Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nygren

Sidor: [1]
1
Samarbeten / SV: juleljud 2012?
« skrivet: 23.12.2011, 23:20:48 »
Jag har verkligen varit passiv här sen jag lämnade in min jullåt, och oj vad det har hänt grejer!

Angående namnet på artist/låt på sexan så är det: RadioAktiv Jul - Strul Kring Jul. Jag är bara en del av "bandet" (eller vad man nu ska kalla oss :p)

Mastringen hade vi problem med i ärlighetens namn. Vi lejde en ljudteknikstudent att sköta inspelning och mastring varav det sistnämnda inte ingår i utbildningen om man inte väljer en kurs i ämnet. Varför volymen blev så låg vet jag inte. Om någon är intresserad av att mastra om den så kan jag ordna fram allt material som behövs, bara dra ett pm!

Skitsnyggt skivomslag, och de låtar jag lyssnat på hittills är riktigt mysiga :)

//Nygren

2
Snabba svar / SV: Ljudbutik på Hawaii?
« skrivet: 21.12.2011, 16:08:26 »
Måste väl finnas en musikaffär i Piteå  :unsure:
Givetvis :) men SM7B kostar 3600kr i Sverige i kontrast till ca 2400kr i USA - 1200kr jag gärna sparar som student!

Hallå! Far min ska på semester över nyår till Hawaii och han har fått i uppdrag att köpa med sig en Shure SM7B åt mig, men jag har riktiga problem att hitta sådana butiker på Hawaii. Har någon koll på detta? Det är ju förhållandevis bråttom!

Mvh Linus

Dette er kanskje litt "slemt" av meg men... here goes:

http://lmgtfy.com/?q=music+stores+in+hawaii

Kanskje tilgomed kunne du bestille på en hvilken som helst amerikansk webshop og få det sendt til hotellet eller noe slikt?


Ring og spør han her:
http://www.easymusiccenter.com/brands/shure/

Eller de her:
http://www.goodguysmusic.com/

-Robert


Jag skall ringa easymusiccenter ikväll, deras öppettider matchar inte direkt mina vakettider  ^_^
Jag skriver någon rad när jag löst allt ifall någon annan skulle råka hamna i samma situation
Sen så googlade jag aldrig "music store" dumt nog, bara "audio store", "audio retail", "studio equipment" osv osv osv... Ibland går hissen inte hela vägen opp, ens på oss svenskar ;)

3
Snabba svar / Ljudbutik på Hawaii?
« skrivet: 20.12.2011, 14:21:50 »
Hallå! Far min ska på semester över nyår till Hawaii och han har fått i uppdrag att köpa med sig en Shure SM7B åt mig, men jag har riktiga problem att hitta sådana butiker på Hawaii. Har någon koll på detta? Det är ju förhållandevis bråttom!

Mvh Linus

4
Nyheter från världen / SV: Jullåtstävling på Julradio.se
« skrivet: 19.12.2011, 13:07:48 »
http://julradio.se/news.php?id=39

Fast länken verkar inte fungera.. Fast ser nu (kan ju vara bra att veta) att Ni verkar ha tillfälligt problem med servern...
Läs mer här: http://www.facebook.com/julradio
Vår serverplats drabbades av nätfel vilket resulterade i att sidan och streamen låg nere i 8 timmar ungefär, men nu är allt up and running igen :)

5
Nyheter från världen / Jullåtstävling på Julradio.se
« skrivet: 12.12.2011, 16:42:09 »
Hej!

Jag hoppar rakt på sak här utan diverse artighetsfraser :)

Julradio.se är en radio som bara är aktiv i december varje år och i år firar vi så mycket som 10 år. Enligt traditionen så har vi en jullåtstävling där lyssnare (eller olyssnare) får vara med och tävla genom att skicka in en egenproducerad jullåt. är man intresserad så finns mer information på länken nedan!

http://julradio.se/news.php?id=39

Lycka till och god jul!

//Linus Nygren

6
Mikrofoner / SV: ZOOM H1
« skrivet: 12.12.2011, 11:44:21 »
Jag köpte en ZOOM H4N i somras när jag skulle filma ett bröllop och använde den som separat ljudupptagning. Mycket trevlig liten manick men jag har dock inte testat H1.

Däremot har jag ingen användning av min H4N och har knappt använt den sedan bröllopet mer än för lite småtester (bl.a har jag spelat in gitarr och sång för att testa/lyssna men det bör tilläggas att jag inte är musiker av något slag utan gjorde det mest för att testa ljudet. Dessutom ett par intervjuer). Om du är intresserad så kan du få köpa den till ett fördelaktigt pris så att du hamnar någonstans mittemellan H1:ans pris och H4N:s kompetens :) Skicka ett PM om du är intresserad

Här visas lite vad den kan


//Linus

7
Samarbeten / SV: juleljud 2012?
« skrivet: 11.12.2011, 17:23:21 »
Mailat mitt bidrag!

8
Köpes / SM7B, Golden Age, ljudkort och mixer köpes
« skrivet: 05.12.2011, 16:34:48 »
Hej!

Stor tid har det blivit att uppdatera hemmastudion för radio- och voiceoverbruk. Det jag söker är:

- Shure SM7B
- ASUS Xonar D1/D2/ST eller annat ljudkort med PCI-sockel och ASIO 2.0-stöd
- Golden Age Pre-73 MkII
- Golden Age EQ73
- Golden Age Comp-54
- Mixer av god kvalitet med 4-6 XLR-ingångar i stil med Behringer Xenyx 1204/1222, förslag mottages!

Skriv ditt pris så hör jag av mig.

Mvh Linus

9
Samarbeten / SV: juleljud 2012?
« skrivet: 03.12.2011, 04:36:53 »
Det är klart att vi ska hålla på traditionen, särskilt till Jul.

Första låten är ju redan här. Vi gör väl som förra året och lägger upp låtarna i denna tråd, eller om TsMalmbe skapar en egen tråd för årets jullåtar.

Jag ställer upp som Moderator för tråden Juleljud 2012 och uppmanar "kollegorna" att skapa och skicka in sina bidrag via den.
Min tid är begränsad fram till "dan före dan". En förutsättning är därför att slutredigering/mastring sker i mellandagarna för att vara klar till nyårsafton. Men den som inte kan tåla sig till dess, kan ju alltid hämta materialet här och "mastra" ihop en CD innan dess.

Mitt förslag till agenda skulle sålunda se ut såsom följande:
- Bidrag insändes senast den 20/12
- Juleljudslistan finns tillgänglig (under Juleljud 2012-tråden) den 22/12
- Spellistan redigerad och klar till den 31/12

Vad sägs?

Klockrent! Jag skickar en mp3-fil med våran låt på valfritt sätt :)

10
Ljudkort / SV: Konnekt 6
« skrivet: 02.12.2011, 20:07:42 »
Själv har jag INTE bra erfarentheter av detta kort. :( Köpte i lördags och har spenderat kanske 8h med att försöka få det att funka. Det blir drop-outs och knastrigt/distat ljud och jag har tamejtusan testat allt för att få det att funka. Testat olika kablar, uppdaterat firmware+drivisar, ställt upp IRQ-prioriteten för FW-porten m.m.

Min misstanke är att FW-porten i min dator är värdo, eller att någon annan device ligger i konflikt med den, men jag vet inte säkert. Det värsta är att jag inte kan få pengarna tillbaka eftersom plastomslaget som kortet låg i är upprivet. Den där annonsen på blocket är nu borttagen, men det kanske kommer en ny inom kort (från mig).

Verkar som det blir att gå tillbaka till USB-hörnan igen. :) Lutar mot ett Focusrite Scarlett 18i6 eller ett MOTU Audio Express. Kanske skapar en ny tråd om det. Förlåt att jag kapade tråden, ville bara skriva av min frustration lite.

Jag hade också oerhörda problem med mitt Konnekt 6. Använde det i 2010 MacBook Pro till broadcast/internetradio men fick det absolut inte att funka med mitt program (RadioPlanner) alls. Allt från bluescreens till att inget ljud kom in och dylika problem. Jag lämnade tillbaks det och just nu kör jag med mitt interna ljudkort, med medhörning direkt från mixern istället.

11
Samarbeten / SV: juleljud 2012?
« skrivet: 02.12.2011, 20:04:37 »
Vilken galet trevlig städad julvideo. Den sitter fint inför en stundande snöfattig jul i Lule.
Tack så mycket! Och jag kom precis in genom dörren efter besök i Luleå minsann :) videon är inspelad och producerad på LTU Musik/Mediehögskolan i Piteå.

12
Samarbeten / SV: juleljud 2012?
« skrivet: 02.12.2011, 11:48:15 »
Jag är väldigt ny här, men jag och 16 andra studenter producerade en julsång som släpptes igår. Den får gärna vara med om den som tar tag i det önskar!

Sidor: [1]