Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rattlesnake

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 67
1
Riktigt maffigt proddad låt, suveränt framfört av alla medverkande. Mycket sköna vibbar från gångna decennier här.

Upplever ett par saker som stör mig i mixen. Det finns bas, men den är inte definierad utan flyter ihop med annat. Jag hade nog försökt skära lågregistret på det mesta så elbasen(?) framträder.

Sedan är det något i komprimeringen som ger "trasig diskant" i refrängerna, märks framför allt på cymbalerna. Mp3 med för hög komprimeringsrate?

2
Fint komponerat, fattar inte hur man gör för att fylla ut nio minuter med musik utan att det blir tradigt. Som redan sagt, dynamiken imponerar. Gillar framför allt de partier när valstakten är tydlig. Fint när flöjten kommer in och gör klangvariation. Smartaa övergångar mellan de olika partierna, och temavariationerna är verkligen snygga.

Vad går att göra bättre då?

Tempot känns lite för linjärt, det skulle kunna variera mer.

Det finns två svaga partier:
Vid 2:30 känns det rörigt och bråkigt mellan stråk och piano, och det låter som att något krockar i stämmorna. Ett tips är att titta på pianorullen med alla instrument samtidigt, då brukar man se stämmor som ligger en halvton ifrån. Lite städningen där så blir det nog bra.
Den ganska intetsägande transportsträckan vid 4 minuter tycker jag saknar någon form av meloditema.

Samplingsbibliotek tycker jag är kul att jobba med och jämföra. Det är ju kanske mera ett hantverk än ett rent konstnärligt arbete, och ambitionen man har att få det att låta "riktigt" kan ju vara olika. Om jag antar att du vill få det här att låta som en riktig mock-up som lurar lyssnaren att det verkligen inte är samplingar, så finns det en del att förbättra. Pianot låter hyggligt, men det låter inte riktigt så imponerande som exempelvis Alicia's keys i dynamiken, tycker jag. Flöjten och hornen låter OK i sitt sammanhang, slagverken med.
Stråken låter minst övertygande. Istället för att låta svagt - starkt med de klangskiftningar som då blir på stråkar, så låter det bara som att volymen ändras, och jag upplever volympumpningar istället för styrkeförändringar. När cellon är framträdande (vid 4 minuter) så saknar man ett riktigt legato. Tuttipartierna låter mest som en orchestra hit. Vet inte vad du använder för bibliotek, men du behöver nog lite "djupare" samplingsbibliotek om du vill steppa upp. Fler velocity layers och round robins.

Men det var faktiskt svårt att analysera samplingarna, för man luras iväg i tankarna av Archibald Whims strövtåg, så jag har lyssnat på detta fyra gånger nu... :P

3
Festivaler / SV: Festival #49 Elements
« skrivet: 03.04.2017, 11:56:28 »
Spännande! Tror jag ska göra ett försök.

4
Läste precis ut en deckare. Tittade in här som hastigast, tänkte lägga upp en låt men hann inte, för där kom familjen hem, slut på friden.  :rolleyes:

5
Studio, produktion och övrigt / SV: Senaste prylen/prylarna
« skrivet: 13.06.2016, 15:24:27 »
En ny gitarr har hittat hem till gården. Jag har aldrig ägt en Fender. Nu har Rustocastern fått konkurrens...   :wub:




Jag ser allt extraknapparna. En sorts...syntgitarr?  ;)

6
Studio, produktion och övrigt / Gamla låtar som är ännu äldre
« skrivet: 11.06.2016, 12:47:22 »
Man lär sig hela tiden. Sonen lyssnar på denna, men visste inte att det var en gammal låt.  :o



Spelar upp den här såklart.


Men att den från början kan varit en engelsk ballad som så småningom hamnat i USA, visste jag inte. Här är äldsta kända inspelningen.


Här är en annan gammal goding med äldre rötter:


Inte äldsta versionen, men jag gillar den här. Tog mig en bra stund att lista ut hur man ska klappa i takt...


Här har vi ett ännu större tidskutt, över 50 år.


Jag kände bara till Fred Astaires version från 1946 ´tills idag, men den här är ju 16 år äldre...


Någon annan som gjort några spännande upptäckter?

7
Vad vet alla aktiva kr-medlemmar om låtstöld eller melodistöld, vad är det som gäller?
Om jag hör en melodi jag gillar och gör en, till vissa delar identisk melodi och på så sätt tjänar en hel del pengar på "min låt".

Jag hittar "vissa" likheter mellan dessa två refräng-melodier så jag blev nyfiken på om den ena kan eller ska betraktas som en stöld av den andra, eller inte. Vad säger ni?
http://max.shivas.se/music/MaxB_PuffTheTedd.mp3
[mp3=200,20,0,left]http://max.shivas.se/music/MaxB_PuffTheTedd.mp3[/mp3]
Jo, nog är de rätt lika, även om jag inte har reflekterat över det direkt. Kanske för att jag tycker båda är så pass infantila att det inte spelar så stor roll.  :P
Puff var ju inte direkt obekant när Berghagen gjorde sin version 1969, två år innan hade ju Jan Malmsjö gjort sin svenska version vid namn "Puff, en pappersdrake".
Tycker det är en rolig myt att PTMD skulle handla om Marijuana!  :lol:

8
Festivaler / SV: Upplägg Festival 44 Beatles/Rolling
« skrivet: 28.01.2016, 21:37:16 »
Kanske detta kan vara till hjälp och inspiration;

Rolling Stones var ju unik bl a för att de hade mickat baskaggen !!!!
Något att tänka på om man skall göra Beatles-cover..... :)



Det var inte så unika med det, om det nu stämmer. Stones första låtar spelades in i en enkel studio, medans Beatles hade Abbey Road. De körde mickad baskagge från start. Här från 5:e mars 1963 (From me to you/Thank you girl). Baskaggemicken, en STC 4033-A står på golvstativ som syns till höger om McCartneys sko. Och så en overheadmik - thats it.  :)


1966 började man micka virveln underifrån, ett år senare en till på varje puka samt en mot hihat.

9
Festivaler / SV: Röstning Festival 43 Kontraster
« skrivet: 19.12.2015, 16:41:57 »
Skulle ha gjort ett eget bidrag men blev för mållåst på min käpphäst dynamiska kontraster för att gå i mål. När jag lyssnat på dessa bidrag inser jag att det finns så många andra aspekter...

Jag ger:

10P: Eddi - ModernTime
Låter jäkligt bra,och jag gillar hur du varierar låten både stilmässigt, dynamiskt och i arr.

8P: Pmx divi och marre- Lämna Herren Utanför.
Crazy, gillar kontrasterna mellan partierna. Här finns också kontrast hårt/mjukt i ljuden, men saknar ytterligheterna lite. Och mixen låter burkig, typ demo.

6P: MaxB - All The People Youve Me:
Tycker som en föregående talare att det är en bra låt, men lite mer kontrast hade inte varit fel. Ostämd bas stör mig.

4P: MOMA, Bribed Ant & The Deaf Down Unders: FIRE & ICE
Uppfattar bara kontrasten i texten, sedan låter det som en ordinär rocklåt, Kiss under storhetstiden typ. Låter bra, men uppfyller inte festivalspec:en liksom.

2P: Eddi - Waste Of Space:
Ja, det här var en väldigt kontrast mot Modern Time som är bra mixad, har tajt komp och säker sång. ;) Men själva låten är bra.

10
Mycket snyggt. Lite Revolution 9, som Tokai nog också var inne på. Fast det här är så mycket bättre och roligare att lyssna på. Lystrade naturligtvis till lite extra när det blev klassiskt.
Några små detaljer då.
Stegen i början lät lite väl mycket "foley".
När första låtfragmentet kom reagerade jag på lite digitaldist på sången, och lite på uttalet.
Det klassiska stycket var häftigt, du måste nästan vara skolad för att veta hur man arrar blås på det sättet... Stråkarna lät dock inte helt naturliga i mina öron, tror det är samplingarna i sig.

Häftig trailer, ser fram emot slutresultatet.

11
Färdiga produktioner / SV: Asti - Help
« skrivet: 19.12.2015, 14:47:30 »
Jag gillar det här.Snygg instrumentering med tramporgeln(?) och stråk till gitarren. Tempot är inte för långsamt för mig, det hade kunnat sänkas än mer.

12
Festivaler / SV: Festival nummer 43 Kontraster
« skrivet: 31.10.2015, 10:55:04 »
Länge sen sist, men jag är med! Nån som vill samarbeta?

13
Om kontrollrummet.com / SV: Mahan har bytt orkester
« skrivet: 25.10.2015, 22:58:42 »
Gamla goa farbror Mahan.  :(
Imponerade våldsamt på mig i att ha lärt sig spela rockgitarr och mupptrixa relativt nyligen, och plötsligt bli så bra. Känns som vi träffades massvis av gånger, men det var väl bara en gång i gula villan. Ett möte man minns.

Vila i frid.

Och Thomas, beklagar sorgen.
/Roger

14
Färdiga produktioner / SV: Dividend - Jan johansson Ca
« skrivet: 21.10.2015, 00:37:43 »
Låter fint om kompositionen, behagligt att lyssna på, kontemplativt. Uppfattar harmonierna mest växlingar som växlingar mellan Am och F, blir kanske inte så unikt. Men funkar absolut.

Upplever att låten rullar på. Kanske saknas något som gör det mera spännande; tempovariation, stopp eller något annat som gör att att uppmärksamheten fångas. Tvåstämmig melodislinga kanske? Vad som händer efter 212 s låter som en blooper ungefär... :P Tycker du kan fimpa låten dessförinnan.

Ljuden då. Pianot låter fantastiskt bra, anslagen är väldigt realistiska. Cellon låter också fint. Klarinetten har vissa fasningar i ljudet som stör lite. Men fiolen tycker jag faktiskt låter riktigt illa. Stämmer varken i pitch eller akustiskt med resten, låter som den är instängd i en burk.

15
Festivaler / SV:
« skrivet: 01.08.2015, 00:54:00 »
Jag fixade inte att lyssna in och rangordna 20 bidrag. Sorry. Skulle ha börjat tidigare förstås, men jag höll inte koll på forumet.

16
Färdiga produktioner / SV: Rattlesnake - Sequences
« skrivet: 06.04.2015, 22:52:47 »
Vid första lyssen hörde jag inga problem med klockorna därefter läste jag Emus kommentar och jo nåt konstigt är det med dom. I övrigt maffigt och bra - gillar speciellt de glidande trumpeterna - kanske skulle kören få mer plats i ljudbilden hur nu det skulle gå till?
Det där med licensieringen får du gärna berätta mer om.
Hej Eddi,
Tack, det stöder nog idén att ta bort första partiet helt och hållet, då det verkar vara svaga punkten i kompositionen/framförandet. Lyssnade igen på kören, och den är lite låg. Ska peta upp den ett snäpp. :)

Licensering tror jag vi har haft en tråd om för nåt år sedan, och det är ju inte helt okontroversiellt. I korthet går det ut på att man erbjuder sina låtar till fritt användande mot en fast avgift (kanske 10 dollar till upphovsmannen). Sen vet man inte om låten används över huvud taget, hamnar som musik i en powerpointpresentation eller blir ledmotiv i en tv-serie. Rutten deal, visst, å andra sidan kan låten licenseras hur många gånger som helst då den inte är exklusiv för den som köper en licens.
Tack för lyssningen!


Skön lyssning detta!! Håller med övriga - vore kul att höra oftare av dig! :)

Positivt:
Bland det bättre jag hört att få till en bra klangvärld från de olika pluggarna - speciellt bleckblåset är illusoriskt!  Du har verkligen skapat en orkester vid dina fingerspetsar. Jag tycker också du fått till stämfördelning mellan orkesterdelarna och "avståndsbalansen" bra med några undantag. Jag skulle säga att partituret är helt utan anmärkning :)

Möjliga förbättringar IMHO (Det mesta rör det virtuella "framförandet" och "inspelningen"):
- Rytmiskt blir det för stelt och "kvanitiserat" och vissa ostinaton låter för mekaniskt, typ för få round-robin-samplingar i t ex stråkarna? Dessutom, några små rubaton mellan de olika delarna skulle blåsa ytterligare liv i lyssningsupplevelsen.
- Dynamiken är tidvis ganska skev. De individuella partierna är OK, men sammansatt åker det upp och ned. De svagare och glesare partierna är "närmikade" in-your-face och de stora crecendona är för långt bort.
- Solostråket har spretig klang och låter rätt syntetiskt.

Sammantaget har du gjort ett fantastiskt jobb med att skapa din orkester och sätta dem i en riktigt bra konserthus, men det finns mer att jobba med, främst för att "limma" soloinstrument och orkester. En naturlig balans är svår och kanske inte ens något att sträva efter. Jag tycker filmmusik är lättare än traditionell "klassisk" musik eftersom dynamiken behöver slätas ut ganska mycket och då kommer man undan med att träblåset ibland låter "större" än tutti-stråkar och bleckblås :)

Hej Hasse,
Tack för de fina orden, det känns jättekul att höra det från någon som uppenbarligen är klassiskt skolad, speciellt det om partituret! Det jag tycker är svårast är just att få till arrangemangen/orkestreringen/kompositionen.

Äger ju inget riktigt bra stråkbibliotek, så jag blandar de jag har. Round-robins finns det flest av där de inte behövs - på Adagietto som har mjuka attacker och därmed inte så lämpligt för ostinaton. Detta 8diobibliotek är lite av en besvikelse, och gillar inte heller att stereobilderna är väldigt diffusa, svårt att panorera på ett "klassiskt sätt".
VSL SE med sina snabba attacker även på legatopatcharna, låter mekaniskt så fort en fras upprepas - få velocitylager och inga round robins. Försöker lösa problemet med att köra layering, dvs kopiera midispåren och köra ut till en annan plugg.
Något rubato ("häng på tonerna"?) finns nog inte, jag har alltid pga latencyn problem med att tonerna hamnar lite fel, och får justera både manuellt och med lite kvantisering. Det är rak tempo förutom en smärre temposänkning på de lugna partierna.

Att placera samplingar i ett rum är banne mig inte lätt. Har inget riktigt bra reverb heller, kör Waves Renaissance verb som nog är det bästa jag har, men som få höjer till skyarna...Soloinstrumenten har en förmåga att sticka ut och låta högt, oavsett hur mycket reverb jag lägger på, speciellt blås från VSL. Vet inte varför.

TAck för alla tips och konstruktiv kritik! :)

17
Färdiga produktioner / SV: Rattlesnake - Sequences
« skrivet: 31.03.2015, 23:55:49 »

tjo!

Oavsett feedback eller ej tycker jag du kan lägga upp här. För vår skull =)

Tycker det låter snyggt, när det kommer igång. Lyssnar i hyfsat bra fristående datorhögtalare. Blåset kör lite toner som låter oväntade i sitt tonspråk. Mycket bra. Bra dynamik i stråket!

Enda smolket...och det kan vara en trög hjärna här, är att klockspelet i början låter lite off beat. Antingen kör du något polyrytmiskt som låter bra efter fler lyssningar, eller så är det lite otakt. Det störde iallafall mitt öra.

Grymt bra annars. Bra dynamik som sagt, både komposition och arr hänger med varandra på ett bra sätt, sedan tar du ner alltihop. Mycket bra.

/T
Emu
Tack så mycket för den fina recensionen! Ja, introt var egentligen ett mellanparti mot slutet som inte riktigt passade in, så jag klippte ut det och la den först. Lite improviserat spelat på ett piano, som sedan fick bli celesta. Är ju inte meningen att det ska uppfattas som off beat, så det måste jag ändra på. Tack!


Usch så bra det låter! Fy vad bra jag tycker det är.
TAck, Max.  :wub:


Härligt att höra ngt från dig igen. Håller med de andra, att du gärna får posta din musik oftare, om än bara för vårt skull  :D

Låter väldigt fint det här. Angående kritik:
Hade lite svårt att komma in i låten, eftersom de första 45 sekunder kändes lite intetsägande.
Sedan tycker jag att du kan fila lite mer på övergångarna mellan de emotionella och de "actionladdade" delarna. Som t.ex. vid 1:35. Tyckte att det kom lite abrupt.
Tror nästan att jag hellre hade sett, att du fortsatte låten bara "emotionellt" utan att blanda in körer och trummor så fort.

Angående ljudbiblioteken: De smälter ihop väldigt bra. Känns som ett sammanhängande orkester. Inget som sticker ut eller låter konstigt i mina öron.
Tack Avatar, jag håller med dig i precis allt det du skrivit. Inledningen är en älskling som nog ska dödas (eller sparas till ett annat projekt). Undrar om inte låten ska börja vid 36s? Eller flytta inledningen till 1:35 och ge den en annan instrumentbeklädnad. Håller med om abruptheten vid 1:35 också, swells på cymbaler eller brass är ju ett effektivt sätt att förvarna om intensitet.


 

Det låter fantastiskt bra i mina öron, jag kan då inte hitta nåt bättre än som det är nu :D

Härligt att höra från dig igen!

/Marre
Tack Marre, kul att du tycker det! :)


Tjou på dig Rattlet!
Här var det mera film musik, absolut ett mästerverk i mina öron!
Detta är sannerligen inte ihopskruvat på en kväll utan här har du jobbat en hel del mera, det hörs. Väl utfunderade delar och snygga passager och dynamiskt helt fantastiskt uppbyggt. Vid lyssning blir man lixåm uppfångad av låten och glömmer ju helt bort att detta är gjort på dator med pluggar. Ingen refusering här inte, helt klart grönt ljus och du nämner att du gjort en hel del andra låtar under "pausen" så väntar ivrigt på att få ta del av dom åxå.
här blir det sju rattar av fem, skitbra jobbat!
Tjou Mahan,
Jo, några kvällar tog det allt att pilla dit tonerna. Är överväldigad över allt beröm.  :wub:


Inledningen låter 60-talspoppigt. Sen marschigt och de två stilarna byts ut med jämna mellanrum. Följer du nån speciell form?

Det är väldigt trevligt att lyssna på. Vet inte vad som skulle klagas på vad gäller instrument och mix, låter riktigt bra här.

Kul att lyssna på dig igen!
Kul att du nämner pop. Det här är egentligen en poplåt som ligger och mognar (arbetsnamn Bicycle Toads). Skulle leka lite med en ny orkestermall och fick plötsligt till en ny , spännande melodi. Tills jag kom på vad det var... :rolleyes: Men skitsamma, poplåten var ju iaf inte klar.
Nä, följer ingen direkt form. Har gjort lite variationer på vers/refräng i block och flyttat runt tills dynamiken blev lite skojig.Transponerade om ett par och bytte ut ledackorden eller lagt dit korta övergångar så att man inte direkt ska tänka på tonartsändringen.
Tack för lyssning! :)


Wow, stiligt. Me like. Instrumenteringen låter förträffligt bra tycker jag. Om jag nu skall hitta nåt att kommentera så är det väl pukan (?) som kommer med vid 1:35. Slagen som ligger längre bak i ljudbilden sitter fint men de slag som är hårdare (eller nåt, hoppas du förstår vad jag syftar på) tycker jag låter ...hmmm.... klena på nåt sätt. Nånting i stil med "Storm drums" hade jag kanske önskat där... men det är bara jag det :)
Kul att du la upp denna ^_^

Bara ett minus här.... i kväll när jag sätter mig i studion och försöka göra nåt med stråkarna jag har (Native Instruments "Session Strings") så kommer det nog att låta rätt lamt :P

//Space
Hej Space,
Kul att du gillart!
Ja, di där slagverken har jag svårt att få punch i. Få se om jag kan skruva till det lite bättre. Tack för värdefulla synpunkter. :-)


Massa härliga instrument och ljud, impad. Det låter så stort, ursnyggt och mäktigt. Gillas!  :D
/Roffe H
Tack Roffe!  :D

18
Färdiga produktioner / Rattlesnake - Sequences
« skrivet: 29.03.2015, 23:50:06 »
Hej,
Länge sen jag la upp något. Har gjort ganska mycket musik sen dess men har väl helt enkelt inte känt något direkt behov att få feedback. Det jag har gjort har jag testat för licensering, och feedbacken blir då ganska tydlig - är musiken mindre bra blir den refuserad. Får ibland höra när jag blir refuserad, att det brister i samplingar/produktion/mix eller i arren. Efteråt brukar jag förstå varför, men inte alltid.

Denna är ny, men skulle behöva lite hjälp, hur låter det här - vad kan göras bättre? Har använt många olika ljudbibliotek - smälter de ihop ljudmässigt eller ligger något utanpå?

Stråkar: 8dio adagietto, VSL SE
Solostråk: Embertone, Signor Paganini, Northern scoring solo viola, pocket blakus cello
Brass: Embertone, VSL, Fortissimo
Träblås: VSL SE
Perc:   EWQLSO Gold
kör: Tonehammer Requiem light

19
Demolåtar / SV: mahan - COMPETITION IS ON
« skrivet: 26.01.2015, 00:49:56 »
Den här låten har ju onekligen en tendens att fastna. Tycker det låter bra om hela mixen förutom två saker: virvelljudet, som låter lite överskruvat på något sätt, och leadsången, som tar för stor plats a la dansband. Och jag kan inte hålla med Max om uttalet, det är något som jag tycker du bör jobba mer på. Saknar också lite inlevelse faktiskt.
Snygga körer, sitter som en smäck.
Mycket prat om sången, men den är ju så viktig. I min bok: minst 50% av en helhetsintrycket.

20
Demolåtar / SV: Gurano & Plinka - Lyckohjul
« skrivet: 26.01.2015, 00:33:36 »
Låter bra, jäkligt bra. Något litet går att förbättra:
Alla gitarrer är chorusspretiga, tycker att någon borde vara Les Paul-mufflig för att ge intressantare kontrast. Ibland, framför allt mot sista refrängen, tycker jag att gitarrerna konkurrerar lite väl mycket med sången.
Basen limmar inte riktigt, vet inte riktigt varför. Skulle ha provat att dista den lite.
Plinka sjunger så läckert och hur säkert som helst i pitchen.

21
Demolåtar / SV: Dividend - A Dog Called Maggie vCa (150125)
« skrivet: 26.01.2015, 00:23:55 »
Udda, medeltida intryck. Skulle funka fint som soundtrack till ett bildspel av M C Escherteckningar.
Tuban väser lite märkligt och jag tycker inte den tillför något väsentligt. Ska den vara med ska den upp i volym och panoreras ut. Tycker över lag att för mycket trängs i mitten. Har i övrigt inte så mycket att säga, tycker upplägget fungerar. Mycket känns randomiserat, men det är ju att jag inte uppfattar mönstren. Kanske andra lyssnare gör det.
Instrumenten känns naturliga, gillar cellons uttryck.

22
Kul att se, tack för det Jonnerstone. Även om jag också använder klaviatur, Cubase och har delvis samma pluggar, ser det ju inte ut riktigt sådär när jag skapar... Det skulle vara en ganska seg video att se alla mina felspel och pillande med toner och expressionskurvor... :D

Jag tyckte det generellt lät bra förutom soloviolinen och sättet han spelade körerna.

23
Min åsikt har jag uttryckt förut, men jag skriver den gärna igen.

Vid den konstnärliga processen - kompositionsfasen - är verktyget man använder i sig egalt. Jag jobbar med metoden "tanke (- gitarr) - klaviatur" om jag jobbar orkestralt. Att klicka i noterna funkar bättre för en del, och kanske vanligast bland dem som komponerar klassiskt. Vet inte om det är lika vanligt bland de som gör orkestral musik riktad mot film/spel/trailers.

Vid själva hantverket - att göra trovärdiga mockups baserade på egna eller andras kompositioner - är klaviatur överlägset och det absolut vanligaste verktyget vill jag påstå. Endast då kan man överbrygga den stelhet som rita/klicka i sig har inbyggt. Spelar man hamnar noter inte exakt i tid, man ligger efter eller före i timing när stycket eller samplingarna så kräver.  Tonernas styrka får en naturlig variation, man spelar omedvetna "ghost notes" för att hjälpa samplingarnas brister i t ex legato/portamento. Man får en realtidsåterkopping om det låter naturligt eller inte.

 Naturligtvis går allt det där att göra med ren programmering (jag kallar klickmetoden så) men det blir tusan så mer omständigt.

My 2 cent.

24
Demolåtar / SV: Dividend - Sekulär sommarpsalm
« skrivet: 28.08.2014, 00:15:34 »
Tänkte jag skulle lyssna på denna, men efter 75s blir det tyst i min lyssning...  :unsure:
Låter bra om mixen fram till dess, förutom att violinen/violinerna känns tunna och ihopträngda i mitten.

25
Demolåtar / SV: Gurano - Döden
« skrivet: 18.07.2014, 02:27:48 »
Ja, man tänker ju osökt på Antonius Block och "Dödn" när man hör texten.  :)
Gillar den oförutsägbara melodin på refrängen. Visst är sången skör, men det är Olle Ljungströms också, och jag gillar er båda.

Basen kunde ha lite mer djup, tycker jag. Bra lirat om allt. Är det änglakörer vi hör?

26
Demolåtar / SV: Rattlesnake - the frozen shore
« skrivet: 20.06.2014, 00:30:19 »
Jo, hej igen.  :)

Kunde inte låta bli att göra en orkestral variant av detta stycke. Är nog helt trogen originalversionens partier, temposkiftningar och stämmor, men har kompletterat en del som förhoppningsvis inte sabbar tanken med originalet.



Något som kunde göras bättre?

27
Sen till festen!
Förstår till viss del Svens kritik om fyrkantighet. Pianospelet låter ganska självspelande långa stunder, och man anar programmering bakom allt utom sången. Det här är inte sämre programmerad än något annat du gjort, snarare tvärtom, men på något vis blir det tydligare med mänskliga stämmor inblandade. Vet inte om du använder humanisering, men det kanske kan få det hela mindre statiskt?

Pluggarna låter riktigt, riktigt bra. Oj, vilken skillnad mot dina gamla EW-grejer. Älskar oboen och hornet. Trumpeten låter också riktigt bra, men tycker inte den smälter in bland de övriga. För frasig och jazzig, tycker en klassisk trumpet ska ha mera klang.

Stråket är ju mycket bättre än ditt gamla, men det är ändå din svagaste länk nu. Lass fixar inte riktigt legatospelet, och det är sura toner här och var i samplingarna.

Kören sjunger och låter jättefint!  :wub:

28
Sådär kan pluggarna i mitt Sonar se ut om jag råkat klickat och dragit i pluggfönstrets list eller hörn. Bara att klicka dra in fönstret igen men det har du ju säkert testat.
Nä, det går inte att dra objektet inom fönstret.
 
Har provat med nyaste drivisar till grafikkort och skärmar, och testat att bara köra med en skärm. Ingen skillnad. Testade att spara om projektet som backup - resultat: hänger sig vid uppstart.
Felet är ärftligt då det följer med från min orkestermall. Om jag skapar ett nytt projekt och laddar in Kontakt5 player händer det inte med en gång, bara efter man har matat på med instrument och lagt ner ett antal timmar...  :mellow:

Hittade en tråd där en person verkar ha råkat ut för samma sak med Arturia. Gemensam faktor är i så fall Cubase5 64 bitar.
http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=5433.0

29
Nej, det går inte att förändra storleken på fönstret, inte heller att flytta innehållet. Att bara flytta runt fönstret, öppna och stänga hjälper inte.  :(
Nu även med kontakt5 player...
Man undrar om det är Cubase (studio5)  eller något med min dator som är knas...

30
Har du bytt grafik drivsar eller ändrat skärmupplösning nyligen? Jag har vst pluggar som är kinkiga med Nvidias grafikdrivisarna. Om det är pluggen eller Nvidias problem vetetusan.
Jag gick från en till två skärmar i somras, men detta problem kom nu i höstas. Hittills bara på Toontracks pluggar, men så igår hände det även med Kontakt4... :( Följden blir att man inte kommer åt att ändra något på den pluggen.

31
Studio, produktion och övrigt / Problem med VSTi-fönster i Cubase
« skrivet: 13.01.2014, 00:19:18 »
Har fått ett irriterande problem med Cubase på sista tiden. När jag försöker öppna Superior drummer eller ez drummer ifrån cubase så ser fönstret ut så här.:



Ibland kan det hjälpa att flytta fönstret en liten bit, stänga det och öppna det igen. Men ibland är det lögn i helvete...

Nån som har en idé vad det kan vara?  :unsure:

32
Färdiga produktioner / SV: Jazzlåt "Mitt i city"
« skrivet: 12.01.2014, 23:52:55 »
Låter fantastiskt bra om det mesta. Reagerar också lite på flygelhornets realism, för rena toner och vid 49s låter det som att tonerna överlappar en aning.

33
Demolåtar / SV: Freddy - Håll Käft!
« skrivet: 12.01.2014, 23:45:17 »
Snortajt lirat och sjunget, precis som man kunde förvänta sig. Mixen är ijävligt bra, det är inte lätt att göra och krana sån här musik, det vet envar som försökt... Trummor, bas och gitarr vill gärna ta kål på varann...
Den enda synpunkt jag har är nog på mastringsnivå: jag tycker det är för dovt. Mer fräsig high mid/lågdiskant tror jag skulle få den ännu bättre.


34
Den låter lite annorlunda sen jag hörde den sist. Den häftiga balkanklarinetten är borta, men istället har du fått två knivskarpa sångare.

Jag skriver mina intryck i den följd jag uppfattar dem.
Trevligt rullande pianokomp med ett pianoljud som låter kalas. Lite känsla av pianola men inte fullt så mekaniskt.

Plinkas röst låter ljuvligt, ynots matchar den klangmässigt väldigt väl när den kommer in. Cellon låter bra, fast jag skulle vilja att den inte lät som ett monospår i centrum.
Intryck så långt är en trevlig melodi med välskriven text som fastnar.  :)

Violan låter en aning sned i pitchen, vilken inte stör när den spelar i bakgrunden. Men i solot vid 100s tycker jag faktiskt den låter rätt illa. Tänk om hon ryskan kunde lägga ett solo på riktig fiol istället... Vid 120s är det dessutom någon konstig tonkrock med cellon.

När sången kommer igång igen låter det bättre, men reagerar på att sången distar på två ställen runt 155s.
Sång och pianomelodi ligger inte i synk vid 168s, låter otajt.

Är inte väl så förtjust i adlibpartiet på slutet, tycker det ballar ur och  förtar stämningen av en morgonvisa, men det kanske är jag som vaknat på fel sida. Vid 230s låter ynots röst som två skarvade tagningar.

Så jag tycker inte det låter färdigt om denna. Mixen i övrigt vad gäller nivåer och klanger är bra.

35
Demolåtar / SV: Alatar - The Frozen Shore (Rattlesnake Cover)
« skrivet: 05.01.2014, 18:27:23 »

Men jag får erkänna, att det är en VST och inget riktigt piano (Galaxy Vintage D).
Haha, där blev man grundlurad!  :lol: Trodde inte det fanns samplade knarr...

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 67