Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bribedant

Sidor: 1 ... 32 33 34 35 36 37
1226
Studio, produktion och övrigt / SV: Vem har en Roland D-50?
« skrivet: 18.04.2010, 02:04:41 »
Känner en studioägare i usa via ett annat forum. Studion var i desperat behov av ett speciell D50 sound som pad över en produktion de höll på med. Han mailade midifil som jag renderade med rätt sound och ftp'ade över. Hoppas det blir en worldwide hit så jag får höra min gamla D50a i radion  :lol:

1227
Studio, produktion och övrigt / SV: Vem har en Roland D-50?
« skrivet: 18.04.2010, 00:47:42 »
Jo den står här och lyser. PM'ade dig men vetefan om det funkar.

1228
Måste väl nämna ANTRESS MODERN PLUGINS eftersom jag har använder dem då och då.

Typ: VST
Namn: ANTRESS MODERN PLUGINS
Beskrivning: Kompressorer, eq, reverb amp sim. Pluggarna har rejält med egen karaktär ibland (= färgar ljudet) men somliga av kompressorerna är riktigt ok på rätt ställe i en mix. Påstår sig simulera olika typer av klassisk hårdvara men det debatteras en del om detta på nätet. Kan dra en del cpu ibland.
Länk: http://antress.er-webs.com/

1229
Studio, produktion och övrigt / SV: Gratis Pluggar, VST
« skrivet: 06.04.2010, 05:07:22 »
Tackar!! För att ge lite detaljer menar jag på typ Van Halens Jump eller Europes Final Countdown såna typer av synthar..
Ta hem och testa SuperWave P8 från http://home.btconnect.com/christopherg/main.htm (sist på sidan)
Den kan fejka en Prophet synt rätt bra. Tror tillochmed att det finns en patch som heter 'Jump' i den.

1230
Studio, produktion och övrigt / SV: Gratis Pluggar, VST
« skrivet: 04.04.2010, 03:58:41 »
Jag har hållt på och samlat gratis pluggar och testat dem mot kommersiella produkter i åratal. Sparat och använder de som håller måttet i mina öron. Vill du ha en shoppinglista kan jag nog rabbla upp ett gäng vst vsti pluggar i olika kategorier men det är rätt enkelt att googla upp det erkänt bra pluggarna själv. Nästan aldrig hittar jag någon gratis plugg som låter direkt skit, om den inte är gjord för att göra just det. En skillnad mellan köp och gratispluggarna är att gratispluggar ofta  äter mer cpu än köppluggarna när de får göra samma jobb. Speciellt om de är gjorda i SynthEdit verkar det som. Mindre avancerad kodning helt enkelt.

1231
Studio, produktion och övrigt / SV: MixOFF - Tävling i mixning!
« skrivet: 26.03.2010, 18:25:12 »
Nu är även folk från GearSlutz, Studio forum, Logic pro forum, Logic help forum med och tävlar.
:lol: snöbollseffekten. Jag är med. Får nästan aldrig jobba med sån här musik annars. Man kan göra lite som man vill sa du, hm...

1232
Studio, produktion och övrigt / SV: MixOFF - Tävling i mixning!
« skrivet: 25.03.2010, 00:25:53 »
Trummisen är 14!  :blink:
Jäkligt bra lirat av ett gäng 16 åringar måste jag säga.

1233
Det andra stereoparet kopplar jag sen till min Hifi förstärkare och hifi högtalare som färgar ljudet så som man själv vill.
Intresssant, hur bär du dig åt för att få hifi stärkaren/högtalarna att färga ljudet som du själv vill? Och vad är det för färgning du vill ha?
                                                    Jag antar att man köpt  sina hifi prylar för att man gillar ljudet i just den stärkaren och just dom högtalarna osv. Således e väl ljudet färgat så som man själv vill ha det, efter sina egna ljudideal. Man har antagligen en eq eller andra ljudkontroller där man ytterligare kan färga ljudet så som man själv tycker det passar musiken.  Eller...........
Det är nog ditt "eller..." som stämmer bättre. Som gamal hifi geek så har jag alltid handlat mina grejer utifrån frånvaro av färgning av ljudet. High fidelity, hög trobarhet du vet. Ljudet är inte färgat som jag vill ha det utan så ofärgat som budgeten tillåter. Eq t.ex, har man behov av att eq'a sin stereo har den antagligen misslyckats med att reproducera musiken som artisten tänkt den skulle låta. Ditt resonemang färga ljudet så som man själv tycker det passar musiken är lite bakfram för mig.

Men i.o för sig finns det skitproduktioner också. Jag lyssnade för inte så länge sedan till en svensk jazz cd från tidigt 90 tal (nån av de där brudarna som sjunger jazz) och den var nog proddad en halvdöv 90 åring. Så mycket diskant och oljud över 10khz har jag aldrig hört på en cd tidigare. En riktig dålig produktion Bra nära jag slog av eq bypass'en där.  ;)

1234
Det andra stereoparet kopplar jag sen till min Hifi förstärkare och hifi högtalare som färgar ljudet så som man själv vill.
Intresssant, hur bär du dig åt för att få hifi stärkaren/högtalarna att färga ljudet som du själv vill? Och vad är det för färgning du vill ha?

1235
Studio, produktion och övrigt / SV: Det här med Limitering???
« skrivet: 20.03.2010, 18:02:50 »
huga... RMS under -9dB.

mina öron trivs bäst när det ligger mellan -15dB - -20dB.
har väl förlyssnat mig på vinyl...
mmm, jag med. Samt att man har en jvla massa plats för dynamik. Tror att runt i -10 - 12 db rms brukar popmusik vara hyfsat tät och "ljudlig". - 6 db rms låter ok?, haha tror inte det.
Kolla kritiken om Metallica's Death Magnetic. Finns end del kul youtubes vids om deras idiot mastring på runt -6 db rms.

1236
Studio, produktion och övrigt / SV: Det här med Limitering???
« skrivet: 20.03.2010, 16:34:00 »
Ni diskuterar två helt skilda saker.
Det handlar om RMS vs. headroom.
Mixa "stark" är inget begrepp som kan tolkas lika av alla.

1237
Studio, produktion och övrigt / SV: Det här med Limitering???
« skrivet: 19.03.2010, 21:25:47 »
För mig e de självklart att man inte alltid använder all headroom när man mixar eller mastrar. En mix kan alltid bli för stark för sin genre eller det sound man försöker nå. Att konsekvent utgå ifrån att göra allting så starkt/stort (utan dist) som möjligt begränsar kraftigt den palett du har som mixare.

Själv användet jag massey L2007.
Ja där ser man hur olika folk jobbar.
Jag har inga problem med att alltid försöka utnyttja fulla headroom'et vid 24 bit inspelning och mix aven om så bara är en vaggvisa på blockföljt. Dels för att ha så bra signal/noise ratio som möjligt och dels att det ÖKAR den dynamiska palett jag har att jobba med i en mix. Samt att det är 'good practice' att ha en ordentlig signal nivå. Detta har hängt med sedan tape eran och var väl viktigare då än nu i.o.för sig. Påståendet Att konsekvent utgå ifrån att göra allting så starkt/stort (utan dist) som möjligt begränsar kraftigt den palett du har som mixare. får du nog utveckla lite mer.
Nivåsättningen track för track på ett album eller en batch låtar görs enligt min mening bäst vid mastering då man har en samlat överblick av materialet och individuella låtars uppfattade volym.

1238
Studio, produktion och övrigt / SV: Det här med Limitering???
« skrivet: 19.03.2010, 02:40:30 »
(Nu kommer skrytet) I min senaste version av 20 million people, trycks mina toppar ner max -0.5 db på limitern. Kan enkelt öka volymen ytterligare några decibel utan att ljudet försämras. Men då blir mixen för stark :) Låter dock fortfarande "bra"
Först gången jag hör det, "mixen blir för stark". Hur menar du då? I jämförelse med vad?
Om du har headroom mellan topparna och nollan, tänker du inte utnyttja detta?

en mix kan inte bli FÖR stark.
Den kan bli för odynamisk, men inte för stark, vem vill inte göra den högsta jävla mixen folk någonsin hört?

har aldrig gillat Kjaerhus.. alla hyllar denna limiter som fasen.. fattar inte varför, tycker både Elephant och Sonnox Limiter gör bättre jobb.

Alla limiters gör väl samma jobb. En del gör det mer transparent än andra. Kjaerhus t.ex. Vad är det som gör att du tycker Elephant och Sonnor gör ett bättre jobb?

1239
Studio, produktion och övrigt / SV: Det här med Limitering???
« skrivet: 18.03.2010, 21:13:50 »
Jobba med kompression på individuella trax funkar bra för att få upp totalvolymen en hel del men tänk på att kompressorer brukar jobba för långsamt (attack time) för att fånga upp riktigt korta peak'ar. Det kan alltså sticka iväg peak'ar en massa db som gör att du aldrig kan höja total trycket i musiken utan att klippa dessa peak'ar. Där kommer limitern in. Om det är på main bussen eller i masterings situation spelar inte någon egentlig roll. Limiterns roll är att höja total volymen genom att begränsa topparna på ett 'snyggt' sätt. Limitern i sig ska inte höras, bara verka. Trycket i musiken, att det låter högt och tätt händer i mixen, det är där jobbet bör göras. Och det är ju inte alltid lätt. Ett hantverk. Själv tycker jag musik med hög dynamik (lite lägre total volym) är roligare att lyssna till. Finns plattor jag skippa att köpa för att jag vet att jag kommer att ruttna på soundet. Dina mixar kanske mår bättre av att inte komma upp i samma volym som de referens plattor du syftar på. Spela lika högt? Volymkontrollen äger lyssnaren, inte de som mixat (maxat) CD'n.

Appropå kommersiella limiters så kan de låta väldigt olika. En del riktigt illa vid låga frekvenser. Kjaerhus Audio har en rätt avslöjande test på sin hemsida där de jämför sin mjukvarulimiter med andra 'noname' fabrikat. Jag har testat det själv mot Waves L2 och Kjaerhus har faktiskt mindre hyss för sig.

1240
Demolåtar / SV: Att inte mastra
« skrivet: 17.03.2010, 20:56:32 »
Skulle vara kul att höra hur olofd gör.
Jag kan kort beskriva hur jag fixar ett bättre RMS (volym) innan någon limiter eventuellt kommer in i bilden.
Om man kollar på en renderad mix finns det alltid ett (eller fler) ställen där mixen peak'ar. Ofta långt över de andra peak'arna. Kan vara en kick + basen + en vass konsonant från leaden som tajmar upp och samverkar till en peak som kan vara millisek (ohörbar i musiken) men ligga 3-6 db över andra toppar. Brukar vara enkelt att trolla bort genom att flytta något spår någon millisek eller helt enkelt sänka volymen kort med en envelope. I och med detta har man fått en mix som kan renderas 3-6 db högre utan att kompressor eller limiter varit inblandade. Sen kan man jaga vidare till nästa peak och få ytterligare RMS tryck utan articifiella hjälpmedel. Det här kan ses som överambitiöst men resultatet brukar göra det värt besväret för mig. Ju färre kompressorer och limiters jag behöver lyssna på desto bättre resultat rent musikaliskt i mina öron.
Sen finns det ju genres där soundet ska vara tätt och kompression hör till soundet.

Som jag ser det så är väl en av anledningarna till att mastra, är att få en så jämn produktion som möjligt på tex en CD- produktion... hur kommer du runt detta om du skippar masteringen?  Kul expriment!  :)

Skippa mastering helt skulle i alla fall inte jag göra men jag tror det är en bra idé att hålla masteringens ljudpåverkan till ett minimum. Eller som tipset jag fick en gång, behöver man eq’a mer än 3 db på något ställe är det bättre att gå tillbaka till mixen och fixa det där. Tankesättet fungerar ungefär på samma sätt med dynamiken i en mix.

1241
Demolåtar / SV: Att inte mastra
« skrivet: 17.03.2010, 01:05:28 »
Äntligen någon som tänkt utanför ramarna. Själv är jag såld på dynamisk musik. Gillar konceptet skarpt. Det blir drama i soundet om man släpper loss peak'arna.
Det är lite märkligt, inspelningsutrusting och slutanvändarnas grejer (stereo, hemmabio, nån grunka i fickan med lurar) har fått bättre och bättre dynamik sn/noise förhållande med tiden och den musik som släpps har hela tiden fått mindre dynamik istället för att utnyttja de resurser digital teknik tillhandahåller. Helt galet. Hmm , finns det ingen thumbsup smiley...

1242
Studio, produktion och övrigt / SV: Gratis mixar
« skrivet: 16.03.2010, 04:51:33 »
Du menar multitrack mixar antar jag. Jag vet att Nin har en sida http://www.ninremixes.com/multitracks.php
Multitrack files ger en massa träffar på google men mycket är "befriade filer" och hämtas via Rapidshit och torrents förstås.

1243
Studio, produktion och övrigt / SV: Supreme White Angel
« skrivet: 15.03.2010, 00:55:35 »
Aningen of topic men måste fråga, nattrea? Vilken butik?
Jag kan tänka mig springa dit och köpa en White Angel också om priset 4 lakan sjunker till 1,5.
Men då måste det vara en Stockholmsbutik...

1244
Kan testas så här.
Spela in något i en audio editor som kan fasvända audio fil. Vadsomhelst duger. Analog ut från cd spelaren t.ex. Gör en 'loopback' från ljudkortets ut till in (bra kort kabel). Spela upp det du samplade och samtidigt spela in det igen via loop back'en. Nivåerna måste vara identiska, alltså ingen gain eller reduced gain någonstans i loop'en. Resultatet är två audiofilet vara den ena gått en gång genom D/A omvandlaren.
Fasvänd en audiofil, Summera dem. 'Mix Paste' i Audition t.ex. Resultatet ska vara noll, en tyst audio fil. Kör en normalisering på denna så ser/hör man minsta avvikelse mella A/D - D/A delarna i ljudkortet. Dock kan yttre faktorer påverka, En lång loop back sladd av enkel kvalité som ligger nära en nätkabel. t.ex.

Resultatet brukar bli noll på moderna ljudkort. Lika bra signal ut som in alltså. Men man vet aldrig...

1245
Studio, produktion och övrigt / SV: Intonering
« skrivet: 10.03.2010, 05:28:58 »
Här är en video om stratasvajar som är sevärd. Trodde det var fejk först.

Kolla in resten av killens videos. Sevärt för gitarrister.

Ok, såg att det här redan fanns i en tidigare tråd. Äh, får ligga kvar ändå

1246
Om du ska köra native så tycker jag du borde spana in URS Classic console strip pro. Kan man inte göra bra mixar med den behöver man ingen kanalstrip :) Fast det är klart, om du är ute efter en mer visuell plugg med tydligare överblick så är trackplug säkert bättre på det planet.

http://www.ursplugins.com/ursStripPro.html

/Jon
URS'en är en riktigt bra channel strip men den är en cpu hog. Enkel test i min klena daw burk visar att 4 instanser av URS'en slukar 30% av mina cpu resurser. 4st Wave Art strippar ligger runt 8%. Så man får se upp om man som jag vill slänga på stripp pluggar på en mängd kanaler. Smakar det så kostar det (cpu cyklar)  ;)

Vad har du för dator?!  :D Och har du testat att öka latencyn vid mixning, det hjälper mycket.

/Jon
pentium 4 3ghz + 2 gig ram 32bit XP. Lite klent idag kanske. Tweak'at till max prestanda för daw. Kör lägsta möjliga dma buffer vid inspelning och max (2048 samples) vid mix. Jag ser rätt tydligt vilka pluggar som sätter sprätt på cpu'n. Kör Reaper ibland. Reaper, som jag gillar mer och mer, har en resursmätare som logga hur mycket cpu resurser varje plug och instans av plug använder. Rätt bra funktion.
Men som sagt URS strippen och för all del Waves SSL strippar är rätt krävande. Men det måste väl vara så om det ska hända nåt "under huven". Jag tror inte "tunga" pluggar käkar cpu i onödan, det pågår helt enkelt en hel del i de lite mer krävande vst pluggarna.

1247
Studio, produktion och övrigt / SV: XP på alldeles ny dator??
« skrivet: 09.03.2010, 21:51:19 »
Med "driva hela paketet" gissar jag du menar att det finns xp drivrutiner till hårdvaran i en nybyggd (?) pc. Det tror jag inte är något problem. Vid osäkerhet, kolla tillverkarens webb eller googla't.
Själv kör jag dual boot. För närvarande ett XP tweakat för musik och ett XP för alla annat. "Allt annat" partitionen kan naturligtvis vara Vista eller Win7. Jag kommer att lägga på Win 7 inom kort. Dual boot som sagt  B)

1248
Om du ska köra native så tycker jag du borde spana in URS Classic console strip pro. Kan man inte göra bra mixar med den behöver man ingen kanalstrip :) Fast det är klart, om du är ute efter en mer visuell plugg med tydligare överblick så är trackplug säkert bättre på det planet.

http://www.ursplugins.com/ursStripPro.html

/Jon
URS'en är en riktigt bra channel strip men den är en cpu hog. Enkel test i min klena daw burk visar att 4 instanser av URS'en slukar 30% av mina cpu resurser. 4st Wave Art strippar ligger runt 8%. Så man får se upp om man som jag vill slänga på stripp pluggar på en mängd kanaler. Smakar det så kostar det (cpu cyklar)  ;)

1249
Studio, produktion och övrigt / SV: Mac vs Pc
« skrivet: 06.03.2010, 23:18:25 »
hackintosh då? :)

Ja för den som har nerver av stål och vill ge sig in i pillträsket :)
Själv övergav jag PC just för att ägna mer tid åt att göra musik och inte
åt skruvande och pillande.

Ja precis..vill bara tuta och köra  :D
Risken är väl att det blir ett jäkla pillande och läsande i help files ett tag om man hoppar os från xp till osx. Om man är total newbie på mac. Själv skulle jag inte orka starta om med ett helt främmande os. Sen sticker jag ut hakan och påstår att det finns inget osx kan göra som inte xp/win7 (glöm vista) kan göra lika bra och dessutom billigare. Nån som kan kontra på det?

1250
Citera
Copy that
men
på ett spår sång, ett annat gtr, ett annat bas .. osv
Sången ska väl ha sina Gain, eq, kompression + annan smått och go signalbehandling
Gtr sina
osv
Har en kanalstrip plug en strip för varje instrument ? Eller kanske fler?
Jo, presets. Schyssta settings för i stort sett alla situationer (instrument) om det är en bra 'channel strip plugin'. Sen är det upp till var och en att ställa in soundet så det passar till det man håller på med. Over'n'out. Resten får du googla.  :P

1251
Ursäkta en idoit-fråga - men vad är en channel strip-plugin.
Vad gör den
Varför ska man ha den
Passar den i alla daw
?

Finns inga idiot frågor, bara idiot svar  :D
Kanalstrip plugin ska göra ungefär samma sak som en kanal på ett mixerbord.
Gain, eq'a, lägga på kompression + annan smått och go signalbehandling som man kan plussa på i den digitala världen. allt samlat i en plugg. Lägges med fördel på en insert. Finns en mäng olika strippar för olika plugin format och DAW's.

1252
+1 för Wave Arts trackplug 5. Neutral i soundet så den funkar till allt. Hyfsat lätt på cpu'n. Mitt förstaval till alla kanaler. Sen kan det ju hända jag vill ha ett annat sound på något trax och då kan det hända Wave Art's pluggen blir utbytt. Det enda som inte funkar riktigt bra i mina öron är De-esser'n.

1253
Oj vilken massa namedroppings. Skulle nog låta rätt skönt om somliga konstellationer ovan men jag frågar mig om det skulle bli någon musik skriven. Min egen supergrupp har redan funnits, Traveling Wilburys. Inga giganter på sina instrument men vilka låtskrivarresurer, hua. Kan inte komma på hur man skulle kunna plocka ihop något liknande band idag faktiskt. Tokai's förslag skulle nog bli rätt ok.

1254
Studio, produktion och övrigt / SV: Minneshanteringen i OSX
« skrivet: 06.03.2010, 19:17:27 »
Hmm..Går just i funderingar på att gå över till Mac o logic..främst för operativsystemet....
Börja om från ruta ett liksom... :D
Var ligger vinsten, alltså det som gör att du tycket det värt besvär och investering att byta till mac?

@Jonte. Inte meningen hijacka tråd. Kan inget om osx men det där låter som nån app har en minnesläcka, kapar åt sig minnesresurser som den sen inte släpper trots att den inte behöver minnet längre. Kan hända på pc iallafall.

1255
Studio, produktion och övrigt / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 27.02.2010, 00:40:34 »
  :wub:
Hmm, den där ar faktiskt inte helt fel här. Det bäst giggen/svängigaste repen har jag haft dagen efter en halv sån där. Man kan må pyton men är avslappnad och "reset-ad" på nåt sätt. Lirar bättre av nån anledning. Nån annan som har samma erfarenhet?

1256
Jag kör också one.com, Billiga 3 gig utrymme. Har haft en massa MP3'or där sen 05 som åkt upp och ned i ledingarna. Inga problem så långt. Dock så bemödade jag mig med att kika i deras Affärsvillkor.

Så här står det idag:
Affärsvillkor för One.com v05
1.1. Användning
Det är inte tillåtet att ha större mängder filer liggande för download eller visning utan föregående avtal med One.com.
Avsikten är inte att fungera som en extern hårddisk för lagring av data filer som zip, MP3, jpg, etc., utan som framvisnings- /försäljningsplats för både företag och privatpersoner. Undantag från detta är tjänster/produkter tillhandahållna av One.com och utvecklade specifikt för backup- och lagringsändamål såsom One.com's bildgalleritjänst.


Man kan hyra 3 gig på server'n men ska ge fan i att ha nåt liggandes och skräpa där. Oavsett vad det är  :lol:
Den där texten kan one.com tolka som det passar dem om det skulle behövas. Det är så man skriver bra avtal.

Hursomhelst, aldrig haft något problem med egna media filer på one. Det är nog texten ...utan som framvisnings- /försäljningsplats som är den viktiga här. Jag framvisar defenitivt alla MP3'or som ligger hos mig på one.com

1257
Are you talking to me???


Nu vet jag inte riktigt hur jag skall titulera dig Herr eller Fru/Fröken (?) Bridebant eftersom jag inte vet något om dig och det spelar egentligen ingen roll, jag är inte här för att vässa upp mig eller testa spydigheter eller svara på sådana om det nu förekommer sådana...hmmm...

Analog dist??? I mitt f.d. Trident S80 som dessutom var recappat och moddat av en mkt duktig man som tidigare var verksam här, så förekom så lite distorsion i signalkedjan som det bara var möjligt även knappt mätbart vilket var guld på så vis, detta är liksom vad man eftersträvar i bra prylar, både i hi-fi som studiogear naturligtvis!!!

Att påstå det du gör är att både förenkla och förvilla för de som inte har allt detta klart för sig eller eljest äro mindre kunniga inom elektroteknik, inte korrekt eller juste.
Sådana här kategoriska inlägg i upprepad form (ditt förra inlägg var ju enbart ett försök att förlöjliga mitt ordval filosofi etc) ses helt klart som oseriösa men du är givetvis välkommen att disputera vidare om du bara kan hålla dig lite mer sansad och faktabaserad vem du nu är...

Att skit in skit ut skulle vara adekvat i detta sammanhang låter mer som en floskel gripen ur luften ärligt talat och är ju något man talar om mer i musikaliska termer och möjligen i det avseendet att det aldrig går att rädda en skitinspelning (dvs en helfuckad tillklantad sådan på något orimligt vis) efteråt vid mix, men det har då inte med utrustningen att göra utan vad/vem som sitter bakom spakarna elementärt nog nest-ce-pas!!!

Att slutligen påstå att det inte går att trolla dit lite skön färg, dist eller whatever i DAW är rentav dumt och ignorant, hoppas jag har hjälpt dig lite på traven i alla fall*


Att all elektrisk signal som går genom elektronik blir "förvrängt" (engelska "distorted"). Vi snackar inte fyrkantsvåg här, det hoppas jag du förstå? Det står rätt lättbegripligt i kr Wiki'n här. Även S80'an har sin egen karaktär. Det hela är väl rätt enkelt, det finns väl ingen ljudmässig anledning att ens fundera på analog summering om det inte tillför något man eftersträvar. Möjligtvis att det är kul att dra i reglar. Det är en helt ok filosofi i så fall, Mr. Artrock. Jag må väl vara dum och ignorant då om jag tycker mig höra ett bättre resultat med bra analoga grejer först i linan till Cubase än att slänga på någon saturation plugg. Mesa Boogie vs. Amplitube, RØDE classic vs. Antares mik simulator. Skit in skit ut har naturligtvis till största delen med utrustningen att göra. Skit mik in, skit ljud ut. Han bakom spakarna har inte så mycket att säga till om i det fallet. Är du med?

1258
I MITT fall handlar extern summering alltså inte om att önska sig dist eftersom jag i huvudsak är stöpt i analog ljudteknik vilket jag trodde var underförstått...

Mr. Mr.Artrock, om du jobbat med analog utrustning känner du nog till (?) att det är distortion som får den ena analoga prylen att låta annorlunda (bättre el. sämre) än den ändra. Allt som förändrar eller adderar till en ursprunglig signal, hur subtilt det än är, är distortion. Och det är just denna färgning av signal som ska vara så åtråvärd att analog summering ens är ett ämne att diskutera.
Själv har jag den FILOSOFIN att skit in, skit ut. Den analoga färgningen funkar om den finns först i inspelningskedjan, vid källan. Att senare försöka 'värma upp' med digital signalbehandling och/eller summera analogt har inte kunnat ersätta bra analoga prylar före AD kretsen för mig. Det händer att jag kör en extern insert, skickar till nån kompressorburk och tillbaka men en vända ned på tape och tillbaka som drloop nämner vore rackarns intressant. Fan, skulle ha köpt Revoxbandar'n jag hade span på för några år sen.


1259
@ Bridebant: jag vet vad du menar med tilläggsdisthypen som i sig har blivit en smärre "nödvändighet" med den förlorade värmen/färgen som bra analog signalbehandling ger vid hand versus kall digital/exakthet i en ensam DAW etc...däremot handlar det inte om just denna dist när vi pratar om ren summeringsfilosofi*
Ok, berätta vad ren summeringsfilosofi består av förutom de hörbara skillnaderna mellan signal färgad av analog elektronik och digital summering. Blev intresserad när du gör filosofi av teknik.

Jag kan hålla med drloop om att jobba 'analogt' med musik sätter sin prägel på hur man gör jobbet. Ofta till fördel över resultatet från 'in the box'.

1260
Citatet but the recordings appear to lose quality when the computer is also asked to play back these files är på sätt och vis både bullshit och lite sant på samma gång. En digital summering i tillräckligt många bitar försämrar ingenting, tvärtom får man ut exakt det man bett om. En summering av utgående signaler. Om jag minns rätt är det bara FLStudio som inte gör (gjorde?) ett perfekt jobb när det gäller summera kanaler.

Vitsen med analog summering bör nog vara den analoga färgning (= adderad dist egentligen) som alla är så vana att höra så det har blivit ett måste för att vi/konsumenten ska acceptera soundet som bra.
Där av alla "warmth" pluggar (tubes, tapes, analog gear) simulatorer man vill vi ska tjacka till våra daw's. Analog summering blir inte tekniskt bättre men uppfattas som bättre i våra av amerikansk underhållningsindustri hjärntvättade huvuden  B)

Sidor: 1 ... 32 33 34 35 36 37