Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stolle

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 14
141
Jag kidnappar denna tråd då den verkar passa in på mitt problem. Jag är en stolle och kopplade in min vanliga strömadapter till min nya delay pedal (hardwire DL-8, loopar och massa olika delay i stompbox format: kul). Den fungerade utmärkt med batteri men när jag kopplade in adaptern så började den låta väldigt tokigt. Ekosignalen lät alldeles fladdrig och distad. Efter ett tag kastar jag ett öga i manualen och ser att den kräver en DC-adapter. Jag använde en AC-adapter. Pedalen fungerar utmärkt på batteri även efter mina stolligheter men tror ni det finns risk att jag förstört pedalen på något sätt?

142
I min ungdom och läste ljudteknik på gymnasiet så användes alltid ADAT och jag har bara dåliga minnen av dem. Förvisso sköttes de kanske inte så bra som de kunde då det var många elever där och grejade med dem utan att kanske helt veta vad de gjorde, men de var mycket opålitliga. De tappade sync och, kanske värre, de uppstod titt som tätt läs/skriv -fel som resulterade i kraftiga knäppljud. Hade man otur spelades knäppljudet in och man var tvungen att ta om tagningen även om någon just satte ett fantastiskt solo eller dylikt. Kanske hade jag bara otur med dessa ADAT (när jag spelade in i studio Fredman första gången så hade de fungerande ADAT) men om detta är vanligt förekommande så bör man nog sky dem som pesten.

EDIT: får för mig att jag använde Fostex och att Fredmans (som verkade fungera bra) var Alesis. Detta var dock många år sedan så minnet kanske sviker.

143
Färdiga produktioner / SV: Kontrapunkt - 50 shades of grey
« skrivet: 13.03.2009, 17:54:06 »
Låten: [mp3=200,20,0,center]http://www.parentes.nu/50%20shades%20of%20greyMIX090313.mp3[/mp3]

*UPPDATERING 130309*

Hallå igen! Nu har jag ääääntligen fått tummen ur och mixat denna. Satt uppe till halv 6 igår natt/morgon. Jag tycker nog att det börjar låta färdigt. Vad tycker ni?

144
Studio, produktion och övrigt / SV: JLM baby animal
« skrivet: 11.03.2009, 09:50:56 »
Jag har byggt en Baby animal men tyvärr har jag bara haft möjlighet att jämföra den med billiga preampar (Presonus Tubepre, Emu 1616m och Samson mixerbord) och den är otroligt mycket bättre än dem. Men det hjälper väl knappast dig för du undrar hur den står sig gentemot dyra preamps. Vi var 4 st som byggde den om jag minns rätt. Någon av de andra kanske har mer erfarenhet av dyrare mick preamps.

145
Studio, produktion och övrigt / SV: Bygge av G-SSL bus kompressor
« skrivet: 05.03.2009, 03:18:52 »
Jag får skämmas för jag har inte rört bygget på ett bra tag nu. Jag kom ur detta bygge när jag satte mig och gjorde färdigt Baby animal mick preampen. Jag är färdig med kretskort men har all kopplingsarbete kvar att göra. Jag borde verkligen ta mig i kragen ocyh bygga färdigt den.

146
Storm drums har inga loopar (åtminstone inte 1:an) men kvalitén på ljuden är helt fantastisk i mina öron. Jag brukar alltid bli mycket inspirerad av de ljuden.

147
Studio, produktion och övrigt / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 04.03.2009, 17:18:28 »


Impulsköp. X-Y ytan är skön att styra filter/resonans på synthar med. Det blir väldigt organiskt på nått sätt som jag inte upplever med rattar. Lite annan känsla att hamra trummor på pads istället för tangenter.

148
Hallo kompisar!

Stötte på denna nysläppta apparat för studion. http://cdsoundmaster.com/site/alss.html
Den innehåller två 12Au7 rör som man kan använda för att färga/driva signalen till eller från en annan apparat. I DIY -avdelningen på detta forum så diskuterade vi lite löst att bygga en sådan apparat och några fördelar/nackdelar togs upp (vissa ifrågasatte nyttan av att färga i efterhand osv). Tanken med denna apparat är att man skall kunna placera den var som helst i kedjan (t.o.m. mellan mick och mickpreamp). Den verkar landa på en lite drygt 5000 kr inklusive frakt.
Som den beskrivs på hemsidan så låter det som rena rama mirakelmaskinen som kan förbättra precis allt. Sådana superlativ gör mig alltid lite misstänksam men kanske är det en bra grej ändå.

Det fanns ljudexempel på sodan också så att man kan lyssna och bedöma den. Jag har inte råd att köpa en sådan här ändå så min undran är mest bara nyfikenhet. Är en sådan här apparat motiverad för 5000 kr? Är det rent av en bra innovation som fyller ett naturligt behov i dagens digitala inspelningsvärld? Eller är det ett sätt att rida på rör och vintage -hypen som tycks råda?

149
Vad tycker ni om Reaper-tillverkarna Cockos modell? De gör så att de har en fullt fungerande demoversion utan några som helst begränsningar och sedan säljer de privatlicens för cirka 300 kr. Det låga priset tillsammans med ständiga uppdateringar och en obegränsad demo gör att det inte äger rum någon piratnedladdning. De verkar ju kunna gå runt ändå. Kan det vara en framtida modell? Jag tycker det påminner om upplägget som Trent Reznor kört med Nine Inch Nails det sista.

150
Man måste förhålla sig kritiskt till recensionerna på harmony central. Om en på 10 påpekar en sak som är dålig så är det verkligen något att hålla ögonen på även om de andra 9 lovordar produkten till skyarna. Jag har ofta funnit att det är just den där grejen som den 10:de klagade på som jag stör mig på när jag köpt produkten. Använder man således lite sunt förnuft så är harmony central en ypperlig resurs.

151
Där ser man! Jag som trodde att man var tvungen att pm:a Tsmalmbe. Då har jag ju stört honom helt i onödan varje gång...

152
Studio, produktion och övrigt / SV: Baby Animal
« skrivet: 19.02.2009, 11:32:35 »
Jag hade ett starkt minne av att den inte gjorde något med den men jag var tvungen att öppna min burk för att kolla. Jag klippte tydligen bara av den. Min enhet fungerar utmärkt så det borde vara ok. Jag är som sagt 99% säker på att den inte gör något men just nu hittar jag inte den officiella infon.

153
Hej gott folk!
Jag skrev om detta på ett annat ställe men vissa forumvänner hänger bara här så jag skriver här också.
Jag kommer att ifrågasätta Fenders kvalitetskontroll, prisa min gamla Peavey Predator (billig stratakopia) och prisa Suhr för deras gitarrer.

Min allra första gitarr var en billig stratakopia från Peavey kallad "Predator". Jag spelade den som tusan i min bardom men gick sedan vidare till nyare och dyrare gitarrer. Först en Washburn (som sen blev stulen) och sedan en Gibson Les Paul. Efter många, många år tog jag upp min gamla Peavey igen (tror den låg 5 år utan att spelas). Gitarren stämde direkt ut ur fodralet efter alla dessa år. Jag blev också förvånad över spelbarheten och intonationen. Jag tyckte spontant att den, utan att vara inkopplad, lät minst lika bra som min Les Paul (olika klang givetvis tack vare träslag osv). Allt mer började min Les Paul ligga kvar i caset och min gamla Peavey åkte fram när det var dags att spela. Jag kom fram till att jag nu för tiden nog mer är en "stratakille" snarare än en "Gibsonkille". Jag har börjat föredra singelcoil-mickar över humbuckers osv.

Hur som helst så började jag för en kort tid sedan gå i uppgraderingstankar. Nog för att jag gillar min Peavey (och efter att jag bytte mickarna till Seymour Duncan SSL-1 så lät den otroligt bra inkopplad också). Det kanske var dags att skaffa sig en riktig strata. Jag åkte i veckan och testade en massa amerikanska strator på musikbörsen och på 4sound. Min spontana reaktion var att jag blev grymt besviken! De kändes billiga och slarvigt ihopsatta. Strängarna skorrade, volym- och tonrattar kärvade för att de var felaktigt moterade eller något (de fastnade i plektrumskyddet). Somliga kändes dåligt justerade vad gäller stränghöjd och intonation. Ett undantag var en Eric Johnson -strata som hade en otroligt fin akustisk klang. Den gitarren hade mer sustain och ton än min gamla Peavey men även här kärvade tonkontrollen. Att tonkontrollen kärvar är väl inget allvarligt fel men om jag betalar 20 000 kr så vill jag att gitarren skall kännas perfekt. Min Peavey för 3000 kr (med medföljande förstärkare) har inga sådana problem. Vad är det med Fenders kvalitetskontroll? Sådana brister har jag aldrig upplevt på gitarrer från Gibson eller PRS. Och vad är det med min gamla Peavey? Hade jag bara extrem tur och fick ett guldexemplar eller är de gamla Peaveygitarrerna en hemlig skattkammare? ;) Eller är det så enkelt att min gamla Peavey känns så bra för att jag spelat in den och fått den justerad efter mina behov?

Jag snubblade sedan över två gitarrer från Suhr (John Suhr jobbade förut på Fenders custom shop). De gitarrerna kändes verkligen som kvalitetsinstrument. Nu går jag omkring och suktar efter en Suhr Classic men är det så illa att man måste betala 27 000 kr för att bräcka min gamla Peavey Predator? Ok, Eric Johnson -stratan var bättre än min Peavey men marginalen kändes för liten vad gäller kvalitetsupplevelsen.

Långt inlägg men jag kände ett behov av att skriva av mig.
Ha det finemang!

154
Mao är puffskydd en modern uppfinning kopplat till digital inspelning?
Nej det kan det väl inte vara. Skyddet är väl till för att skydda membranet i mikrofonen.

155
Just nu får jag välbehagsrysningar av Porcupine Tree. Flera låtar på "In Absentia" framkallar detta fenomen och än fler på "Deadwing". En varning dock: Köpte också "Up The Downstair" och "On The Sunday Of Life". De framkallar rysningar av ett annat slag. Det är två av Porcupine Tree´s tidigaste verk. Ojojoj, vad någon har suttit hemma och lekt! Jag brukar ju koncnetrera mig på en grupp i taget, köpa skivorna i den ordning de har gjorts och jobba mig framåt. Otroligt intressant och givande att följa utvecklingen. I detta fall hade jag dock blivit varnad för att köpa de allra tidigaste skivorna. Därför kompletterade jag med två lite senare produktioner. Tur, för hade jag bara köpt de två tidigaste hade jag nog aldrig orkat fram till de två mästerverk jag nämnt först i inlägget.
Jag har aldrig riktigt gillat "Deadwing" men "In Absentia" är ju fantastiskt bra. Stråt vassare än den är nog ändå skivan innan: "Lightbulb sun". Den är i mitt tycke det bästa de gjort. Det var innan metal-influenserna började göra sig gällande. På "Lightbulb sun" råder enligt mig den perfekta blandningen mellan progg, rock och pop. Skivan innan det "Stupid dream" är också en obligatorisk del i var mans (kvinnas) skivsamling. De två ovannämnda skivorna kan vara rejält svåra att få tag på dock. Vill minnas att jag köpte mina exemplar på någon live-spelning med Porcupine Tree.

156
Studio, produktion och övrigt / SV: Grundläggande mixning!
« skrivet: 01.02.2009, 10:04:54 »
OBS att det kan vara idé att vänta med att panorera tills efter detta moment. Kan Du skapa plats åt allt i mono så får Du väldigt bra betalt när Du sen börjar panorera ut alla ljuden.
Intressant! Det måste jag testa nästa gång. Jag tycker ofta att mina mixar saknar separation mellan instrumenten. Kanske kan detta tips vara en hjälp på vägen för att tvingas göra plats åt enskilda instrument.

157
Det innebär bara som det låter. Pluggarna fortsätter att fungera precis som vanligt men du tvingas leva med tanken att du nog är en lite småaktig människa. :)

Samma princip som Reaper kör med. Schwa är ju förövrigt en av utvecklarna bakom Reaper. Pluggarna är otroligt billiga att köpa om man väljer att köpa versionen som bara fungerar till Reaper. Fast man kan ju använda dem gratis om man vill. Jag får erkänna att jag själv inte köpt någon ännu. Dålig karma strömmar så sakteliga i min riktning. Jag köpte ju iofs Reaper så lite Karma har man ju på banken. Jag stannade för en gammal dam som skulle gå över vägen för några dagar sedan också så det är nog lungt ett tag till...

158
Överlag lät detta mycket (vilket det ju brukar göra om Djonas låtar). Väl spelat, väl programmerade trummor och bra sjunget av Åsa.
Vad kan man anmärka på?
Jag hade nog sänkt trummorna en smula (speciellt virveln). Nog är de otroligt feta och bra producerade men de tar över ljudbilden lite mycket. Jag tycker att kompgitarrerna skall upp lite i mixen. Personligen hade jag hellre haft lite rundare ljud på kompgitarrerna. Mindre dist. Mindre bisvärm. Varför måste det alltid vara metalljud på dina kompgitarrer? Min personliga erfarenhet är att gitarrljudet blir tunnare/mesigare då man går över en viss nivå av dist. Det blir liksom inget skit under naglarna.
Kanske hade jag sett lite mer effekter på Åsas sång (delay, antydan till dist?). Den kunde gärna få bli lite större i ljudbilden. Lite mer producerad. På sista refrängen blir det lite stökigt i arret. Jag är lite skeptisk till de dubbla kaggarna.
Jag hade nog gärna sett denna låt i en akustisk ombearbetning som equality föreslog. Då hade nog melodierna kommit fram mer.

Förövrigt så har Dividend fel angående The gathering. De är ungefär så bra som musik någonsin kan bli.. :) Deras senare plattor som drar åt det elektroniska är otroligt bra. Nästan Pink floyd-bra.

159
Färdiga produktioner / SV: WERNBORG - Off to work
« skrivet: 30.01.2009, 01:52:12 »
Detta var en låt jag spontant gillade. Då låten ligger på halvfärdiga så tar jag för givet att du inte börjat mixa den ännu. För mixas det behöver den. Jag vill ha mer tryck i nästan allting. Det låter nu luddigt och odistinkt om allt utom sliden. Sliden låter bra (spelmässigt) men har lite vasst ljud. Det blir lite för mycket av det goda med sliden också. Automatisera volymen på det spåret och sänk ner den utom där den gör sig som allra bäst. Låt den titta fram när den svarar sången t.ex.
Sången låter förövrigt väldigt lovande. Visst märks det ibland att det är en slasktagning men kan du bara bättra på de kritiska partierna så kommer det bli bra som sjutton. Ha sången starkt och nära i mixen. Jag tror sången kommer att bära låten och göra den till en pärla. Jag får lite vibbar av Marc Knopflers låt "Fare thee well Northumberland" (stavning?), en låt som jag gillar väldigt mycket.

Överlag bra jobbat med låtskrivandet!

160
Hallo underpojke!

Överlag låter detta väldigt väl mixat i mina öron. Jag gillar framförallt balansen mellan trummor, bas och elgitarrer.
Beröm ger ju dock föga att jobba vidare på så jag skall försöka att fokusera på det som kanske kunde göras bättre.

Då jag lyssnar avslappnat på låten utan att försöka fokusera på enskilda detaljer så låter det överlag bra men något med sången känns inte helt perfekt. Dels tycker jag inte att sångaren intonerar 100% rent hela tiden. Det låter lite, lite osäkert. Jag vet inte hur du ställer dig till tonkorrigeringsverktyg men jag hade nog gått in och pillat lite i materialet med Melodyne eller liknande. För det andra så känns sången något mindre välplacerad i mixen än resterande instrument. Kan det vara så att sången är för torr/obehandlad i jämförelse med resten av musiken? Jag får lite grann intrycket av att sången ligger lagd ovan på resten av musiken snarare än i den. Lite flummigt uttryckt kanske men sången skulle behövas bakas ihop med bakgrunden lite mer. Det kanske räcker med lite mer delay på sången. Du kanske kan testa att lägga en antydan till dist på sången för att få den att limma ihop med bakgrunden.

När det gäller val av ljud så är det väl en smakfråga snarare än rätt eller fel. Jag hade nog valt lite andra ljud på syntharna. Hellre 70-tals analoga vibbar än de 80-tals digitala synthljud som nu ligger. Köp en Moog Little phatty(eller en DSI Mopho)! :)
Jag hade nog mixat ner synthmattan som ligger i bakgrunden i merparten av låten (t.ex. i första versen). Jag tycker den ligger för högt och stjäl utrymme från både sång och gitarrer.

När det gäller kompgitarr-ljudet så hade jag nog valt att dra ner på disten lite grann. Hellre lagt två gitarrer till med mindre dist (t.ex. två gitarrer med någon form av VOX AC 30 crunch). Som det låter nu så är det lite mycket antydan av bisvärm för min personliga smak. Sologitarr och de rena gitarrerna låter finemang. Bra spelat också!

Bas och trummor låter bra som tusan tycker jag (kanske hade jag haft en smula mindre reverb på virveln).
Överlag låter det bra alltså. Det är lead-sången som är det största problemet i mina öron.

Ha det gött gamle vän och lycka till med släppet! Om ni spelar i Slottskogen så får man ju nästan ta och dra sig dit.

161
Studio, produktion och övrigt / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 29.01.2009, 02:03:22 »
Ny distpedal!
Jag har länge beundrat David Gilmours kompgitarr sound från Wish you were here och Animals. Jag var tvungen att göra slag i saken och köpa en klon av Colorsound-pedalen han använde då.

Pedalen köpte jag från en trevlig herre i USA som tillverkar dem själv. Han säljer en del trevliga pedaler (lyssna t.ex. på hans "distortion" pedal som jag tycker låter som en mycket lyckad blandning mellan en dist och en fet germanium fuzz). Här finner ni företaget. http://www.vintagefx.com/index.html
Just min pedal råkade bli silver- istället för guldfärgad. Dave erbjöd mig då att bjuda på frakten om jag valde att köpa silverpedalen. Alternativt skulle han bygga en ny guldfärgad. Jag valde silverpedalen och fick den med gratis frakt till Sverige. Gött mos! Jag tycker bara det är roligt att ha en unik pedal.

Nu är pedalsuget något mer stilla. En Deluxe electric mistress hade dock suttit fint... doh! Aldrig blir man nöjd.

EDIT: Rolig bonus! Dave skrev upp mig bland "artisterna" som använder hans grejer. Woohoo! Jag får stå tillsammans med gubbarna från Porcupine tree. Sweet! :)

162
Färdiga produktioner / SV: Kontrapunkt - The world is a circus
« skrivet: 29.01.2009, 01:52:49 »
Jag uppdaterade första inlägget med en ny version. Detta är den sista uppdateringen då mixen/låten nu känns färdig. Tack för all feedback!

163
Jag använder bad buss mojo titt som tätt. Den är väldigt kryptisk vad gäller de olika reglagens funktion men jag upplever det som att den låter bra. Man får lära sig lite genom att leka med den. Går att få allt från subtila färgningar till galen överstyrning.

164
Låter ju bra det där!
Påminner om Paradise losts skiva "Host". Gillas!

165
Glömde att Flintan var Mac-användare. Tror Reaper bara finns i betaversion för Mac. För mig var det tre saker som fick mig att lämna Cubase. 1, Reaper hade funktioner som jag saknade i Cubase (exportera kanaler separat över en hel mix, flytta ordningen på plug-ins hur som helst, routa kanaler fritt hur som helst m.m.) 2, det var stabilare än Cubase för mig (med avseende på antalet krashar) 3, det kostar löjligt lite att köpa.

166
Studio, produktion och övrigt / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 20.01.2009, 21:13:12 »
Hur låter den lilla thomannstärkaren egentligen, och vad kostar den?
http://www.thomann.de/se/harley_benton_ga5.htm
1071 kr kostar den nu. Jag kanske kan slänga upp nått ljudexempel sen. Den låter förvånansvärt högt. Kanske hade jag sett att den spela något lägre. Jag har inte krämat på den mer än kl 12-13 och då är det bara en antydan till rörspräck. Jag har spelat den rent och kört med pedaler framför den (Gilmour är ju favoriten så det faller sig naturligt). Ljudet påminner ganska mycket om min gamle VOX AC 50. Tänk den normala kanalen (alltså inte top boost kanalen) på en Vox eller en gammal Marshalls rena ljud. Väldigt basic rent rörförstärkar-ljud. Jag hade tänkt att repa med den strax så då blir det att kräma på lite mer.

EDIT: Jag köpte några extra rör också. Skall blir spännande att se hur stor skillnad det gör med JJ och TDA-rör.

167
Om ni aldrig har kollat på det så testa Reaper. Jag gillar det otroligt mycket efter den första lärotiden. Väldigt flexibelt att jobba med. Jag gillar framför allt hur flexibelt det är att routa kanaler fram och tillbaks. Jag övergav Cubase till förmån för det. Att sitta och joxa med delay-kompensation hade jag aldrig pallat.

168
Studio, produktion och övrigt / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 20.01.2009, 00:13:43 »

Kul med rörförstärkare att öva på hemma. Vox AC50 låter ju så ohyggligt.
Och lite annat smått och gått från Thomann. Mickstativ, sladdar och extra rör.
Skulle egentligen bara beställa ett pedalbord men så blev det extra grejer. Det visade sig att pedalbordet var försenat så nu har jag fått allt utom pedalbordet. Tokigt!

169
Färdiga produktioner / SV: Mr Flinta - Sleeplessness
« skrivet: 13.01.2009, 17:47:52 »
Jag tycker att det låter väldigt bra och i stort sett klart. Nu när jag lyssnar så märker jag att jag finner den öppna hi-haten, som förekommer på mellanspelet innan vers 2 och 3 (tror jag det är), tar över ljudbilden lite väl mycket. Jag hade nog haft den lite lägre i förhållande till resten av musiken där. Får nästan lite svårt att höra gitarrernas spel första gången (innan vers 2).

170
Färdiga produktioner / SV: Mr Flinta - Sleeplessness
« skrivet: 04.01.2009, 22:09:33 »
Det låter ju riktigt bra det här. Jag hade varit nöjd och gått vidare. Bra ljud och bra musiker.

171
Vad är det för program som används för att göra så läckra 3d skisser som i Emus första inlägg?

172
Studio, produktion och övrigt / SV: Bandmikrofontråden
« skrivet: 16.12.2008, 17:00:25 »
stollejävel???
Jag motsätter mig det där...



 :lol:

173
Hela grejen med Claes och eventuell reklam har gåtts igenom gång på gång känns det som. Jag tror inte det finns så mycket mer att skriva i ämnet. Vi kanske skall gå vidare och hålla oss till vinylets vara eller icke-vara istället (det är frågan?).

Jag har själv ingen vinylspelare men jag växte upp med farsans vinylspelare. Jag lärde mig att gilla Pink floyd på vinyl. När jag flyttade hemifrån så köpte jag deras skivor på CD istället och jag får säga att jag blev lite besviken. Kanske har det att göra med vad man är van vid att höra. Det man växer upp med låter "rätt", men låten "Wish you were here" har aldrig låtit rikgti rätt för mig på CD. Jag hör någon sorts distorsion i det övre registret på den akustiska gitarren som jag ej hörde på vinylversionen. Måhända är det CD-versionen som låter trognast originalinspelningen (farsans vinylskiva vad gammal och spelad många många gånger) men jag tycker nog att vinylen låter vackrare på nått sätt.

Någon nämnde tidigare i tråden skillnaden i lyssningssätt mellan de olika formaten och det tror jag är en viktig grej. Jag får säga att hela mp3-grejen har fått mig att ändra hur jag lyssnar på musik. Jag har mindre och mindre tålamod med skivor nu för tiden. Det måste vara bra nästan med en gång för att jag inte skall vidare till nästa artist/skiva. Så var det inte med CD eller vinyl. Då var jag mycket mer benägen att gå tillbaks till en skiva som jag först inte föll för och dyka djupare i den med följden att man i många fall upptäckte skivor som senare blev ens favoriter. Jag vill minnas någon intervju för ett tag sedan med Trent Reznor där han kommenterade detta. Han menade att det värsta med mp3-hysterin var att skivan som entitet höll på att försvinna. Fokus hamnar på enskilda låtar istället för på ett album. Han själv menade sig komponera album snarare än låtar. Varje låt på en skiva var avsedd att höras som en del av en helhet. Detta försvinner med den slit och släng mentalitet som åtminstone jag upplever hos mig själv i min mp3-lyssning. Samtidigt är det ingen som tvingar mig att lyssna på mp3 men jag får tyvärr erkänna att jag blivit bekväm. Jag slänger hellre på en mp3 i datorn än går tvärsöver vardagsrummet för att hämta en skiva.

Ja det var väl allt. Tack för ordet.

174
Färdiga produktioner / SV: Dividend - The Seraph Fell From Grace
« skrivet: 16.12.2008, 16:23:30 »
Nu har jag lyssnat igenom hela och jag måste säga att jag känner mig en aning kluven. Å ena sidan så gillar jag kompositionen starkt. Det är precis "rätt" toner/harmonier för att få igång mina känslor. Å andra sidan så bryts illusionen av att det inte låter äkta. Jag skulle verkligen vilja höra hela detta stycke med lite tyngre samplingsbibliotek bakom. Stråkar och körer.. jag kommer in i känslan men så låter det synthigt och så väcks jag liksom upp lite grann. Jag förstår att detta är något som är svårt att åtgärda (kostar pengar och så) men du har ju talang för det här så du borde verkligen på sikt försöka skaffa ännu bättre grejer att jobba med.

Nåväl, det finns ju alltid saker att göra för att kunna förbättra det man redan har. Jag tror att jag hakar upp mig på samma del av stråkarna som övriga i tråden. Det är något med hur de spelar som späder på den syntiga känslan. Något med hur de låter lite halv staccato istället för riktigt legato i fraserna. Ibland blir det tydligare och i bland mindre tydligt men det ligger där ganska mycket. Om du får till dem ordentligt legato och gör staccato ännu tydligare där det skall vara det så tror jag att det syntiga kan motverkas en hel del.
Det hade varit mäktigt om körerna kunde sjunga ord istället för bara ahh-ohh. Jag antar att du inte har det där körbiblioteket där det medföljde en editor där man skrev in ord? Det hade varit mäktigt till tusen!

Nu låter jag kanske onödigt gnällig men det är alltid lättare att fokusera på det negativa. Som sagt, kompositionen är det inget fel på.

175
Färdiga produktioner / SV: Örjan Karlsson - The tuff one
« skrivet: 16.12.2008, 16:02:13 »
Ja visst! Detta låter bra och färdigt. Det låter radio som andra redan påpekat. Jag tänker av någon anledning på Stefan Anderssons skiva "Stranger's house". Jag gillar att trummorna ej låter så flashigt ljudmässigt. De passar in i ljudbilden.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 14