Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Yllet

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 50
1
Studio, produktion och övrigt / SV: Harrison Mixbus
« skrivet: 12.06.2013, 15:13:01 »
Ja..det skall mycket till innan man byter plattform..var som man misstänkte då.. Inledningsvis i tråden, att Mixbus skulle ge "bättre" ljud, beror dock endast då på redan inbakade kompressorer mm?  :)

Bättre ljud vet jag inte, ett annat ljud ja :) Ditt vanliga inspelningsprogram med tex Slate VCC/VTM ger ett annat ljud men bygger på liknande princip. Låter det bättre? Upp till var och en. För mig är den avgörande aspekten det jag påpekat ovan.

/Jon

2
Studio, produktion och övrigt / SV: Harrison Mixbus
« skrivet: 12.06.2013, 14:43:53 »
Borde räcka tycker man jag har kört dom första versionerna på q6600 proppar. Nu kör jag på i7 i mina maskiner, en 930 och en 3770 k. Blandat ssd och wd black sata diskar.

Dom rekommenderar kvalitets plugins så det ligger nog på programhusen att dom håller måttet.

I detta initiala skede känner jag mig begränsad av Mixbus och det är precis tvärt emot vad jag förväntar mig av ett inspelningsprogram. Begränsningar kan naturligtvis vara bra, men då är det upp till användaren att sätta dessa, inte programmet.

Vidare undviker jag gärna en diskussion om hurvida min dator, eller mina pluggar skulle vara "problemet" med mixbus, för så är inte fallet. Som programmet ser ut idag så är det inget alternativ för mig. Kvalitéspluggar, vad är ens det? :) och vem bestämmer vad som är en bra resp. dålig plugin?

Min studio och setup finner du här: http://jon.rinneby.se och jag anser mig dessutom ha tillräckligt med kunskaper om pluggar för att styrka vad jag pratar om, se min blogg: http://pluggar.wordpress.com

Det är ju fantastiskt att du gillar mixbus, vi har alla olika preferenser.

/Jon

3
Studio, produktion och övrigt / SV: Harrison Mixbus
« skrivet: 12.06.2013, 14:31:30 »
Håller inte med nästan om nåt här yllet  :D. Dags för ny maskin kanske?

Tror inte det? i5 2500k, 8 gb Ram, ssd disk och win 7 64 - Datorn rullar på fin fint. Nu jämför jag ju bara med hur Reaper känns, smaken är som baken.

/Jon

4
Studio, produktion och övrigt / SV: Harrison Mixbus
« skrivet: 12.06.2013, 13:48:54 »
Jag försöker verkligen gilla mixbus, hittils har det gått sådär... Känns småsegt överlag med tredjepartspluggar, inte särskillt cpu-optimerat, klumpigt användargränssnitt är väl det första som slår mig. Subtil färgning av ljudet ja, värt besväret? Inte för mig i dagsläget där Reaper känns svårslaget.

/Jon

5
Sa upp mig som musiklärare efter 7 år och startade Sound of wool. Jobbar även lite extra på Upsweden och Orca.

Hur jag hamnade där? Funderade på vad jag verkligen ville och tog mitt förnuft till fånga, har inte ångrat mig en sekund.

/Jon

6
Bjuder idag på en lite större uppdatering, hoppas det smakar:

Uppdaterad 2013-02-10
Clariphonic DSP - Hyllade hyllfiter
Thrillseeker XTC - Spänningen stiger
Topp 3 pluggar - 2012

Lämna gärna en kommentar!

mvh Jon

7
Jag funderar på att beställa en mod av min Röde NT1 hos www.oktavamodshop.com. Har någon "hands-on-experience" av deras moddar? Yllet skrev nåt om dom för ett tag sen... Hur gick det?

Jag har bara goda erfarenheter. Har hört lite olika moddar och alla låter kanon, fin service och relativt snabba leveranser. Har du några specifika frågor ang. hur du ska skicka din mick eller liknande så är det bara att maila, Michael brukar svara snabbt. Kör på säger jag.

mvh Jon

8
Är det så alltså? Att om man plastar in glasullen och sedan sätter auralex utanpå, så får man samma absorbtionsgrad? Det blir inget hack någonstans i effektiviteten? Det hade varit guld ju..

Jag har hört att man inte ska plasta, men det gäller kanske främst de övre frekvenserna då....?

mvh Jon

9
http://www.klanghelm.com/VUMT.html

10
Studio, produktion och övrigt / SV: Ett bra mastringstips!
« skrivet: 16.12.2012, 15:35:50 »
A och O för en bra mix/master är att dynamiken bibehålls, i alla fall enligt min mening. Sen om man har Metallica som ljudideal är det ju en annan femma. För övrigt har det du beskriver inget med mastring i traditionell mening att göra. Vanligen använder man bara eq, eventuellt kompressor och lite soft clipper/limiter. Men det är som sagt så jag ser på det, det finns inga regler, så länge det låter bra är det bra!
 
mvh Jon

11
Jag hoppas verkligen detta är ett skämt...  :blink:

/Jon

12
Studio, produktion och övrigt / SV: Köp en SSD!
« skrivet: 02.11.2012, 18:19:12 »
Är väl iofs inte världens bästa ssd-disk heller, säkert helt ok dock.

mvh Jon

13
Min musik är ju  ganska smal och nischad kan jag tycka. När jag vet vilken möjlig publik man kan ha, och vilka jag egentligen vill nå, så får man agera därefter. Finns nog inga genvägar, det är "hard work" som gäller även här antar jag...

Vad du ska börja med är att fila på en intressant historia kring dig och din musik - kalla det pitch om du vill. Toyt jobbade tex mycket med att få till en bra bio, innan vi ens började började kontakta tidningar och bloggar. Biografin har sedan byggts på efterhand vi har fått skriverier, det är nämligen alltid enklare att låta andra uttrycka sina tankar och känslor kring ens musik.

(Se till att du har en bra och informativ hemsida, facebook räknas inte tex, innan du går vidare till steg två)

Steg två är sedan att bekanta dig med diverse bloggar runt om i världen som du gillar och som du tror kan ha ett intresse för din musik. Du kan tex börja kolla Hypem och Elbows, eller kika på min blogglista som ligger länkad i mitt tidigare inlägg om marknadsföring. Efter detta börjar du på ett personligt sätt kontakta bloggarna en och en för att sedan hålla tummarna. Du ska komma ihåg att dessa skribenter får upp emot 100 mails per dag och då gäller det att sticka ut, men framförallt vara ärlig. Det finns inga garantier för att de ens kommer att läsa ditt mail, mycket hamnar per automatik i slasken, men ge inte upp.

A och O när du skickar mail till bloggarna är att ha din musik lättillgänglig, bandcamp, soundcloud eller direktlänkar är ett måste. Myspace, facebook, reverbnation eller annat är (enligt statistiken bland bloggare) inte att föredra. Läs gärna detta intressanta inlägg om ämnet: How to fail at promoting music online

mvh Jon

14
Ursäkta att jag tar upp en så enskild fråga men som sagt ett unikt tillfälle.........

Jag antar att jag menar effekten på leadsången, minns inte riktigt :)

mvh Jon

15
Såhär såg mina spontana och oredigerade anteckningar ut när jag lyssnade igenom materialet. Stort grattis till vinnarna!

1. Känns pressad, otajta stämmor som skär sig, sången ej ett med musiken, trummorna passar inte in i ljudbilden. Snyggt arrangemang i vers två, solot känns instängt, abrupt slut.

2. Roligt med sångväxlingen i verserna, lite rörigt dock, refrängen låter stökig och crasharna stör mer än de tillför, + solot hörs, mellanspelet trevligt med basliret, överkomprimerad sång i sista vers men bra att den tas ner, fult slut. Trumljudet känns pampigt och rätt trist

3. Kul med alternativt intro, konstigt rumsljud på trummorna - burkigt, sången för lågt mixat, refrängen kickar inte igång som den borde, grötigt, känns överlag konstigt komprimerat 

4. Kul idé med phasereffekten, för starka trummor i förhållande till det andra, baskaggen dov och dominant, själva sångljudet bright och skulle må bra av de-esser + för solot - trevligt rumsreverb, fult slut

5. Lovande intro, känns konstigt med brejket i första vers, helt ok separering på stämmorna i ref, generellt skulle sången må bra av de-esser känns aningen pressad. Solona måste upp i volym. Skulle önska lite mer framträdande trummor. Trevligt alternativt outro.

6. Väldigt pressad, jobbiga crashar, fult rumsljud på sången som inte passar in i övriga ljudbilden, trummorna känns "stiffta", fult virvelljud. Refrängen får mig att vilja stänga av… får ingen känsla för låten. Ska något positivt nämnas så är det ett tappert försök att försöka bryta normen.

7. Kul intro, passar bra, likaså mellanspelet, sången för stark och för processad, jobbiga s, plus för tydligt gitarrsolo, konstig balans mellan instrument överlag.

8. Min egen: Lite fantasilöst intro… I övrigt en bra balanserad mix om än väldigt "safe". Passande trumljud och gitrarrsolo. Klassisk fade på outrot känns sådär.

9. Alternativt intro - bra eller dåligt låter jag vara osagt, överprocessad sång som bara låter onaurlig, trevligt dock med delay-effekterna. Tråkigt trumljud, refrängen lyfter inte låten. + för andra delen av gitarrsolot, bra slut.

mvh Jon

16
Sista dagen för röstning.
Marsch pannkaka och rösta medlemmar!

 :D

Äre några"nyregistreringar" som röstat då? ;)

/Jon

17
Jo men de som inte varit med o mixat kan ju kanske lämna nån slags omdöme :wub:

Jo, med risk för att påverka de som lyssnar då...

/Jon

18
Saknar recensioner på spåren the people vad som är bra/dåligt.

Skulle vi inte skriva dem efter tävlingen? För att undvika att vi påverkar varandra?

mvh Jon

19
Sådär ja, nu har jag också röstat!

mvh Jon

20
Någon av de recensioner jag läste är imponerade och tycker Reaper 4 är den bästa budget-DAW som finns på marknaden, även om inte lika "polerad" som högkostnads-alternativen. 

Det där är bara skitsnack :) Jag skulle snarare säga att Reaper är mer polerat än "jättarna", utifrån egen erfarenhet dock. Du kan använda exakt samma pluggar i Cubase som du kan med Reaper, bortsett från Cubase egna då, men även det går säkert att lösa om du så skulle önska. Reaper är det mest formbara daw:et på marknaden och är under ständig utveckling. Stabilitet, belastning, kostnad, arbetsflöde är bara några få saker som talar för programmet.

Det är absolut inget fel med Cubase, men om man jämför vad man får när man köper reaper, finner jag det svårt att motivera varför Cubase skulle vara ett bättre alternativ. I ditt fall skulle jag skaffa ny dator, slutföra befintliga projekt i 4.5 och under tiden lära dig Reaper.

mvh Jon

21
Får man vara så fräck och fråga: Av vilken anledning vill du uppgradera till Cubase 6, när du kan få Reaper 4 för 60 dollar? Som klarar av allt Cubase kan (och mer där till)?

Var själv inbiten cubase användare fram till 5:an, men ångrar inte en sekund att jag gick över till Reaper. Du kan ju köra Cubase 4 parallellt tills till lärt dig Reaper bra, om du har liggande projekt som måste bli klara.

mvh Jon

22
Uppdaterad 2012-10-02
Onaturligt naturligt - Epicverb
Spring och hämta plåten - Necklace & Vertone

Lämna gärna en kommentar!

mvh Jon

Lämnar kommentar här - vet inte om och hur man gör det där. Har laddat ner epicVerb för att testa.

Skriv gärna var du tycker om pluggen sen! Det borde förresten vara enkelt att kommentera på bloggen? :)

mvh Jon

23
Uppdaterad 2012-10-02
Onaturligt naturligt - Epicverb
Spring och hämta plåten - Necklace & Vertone

Lämna gärna en kommentar!

mvh Jon

24
Bjurte: Sant, jag redigerar inlägget och tar åt mig av kritiken.

/mvh Jon

25
Tycker  det var roligt med alla varianter i introt, mycket trevligt.

mvh Jon

26
Rattlesnake, håller med dig, pitch correction tillhör i allra högsta grad mixprocessen. :)

/Jon

27
Rösta ja....Känns rekordsvårt att hålla sig objektiv när man hör sig själv mer eller mindre i alla låtar...:mellow:
Och vad är det för producenter som inte klipper bort eller fixar till mina surtoner!  :lol:

 :blink:

28
Väldigt varierande kvalité som väntat, lite halvjobbigt med volymskillnaderna kanske, så man får se till att ha detta i åtanke när man lyssnar också tror jag. Starkast låter sällan bäst, kanske är just så i detta fall dock, ingen aning :) Blir till att lyssna igenom allt i studion under morgondagen.

mvh Jon

29
Ska jag avslöja vilka som skickat in en mix, men inte vem som gjort vilken? Vad tycker ni om det? Eller ska det vara helt öppet/stängt?

Skadar inte att skriva vem som skickat in, men avslöja absolut inte vem som gjort vad.

mvh Jon

30
You've got mail.

/Jon

31
Kände lite samma när jag drog in alla filerna. Men att använda allt material på en gång, då får man nog va en jäkel på mupptrixa om det ska hålla ihop.

Blev det mycket producenthatt på? Eller mest mix?

Det blev nog en kombination skulle jag säga. Mycket skarpa panoreringar ala 60/70-tal :)

/Jon

32
När jag först importerade låten och spelade upp så var min första tanke något i stil med: "Detta blir en omöjlighet att få ihop" Men efter några timmars pillande börjar det faktiskt likna något. Om det är jag som "vant mig" eller om mixen faktiskt håller ihop är dock fortfarande väldigt oklart ;)

Ska lägga reverb/effekter senare idag, sen fåre va klart.

mvh Jon

33
Absolut!! Det var precis sånt här jag menade med kreativ mix. Kör hårt!!

Själv tog jag och "arrade" om refrängstämman med melodyne, var inte överförtjust i grundstämman som ofta låg och malde på kvinten :)

mvh Jon

34
REGELFRÅGA :
Det står 'du får inte tillföra spår' !!
Men.. Får jag t.e.x kopiera sångspåret ett antal ggr. och melodyna det till en hel kör ??
Eller köra en kopia genom vocoder ??
Alltså får man kopiera en orginaltagning och behandla dom till oigenkännlighet eller helt enkelt till något helt annat än orginalet ??
Hypotetisk fråga ?? Jag vet !!  :rolleyes:
Men jag vill veta,innan jag grottar ner mig fullständigt. :lol:

Yepp det är klart du får (svarar jag utan att vara tävlingsledare) :)

mvh Jon

35
Studio, produktion och övrigt / SV: KR - Mix Challenge
« skrivet: 11.09.2012, 11:27:43 »
Har laddat upp alla filerna och måste säga att jag tycker det låter grymt bra om det mesta! Ihop låter det Wall of sound, men det finns ju alla möjligheter till att få det varierat och dynamiskt också. Och vad förvånansvärt bra alla spår låter ihop.

Har nån gjort ett sånt här experiment förut med musik? Känns som det här förtjänar uppmärksamhet utöver detta forum. :D

Jo det är lite klurigt vad man ska lägga fokus på emellanåt. Man vill ju helst använda allt hela tiden :)

mvh Jon

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 50