Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mats Alw

Sidor: [1]
1
Färdiga demon / MMA - All I really want
« skrivet: 01.05.2009, 13:44:27 »
LÅTNAMN: All I really want
ARTIST/GRUPP: MMA
GENRE: Rn'b
LÅTLÄNGD: 7.33
KOMPOSITÖR: MMA
PRODUCENT: MMA
EV. MEDVERKANDE: ---
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

2
Färdiga demon / MMA - Long lost love
« skrivet: 01.05.2009, 12:38:28 »
LÅTNAMN: Long lost love
ARTIST/GRUPP: MMA
GENRE: Soundtrack
LÅTLÄNGD: 6.07
KOMPOSITÖR: MMA
PRODUCENT: MMA
EV. MEDVERKANDE: ---
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

3
Färdiga demon / MMA - Back to the stoneage
« skrivet: 01.05.2009, 12:26:31 »
LÅTNAMN: Back to the stoneage
ARTIST/GRUPP: MMA
GENRE: Soundtrack (?)
LÅTLÄNGD: 8.35
KOMPOSITÖR: MMA
PRODUCENT: MMA
EV. MEDVERKANDE:---
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

4
Färdiga demon / SV: Örjan och Åsa - Spinning me around
« skrivet: 09.02.2009, 13:00:14 »
Ja, jisses..!

Det är svårt att hitta nåt att tillägga till alla fina reccar ni fått här ovan, men låten är ju verkligen försedd med hitpotential, men en hit som har mer tyngd än en massproducerad musikindustrihit! Det här har klass och personlighet! I det rent tekniska kan jag egentligen inte hitta nåt som är fel, men lite justeringar här och där, som i förslagen här ovan, kanske inte är så fel! Men, va fan...mycket bättre än så här kan inte en demo bli, detta är klart för radion!

Jepp!

MMA

5
Färdiga demon / MMA / If you want me
« skrivet: 09.02.2009, 12:47:53 »
LÅTNAMN:If you want me
ARTIST/GRUPP:MMA
GENRE:Chillout, kanske?
LÅTLÄNGD:6.27
KOMPOSITÖR:MMA / Mats Alw
PRODUCENT:MMA / Mats Alw
EV. MEDVERKANDE:---
INSPELNINGSÅR:2009
FORMAT:mp3

En låt med samplad sång. Samma textrad upprepas några gånger, och det hade väl varit lite roligare om jag hade kunnat sjunga själv och ha skrivit texten till. Men nu får det tjäna som en illustration till hur det skulle kunna låta med sång. Om låten platsar i genren chillout är jag osäker på, men ganska soft och tillbakalutad är den iaf!

6
Färdiga demon / SV: MMA / Yazzo
« skrivet: 07.02.2009, 12:56:01 »
Hej och tack för visat intresse! Jodå, trumpeten och allt det andra är samplat, all musik jag gör överhuvudtaget är samplad! Doch är det "riktiga" instrument du hör!

MMA / Mats

7
Färdiga demon / SV: MMA / Yazzo
« skrivet: 07.02.2009, 12:52:52 »
Hejsan! Tack för din fina rec av min låt "Yazzo"! Jag hade faktiskt lite problem med trummorna i den här låten, men jag tycker att det mer låter som om det fanns två trummisar i samma rum, men med helt olika pukor, virvlar och cymbaler. Jag för sökte så långt som möjligt att få dom att låte mera lika, men bättre än så här blev det inte! Sedan ska du veta, att all musik jag gör är samplad, från början till slut, men det är "riktiga" instrument som hörs!

MMA / Mats

8
Färdiga demon / SV: MMA / Yazzo
« skrivet: 06.02.2009, 11:53:30 »
Tack för din trevliga lilla rec av min låt "Yazzo"! Roligt att du gillade!

MMA / Mats

9
Färdiga demon / SV: MMA / Disco Volante
« skrivet: 06.02.2009, 11:44:10 »
Ja, du har nog rätt i att det skulle ha varit lite mer punch i bas/baskagge för att få kallas House! Anledningen till att jag placerade låten i den genren var, att samplingarna är hämtade ur en samling som har den benämningen. Kanske är det fel genre, jag har lite svårt att bedöma det, då jag aldrig har varit ute och klubbat. Men tack för din feedback! MMA / Mats

10
Färdiga demon / MMA / Yazzo
« skrivet: 06.02.2009, 11:27:51 »
LÅTNAMN: Yazzo
ARTIST/GRUPP:MMA
GENRE:Jazz
LÅTLÄNGD:5.23
KOMPOSITÖR:Mats Alw
PRODUCENT:Mats Alw
EV. MEDVERKANDE:---
INSPELNINGSÅR:2008
FORMAT:mp3

Ett litet försök att göra lite loungejazz med cocktailpartyfeeling. En låt som är ganska konventionell, men som tassar fram på mjuka tassar...

11
Färdiga demon / SV: Guran Hey radio
« skrivet: 02.02.2009, 14:09:15 »
Jag gillar leken med effektljuden i introt och outrot, det ger en speciell inramning. I början visste jag inte vad som skulle komma därnäst, men blev överraskad av din snygga och ösiga gitarrock. Känns lite John McLaughlin eller Jeff Beck, för att ta till några gamla storheter på gitarr! Förmodar att du spelar allt själv, och det gör du i så fall med den äran! Mycket snyggt och rockigt! Fint att du låter trummor och bas få utrymme, något jag ibland saknar i gitarrbaserad rock! Låten är alldeles lagom lång, och som sagt, det svänger grymt! Fortsätt så!
Kom väldigt gärna in på min sida och lyssna och tyck! I dagsläget (0202) har jag tre låtar upplagda; "I tried (almost died)", "Dreaming" och "Disco Volante"! Välkommen! MMA / Mats

12
Jag gillar den experimentella tanken bakom det här stycket, jag gör också musik som är till stor del experiment. Det behövs att några artister tänjer på gränserna och provar sig fram. Just det här stycket är alldeles för långt, det händer inte så värst mycket, teman återkommer regelbundet och man har liksom hört det förut, känns det som. För att ro iland en sån här bamsing till låt, vill det till att man garnerar och utsmyckar det ordentligt för att hålla lyssnaren på tå. Det är drömskt och svävande, avslappnande och rofyllt. Däremot - det som verkligen stör mig ("What grinds my gears", citat från Peter Griffin, Family guy) - är, att ljudbilden är så splittrad att man nästan får en känsla av att lyssna till två parallella monokanaler! I mitten finns en försynt bas och lite atmoljud, men i vardera örat spritter syntharna igång utan att verka ha kontakt med varandra! Ljudbilden är strikt vänster-höger, och det är inte bra! Föreslår en nerkortning av stycket och att få en mer sammansatt ljudbild! Då skulle stycket sitta som en käftsmäll! Huvudsakligen tycker jag att detta (trots gnället!) är skitbra! Lite hyfs och ans saknas - That's it!
Vore kul att få feedback från er/dig på min experimentella låt "I tried (almost died)" eller min senast upplagda "Disco Volante"! Välkomna!

13
En ganska intetsägande låt som är lite taffligt proddad och arrad. Ljudet är murrigt och odistinkt, trummorna står i rummet bredvid och basen är så otydligt brummande att det stör. Annars - sången låter fint men helheten är inte särskilt lyckad. Får man föreslå en ny mixning där framförallt rytmsektionen får lite mer omsorg. Låten som sådan, själva melodin, låter riktigt fint, så en remix skulle kunna vara det som saknas! MMA / Mats

14
Färdiga demon / MMA / Disco Volante
« skrivet: 02.02.2009, 12:45:57 »
LÅTNAMN: Disco Volante
ARTIST/GRUPP: MMA
GENRE: Acid house
LÅTLÄNGD: 6.58
KOMPOSITÖR: MMA / Mats Alw
PRODUCENT: MMA / Mats Alw
EV. MEDVERKANDE: ---
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

En skönt pumpande låt som flippar ut mot slutet.

15
Färdiga demon / MMA / "Dreaming"
« skrivet: 27.01.2009, 14:18:33 »
LÅTNAMN: Dreaming
ARTIST/GRUPP: MMA
GENRE: Chillout
LÅTLÄNGD: 7.38
KOMPOSITÖR: Mats Alw
PRODUCENT: Mats Alw
EV. MEDVERKANDE ---
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

En lite flummig komposition, mest ett experiment (gillar sånt!) med en del mäktiga ljud och samplade viskningar. Kanske lite lång, men vem vill ha korta drömmar?!

16
Färdiga demon / SV: Örjan och Åsa - One wish
« skrivet: 27.01.2009, 14:03:17 »
Hallå! Stort plus för den snygga produktionen och arret. Lite minus för att låten inte riktigt lyfter, det saknas en liten stegring som skulle sätta mer personlig prägel på stycket. Annars är instrumenteringen, soundet och sångrösterna kanonfina! Som någon skrev: Det sätter sig som tuggummi i huvudet, refrängen är verkligen trallvänlig och småputtrigt hookig! Fint! MMA / Mats

17
Färdiga demon / MMA / I tried (almost died)
« skrivet: 25.01.2009, 15:37:21 »
LÅTNAMN: I tried (almost died)
ARTIST/GRUPP:MMA
GENRE:Chillout/Ambience
LÅTLÄNGD:6,21
KOMPOSITÖR:MMA / Mats Alw
PRODUCENT:MMA / Mats Alw
EV.MEDVERKANDE:---
INSPELNINGSÅR:2009
FORMAT:mp3
OMSLAG:

En lite drömsk och svävande låt med mycket rymd, pads och svepande ljud. Lugn och ro...

Sidor: [1]