Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - HasseFX

Sidor: 1 2
1
Är det fler som använder Jamulus?

https://en.wikipedia.org/wiki/Jamulus

https://jamulus.io/

Läste om det (och andra realtidslösningar) för "länge sedan" men bestämde mig först igår för att testa! Rent tekniskt fungerar det förvånansvärt bra, Man behöver ha överseende viss latency och dropouts, men eftersom det bara är ljud och ingen video, samt att man bara har två strömmar (ut samt in "färdigmixat" åter från servern) så stör det inte så mycket. men fast lina är att rekommendera.

Har inte satt mig in i "kulturen" kring det hela, men rätt kul mix av nybörjare och hyfsat drivna deltagare. Lite heta linjen/IRC över det hela. Många band som repar och diskuterar via sina öppna servrar. Andra använder det som en broadcast-kanal, även om det inte fungerar så bra för det.

Satt in i några sessions, från vispop till artrock - det glitchade lite, men berodde mest på folks ovana att hantera latency och ev. egen "hantering" av timing, men till och från fanns verkligen liveband-känslan där!

2
Ännu ett coverprojekt, denna gång tillsammans med North Carolina-baserade sångaren Shawn Pelata. Vi samarbetar med ett par andra egna projekt, men första gången jag hörde hans röst så fick jag för mig att jag absolut måste testa en tyngre version av en av mina favorit-trudelutter av Deep Purple!

Shawn har en grym pipa i sammanhanget! Jag har "lekt till" med versionen, någon slags mellanting mellan Deep Purple-originalet från slutet av 70-talet och Coverdales egen cover (!!) med Whitesnake från 2015. Tjockt med gitarrer är det....  :unsure:

Jag har en del kvar som ska fixas, men jag kommer att ta en paus från låten ett tag så jag lägger ut denna rätt råa (väldigt) fulmastrade version.

Titel: Stormbringer
Text och musik: Coverdale & Blackmore
Arr: HasseFX
Alla instrument: HasseFX
Sång: Shawn Pelata
Produktion och mix: HasseFX

Obs - privat länk.

https://soundcloud.com/hassefx2/stormbringer-1/s-aLBfXWHtJeT

3
Färdiga produktioner / Music - HasseFX (cover på John Miles)
« skrivet: 07.11.2020, 00:22:47 »
Jag håller på att "spela in mig" i lite nya arbetssätt och passar på att testa några covers och nya samarbeten. Av olika skäl så slog jag mig på att göra en cover på John Miles' mäktiga over-the-top megahit "Music" från 1977 (orginal och JM's egna bearbetningar finns på JoTuben)

För att passa mitt nya "band" så var min idé att göra en progressive rock-version, med ett tyngre sound  och ersätta den gigantiska orkestern och kören i JM's versioner av gitarrer, elpiano, mellotroner och orgel. Alla instrument spelade för hand, fix och mix i Logic X.

Arrandet har tagit sin lilla tid och jag har behållit några små quirks för att skapa/behålla känslan av samspel. T.ex. första spåret jag lade var trummor, livespelade till original albumversionen, vilket på känt 70-talsmanér flexar lite i tempot.

Inte en chans att jag skulle själv ge mig på sången, men i "prog-nätverket" finns Alexis från Cypern som fixade en fin personlig version och lite charmig diskret grekisk brytning på köpet  :wub:

Det är en rätt så färdig demo-mix, clearat med musikförlaget och allt, men ska jobba vidare med mix och detaljer så småningom. En lärorik resa har det varit minst sagt :)

Låtnamn: Music
Text och musik: John Miles
Arr: HasseFX
Alla instrument: HasseFX
Sång: Alexis D
Produktion och Mix: HasseFX


4
RESULTAT:
Låt nr 8 (26 poäng) - One Hour Jazz - Wernborg
Tvåa låt 4 (14 poäng) - Take me back av 91:an
Trea låt 6 (13 poäng) - O come all ye faithful av HasseFX

Stort tack för de övriga bidragen i denna högklassiga festival, i startordning:
- Låt 1 Will you love me - 91:an
- Låt 2 Roses for you - Eddie
- Låt 3 Late night walk - martinm
- Låt 5 Ett tillfälligt infall av gubbsjuka - slaptap
- Låt 7 I will never - martinm

Det kom in totalt 8 bidrag, vilket är lite "på gränsen" men OK, det har varit en rekordvarm junimånda - kanske hade varit lämpligare med Calypso eller liknande tema...   :P

Anonyma bidrag, som har varit kutym i senare festivaler.

Två veckors betänketid torde räcka så deadline ärsöndag 12:e juli kl 21.00, varefter vinnaren koras.

Få bidrag ger färre poäng, så det som gäller är att rösta med poäng 1 till 4 för de 4 bästa bidragen, där bästa låten får 4 poäng, nästa bästa 3 osc. Man röstar förstås inte på eget bidrag eller i bidrag där man deltagit.

1. Will you love me

2. Roses for you

3. Late night walk

4. Take me back

5. Ett tillfälligt infall av gubbsjuka

6. O come all ye faithful

7. I will never

8. One hour jazz

5
Då inviger jag härmed den 63:e KR-festivalen med temat Let there be Jazz.En del har snävare gränser, likt Wynton Marsalis, som gärna yttrar frasen "That's not Jazz" om det mesta han inte gillar, men som festivalgeneral lånar - nej, jag stjäl - föregående festivals anda - Jazz med bredd! Acid Jazz, Jazzrock, Folkjazz, jazzfunk, Gals & Pals, Django Reinhardt, Sting, Modern Jazz Quartet, Weather Report, Jan Johansson, Jonas Hellborg, Meshuggah... Ni har säkert egna uppfattningar om vad som är jazz(igt)!

Max 2 bidrag per deltagare (inkl samarbeten).

Skicka bidragen i MP3-format till festival63@arcanemeasure.com senast 28/6 2020 kl. 21.00

Edit 1: Eftersom det ännu är glest mellan bidragen så anammar jag härmed samma lite generösare regel som den föregående festivalen: Äldre bidrag är OK, så länge de passar in och inte tidigare varit med i någon KR-festival.

Edit 2: Fortfarande för tunt med bidrag så deadline framflyttad en vecka.6
Färdiga produktioner / Weak - progressive rock från HasseFX
« skrivet: 13.05.2020, 17:03:56 »
Detta är min första ansats efter ett längre uppehåll från musikskapandet. Det är ett samarbete med musikern och låtskrivaren (och KR-medlemmen) deadbeat och sång från Ida Lagerlöf. Själv står jag för bearbetning och arr samt spelar alla instrument och har producerat. Introt kan kännas bekant då jag testat en variant av det tidigare.

Har jobbat med låten sedan nyåret, då jag samtidigt testat nya metoder för hur jag arrar, spelar in och hanterar det tekniska. Hade en liten morot att hinna klart till progg-festivalen men det höll inte riktigt.

Så det blir också debuten för mitt nya virtuella band – allting handspelat och lite bångstyrigt men det tar sig.  :rolleyes: Jag hoppas det uppskattas av en och annan! Vem vet, kanske det blir mer samarbete med konstellationen längre fram.

Creds:
Deadbeat – text och musik
Ida Lagerlöf – sång
hFx – Alla instrument, omarbetning och arr, produktion

Rekommenderas bra högtalare eller bra hörlurar!  ^_^
7
Festivaler / Festival #63 - spåntråd
« skrivet: 02.05.2020, 13:17:17 »
Hör/här välkomnar jag idéer och synpunkter till nästa festival #63, innan jag bestämmer vad vi vill  :P

Jag tänker mig (med Eddi som förebild) som borgar för bredd och kreativitet. T.ex. "Jazz"

Alternativt göra covers eller pastischer på låtar från ett specifikt år...

8
LÅTNAMN: In the Cort of the Pale Peasant
ARTIST/GRUPP: HasseFX
GENRE: Ambient Folk
LÅTLÄNGD: 4.12
KOMPOSITÖR: HasseFX
PRODUCENT: HasseFX
EV. MEDVERKANDE: HasseFX
INSPELNINGSÅR:2018


Behövde en 6-strängad akustisk och fick tag i en fin Cort med inbyggd Fishman-piezo. Testar ut den i stycket nedan (multitrackad). Några gitarrpålägg och ett uns effekter (obs - inget annat än gitarr i stycket alltså ;)) Ingen direkt komposition utan några ackord med lite noodlande ovanpå...

Testar att blanda en stormembran-mikrofon och piezon. Ger stora möjligheter att mejsla ut önskad klang, så länge man håller rätt på faserna (leker lite med dem på sologitarren).

...och jag vet - jag tycker om mycket efterklang  :rolleyes:


9
Färdiga produktioner / HasseFX - Melancholy Blues revisited
« skrivet: 20.07.2018, 13:08:50 »
LÅTNAMN: Melancholy Blues
ARTIST/GRUPP: HasseFX
GENRE: Elektrisk Blues
LÅTLÄNGD: 6:56
KOMPOSITÖR: HasseFX
PRODUCENT: HasseFX
EV. MEDVERKANDE: HasseFX
INSPELNINGSÅR:2018

En uppdaterad version av mitt bidrag till Blues-KR-festivalen, med uppstädad mix och ett par uppdaterade spår. Har inte riktigt koll på KR-spelaren så det får bli en Soundcloud-länk.

10
Färdiga produktioner / Blown Valve
« skrivet: 05.03.2017, 21:34:06 »
Titel: Blown Valve
Artist: HasseFX
Musik: HasseFX
Längd: 1:00
År: 2017

En mycket kort liten bagatell - det blir inte mer än detta av detta...  :huh:

Lägger all tid på mitt stora projekt som möjligen kan bli klart om ett år eller två, men i går kväll fick jag nog och öste in allt som går att ösa in i Logic - en säkerhetsventil gick helt enkelt. Resultatet nedan!

Så - nu kan jag återgå och peta vidare i projektet.

More is more, eller hur?  :P


http://soundcloud.com/hasse_fx/blown-valve

Edit - ser ingen SoundCloud-spelare... Trasigt?

11
Studio, produktion och övrigt / "Klassiska" stråkspelare sökes
« skrivet: 29.12.2015, 14:04:03 »
...finns det någon/några på KR (eller har någon i sin omedelbara närhet) som kan traktera "klassisk" violin, viola respektive cello för lite studiopålägg under 2016? Inget ekvilibristiskt, men en ren och "säker" ton är en förutsättning. Ett kort stycke stråkkvartett är målet...

I så fall, PMa så berättar jag mer!  :)

Edit - andra orkesterinstrument, främst träblås (flöjter, rörblås), kan ev. också bli aktuellt, längre fram...

12
Om kontrollrummet.com / Synligt endast för inloggade medlemmar?
« skrivet: 27.12.2015, 14:47:52 »
Någonstans är säkert detta dokumenterat, men mina ovetenskapliga experiment visar att i princip offtocpic ett par till forumdelar är exklusiva till inloggade medlemmar.

Om jag vill hålla en diskussion om ett högst ontopic musikämne, som jag vill ska vara synligt endast för medlemmar, är offtopic mitt enda alternativ? Ämne och trådsvar ska inte gå att googla.

13
...har precis köpt biljett! Någon mer som planerar att gå?

14
Baserad på en Chandler Limited GAV19T 19-watts botique-förstärkare.
Jag tycker den låter riktigt bra - finns som VST m.fl. och i en 14-dagars fullt funktionell demo:
US$149 kostar den dock...

https://www.plugin-alliance.com/en/products/chandler_gav19t.html

15
Communityn indabamusic har en tävling för mest intressanta covern på en Rush-låt, i samband med att bandet firar 40 år (!!).

Pengar/träff med bandet i LA står på spel ..

http://www.indabamusic.com/opportunities/rush-40th-anniversary-cover-competition/details

Medlemskap fordras, som även finns i gratisversion.

16
Färdiga produktioner / HasseFX: Twelve Disciples of the Prophet
« skrivet: 11.04.2015, 22:43:50 »
  LÅTNAMN: Twelve Disciples of the Prophet
  KOMPOSITÖR:  HasseFX
  MUSIKER:  HasseFX
  TEXT:  Nej, instrumental
  MIX O PRODUKTION:  HasseFX
  MEDIATYP:  Soundcloud-länk
  LÅTLÄNGD:  6:10

...lite skum titel på låten kanske, men sedan en tid innehar jag en DSI Prophet 12 (se senaste-pryl-tråden). Jag har haft alldeles för lite tid med att spela och skruva ljud på den, men det här har jag fått fram i alla fall:

Tolv olika idéer (nåja) inklämt i ett alldeles för kort stycke (6 minuter) och som vanligt händer det alldeles för mycket hela tiden... Stilen är huvudsakligen "neo progessive rock" och kan snarast beskrivas som en stilövning inför mitt påbörjade "progressiva projekt".

Förutom trummorna är samtliga ljud från denna synt, med lite kompletterande effekter här och var (kompressorer, ERS DimD, Echo Boy). Spelas högt och headbangas lämpligen till  :P

De "akustiska" trummorna är Superior Drummer live-inspelade via mitt 2box-set.

http://soundcloud.com/hasse_fx/twelve-disciples-of-the-prophet


17
Demolåtar / Zeppelin-tribute på sköj
« skrivet: 27.03.2015, 19:04:17 »
...lyssnade på det fina KR-Genesis-samarbetet och kom att tänka på mitt embryo till Zeppelin-tribute när jag testade olika "modeller" i min (då) nya Variax för något drygt år sedan - kanske ett embryo till ett KR-projekt?  ^_^ Med någon annan på sång då givetvis  :unsure:


18
Festivaler / RESULTAT Forumfestival 39 - Cruithne & Flower Power
« skrivet: 21.02.2015, 01:20:40 »


Rösträkning samt avslöjande av de hittills så hemliga deltagarna  :rolleyes:

1 - 102p -  RendeVouz - Eddi
2 - 88p - Cruithne will be watching over you - Asti
3 - 60p - Cruithne and the space sisters - Plinka
4 - 48p - Kruynja where have you gone - Spacetrucker och Mahan
5 - 30p -  World view master machine - Hellfog
5 - 30p - Cruithne my friend - Mahan


Tack för de mycket fina bidragen och ett stort grattis till Eddi - en värdig vinnare och tillika festivalarrangör för jubileumsfestivalen nr 40  ^_^

/HasseFX

19
VALSTUGAN FÖR FESTIVAL #39 HAR ÖPPNAT

Festivalen presenterar här de sex inkomna bidragen. Det har varit mycket spännande att få höra alla tolkningar!  :) 

Förutsättningarna finns i första posten i denna tråd: http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=39844.0

- Enligt förslag så presenteras låtarna med endast titel och utan namn på bidragsgivaren.
- Röstning avslutas fredag 20/2 kl. 23.59 svensk tid.
- Poängen är 10,8,6,4,2 och som alltid, ingen röst på eget bidrag.


Ni med lurar och paddor, låtarna ligger på en Soundcloud playlist.
Ligger upplagda på http://soundcloud.com/kontrollrummet/sets/festival-39-cruithne-flower-power

20
Titel: The VG Song
Artist: HasseFX
Text & Musik: HasseFX
Längd: 4:34
År: 2015

Jag ville se vad jag kunde göra med min nya Roland VG-99, så jag bestämde mig för att göra en demo-låt som bara innehåller ljud och effekter från burken i fråga, förutom trummorna då. I övrigt - ljudeffekter, elektriska och akustiska gitarrer, bas, synt och stråkljud är VG-99. Har skrivit mer i senaste-pryl-tråden.

(för er vanliga dödliga, VG-99 är en slags synt-och-effektlåda för gitarr)

Det är väl något slags progressiv rock - som vanligt, i framtiden...  :unsure:


http://soundcloud.com/hasse_fx/the-vg-song

21
Med ledning av KR-medlemmarnas förslag, förslagenhet och försåt i tillhörande spåntråd har jag bestämt följande tema för Kontrollrummets 39:e festival

En Flower Power-inspirerad sång tillägnad Cruithne

Följande Youtube-klipp ger viss förklaring till ämnet:


(torrare fakta: http://en.wikipedia.org/wiki/3753_Cruithne)

Således är reglerna följande:

1) Gå TV-panelen till mötes (hör deras klagan från c.a. 1.30 in i videoklippet) och gör en låt som på något sätt anknyter till den (då) nyupptäckta månen Cruithne.

2) Låten ska innehålla sång, spoken word, voccoder etc -  på svenska, engelska eller keltiska, där ordet Cruithne finns med (femtielva verser eller en chant på en mening, är upp till er...)

3) Genre och instrumentering är fritt, med följande begränsning: Musiken ska ha kunnat framföras på Woodstockfestivalen 1970 och i festivalens anda - Flower Power-erans sista dagar...

4) Bidrag, max två per deltagare, skickas som mp3 till; festival39@arcanemeasure.com, senast lördag 7:e februari kl. 23.59 GMT +1

22
Festivaler / Festival 39 - Spåntråd
« skrivet: 29.12.2014, 15:26:43 »
Efter julstök och allt så är det nog hög tid att jag tar tag i nästa festival!

Jag har skummat igenom de tidigare festivalerna och förberedelserna i tråden och funnit lite olika anslag när det gäller att få fram ett ett tema till festivalen i fråga, allt från diktatoriska fasoner till polsk riksdag  :lol:

Jag har en ide jag vill sondera terrängen kring: I - V - vi -IV  :)

Begränsning med oändliga möjligheter! Ytterligare avgränsning kan vara t ex allt utom kortare stick följer mönstret (dvs både vers o refräng). Skulle kunna vara enbart originalkomposition eller öppet för mer eller mindre fria cov... tolkningar?

Spåna på!

Vad  I - V - vi -IV  innebär ;)

24
...jag lägger denna tråd i "övriga musikfrågor", då ämnet spänner över alla steg i skapandet,från komposition via arrangering till inspelning till mixning.

Jag vill försöka sporra en diskussion kring att vara renässansmänniska och Jack(ie) of All Trades i musiken. Det förekommer väldigt mycket sådant på KR - även samarbeten sker i respektive "renässansmiljö" vad jag förstår. Kvaliteten på det som skapas är i många fall riktigt hög - en mix (!!) av god kunskap och inspiration och tillgång till bra "redskap"

Lite bakgrund:
I samband med att MIDI-tekniken mognade för sådär 25 år sedan så har jag för egen del främst gjort ”färdig” musik, på egen hand och på bekostnad av att spela med andra.  På vägen har jag hittat mina metoder och maner att skapa och producera, men är samtidigt alltid nyfiken på hur andra gör.

Från början var jag rätt så begränsad av vad tekniken klarade (Atari, samplers, multitimbrala syntar, 7 spår + synk på bandaren) men jag gjorde ett standardiserat upplägg – en mall med ett antal spår förberedda för trummor, bas, keyboards etc.  En lagom svängig hihat som metronom och sedan på med gitarrer, bas, keyboards etc , sedan mixande och… ja, klart! :)  Kul och inspirerade till att börja med, men samtidigt begränsande i ”tänket”...

Kom snart att göra mer ”flummig”, elektronisk och ambient musik, där min standardisering inte fungerade. Att slänga ut bandspelaren till förmån för inspelning i dator även i hemstudion var ett stort paradigmskifte som sporrade nya idéer. Plugins var nästa stora skifte – ut med hårdvaran, syntar, effekter och mixer (på gott och ont). Total Recall på allting! Så många kopior av effekter som datorn pallade!

På den vägen har det fortsatt, med allt mer kraftfulla datorer och program, mer fantastiska softsyntar och effekter och i princip oändliga möjligheter!!

Men är det någon fördel för musikskapande och produktion då? Både ock! För 25 år sedan fanns, förutom eufonin över de nya möjligheterna, också ett antal begränsningar, vilka instrument och ljud man hade tillgång till, hur många kanaler, etc. Idag har jag  ett antal tiotal olika syntar, samplers, orkesterbibliotek, YouNameIt, av fantastisk kvalitet och i ett antal varianter.

Frågeställning 1:
”Idag” fordras en större mängd självdisciplin för att ”komma någon vart” i djungeln av möjligheter. Hur gör ni kontrollrummare? Experimenterar ni med nya ”saker” eller håller ni er till vad ni lärt er och behärskar? Kommer (nya) tekniken ivägen för skapandet snarare än underlättar?

Frågeställning 2:
Har ni ett standardiserat sätt att ”ta er an” inspelning och produktion eller experimenterar ni? Kan ju förstås bero på genren (blues eller visa mot progressive och synt/ambient).

Gärna resonerande reflektioner och utsvävningar snarare än "På 1 svarar jag..."  :rolleyes:

25
Studio, produktion och övrigt / Hem och öva..?
« skrivet: 23.10.2014, 23:26:45 »
...kul med kvalitetsprodukter i svensk musikexport! Önskar grabbarna all lycka!!  ^_^


26
Färdiga produktioner / HasseFX - The Riemann Hypothesis - preview
« skrivet: 26.12.2013, 00:34:15 »
LÅTNAMN: The Riemann Hypothesis - preview
ARTIST/GRUPP: Arcane Measure
GENRE: Progressive Rock, Ambient
LÅTLÄNGD:7,32
KOMPOSITÖR:Arcane Measure
PRODUCENT:Arcane Measure
EV. MEDVERKANDE: Arcane Measure
INSPELNINGSÅR:2013
FORMAT: mp3


...lättar på förlåten till mitt nystartade "progressive" rock/metal/ambient-projekt "Arcane Measure" med några klipp från demomaterialet till konceptalbumet "The Riemann Hypothesis". Mycket nöje (efter behag) ;)27
...går i uppgraderingstankar när det gäller min lyssning och det vore intressant att höra (!) hur KR-medlemmarna tänker och gör kring detta? Vad är det som styrt inköpen (handen på hjärtat nu ;)) Har ni lagt mycket energi på att lyssna fram det bästa, inom budget? Vad får det kosta i relation till t ex mixer, effekter och (inte minst) instrumentsamling?

Sedan förstås undrar jag vad ni "sitter" på idag (och varför) och om ni är nöjda med valet, använder olika alternativ etc. :)

Jag har själv ett par aktiva EMES Cobalt (5") och en enklare hifi-sub sedan några år, ett budgetalternativ som är "OK" men rätt snällt. Siktar på något ett eller ett par snäpp upp med bättre "precision" i ljudet...

28
Studio, produktion och övrigt / Logic Pro X lanserat
« skrivet: 16.07.2013, 18:17:10 »
Idag har Apple äntligen släppt Logic Pro X

http://www.apple.com/logic-pro/

http://createdigitalmusic.com/2013/07/cdm-hands-on-logic-pro-x-brings-ipad-control-new-features-and-refinement-gallery-details/

http://www.loopinsight.com/2013/07/16/review-logic-pro-x/

29
Studio, produktion och övrigt / ...one guitar to rule them all...
« skrivet: 08.07.2013, 23:47:45 »

30
LÅTNAMN: Julstök i köket
ARTIST/GRUPP: HasseFX
GENRE: JulStök
LÅTLÄNGD: 2:34 min
MUSIK: Roger Dreglar
TEXT: HasseFX
PRODUCENT:HasseFX
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

Hur går det med julstöket därhemma dagarna före dopparedan? En del pallar inte stressen riktigt och ballar ur, men livet går ju vidare  :rolleyes:


31
LÅTNAMN: Oh Come All Ye Faithful
ARTIST/GRUPP: HasseFX
GENRE: JulJazz
LÅTLÄNGD: 3:58 min
KOMPOSITÖR: Trad
PRODUCENT:HasseFX
EV. MEDVERKANDE: HasseFX
INSPELNINGSÅR: 2010
FORMAT: mp3

Här kommer ytterligare ett juligt stycke, ännu en julvisa, nu i typ Bill Evans/Esbjörn Svensson-anda. Hoppas det faller i smaken. Leve akustiken, btw ;)


32
LÅTNAMN: Det strålar en stjärna
ARTIST/GRUPP: HasseFX
GENRE: Akustisk julmusik
LÅTLÄNGD: 2:58 min
KOMPOSITÖR: Ruben Liljefors
PRODUCENT:HasseFX
EV. MEDVERKANDE: HasseFX
INSPELNINGSÅR: 2009
FORMAT: mp3

Nyss hemkommen från några veckor på varmare breddgrader så kastas man rakt in i juleriet.
Här är ett arr för nylonsträngad(e) gitarr(er) på en av våra vackraste julvisor, tillverkad 2009.
Kommer ett par till innan jul :)33
Färdiga produktioner / HasseFX - Waltz (akustiskt)
« skrivet: 20.10.2012, 14:30:36 »
Låtnamn: Waltz
Artist: HasseFX
Kompositör: HasseFX
Mix/prod: HasseFX
Format: mp3
Låtlängd: 4,05
Inspelad i september 2010

Eftersom det postats så mycket fint akustiskt material senaste tiden så grävde jag i gömmorna efter vad jag har på fil. Hittade denna från 2010, egentligen en test av ett "redskap" som kommer in på slutet  ^_^ men hur som helst är det en improvisatorisk lek mellan mig själv på nylonsträngad och mig själv på piano (stafett-inspelat), utan egentliga redigeringar (finns ju inga fel i improvisation  :rolleyes:). Inget större jobb nedlagt på mixen eftersom gitarren inte förtjänar det (se nedan).

Lägger den i "färdiga" eftersom jag knappas gör om den, men kommentera gärna :)


Tyvärr får jag aldrig till några bra tagningar med nylonsträngad - mina dåliga naglar gör att jag ger upp mer seriösa försök :(  Avundas dem som har bas-plektrum till naglar (mina är mer som torkad vass).

34
Studio, produktion och övrigt / Ohämmat ös...
« skrivet: 12.05.2012, 17:10:09 »
...återkommer alltid till denna....Tryck, pondus, intensitet, integritet, precision och ett totalt ohämmat ös... Får AC/DC framstå som dansband, Frank Marino som att han saknar rytmkänsla, och Bourne-filmerna som att vara regisserade av en bakfull Ingemar Bergman...

Fyll gärna på med era exempel på det totala...

35
Studio, produktion och övrigt / Harpejji
« skrivet: 12.05.2012, 15:47:12 »
Instrumentutvecklingen går frammåt eller?? :)
Sidor: 1 2