Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - blafot

Sidor: [1]
1
Övrig utrustning / Inköpstankar... Kompatibilitetsproblem.
« skrivet: 14.11.2014, 13:40:53 »
Hej.

Funderar på att införskaffa en ny dator eftersom jag kör mjukvarubaserat på scenen.
Så långt allt grönt. Använder oftast internt ljudkort med asio4all och vanliga midiinterface via usb som har funkat bra under XP och Win7-32 bit.

Funderar nu på att gå till en 64-bit windows 8. Programmen och pluggarna klarar det så det är lungt men... mina inspelningsgrejer verkar det vara värre med. Har en helt underbar Phonic Helixboard MKII med firewire som är perfekt vid flerkanalsinspelning samt ett USB Quattro som faktiskt funkar med låg latency både in och ut via asio4all för tex harmonizer eller realtidssång via datorn live.

Problemet är nu att Quattron inte kommer att funka. Dels win 8 samt 64 bit. Finns inte ens hackade drivisar. Ok. Kan leva med det.
Men.... Min firewire-mixer där allt jag kopplar in dyker upp utan problem på skärmen funkar inte eftersom det inte finns firewire längre, eller pcmcia-kortplatser i datorerna. Hur gör man då? Den har 10 in och jag behöver det till att spela in band och kör live.

Databudgeten är givetvis begränsad och jag har inte hittat något bärbart med FW (enbart "släpbart" / stationära och det funkar inte).

Nån adapter? till usb3 eller nåt?
Mvh /M

2
Synthar / Felsöka klaviatur på DX7 Mk1
« skrivet: 06.10.2014, 12:30:06 »
Hej.

Använder mjukvarusyntar som ljudkälla på scen och en CME-UF8 och en Yamaha DX7 (originalet MK1) som masterklaviaturer.
Dom är underbara och fungerar väl men nu har jag ett litet problem.

Min DX7:a är suverän då jag som keyboardist på krogshow behöver styra massor av olika ljud i realtid (Bas med vänster hand, Piano med höger, expressionpedalen dubblar med orgel, och breathcontrollen lägger till brass när jag blåser). Är alltså helt beroende av BC och volympedal.

Nu har den råkat bli så att alla F# har lagt av. Plockat isär den och ruckat i alla kontakter, lossat tangenterna och på brytarna (det är ett ganska enkelt system i klaviaturen, samma som motif, M1, mm om jag läst rätt) är det en tunn oljefilm. Alla andra tangenter funkar. Brytarna går igen med samma glapp som de andra tangenterna.

Testat mot datorn och tangenterna sänder inte on/of men atfertouch funkar. Om jag slår ner 2 F# samtidigt sänds dubbla on/off på alla 4 F#. Om jag tar ett ackord innehållande F# så spöksänader den en massa F# och höga G med låg velocity i ett fasligt tempo som en gammal arpeggiator. Stör mycket då brass och stråk och orgel hänger sig eftersom den sänder note on men inte note off.

Det finns ingen reset på denna gamla synt så min första tanke nu är att plocka i sär den och rengöra alla 64 brytarna med kontaktrengörning. Kan man använda tops med 5:56 eller t-röd? Skall det vara lite olja kvar som det är nu?

Några tips? Batteriet visar 2,8v vilket skulle betyda att det är ok. Har nog visat 2.7 volt nån gång men det borde ändå funka.
Har dunpat över ljud till den via sysex (32 st olika DX-elpianon.... Oh yeah...) och misslyckats en gång och fått massa skumma tecken men det borde inte påverka klaviaturen.
Hade i helgen en dataklaviatur med mig som reserv då jag spelar på en ö (det är svårt att hämta det man glömt) så jag lyckades använda den och alla kontroller från DX7:an men måste få igång det.

Vad tror ni?

Mvh /Magnus

3
Inspelning / Att sånginspelning ska va så svårt!
« skrivet: 09.01.2012, 14:09:39 »
Hej.
Behöver hjälp.

Skall spela in sång till några fina midi-arr jag har. Bakgrunderna låter bra i sig och jag behöver hjälp med att få en bra start med ljudet i sången.

Hittar ingen bra grund i inspelningen, avstånd till micken etc.

Utrustning:
Mic: Studio Projekts B1
Mixer/Ljudkort: Phonic Helixboard FW Mk2.
  SE ProtectionShield.
  K&M Pop-filter.
Program: Zynwave Podium (inte av vikt här egentligen...).
Röster: 1 st Kvinnoröst (alto) och en mansröst (barryton).
Rum: normalt vardagsrum med mattor och gardiner, därav SE shielden...

Ja.
Vad bör man ha micken placerad i shielden och avstånd till pop-filter från mic och från mun till filter, avstång mun -> mic.

Tycker att jag fick det att låta bättre för flera år sedan med bara min sm58:a in i datorn.... ,men grejjerna skall ju vara bättre nu.

Nån som kan ge mig lite tips?
Mvh /M

4
Övriga musikfrågor / Demos?
« skrivet: 30.08.2011, 14:56:56 »
Hej.

Undrar om någon vet vad som gäller ang att lägga upp en liten demo på hemsidan, Youtube eller facebook?
Har ett Coverband så det är inget eget alster.

Det pratas mycket om 30 sekunder, Godkännande av upphovsmannen etc...
Hur gör ni andra? Många har ju låtar på Youtube och hemsidan som de inte skrivit själva....

Nån som vet vad som gäller?

Vore tacksam för tips.
Mvh /M

5
Mikrofoner / Behöver tips på mickrofoner
« skrivet: 14.02.2011, 14:49:22 »
Hej.

Behöver förslag på vilka mickar som är bra till kör i kyrka (den är ganska dämpad i klangen). Prisklass max 2500:-/st.

Skall även funka som solomick i ställ vid tex. dop etc.

I dagsläget finns som solomickar Shure Beta 58 och som körmick Akg c1000s. Det är den som jag behöver alternativ till.
Även en liten mindre akg med hypernjure-kapsel finns ett par ex av att låna men.... den är lite dyr.

Tackar på förhand.
/M

6
Övriga musikfrågor / Söker nån att bolla mix med.
« skrivet: 31.01.2011, 11:46:31 »
Hej.

Jag arbetar som muiklärare på ett högstadium och har en elevensvalgrupp som har kommit ganska så långt i sitt musikcerande. De har önskat att få gå igenom hur man använder datorn som inspelningsutrustning samt hur man går till väga i en 'musikproduktion'.

Vi kommer att starta med att installera musikprogram & ljudkort/klaviaturer i datorer samt plugins etc. för att kunna skapa musik. Eftersom det handlar om högstadieelever så kommer vi att använda uteslutande freeware-mjukvara (Podium-Free) och ljud (pga begränsad budget).

Målet i slutändan (i maj) är att ha skapat en 'hitlåt' per grupp samt spelat in den så vi kan bränna den på CD. Nån form av signatur-melodi för vår skola.

Det jag söker är någon/några som frivilligt skulle vilja vara mixnings- och produktions-bollplank åt dessa ungdommar, som vid några tillfällen skulle vilja lyssna på deras låtar (2-3 låtar totalt) och komma med några konstruktiva kommentarer.

Det kan vara en enorm pepp för dom att få andras kommentarer än 'musikmajjens'.  ;)

Det finns givetvis inga pengar i projektet utan det är i undervisningssyfte.

Om någon skulle vara intresserad av att hjälpa till med detta lilla ideella projekt så meddela mig.

Tack på förhand.
/Magnus (Musiklärare)

Sidor: [1]