Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - palm

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 10
1
Hej och tack...

Så mkt kunskap det finns här *bounce in place* precis det jag letade efter. Fösökte googla men kom inte på begreppet.

Tack!!!

/Göran

2
Studio, produktion och övrigt / Är det bara jag som bidrar ;-)
« skrivet: 26.05.2020, 20:52:26 »
Jaha då satt man här igen...

Jag vänder mig som vanligt till Hasse FX... men kan någon annan ge svar så är jag inte svårflirtad!

Arbetar som bekant i Logic X .....
Har ett audiospår som jag redigerat lite. Detta spår skulle jag vilja spela upp samtidigt som jag spelar in det på en ny audio kanal och därmed kan plocka bort effekter, redigeringar och dylik....
Men que hur gör man!

Så nu har jag bidragit igen - med en NY fråga!

Med vänlig hälsning,
Göran

3
Hej igen...

Sedan den senaste Logic uppdateringen har allting fungerat lika smärtfritt som innan... det var nog OS uppdateringen som ställde till det för logic! Men nu pratar de samma språk igen.... Nu är det precis som det skall vara....sätt igång datorn och börja fixa!

Tummen upp

4
Demolåtar / SV: Litet gästspel i regnvädret
« skrivet: 12.06.2019, 15:01:28 »
Hej hej!

Denna musikstil har jag ingen som helt relation till -  MED det sagt har jag ändå sagt att jag lyssnade. Jag hör att du använder olika teman som återkommer; den del jag gillar bäst är den med röstsampling med trummor! Där tog det lite fart...
Den första delen/avslutningen är ju inte fel i heller - jag såg de stor vida diderna framför mig och hästarna som sprang i skymning och Billy the Kids siluett avtecknades i ett skimmer av några av solens sista kvällsstrålar. Jag trodde det var något Western-aktigt på gång! Gick igång på banjospelet!

Ja mina tankar - inte mycket till utvecklings möjliga förslag från min sida *sry*

/Göran

5
Demolåtar / SV: Eddi - Susan version 4
« skrivet: 12.06.2019, 14:53:03 »
Hej igen....

Jag har fortfarande svårt för ditt trumval - det blir liksom omständigt (spelet menar jag). Men tycke och smak är olika. Trummorna kommer till sin rätt när de går över till ett mer discokomp, tror jag det kallas. Åttondelar på hihat och sedan kagge och bastrumma! Men som sagt....delat

Jag tycker stämmorna är riktigt fina, de du har på reor.
Men i denna version saknar jag något jag verkligen gillade - fanns en gitarrfigur som jag gillade i den förra versionen (om jag nu inte drömt) den kom någon enstaka gång i denna, vill minnas att den var tydligare i förra och mer frekvent. DEN saknade jag!

Kan också hålla med Max om orgelnivån -----> men om du hade låtit den glida över några solotoner så hade det ju varit rätt och fräckt!
Gillar också att du dubblar gitarrspelet med en syntslingan....

Rock on Eddi
Peace

6
Jag går före som optimistisk försökskanin!

MEN FX jag kommer så fort jag springer på något problem. Borde egentligen Swisha några kronor till ett par birra! Du avgör själv om du vill - då får du PM ditt nummer!

/Göran

7
Hej hej Badlands...

Har inte haft några problem från nu... den senaste uppdateringen! MEN det kan finnas andra förklaringar till detta problem också. Men det var filen som var öppen när jag gjorde min uppdatering.... Jag har i detta projekt kört två olika Superior Drummer 3 samtidigt....kräver en del!
Det kan också vara lite skit bakom tgtbordet som lyckats trycka på någon konstig knapp i sin iver att göra något. Med andra ord är jag inte säker på vad detta strul beror på - det började dock i samband med OS uppdateringen förra lördagen.
Har dock fått igång låten igen genom att öppna en ny session och importera allt utom trummor. De gjorde jag om!

Jag har inte märkt av några problem tidigare med Mojave. Jag vill dock poängtera att jag är en hemmastrulare och det är endast för mitt personliga intresse, alltså ingen verksamhet där jag är beroende av pålitlig funktion.

/Göran

8
Tack för varningen jag hatar uppgraderingar oavsett vilka de ställer bara till det, har fortfarande bekymmer med mitt ljudkort sen senaste mac uppgraderingen kräver omstart om och om igen..
En dator är som en bil! Den skall  fungera när man vill ha nytta av den... inget strul skall det vara. Därför är det Mac och Toyota som gäller.

Se upp Eddi med uppdateringarna....

9
Hej inge FX

Nope ingen av dem når ens 50% och inte i heller med någon fördröjning... dock två som jobbar ovanligt lågt.... tror det har blivit något strul med SPD3.... har gjort om trummorna nu efter att jag startade en ny låt/song/session. Började helt om med SPD3 och nu flyter det på igen.

Tack för ditt stöd FX du är en klippa!

/Göran

10
Kollade precis min dator....

Jag har 10.14.5

Det där är OSX - Mojave antar jag. Jag kör fortfarande med Sierra/High Sierra.

Logics senaste version är 10.4.4, vilken uppdaterades 10:e januari 2019.

Helt rätt....
Logic är 10.4.4
OS är 10.14.5 Mojave
Det var en uppdatering av Mojave som lyckats ställa till det i logic - ganska säker utan att vara kunnig :) Jag har ju backup så jag skulle kunna backa tillbaka till något innan lördagen.... men samtidigt har jag alltid haft inställningen att det senaste är det säkraste och bästa. Visst ibland råkar man ut för sånt här...men oftast är apple så tighta att det rullar på liksom!
Den plug-in som löser ut problemet är i alla fall Superior Drummer.... har två instanser av denna i låten. Om jag skapar en ny fil utan att ladda in trummorna så fungerar allt bra. När jag sen laddar in trummor börjar ....diverse pluggar att bråka.....
Skall man gå till appels sida och lämna info?

/Göran

/Göran

11
Ännu märkligare...

Eller kanske INTE.... det verkar som något har hänt något med filen jag jobbar på just nu. Laddade in ett annat projekt som är mer krävande och då fungerar allt som det skall .....Får nog starta ett nytt projekt och sedan försöka ladda in filerna en efter en....

12
Kollade precis min dator....

Jag har 10.14.5

Det kom en uppdatering förra lördagen och sedan dess har det varit lite knepigt till och från....började med kontakt......sedan vidare och nu är det nog helt random....men det blir ett ävla cpu knaster.....mkt märkligt!
Får se om det lugnar ner sig. Kopplade bort ljudkortet och körde på det interna och det var samma sak så det är något med datorn! Den har några år på nacken Macbook Pro 2015 men jag ser som sagt inget på cpu mätarna...mer än att två jobbar mindre, även vid rendering till mp3.

13
Hej FX

De ligger bra till! Dock är det två/ mest en som knappt jobbar. Det är inte cpu knaster/ när de skjuter iväg i höjden.... men du har rätt det låter ganska likt.... hmmmm

14
Hej hej!

Ja, precis som jag skriver...är det någon mer än jag som märkt av något strul med logic sedan senaste uppdateringen. Den kom någon gång förra veckan. Om man redigerar en plugin (superior, omnispere etc) så kommer kanalen att glida in i någon typ av knastereffekt.... skulle också kunna kalla det att kanalen distar... men det gör den INTE.

Får nog googla runt lite...

Med vänlig hälsning,
Göran

15
Demolåtar / SV: En ny skapelse
« skrivet: 18.05.2019, 11:24:25 »
Hej på er gubbs...

Just nu går jag och väntar på en refrängmello.... endera dagen dyker den väl upp!

Eddie - Jag tror jag är med på vilken synt du menar! Jag testar en aningens höjning :-)

Space - Tack för ditt tyck och tänk! Gött att du gillar. De där med (vett och) etikett är kanske mest bra när man är hos svärmor på middag :-)

Ha en skön helg på er alla ....

/Palm i väntans tider

16
Demolåtar / SV: En ny skapelse
« skrivet: 14.05.2019, 17:15:11 »
Mina tankar kring era tankar.....ÄR borta....

hm....nu har jag nog lyckats radera mina svar till er som kommenterat - sry......

Tack Eddie för dina uppmuntrande tillrop. Jo jag har också märkt att vi tänker likt.....(du är kanske smygskåning ;-) Jag är inte helt säker på vilket ljud du skulle vilja ha lite högre....är det .....ljudet som pumpar lite.....eller hur jag skall säga!?

Tack Marshall...skönt och avkopplande är kanon. Då är jag på rätt väg.... Nu skall jag bara få till huvudnickandet och stampen me :-) Jag fastnade på vad du sa om en uppbyggnad i ytterligare några takter.... se den nya versionen. TACK för tipset...jag tyckte det lyfte lite bättre nu!

Tack Burnin Sven... visst är det intressant vilka associationer man kan få av musiken. Jag kollade upp Shkirman på tuben och även om inte jag själv känner likheten är jag glad att du tipsade.

Tack Guran för din tid och tyck! Kul att du gillade det mesta. Det finns rätt många saker att jobba med för att få en färdig mix... och det här med färdig är inte riktigt min grej, tyvärr. Jag hinner sällan riktigt helt i mål innan jag har snöat in på något annat... Jag har verkligen försökt förbättra mig på denna punkt men det slutar liksom oftast med en rätt färdig struktur men det där sista .......lite beror nog på att jag inte sjunger själv och då måste man ragga...någon som lägger sångslingan.....då blir det som det blir.... MEN denna gång har jag lagt upp en ny version som är lite längre....

/Palm

17
Demolåtar / SV: MrG - Nytt utkast
« skrivet: 13.05.2019, 15:14:09 »
Hej Guran...

Jag får nog hålla med de föregående talarna.... Den första delen som känns som en versdel med ett riktigt fräckt gitarriff (lite,  ZZtop känsla) DET är riktigt bra. Sen kommer en helt annan grej och det är möjligt att detta limmas ihop av en text med sång men jag hade nog jobbat för versen och sedan hittat en refr som gick i samma rockpop känsla. Men det är ju jag...
Du är skicklig på att spela alla dessa instrument :-)

/Palm

18
Demolåtar / SV: En ny skapelse
« skrivet: 13.05.2019, 15:07:40 »
Hej

Ny uppdaterad version ligger uppe. Dock inte klar :-)

19
Demolåtar / Palm - Noname
« skrivet: 10.05.2019, 23:43:52 »
Hej hej

Har under en tid försökt skapa ngt som inte direkt är min changer. Efter lite youtube tittande på yngre förmågor så kom denna till.
Kanske inget som uppskattad i detta forum men då får jag ta de! Jag kan avslöja att det är inte progg, rock eller visa.

Lyssna och säg vad du tycker! Tack på förhand för din tid.

190513
Jahapp då har jag försökt mig på ett nytt steg...

20.22
Lite nya ändringar.....nu är det flow....


Ni får gärna reagera och tycka till


20
Demolåtar / SV: Eddi - Susan version 3 3 maj
« skrivet: 10.05.2019, 23:35:23 »
Hej hej

Gillar inledningen på låten, de skall nog ligga så lågt. Snygg cello som gör det maffigt.
Trummkompet som kommer in känns jättekonstigt de första takterna - men det är kanske bara i mina öron. Där hade jag tänkt om...
sen lägger uppspelningen av.... får kolla mer i datorn imorgon.

Nu har jag lyssnat igenom hela! Jag hade jobbat med trummorna på denna! I slutet när du kommer tillbaka med Susan (vers) och sedan refr så finns det mer flyt i låten. Sen kommer till till ett gitarriff i vänster öra.... det skulle du repetera och ha med i början också....tillsammans med de mer drivande trummorna. Distdelen på gitarr bryter av men det saknas något .....kanske är det text/sång eller något solo.....
/Göran

21
Demolåtar / SV: Space & Calle - YOU SHOULD HAVE
« skrivet: 10.05.2019, 23:30:01 »
Hej hej

En riktigt fin låt med skitsnygg akke!

Du funderade på stråkar - jag tänkte orgel. Men som någon föreslog skulle den också fungera helt avskalad med akke o piano kanske.

En finfin låt!

/Palm

22
Hej igen...

Jag har löst problemet (men ändå inte, problemet i sig). Dock startade jag upp en ny fil och sedan laddade jag in alla de gamla ifrån den som hade en borttrollad mixer. I det nya projektet har jag återigen tillgång till logics mixer! Den gamla filen åker i skräpkorgen när jag ser att alla inställningar är de samma! FÖRUTOM mixertrolleriet då :-)
Konstigt att det kan bli såhär!

Tack till er la er panna i veck för att assistera mig.

/Göran

23
Hej igen...

Tack för din tanke...men den hjälpte inte....ÄRLIGT så tror jag att jag har lyckats med någon icke lämplig knappkombination som gör att mixerdelen är totalt borta. Mycket märkligt är det!

Tack för din tanketid!

/Göran

24
Hej igen....

Tyvärr.....N.....fungerar inte....När jag kör F3 så kommer bara kontrollrummet och mainwindow upp. Detta problem jag beskriver gäller bara för just detta projekt. Testade och öppnade ett annat och där fungerar cmd - 2 för att plocka fram mixern. Dock började midi-window också att strula nu. Gick att få bort genom att dubbelklicka på ett spår och öppna det begränsade fönstret. Sen kunde jag använda cmd - 4 och allt gick som vanligt. Dock är har jag fortfarande en borttappad mixer....

Tack för dina tankeveck!

/Göran

25
Hej hej!

Ibland kan man bli mer trött på sig själv än vid andra tillfällen! Nu har jag lyckats trolla bort mixerbordet i logic. Jag kör två skärmar...ibland har det lyckats glida ner och ligger nästan osynligt....men inte denna gång. I fönster visar den att tre olika instanser av mixer är igång.... klickar jag på någon av dem händer inget....jag ser att prg skiftar från masterwindow till...något som inte finns...
Önskar att jag inte hade så väldigt bra förmåga till denna typ av trolleri *ler*

Hjälp!

/Göran

26
Studio, produktion och övrigt / SV: Logic trumkomp in i superior 3
« skrivet: 13.01.2019, 19:01:41 »
Hej och tack!

Hasse du får bli min tekniske husgud, precis när du vill :-)
Tack skall kolla på inspelningslösningen....

Jag brukar använda seq SP3 och sedan kör jag ut ljuden på olika kanaler....finns det någon fördel med ditt sätt att jobba (gissar ju de ;-)
Måste du inte ha flera olika instanser av SP3 igång då? Den slukar rätt mkt kraft...den pluggen.

Tack
/Göran

27
Studio, produktion och övrigt / Logic trumkomp in i superior 3
« skrivet: 13.01.2019, 17:32:08 »
Hej hej!

Har ett trumkomp från logic - har omvandlat det till midi! Detta komp skulle jag vilja få in i superior eftersom de trummorna låter bättre och man kan göra mer med dem. ÄR detta möjligt?
Det finns ju varianten att sitta knappa in det ...men det tar ju sååååån tid och så skall man få rätt på alla velocitys oxå!

/Göran

28
Färdiga produktioner / SV: Asti - Vi (klar) - VIDEO
« skrivet: 13.01.2019, 17:19:38 »
Hej hej!

Denna låt är riktigt bra... en härligt suggestiv känsla med finfin sång. Gillar balansen och den pumpande (basen). Du har något flutelike i början....vilket ljud är detta? Sen har du ett ljud i prechourus eller för mig i alla fall, påminner om ett gammalt ljud calliope på D50 - nyfiken på detta också! Jag kanske hör i syner men dessa ljud gillas och ligger perfekt!

Återigen en riktigt bra låt! Kul med film....ger en annan dimension.

/Göran

29
Demolåtar / SV: Tigersoul - Light up!
« skrivet: 12.01.2019, 22:24:36 »
Hej Tigern...

Ladda den på soundcloud... spelaren här inne suger om man använder apple. Den har fått någon typ av allergi.

/Göran

30
Färdiga produktioner / SV: BjurtOMarr - The Point of no return
« skrivet: 12.01.2019, 22:20:28 »
Hej hej...

Denna hade jag helt missat.... vilket ös ni får till. Riktigt bra insatser från alla inblandade.

Det jag blir allra mest nyfiken på är din trumproduktion - kan du inte göra en kurs! Jag räcker upp handen och anmäler mig härmed :-)
Du har en ävla förmåga att få dem att låta kanon. Är det live eller plugg?

/Göran

31
Flåt min sena svar...

Jag lovar bot och bättring på min svars takt, man är ju ivrig sj när man behöver hjälp.

Helt rätt Asti, jag kör mac. Jag har varit supernöjd med mitt duetkort - egentligen är det nog enklare och snabbare att komma ingång med. Apollo behöver man sätta sig in mer i och bli vän med. Men Apollo har ju fler möjligheter som jag ser det.

Det finns mer kunnigt folk som har jmf prylarna och enligt någon ab dem har duetet en apogee färgning (en som låter bra) men alltså är inte lika ren som apollo...

Jag gillar att man kan färga ljudet på väg in, det känns som det ger mer liv i gitarren, basen eller sången. Om det är inbillning eller inte ......

/Göran

32
HEJ och TACK!

Äntligen i på seneftermiddagen fick jag ordning på allt... vad som var fel vet jag fortfarande inte....men gick igenom bit för bit och kollade om jag hade missat någon uppdatering eller firmware.... tillslut hittade allt rätt och ALLA pluggar fungerar precis som de gjorde innan.
Tack till er som la pannan i veck och försökte komma med någon tanke till lösning...

Asti...
Det finns två huvudanledningar till mitt byte. 1. För dyrt att köpa ny dator - just nu. Det känns som den ibland är klart pressad av alla pluggar och inspelningar som det kan bli under en låt. Med UAD så kan man avlasta genom att använda några av deras egna plug-ins. Om det hjälper återstår väl att se. 2. Jag blev så förbenat nyfiken på deras möjlighet att köra en pre-amp innan som dessutom påverkar ljudet och som man sen spelar in med. Lyssnade på en massa olika demos och de ger något till en inspelning. Dyrt - japp skitdyrt men pengarna skall rulla....

/Göran

33
Hej hej!

Har precis bytt ljudkort från Duet till Apollo! I samband med detta började först några piano i kontakt "balla" ur... tänkte att det beror nog på att jag inte har kontakt 6 utan kör på 5. Okej kanske dags att uppdatera....dyrt!
Sen upptäckte jag att mina stråkar (cinematic strings 1) också ballade ur......nu blev allt ännu dyrare....ett helt nytt stråkbibl....huuuuvvva
Nästa dag ahhh nu fungerar inte omnisphere i heller.....

Det är något som har ballat ur med midi i samband med uppdateringarna..... Ovan nämnda bibliotek låter som de har 95 chorus effekter och reverb på sig.... om jag väljer custom show i Logic så hoppar midi hela tiden mellan olika siffror.....kanske har gjort så innan också men inget jag lagt märke till.

Är det någon som kanske har en uppfattning vad det är för fel som blivit galet!

/Göran

34
Demolåtar / SV: Eddi - Be There
« skrivet: 11.12.2018, 18:56:05 »
👍

Detta tyckte jag lät som ett jättespännande stycke av musik...
Skall bli spännande att följa.
En fundering är kring staccatotonerna på pianot - jag hade nog låtit den figuren klinga.

/Göran

35
Demolåtar / SV: Tjabba, tjena o hallå...
« skrivet: 13.10.2018, 19:10:30 »
Hej Marshall

Din tanke om förändring håller jag nog lite på avstånd än - det är lixom inte så JAG har tänkt mig! Tackar för din idé men låter den nog ändå vila lite...kanske..... VI four ella se...
Jo den däringa tyngden är det många som har haft åsikter om...Har gjort en förändring som jag laddar upp i veckan så får vi se vad den gillas.
Tack för dina tankar och tyck!

Ha en bra lördagskväll! och rock on!

/Göran

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 10