Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MOMA

Sidor: [1] 2 3 ... 18
1
Färdiga demon / SV: MOMA – Mélancolie française
« skrivet: 21.03.2019, 11:00:38 »
Fint stycke du fått till....får en annan vibb från Gudfadern i melodiken men fint och känslosamt... imponerad av satsningen att skriva instrumentalt över mer än fyra takter ;) Vad använder du för ljudbibliotek ? Du har mycket musik inom dig...nice

Allt gott karl

Tack Karl, alltid en ynnest med en god recension från dig!

Jag har under senaste året uppdaterat samplebiblioteken ett snäpp. Tidigare jobbade jag bara med Native, men nu har jag införskaffat Cinematic Studio Strings, Cinematic Solo Strings, Cinematic Studio Brass, Spitfire Studio Woodwinds, Spitfire British Drama Toolkit, Spitfire Albion One och diverse andra fina soloinstrument bl a Joshua Bell Solo violin. Jobbar mycket med relativt torra spår som sedan placeras i gemensam "hall" för att gjutas samman bättre. Framför allt Cinematic-serien är lysande att jobba med. Men det finns så mycket godis där ute:) Stor del av tiden går dock till artikulation och mix...
Just nu går ännu mer tid till Archibald sviten, men så småningom återkommer jag med med klassiska övningar.

Tack för kommentar och allt gott!

2
Halvfärdiga demon / SV: MrG & MrM - Det sovande folket
« skrivet: 10.03.2019, 21:14:08 »
Bra track! Med en mycket säker mix - allt går fram och låten kommer till sin rätt! Vilken daw kör ni på? Bara kul att höra eftersom mixen sitter så klockrent!

MOMA

3
Halvfärdiga demon / SV: 91:an - The one that's been so good to me
« skrivet: 10.03.2019, 21:11:18 »
En upplyftande låt med bra gung och skön genuin känsla! Gillar inte bara kompositionen utan även det enkla naturliga arret som sitter som en smäck!

Grattis

MOMA

4
Färdiga demon / SV: MOMA – Mélancolie française
« skrivet: 26.02.2019, 21:52:21 »
Mycket vackert! :)

Fint förda stämmor med några intressanta kluster. Jag såg dokumentären "Score" för ett par veckor sedan och det låter filmmusik om detta stycke, skrivet av någon driven etablerad filmkompositör. Avancerat arr med med ett enkelt melodiskt centrum. Den "spelade" känslan är stark, vilket bidrar till en levande totalupplevelse, även om samplingarna slår igenom ibland.

Tack för positiva kommentarer. Jag har inte riktigt haft tillfälle att gå in i forumet som jag önskat, men uppkastar att du tycket att det funktar!

Mange tack!

MOMA

5
Allt om kontrollrummet.com / MÅNADENS LÅT? ÅRETS LÅT?
« skrivet: 25.01.2019, 09:05:39 »
MÅNADENS LÅT? ÅRETS LÅT?

Är det inte dags testa en omröstning om Månadens låt på Kontrollrummet? Och när vi kommer till årets slut så är dessa automatiskt med i Årets låt?

(det kanske redan testats med katastrofalt nedslående resultat?)

Vad sägs??

MOMA

6
Färdiga demon / SV: Asti - Vi (klar) - VIDEO
« skrivet: 25.01.2019, 08:58:12 »
Mycket gediget hantverk i en stark emotionell låt.

Som så ofta förr får vi en Mr Asti av bästa märke. Den här produktionen ligger dessutom snäppet över de andra i balans och känsla. Mixen sätter precis de element där de bör ligga och framförandet är ju klockrent!
Alltid härligt att få upptäcka nya låtar som sätter sig - mycket stark kandidat till årets låt redan i januari!

Nu när jag skrev det...skulle inte det kunna vara en tävling för december i Kontrollrummet? Årets låtar?

Om det blir av har vi en kandidat här!

MOMA

7
Vad ska man säga... :unsure:  Detta är så j-vla bra! Höga ambitioner som nås med lätthet! Jag ger mig inte in på detaljer om mix etc - det känns ovärdigt! Jag bara njuter och låter mig dras med... ^_^

Jag lyssnar på mängder av ny prog och symf för egen inspiration, med både kända och okända artister - det du gör hör absolut hemma "där uppe" med IQ, Spocks Beard, Pinapple Thief, Flower Kings, Moon Safari etc! Ditt material är i mångt och mycket ännu starkare än vad de etablerade banden släpper, inte minst tack vare stark känsla och engagemang!

Stråkarna är bland det bästa jag hört i sammanhanget - må vara äkta eller oäkta! Där har jag något att bita i!


Stort och varmt tack för det generösa orden!

Att bli jämförd med dessa namn får att rodna lätt. Kanske skulle jag lägga ut texten om "standing on the shoulders of giants" istället. Jag är inte den som förnyar till avantgarde, det har aldrig legat för mig, men gärna nya melodier, nya arr och texter som berättar något. Att jag sedan satsar mycket på att utveckla det visuella/filmiska i min musik kanske inte kommer som någon direkt överraskning för den som lyssnat, men det är en nisch som jag gillar och som det inte direkt dräller av runt omkring:)

Återigen tack. Det är ett lyft att få respons! (själv sitter jag ibland begravd bland strängar och spakar och lyssnar och skriver alldeles för sällan, men jag ska bättra mig)

Ha det gott

MOMA

8
Väldigt bra det här! Låten lyfter verkligen när refrängen övergår i dur med "We're turning South"!
Violinen tycker jag låter realistisk och bra. En eloge till Bribedant för arret! Jättesnyggt! Mixen känns
också bra, möjligen ligger den akustiska gitarren något högt och stereobilden kunde ev breddas en aning.
Det enda lilla jag har att anmärka på är annars en i mina öron någon lite för "resonant" lågt mellanregister/hög bas
i verserna, som kanske orsakas av den akustiska gitarren eller möjligen basen.... men kan förstås
också bero på min hörsel eller mina PC-högtalare.  :) Ta ingen större notis om detta om ingen annan
påpekar samma sak. Minns att jag kunde få det sådär ibland när jag spelade in akustiska gitarrer.
Det är verkligen spännande och njutbart att följa Archibald Whim på hans musikaliska äventyr!
Ser fram emot fortsättningen!  :)
/Asti

Det är upplyftande att få lovord för något man kämpat med, i synnerhet när det visar sig att personen verkligen lyssnat och tänkt till! Gitarren är kanske lite lite hög, det handlar kanske om 3 db? Jag har ett problem som dyker upp ibland, och kanske någon känner igen det? När du går från mix till master så trycker man gärna till för att få upp volymen, men även om man är varlig för att inte döda dynamiken, så händer väldigt mycket i känslan mellan spåren. Är det någon annan dom upplever det?? Ibland får jag sätta mig och "mixa om" efter mastern! Känns det igen???

Tack Asti för en bra recension!

MOMA

9
Undrade just vart han tog vägen mr Whim. Schysst balans i en låt späckad med instrument och nyanser. Sången en av de bästa från dig so far.
Liten dementi.
Jag har inget med arret att göra, 100% MOMA kred. Jag spelar nog inte heller bas på den här vad jag hör men det hela blev ju najs ändå  B)

Jojjomän. Det är din bas som ligger där den ska! Har den uppdelad i två spår med en "botten" och ett lättare diskant- spår med det sköna lite råa rivet från strängarna. Och bas-arret är tveklöst signerat Bribed Ant. (får man väl ett delikat spår inspelat från myran så använder man det – dumt vore väl annars:)

MOMA

10
Färdiga demon / MOMA – We´re Turning South Archibald Whim III
« skrivet: 11.01.2019, 09:29:25 »
MOMA – We´re Turning South Archibald Whim III

Ok. Så dyker han upp igen, den smått ökände Archibald Whim. Denna gång tycks han sträva över de ryska slätterna i en karavan på väg mot Asien. Den tredje delen är efter massor av trassel mixad och mastrad. Denna gång satsade jag på en melankolisk touch med ett ljus av hopp i refrängen. Bribed Ant ställde upp med arret och inspelningen av basspåret, vilket var ett lyft. Violinen är en Joshua Bell som är ganska svårhanterlig, men om man får till den så är det inte så många som slår Embertone och deras samples.

Eventuella tankar och tips är som vanligt välkomna:)

MOMA


11
Färdiga demon / SV: MOMA – Mélancolie française
« skrivet: 14.09.2018, 13:35:29 »
Mycket vackert! :)

Fint förda stämmor med några intressanta kluster. Jag såg dokumentären "Score" för ett par veckor sedan och det låter filmmusik om detta stycke, skrivet av någon driven etablerad filmkompositör. Avancerat arr med med ett enkelt melodiskt centrum. Den "spelade" känslan är stark, vilket bidrar till en levande totalupplevelse, även om samplingarna slår igenom ibland.

Tack det värmer. Faktum är att jag antagligen kommer göra om violin och helhetsmix i helgen. Har får bra tips här och på VI-control så det är på´t igen;)

Återkommer kanhända om jag känner att det blev det lyft jag hoppades på.

Jag uppskattar dina kommentarer – det motiverar att pilla vidare!

God Helg

MOMA

12
Färdiga demon / SV: MOMA – Mélancolie française
« skrivet: 10.09.2018, 13:59:36 »
Mélancolie française

Ett stycke som började som ett övningsupplägg betitlat "Orchestral II test template" (varför kommer man på så många imbecilla namn? Bara det skulle kunna vara en tråd - säg dina mest korkade arbets-titlar) Det var också tänkt som en liten paus i jobbet med Archy sviten som trots allt tragglar på.
Nå, efterhand lyckades man arbeta sig igenom knepigheterna och fick kontakt med harmonier och skiften som gav en aning mer emotionell känsla än "test template".
Så här är den: "Mélancolie française" i b moll för soloviolin och flöjt. Den har säkerligen sina fläckar, men jag känner personligen att den för egen räkning är ett gott staplande steg framåt. Allt är trakterat för hand och med kvantifiering på långt avstånd (faktum är att det nog inte finns en not som sitter på slaget:)   

All relevant upplevelse och mer eller mindre begåvade tips är som vanligt varmt välkomna

MOMA
Vackert och melankoliskt! Fint arrat och mixat.
Här finns dynamik, men jag skulle gärna vilja ha ännu lite mer av den varan.  :)
Inledningstonerna gav mig vibbar av Olle Adolphsons Trubbel, men hittade snabbt sin egen melodi.
Harmoniföljder och melodi är ganska konventionella och inget man hajar till över, men vackert och avkopplande är det!
/Asti

På spiken Asti! Naturligtvis - i rent övningssyfte lyfte jag de första tonerna ur "Trubbel" (En självklar klassiker och favorit) Sedan byggde jag vidare från ton 5:)
Dynamiken känner jag är relativt ok, dock kan lite rullas av i master till mp3. Halsbrytande variationer att haja till över får nog vänta till ett annat stycke - det här var ett arr- och instrument-test för att vässa skärpan och kunnandet.
Det är infernaliskt mycket att hålla reda på i en orkestrering, redigering och mix i Reaper, men det är hysteriskt kul och ett projekt som jag bygger för att tänja och hålla mitt stackars intellekt i hyfsat skick inför framtiden.

Tack för lyssning och positiva kommentarer:)

Ta hand om dig!

MOMA 

13
Färdiga demon / MOMA – Mélancolie française
« skrivet: 10.09.2018, 10:13:40 »
Mélancolie française

Ett stycke som började som ett övningsupplägg betitlat "Orchestral II test template" (varför kommer man på så många imbecilla namn? Bara det skulle kunna vara en tråd - säg dina mest korkade arbets-titlar) Det var också tänkt som en liten paus i jobbet med Archy sviten som trots allt tragglar på.
Nå, efterhand lyckades man arbeta sig igenom knepigheterna och fick kontakt med harmonier och skiften som gav en aning mer emotionell känsla än "test template".
Så här är den: "Mélancolie française" i b moll för soloviolin och flöjt. Den har säkerligen sina fläckar, men jag känner personligen att den för egen räkning är ett gott staplande steg framåt. Allt är trakterat för hand och med kvantifiering på långt avstånd (faktum är att det nog inte finns en not som sitter på slaget:)   

All relevant upplevelse och mer eller mindre begåvade tips är som vanligt varmt välkomna

MOMA
14
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 18.08.2018, 18:53:24 »
Mycket intressant och innehållsrikt stycke! Överlag tycker jag det är riktigt bra gjort; trevliga teman, bra orkestrering, bra dynamikvariationer, snygga stämmor och motstämmor.
Jag kände också att jag behövde lyssna igenom den några gånger för att få en bättre övergripande uppfattning.
Håller med Rattlesnake om vissa saker, bland annat "orchestral hits"-känslan, även om jag tycker det blir ganska effektfullt med bra tryck. Kan även hålla med om att dynamiken i stråkarna ibland kan uppfattas som lite syntetisk. Generellt är stråkarrangemanget riktigt snyggt och realistiskt, men här och där känns det lite syntigt. Troligen dels på grund av att man upplever, som Rattlesnake sa, att dynamiken skapas av rena volymförändringar snarare än faktiskt mjukare/starkare spel. Vet inte om detta kanske bör skyllas på stråkbiblioteket du använder snarare än dig. Syntkänslan förstärks även lite här och där av långa slingor med ren legato där spelarna aldrig får släppa på stråken. Det finns däremot delar av stycket där du på ett snyggt sätt undviker det.
Även pianopluggen skulle kunna ha varit strået vassare, hade önskat ett piano med lite mindre metallisk klang, men det tar knappt bort någon njutning från stycket.
Annars extremt imponerande stycke, och skickligt att kunna hålla lyssnarens intresse uppe i 9 minuter!

Tack BoxC!
Visst är det så. Bibliotek kan vara mer eller mindre vassa i sina detaljer, och i det här fallet är det lite "Kajsa Varg" som gäller. Natives bibliotek har den del att önska, men rätt hanterat kan de säker rulla bra. Så här är det nog en skön mix av "skit bakom spakarna" och spakar som inte räcker till:)
För min del handlar det mycket om att få ner kompositionen på pränt och göra max av det som finns. I dagsläget är jag nöjd, men uppdaterar som sagt resurserna löpande, och försöker öva upp handlaget efterhand.
Den kortare "In the Midst" är kanske en vink var jag är på väg, och kanske att jag uppdaterar även "The Prelude" med nytt arr och nya CSS mfl. Återkommer då:)

Tackar för lyssning och ha det gott!

MOMA

15
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 02.07.2018, 09:13:30 »
Fantastiskt genomfört! Att få det låta så realistiskt akustiskt! Det här måste ha tagit enormt mycket tid, men väl använd. Det blir ju ett putsande på varenda midinot vad jag kan förstå för att få det låta så pass. Efter några lyssningar för att hitta något att synpunkta på är en reflektion att kanske man borde låta tempot följa musikens sinnesstämning? Nu är det väl statiskt fram till slutet då det saktar in, eller hör jag fel? Kanske är det meningen, hur som helst, jag är djupt imponerad av ditt verk!

Gracias 91:an!

Det är sant att det tog tid, som Bribed Ant mycket riktigt påpekade så har originaltemat funnits ett antal år, utan att jag rikligt kommit underfund med vad man ska göra med sånt:) Själva arret var mer krävande än tidsödande. Framför allt handlade det om att varje stämma (42 kanaler, 53 med effekter mm) skulle ha sin egen dynamik (volym och expression) så det var mentalt knäckande att ibland råka krana upp något som sedan dränkte fyra andra stämmor, och så börja om igen. Och igen.
Själv är jag mest nöjd med att temat fick ett "hem" – den gjorde sig ganska nära som jag hade det i huvudet. Och det är ganska vettigt resultat i sig.

Tack för lovorden, och vi återkommer med flera delar framöver. Ha det gott!

MOMA

16
Färdiga demon / SV: MOMA – In The Midst Archibald Whim IV
« skrivet: 02.07.2018, 09:04:37 »
Väldigt snygga stråkar med fin dynamik, anslag och utklingande (heter det så?)!
På några ställen ligger någon fiolstämma kvar och ger en "disharmonisk" klang, t.ex vid ca 1.07,
men efter att ha lyssnat några gånger känns det inte fel längre, utan ger i stället en spännande
och inte så tillrättalagd ljudbild. Vid 1:20 skulle jag dock vilja haft en annan ton på cellon/basfiolen!  :)
Blir intressant att höra hur detta funkar i helheten!
/Asti

Tackar för uppskattande kommentar Asti!

Och tack för att du (som alltid) lyssnar så pass väl att du hittar de där detaljerna. Det är sant att vissa toner "släpar", liksom de i vissa klassiska stycken kan komma in tidigare än själva ackordet. Men det är just där mycket av känslan sitter känner jag, man dras in på ett bra sätt.
Sedan är det som sagt ett första publicerat stycke med nya CSSS, och de soloinotrumenten är klart utmanande att få till. Så med mer övning så:)

Tackar för engagemanget och ha det gott så länge!

MOMA

17
Färdiga demon / MOMA – In The Midst Archibald Whim IV
« skrivet: 23.06.2018, 19:45:03 »
MOMA – In The Midst – Archibald Whim IV

Ett kort litet stycke som är skrivet som en lugnare brygga i sviten "The Unpredictable Journeys of Archibald Whim". Den här gången har jag använt Spitfire Labs sköra stråkar och deras filtdämpade piano. I främsta linjen ligger Cinematic Studio Solo Strings, med 1a och 2a fiol solo, viola solo och den helt suveräna cellon längst fram. Efter mycket nitiskt övande är det också premiär för den nya kontrollen Palette för expression och vibrato. Knepigt, men rätt hanterad ger den en helt annan naturlig känsla i spelet.
Varje stämma är sedan inspelad för sig, vilket ger den dynamik som man gärna siktar på:)

Kommentarer och relevanta tankar är varmt välkomna! (fast den är väl kort:)

MOMA


18
Halvfärdiga demon / SV: Asti - (You're drowning in your) Grief
« skrivet: 19.06.2018, 10:22:01 »
Det här gillar ju en sån som jag.

Bra text och ett bra "häng" på sångstycken - innan den förlösande reffen kommer in med sina snygga vändningar. Det här är en riktigt bra låt, med en mycket välskriven sångmelodi dessutom.
Loopen funkar, och kanske skulle den funka ännu bättre om något mer kom in inför eller under refrängen? För variation och bredd? Sedan skulle man kunna bara prova att komma in med trummor i halvtakt under solostycket, vet inte varför, men undertecknad skulle ta 10 minuter och testa:)

Mycket bra låt Mr Asti - igen! Härligt när det kommer bra tracks här på KR!

MOMA

19
Färdiga demon / MOMA – I Have Just Begun – Archibald Whim II
« skrivet: 19.06.2018, 10:11:03 »

MOMA – I Have Just Begun – Archibald Whim II

Så är han då på väg, Archibald Whim. Detta är den andra delen i det som, efter mer eller mindre om och men, ska blir sviten "The Unpredictable Journeys of Archibald Whim" – en smått absurd historia från sisådär 1850 då England fortfarande for runt i jakten på kartans vita fläckar.  Efter att ha lurat skjortan av The Society och de stofiler som drömmer om fjärran expeditioner inser han att detta kanske gå mer än snett. Men då är han redan på väg mot ingenstans, och snön faller över en mörk hamn...

Och jupp, basen är tänkt att vara tung (som en annan generation skulle ha sagt: fett tung:)

Så småningom ska de olika delarna vävas ihop till en helhet, och därför finns lite av temat från "Preluden" med i refrängstycket, tanken är att olika element kommer igen, med en variation efter text och arr.

Tankar och relevanta kommentarer emottages varmt!

MOMA 

20
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 15.06.2018, 09:50:10 »
:wub:

Kan bara applådera idé, ambition och genomförande av detta stycke! Kul, överraskande och trevlig upplevelse!  ^_^  Variationer och "storyline" är riktigt väl genomförda!

"Hemvisten" för stycket är lite svår att bestämma - växlar mellan Clayderman och Ravel (de kromatiska vandringarna). Personligen hade jag gärna hört mer av det senare, med lite fler spännande harmoniska kontraster i orkestreringen.

Varmt tack för lovorden:)

Det är egentligen inte så mycket inspiration från någon specifik tonsättare, utan kanske snarare en tidsanda. Lite åt det romantiska och lätt bombastiska - som man kan tänka sig kring 1850 och den vacklande kolonialismens tidevarv. Allt för att sätta storyn om Archibald i rätt historisk kontext (ha, jag fick in ännu ett knepigt intellektuellt ord!)

Idag är mycket av biblioteken som användes på 1an utbytta, vilket kommer förändra en hel del framöver.

Tack för lyssning och kommentar Hasse!

MOMA

21
Halvfärdiga demon / SV: Wernborg - Du
« skrivet: 15.05.2018, 16:25:13 »
Dan Hylander. Jupp, det var det första som dök upp:)

Bra produktion av en bra låt! Gediget hantverk och en smittande spelglädje. Kände att balansen satt bra i mina lådor med ganska stadig bas som ändå inte dominerade.

För övrigt är det ett jäkligt genomtänkt arr!

MOMA

22
Ca Wow!

Man skickas tillbaka ca 35-40 år till Mariahissen och ett mer eller mindre galet gäng ultra-instrumentalister som went gung ho på den trånga scenen. Själv satt man längst bak och röken låg tung som vid Lützen:)

Mycket inspirerande, intensivt och lekfullt! Jag vet inte varför, men jag rycks med på den här typen av kompromisslös instrumental ekvilibristik – bra! Mer sådant!!

MOMA

23
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 12.05.2018, 07:44:20 »
Det där blev en väldigt välsmakande soppa kokad på en från början rätt mager spik. Det inledande temat har några år på nacken (minns jag rätt mr MOMA?) och lever vidare genom stycket på ett så där subtil och genomtänkt sätt. Väl arrat och lovar gott för kommande Whim's. Oj, Edward Elgar's spöke gick just genom rummet nu när jag lyssnar  :ph34r:

Reflektion, kan vara en eller två volym envelops för mycket. Ibland är det snyggt om orkestern får en raksträcka att åka på också.

Tycker prodden helt ok. Det blir förvisso alltid lättare att få till det med bra grejer. Musik kan ju vara en materialsport ibland och det hörs att det är seriösa sample lib's som lirar. Låter helt enkelt riktigt bra om detta stycke.

Gracias Mr Ant.

Jupp. Temat är ett pianostycke som grott genom åren, och som inte lämnat mig i fred. Till slut är man tvungen att låta det få en inramning och komma till användning:) I det här fallet var det dessutom en bra start där stilen skulle placera storyn i det 1850-tal där Archibalds resa tar sin början. När jag nu sliter som bäst med en trilskande mix på nr 2 så undrar jag om han kommer så mycket längre:)

Tackar som lyssnar!

MOMA

24
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 04.05.2018, 11:31:09 »
MOMA – Archibald Whim – The Prelude

Den första delen i sviten "Archibald Whims Unpredictable Journeys" – en mer eller mindre absurd historia om en lätt virrig Archibald och hans resa över jordklotet. Just nu pågår jobbet med del II i vild frenesi. Om du orkar igenom de dryga 9 minuter det kostar att ta sig igenom del I, så är uppslag och åsikter som vanligt varmt välkomna.

Ha det gott!

MOMA


Fantastiskt orkestrerat och episkt stycke.

Några tankar av mina främsta intryck:

Från 1:34, vackert tema.

Från 3:03, lite långsamt, transportsträcka fram till 4:03

Från 4:49-5:32 så tilltalande och vackert

Från 7:11 så lugna vackra harmonier där temat återkommer.
 

Är inte det här en ny sfär för dig Moma? Hursomhelst så är det mycket vackert och imponerande!!

Kan bara relatera till vårt forums mästare Dividend på klassiskt (som tyvärr inte finns med här hos oss längre) och Rattlesnake, där är du nära om inte lika ändå.

Lyssnar gärna på uppföljningen, mycket begåvat detta  :wub:

/Marre Marruschkka

Varmt tack för de upplyftande orden! Och med din stegvisa beskrivning av din upplevelse förstår jag att du är en av dem som faktiskt tar dig tid att lyssna in musiken. Vilket är mycket givande för mig som knåpat med stycket och dess olika delar.
En komposition av det här slaget bör ju skifta i intensitet och dynamik, och det är kanske den knepigaste balansgången om lyssnaren ska överleva 9 minuter:) Om man då brakar på i ett hysteriskt forte så kroknar nog den mest hängivne game-musik-fantansten till slut. Så därav de lunga delarna med glesare intensitet.
I övrigt så är det ett första test i genren, och samtidigt en inledande del i en annars klassisk prog-suite. Så den har att balansera mot andra stycken dessutom :blink:

Återigen tack för input och pep! Hoppas nästa del ska komma ur mixerbordet under kommande veckor.

Ha det gott!

MOMA

25
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 24.04.2018, 15:31:29 »
Fint komponerat, fattar inte hur man gör för att fylla ut nio minuter med musik utan att det blir tradigt. Som redan sagt, dynamiken imponerar. Gillar framför allt de partier när valstakten är tydlig. Fint när flöjten kommer in och gör klangvariation. Smartaa övergångar mellan de olika partierna, och temavariationerna är verkligen snygga.

Vad går att göra bättre då?

Tempot känns lite för linjärt, det skulle kunna variera mer.

Det finns två svaga partier:
Vid 2:30 känns det rörigt och bråkigt mellan stråk och piano, och det låter som att något krockar i stämmorna. Ett tips är att titta på pianorullen med alla instrument samtidigt, då brukar man se stämmor som ligger en halvton ifrån. Lite städningen där så blir det nog bra.
Den ganska intetsägande transportsträckan vid 4 minuter tycker jag saknar någon form av meloditema.

Samplingsbibliotek tycker jag är kul att jobba med och jämföra. Det är ju kanske mera ett hantverk än ett rent konstnärligt arbete, och ambitionen man har att få det att låta "riktigt" kan ju vara olika. Om jag antar att du vill få det här att låta som en riktig mock-up som lurar lyssnaren att det verkligen inte är samplingar, så finns det en del att förbättra. Pianot låter hyggligt, men det låter inte riktigt så imponerande som exempelvis Alicia's keys i dynamiken, tycker jag. Flöjten och hornen låter OK i sitt sammanhang, slagverken med.
Stråken låter minst övertygande. Istället för att låta svagt - starkt med de klangskiftningar som då blir på stråkar, så låter det bara som att volymen ändras, och jag upplever volympumpningar istället för styrkeförändringar. När cellon är framträdande (vid 4 minuter) så saknar man ett riktigt legato. Tuttipartierna låter mest som en orchestra hit. Vet inte vad du använder för bibliotek, men du behöver nog lite "djupare" samplingsbibliotek om du vill steppa upp. Fler velocity layers och round robins.

Men det var faktiskt svårt att analysera samplingarna, för man luras iväg i tankarna av Archibald Whims strövtåg, så jag har lyssnat på detta fyra gånger nu... :P

Oj - igen. Fyra gånger, det är uppriktigt sagt hedrande.

Som sagt, det är ett första stycke musik producerat med de enklare modellerna av Nativesstråk bibliotek och deras versioner av brass (Pro solo och ensemble) Blåset känner jag kommer fungera, när väl utövaren övat sig ordentligt. Däremot har orkestern i övrigt fått ge plats åt nya css och csss, som har allt jag själv önskar av naturlig närvaro, torr ambience utan sirapsdränkta rebverb och subbasar – och ett suveränt legato som sopar banan med flera av de stora. Men, undertecknad har som sagt långt kvar innan han övat klart, så det blir att fila på.
Det jag ser som min naturliga arena är melodierna och väl arrangerande teman som en eller annan faktiskt kanske kommer ihåg. Det finns så mycket välarrangerade stycken där arret är allt, och temat obefintligt, så lite krut på det kan kanske ge något:)
Vad gäller strukturen på just dessa 9 minuter är det som sagt en balansgång mellan kraftfulla, tydliga anslag och glesare, subtilare partier som långsamt kan ladda inför nästa starka tema eller passage. Stycket är planerat att delas i två delar och bilda ram till hela berättelsen, kanske blir tanken tydligare då:)

Vart tack för uttömmande kommentar och engagerat lyssnade!

MOMA

26

Det här är ju bra!

Låten som sådan är ett genuint hantverk som man tar till sig direkt. Men texten är en grej som man borde lyfta oftare - i synnerhet om de är så välskrivna och insiktsfulla tankar!

Mer sådant - om det är så här välgjort! Grattis Asti!

MOMA

27
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 16.04.2018, 16:39:47 »
Håller med Eddi, imponerande ^_^
Svår att kommentera dock, sitter bara och upptäcker nya detaljer vid varje lyssning. Första intrycket var väl "Sådär OK, skitsnygga sound och bra gjort men...".
Är nu inne på femte rundan tror jag och kan nu säga "fucking great".
Lite samma som med Tony Banks nyaste platta "5" jag köpte för en tid sen. Första intrycket var väl lite sådär att 5 poäng av 10 men nu är den uppe i en åtta redan. Din låt får mig defakto ställvis att tänka på just den skivan. Kan rekommendera... om inte för annat så för inspiration :D https://www.youtube.com/watch?v=NF69G7IkcBs

//Space

Varmt tack för kommentaren Space!

Jag hade faktiskt inte en aning om Mr Banks öden och äventyr på senare år, så man blir ju mäkta förvånad - det låter stundtals bra, om än aning aaaaaning melodifattigt:)
Man blir också mycket glad när någon tar sig för att lyssna fler gånger på ens alster och därmed "komma in i tänket bakom" – jag är fullt medveten att vissa delar är intensivare och mer fullmatade, medan andra delar är subtilare (flackare?), men tanken är att kontrasten ska bygga finalen etc etc (och ibland tänker man rätt ibland fel:) Själv är jag nöjd/stolt över melodin som bär variationerna, den har en styrka i sig själv och basstämmorna samverkar bra med övrigt arr. Vad jag däremot är fundersam över är mellanregistret och om det är dags att skala bort. Men jag fnular vidare även på det.
Har just inköpt en Icon Platform M+ för vassare expression, vibrato och volym - är det någon som har erfarenhet av den? (dags för installationskoma strax:)

Återigen - varmt tack för lyssning och bra kommentarer!

MOMA


28
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 10.04.2018, 15:14:03 »
Imponerande, vad använder du Alicia och Gold?
Man hör ju klart o tydligt vad du vill lämna till eftervärlden och Archibald Whim kommer att resa runt här fler ggr och gärna i flera teman. :D
Har inga direkta tips men hörde snubblingen på pianot som Asti också påpekade. Saknade lite intensiv pizzicato efter en tredjedel ca och undrar om det inte finns plats för lite stortrummor nånstans allt för dramatiken.

Tack för positiv respons!

Den här gången jobbade jag med Natives paket som har den del övrigt att önska. Det saknas bl a true legato mm. I helgen tog jag tag i saken och tog hem Cinema Studio Strings och Cinema Studio Solo Strings - som har det mesta man kan önska. Otrolig detaljkänsla och närvaro. (nu handlar det om att öva desto mer:)
Jobbar nu med en tyngre låt som uppföljande nr II (där finns utrymme för stortrummor:) . Hoppas få ordning på den inom överskådlig framtid!

Tack igen och ha det gott!

MOMA

29
Färdiga demon / SV: MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 07.04.2018, 18:45:14 »
Imponerande orkesterstycke med vackra valsteman! Väldigt fint arrangerat med bra dynamik och variation i framför allt orkestreringen.
Snyggt med det "svepande" pianot vid ca 47 sekunder! Vid 2:27/2:28 tycker jag mig höra ett litet "snubbel" på pianot,
men det är väl antagligen en finess jag inte begriper... :)
Snyggaste partiet för mig är det som startar vid ca 5:30 och varar ungefär 1,5 minuter därefter. Återhållsamt, vackert och melankoliskt.
Ljudbilden i stort känns en aning "komprimerad"/oklar. Har du fått gått ner på låg bitrate för att få plats med filen?
Efter första genomlyssningen var jag lite tveksam, men under den fjärde njöt jag bara och tyckte inte dom drygt 9 minuterna kändes det minsta utdraget!  :) Mycket fint!
Blir intressant att följa Archibald Whims fortsatta öden och äventyr!
/Asti


Tack för feedback!!

Jag har fått komprimera, men kunde ha gjort ett bättre jobb med det. Tror iof att den här typen av arrangemang bara klarar sig i en waw-fil (eller på en proffs-mastrard cd) så där ligger man lätt i lä:)
Pianot ska jag gå igenom en gång till, men det kanske är en finess som bara upphovsmannen uppskattar  :rolleyes:
Jag är faktiskt hedrad att du lyssnade mer än en gång på stycket, och utan att förhäva mig, så kanske det är en typ av musik som kräver mer än en lyssning för att få en chans?
Jag sitta och sliter med del II och det går sådär:) men på´t igen!

Tack för lyssning och kommentar Asti - du har både det egna materialet och örat som betyder något!

God helg!

MOMA

30
Färdiga demon / MOMA – Archibald Whim – The Prelude
« skrivet: 06.04.2018, 10:31:59 »
MOMA – Archibald Whim – The Prelude

Den första delen i sviten "Archibald Whims Unpredictable Journeys" – en mer eller mindre absurd historia om en lätt virrig Archibald och hans resa över jordklotet. Just nu pågår jobbet med del II i vild frenesi. Om du orkar igenom de dryga 9 minuter det kostar att ta sig igenom del I, så är uppslag och åsikter som vanligt varmt välkomna.

Ha det gott!

MOMA31
Färdiga demon / SV: MOMA – After the War
« skrivet: 14.01.2018, 20:25:36 »
Nice Moma,real nice.... får alla möjliga vibes från den myllan du (vi) stammar ifrån....Skulle kunna ha legat på den vita som sista spår ;) med eller utan melodyne ;)
Alltid nice att höra dina alster..

Allt gott karl  B)

Mange tack Karl! Trevligt att du gillade den, den är ju inte helt självklar i stil och arr:) Håller på att sätta sista pluggarna i den nya studion, har trasslat lite, men nu man på g igen:)

Ha det gott och lycka till med din egen produktion - mycket bra grejer där!

MOMA

32
Färdiga demon / SV: MOMA – After the War
« skrivet: 09.01.2018, 16:50:04 »
Fantastiskt vacker låt du fått till här! Gillar den proggfärgade (kanske snarare For the benefit ... på Sgt Pepper, älskar flirten i vilket fall)  början som kontrasterar så fint till resten av stycket. Produktionen sitter som en smäck och din röst likaså. Några saker jag tänkte på är att vid 103, mest, och vid 252 låter det lite falskt från pianot. Precis vid ackordbytet. Kan vara en stämföring som inte funkar riktigt där. Störde mig aningens aning på det. Tycker också att när stråket kommer vid 166 så ska det upp någon db för att stå ut lite. Kan bli lite jämntjockt på den instrumentala biten annars.
Gratulerar till en topplåt och skönt att din tinnitus är på bättringsvägen!
TobyTackar för bra kommentarer - kul att du gillade ansatsen! Jag ska gå in och rensa (och kika efter hänget på piano-pedalen du tog upp) Jag ska nog ställa nivåerna överlag - inte minst kika närmare på resan upp och ner på stråkarna. Det finns mer att göra (och att hämta) där.

Tack för relevanta kommentarer och tack för välgångsönskningen också:)

MOMA

33
Färdiga demon / SV: MOMA – After the War
« skrivet: 08.01.2018, 11:10:11 »
Fantastiskt finstämt och vackert! Kanske inga överraskande harmonigångar eller melodier,
men oj så snyggt!  :wub: Ljudbilden känns igen från "Why" och här fick man
en ny favorit! Sången sitter som en smäck och arret är lysande.
Om jag under pistolhot tvingas att klämma fram någon form av kritik, skulle
det möjligen vara att stråkarna ibland är lite för starka....? Grandios avslutning!
Glädjande att du trots tinnitusen kan börja göra musik igen! Du behövs på KR!
/Asti

Varmt tack för de värmande orden! Och inte minst när det kommer från dig:)
I grunden är detta en komposition som fanns uppe som skiss när bribed ant och jag jobbade som mest, men den kom aldrig till produktion då. Nu med nyskriven text byggde jag den kring ett enkelt piano, och sedan rekommenderade bribed ant ett nytt samplingsbibliotek – som bara måste testas. Och så blev det:)

lite mycket? Säkert. Och alla expressions mm sitter inte där de ska heller, men som övning var det kul och extremt engagerande.  Nu har hela studion byggts om under julen, med högre speed på datorn, ny keyboard med dedikerad skärm, komplete ultimate och MOTU ljud-kort. (ja där for alla ursäkter ut genom fönstret, så det är bara att bevisa att man har något att kommer med då:)

Tack för lyssnande och synpunkter - det uppskattas!

MOMA

34
Färdiga demon / MOMA – After the War
« skrivet: 06.12.2017, 12:17:47 »
After the War

Efter närmare ett år med påfrestande tinnitus klev jag in i studion igen. Och varligt har jag nu lagt ackorden på plats med ett arrangemang för stråkar i ett antal stämmor. Målet var en lugn, nästan "utplanad" stilla melankoli. Det slutade med tre olika orkester-bibliotek, stämmor upp och ner och eftersom jag är en dirigent med bristande pondus så gick de bananas nere i orkesterdiket.
Tankar och reflektioner emottages varmt!

MOMA

35
Färdiga demon / SV: MOMA – Crime & Punishment
« skrivet: 02.06.2017, 09:41:37 »
Härligt!
låter bra, kanske lite basfattigt och trumfattigt i volym. Men skön retro-feeling i det.

Tack aROCKER! Trevligt att du tyckte det var härligt. Och kanske skulle man kunna lyfta både bas och trummor ett par db, men som min tinnitus är nu så lär det inte bli någon ny mix. Tyvärr.

Men tack för uppmuntrade ord!

MOMA

Sidor: [1] 2 3 ... 18