Kontrollrummet

Mjukvara => Pro Tools => Ämnet startat av: zauron_87 skrivet 04.06.2011, 12:13:35

Titel: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: zauron_87 skrivet 04.06.2011, 12:13:35
Har en ganska simpel fråga.

Har under väldigt många år alltid kört Cubase
Nu är det så jag börjat tröttna en hel del på Cubase, när det gäller framför allt Redigering av trummor
Jag läst och tittat på när folk kör Pro tools,, och inom det området ska det vara grymt.

Frågan är till er ,

Tror ni det tar lång tid att lära om sig till pro tools
känns ju som att det är ju en då jävligt lika

Är det nån som gjort nått sådant tidigare gått över.
Va kände ni va det svåraste och problem ni lixom stöter på vägen.

Förlåt för en basic fråga men är lite sådär tveksam om man ska lägga 5000 på ps9 elr om man eventuellt ska uppgradera sig till cubase 6
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: Clemens skrivet 04.06.2011, 12:59:13
Ja..kör ju själv cubase 5 och blev tvungen att köra logic på mac under en tid, men har man tänket från cubase tex så hittar man rätt. Ingen jättegrej tyckte jag, men tar lite tid innan man får lite flow...kanske inte svar på frågan direkt men alla musikprogram är ju uppbyggda ungefär på samma sätt... :)
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: Wernborg skrivet 04.06.2011, 15:22:37
Eller Reaper för en billigare penning.
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: zauron_87 skrivet 05.06.2011, 11:27:17
Ja..kör ju själv cubase 5 och blev tvungen att köra logic på mac under en tid, men har man tänket från cubase tex så hittar man rätt. Ingen jättegrej tyckte jag, men tar lite tid innan man får lite flow...kanske inte svar på frågan direkt men alla musikprogram är ju uppbyggda ungefär på samma sätt... :)

Precis så jag tänker med :)
Eller Reaper för en billigare penning.

Nej tack inte Reaper.
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: Odrörir skrivet 05.06.2011, 12:01:59
Det bästa och snabbaste sättet att lära sig en DAW är att införskaffa videos som förklarar allt och ger en hel del tips som man inte har tänkt på. ASK har ju en del, tex: https://www.askvideo.com/index.php?cPath=95  Visserligen lär man sig nog ganska fort ändå om man kan en DAW men det finns ju alltid saker som är lite annorlunda och tar tid och säkert kommer att tycka att vissa saker var lättare i Cubase. Finns ju alltid saker som är smidigare och mindre smidigare i varje DAW. Tänkte själv ett tag byta men äh, man kan ju Cubase och tänker uppgradera från Studio 4 till C6 i höst någon gång. En del saker har ju blivit bättre i senaste versionen. Bara en sak som att det ska gå fortare starta upp projekt i C6. Men om du vill byta så gör det.
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: zauron_87 skrivet 05.06.2011, 13:36:18
Det bästa och snabbaste sättet att lära sig en DAW är att införskaffa videos som förklarar allt och ger en hel del tips som man inte har tänkt på. ASK har ju en del, tex: https://www.askvideo.com/index.php?cPath=95  Visserligen lär man sig nog ganska fort ändå om man kan en DAW men det finns ju alltid saker som är lite annorlunda och tar tid och säkert kommer att tycka att vissa saker var lättare i Cubase. Finns ju alltid saker som är smidigare och mindre smidigare i varje DAW. Tänkte själv ett tag byta men äh, man kan ju Cubase och tänker uppgradera från Studio 4 till C6 i höst någon gång. En del saker har ju blivit bättre i senaste versionen. Bara en sak som att det ska gå fortare starta upp projekt i C6. Men om du vill byta så gör det.

Jo vet att c6 har en hel del förbättringar. men just redigering av trummor  tycker jag pro tools verkar köar över cubase med längder

Och jag jag spelar in väldigt mkt band och det är ofta mkt jobb med klippning av just trummor.
Och det är det som är stora grejjen
pluss att jag ska antagligen sitta i en studio nu till hösten med pro tools hd system och ett ssl bord  :wub:
Så tänkte jag förbereda mig o köpa 9an här i sommar till min egna studio
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: Hägge@Clonework skrivet 05.06.2011, 15:19:36
Jag hoppade över från sx3 till ProTools för en tid sedan och stötte inte på några större problem. Mixer templates och vissa andra saker fungerar lite annorlunda. Editerings funktionera i PT tycker jag e lite bätre. Inte för att det blir mycket att editera i min studio när jag kör de mesta live och i samma rum. O så förväntar jag ju mig att de som vill banda in här kan spela   ;).

Hägge
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: zauron_87 skrivet 05.06.2011, 16:33:23
Jag hoppade över från sx3 till ProTools för en tid sedan och stötte inte på några större problem. Mixer templates och vissa andra saker fungerar lite annorlunda. Editerings funktionera i PT tycker jag e lite bätre. Inte för att det blir mycket att editera i min studio när jag kör de mesta live och i samma rum. O så förväntar jag ju mig att de som vill banda in här kan spela   ;).

Hägge

Låter najs .

Jo men jag spelar in allt från Demo band till mer professionella och metal musiken specielt som jag oftast får jobb att spela in där ska trummisarna helst vara maskin tajta idag. Och det finns det fan ingen som är om man typ inte heter Thomas Haake typ :P
Titel: SV: gå över från Cubase 5 till Pro Tools 9 Svårt ?
Skrivet av: Odrörir skrivet 05.06.2011, 23:57:48
Ja nä ska man editera en massa wavfiler så är nog då PT att föredra. Ska vara lite bättre på det vad jag har förstått. Antar att alla andra DAWs har knappat in på det men kanske PT är fortfarande bäst på det och det kan ju vara fördel med PT om du har studio och spelar in andra band. Är man hemmapulare som mig och bara lajnar så räcker Cubase gott och väl. :)