Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - palm

Sidor: 1
1
Studio, produktion och övrigt / Är det bara jag som bidrar ;-)
« skrivet: 26.05.2020, 20:52:26 »
Jaha då satt man här igen...

Jag vänder mig som vanligt till Hasse FX... men kan någon annan ge svar så är jag inte svårflirtad!

Arbetar som bekant i Logic X .....
Har ett audiospår som jag redigerat lite. Detta spår skulle jag vilja spela upp samtidigt som jag spelar in det på en ny audio kanal och därmed kan plocka bort effekter, redigeringar och dylik....
Men que hur gör man!

Så nu har jag bidragit igen - med en NY fråga!

Med vänlig hälsning,
Göran

2
Hej hej!

Ja, precis som jag skriver...är det någon mer än jag som märkt av något strul med logic sedan senaste uppdateringen. Den kom någon gång förra veckan. Om man redigerar en plugin (superior, omnispere etc) så kommer kanalen att glida in i någon typ av knastereffekt.... skulle också kunna kalla det att kanalen distar... men det gör den INTE.

Får nog googla runt lite...

Med vänlig hälsning,
Göran

3
Demolåtar / Palm - Noname
« skrivet: 10.05.2019, 23:43:52 »
Hej hej

Har under en tid försökt skapa ngt som inte direkt är min changer. Efter lite youtube tittande på yngre förmågor så kom denna till.
Kanske inget som uppskattad i detta forum men då får jag ta de! Jag kan avslöja att det är inte progg, rock eller visa.

Lyssna och säg vad du tycker! Tack på förhand för din tid.

190513
Jahapp då har jag försökt mig på ett nytt steg...

20.22
Lite nya ändringar.....nu är det flow....


Ni får gärna reagera och tycka till


4
Hej hej!

Ibland kan man bli mer trött på sig själv än vid andra tillfällen! Nu har jag lyckats trolla bort mixerbordet i logic. Jag kör två skärmar...ibland har det lyckats glida ner och ligger nästan osynligt....men inte denna gång. I fönster visar den att tre olika instanser av mixer är igång.... klickar jag på någon av dem händer inget....jag ser att prg skiftar från masterwindow till...något som inte finns...
Önskar att jag inte hade så väldigt bra förmåga till denna typ av trolleri *ler*

Hjälp!

/Göran

5
Studio, produktion och övrigt / Logic trumkomp in i superior 3
« skrivet: 13.01.2019, 17:32:08 »
Hej hej!

Har ett trumkomp från logic - har omvandlat det till midi! Detta komp skulle jag vilja få in i superior eftersom de trummorna låter bättre och man kan göra mer med dem. ÄR detta möjligt?
Det finns ju varianten att sitta knappa in det ...men det tar ju sååååån tid och så skall man få rätt på alla velocitys oxå!

/Göran

6
Hej hej!

Har precis bytt ljudkort från Duet till Apollo! I samband med detta började först några piano i kontakt "balla" ur... tänkte att det beror nog på att jag inte har kontakt 6 utan kör på 5. Okej kanske dags att uppdatera....dyrt!
Sen upptäckte jag att mina stråkar (cinematic strings 1) också ballade ur......nu blev allt ännu dyrare....ett helt nytt stråkbibl....huuuuvvva
Nästa dag ahhh nu fungerar inte omnisphere i heller.....

Det är något som har ballat ur med midi i samband med uppdateringarna..... Ovan nämnda bibliotek låter som de har 95 chorus effekter och reverb på sig.... om jag väljer custom show i Logic så hoppar midi hela tiden mellan olika siffror.....kanske har gjort så innan också men inget jag lagt märke till.

Är det någon som kanske har en uppfattning vad det är för fel som blivit galet!

/Göran

7
Demolåtar / Tjabba, tjena o hallå...
« skrivet: 06.10.2018, 19:11:23 »
Ja, då var man här igen...

Har fortsatt sitt och pula i min källare men dock inte varit så väldigt aktiv här. Trotts detta är det kanske någon vänlig själ som skulle vilja ge mig lite tankar om ljudbilden och hur den skulle kunna utvecklas. Någon kritik kring spelandet är inte det jag söker - en gör så gott en kan. Men visst har du någon tanke som kan bidra....så hit it!

Men det här med ljud är så komplicerat....Hur/vad gör man?

/Göran

8
Studio, produktion och övrigt / Hasse FX eller någon annan
« skrivet: 28.09.2018, 17:01:31 »
Jahapp då har klåparen varit igång igen....

Jag har lyckats ta bort medhörningsknappen när man skall spela in i Logic..... kursiverat I.
Detta är inte första gången. Hasse hjälpte mig förra gången....men hittar inte lösningen på problemet.

SNÄLLA!?

/Göran

9
Studio, produktion och övrigt / Max Martin vår tids geni?
« skrivet: 26.04.2015, 18:14:49 »
Hej hej...

Vill slå ett slag för en programserie på 5 avsnitt som handlar tiden efter Dennis Pop. Hur gick de vidare och vad hände. Det är mkt Max Martin som står i fokus - inte så konstigt med 19 listettor USA! Bara Lennon/McCartney som kan konkurrera :-)

Kul att lyssna på och jag fick inspiration.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6145410

Med vänlig hälsning,
Göran

10
Studio, produktion och övrigt / Bias desktop?
« skrivet: 21.02.2015, 20:42:05 »
Hej hej!

Någon som testat denna plugg till sin gitarr eller bas? Jag laddade ner en demo i veckan och måste säga att jag tyckte det lät rätt bra. Dock saknar jag lite möjligheter med reverb, chorous och delay. Men det går väl att ta Logics pedaler eller annat...

Några efarenheter att delge? Värd sina pengar?

Med vänlig hälsning,
Göran

11
Hej hej!

Denna fråga har jag ställt en gång innan. Nu tar vi den igen (teflonhjärna här). Har laddat ner nya versionen av Logic och nu verkar det som jag INTE har tryckt in rätt knapp. Om jag har gjort en bakgrund och vill sjunga till den så ....händer inget I (läs iiiiiii)har jag tryckt in......
När jag spelar in så hör jag min röst men jag kan lixom inte "träna" utan måste sätta den på inspelning.

Tror det var Hasse eller Eddi som hjälpte till förra gången....

Please :-)

Med vänlig hälsning,
Göran

12
Studio, produktion och övrigt / Nya Logic 10.1
« skrivet: 15.02.2015, 08:56:13 »
Hej hej

Någon här på forumet som testat den nya versionen? Är det värt 1895kr att uppdatera?
Har ju läst om nyheterna men vet inte om det känns värt pengarna...

Med vänlig hälsning,
Göran

13
Studio, produktion och övrigt / Kr för en telecaster?
« skrivet: 05.02.2015, 19:41:11 »
Hej hej

Hur många pengar får man betala för en telecaster som är skön att spela på? Kanske en omöjlig fråga... Men vill få koll på hur mkt man behöver lägga för att få en skön/bra gitarr.
Har en strata och en libanez... Telecastern har ett skönt sound.

Mvh
Göran


14
Hej hej!

Så här ligger det till. Har Macbook Pro till min musikmaskin. I denna har jag tagit ur CD-läsaren för att få plats med två hårddiskar. Det blev kanon. När man köpte otibayn så följde det med en låda till CD-rom spelaren och det fungerade kanon. ALLT frid och fröjd. MEN sen hände det, katten hoppade upp på hyllan fick inte stopp på den graciösa kroppen....gled och välte ner det mesta på den hyllan - inkl. min cd-läsare.
Den gick i bitar och fungerar inte längre....

Okej, jag som precis hade beställt lite uppdateringar på DVD *grrrrr* Nu har jag dock varit och köpt en ORG SuperDrive till Mac och till min förvåning fungerar det INTE alls. Enligt googling så har det något med de olika milliamp som mattas ut genom usb-kontakten. Men tillslut hittade jag en strof man skulle kunna skriva i prompten.......som skulle göra att SuperDriven visst fungerade....men icke sa nicke..... F*N och Shit och.....vill ju ha in den nya uppdateringen.....försökte lägga de tre DVD skivorna (via annan dator) på ett USB för att installera därifrån.... Fick inte det att fungera alls....eller jag förstår inte i alla fall.
Då lär det ju inte fungera att lägga på Skydrive i heller..

Någon som har något kreativt förslag?

/Palm

15
Demolåtar / [Palm] Något annat....
« skrivet: 03.01.2014, 23:11:04 »
Hej igen....

SÅ då är nästan mitt nyårslöfte klart :-) Efter denna post har jag lagt ut två låtar på KR. Denna är inte någon rocklåt utan något jag filat på. Det finns en melodi till versen men inget jag klarar att sjunga.... i den såkallade Refr ligger en distad gitarr som melodislinga - tror jag.
Man får ju en tanke i huvudet när man skriver men det är ju inte direkt hugget i sten.

Tyck gärna till och kommentera både kring mix och låt. Jag vet att det inte är optimalt utan sång. Men man gör vad man kan.


16
Demolåtar / [Palm] Lite Rock på G
« skrivet: 03.01.2014, 23:07:07 »
Hej hej!

Dags att avverka ett av mina nyårslöften....minst två låtar under året ut på KR. Ja, vad är detta!? Det är egentligen ett försök att visa en kompis vilka gitarrljud man hittar i logic istället gör garageband. Detta blev det jag skickade iväg till honom.

Eftersom jag inte sjunger så blir det ju instrumentalt - jo, jag vet det är jobbigt men jag håller på med en version där jag försöker lägga en sångslinga för att visa vad JAG tänker mig...den kommer.

Alla kommentarer välkomna, får väl ducka nu med tanke på debatten på forumet :-) Vet ju inte hur detta fungerar men vi testar. Det kommer ytterligare en låt. De är väl inte direkt lika och det är det jag vill visa.17
Hmmmm...Grrrrrrrrr

Handhavarfel I KNOW......men...vad har hänt. Tidigare så hade jag ett rätt nice distat ljud och livet lekte. Logic X gjorde en omstart....lite hårt pressat av mig och NU har jag både det distade ljudet och ett rent ljud.....JOBBIGT vill ju spela dist och inte något annat.... DETTA har hänt förr och då löste jag det MEN minns inte hur.

Någon som kan räcka en hjälpande?

Med vänlig hälsning,
Göran


UPS...det hamnade ju lite fel...Skulle någon snäll moderator kunna slänga över detta i snabba svar. Blev helt galet detta Ds

18
Studio, produktion och övrigt / Hur göra till/från på effekt?
« skrivet: 19.11.2013, 19:35:21 »
Hej hej...

Skulle försöka mig på att göra automation på - sätt igång filter/stäng av filter. Alltså leka lite Avicii och det är inte lätt när man är gubbe... :-)

Följande:

Mac-dator alltså Logic X
Vill lägga en gitarreffekt på ett spår och vissa delar men sedan skall den bort i mellan åt.

Har i o f s en låt där jag vill göra samman sak på nästan alla spår.... Vill undvika några typ sångspår och körspår. Hur gör man då.

Alltså två liknande problem med ett och samma mål.....slå på och slå av en effekt (guitarpro)

Möjligt? Omöjligt?

Med vänlig hälsning,
Göran

19
Studio, produktion och övrigt / Ljudet är borta i Logic X
« skrivet: 11.08.2013, 11:19:04 »
Hej hej!

Någon som kan ge en hjälpande hand...

Följande händer.... preamp visar på signal - ljudkort visar på signal - tryck på R ger inspelning. MEN jag hör INTE någonting. Inte när jag tryckt R eller I....inte ett enda ljud.
Trycker man bara I så visar mätarna ingenting  i heller....men vid R så ger de utslag och spelar in det som kommer i mick eller från gitarr. MEN jag hör inget...förrän vid uppspelning....

HJÄLP!

/Göran

20
Studio, produktion och övrigt / Koppla in preamp....
« skrivet: 01.07.2013, 09:22:18 »
Kan någon räta ut mina frågetecken?

Förutsättningar:
MacPro
Apogge 1
Logic
Line preamp

Kedjan borde väl bli så här:
Mick, preamp, appoge, logic eller?

Läste en artikel i studio tidningen där de gjorde....
Mick, appoge, preamp och sen då?
Studio nr 6 s 72, recension av AKG C451B

Frg 2
Någon som vet om man kan spela in på båda kanalerna på appoge 1 samtidigt? En mickad kanal och en line kanal tex gitarr? Detta går säkert läsa sig till...

/Göran

21
Hej hej....

Någon som vet bättre än jag? :-)

Har en gammal fenderstrata som det sattes aktivamickar på när det kändes lämpligt för att få lite mer drag och studs. Räknar baklänges 5-10-15, usch 20 år sedan.....*huuvva* tre EMG singelcoil sitter idag.
Husguden skulle ju vara Mark Knopfler dock är soundet rätt teknikbaserat och det är inget jag behärskar. Meeeeeen soundet!

Är det möjligt att få *rätt* sound med dessa mickar? Har skrufat en hel del senaste tiden och nja, ibland men det känns lixom för på.... Eller hur jag skall säga....

Skall nu försöka länka in några youtube filer får se om det fungerar....


Bra mickar eller bra förstärkare?


Sheptone hittade en fil och dessa lät också nice.

Hjälp...

/Palm
22
Studio, produktion och övrigt / D50 ljud till kontakt eller exs24
« skrivet: 04.03.2013, 19:06:48 »
Hej hej!

Ja, som rubriken lyder. Någon som vet om/var man kan hitta dessa ljud?

Med vänlig hälsning,
Göran

23
Studio, produktion och övrigt / Intryckt knapp....
« skrivet: 24.02.2013, 08:08:54 »
Hej på Er....

Har fått ett litet problem sommar jag inte hittar lösningen på. Det fungerade dock innan. När jag skall spela in elgurran så får jag rent ljud i ena högtalaren/ hörluren i den andra ligger guran med effekt. Någon som vet vilken knapp jag lyckats pilla på:-)

Med vänlig hälsning,
Göran

24
Studio, produktion och övrigt / Eko effekt...på endast ett ord...
« skrivet: 28.01.2013, 20:50:59 »
Tjollahopp...

Då var det dags för nästa fråga....EKO på endast ett avslutningsord. HUR?
Vill ju inte ekot skall ligga hela tiden utan bara precis .....på sista ordet och sedan klinga ut under ett break. Någon automation kanske...men hur då med en effekt???

mvh
Göran

25
Studio, produktion och övrigt / Lyssna på låtar
« skrivet: 28.01.2013, 11:09:06 »
Hej hej...

Såg tråden om Apple och att lyssna på demolåtarna. Men det MESTA fungerar. Dock får jag en känsla att ALLA inte är öppna för lyssning för ALLA. Kan det vara så?

Med vänlig hälsning,
Göran

26
Studio, produktion och övrigt / Spela till bakgrund i logic PRO
« skrivet: 12.01.2013, 13:35:03 »
Hej hej!

Vill träna på gitarrslingan innan jag spelar in men ljudet försvinner så fort jag drar igång. Om jag kör rec så hör jag gitarren. Men på vanlig play så försvinner den???

Hoppas på en hjälpande hand!

Med vänlig hälsning,
Göran

Sidor: 1