Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - yessongs

Sidor: [1] 2
1
Övriga musikfrågor / SV: Jimi Hendrix...?
« skrivet: 10.05.2007, 21:05:09 »
Blev lite fel här: Yessongs hade loggat in på Pwaynes dator så inlägget skrevs i Yessongs namn. Det var inte meningen. Inlägget kommer i Pwaynes namn alldeles stax! :o

2
Färdiga demon / SV: Pwayne - Vad är det som har hänt?
« skrivet: 09.03.2007, 21:45:34 »
Ja, nämndes inte Television när vi spelade in till och med? För jag hade lyssnat in mig på Interpols debut, där en låt var betitlad "Television". Detta fick oss att snacka om Television ett tag. Jag har aldrig ägt/hört en Television platta i mitt liv. Skämtar bara. ;)

3
Halvfärdiga demon / SV: karl - Won't lay me down
« skrivet: 09.03.2007, 20:31:12 »
....för mig är skapandet det roligaste och "ingen låt är bättre än den jag håller på med just nukänslan" finns där hela tiden...så visst kan man göra vad som helst med en låt men jag är redan på gång då med nästa

Här tror jag vi kan mötas i gudomlig union. Vill man göra en slutgiltig "officiell" version med uteslutande "riktiga" instrument får man så klart tänka i termer av "demo" och "riktig studio", men spelar man in hemma så gäller annorlunda regler. Att skrota det här p.g.a. ljudet eller något annat materiellt hade varit vansinne.

Du skriver ju skitbra låtar till höger och vänster. Vad du behöver göra är att anpassa dig till din egen produktivitet; kommer det en låt i veckan så får du lära dig att avsluta en låt i veckan. Det kanske innebär färre stämmor, eller några förstatagningar, men nöden har ingen lag. Inget mer med det. Och bland musiker kallas det för ett LYXPROBLEM!!! :P


ps. Förlåt, jag har läst musiksociologen T. Adorno de senaste veckorna - kan inte släppa det intressanta synsättet. ds.

4
Skön sång. Är detta "shoe-gazer"pop? Effektbögeri (beklagar termen!) stryker mig mothårs, men jag tycker reverbet står i sund relation till de musikaliska referenserna. Lite lågmäld Smashing Pumpkins också, eller?

Vad var frågan igen? Varför lades denna på "halvfärdiga demos"? Ska du/ni lägga riktiga trummor?

Jag tycker det är en mysig låt.

5
Färdiga demon / SV: Pwayne - Vad är det som har hänt?
« skrivet: 09.03.2007, 19:50:09 »
Det enda jag gillar är gitarren nånstans i slutet. Vet inte hur lång låten är eftersom jag stängde av. Gillade det eftersom det påminde om nåt från Television.
Verkar som att texten till låten är nåt att analysera. Verkligen djupsinnigt. Skämtar bara.  ;)
Wow!
Det var fan i mig det finaste jag har hört på länge! Tack för att du tog dig att skriva trots att du inte ens hört hela låten. Och ja, jag hade verkligen ambitionen att skriva en djuplodande text ämnad för konstruktiv kritik och djuplodande analys!
En sak bara....hur kunde du höra gitarren i slutet om du redan stängt av?? Det var djupt! :wacko:

Den här ordväxlingen är så postmodernistiskt att min hjärna imploderar :o

6
Färdiga demon / SV: emser-comatose
« skrivet: 09.03.2007, 19:44:12 »
Jag vet att min trovärdighet är lika med noll i det här fallet, men jag tycker din sång liknar Mike Oldfields (jo, han sjöng på några spår). PERSONLIGEN (och jag vet jag är en "freak" i det här avseendet, åtminsone på det här forumet ;)) tycker jag sången funkar bra TACK VARE att det inte är helt perfekt. Din "personlighet" kommer fram. Du är osäker, falsk, och har liten snopp :D. Nej, vad jag egentligen tänkte säga är att det är skönt att höra en RIKTIG människa sjunga. Om du hamnar lite närmare en överenskommen intonation (puh!) så skadar väl inte det, men rucka inte på den personliga kvaliteten i din röst. Tycker jag.

Mellotronflöjtar är svåra att beklaga sig över.

Hela låten ger mig en känsla att vi aldrig är riktigt hemma, tonalt. "Where are you?"

I like too.

7
Färdiga demon / SV: Pwayne - JUL 2005
« skrivet: 08.03.2007, 19:28:01 »
Ska vi se om jag har några snaskiga kvällstidnings-detaljer om den här låten <_< <_< ^_^ -_- ^_^ <_< <_<...

Nä. Jag kommer inte på nått. Du får kolla upp din mp3-konverter -- det låter för dåligt för att vara 7,5 mb. Ljudmässigt alltså ;)

8
Färdiga demon / SV: Everyday Solution - In War
« skrivet: 08.03.2007, 19:16:18 »
Vid 2:24 börjar det låta riktigt bra. Och jag tycker det funkar bra med en trumlös halvvägs-paus. Outrot ja. Jag vet inte om jag tycker det är så mycket bättre än resten av låten... Skulle nästan kunnat skippa outrot faktiskt.

9
Jävligt snöigt att skriva orkestermusik i Sibelius-anda! Typ en sån grej man INTE gör för att man tror man skall få skivkontrakt på det. Bra.

10
Färdiga demon / SV: Spaceman - On a sunny day
« skrivet: 08.03.2007, 18:51:24 »
 :mellow: :mellow: :) :) :) :) :D :)

Om tanken var att överväldiga lyssnaren med paranoia och dödsångest så har du misslyckats totalt! Det här blir jag ganska glad av. Spännande med nytt när det kommer.

11
Halvfärdiga demon / SV: Wernborg - Kaos är granne med Wernborg
« skrivet: 08.03.2007, 18:41:42 »
Som ett jam-suget Parliament Funkadelic 1977. I LOVE det här tillvägagångssättet att göra musik. Vissa partier gillar jag mer än andra... men en jädra great låt. Harru några fler?

12
Låter bra i mina monitorer (som jag kan utan och innan). Jag é nöjd.

13
Färdiga demon / SV: yessongs - Kyrkotonart no. I: Major
« skrivet: 08.03.2007, 18:23:16 »
Just det. "Olias of Sunhillow" heter den! :D

Wooooow :o :) :D :lol:

Va häftigt att någon name-droppade just den skivan!; som varit så viktig för mig. Den skivan har jag processat både på korsen och på tvären :), så allt som kommer ur mig har säkert legat och mognat till sig i "Olias-magsäcken" i några dagar. Synd bara att man inte har en lika cool pipa som Jon :angry:

14
Färdiga demon / SV: yessongs - Kyrkotonart no. I: Major
« skrivet: 08.03.2007, 13:21:57 »
Gillar det där ostinatot som tusan och där basen liksom bestämmer färgen. Vad är det för instrument, blir aningen vasst och lite gnissligt men inte jobbigt. Vilken snygg övergång vid 03:50

Instrumentet som snor mest uppmärksamhet är stråkmaskinen. Jag körde den genom min gitarrstärkare, med medvetet ganska mycket overdrive (spelade man fler än en ton i taget blev det bara white noice av det hela  ). Jag tror jag även körde stråkarna genom en "dynamic filter"-pedal.

Basen är ett annat kapitel; jag började med att spela på "contra bass"-ljudet på stråkmaskinen (vilket låter mer som en sinuston från en moog) i lägsta möjliga register. Sedan dubblade jag det en eller två oktaver upp med min riktiga bas (en Fender jazzbas), men denna gång med "dynamic filter"-effekten så överdriven som möjligt. Sedan slog jag ihop de båda ljuden ("basen" från stråkmaskinen och "toppen" och karaktären från jazzbasen).

Och ja, jag blev nöjd med nämnda övergången. Jag overdubbade ett spår efter det andra utan några som helst helhetsplaner, och när jag lade gitarren så föll det liksom på plats. Som en gratisbonus :)


Jag har nån soloskiva med John Andersson som påminner lite om det här. Kommer oxå att tänka på Steve Hillage "Fish Rising"

Du dede, om det är Jon Andersons Olias of Sunhillow du menar så blir jag nästan gråtfärdig. Utan tvekan den plattan som jag – ljudmässigt – avgudar mest. Jag har säkerligen lyssnat på den så många gånger att det mesta av musiken internaliserats på ett djupt, nästan metafysiskt plan. Att jag sedan diggar till Fish Rising åtminstone någon gång i månaden gick er visst inte omärkt förbi heller. Fan. Hör du vad jag åt till frukost igår också? :P

15
Färdiga demon / SV: yessongs - Kyrkotonart no. II: Dorian Grey
« skrivet: 08.03.2007, 12:42:24 »
Och var har din My Spaces-sida tagit vägen va!?   <_<  Brukar ju gå in och tjyvlyssna emellanåt! Slut på det nu???  :blink:

Ja, iochmed kontrollrummet är det slut på det. Myspace var en identitetslös ocean; kontrollrummet är en idyllisk vik, på tryggt avstånd från den tunga färjetrafiken.

Ibland ren folkmusik. Tusan har du baklängesgitarr vid 04:51-05:10 !?  :rolleyes:

Asså, folkmusik är något jag aldrig medvetet sneglar åt. Kunde vara intressant att veta vilka partier du syftar på. Och du vet vad dom säger om baklängesgitarr: "Hörru yessongs, den där tagningen sög gôtt: det hade fan låtit bättre baklänges!" :D ;)

Jag vill veta allt om stråkmaskinen. Är det en Crumar Stringer?

Det är en Stringman by Crumor, från Albin Hagströms pittoreska shop i Älvdalen. Jag köpte den (with a little help från vår vän Timecode, som inte sällat sig till k.r. ännu) begagnad på Vendolin så den är inte i perfekt skick. Man får hitta voicings som unviker ett fåtal tangenter :rolleyes:

vad spelar du på för gura? och vad för mic:ar?

Äntligen några riktiga frågor! ;) Jag har en Larrivee, jumbomodell. Just för att den är så maffig har jag börjat använda capo ganska högt upp på halsen. Blir mycket tydligare, men tack vara jumbogitarren finns fortfarande mycket kropp kvar i ljudet. Jag använder en Neuman kondensator KM184 (mitt bästa köp någonsin?), och just den här gången körde jag den genom en rör-mickförförstärkare (en Art Tube MP). Detta är samtidigt ett experiment för mig, att inte bara distansmicka allt, utan krypa lite närmare på några instrument, inkl gitarren. Och just det, i min iver att analogisera har jag kopplat en gammal bandspelare som ett slags filter innan ljuden bandas av datorn. Jädra massa sladdar ska ni veta :wacko:

16
Färdiga demon / SV: dede - Shrine of Distortion
« skrivet: 07.03.2007, 13:02:29 »
Var ni jätte-jättearga när ni skrev låten? Den är så mörk. Nihilistisk. Teatersminkad. Den får mig att tvivla på allt :unsure:. Mer sånt här :).

17
Färdiga demon / SV: Kyrkotonart no. II: Dorian Grey
« skrivet: 07.03.2007, 12:52:37 »
Lite repetitivt så föregående talare har nog rätt om sång. Vilken typ av sång hade du tänkt dig? :) Gregoriansk?

Heh, nej det var nog aldrig tanken. Det är svårt nog att skriva texter på engelska; om jag skall klämma ur mig texter på LATIN nu också får jag aldrig spelat in något :). Jag ville INTE att sången skulle konkurera ut instrumenten -- därför skippade jag sång helt till slut. Hmmm, jag hade nog snarare hoppats på "meditativt" eller till och med "suggestivt" (åtminstone när det gäller "vers"-partierna), men jag får väl köpa "repetitivt" :angry: ( :rolleyes:).

18
Färdiga demon / SV: karl-Walking
« skrivet: 06.03.2007, 23:29:10 »
Jag behöver knappast förtydliga min ställning när det gäller riktiga instrument kontra vst-instrument, gör jag Karl? Det är inte noterna du säljer, utan själva musiken. Inte bara idén, utan också ljudet. Hursomhelst är låten -- som vanligt -- jättebra. Sången låter proffsig tycker jag. Jag menar "fame"-bra! ;) Gött gitarrlir dessutom. Tycker jag hör små klick ibland; har du klippt och klistrat mycket?

19
Färdiga demon / SV: Equality - Följas Åt
« skrivet: 06.03.2007, 23:07:30 »
Mmmm...

20
Färdiga demon / yessongs - Kyrkotonart no. I: Major
« skrivet: 06.03.2007, 21:14:03 »
LÅTNAMN: Major
ARTIST/GRUPP: yessongs
GENRE: joniska instrumentalövningar
LÅTLÄNGD: 8:01
KOMPOSITÖR: yessongs
PRODUCENT: yessongs
EV. MEDVERKANDE:
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3

Jag påbörjade ett projekt där jag skulle skriva en låt i vardera av de sju kyrkotonarterna. Denna joniska är alltså experiment nummer ett. Först var tanken att jag skulle lägga sången sist. Men nu blir det ingen sång; det får räcka med det instrumentala. Låten är konstruerad kring olika Cdur-voicings. Ganska teoretisk egentligen.

21
Färdiga demon / yessongs - Kyrkotonart no. II: Dorian Grey
« skrivet: 06.03.2007, 20:58:51 »
LÅTNAMN: Dorian Grey
ARTIST/GRUPP: yessongs
GENRE: doriska instrumentalövningar
LÅTLÄNGD: 5:52
KOMPOSITÖR: yessongs
PRODUCENT: yessongs
EV. MEDVERKANDE:
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3

Jag påbörjade ett projekt där jag skulle skriva en låt i vardera av de sju kyrkotonarterna. Denna doriska är alltså experiment nummer två. Först var tanken att jag skulle lägga sången sist. Men nu blir det ingen sång; det får räcka med det instrumentala. Jag är mest nöjd med hur jag lyckades få min älskade stråkmaskin att fungera som melankolisk blåssektion, tack vare min "dynamic filter"-pedal och lite extra gain i orange-toppen. Det här är den första inspelningen jag gjorde med ett splirrans äkta fjäderreverb i aux:en. Hör ni värmen? Hör ni upplösningen?

22
Färdiga demon / SV: Pwayne - En Gång Till
« skrivet: 06.03.2007, 20:32:31 »
Jag frågade efter "orgelpålägg" sist jag var i feskekörka, men dom bad mig dra därifrån :lol:

Den eviga frågan: "Gav vi allt, en gång till". Jag råkar veta att pwayne är en person som ger allt; en gång till om det så behövs.

Och om jag får vara så teknokratisk: det är vare sig en dörr som går igen, eller orgellocken som slår igen -- det är jag som lyfter foten från "tramp"-en i "tramporgel". Jag hade micken just ovan pedalerna för där lät det mest från orgeln. Tyckte att pedalljuden var "bonus".

Bra låt.

23
Medlemmar / SV: yessongs - en biografi
« skrivet: 02.03.2007, 14:01:08 »
BTW.......Fanns det ett band som hette "the Muffins"?
Har jag missat totalt. Annars har jag en skiva med "Martha and the muffins" Engelsk new wave.

Hehe, ja det är Martha och Bakverken som brukar komma upp när man söker på on-line affärer. The Muffins har den tvivelaktiga äran att kallas "Amerikas enda Canterburyband". Bara en sådan sak. (Personligen skulle jag sälla Happy The Man till skaran över Amerikas enda Canterburyband ;).)

Pere Ubu kommer snart till Sverige.
Kan det vara något? :)

Lever han än? :D

jag har ett oförglömligt minne på en liten välgörenhetskonsert i London -78 Mike Oldfield med en skolkör

Har du sett senaste live-DVDn med Oldfield? Live at Montreux 1981. På ett ställe ger han trummisen den iskallaste blicken som någonsin fastnat på videoband! Varför? Trummis gör en liten miss som knappast märks. Svettigt :D.

Kul med en sådan utförlig biografi.........men jag saknar Motorpsycho!! Jag hör dom i dig...ofta!

Ja, du har rätt. Jag glömde Motorpsycho. Problemet var att de inte passade in i någon av de stilgrupper som jag (för dagen) delade in mina influenser i. Har du hunnit sätta dig in i Timothy's Monster ännu?

24
Medlemmar / SV: MjukisRambo
« skrivet: 02.03.2007, 13:35:04 »
Ja, 1968 hände något allright; The White Album släptes och ändrade (30 år senare) min idé om hur bra akustiska gitarrer kan låta. Tasivallan Presidenti var ett gäng spelglada bastubadare, var de inte det :D?

25
Medlemmar / SV: Baktakt has entered the building....
« skrivet: 02.03.2007, 13:28:16 »
Hej, och lycka till med studion (ALLA på kontrollrummets våta dröm skulle jag tro ;)).

26
Medlemmar / SV: Kill har hittat hit!
« skrivet: 02.03.2007, 13:25:15 »
Va?! En ljudtekniker som INTE sjunger?! OK, låt gå för den här gången då -- kom in :D

27
Medlemmar / SV: presentation
« skrivet: 02.03.2007, 13:21:10 »
Väl mött.

28
Medlemmar / SV: I'm in
« skrivet: 01.03.2007, 21:55:34 »
Tack-o-hej själv :)

29
Medlemmar / SV: Johan Signert träder in i en ny epok...
« skrivet: 01.03.2007, 21:51:57 »
Man ser för få nya epoker nu för tiden. Gôtt jobbat :D

30
Medlemmar / SV: emser-glad att vara här.
« skrivet: 01.03.2007, 21:48:24 »
Det skall vara roligt att ha skoj, annars är det inget kul. Smile :D

31
Medlemmar / SV: Skål!
« skrivet: 01.03.2007, 19:00:41 »
Äntligen någon med ordning på prioriteringarna. Först en öl, SEDAN plockar man fram gitarren :D. Skål!

32
Medlemmar / SV: sixites ansluter kontrollrummet, PResentation
« skrivet: 01.03.2007, 18:53:28 »
Välkommen till tvåtusentalet.

33
Medlemmar / SV: Gubbe anmäler sig!
« skrivet: 01.03.2007, 16:14:40 »
Det värsta med dig djonas, det skall jag berätta vad det är: Du får gitarrister att ifrågasätta deras egen förmåga. Kan du inte FÖRSÖKA spela lite slarvigt nån gång, eller åtminstonde bjuda på en sur böjning? Någonting som vi dödliga gitarrister kan peka på och säga: "Titta! Till och med djonas spelar fel ibland, så låt mig va!"

Kan du inte svälja yrkesstoltheten och försöka?


m.v.h. Gitarristförbundet

ps.  :D ds.

34
Medlemmar / SV: Kanske dax
« skrivet: 01.03.2007, 16:06:16 »
...då var det väl mest att banka på tangenterna, har aldrig gillat att öva på musikstycken utan gillade mer att bara sitta och improvisera kring melodier man hittat på...

En sund själ i en sund kropp.

35
Medlemmar / SV: Emulator presentation
« skrivet: 01.03.2007, 16:02:41 »
Vodka Scampi. (Jag har ingen aning om vad den här leken går ut på, men det är roligt ändå.) Hej Emulator.

Sidor: [1] 2