Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tsmalmbe

Sidor: 1 2 3 4 5
36
Om kontrollrummet.com / Beklagligt problem på forumet 12 dec
« skrivet: 12.12.2009, 15:40:10 »
Jag beklagar problemet på forumet som orsakade downtime. Det var ytterst pinsamt att automaterna som kontrollerar ifall forumet är uppe inte reagerade, så jag märkte det först under dagen. Problemet var en "knwon issue" i forumprogramvaran, som tydligen skall hända bara en gång på miljarden.

Att sådant idag.

37
Studio, produktion och övrigt / TC Reverb gratis i 72 timmar
« skrivet: 16.11.2009, 23:03:29 »
http://www.tcelectronic.com/freetcreverb.asp?link=button

38
http://www.primacoustic.com/australis.htm

Nu skall det bli av att skaffa två hörnabsorbenter. Frågan är, var får jag bäst bang/buck -ratio. Hur ska jag placera dem på riktigt? Framme i hörnen vid monitorerna, bak i rummet, på ena sidan (fram/bak), i takkanterna (i praktien skulle det då bli sidorna av rummet)? Eller har det ingen betydelse för de låga frekvenserna, blir de dämpade oberoende - i vilket fall jag kunde välja de hörnen som är lättast att fixa? Är det katastrof och obalans, ifall jag placerar ena vid takkanten på sidan och andra stående i ett hörn?





39
Studio, produktion och övrigt / Akustik - takmodul
« skrivet: 07.11.2009, 23:50:26 »
Ett snabbt samarbetsbygge blev en takmodul som sedan nästa dag blev en taklampa.

Trävaror etc. 50€
Lampserie 30€
Skivorna: donation (modell: paroc parafon)


Tom modul

Hörnförstärkning


Omålad inifrån


Omålad prototyp


Upphängningen


Elarbete


Elarbete


Elarbete


Elarbetet fixat


Färdigt monterat


Färdigt monterat


Färdigt monterat

40
Färdiga produktioner / tsmalmbe - Serenity (parts 1-5)
« skrivet: 29.10.2009, 00:27:27 »
LÅTNAMN: Serenity (parts -15)
ARTIST/GRUPP: tsmalmbe
GENRE: Progressiv Rock
LÅTLÄNGD: 14:14
KOMPOSITÖR: tsmalmbe
PRODUCENT: tsmalmbe
EV. MEDVERKANDE: n/a
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3
OMSLAG: http://www.kontrollrummet.com/forum/Themes/Musiconica/images/logo.jpg

Lägger upp det här monstret ifall det finns någon som inte ännu genomlevt denna kinesiska tortyr.

Projektet tog cirka 3 månader, och blev att wall-projekt i samband med festivalen. Före det sökte det form och motivation. Gitarrerna är inspelade under sommarsemestern med en Behringer VAMP3 och en Peavey Solo (batteridriven) uppmickad med en C391. Skrattet kom till en morgon klockan 5 efter en lång och intensiv session. Solona spelades in senare med samma setup, mot en första mix (stereospår). Alla gitarrer är spelade mot enkla AD-loopar i preproduktionsfasen. Under senare faser flyttade jag över till DKFH Superior och gjorde i pricnip för hand om alla trummor inklusive humanizing. Sångpartierna är inspelade i ett annat projekt, igen mot ett stereospår. Dels för att hålla focus, dels för att det var tekniskt nödvändigt. Symfoniska partierna är spelade för hand, icke kvantiserade och endast en par toner är korrigerade. Största delen av symfonierna kom till på första eller andra tagningen. Ingen övning. Texten skrevs tillika som sången spelades in. Mixningen var ett av de mest krävande projekten hittils.

Sammanlagda audiospår var ungefär 100. Trummorna gav 12 spår till. 4 stereospår kom ur Edirol Orchestral. En synth. allt mixades till 16 grupper, med 5 AUX-effekter. En hel del midispår. Sammanlagt ungefär 140 spår i projektet. Personligt rekord. En hel del körer och perkussioner delade spår, vilket krånglade till mixningen. Att separera ut alla detaljer på olika spår skulle ha lett till ett ofantligt mycket större antal spår.

Mikrofoner: C414, C391

Instrument:
Dubblade leadgitarrer + lite smått
3 sologitarrer (3 distinkta sound)
Stålsträngad akustisk
Banjolin
Basgitarr
Trummor
Sång
En spanjor vid namn Paco
En man med en megafon
En kastratkör
En tibetansk munk-kör
Backing vocals
En synth
Edirol Orchestral (bleckblås, träblås, stråkar, pukor)
Bongotrummor
Maracas
Tamburin
Hare-krishna -bjällror
Mässingsklocka
Munspel / Harmonica

Allt inspelat, arrangerat, komponerat och mixat av mig själv förstås.

pt 1. Serendipity
pt 2. Reality
pt 3. Serenity
pt 4. Apathy
pt 5. Clarity

Notis: jag har försökt jobbat på del 1, intron, men jag kommer ingen vart.
Notis2: ny master, bättre balans kring basen och lite mer tryck hoppas jag

[mp3=200,20,0,left]http://blog.studiomjau.com/wp-content/uploads/2009/11/Serenity-Parts-1-5.mp3[/mp3]

41
Dilemma. Jag har ett projekt, där jag spelat in en massa "på fältet". Projektet är nu flyttat till mixningsstudion där jag jobbat vidare. Nu har jag sedan spelat in en hel del spår "på fältet" igen. Jag har ställt volym, gjort klippaklistralimma och en massa annat på dessa ny inspelada spår. Ny skulle jag villa ha dessa spår, inklusive audio, importerade in i det andra projetet. Att exportera audio är inte ett alternativ, för jag måste kunna välja av tagningar som ligger på varann etc. De nysinpelade wav-filerna är säkerligen 40 till antal, så att manuellt placera in dem är inte heller ett alternativ.

Hur gå till väga? Kan man importera ett projekt till ett annat?

42
Om det finns frågor på förhand kring detta så är det ju fritt fram att ställa sådana också förstås.

43
Köpte en ny FW-kabel, men eftersom det endast fanns en 6-4 i affären blev det en sån, med en 4->6 adapter. Nu hittas inte ljudkortet (828 mk2). Är detta ett normalt problem? Motus technotes talar om 4 pin och 800 och att det skall fungera med olika kablar och adaptrar. Men nu är det inte så. Får väl åka till affären imorgon och köpe en 6-6, men skulle vara intressant med lite spekulation var det går fel med adaptern.

44
Färdiga produktioner / tsmalmbe - A Rodeo Story
« skrivet: 30.03.2009, 01:48:04 »
LÅTNAMN: A Rodeo Story
ARTIST/GRUPP: tsmalmbe
GENRE: Country
LÅTLÄNGD: 3.20
KOMPOSITÖR: tsmalmbe
PRODUCENT: tsmalmbe
EV. MEDVERKANDE: Arbetskompis på violin
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3
OMSLAG: http://www.kontrollrummet.com/forum/Themes/Musiconica/images/logo.jpg

Kryddad version av festivallåten. Spelad in med C-414 och C-391. Vispelvirveln är diskborste på bongo á la mahan-style. Lite torra frukter som perkussion. Och en massa text. Reverbet är analogt fjäderreverb + UAD Plate, och masterkompressorn är en Aphex Compellor Sony Oxford Inflator och en just-in-case limiter MPL-1 Kjaerhus på ändan.

45
Färdiga produktioner / tsmalmbe - Fighter Jets
« skrivet: 30.03.2009, 01:41:54 »
LÅTNAMN: Fighter Jets
ARTIST/GRUPP: tsmalmbe
GENRE: Electronica
LÅTLÄNGD: 3.20
KOMPOSITÖR: tsmalmbe
PRODUCENT: tsmalmbe
EV. MEDVERKANDE: -
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3
OMSLAG: http://www.kontrollrummet.com/forum/Themes/Musiconica/images/logo.jpg

- En sång. Ekvaliserad, komprimerad. Körd genom TC VoiceModeler och TC HS Intonator för att få det som ett instrument.
- En synth. En mörk pad som spelar 3 toner.
- En harmonika. Kryddad.


46
Om kontrollrummet.com / Taggande av demotrådar - hur fungerar det?
« skrivet: 08.03.2009, 18:22:17 »
Taggande av demotrådar - hur fungerar det?

Det vore bra om alla kunde titta in i sina nuvarande demotrådar och lägga till åtminstone en tag!

Ämnet kring kategorier för demon har diskuterats flere gånger. Nu kommer taggningssystemet. Detta är ett försök att få lite frivillig kategorisering. Upphovsmannen till tråden/låten kan ge upp till 10 "kategorier", helt valfritt för sin låt. Det kommer att finnas en skild sida med ett sk. "tagcloud" där alla kategorier (tags) kommer att synas. Ju flere låtar inom en kategori, desto bättre synlighet kommer kategorin att ha. En låt kan alltså både vara pop och numetaljazzpop om man så vill. Numetaljazzpop kommer sannolikt att få ganska lite synlighet, men pop kommer att få mera. Välj era taggar väl, och kolla gärna först tagclouden på http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?action=tags för att se vilka taggar som redan nu är i bruk. Länken till tagclouden finns också få framsidan, under "MediaCenter och senaste demolåtarna".

Observer att det kan löna sig att kika in på tagclouden FÖRE du taggar dina egna låtar för att kolla hurudana tags det redan nu finns. En massa liknande taggar som alla är lite olika skrivna ger inget lyft, endast en lång kategorilista. Försök undvika omskrivning av existerande tags, felskrivning och användning av ord/begrepp som inte är kategorier.


Catch22: Det finns tyvärr ingen möjlighet att begränsa taggandet till ENDAST demoavdelningarna, så detta är nu helt upp till er alla att använda taggarna rätt eller fel. I fall ni lagt ut taggar på andra trådar ombedes ni nu vänligen rensa bort dem. De gör ingen nytta, endast onytta i dagsläge. Tack!


Taggande fungerar såhär:

Då man startar ett nytt ämne

Du kan skriva in en lista på 10 ord (som blir dina tags). Dessa BÖR du separera med kommatecken.

Lägga till taggar i efterskott

På sista sidan av tråden, längst ner under senaste inlägget, finns det en länk som heter "Lägg till en tag". Klicka på den länken för att komma in på sidan där du i efterskott kan tagga. Vänligen uppmärksamma att denna sida bara kan ta emot EN tag i gången. Annars blir det fel.

Hur tar man bort en tag?

Taggarna syns på sista sidan av tråden, längst ner under senaste inlägget. EFter varje tag finns ett X - klicka där och taggen är puts väck.

47
Jag har jobbat lite på forumet igen. Jag skriver kort om ändringarna här under, om någon funktion behöver mera instruktioner så är det fritt fram att fråga. För vissa funktioner kan det vara att jag senare skriver egna instruktionstrådar.

Ha tålamod och rapportera problemen i denna tråd. Allt är testat, men det är bara så mycket en person kan göra anyway...

Off-Topic BBC-tag

Det finns en ny sk. offtopic-tag. Den är till för att lättare kunna sålla ut skitsnack bland seriösa trådar. OT-taggen kan också i framtiden användas av administratörer för att rensa inlägg i längre trådar som spårar ur.

[off-topic]På tal om det, så köpte jag ny deodorant idag.[/off-topic]

Och som kod ser det ut som följande:
Kodstycke: [Välj]
[off-topic]På tal om det, så köpte jag ny deodorant idag.[/off-topic]
Rate that topic

Varje tråd kan betygsättas. En tråd kan ha 0-5 stjärnor. Varje användare kan ge betyg och senare ändra sitt betyg. Betygsättningen finns som en knapp överst i varje ämne. Stjärnorna syns både i tråden och i listan över trådar.

OBS! Detta är INTE ett belöningssystem likt karman. Det är INTE meningen att man skall ge stjärnor baserat på någonting annat än det kvalitativa innehållet i tråden. Det enda undantaget är demoavdelningarna, där man bör och kan ge stjärnor baserat på innehållet i musiken som presenteras.

Användare i kategorin "nykomling" kan INTE dela ut betyg.

Betygssättningen kommer inte att fungera i alla underavdelningar, bara vissa.

Anti-Spam Verification Questions och Are You Human? Anti-Bot Check!

För att hindra robotar och spammare att registrera sig, har det lagts till vissa funktioner i registrationsprocessen som gör det svårare för robotar att bryta sig igenom.

Vid registreringen bör man svara på följande frågor:
- Vad är det för år i år?
- Det rätta svaret på denna fråga är: nej
- Vad är ett plus ett (skriv svar med siffror)?
- Vad är två plus två (skriv svar med bokstäver)?
- Lämna svarat på denna fråga tomt!

Dessutom bör man välja svar på följande fråga ur en drop-down:
Är du en riktig person? [Ja/Nej/Vet ej]

Påminn lurkarna som aldrig skriver att det nu är tid att skriva :)

För att påminna lurkarna som aldrig skriver och bara läser om att KR i själva verket inte är en privat klubb för inavlade ryggdunkare har jag lagt till en funktion som påminner... ja just om detta varje gång man läser. Det är inte frågon om någn stor irriterande flash, bare en enkel påminnelse man blir av med genom att skriva ett enda inlägg.

Patch 1.1.8

Säkerhetsuppdatering 1.1.8.

Tagging system för trådar

Ämnet kring kategorier för demon har diskuterats flere gånger. Nu kommer taggningssystemet (som säkert kommer att orsaka diskussion i sin tur). Men detta är vad vi försöker med nu. Upphovsmannen till tråden/låten kan ge upp till 10 "kategorier", helt valfritt för sin låt. Det kommer att finnas en skild sida med ett sk. "tagcloud" där alla kategorier (tags) kommer att synas. Ju flere låtar inom en kategori, desto bättre synlighet kommer kategorin att ha. En låt kan alltså både vara pop och numetaljazzpop om manså vill. Numetaljazzpop kommer sannolikt att få ganska lite synlighet, men pop kommer att få mera. Välj era taggar väl.

http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?action=tags

Catch22: Det finns ingen möjlighet att begränsa taggandet till ENDAST demoavdelningarna, så detta är nu helt upp till er alla att använda taggarna rätt eller fel - helt hur ni tycker. Antingen kan vi komma överens om att endast använda dom på demoavdelningarna, eller så inom alla avdelningar.

Information på medlemslistan
På medlemslistan kan man nu se när en medlem senast varit inloggad och när den senast skrivit ett inlägg. Detta är samma information som funnits under profilen men nu alltså också under medlemslistan.

Nya avatarer

- Music Tech
- Futurama
- Classic Album Covers
- Formula 1

Ni kan byta dessa underprofilinställningarna.

48
Färdiga produktioner / tsmalmbe - Fire in the Hole
« skrivet: 05.02.2009, 01:27:39 »
Lekte en stund ikväll med min nya C-414 TL. Jag tycker den är ganska skojig, bl.a för att jag finner att det behövs mindre eq på allting. Det finns liksom mera stuff i inspelningen, och en liten boost tar fram det. Dessutome verkar det vara om ännu mer effektivt att skära bort. Använde överlag alltså mindre eq nu än med andra mikrofoner. Bra så.

Jag hittade stämappareten som varit försvunnen i flere veckor också. Den var under munspelet, i skåpet.

På mastern ligger en Aphex Compellor.

Gitarren är stämd med AP Tuner 3. Rekommenderas varmt.

Basen är ostämd :).

Den till vänster alltså:



Ny version oktober 2009!
[mp3=200,20,0,left]http://blog.studiomjau.com/wp-content/uploads/2009/10/Fire-in-the-Hole.mp3[/mp3]

49
Hej,

Protools kör båda gärna och effektivt ut WAV-filer. Men vad göra om någon glömmer göra det, och man endast kan få råfilerna för PT? Grejen är att PT kör med Sound Designer format som dess interna filformat. Dessa filer kan heta .sd (eller så inte). PT-konverter finns ju inte, men Sound Designer -konverter kan man hitta. Så då är problemet löst. Man måste dock gissa bitdjupet och samplingsfrekvensen påfilerna, men det är det minsta av problemen om man kan rädda en hel inspelningssession!

Programmet finns här: http://www.railjonrogut.com/sdTwoWav.htm

Det är nu andra gången jag hamnar ta till detta "lifesaver" program, så jag tänkte dela med mig erfarenheten :)

50
Om kontrollrummet.com / Forumet uppdaterat till 1.1.7
« skrivet: 29.12.2008, 18:40:30 »
En till synes enkel sak som att grunda en testsajt, och köra uppdateringar från en web-GUI blev mycket komplicarad till slut. För tillfället är vi närmast tacksamma för hosting-operatörens tålamod att stiga upp kring småtimmarna till alarm om att en vissa admin (igen) lyckats krascha alla kunders databas.

Nåväl, uppgraderingen från 1.1.4->1.1.7 är nu klar. Vissa egna buggfixar kördes in också. Om det verkar finnas problem SOM ÄR NYA, vänligen rapportera i denna tråd.

Alla användare måste logga in igen, permanenta inloggningarna har raderats vid uppgraderingarna.

mvh, Thomas

51
Om kontrollrummet.com / Kontrollrummet online shop?
« skrivet: 29.10.2008, 21:33:27 »
Medan jag bouncar surfar jag omkring. Hittade följande, ser mycket enkelt och modifikationsvänligt ut. Man kan dock endast "sälja" downloads per fil, inte hela album. Någon annan kunde ögna igenom, ELLER komma med motförslag. Som sagt, enkelt att köra ett KR-skal på detta anser jag, funktionaliteten finns för mp3-försäljning via paypal - eller gratis.

Ta en titt!

http://www.withinweb.com/global/sell_mp3_downloads.php

Man kan tydligen också lägga upp zip-filer eller vad som helst, så i princip kan hela album "downloadas". WAV kan kosta, mp3 kan vara gratis etc. etc. Kolla också referensbutikerna de har.

Enda jag önskar är att 1-2 personer tar sig tiden att jobba på detta med mig. Grafik, php, templates. Jag fixar en testsajt.

52
Färdiga produktioner / tsmalmbe - Santa Lucia
« skrivet: 10.10.2008, 20:48:50 »
En lång grej med min kära fru på sången. Visslingen kunde inte undvikas. Bakgrunden och kompet helt spelad på en Juno-60. Panorering anno gångna dagar.

Klingelikling!

53
Färdiga produktioner / tsmalmbe - We Wish You a Merry X-Mas
« skrivet: 10.10.2008, 20:45:08 »
En till som blev över från 2007. Mycket simpelt arrangemang i denna. Visslingen, sorry, detta är ju 2007... Lite RE-501 på elgitarren för att det var min grej det året. Nylongitarr, för strängarna till akustiska hade gått av vid detta skede av 2007.

Tyck till, hör den till Juleljud 2008?

54
Färdiga produktioner / tsmalmbe - O Tannenbaum
« skrivet: 10.10.2008, 20:37:18 »
Denna blev över från förra året, så nu är den ett potentiellt bidrag för 2008 kanske?

Lite info kanske också Mixad genom min RE-501. Orgeln är från en Korg 03. Visslingen är kanske lite 2007, men hej, så är ju låten också.

Språken är: svenska, finska, tyska. Temat var att arrangemanget skulle beskriva det folkliga lynnet. Kanske det lyckades?

55
Studio, produktion och övrigt / We take a bow
« skrivet: 30.08.2008, 00:52:21 »
Tack Claes för dina insatser i vår Wiki. Det uppskattas.


56
Studio, produktion och övrigt / Surrande nätdel!
« skrivet: 18.08.2008, 21:02:18 »
Vad beror det på att vissa apparater har en väldigt surrande nätdel? Min Samson RTA lider nu av detta. Har det med spänningen att göra?

57
Demolåtar / tsmalmbe - Waffelhoorn
« skrivet: 03.04.2008, 20:18:07 »
Sådär. Nu har jag testat lite med min Microphonedeals Birdcage bandmikrofon. Beslöt mig för att testa M/S-tekniken. Som mid använde jag först en hypercardioid CK-93, men ljudet var FASligt fult. Bytte ut den mot en CK92, som är en boll (omni), och ljudet blev... stereo. Mid-micken ligger ovanpå bandmicken i inspelningen.

Mixen är lite ekvaliserad, lite reverberat och svagsvagt komprimerad. Bandmicken är en aningen dov i toppen. Annars bör sägas att inget är dubbat i inspelningen.

58
Stämmer den urbana legenden att OMF-formatet endast stöder 16 bitars audio?

59
Om kontrollrummet.com / Kontrollrummet fyller 1 år!!!
« skrivet: 21.02.2008, 02:00:19 »
Hej på dig kontrollrummet, och grattis på födelsedagen. Vad du vuxit och blivit stor då!

60
Om kontrollrummet.com / Sökfunktionen uppdaterad (uppdaterad 21.2)
« skrivet: 16.02.2008, 16:47:31 »
Sökfunktionen har uppdaterats. Nu utförsdet också en sökning i vår Wiki då man gör en sökning. Resultatet presenteras på sökresultatsidan. Sökning kommer att utvecklas ytterligare, men nu får ni ta del av denna "preview", och tillika  komma med kommentarer och förslag. Tanken är  att sökfunktionen skall vara ett på riktigt attraktivt verktyg som skall fungera som en slags informationshub.

För att se hur det fungerar rekommenderar jag  sökning med t.ex orden "Kompressor" och/eller "Absorbent".


61
Åsikter kring denna mikrofon?

Samlar några bookmarks:

http://members.nuvox.net/~zt.robgrow/circuits/akg/akgc451.html
http://www.gearslutz.com/board/high-end/41571-akg-451-452-there-difference.html

Citera
The AKG C-451 Condenser Microphone Modular System, or CMS as it was originally called, was a wonderful series of condenser microphone capsules, preamps, and accessories made by AKG between the late 1960's and the mid 1980's. The C-451E was AKG's first solid state condenser microphone using transistors (including a field effect transistor or FET) instead of a vacuum tube in the preamplifier circuit. Click here to see info from a 1969 AKG C-451E catalog. As time went on the C-451 system grew to include a very wide range of interchangeable modular components. Accessories included screw on pads, swivels, and extension tubes. It is too bad that the C-451 was discontinued by AKG. It is one of the all-time classic studio mics and still sought after by those that know these great mics.

Capsules for the AKG C-451 Condenser Microphone System

CK-1: Cardioid (standard capsule for the C-451 system)

CK-1S: Cardioid with "shaped" or rising high frequency response (+6 dB @ 10 kHz)

CK-2: Omni-directional (original version)

CK-3: Hypercardioid

CK-4: Bi-directional (figure-eight) <Fairly rare>

CK-5: Cardioid with shock mount and windscreen (for hand held vocal use, etc.)

CK-6: Variable Pattern (omni-directional/cardioid/figure-eight) <Very rare, early capsule>

CK-8: Short Shotgun

CK-9: Long Shotgun

CK-22: Omni-directional (newer version)

I can't find any information to confirm if there ever was a CK-7 capsule or CK-10, etc., but it wouldn't surprise me if they were marketed at some point also. Capsules from the earlier vacuum tube equipped AKG C-60 (which uses an AC701K tube) and C-61 (which uses an RCA 7586 Nuvistor) small capsule condenser microphones, such as the CK-26 omni-directional and the CK-28 cardioid capsules, will also work with the C-451E system and vice versa.
(Note that the CK-12 is any of the various versions of the large 1-inch condenser capsule used in the AKG C-12, C-12a, C-12b, C-24, C-412, C-414 variants, The Tube, and the C-12VR, etc. and is NOT part of the C-451 system.)
BTW the CK nomenclature: the "C" stands for condenser and the "K" stands for capsule (in German capsule is spelled with a K).

Preamps for the AKG C-451 Condenser Microphone System

C-451E: Original preamp. For operation on 12 to 52 volts phantom power.

C-451EB: C-451E preamp with the addition of a 3-position bass roll off switch.

C-452EB: Same as C-451EB, but for 48 volts phantom power only.

(Note: AKG mics with an E suffix indicates the mic is equipped with a 3-pin XLR connector. Generally for North American market.)

Citera
Original (detachable capsule model) 451E is standard preamp, 451EB has rolloff filter (B stands for Bass attenuator). With the original design, if you wanted to attenuate the signal, there were -10db and -20db pads which could be screwed in between the capsule and the mic body.

On the AKG website, there is an explanation that "E" is the suffix for XLR connector, and alternative "C" and "CB" suffixes are for DIN connector. It describes the 452 as having exactly the same functions and performance characteristics as the 451 models, but intended for use only with existing 48 volt (nominal) installations.

As EngineEars said, the 452 needs 48v phantom, whereas the 451 range operates 9-52v

Also, as far as I know the 452 only came with rolloff filter (i.e. 452EB)

Och skillnaden till nuvarande serien C451B:

Citera
Sonically identical to the classic C 451 with improved design
Sonically identical to the original, which featured the much-acclaimed CK-1 cardioid capsule, the new C 451 B is incredibly precise and accurate. AKG made the C 451 B with dramatically improved specifications. Using an extremely light diaphragm, the new C 451 B is almost totally insensitive to handling noise. Other features include an all-metal body for excellent protection from RF interference and high reliability for excellent results under almost all conditions.

Increased stability selectable pad and high-pass filter
The C 451 B capsule is permanently fixed to the preamp to increase overall stability under mechanical stress. It includes a switchable preattenuation pad to increase the C 451 B's SPL capability. A switchable high-pass filter at 75Hz or 150Hz prevents low-end distortion. The AKG C 451 B microphone makes a great addition to any professional studio or recording setup.

62
Nu skulle jag vilja ha lite åsikter kring en ribbon/bandmic. Jag är ute efter en sådan ENDAST för att få en bra figure-8. jag har förstått att en bandmic  ger bäst resultat enligt fysikens lagar. Dubbelcardioid mickar som  summar/differerar olika fältformer ger fula former har jag förstått. Jag planerar på att öva lite M/S-inspelning.

Golden Age?

63
Demolåtar / tsmalmbe - Walking Down the Avenue
« skrivet: 31.01.2008, 23:54:35 »
Detta var en kort timmes test. Meningen var att göra en mikrofontest, men sedan kom det lite till och lite till. Största delen är spelat rakt av utan övning, och det hörs väl antar jag. Gitarren är en Yamaha CG nylon. Alla spår är  inspelade med min  "nya" AKG SE300/CK92 och genom Presonus Eureka, vilket var motivet bakom låten. Lite kompressor och försiktig eq är applicerad i inspelningen på Eurekan. Basen är körd genom en focusrite tonefactory och komprimerad där. Sången är dubbad (copy-paste) för att få den metallisk. Sången är komprimerad med  Pro VLA, och har ett enkelt monodelay. Detta är enda effekterna i hela  låten. Alltså, inga kanalkompressorer, inga eq-pluggar, inga reverb, inget  tjafs. Torrt. Mixningen är i princip gjord endast med panoreringar.

CK92:an har i mitt tycke jättelåg brusnivå. Trots att det är en boll, tog den inte nämnvärt upp  datorbruset. Dessutom låter den helt enkelt bra, i mitt tycke. Jättelätt att mixa, inget behov av... nånting.

Masteringen är gjord med en Aphex Compellor. Total transparens, och en  par db högre  nivå. Elegant.

Kommenteras? Javisst, go ahead :)

64
Studio, produktion och övrigt / Wiki / forumintegration - idéer?
« skrivet: 29.01.2008, 23:35:08 »
Hej, jag tänkte ta och integrera wikin och forumet lite mer tight. Tanken är att presentera vissa ämnen på KR's förstasida - plocka randomartiklar ur wikin, och lägga in en länk och kanske  lite text. Var på sidan vet jag inte, men kanske som en ersättning för bloggarna, då det inte finns bloggar. Eller nånting sådant. Bara för att öppna upp ögonen  för att vår wiki finns till, och har  en hel del att bjuda på redan i dagsläge.

Tankar kring ämnet? Wikimastern Claes har säkert något att tillägga :)


65
Studio, produktion och övrigt / Inspelning av flygel
« skrivet: 22.01.2008, 14:16:50 »
Hej igen,  eftersom kör tråden inte tog luft under vingarna (http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=6905.0) så spinner vi vidare på flygeln som kommer  att befinna sig i samma utrymme.

Dela med er erfarenheter av inspelning av båda  piano och flygel! Vissa resurser har jag lyckats hitta - betydligt lättare än att hitta något kring kören.

The Doghouse NYC - Recording the Grand Piano
SAE College - recording pianos and hammonds
SOS - Piano principles

Och här är lite bilder ur artiklarna för att dra igång diskussionen:






66
Goda råd emottages. Vilka mikrofoner och med vilken mikrofonteknik skulle ni spela in en kör? Är det stor skillnad i teknik och mikrofonval om utrymmet är typ kyrka eller typ dött rum? A/B, X/Y eller M/S? Avstånd? Höjd? Annat att tänka på?

67
Hej, nu har jag byggt och kalibrerat mina mätare. Projektet var enkelt i sin enkelhet. Lite tålamod och biltemas apparatur räckte till. Kittet från JLM kostade kring 50€ och mätarna köpta jag skilt för 15€ (begagnade). Mätarna är verkligen användbara visuella hjälpmedel på mastern då man mixar eller gör masteringjobb. Bra att ha rakt framför ögonen. Jämfört med "digitala" onscreen VU-mätare är dessa  helt annorlunda att beskåda. Naturliga.

Kittet finns här: http://www.jlmaudio.com/VU%20Buffer.htm

Bilder av bygget:
















In action:









68
Studio, produktion och övrigt / Kalibrering av VU-mätare
« skrivet: 02.01.2008, 00:16:39 »
Jag har byggt VU-mätare åt mig. Jag skall användadom vid mastering, som komplement till peak-mätarna  i Finalizern. Nu  undrar jag  hur jag skall kalibrera dem. Jag vet att man talar  om  -20dB signla som skall vara  0 på  VU-mätarna. Men detta fungerar i praktiken bara på signaler för inspelning, då man  behöver headroom i mängder. Kalibrerar jag på detta vis, så ligger mätarna  i botten konstant. Så regeln med -20dB bör slopas. Frågan är, vad för  referensvärde  skall jag använda  istället? Rekommendationer och åsikter?

Lite läsning jag hittat kring ämnet, men inget definitivt:
http://www.soundonsound.com/sos/jun00/articles/metring.htm

69
Nu har jag en klockfråga. Vilken grej kommer att klocka mitt system bäst:
  • Mutec Smartclock
  • RMA ADI-8 Pro
  • Motu 828 mk2

I systemet finns ännu en digitalapparat till, men den har endast WC-input/SPDIF.

Åsikter emottages.

70
[img align=left width=200]http://mongabay.com/images/20050831/0127_domestic_cat_willie.JPG[/img]För att göra samarbeten spontanare och enklare lanserar vi nu en betatest på online-chat. Nej, det blir ingen datingservice, men känner ni för er att vara mindre seriösa är det bäst att söka sig till baren.

Chatten baserar sig på flash-teknologi och torde alltså fungera överallt där flash understöds.

En riktig chat kan ni se till vänster, den virtuella hittar ni här.



Sidor: 1 2 3 4 5