullet couldn’t

see what to score

Its hard to blame him

Who wants to hit such a bore


(Ref repeat)

When I go to the movies

I go alone

Nobody calls me, and its ok

See, I don’t have to turn

…of the phone

Not a tone

No matter how I pray(solo)

But if you like to stay

We can do

What ever you want


We don’t know each other

And some girls do

and some don’t


If you like to love me

Get married and stuff

You don’t really know me enough

You know

Some boys will

And some boys won´t


(Ref repeat....)35

Detta är den nytillträdda tävlingsledningens tema och regelverk för KR-Festival 42.

Det rigorösa regelverket är inhugget i kvalitetssäkrad svensk granit och ska ej diskuteras, misstolkas eller ringaktas med nedsättande kommentarer från mer eller mindre desperata kompositörer.

Temat är som följer:

Skriv en ny låt som på ett eller annat sätt innehåller namnet på en välkänd filmstjärna. Låten ska ej överskrida 5 minuter och ska ligga på mellan 110-120 bpm.

Det betyder att du kan välja vilken musikstil du känner för, använda vilket arr som råkar falla dig in eller vrida tonarten ut och in om så önskas. Men, om du inte lever upp till statuten ovan, så kan du spela upp låten för huskatten – i KR-Festival 42 kommer den inte upp :)

Bidragen ska insändas till:sten@wheelstream.se innan den 30 september 2015 (Kl 24.00 stänger bidragsslådan)

Bidragen kommer även denna gång att läggas upp anonymt och om allt fungerar som det ska, kommer de vara tillgängliga inför röstningen på Soundcloud.

Röstningen pågår mellan den 5 – 16 oktober (Kl 24.00 stänger röstningslådan)

Tävlingsledningen kommer sedan att fnula en stund och därefter storstilat presentera vinnaren och den kompletta listan.

Med lika vänliga som kompromisslösa hälsningar

Bribed Ant & MOMA

Sidor: [1] 2