Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Håkan Nilsson

Sidor: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 52
281
Studio, produktion och övrigt / Bra referenslåtar till mix?
« skrivet: 01.12.2015, 11:24:59 »
Förslag på nyare inspelningar med riktigt bra ljud? Jag tänker på band som spelar traditionellt med gitarr bas o trummor typ.
Mixar som inte är komprimerade hårt, men ändå har ganska mycket bas o lågbas o även en hel del topp så man hör cymbalerna.

 :rolleyes:

282
Studio, produktion och övrigt / SV: studiohögtalare
« skrivet: 01.12.2015, 11:14:35 »
Det känns plötsligt som att jag är hipp med mina gamla skantictalare och en radiostereo från garanterat 70-tal :)

Vet vad du snackar om. Mina  snart 90 åriga päron har en sån 70tals Skanticstereo som radio. Säga vad man vill om det men grejerna funkar fortfarande! Jag kan inte dissa ljudet från de gamla Skanticburkar. Mer analogt och snyggt avrundat både uppåt och nedåt än de högtalarlådorna får man leta efter. Lirar rent och papperskonmjukt  :D
Är det endast ett element i varje låda kanske?

283
Att få typiskt Fender ljud med EMG? Det tror jag är omöjligt.
De nya Fender American Standard stratorna har Customshop mickar som kallas Fat 50th. Låter helt oerhört bra. Det är mkt snack om alla möjliga icke Fender mickar man ska byta till, jag tycker de flesta låter rena skiten i jämförelse med min AS Tele.
Samma det att humbuckers överlag ger mer drag än singelcoil. Jag har alltid upplevt det som tvärtom, i alla fall med bra singelcoils, många Fendermodeller har jävligt pipiga fesmickar, passa er för dem...
Har du en fin gammal starta med EMG, köp en uppsättning Fat %=th av Fenders egen konstruktion, du ångra dig aldrig.

Haha, det här blir en lite lustig bekännelse. Jag byggde ihop en strata med Fenders American Standard mickarsom de lindades runt 1999. Hade letat såna mickar i flera år, det finns intenya att få tag i. Det slutade med att jag köpte hela David Gilmour plekan med aktiva EMG SA mickar o två olika aktiva boostar aktiva, en midboost o en hängmatteboost. Detlustiga är att det går hur bra som helst att få normalt gammalt rent strataljud. O naturligtvisäven värsta disten o hänget omman vill det. Dethänder så mkt med de olika rattarna o ljuden att det tar etttag attlära sig, men derenaljuden tycker jag blev fan så mktbättre än med Fenders egna mickar. O absolut surrfritt även om mansläpper strängarna.

284
Här blev jag nyfiken på hur det gick med det hela....
En vanlig liten pytte Behringermixer o ett par lurar borde räcka att koppla in micken i för att kolla om den funkar

285
Studio, produktion och övrigt / SV: studiohögtalare
« skrivet: 30.11.2015, 15:39:05 »
Kör man på gammeldags stereo med dubbla högtalarutgångar borde det vara enkelt för den som kan såga o limma halvhyfsat o inte är för lat (där sprack det för mig) att bygga ett par envägs mindre lådor med ett enda bra bredbandselement i. Det sägs ju vara delningsfiltren som är det svåraste att bygga, och även de allra bästa filtren i de dyraste monitorerna ställer ändå allt till lite felaktigheter i frekvensgången just i delningen. Delar de runt tex 2 khz så är det ju mitt i midden där gitarrer, sång mm ska samsas. Även baskaggen har ju mycket av ljudet där.
Men med ett enda bra bredbandselement slipper man filtret helt.
En hifinördpolare jag känner säger att i de de dyraste hifilådorna, typ 20.000 kr styck sitter det ändå inte så dyra element, ofta är det danska ganska billiga element, danskarna ska enligt honom vara bäst på element. Jag var starkt inne på att bygga mig ett par envägs mindre midlådor i ett par år, sen insåg jag att jag är för gammal o lat så jag köpte Mixcuberna av Claes till ett pris som var bättre än Thomanns... Väldigt snygga o rejäla små grejer. Under har de en mickgänga så man kan skruva fast dem på ett mickstativ om man vill. De har även fet gummisula, så jag har dem ståendes på de andra monitorerna utan att de ruskar ner därifrån.
Men återigen, nyckeln till bra ljud är nog att ha minst två olika lyssningar...

286
En bra digitalportastudio skulle ju göra det jobbet. Har inte hängt med i den djungeln på ett tag men det finns ju massor. 
Zoom skulle jag också undvika men antagligen har du Yamaha, Korg, Fostex o.s.v. att kolla upp!   :)   /fuzz
Ja. Jag har en äldre sån här Tascam. Ingen dator alls. Spelar in 8 spår samtidigt, tycker det är overkill till trummor, med fyra bra mickar blir det typ bäst resultat med bara fyra spår, kagge, virvel och noggrant placerade OH. Skulle min porta paja, den är en bit över 10 år nu så köper jag en ny sån här. JAg använder den lite grann mestadels som en bandare, kompressorer o reverb, o eq har jag skaffat fina dyra outboards. De kompressorer som finns inbyggt är dåliga, lika reverben (något bättre) men preamparna är hur bra som helst. Lika de enkla inbyggda eq,na
Man kan spela in trummor i en replokal, sen laddar man över de spåren till DAWen hemma....
Jag har ingen erfarenhet av ZOOMs portor, men jag tror ganska säkert att TAscams är jäkligt mkt bättre.
http://www.thomann.de/se/tascam_dp_24_sd.htm

287
Studio, produktion och övrigt / SV: studiohögtalare
« skrivet: 30.11.2015, 12:12:06 »
Jag mixar i såna här sen några år
http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-definition-dx-5-natural-oak-black-piano-front/4675/
Tycker de är skitbra. Dubbla olika sorts diskanter, den ena en banddiskant.


Verkar vara bra krut i dessa godingar..Bra med vägghäng.men lite stora o verka ska ha bra krut i förstärkaren också.. men bra tips o roligt o höra vad ni alla har också..  :)
Jag har en Yamaha A-S500 2 ggr 80 watts förstärkare, den driver dem med lätthet. Ska man mixa kan man ju inte spela högt i alla fall.
Siffrorna på hur lågt de går i basen är nog lite optimistiska, så mycket lågbas finns det inte i dem. Att man kan ändra byglingen på baksidan o få mer eller mindre volym på diskanterna är skitbra, kan väl vara olika i olika rum, har man rockat sönder öronen en del kan man kanske mixa mer neutralt om man höjer diskantvolymen på monitorerna lite grann.
Yamahastärkaren har en subutgång, det var mkt därför jag valde den stärkaren, o den har jag en kraftig Prodipe 10 aktiv sub kopplad till. Ingen studiokvalitets värsting, men den går ner till 30 hz så jag kan lyssna vad som händer där nere, nåt jag tycker är omöjligt med enbart vanliga monitorer o hörlurar.
Sen har jag även ett alternativ par monitorer.
http://www.thomann.de/se/avantone_mixcubes.htm
Fast jag har köpt dem från Claes Holmerups firma. De finns som både passiva och aktiva. Är man ovan ljudet låter de middigt o burkigt, men att ställa sångvolym, eller virvelvolymen är mkt lättare i de här än i fullrangemonitorer. Grejen är att växla mellan vanliga lådor och de här. Jag lyssnar på tre sätt i monitorerna:
1. Genom enbart de normalare monitorerna.
2. Sen testar jag även att ta med subben, jag har en separat passiv volymratt till den. Lyssnar jag hela tiden med subben på lurar jag mig själv att det är mer tryck i basgitarr o kagge än det är, tar man bort subben sen man mixat klart o lyssnar i tex bilen, blir det för dassigt med de basfrekvenser mindre stereos kan återge o speciellt basgitarren hörs nästan inte alls. Stänger jag av subben o rattar lite eq, tex upp med  både volym o 600 hz på elbasen så brukar det gå att få fram den även utan sub. Sen när jag gasar på med subben brukar det bli att jag får skära elbasen nere vid 35, 40 hz för att det inte ska skorra sönder allt.
3. Lyssnar enbart med de små Mixcuberna. Även i dem ska man kunna höra elbasen, kaggen o cymbalerna.

I bland lyssnar jag med alla tre enheterna igång. Ändå tycker jag ofta att jag fått lite för stark mid o sång när jag lyssnar i andra system.
Men hur som helst är grejen att lyssna i olika system. Att bränna en cd o gå ut i bilen eller till grannen, att göra enbart så funkar inte i praktiken. Jag skulle tro att många som är sugna på att byta till dyrare monitorer skulla tjäna mer på att behålla de gamla o skaffa ett par Avantone Mixcuber som referens. Att hitta volymerna på alla middiga grejer som sång, gitarrer o keys är så enormt mkt lättare i dem. Hittar man en bra virvelvolym genom mixcuberna kommer den att vara perfekt även i andra lyssningar, stora som små. O de finns som sagt både som passiva o aktiva, det är ju inte många som lyssnar genom passiva monitorer längre. Jag ser fördelar med det, man kan ju tex testlyssna hur det låter genom att vrida upp basratten på förstärkaren. Har man då gasat på för mycket bas i mixen börjar det skorra ganska snart när man höjer basvolymen på stärkaren. Med rätt mix ska det tåla att ställa in hängmatteljud på lyssningen. Samma med cymbalerna, blir de snabbt jobbiga när man höjer diskanten på stärkaren så är det för mycket av dem i mixen, o kanske att de är för vassa oxå.

Jag vet en snubbe här i trakten som har ett enormt bra rykte om att göra bland de bästa black metal mixarna i Sverige. Han gjorde sig av med sina aktiva närfältare, tyckte det var helt värdelöst att inte veta vad som hände i lågbasen, nu mixar han i gamla lite större JVC stereohögtalare plus lurar. Jag gjorde mig av med aktiva monitorer jag hade också, mixarna genom dem blev katastrof. Jag fick gissa hejvilt hur allt skulle låta i andra system. Har förträngt vad de hette, men de var minst dubbelt så dyra som de Dynavoice jag har nu.  B)

288
Studio, produktion och övrigt / SV: studiohögtalare
« skrivet: 30.11.2015, 03:48:19 »
Jag mixar i såna här sen några år
http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-definition-dx-5-natural-oak-black-piano-front/4675/
Tycker de är skitbra. Dubbla olika sorts diskanter, den ena en banddiskant.

289
Demolåtar / SV: Vind för våg.
« skrivet: 29.11.2015, 12:05:03 »
Tack för fina kommentarer. När jag lyssnar själv på den nu efter att varit helt borta från hem, studio o musik i utlandets värme är det första jag tänker på att basgitarren ligger bra för svagt, det gör nog att trummpornas enformighet blir lite enerverande.. Både lead o körsång för stark, likaså leadgitarren, för fjuttigt spelad kagge.
Men låten funkar ju väldigt bra i det här arret o det är ju bra. Jag satt bara o lekte med trummorna utan en tanke på vad jag sen skulle kunna spela till det, troligen hade jag nån rockabillycover i huvet.
Jag borde spela in den ungf lika, men mer live med basist o trummis... Eller försöka lägga ett anings annorlunda trumkomp själv? Fast det brukar ju bli bäst om det är fler musikanter inblandade.

Efter en superskön vecka i Puerto Rico på Gran Canaria var det helt underbart att titta in i studions härliga röra. "Mina mikrofoner", sa jag för mig själv o tände ett par lampor så det började glimma i både mickar o cymbaler...  :wub:

290
Röjigaste bluesdängan jag hört på mycket länge, du gör en riktigt bra version. Alla tummar upp!

Nästan så man vill halsa whisky medan man lyssnar..

Tackar! Ja öl o viskydjävulen vill gärna titta fram när man hör sånt här, vad nu det kan bero på.

291
Lite annorlunda från hur jag har hört den med Janne Strindberg genom åren men han kör den ju akustiskt men det här var inte fel heller.
Janne Strindbergs version har jag nog aldrig hört. Det finns många varianter på hur den spelas. Somliga kör mer normala tolvor. Att spela den så här, med udda ställen att byta ackord på är skitsvårt när man är ovan det. Lite fegt att spela den enkelt, det gjorde ju inte Muddy Waters.

292
Demolåtar / SV: Bow - finstämd
« skrivet: 19.11.2015, 02:29:17 »
Hoppas du har det så bra du kan ändå. Slutenvården låter inte så roligt.  :unsure:

293
Demolåtar / Vind för våg.
« skrivet: 19.11.2015, 02:27:46 »
Den här har jag sjort förr i en helt annan version med bara ak gitarr o munspel.
Här har jag även gjort trummor osv. Spelade visptrummor väldigt soft, trampade kaggen väldigt löst så det blev väldigt attacklöst. Tyckte det blev ett skönt annorlunda sound.
En leadsång
två körer
två ak gitarrer
en bass
en elgitarr
trummor...

Vind för våg. Text o musik Håkan Nilsson
Vi driver sakta
Vind för våg
Små flarn på vattnet
Vi sjunker ej

Når vi andra sidan,
Finns det någon sån?
Små barn i vattnet
Vi kämpar på

Vinden vrider medsols
Från Ost till Syd
Kommer ljumma vindar
eller storm till oss?

Vi driver sakta
I topp och dal
Vi har våran längtan
Vi har våra kval.

https://soundcloud.com/fender-king-ljusne/vind-for-vag-151118

294
Färdiga produktioner / SV: Asti - Rest in peace
« skrivet: 18.11.2015, 17:11:49 »
Håller med Egbert. Fantastiskt sorgligt vackert. John Lennon-klass utan överdrift. Skulle du få ut den där kanske du blev miljonär på några dar.
Jag spelade med bandet på krogen i fredags, visste ingenting förrän klockan var tre på lördagmorron, då snackade de ju hela tiden i radion i bilen. Sen på TVn hemma.
Gläder mig att du tycker det blev vackert!
Inte är det Lennon-klass, men hoppas den uppskattas här på KR!
Tack för feedback!
/Asti
Det är visst lika hög klass på låten som Johns låtar. Ljudet kan du ju fila mer på. Varför skulle inte du kunna göra lika bra låtar som Lennon? Det gör du ju. Det är det nog fler här än jag som håller med på. Jag tog mig friheten att lägga ut den här på min Facebook. "Gåshud från första sekunden", kommenterade någon den. Du är en mästare på at skriva både musik o texter.

295
Demolåtar / SV: Bow - finstämd
« skrivet: 18.11.2015, 17:04:42 »
Finstämd...  B)

296
Demolåtar / SV: pxm - "Leva Polka (cover)"
« skrivet: 18.11.2015, 17:01:39 »
O Mazurka, var det nån sorts filmer?

297
Demolåtar / SV: November Blue
« skrivet: 18.11.2015, 17:00:43 »
Fint som det är. Lite olika eq på strängar o röst kanske.
Nåt jag funderar på både på andras o mina låtar är om man (som du gör här) ska hålla ut på orden, eller klippa av dem kortare. Många sångare jag gillar sjunger orden väldigt korta så de nästan inte följer rytmiken, men ändå passar det ofta väldigt bra tycker jag. När jag själv gjort så har jag ibland fått nån kommentar att jag borde hålla ut mer på ändelsen. Men själv tycker jag oftast det låter "furt" (Hälsingedialekt) då.
Tankar på det.

298
Bra drag i låten och instrumenten. Bra driv i munspelet också, funderar dock på en sak. Är det ett F-spel du använder?

En av de vanligaste återkommande tonerna på munspelet här - brukar man väl vilja hinna böja mer. Här hamnar den tonen oftast på E men jag tänker mig att den vill hamna på pentaskalans D# (eller om den tonen heter Eb i detta sammanhang). Är jag fel ute i tanken?
Ja det är ett F, det jävligaste att spela blues på öht. Det går nästan bara att använda de två hålen längst till v. Jag lät det vara lite medvetet slarvigg o hysteriskt som motvikt till det andra som är ösigt men ganska straigth, och helt utan improviserade solon.

299
Färdiga produktioner / SV: Asti - Rest in peace
« skrivet: 17.11.2015, 22:43:32 »
Håller med Egbert. Fantastiskt sorgligt vackert. John Lennon-klass utan överdrift. Skulle du få ut den där kanske du blev miljonär på några dar.
Jag spelade med bandet på krogen i fredags, visste ingenting förrän klockan var tre på lördagmorron, då snackade de ju hela tiden i radion i bilen. Sen på TVn hemma.

300
Demolåtar / SV: pxm - "Leva Polka (cover)"
« skrivet: 17.11.2015, 22:38:19 »
Så detta är den sånglösa versionen? Skall bli kul att höra den med sång. Tycker att takten är lite underlig för polka skall det inte veva lite mer i tretakt?  :)
Nä polka är väl nån rakare variant. Jag tänker på Lycklige Hendricks polka som brukade spela på gitarr i ungdomen...

301
Ett djäkla ös du får till där. Trummorna låter bra. Skulle jag säga något så låter sångljudet lite burkigt. Ett lite större reverb-rum hade lyft det lite. Din röst är whiskeydoftande cool och raspig. Man kunde kanske önska lite mer desperation på några ställen. Att du vrålade på lite mer. NU sjunger du lite laidback och kompet är så himla ösigt att man skulle vilja att du levde dig in lite mer i sången. Men detta är petitesser. I det stora hela är det mycket bra bluesrock.
 :)
Eggs

Jag provade både större reverb och att gorma på mer, men fick inte till sången på det viset. Låten passar inte min röst på det viset tror jag. Jag gormar desto värre på andra låtar. Ska fundera lite på det

Tack för fina rewjews!

302
Ganska ofta... :rolleyes:

303
Sjöng om den, o bytte ut det akustiska munspelet mot ett ilsknare spelat genom gitarrförstärkaren.
Lyckades nog riktigt bra med mixen sen, tror det är måttligare med cymbalerna...
Tack för beröm o åsikter. Kul med en blues helt utan gitarrsolon.

https://soundcloud.com/fender-king-ljusne/hakan-nilsson-rolling-and-tumbling-151115

304
Rolig men svår att spela, speciellt i början när jag bara hade trumkompet som backade upp. Det är lite märkliga intervaller mellan ackordsbytena, lätt att spela fel om man inte spelat låten live i några år innan, o för mig var den helt ny.
Här spelar jag trummorna själv, har fuskat lite o gjort det i omgångar, vispvirveln malde jag på med en längre stund till jag kunde få ut ca 20 sekunder som var ålrejt, sen loopade jag den o la på en hihat, som jag "trampade" med händerna. Till sist spelade jag ride o crashar + lite pukor låten igenom. Att virveln är loopad går inte att höra.
Så jäkla rolig att spela bas till, testade olika sätta att spela i ett par timmar. Ja la fyra elgitarrer först, varav en slide.

Ännu en rökare till kroggolvet. När jag mixar backtrackarna åt mig själv tar jag inte bara bort sången o solon, jag komprimerar mkt mindre så det ska hoppa o smälla mer i stora lokaler. Kompgitarrerna drar jag in mer i mitten än på en sån här mix, det är ju nästan aldrig nån som hör bägge PA-staplarna i en livelokal...  :rolleyes:

https://soundcloud.com/fender-king-ljusne/hakan-nilsson-rolling-and-tumbling-151115

305
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Cry cry Cry" Nu med musikvideo!
« skrivet: 13.11.2015, 02:05:49 »
Tackar alla!
Ja, man kan ju fundera om man mest skämmer ut sig med en sån video. Men packad är jag inte. Jag filmade en gång med musiken på i monitorerna. Gör jag en till video blir den annorlunda.

306
Demolåtar / SV: pxm - "Gavle Blues"
« skrivet: 09.11.2015, 14:57:50 »
Skitbra. Kanske lite väl mycket rundpallare på trummorna. Snygg gitarrföring...

307
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Cry cry Cry" Nu med musikvideo!
« skrivet: 07.11.2015, 17:27:12 »
Gjorde video iadg. Johan Strand som är min svärson lyckades sätta ihop ljudfilen med min selfie idiotfilm.


308
Demolåtar / SV: Dividend - ArvoAd
« skrivet: 06.11.2015, 15:27:58 »
Det är helt okej! :D

Man blir rädd för olika saker! Jag är rädd för sjukhus t ex. :D

Tack för din kommentar ändå! Det var lite kul att läsa, om prästen osv :lol:
Jag skämtade förstås lite. Men musiken skulle verkligen accentuera att nåt obehagligt ska visa sig i en film.

309
Demolåtar / SV: Dividend - ArvoAd
« skrivet: 06.11.2015, 11:48:35 »
Jag tyckte det var lite otäckt. Som en nattlig scen över en kyrkogård i "Morden i midsommer" där man efter en stund ser prästen hängs o slaktad i inne i kyrktornet. Jag vågade inte lyssna på hela kan jag erkänna.

310
Så j-a fint alltihop. Ditt pianospel är helt klart av din helt egna art. Det kan inte vara många som har en egen ton i pianon. Jan Johansson som växte upp i Ellne några kilometer härifrån, sa att man inte kan få en egen ton i ett pianon, det låter lika vem som än trycker ner tangenten. Men både han och du lyckas ju med det i alla fall, även om han sa så. Han brukade ibland trycka ner både C o Ciss till Grundtonen A för att få nåt liknade en bluestöjd gitarrsträng.

Det är så mycket fin musik här att jag blir rörd... Det vore roligt att få träffa er alla nån gång. Det enda som imponerar på mig är musik, o här kan man verkligen bli impad. Fin sång, bra gjort att samarbeta så. Verkligen fint...

Love you all.  :wub:

311
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson: "I Can Hear Music"
« skrivet: 06.11.2015, 11:28:12 »
Kul med Live-music
Det låter som ett gäng som spelar live, det är suveränt!
Det är nog äkta lite otajta trummor som gör en del i det. Det är typ två trummisar, en spelar hihaten hela tiden, en går på riden på refrängerna.Att jag gjort så beror ju till största del på att jag inte förstår mig på varken datorer DAW eller trumprogram. Jag köpte EZ drums till Macen, men det fick jag aldrig att fungera, höll på med det tills jag kräktes på skiten. Enda jag fick ut av det var att hata mig själv och min hjärnskada eller vad fan det är.  :huh:

Ny version
https://soundcloud.com/fender-king-ljusne/hakan-nilsson-i-can-hear-music-151105

312
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Cry cry Cry"
« skrivet: 06.11.2015, 00:02:14 »
Tack ska ni ha pojkar och flickor (?)  :P
Är det här rockabilly egentligen? Det är nog många musiker som ser ner på 50-talsmusik o rockabilly, men det är fan så mkt svårare musik att få till än det mesta. Ok, det finns väl ett gäng rockabilly-trios som tycker det enda som behövs är att man har en ståbas, att kunna spela på den var skit det samma. Men det är förbannat svårt att få till rytmen o lekfullheten. Det låter nog både billigt o enkelt men det är det inte. Att spela som den rockabilly jazzmusiker fick till på 50-talet det kan nog nästan ingen.

Jag lyssnade på den här i min V70 idag, o fan så mkt bas o baskagge det var. Mixade om den till det bättre tycker jag.
https://soundcloud.com/fender-king-ljusne/hakan-nilsson-crying-and-crying-and-crying-151105

313
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson: "Danny Boy"
« skrivet: 05.11.2015, 23:56:14 »
Stort tack!  :wub: Kanske kan jag göra en lugn akustisk version nån gång utan Krossarverser.

314
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson: "I Can Hear Music"
« skrivet: 05.11.2015, 23:54:16 »
Det tog inte lång stund att inse att sången lät förjävligt. Både förjävligt o mjäkigt. Gjorde om den o körstämmorna, tog i som fan, det blev betydligt roligare. Fick till mixen mkt bättre också.
https://soundcloud.com/fender-king-ljusne/hakan-nilsson-i-can-hear-music-151105

315
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Cry cry Cry"
« skrivet: 05.11.2015, 11:49:46 »
Jag sjöng in rakt av utan att träna mer än att jag hann ställa in nivåerna på preamp o limiter. Jag tänkte att jag halvskriker lite som i panikångest. Jag tyckte det blev bra och lagom falskt, passar på den här.
Jag håller nu på o mixar om den för tionde gången med mer basgitarr. Spelade även om cymbalerna i morse, de hade ett par digitaldistpeak som sabbade som faen i mixen. Dessutom klipptes en del cymbalslag av mitt i, jag hade ju kopierat lite verser hit o dit. Nu fick jag bort det.

CRY!  :lol:

Sidor: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 52