Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - rifkin

Sidor: [1]
1
Hej! Är ute efter en Twin finity! Har du en? Vill du sälja den? Jag hoppas du vill! :)

Kommer gärna och köper den av dig! What do you got? :)

/max

2
Ljudkort / Akai EIE Pro, någon som har den?
« skrivet: 04.03.2012, 13:31:22 »
Hej!


Här kan du köpa den.
http://ordermusic.se/produkter/studio/ljudkort/usb/eie-pro-2
2.399.-
Verkar som att den är ganska färsk på marknaden, även om den var med på NAMM 2011, tror jag!

Har försökt läsa på så mycket som möjligt om den! Verkar som att de på gearslutz gillar den (även om en hade problem där).
Även läst till mig att Akai inte är så duktiga på support eller drivers fronten, någon som har erfarenhet?
Men denna, för det priset och vad den har för specs är det svårt att inte bli jätte sugen när man är ute efter något att ha hemma när man sitter och mixar!
Har du den? Har du hört något om den? Skall jag köpa den?

3
Ljudkort / Ljudkort med många XLR ingångar!
« skrivet: 10.11.2011, 11:08:17 »
Hejsan, har idag ett Fast track ultra 8r!
Den har åtta XLR ingångar, vilket fungerar när vi skall spela in trummor, och skulle gärna vilja spela in i 96khz men det fungerar inte så bra, ljudkortet klickar till var femte sekund men det fungerar galant med 48khz i alla fall.

Men vi behöver fler ingångar än åtta XLR, nu kör vi:
1-Slaskgitar
2-Överhäng
3-Överhäng
4-Virvell
5-Baskagge
6-Golvpuka
7-Hängpuka
8-Rum

Skulle gärna vilja ha två rum och två på virvell t.ex.

Kollat på ljudkort men verkar inte finnas något i stil med Ultra 8r med fler ingångar XLR.

Kollade in en YAMAHA MY8 AT:
http://www.thomann.de/se/yamaha_my8_at.htm

samt en Delta:
http://www.thomann.de/se/m-audio_delta_1010.htm

Det delta kortet ser grymt ut och man får även med en rack grej men den har inga XLR eller något? Fattar inte vad man skall med den till!? :S

Kanske man kan köpa en annan sådan grej man kör till dessa kort som har fler ingångar osv? Skulle vara tacksam för svar, får ursäcka min nybörjarhet!  :)

4
Hejsan! Spelar in en del nu! Använder Amplitube för att det är enkelt och sånt!

Men vi har en Mesa boogie och Marshall ståendes runt oss och det känns lite dumt att inte använda det (blir för hög volym om man skall micka upp och sånt)..
Men snubblade över:

Weber power dump, läste lite och som jag förstår kopplar man in sin topp till den och får sedan en XLR ut till ljudkortet (100% perfekt topp ljud utan att micka upp)??
Finns det fler varianter av detta? Vad heter det? Länka till något bra som jag kan beställa hem nu!! :) Tack på förhand för hjälpen!

5
Färdiga demon / Hooked for life (ny låt och musikvideo!
« skrivet: 30.10.2011, 12:41:45 »
Hejsan! Har precis gjort färdigt denna låten och var tvugnen att klippa ihop en video efter våran usa tripp!


Låten är inspelad för ca. en månad sedan och har mixat/mastrat den själv, hur tycker ni den låter?
Skulle verkligen uppskatta några pointers! Lade upp länk till våra låtar i en annan tråd här och tänkte verkligen på det ni skrev! :) Tack på förhand!

6
Färdiga demon / Behöver seriös kritik och tips på mina mixar!
« skrivet: 16.07.2011, 17:14:07 »
http://www.facebook.com/pages/Dorm-Patrol/174120999268854?sk=app_178091127385
Där i bandpage spelaren kan du höra låtarna jag spelat in och mixat själv!

Dessa tre låtarna är de tre senaste som jag skulle vilja få lite kritik på, är själv ganska nöjd men känner att jag nått mitt tak och måste utvecklas, lite tips hade jag verkligen uppskattat!
-Straight out
-Keep it Real
-Time to get wasted


Tack på förhand! :)

7
Ljudkort / Massor av statiskt oljud när jag kopplar in min gitarr!
« skrivet: 28.02.2011, 00:15:20 »
Nu har jag köpt ett M-audio fast track ultra 8r ljudkort, köpte det nu när jag var i USA, kom hem och satte på en svensk sladd efter den lilla "lådan" på strömsladden som följde med, installerade och allt fungerade super!
Provade först med att spela in lite vocals, blev jätte nöjd och ljudet lät helt underbart.

Problemet...

Kopplade in min gitarr fram i instrument inputen och tryckte in knappen, jag fick ljud, öppnade amplitube och när jag valde min preset så började det tjuta, det lät oljud, statiskt liksom när jag inte spelade. Sjukt störade att behöva lyssna på hela tiden.
Någon som vet vad det kan vara för problem? Kan försöka förklara närmare (om någon ställer någon bra fråga) eller lägga upp ett ljudklipp om det skulle behövas.
Skulle vara jätte tacksam för svar!! :)

8
Ljudkort / M-Audio Fast Track Ultra..
« skrivet: 26.01.2011, 17:37:36 »
Hej, har för tillfället ett M-audio Fast track ljudkort jag använder för att spela in gitarr/sång. Är nöjd med det, tycker det blir bra resultat. Men har på senare tid börjat tänka på att spela in trummor själv, då vi tidigare spelat in trummor på en skola i närheten. Har även hållt på en del med radio så det skulle vara fint med två eller tre mic ingångar.

En sak jag lade märke till var att det ljudkortet har "24-bit/96kHz fidelity" medans mitt nuvarande enbart har "24-bit/44kHz" Kommer jag då få dubbelt så bra ljudkvalitet?

Någon som upplevt detta kort? Kör med Cubase, är det lätt att ställa in kanaler osv?

9
Hej, fick ett par M-audio BX5a Deluxe i julklapp och jag är riktigt nöjd med dem, körde kassa datorhögtalare så med mina nya monitorer har en helt ny värld öppnat sig känns det som! :)
Det enda jag tycker är lite jobbigt att mixa är alla bas/trum frekvenser, och jag har svårt att lyssna till hur det skulle låta på en anläggning med subwoofer.

har kollat in M-audio SBX10, ser ser bra ut, och har en medföljande pedal så jag snabbt kan bypassa den.
Min första fråga, hur låter den?

Den kostar en del, såg på thomann för ca. 3.900.-, känns som rätt mycket pengar på något som kanske inte är så jätte viktigt?
Sen undrar jag om det finns någon liknande produkt av samma kvalitet fast med ett lägre pris?

10
Mikrofoner / Dags att uppgradera!
« skrivet: 04.01.2011, 11:35:07 »
Hej, ny på forumet! Ser absolut jätte mysigt ut här! Har själv börjat spela in en del själv, främst demos för bandet då, så här kommer jag vara mycket aktiv!  :lol:

Nu till min fråga!
Köpte en ADK A-51e för några år sedan (2005), hade ingen aning om varför eller så men den såg bra ut, använde den främst när jag hade webbradio.
Men nu har jag börjat spela in en del och visst micken fungerar, och jag antar att jag borde vara nöjd, men ju mer jag spelar in med den blir jag mer och mer övertygad om att jag borde ha något fetare eller bättre, något som tar upp både akustisk gitarr och sång bra, har cubase samt en hel del pluggar så jag klarar att tweaka sången bra, men ändå känns det som att något fattas.
Har kollat in Röde Nt2 på thomann, den packen där man får med hållare pop filter och så... ser ut att vara bra! Men hur är micken?
Skulle ni säga att den är mycket bättre än min ADK A-51e?  Och hur kommer jag märka skillnad?
Vad gör dem tre switcharna på den micken? jag vet att en av switcharna ställer in hur micken skall ta upp ljud i rummet?

Skulle vara tacksam för svar! ^_^

Sidor: [1]