Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Håkan Nilsson

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 52
1
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson -Long as I can se the ligth
« skrivet: 14.10.2019, 17:14:03 »
Laddar hellre ner (lyssnar på) en mp3:a son är under 10MB - till telefon.
Anti Soundcloud? Ja det är väl ingen höjdare ljudmässigt, men att ladda ner nåt i telefonen för att kunna lyssna, det gör jag aldrig. Känns osäkert pga virus, och dumt med en massa filer som tar plats...

2
Posta lite sånt det är alltid skoj men du ska nog inte förvänta dig ett stort gensvar. Jag fixar till en liten garage studio med tre pytteförstärkare och billiga kondingmickar som jag ska testa mina gear4music guror med utöver den inne i huset. Skiter i husbil, stadsjeep och vinresor och det vanliga pansjo tramset och ska bygga/mecka guror och leka med hobbyinspelning av ljud och bild till jag dör istället men vem fan bryr sig ingen här i alla fall.

Men vem vet det kan ju bero på nåt annat
Nåt enormt gensvar behöver det väl inte vara heller. Och vad (slaptap) är egentligen så mkt nyare med syntar än gitarrer? Att inte gamla svindyra 1962 års strator är bättre än nya har jag också alltid tyckt.
Resor osv Burning Sven, håller med dig där, det roligaste är ändå att hålla på med musik. Mikrofoner, gitarrer o orglar. Om det är gammal eller ny stil på musiken eller prylarna är ju skit det samma.
Och se! Nu har vi ju en liten diskussion igång här.

3
Det är genomgående för många forum att aktiviteten är låg. Det har tillkommit andra kommunikationskanaler med större attraktionskraft. Dessutom är KR ganska snävt med hög snittålder på medlemmarna, fokus på analoga instrument eller samplingar av dessa och i huvudsak omodern musik (blues, visor, country, pop, rock etc).

Allt detta gör att tillväxten är i stort obefintlig och kvar blir då "the ol' farts" som trampar runt i samma gamla hjulspår! Vad skiljer t ex en blues a la 2019 från en blues anno 1949? Det var nyskapande 1949...idag är det enbart en blek upprepning! Varför kommentera om man inte har något positivt att tillföra? Man vet på förhand hur olika medlemmars alster låter...man har hört det innan.

Jag är övertygad om att man måste tillintetgöra sig själv totalt för att återuppstå som ny med fräscha ideer och infallsvinklar. Med ett nytt huvudinstrument och byte av genre kan resultatet bli hur spännande och fräscht som helst. Då kommer även intresset, kommentarerna och reaktionerna. Och skulle man gå tillbaka till sitt gamla instrument och huvudgenre så har man nya kunskaper med sig.

Tipsa om plugins (även hur man kodar), dela presets, hur man sätter upp egen betalstreamingsajt eller betalradiokanal, infoga en donationsknapp och låt medlemmar dela på en slant för upplagda på forumet (ej inlänkade) och spelade låtar (det här är en privat diskussionsklubb och det handlar enbart om "kaffepengar" typ max ett paket strängar eller en näve plektum om året så skatteverket skiter i vem som har kaffebrödet med sig till syjuntan). Det blir i a f mer än vad Spotify, YouTube, iTunes och Soundcloud skulle betala.

Det är upp till oss att påverka forumet i positiv riktning. Tänk nytt, tänk fräscht! T ex är det inget magiskt med en Strata - 62 eller Les Paul - 59! Det är enbart gamla verktyg! In med antikviteterna i förrådet och ladda hem några moderna mjukvarusyntar och börja på ruta ett förslagsvis. Om vi inte får lite glöd under våra egna pissetofflor...hur f@n ska vi då få fart på forumet? Glöm 1900-talet...:D

edit: korrigerade och förtydligade
Jag är för dålig på keyboardinstrument... Ang gammal blues o sån skit så är det typ det enda jag spelar live, jag har inga medmusiker som kan spela nåt annat fast jag skriver lite nytt ibland. Och live verkar publiken ofta vara insnöade på gammal pubrock och blues också. Bra att dansa till.

4
Demolåtar / Håkan Nilsson -Long as I can se the ligth
« skrivet: 25.09.2019, 17:30:05 »
Såg John Fogerty på Dalhalla i somras, har sett honom förut, o då har det varit bra, men nu var det tio ggr bättre. Ett sanslös ös som Creedencetiden, och alla medmusiker fick komma fram o ge järnet, bassolo, piano, sax, trumsolo, helt enormt. Han hade två söner med i bandet, det gjorde nog honom på extra bra humör. Han körde även denna låt, den har han visst sällan spelat live förr. Jag växlade ner tonarten flera våningar och lånade in punktrummisen Magnus Eriksson. Det blev en cover ganska rakt av, inga storstilade nya tolkningsideer, men det blev bra ändå tyckte vi. Kanske går det att fila lite mer på den.
https://www.dropbox.com/s/ph3bvrjz3kl1vbz/01%20Long%20as%20I%20can%20see%20the%20ligth190823.wav?dl=0

5
Färdiga produktioner / SV: The Seven Seas
« skrivet: 25.09.2019, 17:18:05 »
Så ska syntar användas, va? Vackert o luftigt, även baskompet.

6
Färdiga produktioner / SV: MOMA – James Island
« skrivet: 25.09.2019, 17:15:56 »
Väldigt vackert! Men varför slutar den mitt i?

7
Färdiga produktioner / SV: Henric Svensson - Klimatångest Blues
« skrivet: 25.09.2019, 17:10:50 »
Skön låt, skönt gung, fin gitarr som f-n. Det jag reagerar negativt på är att musiken och sången har så olika sound. Inget fel på sången men sångljudet stämmer inte riktigt med musiken.

8
Jag själv har slarvat med närvaron, o nu vertkar det lite som att alla gett upp.
Vi måste rycka upp oss helt enkelt! Så mycket bra musik man kan få höra här, och att läsa både låtmakarnas och andras funderingar är lika givande.
Upp o rocka nu o lägg ut!
Och skriv gärna om vad f-n som helst annars i de olika avdelningarna. Jag har lite studioombyggnadssurr jag kan bju på tror jag.

9
Färdiga produktioner / Håkan Nilsson Black Magic Women
« skrivet: 21.09.2019, 00:42:56 »
Lite livejam med enmansbandet. Den här får vara som den är så jag postar den här. Om det nu funkar.

10
Demolåtar / SV: G - Till en vän
« skrivet: 21.09.2019, 00:32:51 »
Skönt baslir och bassound. Vad har du för prylar till det o hur spelar du in basen
?

11
Demolåtar / Håkan Nilsson, We belong together
« skrivet: 20.09.2019, 12:16:55 »
Hörde den här första gången på en cd med mkt enkla inspelningar av Ritchie Valens o hans band. Blev helt knäckt o lyssnade på den korta låten 100 gr i repeat. Remixade den igår efter att flyttat om monitorhyllan i studion. Jag har ett gammalt tungt skrivbord jag hade subben bakom förut, där gav den enorm förstärkning av vissa toner, den stod förstås i vinkeln mellan golv o vägg. Nu har jag den på hyllan mitt emellan de vanlig monitorerna (där normala studios har dataskärmarna) och nu när jag hör subben direkt från bara nån dryg meters håll verkar mycket av de jobbiga nodförstärkningarna ha försvunnit. Ska fortsätta med lite mer akustikbehandlingstrix idag.
https://www.dropbox.com/s/eoup8oh7ybpqa5t/01%20We%20belong%20together%20190919.wav?dl=0
Länken jävlas?
https://www.dropbox.com/s/eoup8oh7ybpqa5t/01%20We%20belong%20together%20190919.wav?dl=0

https://www.dropbox.com/s/eoup8oh7ybpqa5t/01%20We%20belong%20together%20190919.wav?dl=0

12
Demolåtar / SV: Eddi - Deep Purple "cover" Queen
« skrivet: 20.09.2019, 12:07:52 »
Skön låt, kanske inte så exakt Deep Purple men ändå. Grymt orgelspel. Melodigitarren är det nåt anings skumt med, kanske inte exakt intonerad?

Och en kul grej, jag tycker sången påminner en del av Slejnard här i forumet.

13
Demolåtar / SV: Litet gästspel i regnvädret
« skrivet: 20.09.2019, 11:46:36 »
Hur coolt som helst! Jag tror jag blev hypnotiserad! Jag får bildassossiationer, borde finnas mysko film till detta.

14
Demolåtar / SV: Mr G - Midsummer Blues
« skrivet: 20.09.2019, 11:40:59 »
HÄRLIGA TONER! Gitarrsolon o jam kan det aldrig bli för mycket av.

15
Demolåtar / SV: Tigersoul - Eftertextens sång
« skrivet: 20.09.2019, 11:33:00 »
Skitbra! Även elgitarren. Kul att få höra dig igen! Kanske lite, men kanske inte alls för kort om man tänker sig låten i ett album som fortsätter där med nåt helt annat.

16
Demolåtar / SV: pxm - "Mixdown Song 9". Ny mix 190212
« skrivet: 22.02.2019, 20:04:34 »
Jag tycker att konstighetsnivån på PXMs alster ofta är ungefär den samma som hos Frank Zappa. Hans musik fattar jag inte heller, men han är ju ändå en gigant inom musik. Det kanske Jhan Paxom också är fast vi inte fattar det bara?

17
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Green River" CCR cover
« skrivet: 22.02.2019, 20:00:37 »
Tackar alla!  :wub:  Vi har spelat in lite med bandet nu, få se om det blir färdigmixat o en video på det med.
Märker att det är betydligt fler som lyssnar/kollar när jag lägger ut en film på Youtube än om det är en Soundcloud. En del jag lagt ut har jag sjungit o spelat live inför kamera till backtracket, en del låtar har jag så nyss lärt mig att jag inte fixat att sjunga låten godkänt rakt igenom, då har jag gjort helt playback mimning, o ingen verkar bry sig att det skulle vara fusk.
En mittemellan variant är att jag spelat elgitarren live o mimat sången. Lite kul med video ändå, fast i början kände jag mig verkligen som en idiot när jag helt ensam i ett råtthål till gammalt lärarrum i en gammal skola står o fånar mig för en inbillad publik. Orakad, gammal o jävlig! :)  :blink: :lol:
Men fast att jag kör på samma gamla omoderna icke-DAW grejer blir både ljud o framförande lite bättre för varje recording, det är ju skitkul. Eller, det är väl tack vare att jag mixtrar så lite med ljuden att det blir bra. Sångspåren komprimerar jag oftast inte alls i mixen, när jag försöker lära mig att sjunga nåt nytt med min rossliga hemskt olydiga röst sitter jag samtidigt o hittar ett perfekt läge på preampen och kompressorn så jag får ett nästan helt färdigt ljud till mixen, förutom reverb/delay. Oftast kopplar jag stereokompressorn i serie med sig själv, först som softlimiter, sen som kompressor, mer limiter än komprimering.

Lite surr bara haha!

Är på bra humör idag, fick precis min Cabby 1989´s gasolpanna proffsgenomgången efter att börjat självslockna på sistone. Husvagnen är ett annat stort intresse. Ett härligt enkelt liv. Om jag vill åker jag in till stan 13 km o tar nån öl på en pub o sover i vagnen sen i stället för att åka taxi för vette fan vad det kostar.  :lol: :rolleyes: B)
Happy Daisy!

18
Demolåtar / Håkan Nilsson "Green River" CCR cover
« skrivet: 21.02.2019, 18:51:19 »
Blev fint lagom skitigt sound på den här. När det är för polerat blir det för ointressant för mig när det gäller rockmusik.
Spelar trummor o hela skiten själv. :)

19
Demolåtar / SV: Vind för våg, version förton?
« skrivet: 06.12.2018, 21:42:28 »
Bra låt, och fantastisk känsla i gitarrspelet. Jag tycker den ska kortas, 3 gånger genom texten blir för mycket för mig och med 6 min att ta av lider inte låten av att skäras i...

Jag är också grymt imponerad av att du kör "oldschool" utan datorer och samplingsbibliotek (om du nu fortfarande gör det  :) ). Likaså att du får till videoinspelningen så bra, det där lyckas jag själv inte med... Rock on!  B)
Jo jag använder samma digitalporta. Jag blir så förbannad på datorer att jag blir sjuk, så det går inte alls. Och jag kan göra allt jag vill med det jag har, det går väldigt bra att klippa o redigera, göra trumloopar i portan. Trummorna gör jag oftast en loop av en enkel takt o letar ut några takter där jag lyckas sätta kaggen o virvel snortajt. Av tio minuters bankande kanske 20 sekunder är tajt när jag trummar...
Sen gör jag en lång trumloop som räcker hela hela låten. Nästa steg kan vara att jag sjunger o spelar ak gitarr låten igenom inspelat med bara en mick som jag använder som "noter" sen när jag lägger basar o gitarrer, annars är det hopplöst att veta var man är i låten. När jag fått dit gitarrer, bas o sång, kan jag trumma en gång till o göra lite enkla charlie Watts-fills. I breaken klipper jag bara bort orginaltrumloopen.
Skräcken är att min 10 år (?) gamla porta ska totalpaja, dom tillverkas inte längre. De nyare Tascamportorna är helt värdelösa. Att göra loopar exakt tajt tex, det går inte alls.

20
Demolåtar / SV: Vind för våg, version förton?
« skrivet: 06.12.2018, 01:00:51 »
Tack allihop.  :wub: Vill man ha den kortare får man lyssna på den akustiska versionen. Driver man sakta ute på havet tar det tid innan man är iland igen.

21
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Gasen i botten".
« skrivet: 29.11.2018, 23:09:48 »
"Gasen i botten" är ju en svängig dänga tycker jag. Jag tycker du fått till den rätt bra fast saknar att "gasen" och "stålar" inte börjar på synkopen innan ettan s.a.s.   Sen är du ju en av få i hela världen som lyckas få en strata att låta fläskigt och bra Håkan.  Kör du med lite fuzz i botten eller?   

Ang. Eddi Meduza så visst är det ofta extremt pubertalt och fånigt men det finns många guldkorn, t.ex. "Sveriges Kompani", "Volvo" och "Termosen". 
/Fuzz
Jag tror jag körde helt utan nån pedal på Gasen i Botten. Kanske var två av gitarrerna telecastern med. På Mera Brännvinsinspelningen är de två pannande gitarrerna telecastern utan nån pedal, leadgitarren i mitten är stratotelen med en MAXON 808X ganska lindrigt påskruvad. Och troligen hade jag lite av stratans Clapton midboost påskruvad också. Jag får så mycket dist bara genom Hotrod combon att jag sällan använder annat än TC Flashback delayet till den i studion. Jag har för första gången på 50 års spelande skaffat ett litet pedalbord nu, med trådlös mottagare, wahwah, Maxon 808X overdrive och TC delay. Enda jag använder live. Overdriven är den bästa jag haft, men skulle klara mig bra även utan den. Är sugen på nån sorts powersoak så jag kan få lite mer av slutstegsdisten,

22
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Gasen i botten".
« skrivet: 28.11.2018, 23:49:14 »
Jag har faktiskt inte heller lyssnat på Eddie Meduza. Tyckte nog det var i billigaste laget med alla könsordslåtar. Han gjorde ganska mycket vanlig popmusik också i gammal stil, men det var kuk&fitta-låtarna som slog, så det var väl därför han fortsatte med. Hur enormt stor som artist han var o fortfarande långt efter att han söp ihjäl sig har jag fattat först på senare år. !Mera Brännvin" är ju grov ironi om att det går åt helvete om man super för mycket, att många av fansen trodde han han på riktigt uppmanande till vrålsupning gjorde honom deppig om jag fattat rätt. Jag såg honom uppträda en gång då hade han varit nykter en längre tid, showen var väldigt seg, hur gubbigt ickedrag som helst. När han söp var det visst helt annorlunda, ett enormt ös. På skivorna hade han med grymma musiker som gitarristen Norum från Europe.
Dom åkte runt i folkparkerna o körde showen, samtidigt kunde han boka samma orkester som dansband på samma ställe och kväll. Så först spelade dom dansmusik i prydliga såna kläder, tog paus bytte om o körde Meduzashowen, tillbaka till dansbanan. Efteråt gick Eddie o tig ut showgagaet och en annan iklädd dansbandskläderna tog ut ett till gage.  :P
Han höll sig från supandet i flera år tror jag, sen började han supa hårt igen och dog av det. Läste nyss att han var född i Skåne, men när han som 13-åring hamnade i Småland hade han redan bott på 30 olika ställen!
Den här gjorde jag nu i kväll:
[/youtube]

23
Lyssnar för första gången, häftig låt, sången har något väldigt speciellt, att den är sur gör inte så mycket. Har inte ni normala nutidsmänniskor autotune att ta till?
Intressant låt och röst.

24
Demolåtar / SV: Zorrow - AK47
« skrivet: 28.11.2018, 07:27:22 »
Grymma gitarrer. Geniala toner.
Growl(?)sång fattar jag tyvärr inte mig på. Tycker det krockar för mycket med de basiga gitarrfigurerna.

25
Demolåtar / SV: Vind för våg, version förton?
« skrivet: 28.11.2018, 00:55:00 »
Ja det är min egen låt. Från början var den så här, den här inspelningen är också ganska ny. Väldig skillnad på dom fast det är samma låt. Tror jag skrev den här redan 1995.
Jag har fler egna låtar som finns i både ak o electric versioner, det vore kul att på börja en livekonsert med några av de här akustiska låtar, sen köra en lite längre elektrisk del och komma tillbaka till samma låtar. Här är det helt live både gitarr, sång o munspel. Sjunger lite surt men va fan, det är så det är tyvärr.


26
Demolåtar / SV: Asti - På andra sidan ån
« skrivet: 28.11.2018, 00:47:50 »
Den här tyckte jag var lite väl märklig i början. från första refrängen lyfter det o gitarrsolot är väldigt snyggt. Första lågbastonen var kanske lite för stark i nivån?
Det här var nog den första av dina låtar som jag inte tar till mig helt o fullt...  :unsure:

27
Demolåtar / Håkan Nilsson "Gasen i botten".
« skrivet: 27.11.2018, 18:09:01 »
Eddie Meduzacover som verkar vara min populäraste på Youtube på länge. Det är ju lite sorgligt att det är lättare att få glada utrop o credits om man härmar nåt som redan finns.
Någon tyckte att jag borde låta bli att sjunga lite halvskånska ord, men det kändes liksom naturligt. Och jag tycker inte jag vill peta för mycket i en sån här låt. Att göra om både sång, mix och film tar kanske två dar. Tycker det blev bra ös på den här i alla fall. Som vanligt var det från början backtracken jag var ute efter så jag kan spela den för raggarna med enmansbandet. Jag träffade Raggar-Bosse som är en raggarlegend och äger Eddie Meduzas gamla Impala, han nästan grät av lycka över min version.
Jag har för första gången tittat lite på Eddies texter, han blandar pluralis o singularis lite som han vill i texterna, tex:
Och nya (tvåtal) hijacker (ental) satte jag på.
Eller i Midsommarnatt:
Och nere vid stranden sitter gubbarna med sina fiskespö.
Ganska coolt att göra låtarna lika som man pratar på sin dialekt. Han brydde sig säkert inte ett skit om vad som ansågs som bra svenska :)

28
Demolåtar / Vind för våg, version förton?
« skrivet: 16.11.2018, 14:01:40 »
Utan munspel denna gång. Leadgitarren är en en tagning låten igenom, videon blir mer levande då. Och att mima likadant på gitarren till improviserade solon kan jag inte alls.
Vi driver sakta
Vind för våg
Små flarn på vattnet
Vi sjunker ej

Når vi andra sidan
Finns det någon sån?
Små barn i vattnet
Vi kämpar på

Vinden vrider medsols
Från Ost till Syd
Kommer ljumma vindar
Eller storm till oss?

Vi driver sakta
I topp och dal
Vi har våran längtan
Vi har våra kval.


Nivåerna är inte helt rätt på videon då jag inte kan mixa ljudet efteråt, här är det nog mer rätt
https://soundcloud.com/user-318468401/vind-for-vag-electric-181116

29
Färdiga produktioner / SV: Håkan Nilsson "Vind för våg"
« skrivet: 16.11.2018, 13:46:16 »
Gjorde ännu en version av denna låt som jag skrev på 90-talet nån gång. Gitarren är live låten igenom på filmen, sången är mygel playback, jag fick så mycket slask från vrålgitarren annars fast jag hade stärkaren utanför rummet. För att luras att även sången är live så svamlar jag lite i micken både före o efter låten. I låten är micken mutad. :) Här hade jag tur o lyckades jamma mig igenom hela låten utan kalkoner o goofar på gitarren. Synd med de här livefilmerna är att jag inte kan "åka med" o mixa nivåerna efteråt, speciellt leadsången skulle behöva justeras lite upp o ner, men den tekniken har jag inte.  B) Ljudet tappar jag direkt från masterkompressorn efter digitalportan, kameran tar upp det via XLR kontakter som Wave ljud.

30
Lessnade ganska snart på den bitvis skrikande sångaren. Sjöng lite mer normalt och la dessutom två ak gitarrer.


Och ny video. Med lite trummade å. När jag trummar på videon glömmer jag av mig att det är två pukverser på slutet.   :lol:
 

31
Nu rockar det fint!  :)
Bra flyt i verserna också nu, inte så "stötigt"!
The Ronettes som bakgrundskör i refrängen hade varit pricken över i:et!  B)

Tackar! Jag brukade tjata lite på några tjejer, bla min dotter, om körsångspålägg förut. Men har slutat med det, Låtarna blir aldrig klara då tyvärr, intresset är för litet. Det är samma med mina spelpolare, intresset att spela in finns knappt alls. Att spela helt jävla orepeterat på nåt fyllehak här i trakten så de får in lite stålar är de mer intresserade av. Sargigt, det är ju när man är flera som spelar tillsammans det verkligen kan slå gnistor.

32
Det låter bra blir lite bra tenorläge där. Kanske leaden svajar lite i refrängen men det tillför också en slags äkthet på nåt sätt. Video givetvis, det är skitskoj att mecka med. Håller på att dra igång min kombinerade ljud/musik och videostudio igen så det ska bli skoj som fan. Du borde påt att sända på nätet också (kolla in länken till twitch.tv jag gjort en om tråd om) och köra dom live med sång och gura + dina backingtrack. Mest ungar där iofs men vem bryr sig det är en fri värld och ingen övre åldersgräns
Tackar! När jag fått till det mesta och hört min egen version bra många ggr kunde jag lägga om leadsången en sista gång mer avslappnat. Mixade förstås om också, fick till nivåerna bättre. Trummorna blev mina mest lyckade hittills. Bra gjort på kort tid. Trodde jag skulle få skita i alltihop ett tag, när det låter skit borde man ju ha förstånd att inte lägga ut det. Nu blev det här riktigt läckert.
Tar bort de tidigare soundkluddarna...


33
Gjorde om allt, lite snabbare dennan gång, och en ton lägre, nu gick det bättre att sjunga.
Den här gången är det bara två elgitarrer, som även spelar det korta solot bägge två. Oh oh oh oh ooo

Ska göra ett sista försök att sjunga lite bättre ändå, och mixa anings anorlunda... Sen får det bli en viddjo på det här.


34
Demolåtar / SV: Be my baby. Ronettescover Ny version
« skrivet: 11.09.2018, 12:21:31 »
Var på låten igen i natt, var i studion till kl 0430 eller lite mer. Blir helt manisk och sopslut.  :wacko: Sov till kl elva idag. Att frun står ut med mig?
Raderade även version 2, gjorde nya lite snabbare trummor, och sänkte tonarten en helton till. Nu har jag gått från Bb ända ner till F. Tyckte det gick bättre att sjunga nu. Den kanske blir lite åt Ramoneshållet innan det är klart. Nu har i alla fall hoppet återvänt.  :rolleyes:

35
Studio, produktion och övrigt / SV: Sångpålägg utan lurar?
« skrivet: 11.09.2018, 04:56:42 »
När det är läge så är det bara att köra du är väl pensionär du också så natten är ung  :D
Jo det blev några timmar i studion. Gjorde om Ronnettescovern helt i en tredje version. Snabbar och en helton lägre tonart ändå. Nu gick det bättre att sjunga trots lurarna. Kom ganska långt med påläggen.

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 52