Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - KaptenGnissel

Sidor: 1
1
Medlemmar / Kapten Gnissel - Ohoj musikintresserade människor
« skrivet: 11.10.2007, 22:02:48 »
Hej Go'vänner! B)

ÄR en rock- och bluestokig kille som börjar få lite gråa hår. Dock är det inget fel på barnasinnet och musikintresset. Det blir man nog aldrig för gammal för. Har spelat i olika hobbybandskonstellationer sedan 1982. Gigar fortfarande ibland - mest på MC/Raggarklubbar då det är helt rätt publik att spela för. Skitkul!

Började för ett tag sedan intressera mig för studioarbete och började bygga upp en hemmastudio. Den lär väl aldrig bli helt färdig antar jag ... haha   :lol:. Eftersom jag tyvärr också är pryltokig (ja - jag erkänner det utan omsvep numera) blir det dessutom dyrt  :P.

Nyckelprylar i studion:
- Tracktion 3 ultimate bundle       (Grym, enkel o billig DAW programvara)
- Behringer Xenyx 1222 mixer
- Focusrite Saffire
- Tannoy Reveal närfältsmonitorer
- Samson Servo 120 studioslutsteg
- Behringer MIC2200 micpreamp
- Behringer MDX2200 Dynamics processor
- SP B1 mic

Gör ingen egen musik men gör egna tolkningar på andras material (än så länge iaf). Jag får anse mig vara tämligen novis på studioarbete då det är stor skillnad att ställa ett ljud när man gigar ute och att göra detsamma i en studio. Dessutom tillkommer ju mixning och mastring som är en hel vetenskap för sig. Har lite tidningar och artiklar som får fungera som referensmaterial och "how-to" när jag inte riktigt vet vad göra.
Inlärningskurvan är rätt brant - åtminstone nu i början - men det är väldigt kul. Tålamod, tålamod...

Kommer inte på något mera i brådrasket - Vi hörs!

Sidor: 1