Kontrollrummet

Studiohårdvara => Datorer och Internet => Operativsystem => Ämnet startat av: Emulator skrivet 09.02.2009, 17:18:34

Titel: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: Emulator skrivet 09.02.2009, 17:18:34
Hejhopp!

Tittar på ny dator (sen ett år tebax, jaja ;) ) och funderar på en macpro eller en iMac. Funderar om jag som "safe" skulle skaffa mig en Mbox o PT8 till mac när ja ändå fixar nytt ljudkort. Osso Logic förståss, för det har jag tänkt att jag nog skall byta till vad det lider. (hela grejen med att skaffa mac)

Helst vill man ju inte bara dumpa allt gammalt gödsel man har på hårddisken, så nu undrar jag:

Reasons *.rsn och ProTools projekt, samt rason refill: Kan man flytta dessa mellan mac o PC ?
Titel: SV: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: david.roennlund skrivet 09.02.2009, 17:53:52
Hejhopp!

Tittar på ny dator (sen ett år tebax, jaja ;) ) och funderar på en macpro eller en iMac. Funderar om jag som "safe" skulle skaffa mig en Mbox o PT8 till mac när ja ändå fixar nytt ljudkort. Osso Logic förståss, för det har jag tänkt att jag nog skall byta till vad det lider. (hela grejen med att skaffa mac)

Helst vill man ju inte bara dumpa allt gammalt gödsel man har på hårddisken, så nu undrar jag:

Reasons *.rsn och ProTools projekt, samt rason refill: Kan man flytta dessa mellan mac o PC ?
'


som jag har førstått det så ska det funka bra :)

(men har ingen reel fakta att grunda detta på ....)
Titel: SV: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: Emulator skrivet 10.02.2009, 17:46:12
om det är så som du säger är det ju klockrent :D


...men det vore fint om någon visste :)
Titel: SV: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: Moist skrivet 10.02.2009, 21:31:39
Jag har fått PT-projekt från mac (kör pc själv) när jag ska remixa... vissa gånger har det funkat klockrent och vissa inte...
Titel: SV: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: Emulator skrivet 10.02.2009, 21:55:58
aah, underbart! Då finns det hopp!

:D
Titel: SV: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: flintan skrivet 10.02.2009, 23:00:21
Jag kan svara för att protools filer funkar bra att flytta mellan. Men som någon sa så kan det vara strul med mac-->pc, har dock aldrig varit med om att någon fil eller filformat skapat på pc inte har kunnat läsas i mac..
Titel: SV: Kan jag använda protools o reasonfiler skapade på pc med mac?
Skrivet av: Emulator skrivet 11.02.2009, 17:42:32
hurra :) då blir ju valet lite enklare :)