Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hägge@Clonework

Sidor: 1 ... 9 10 11 12 13
421
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 12.11.2007, 17:45:03 »
Hägge:

Citera
Om du däremot kör ut fullgod audio till en mixer från varje kanal i din DAW så har du helatiden bästa möjliga digitalaljudkvalitet som sedan summeras analogt med så gott som ingen degradering i ljudkvalitet (i bästa fall).

Vilka analoga bord är utan degradering av ljudkvalitén?
Jag har bl a mixat på Neve, SSL och många andra obilliga bord.
Självklart har dessa bord mkt bättre headroom än mediokra bord som kostar under 20 000 kr men ALLA analoga bord jag mixat i har färgat signalerna till det sämre. Givetvis.
Att efterstäva färgningen från olika bord är en annan fråga men glöm teorin att ljudet inte degraderas.

Mvh Omni

Tillbaka till summering då. Om nu Omni skulle läsa vad jag skriver före han kommenterar så talar jag ju i ditt citat om att det inte blir någon digitalisk degradering i programvaran. Men om du tycker att det som händer i ett SSL bord är degradering så måste jag akseptera det. Men du kanske också är medveten om att du är rätt ensam med ditt påstående? Och eftersom det alltid verkar krävas "name throwing" före man tas på alvar och inte blir behandlad som ett barn på detta forum så känner jag rätt bra ett 20 tal personer med SSL, Neve och andra bra mixerbord i sina studion. Personligen har jag använt dem endast under studietiden.  Alla kör dem pga. ljudkvaliteten och inte pga. någon mode fluga. Många av dem testade också att köra utan mixerbord när den trenden var som störst ett par tre år sedan men måste gå tillbaka till mixern pga. ljudkvaliteten.

mvh
Hägge

422
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 12.11.2007, 08:20:54 »
Tro inte på någondera. Gå ut och lyssna till din närmaste HIFI affär som kan erbjuda ett lyssnings test. En upplevelse som är värd en eftermiddag kan jag garanera.

Hägge

423
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 12.11.2007, 00:49:01 »
Claes, utan mucka gräl så påstår jag att problemet med det här "sanslösa audiofil" snacket är att största delen stämmer! Det är en ENORM skilnad med en högtalarkabel som kostar 5euro/metern och en som kostar 10.000euro/metern, med en högtalare som går up till 20kHz och en som går till 100kHz. Tom strömkabeln till din förstärkare kan ha en så stor skillnad i ljudet att varenda ett mögelöra hör det. Har det någon praktisk betydelse för kvaliteten på musiken man gör? Kanske inte, men man kan inte springa omkring o påstå att det inte finns någon skillnad. Och att kalla bandmickar en modefluga :wacko:

Tillåt mig att småle...
Det är inte en enorm skillnad mellan högtalarkablar. Det finns hittills inga seriösa blindtester som har visat annat än slumpmässigt resultat när man har jämfört högtalarkabel. Det är t o m så, att bl a Ingvar Öhman har inbjudit folk och erbjudit en belöning om de kunde avgöra skillnaden mellan högtalarkablar - men folk har inte ens vågat ställa upp, eftersom resultatet helt säkert skulle redovisas offentligt, UTAN halvreligiöst mumbo-jumbo snack som "bonus". <_<  Högtalarkabeln påverkar ljudet oändligt mycket mindre än vad delningsfiltret och högtalarelementen i sig gör och därför är den helt försumbar i sammanhanget (så länge den har rätt dimension för att hantera strömuttaget...).

Hur ska sedan 2 meter elkabel för 5000:- kunna göra minsta lilla skillnad för ljudet - när installationskabeln i VP-rören i väggarna är av enklaste typ och kostar ca 4-5:-/m? Är spänningen instabil så behöver man en UPS - och nätkabeln kan inte göra minsta lilla skillnad vid sådana problem. Har du en skärmad nätkabel så kan du delvis reducera problem med brum som annars kommer över i de obalanserade signalkablarna - men det kan man komma ifrån genom att ägna kabeldragningen lite mer tanke än att bara slänga ihop allting i en härva. Jämför du däremot med en kabel som har tunnare trådar än vad som behövs för att transportera tillräckligt med ström, så är det en annan sak - men så tunn kabel har jag inte ens sett i nätkablar för 20:-, utan även sådana klarar ledigt minst 10A.

Bandmicar ÄR en stor fluga just nu och säljs i mängder eftersom det i reklamen påstås att bandmicar är någonting magiskt från förr i världen, så att man får samma sound som sina gamla hjältar. Det kommer därför sådana i parti och minut från Kina. Billigt krafs som inte alls låter kul utan bara är strypt i toppen och saknar både transienter och upplösning. Själv älskar jag BRA bandmicar och har en Crowley and Tripp Naked Eye själv, som jag sätter före exempelvis AEA R-84 och Royer R-121, som jag också har testat.


Du får nog småle allt du vill medan håller på att kissa ner mig av grin. Inte för att dina kommentarer skulle vara ovanligt dabbiga utan för att du kastar fram precis samma argument som jag använde i nästan tio år som proaudio försäljare och skeptiker till allt audiofilt. INTE har kablarna någon större skilnad, strömkabeln i väggarna i ditt hus är de ena och de andra så de kan inte bla bla....

Men ALLT ändrade i och med att firman jag jobbade för fick generalagentur på ett topp branden på HIFI kablar. JAg deltog i ett antal av dessa blindtest som du önskar och en hellt ny värld öpnades för mig. På riktigt Claes, skilnaden är ENORM, nästan som att byta högtalare. Testerna gick ut på att sätta fem kablar o kvalitets (och i detta fall pris ordning). Jag fick alla rätt. Men det fick alla andra också som deltog, till och med vår 45 åriga kanslist som inte ens lyssnar på musik. INGEN trodde att man kunde höra någon skillnad när killen rev fram sin 500 euros strömkabel, ALLA måste ändra sin åsikt, ALLA hörde en jätte skillnad. (Och ja, de kablar som vi använde som referens kom från olika HIFI prylar som vi hade skräpande omkring) På TV såg jag apropå häromdagen ett rikssvenkt program var dom gjorde ett liknande test med lika otroliga resultat. Efter dessa kabel tester har jag sökt mig till en massa andra dylika tester gällande myter om detta med sumning, mikrofoner, högtalare osv som jag säkert kommer att dela med er alla i något högst olämpligt tillfälle ;)

Men för att övertyga dig så krävs säkert följande. Kolla upp vem som har generalagentur på tex Nordost kablar i Sverige. Ring upp dem och boka tid för en demonstration. De hjälper dig säkert, framföralt eftersom du också är försäljare. By the way så kan jag kanske fixa en dylik demonstration här i Finland om det finns intresse?

Om du efter testen ännu påstår det samma som du gör ovan så är du en bättre försäljare än jag. En riktig försäljare medger ju aldrig när han har fel eller hur? Men dessa skilnader mellan kablar är så stora att jag helt enkelt måste ändra min åsikt och medge att jag predikat fel gospel aktivt i över 10 år.

Och nej, jag äger varken 10.000euros kablar eller 500euros strömkabel utan måste leva mitt liv med bara lagom utrustning.
 
Förlåt att jag igen gick på sidospår men Claes tvingade mig ;).

Hägge

 

424
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 10.11.2007, 15:02:12 »
Claes, utan mucka gräl så påstår jag att problemet med det här "sanslösa audiofil" snacket är att största delen stämmer! Det är en ENORM skilnad med en högtalarkabel som kostar 5euro/metern och en som kostar 10.000euro/metern, med en högtalare som går up till 20kHz och en som går till 100kHz. Tom strömkabeln till din förstärkare kan ha en så stor skillnad i ljudet att varenda ett mögelöra hör det. Har det någon praktisk betydelse för kvaliteten på musiken man gör? Kanske inte, men man kan inte springa omkring o påstå att det inte finns någon skillnad. Och att kalla bandmickar en modefluga :wacko:

De som du har rätt i är att psykoakustik är svårt att påvisa med mätningar eller (absolut bätre, sämre) eftersom det handlar om hur vår hjärna uppfattar saker. Men dehär e just vad personer som designer analoga aparater grublar på. Tex Rupert Neve utgår ju i från att fast vi inte aktivt hör toner över 20kHz så påverkar dessa hur hjärnan upfattar och tolkar det vi hör. Neves tes handlar ju enkelt om att digitalt är sämre eftersom konvertrerna inte ofta jobbar med ett tillräckligt brett frekvensomfång.   

Digidesign har ju länge haft problem främst i USA där producenterna i de riktigt stora studiorna använder Pro TOols mest som en bandsspelare när de tycker att mixen och summeringer inte låter lika bra som deras SSL bord.. Därför kör dom just nu en "can you spot the difference" kampanj på deras hemsida där man kan lyssna på samma låt mixad både i och utanför burken. Kolla www.digidesign.com. Småfåglarna nära digi har dock reporterat att de slagit lite fel... de flesta har blivit mer övertygade att analogt är bätre och inte tvärt emot. Själv medger ja gärna att jag inte kan säga bätre eller sämre men en skilnad hör man nog.   

George Massenburg sa föresten i DIGIDESIGN EGEN TIDNING DIGIZINE (ingen aning farför dom skrev ner det) att de e självklart att analog teknologi ännu idag är överlägsen den digitala men att skilnaden blir helatiden mindre (pga hans egna 48bits EQ som han skulle puffa). Men samtidigt så sa han att skilnaden är rätt betydelselös och att de är så mycket praktiskare att jobba i burken att tom han gör det. Kolla hans studio http://www.blackbirdstudio.com/ främst Studio C ser rätt intressant ut. 

Hägge

425
NEJ, inte i alla fall gemört med din A51. M3 an har en liten membran som resulterar i ett tunnare ljud än vad du är van med. Om du vill ha en förmånlig sång mic från Röde så kör med NT1 eller NT2. Tycker du inte att A51an fungerar? Har hört mycket bra om den.

Hägge

426
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 10.11.2007, 12:40:56 »
Tja, analog sumning har nog mindre med färgning och mer med ljudkvalitet att göra. Sedan DAW tidens begynnlese har tillverkarna av sekvensserprogram kämpat med samma fråga. Hur bantar man ned all den data som finns i tex. 16 spår av 16bit 44.1kHz ljud till TVÅ spår av 16bit 44.1kHz ljud UTAN att ljudkvalitet försämras av denna minskning i data på över 80%. Man har hittat på en massa processer för att sköta dethär och emulerat hur en mixer skulle fungera i såna fall. I dag är väl största delen av mixmotorerna i DAW programmen 32bits processer med endel uppe i 48bit och andra kommer efter.

Om du däremot kör ut fullgod audio till en mixer från varje kanal i din DAW så har du helatiden bästa möjliga digitalaljudkvalitet som sedan summeras analogt med så gott som ingen degradering i ljudkvalitet (i bästa fall). De e klar att medelmåtliga konvertrar och kablar samt en skit mixer har en negativ effekt men alla kan ju testa sin utrustning. Gemför en analog sumning och en digital sumning gjort med dina prylar så sedan vet du. Själv kan jag säga att jag tyckte och tycker än idag att en analog sumning gjort via ett MAXI STUDIO ISIS kort och ett Behringer MX2004 mixer lät mycket bätre än vad Cubase VST 3.X klarade av internt.

Därför finns det också en stormarknad för produkter som Audient SUMO AMS NEVE 8816. Dvs. summings mixers till helt digitala studion.

HÄgge

427
Studio, produktion och övrigt / SV: Extern HD
« skrivet: 10.11.2007, 11:31:58 »
I mitt förra liv när jag designade, byggde och sålde DAWs för en av Finlands största aktörer inom den branchen så körde vi nästan 100% med LACIE. LACIE är faktiskt nästan standard inom så väl poraudio som provideo. Vi testade också MATROX för de va lite billigare för kunden men blev nog dyrare för oss för de va mycket mera problem. LACIE var nästan bombsäker. MEn detta är ett par år sedan så vem vet.... Därför köpte jag en MAXTOR 500Gb till min studio var ja sedan tidigare en LACIE D2 och en LACIE designed by Porche. MAXTOREN har fungerat OK men blev trots allt relegerad till massminne pga att jag inte litar riktigt på den, minnena från förra livet är för starka... ;) OK, inte änvänder jag xterna diskar när jag bandar in i studio men om jag far mend min laptop onlocation så blir det nog min LACIE D2 Firewire. Frugan editerar föresten TV program på POrche LAcien utan några problem...

Men oberoende vilken disk du köper så kolla att den duger till AUDIO dvs att den snurrar med minst 7200 varv i minuten osv.

Hägge   

428
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 09.11.2007, 16:18:58 »
Att mixa helt utanför boxen är så klart inte alltid realistiskt om inte har tillgång till rack fylda med kvalitets outboard, vilket jag själv iallafall inte har. Själv tycker jag precis som malmberg att man mixar inne i burken och sedan kör ut grupperna till mixern för sumning. Endel svär att de bäst att banda in mastern på DAT, andra 1/2" band. Att köra in master i samma DAW som man kör utfrån är säkert ett riktigt bra sätt.

Vilken mixer? Priset säger absolut inte allt i dag. Kineserna har lärt sig att göra fina grejer. Av billigare bord är säkert både Tridents och Tofts nykomlingar bra, också TLAudios rörmixrar låter fint. Mackie 8-bus gör också hyfsade summeringar. Sen finns det ju SSL, NEVE, galma Trident och en massa annat om man har (mycket) pengar...

Hägge

429
Studio, produktion och övrigt / SV: Mixerbord eller inte
« skrivet: 09.11.2007, 13:28:32 »
Jag skulle formulera det som så att om du endast bandar en person i taget och därmed inte behöver göra komplicerade lyssingar till fler musiker kan du kanske fundera på att lämna bordet.

MEN om du spelar in fler musiker i taget eller har ett ljudkort som inte bjuder på latensfri lysning (dvs. du måste göra lyssningen i själva mjukavara och därmed får en störande latens) så rekomenderar jag absolut ett bra bord som Toften i fråga.

Dessutom lönar det sig absolut att göra mixdownen genom bordet istället för att använda programmens mixdown funktion. Det låter bara så mycket bätre, särskilt med ett bra bord som Toft.

Hägge

430
Medlemmar / SV: Hägge i huset...
« skrivet: 08.11.2007, 17:10:51 »
Du hjärtligt välkommen...

Hägge

431
Demolåtar / SV: En sång till mig
« skrivet: 07.11.2007, 10:23:48 »
Själv brukar jag nog gå in i själva miksen o fixa dylika bas problem om bara möjligt. Genom att fixa de i mastern ändrar man på alla andra element som når ner till basregistret o då kan de bli tunt i mellanregistret. Men du har nog rätt att den e lite "boomig" De låter nu bra i studion samt i höglassiga HIFIn men jag testade i några boomboxar och i bilen o där var de lite mycket.

Pultec är en fin plugin i just pga. att de e lätt att bosta o göra cuts inom samma område, men man vet inte riktigt vad som händer o de e lite störande. Ett mycket större problem (och andra siden hela pointten) med Pultec är att den ändrar på hela soundet också den bara e på utan att man gör några ändringar. The Pultec sound.... och de ju förstås de som den är legendarisk för men men... Jag brukar säga att den drar sammet över allt, andra säger att de solglasögon för ljud. Allt blir lite mjukare, rundare och mysigare när man lägger på den MEN samtidigt så äter den upp definition och punch främst i basregistret. Själv är jag jätte försiktig med Pultecen och använder den bara när jag VET att den effekt jag får är det jag söker efter. I det  här fallet kan det nog vara värt att pröva med den trots allt.

Det här fenomenet med pluggar som ändrar på soundet är annorsvockså jätte intressant. Personligen förstår jag pluggar som emulerar en riktig box gör precis vad den riktiga skulle göra. Och om den har ett inbygt sound så skall emuleringen självklar också ha det. MEN om pluggen inte emulerar något så får den då ändra på soundet? Det som jag stötte på och fann irriterande var att endel WAVES pluggar, främst dem för mastring, har en viss effekt på soundet också då de bara är påkoplade utan att man ställt in någon process. OCh dessutom inte mot de bätre oftast. Man förstår nog farför mastringstudion med stor budget oftast hålls långtbortta från pluggar...

Hägge   

432
Demolåtar / SV: En sång till mig
« skrivet: 06.11.2007, 22:09:41 »
Tack grabbar för den positiva feedbacken.

Det största frågetecknet för mig gällande mixen är nivån på basgitarren. Jag vill att den skall vara dominerande men inte göra mixen grötig. Själv tycker jag att de e på gränsem, herr Malmberg att de va lite mycket....??

Hägge

433
Demolåtar / SV: En sång till mig
« skrivet: 06.11.2007, 07:53:06 »
Tack för den positiva feedbacken.

Man kan bli så förblindad o osäker när man håller på med något helt ensam.

Hägge

434
Demolåtar / SV: En sång till mig
« skrivet: 05.11.2007, 15:31:24 »
Tack Johan,

I hate clean mixes ;)!!! Lite liv måste man ju ha kvar i sina allster.

Sången är nog svår. Det här är den första tagningen som jag spelade in samtidigt med den akustiska gitarren. Den skulle vara bara en led tråd men på något vis fick jag inte samma känsla när jag försökte sjunga den pånytt. Måste försöka igen någon dag.

Trummornas monotonitet är nog ett medvetet val. Det handlar om att de är en visa och jag vill hålla fokusen på teksten o sången. Samtidigt var jag just då inspirerad av amerikansk underground hiphop med enkla beats och repeterand melodi slingor. Har nog tänk göra en verion med en riktig trummis.

Hägge


435
Demolåtar / En sång till mig
« skrivet: 05.11.2007, 14:25:04 »
Hej på er,

Här är något jag pulat ihop under höstens mörka timmar. Kallar den en modern finlandssvensk visa. Låten är en reaktion mot heissan hoppsan finlandssvenskhet där man inte kan göra musik på svenska utan att blanda in humor. Ett försök att göra något alvarligt men trots allt finlandssvenskt kan man väll säga. Ingen aning hur jag lyckades.

Basen, gitarren, bongona (gitarrens body igentligen) är riktiga instrument och spelas av mig. Trummor, syntar, hammond och Rhodes från olika softsyntar. DESSUTOM SJUNGER JAG SJÄLV VILKET ÄR EN FÖRSTA FÖR MIG PÅ LÄNGE :wacko:

Vär snälla...

http://www.clonework.com/mp3/stefu/ensangtillmigmix.mp3

Hägge

437
Moin,

Skriver detta hit på skitsnack eftersom de e väll det de e frågan om...

(Kanske kunde finnas en rubrik som STUDIOBUSSINESS eller liknande herr malmberg)

Har två frågor som främst riktar sig till mina kollegor utanför Finland och främst till personer som bedrive eller försöker driva kommersiell studioverksamhet med "demoband" som sin primära målgrupp.

1. I dag kryllar det av olika medieskolor i Finland (antagligen i Sverige och Norge också) som alla har sin egen musikstudio som staten eller kommunen betalat för där morgondagens talanger studerar ljud i alla dess former.  Samtidigt vill kommunerna själv bjuda aktiviteter till sina ungdomar och bygger därför sina egna musikstudion där stadens ungdomar kan jobba. Och allt dehär e ju fint och jätteheissan.

MEN ofta bjuder dessa instansser också sina kraftigt subventsionerade studiotjänster till allmänheten gratis eller nästan gratis. Och det kan de vara svårt får en företagare som måste tänka på att betala sina lån, för att inte tala om att få en vinst på sin verksamhet, att tävla med dessa studion. Kvaliteten kan du förstås hävda dig på MEN pengar är nog ofta viktigare för en nybörjare en kvalitet.  Är detta ett allmänt problem, har ni kommentarer eller lösningsmodeller så skriv dem gärna?

2. Andra frågan har sin grund i problematiken kring den första men vad tycker ni att musiker är redo att betala för EN DAG i studio (ink. skatt)? Ni behöver inte berätta era priser men var går smärtgränsen? I Finland så kommer nog priset oftast före kvaliteten när det gäller mindre studion som jobbar med nybörjare och demoband, hur ser ni på saken?

Hägge

438
Endel Apogee konvertrar kan koplas direkt till HD korten tex. ROSETTA serien. Int för att de e specielt billiga, inte i allafall med Pro Tools optionen.

Hägge

439
Studern kommer från en liten 100% analog studio som gick under (skrämmande :() i Helsingfors. Därifrån fick jag också en Studer 1/2" master bandspelare, Soundcraft bord från 70-talets slut, lite rörgodis och mickar osv. Dessutom fick jag därifrån en bussiness partner som kommer o tar hand om utrustningen samt fungerar som tekniker i min studio med 30års erfarenhet. Helt ok kap, hoppas jag i alla fall... :wacko:

Vi kommer att erbjuda både analoga och digitala tjänster samt blandningar enligt kundes önskemål.

Ännu gällande PT så måste jag medge att ja säkert kommer att skaffa PT LE för syns skull. Många producenter vägrar jobba med annat.... tyvärr...

Hägge

440
Jag håller med herr le Sage att Digi är ett krongligt bolag att tampas med. Allt är Ok om du satsar 50,000euro på dit system och ingår ett service kontrakt för massor av pengar i månaden. Men om du inte updaterar till de senaste versionerna när dom befaller eller köper något begagnat så trampar du nog mitt i skiten om du får problem.

Men ett faktum är att det nog inte är utan merit som PT har blivit ett industri standard. Själva PT HD mjukvaran ät stabil och lätt att använda. Utbudet på pluggar är stort. Och trots att många kritiserar HD hårdvaran så låter den nog jätte bra. Det finns förstås bätre konverters på marknaden men skilnaderna börjar sen bli så teoretiska att de e svårt att kommentera. PT LE är nog bara ett skämt när det gäller att jobba med lite större projekt eller mixar. Främst pga. av delay kompensationen saknas och att antalet spår är så begränsat.

För mig har orsaken att jag byggt min studio runt MOTU, UAD-1 x 3, och CUBASE SX3 främst pengar. För att få samma prestanda ur ett PT system borde jag satsa 10 faldigt mera pengar på systemet. Och om man nu tänker sig att man försöker leva på det här så verkar det för mig helt idiotiskt. Men samtidigt är jag nog den första som medger att det att man INTE har Pro Tools är ett trovärdighets problem av enorm magnitud. Det är ofta potentiella kunder kommenterar att: "tack för offerten men vi tar de här andra stället som verkar profsigare, de kör Pro Tools och allt....." Musiker som inte håller på med inspelning känner till Pro Tools till namnet men har ingen har en aning om vad det innebär. De har bara läst i tidningen att Pro Tools de ena o Pro Tools de andra. Men det är ett stort problem.

Men därför ska jag gå tillbaka till den gamla goda tiden. Har en Studer A80 MKIII analog multitracker i Studion som killarna ska komma o instalera nästa vecka... ;)

Hägge


441
Det finns konvertrar att sätta mellan AES/EBU och ADAT. För övrigt är AES/EBU signalen datamässigt identisk med SPDIF. Den riktiga lösningen för att kopla ADAT till ett PT system en svart låda som heter ADAT BRIDGE. 50dollar på ebay.

När det gäller kontrollers för PT gäller det att komma ihåg att förutom Digidesign egna monster kontrollers fungerar också billigare produkter från tex MACKIE och Behringer riktigt fint. Kolla tex. Behringer BCF2000, fungerar skitbra.

Hägge

442
VST pluggar, UAD och Powercore fungerar via FXpansions RTAS-VST wrapper.

Hägge



443
Kollade på ebay o där kan du komma över ett mix24 kort för 440 dollar. Också DSP kort fans för några hundra dollars. Det kan vara en bra ide att bygga en studio runt dessa.

Digidesign är dock känt för att de inte gärna ger support eller service för gamla prylar. Lönar sig att kolla att servicen finns. Endel nya Pro TOols pluggar stöder inte PT6.4.

En grej som kan komma som en överaskning för många att PT 6.4 inte har någon Delay compensation för pluggar som vi alla är vana med från Cubase, Logic osv. Det betyder att man måste korrigera (flytta spår fram o tillbaks) för plugin delayn manuelt.  Att TDM PRo Tools är DSP baserat gör att delayn inte blir så stor som i nativa system men man hör det nog som fas fel mellan kanalerna om man inte korrigerar för det (otaliga producenter gör inte denna korrigering). TDM Pro Tools fick denna funktion i version 6.7 och LE Pro Tools har inte det ännu heller... inte i alla fall version 7.

Hägge

444
888/24 är ett interface till gamla TDM Pro Tools (det som var före dagens HD system). Du behöver förutom 888tan ett Pro Tools 24MIX moderkort samt ett eller flera DSP FARM kort om du vill köra mera pluggar. Funkar med Pro Tools 6.4 vill jag minnas. Är 100% profs utrustning om du får tag på kortena.

mvh.
Hägge

445
Medlemmar / SV: Hägge i huset...
« skrivet: 01.11.2007, 11:00:24 »
Tack, vi försöker hålla det mysigt. Vi kommer att satsa hårt på analog inspelning inom den närmaste framtiden. Fick i går levereans på en Studer A80 mkIII bandspelare och en Soundcraft mixer från 70-talet. Ska försöka få dem installerade så fort som möjligt.

Hägge

446
Medlemmar / Hägge i huset...
« skrivet: 30.10.2007, 19:03:00 »
Hej,

Mitt namn e Stefan men Hägge reagerar jag bättre på. Har en egen liten kommersiell studio i Sjundeå som ligger i södra Finland sådär 50km väster om Helsingfors. Kolla in min hemsida http://www.clonework.com/. Tyvär är allt där på finska men jag har på känn att endel här på kontrollrummet klarar av det finska språket... resten får se på bilder.  ;)

Har hållit på med inspelning i sådär 15 år, kommersiell studio har haft i 2 år nu. Spelar bas i flera band samt gitarr och lite keys.

Hägge

Sidor: 1 ... 9 10 11 12 13