Kontrollrummet

Demoforumet => Halvfärdiga demon => Ämnet startat av: slaptap skrivet 02.11.2019, 17:12:41

Titel: slaptap - track 7
Skrivet av: slaptap skrivet 02.11.2019, 17:12:41
Här är en liten pryl tagen ur ett större sammanhang som det pysslas med för närvarande. Elbasen är central som huvudinstrument utan att den för den skull ska vara allt för dominant. Trummor, elgitarr och sång får ses som komplement... ;)

Mixen ligger enbart på fyra kanaler varav tre är mono (elbas, elgitarr och sång) då upplägget är "back to basic" och "less is more". Det ställer lite krav på nivåer då effekter får stå för stereobilden (i realiteten mono deluxe!). Jag tror inte att något sticker ut för mycket...  :unsure:

I huvudsak mixad i AKG K99or (tydlig botten) och referenslysnad i K44or (bra mid) och nEar05or (tydlig diskant). Ny version upplagd som MP3 320 kbps LAME. Saknas det något (botten, mid, diskant)? Ligger mixen jämnt i öronen?  :)

edit: Låt borttagen för vidare bearbetning
Titel: SV: slaptap - track 7
Skrivet av: Eddi skrivet 02.11.2019, 18:18:35
Är du bassist i grund o botten? Jo men med de förutsättningarna som du sa så funkar detta tycker att både guror och trummor funkar även det men jag saknade kicken (kan vara min SamsungTV som filtrerar). Hade jag haft det här på bordet så skulle jag nog ha väldigt svårt för att inte slänga in en synth på miden, men det är jag det. Rock on :D
Titel: SV: slaptap - track 7
Skrivet av: Gurano skrivet 03.11.2019, 12:07:15
Har svårt att höra vad som sjungs. Har personligen lite svårt för ditt basljud men det ska säkert vara så, men jag skulle skulle nog ha sänkt den ett liitet snäpp - åtminstone på några ställen
Titel: SV: slaptap - track 7
Skrivet av: slaptap skrivet 04.11.2019, 22:45:28
Väl lyssnat!  ^_^

Stort tack Eddi och Gurano för lån av era observanta öron!  :)

Era värdefulla synpunkter har mottagits med stor behållning och resulterat i ett flertal nivåjusteringar i mixen. En ny sådan är upplagd i första inlägget för ytterligare konstruktiv kritik. Denna gång har jag dock bytt kodare från Fraunhofer till LAME.
Titel: SV: slaptap - track 7
Skrivet av: spacetrucker skrivet 05.11.2019, 09:35:56
Ja, vad kan man säga :unsure:,  i mina öron låter detta konstigt :lol:... men å andra sidan gillar jag konstig musik. Basljudet föll mig kanske inte riktigt på läppen men det är en smaksak... och basens tongångar är... hmm, överraskande. Låten kräver nog några lyssningar till tror jag.

//Space
Titel: SV: slaptap - track 7
Skrivet av: slaptap skrivet 09.11.2019, 08:49:16
Är du bassist i grund o botten?

Leadbassist faktiskt!  :)
Fixar även trummor och klaviatur. Hanterar motvilligt elgitarr om jag måste (inte mitt favoritinstrument)  <_<

... och basens tongångar är... hmm, överraskande.

En del jazzfusion-vinklingar...bl a den klassiska "Stanley Clarke-sliden" och det (o)trevliga lilla "sus(b5)" som överraskar med att leda dig vart som helst... ;)

Låten kräver nog några lyssningar till tror jag.

//Space

Lyssna på, Space...och tack för att du tog dig tid B)