Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - HomoNeophilus

Sidor: 1 2 3 4 5 6 ... 12
36
MrPhil: Det är ju precis vad de gör. Det här handlade om att visa att en ändring i lagen inte är nödvändig.

egghuvud: Ja, de är vettiga de där. Det där finns hos independentbolagen, förmågan att hitta nya vägar istället för att försöka ändra lagarna för att behålla sina affärsmodeller.

37
Video från tal i riksdagen.

http://www.digitalrenaissance.se/2008/04/09/digital-renaissance-attended-the-swedish-parliament/

Och text:
http://www.theswedishmodel.org/about/anforande/

38
Studio, produktion och övrigt / SV: MIDI-blåskontroller
« skrivet: 08.04.2008, 11:21:57 »
Det är jätteskoj med blåskontroller! Jag har en saxofonliknande sak som farsan fick av en musikhandlare i början av 90-talet, de interna ljuden är fruktansvärda (och högtalaren är ändå paj), men den har midi ut. Den känner av blåsstyrkan och skickar som breathcontrol, tror det kanske är samma som aftertouch. Det att man kan styra till exempel filter på en synt med andningen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zanzithophone
Antagligen samma som jay tittade på...

39
Studio, produktion och övrigt / SV: Konkurrens inom studiovärlden
« skrivet: 08.04.2008, 11:02:25 »
Den här frågan har faktiskt varit uppe förut. Får hålla med Mikke. Man får se till att vara bättre, och det är sällan särskilt svårt. Använd det som ett sätt att marknadsföra dig själv istället. Många som gjort sina inspelningar billigt vill ta det ett steg vidare nästa gång. Men jag förstår att det är surt när det blir så som den där gången... Se till att ta ut ockerpris när de kommer till dig och vill ha hjälp att fixa till mixen sen.

40
Du kanske behöver slå av Direct Monitor?

41
Demolåtar / SV: guran one step behind
« skrivet: 31.03.2008, 17:15:43 »
Sjysst laid back. Känns hårdkokt, sent 70-tal, filmmusik, lite porrigt... En orgel skulle inte sitta fel.

42
Studio, produktion och övrigt / SV: Karantän bra metod?
« skrivet: 31.03.2008, 16:55:27 »
Om man ska gå helt åt andra hållet så är ett annat sätt att verkligen ställa krav på sig själv, eller få någon annan att göra det. Seriösa deadlines kan vara ett jättebra sätt att sätta igång kreativiteten.

Och den där "allt jag rör blir till skit"-känslan har man liksom ibland. Går nog inte att komma ifrån, kanske har med andra saker i livet att göra som ger en låg självkänsla. I såna perioder är man aldrig så dålig som man själv tycker att man är! Spela in de idéer du får, även om de känns kassa. Om ett halvår kanske de låter bra igen.

Men montera inte ner. Som alla säger, du kommer komma tillbaka.

43
Hmm, jag vet inte, tror inte jag kan hålla med om att det låter amatörmässigt. Jag tror att man väldigt sällan tänker på det eller stör sig på det när man bara lyssnar. Då tycker jag det är viktigare att mixen passar låten och arrangemanget. Tar man trummor som exempel så brukar man ha lite olika ljud i en långsam låt mot en snabb. Beroende på hur basen spelar behöver baskaggen olika behandling osv. Lyssnar man igenom en hel platta med säg Queens of the Stoneage eller Muse, som jag tycker brukar vara rätt ballt proddade, så är det inte exakt samma ljud hela tiden men tillräckligt likt för att kännas som en helhet.

44
Demolåtar / SV: 1up-upbeat kul Trancelåt på 1up-vis!
« skrivet: 31.03.2008, 12:43:16 »
Musiken låter som nåt från typ TIP-world. Lite svävande, ambienttransigt. Skön chill, kanske lite för monotont efter ett tag.
Sången kan jag inte riktigt bestämma mig för... När den kommer i början (fajberglass) låter den väldigt malplacerad. När det sjungs lite längre passar det bättre men kanske mest för att man har vant sig. Men så hör man lite vibbar av Bruce Haack och Kraftwerk och så låter det ändå rätt fint... Arenaljudet tycker jag personligen inte är så kul. Det känns som det är överanvänt av typ Scooter för att få folk på dansgolvet att skrika med eller nåt sånt. Det passar inte så bra för en chill-låt tycker jag.

45
Demolåtar / SV: Lite kvällsmys
« skrivet: 31.03.2008, 12:07:46 »
Det verkar som du lär dig snabbt i alla fall och har ett bra öra! Jag får lite Mike Oldfield-vibbar faktiskt, väldigt mycket samma känsla som nåt av gitarrpartierna på första Tubular Bells-skivan.
Ljudlandskapet kan både vara bra och dåligt... Jag skulle kanske föredra nåt som är, mer eller mindre subtilt, kopplat till gitarrspelet, som reagerar på och följer, eller bygger upp till det som spelas.

46
Demolåtar / SV: SoundSlope - Funky Meat
« skrivet: 31.03.2008, 12:00:10 »
Lite trist att skriva som alla andra men... Snyggt elpiano. Trummorna lite trista. Ar mest nåt i ljudet som gör att det känns dämpat och inget drag, även om det är rätt svängigt i slutet. Behövs mer tryck i virveln och kännas över huvud taget närmare. Basen behöver samarbeta med trummorna, behöver mer rytm. En gammal klassiker är ju att spela på baskaggeslagen, alternativt att spela MOT baskaggeslagen. Kompressor på basen skulle inte skada heller, vissa toner resonerar ordentligt så att andra dör. Plinka nämnde pannade tremolot som jag nog kan hålla med om skulle kunna dras lite mot mitten.

47
:lol:

egentligen är väl allt som inte involverar master bussen mixning, och det som man gör med master bussen är mastring enligt mig.

jag kan faktiskt inte förstå något annat sätt att jobba, iochmed att jag tycker allt annat känns väldigt omständigt och onödigt tidskrävande att ha allt i olika projekt att switcha mellan, hur gör ni om ni vill ha samma inställning på allting, men ändrar om 100 gånger under tidens gång för att bli nöjda? måste bli ett jävla rattande :blink:

Jävla rattande känns det som det blir oavsett...

Men vad jag tycker är att man väldigt sällan vill ha exakt lika ljud på låtarna. Ungefär samma trumljud kanske man har när man spelar in ett band men ofta lite olika eq och reverb och sådant för att passa låten och arrangemanget i övrigt. Jag brukar starta med att göra lite slaskmixar på lämpliga spår och sen kopiera spårinställningarna för att spara tid. Den där 1dB i diskanten på baskaggen som du pratade om brukar jag sällan vara nitisk med. På vissa låtar kanske det behövs, på andra inte. Behövs det på alla för man väl skruva det så... Jag har till och med mixat olika låtar på samma skiva i olika miljöer för att hålla deadline. Det har funkat bra det också. Jag tycker inte man behöver satsa så stenhårt på att mixarna ska vara lika mellan låtar. Tvärtom kan det vara sjysst med lite omväxling. Saker och ting brukar passa bra ihop ändå och om inte annat kan man finpilla i mastringen.
Sen om man mastrar drar jag in alla utmixade spår och lägger in i programmet på olika spår så att man kan behandla dem olika.

48
Studio, produktion och övrigt / SV: Bygge av G-SSL bus kompressor
« skrivet: 28.03.2008, 11:20:55 »
Jag har haft så mycket annat i huvet att jag inte börjat titta åt det här bygget...

49
Osse:
Hade ju tänkt gå och sova men...

1. En mastring är mer än ljudet. Det handlar om att göra alla förberedelser för att det ska ligga på en platta. PQ-koder och sånt där magiskt.

2. En mastring är mer än ljudet på en enskild låt. I alla fall på den gamla onda tiden när det fortfarande såldes musik i form av plast. Alla låtar ska funka tillsammans och kännas som en helhet. Precis som allt annat i mastringen är det oftast en process som börjar redan i replokalen men det är ju inte alltid så genomtänkt.

3. Datorjäkeln laggar av alla pluggar i mixen... Fetkompressorn, faslinjära eq:n, SIR-reverbet och superlimitern får inte plats på CPU-mätaren. Kör man outboards kan det vara samma sak med att spela in två spår till utan lagg när man har allt det där igång.

4. Fräscha sinnen. En grej med mastringen är att, om man då inte skickar iväg den till nån annan, att man i alla fall känner en nystart när man börjar med den. Projektet som man jobbat på i en vecka har man sett jäkligt mycket av. När man trackar och mixar låter man gärna ögonen jobba lika mycket som öronen. Kan vara bra att stänga av det när man mastrar. Inte se det där feta gitarrblocket som visar att refrängen kommer. Mastring är till stor del en second opinion och gör man det själv är det ännu viktigare att byta sinnesstämning när man gör det. Om projektbyte är det bästa miljöombyte man kan göra så ska man nog i alla fall göra det.

Men vad fan, gör man en slaskmix är det ju bara att köra och hur som helst: funkar det så funkar det.

50
Studio, produktion och övrigt / SV: Uppsampling?
« skrivet: 28.03.2008, 00:16:26 »
Intressant! Jag undrar vilken del av designen som gör att det blir så. Högre samplingsfrekvens ställer förstås högre krav på designen och komponenterna, vilka kanske helt enkelt inte "hinner med".

Ett problem med höga samplingsfrekvenser som gärna uppstår när man börjar gå upp i 192kHz är att det uppstår interferens. Dvs två närliggande frekvenser utanför det hörbara området skapar en tredje frekvens i det hörbara området. Detta skulle kunna uppstå om man gjort filtret för flackt och då får med frekvenser man inte vill ha.
Ett annat problem är just det som Dan Lavry visar matematiskt i nåt av sina papper, ur vilket han får att ca 60kHz är optimalt, att dynamiken försvinner i och med högre samplingsfrekvens. Något som skulle kunna visa sig med en högre brusnivå. Den där matematiken är lite utanför min nivå tyvärr så jag tar honom på hans ord...

I det testet vi testade nedsamplat till vs. inspelat i 44.1 så var det en Lavry Blue vi körde och nedsamplingsalgoritmerna i Soundforge (som jag inte tror är erkänt jättebra men ok). Vad vi jämförde mot var originaltejper. Skillnaderna var mycket mycket små. Jag är rätt säker på att detta gäller generellt för high-end-omvandlare. För budget- och mellanklassen skiljer det sig troligen väldigt mycket mellan olika fabrikat och modeller.

51
Studio, produktion och övrigt / SV: Uppsampling?
« skrivet: 27.03.2008, 23:34:01 »
Det kan absolut finnas skillnader och optimala frekvenser för olika AD-omvandlare. Det jag har testat i det här är jämförelser mellan olika AD-omvandlare och mastertejper för att se vad som ger närmast resultat. Att jämföra en Lavry med en RME är rätt fascinerande...

Har också testat noggrannt i alla fall Lavry blue i olika samplingsfrekvenser. Mycket mycket små skillnader om något. 44.1 tar bort lite lite lite av de allra högsta frekvenserna bara. Och, som sagt, 96kHz nedsamplat till 44.1 låter närmare originalet än att spela in i 44.1 från början.

Många AD-omvandlare och interface misstänker jag inte är byggda optimalt för höga samplingsfrekvenser och kan kanske tappa dynamik och därför låta bättre på 44.1. Det kan ju bero på kvalitet i komponenter i AD-delen, eller så kan det faktiskt bero på att DA-omvandlaren låter bättre vid den frekvensen. Eller så kan det vara så att du helt enkelt tyckte att det lät bättre när lite av de högsta frekvenserna dämpas en aning.

Här hemma har jag inget så fint som Lavry tyvärr... Har inte brytt mig om att testa interna M-audio-kortet, det är så mycket andra störningar att dessa skulle spela mycket större roll. Sen är det enda sättet att lyssningstesta ordentligt att använda identiskt material av hög kvalitet (ex mastertejper). Men ett test man kan göra, som är enkelt, är att bara koppla ingångar till utgångar, spela ut något och spela in det igen. Sen gör man det hundra gånger och ser hur fort man börjar upptäcka kvalitetsförlust och av vilken typ den blir. Det visar ju förstås både kvalitet på AD och DA så det gäller att DA-delen är av minst lika hög kvalitet som AD:n.

52
Som sagts tidigare... Någon triggmick behövs knappast idag, om man inte avser att använda det live. Mjukvara fungerar utmärkt. Kopiera spåret, släng på en bra mjukvarugate som du kan tweaka som du vill och skicka det till din mjukvarutriggmodul.
www.frettedsynth.com har lite sånt där, både gejtar, gejtar som omvandlar till midi och trumsamplingsgrejer. Gratispluggar dessutom. Men de verkar ha lite ekonomiska problem så inga av pluggarna finns kvar på sajten men PM:a mig om du vill ha dem.

53
Studio, produktion och övrigt / SV: Uppsampling?
« skrivet: 27.03.2008, 18:51:01 »
Uppsampling, säger de vise, ger i princip bara effekt (positivt) i icke-linjära pluggar (ex kompressorer). Och som tsm säger gör de flesta duktiga pluggar sånt redan internt.

Jag misstänker, utan att alltså ha läst hans lilla bibel, att vad herr Katz gör är att köra ut ljudet från sina fina DA-omvandlare till sina fina kompressorer och ekvaliserare (utombordare) och sen spelar in det genom sina fina AD-omvandlare, antagligen till samma dator som uppspelning görs på. För att inte filtrena innan AD-omvandlingen ska ta bort så mycket under ca 30kHz vill han ta in ljudet i 88.2kHz eftersom man då har möjlighet till flackare filter (och här kommer Nyquist in). Eftersom AD och DA måste vara synkade måste han alltså trycka ut ljudet i 88.2kHz, därav uppsamplingen.

Dvs, om du mastrar eller mixar in 'da box finns ingen mening med uppsampling. Det fixar redan pluggarna vid behov och det du eventuellt vinner på det förlorar du troligen på att det ställer större krav på datorn. Använder du mycket outboards kanske det kan ge någonting på exempelvis en hihat, men jag tvivlar på att problemen som kommer med högre samplingsfrekvens gör det värt det. Det får man avgöra från fall till fall.

Annars är enda tillfället man har nytta av höga samplingsfrekvenser (upp till 96kHz) när man trackar. Vill man spara på resurser när man mixar vore snarare NERsampling att föredra. En nersampling från 96kHz till 48kHz gör, med en hyfsad algoritm, ingen märkbar skillnad på ljudet. Faktum är att om man är kräsen ger det bättre kvalitet än att spela in i 48kHz från början, detta alltså på grund av filtrena innan AD-omvandlingen.

54
Studio, produktion och övrigt / SV: Producentens upphovsrätt...
« skrivet: 27.03.2008, 17:17:08 »
Har bara ögnat igenom tråden lite...

Men en uppenbar fråga i detta är: Vad är en "ren producent"? Producentrollen har aldrig varit tydligt definierad och har sträckts sig från att vara en snubbe som säger "jo, men det låter bra" till att vara ansvarig för nästan hela den kreativa processen.
Och vad menar du, perra, när du tycker att det är för lite fokus på dessa?
Jag skulle säga att det idag finns en ganska stor kult runt just producenten. Timbaland var ett exempel, Max Martin också och snubben från NERD. Det är typiska exempel på producenter OCH låtskrivare, där processerna sitter ihop väldigt mycket. Väldigt modernt. Men den sträcker sig även tillbaks till den klassiska producentrollen som kanske handlar om att göra det bästa man kan utifrån en låt eller en grupp, att hjälpa någon att hitta sitt sound osv. Rick Rubin, exempelvis, som inte har någon teknisk kompetens alls utan bara har ett öra för bra låtar och arrangemang. Vi har också vår egen Michael B Tretow som var inne mer på det inspelningstekniska området. Alla är producenter men med vitt spridda roller. Alla är också stora, kända namn.

Ta den där kära Melodifestivalen då, eftersom exemplet kom upp... Ett av de få ställen där det aldrig någonsin nämns producent. Och ärligt talat med rätta. Produktionerna är ärligt talat större plagiat än vad själva låtarna är. Varför ska det omnämnas som nåt speciellt?

Melodifestivalen må också vara den största enskilda musikhändelsen i Sverige men är knappast den mest populära året, låtarna kanske ligger på topplistan ett halvår men är inte det som säljer bäst i längden. Fler och fler låtskrivare och artister går över till att också syssla med både inspelning och produktion av sitt eget material. Varför tror ni studios blir tvugna att lägga ner? Fler och fler "stora" artister är också sina egna producenter. Men som sagt, vad är en producent?

Om vi går tillbaka till kärnfrågan då, upphovsrätt till producenter, så måste jag säga (jag har svarat tidigare men minns inte riktigt hur och detta skiljer sig nog) att det inte är helt orimligt att både ljudtekniker och producenter skulle infattas inom de närstående rättigheterna (vilket kanske går att förhandla in, jag vet inte). Men jag ser inga direkta fördelar med att det skulle vara så automatiskt. Ett avtal från början hur mycket pengar man får och om eventuella royalties ger i princip samma effekt ekonomiskt. Det enda som kommer till genom att ha upphovsrätt är viss bestämmanderätt över hur materialet får spridas och framföras osv, något jag inte anser att fler skulle behöva ha utan snarare tvärtom färre.

55
Lite sent svar kanske... Men Boysens bok är bra och kan rekommenderas, men den upplagan jag har är föråldrad vilket går oerhört snabbt idag.
Jag gjorde en lista på läsning längre ner i denna sektion. Titta på den. Istället för klassisk litteratur skulle jag nog snarare läsa och försöka förstå mig på Seth Godwin, Andrew Dubber, Bob Lefsetz, Chris Anderson och Larry Lessig.

Vad gäller kurser finns förstås hela Music and Event Management på Kalmar Högskola. Det är möjligt att vissa av kurserna där går att läsa separat, men knappast på distans. De flesta musikutbildningar har annars någon slags del som tar upp de här bitarna, dock skulle jag tippa på att det mesta är utifrån det gamla perspektivet.

Man måste vara medveten om att det som debutartist är omöjligt att förlita sig på de gamla metoderna, man måste vara uppfinningsrik. Ska jag ge ett enda tips så är det Andrew Dubbers gratisbok http://newmusicstrategies.com/ebook
Det som står där är jätteviktigt.

56
Studio, produktion och övrigt / SV: DELAY - Det absolut bästa
« skrivet: 27.03.2008, 15:16:48 »
Ohmboyz är ju en klassiker. Har några år på nacken om de inte gjort nån ny version.
http://www.e-phonic.com/plugins/retrodelay.php har jag alltid gillat och gråter lite varje gång jag inser att den inte funkar i Reaper.

57
Studio, produktion och övrigt / SV: Producentens upphovsrätt...
« skrivet: 22.12.2007, 21:25:05 »
Det där har ju med avtalet man gör med artist eller skivbolag att göra. Det är klart det finns producenter som kräver royalties men då får man förstås göra avkall på timlönen. Inte helt ovanligt när det är band som inte kan betala för sig i första skedet. Men det är ju gambling. Klart bättre att få timlönen än royalties. Visst kan man göra "misstaget" att prodda nåt som säljer miljoner, men vad fan... Orättvist? Knappast. Du tar ju förhoppningsvis en skälig timlön, musikerna kan man inte riktigt säga det samma om varför det är vettigt att de får mer i form av royalties. Om arrangering ingår i den timlönen kan man ju avgöra själv...

58
Färdiga produktioner / Anton - I want to be a superstar
« skrivet: 22.12.2007, 21:06:24 »
LÅTNAMN: I want to be a superstar
ARTIST/GRUPP: Anton
GENRE: Välj själv
LÅTLÄNGD: 3.07
KOMPOSITÖR: Jag
PRODUCENT: Jag
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3

http://www.pantunes.se/blandat/3_i_want_to_be_a_superstar.mp3 (kanske inte har hunnit komma upp än, avvakta om du är tidig)

Se beskrivning på Song secretly dedicated...

Låt nummer tre på julskivan. Den här är lite hårdare än de andra två...

59
Färdiga produktioner / Anton - Moments like this
« skrivet: 22.12.2007, 20:58:43 »
LÅTNAMN: Moments like this
ARTIST/GRUPP: Anton
GENRE: Välj själv
LÅTLÄNGD: 1.54
KOMPOSITÖR: Jag
PRODUCENT: Jag
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3

http://www.pantunes.se/blandat/2_moments_like_this.mp3

Se beskrivningen till Song secretly dedicated...

Den här låten, som fick bli låt nummer 2, är en jag skrev för säkert 5 år sen men aldrig spelat in . En kortis...

60
Färdiga produktioner / Anton - Song secretly dedicated to you
« skrivet: 22.12.2007, 20:55:30 »
LÅTNAMN: Song secretly dedicated to you
ARTIST/GRUPP: Anton (inget roligt artistnamn denna gång...)
GENRE: Välj själv
LÅTLÄNGD: 4.43
KOMPOSITÖR: Jag
PRODUCENT: Jag
INSPELNINGSÅR: 2007
FORMAT: mp3

http://www.pantunes.se/blandat/1_song_secretly_dedicated_to_you.mp3

Eftersom det där med julklappar aldrig varit nåt jag är begåvad med att hitta på och jag gillar DIY och är fruktansvärt egocentrisk brukar jag ha som vana att till jul spela in ett par låtar (synnerligen ojuliga) och tvinga på släkt och vänner.
Tänkte då att jag ju kunde tvinga på er dessa också och här är skivans låt nummer 1 (de andra kommer så småningom, uppkopplingen på tåget är långsam så hinner nog inte ladda upp alla under resan, trots obligatorisk försening).

Jag lägger under färdiga, så räkna inte med att jag kommer ändra en massa saker efter era önskemål. Kommentera om ni känner för det, men tänker inte tvinga er. Som ni nog kommer höra är den inte så perfektionistiskt inspelad eller mixad eller nåt sånt... Gör jag om dessa blir det nog fullständig nyinspelning i riktiga studion istället för i lägenheten...

God jul på er!

61
Demolåtar / SV: The Wood Spirit
« skrivet: 20.12.2007, 15:22:01 »
Det som slår mig först är att pianot är väldigt stelt och exakt. Är det sequencat eller kvantiserat eller nåt sånt? Det kanske annars bara är jag som har en tendens att lyssna lite för mycket efter sånt, kanske bara är att du är väldigt tajt.
När sången kommer in känns den främmande i ljudbilden jämfört med resten av instrumenten. Väldigt torr i jämförelse, och ganska komprimerad va? Lyfter inte riktigt i de starkare delarna. Man vänjer sig efter halva låten eller så, när man accepterat ljudbilden som den är, men fram till dess känns den...fel... Jag skulle nog hellre göra resten lite mer nära än att blöta ner sången men det är en smaksak. Bakgrunden känns nog lite utsmetad, ingenting sticker riktigt ut. Tänker man arrangemangsmässigt så skulle pianot exempelvis kunna få mer plats senare i låten för att bygga på fler sätt än bara genom pålägg. Gitarren kommer lite plötsligt och oannonserat, skulle kunna vara med även under sången på något sätt för att ge mer en känsla av samspelande snarare än pålägg, om det är vad man är ute efter vill säga.

Sången är det som är viktigast i den här låten, det går knappast att komma ifrån. Ur den synpunkten kan jag känna att melodi, text och känsla inte riktigt förmedlar samma sak. Till exempel tycker jag melodin som gitarren spelar är mycket intressantare och känns mer genomtänkt medan sångmelodin nästan känns improviserad och hophafsad. Den följer harmonierna på enklaste sätt utan att ge något tuggmotstånd. Ingenting man kommer ihåg och utöver det är uttrycket lite slappt och känslolöst. Sången eller rösten är absolut inte dåligt alltså. Du har en väldigt fin röst men den känns inte utnyttjad till 100%. Man måste inte gå igenom hela känslospektrat eller spela över men i en sån här låt vill jag bli berörd av sången, annars blir det intetsägande. När man sjunger på engelska med svenska lyssnare är det knappast en jäkel som verkligen lyssnar på texten så då måste den förmedlas genom uttrycket och inte bara genom orden. Sjunger man på svenska kommer det oftast automatiskt.

Egentligen har nog hela låten lite det problemet, det är för platt. Det kommer ett stick, men det sticker inte ut eller ger en ny känsla. Jag tror att låten i sig är värd mer än det här arrangemanget. Jag gillar folkmusikrötterna (känns lite som Blackmoore's Night) och flera av melodierna men det kommer inte hela vägen fram helt enkelt.
Det är vad jag tycker i alla fall... Hoppas det inte bara är dravel, hehe...

62
Demolåtar / SV: Inyi - Turn
« skrivet: 20.12.2007, 13:51:45 »
Mysig låt, har en viss Radiohead-känsla i sig.
Tycker sången är alldeles för mumlig, likt herr Yorke hör man i princip inte ett enda ord som yttras. Kanske är meningen men personligen tycker jag det blir lite jobbigt.
Gitarren är inte jättebra spelad rakt igenom men det funkar och det monotona blir meditativt. Jag gillar det nog.

63
Studio, produktion och övrigt / SV: Cubase 4 Crackat
« skrivet: 20.12.2007, 12:52:20 »
Eller för den delen:
http://www.proaudioeurope.com/index.php?id=22&entryId=241

Säg att Cubase i princip är som 4 st såna här (100 kanaler är väl ungefär vad man kommer upp i på en standardburk), men med "lite" mer redigeringsmöjligheter och inbyggd synk med inbyggd sequencer och lite annat skit.

64
Studio, produktion och övrigt / SV: Cubase 4 Crackat
« skrivet: 20.12.2007, 12:45:19 »
Det enda som är ett riktigt brott är priset på Cubase 4 och alla andra likartade produkter.

Äh, vaddå? Du kan ju välja ett annat program istället, som inte kostar så mycket. Reaper går på 400 spänn eller nåt om man använder det privat, till Linux finns ett par kraftfulla program som är helt gratis, du kan köpa en kassettportastudio för 500 spänn, ofta får du med begränsade gratisvarianter med ljudkortet som funkar för de flestas bruk, eller om du kan tänka dig att göra lagbrott kan du ladda ner skiten gratis (inte som en uppmaning alltså, utan en observation av verkligheten). Priset behöver ju aldrig vara DITT problem, menar jag, möjligen är det Steinbergs problem om just prissättningen gör att de förlorar användare. Enda fallet man egentligen kan klaga på priset är ju när man inte har något alternativ. Om du nu inte tycker det är värt 8000 att använda Cubase 4, köp det inte då.

65
Demolåtar / SV: Hjälp! Trummorna blir skit!
« skrivet: 20.12.2007, 11:52:51 »
Mycket bättre! Tyvärr blev vissa otajtheter i gitarrerna tydligare men det stör inte så mycket.
Det ligger dock alldeles för mycket kompression på trummorna (och mixen). Cymbalerna blir som en matta och bastrumman gör att allt annat duckar och har inget klipp utan bara floff. Sidechainad? Tips i så fall är att bara sidechaina bara basen (dvs kaggen gör att basen duckar lite), inte hela mixen.
Men bra jobb av apan!

66
Och vad för andra digitala prylar vill du klocka?

Är det bara de två grejerna skulla jag säga att RME:n antagligen blir bäst.

67
Studio, produktion och övrigt / SV: Cubase 4 Crackat
« skrivet: 20.12.2007, 11:23:52 »
He, råkade göra största ändringen någonsin...

Och Stolle: Ang. tiden... Jag vet inte om det är du som tar mig på för stort allvar eller jag som tar dig på för stort allvar... Ur led är Tiden, om inte annat.

68
Studio, produktion och övrigt / SV: Cubase 4 Crackat
« skrivet: 20.12.2007, 10:19:07 »
Haha, den här tråden börjar bli lika meningsfull som Midi-tråden!

Och det är en stor skillnad att stjäla ett patent för att från grunden bygga något nytt mot att ladda ner programvara. Det första skulle snarare motsvara att plocka ut källkoden och programmera programmet en gång till... Visst, det ligger nära själva crackandet, eller för den delen att göra en cover, men inte särskilt nära själva nedladdandet och användandet. Vill man hålla på med allegorier för fildelandet blir det ofta så absurt att det bara blir fånigt ändå... Man får börja fundera runt kloning som kräver minimalt med energi, skapande av materia från ingenting och andra roliga prylar från Star Trek.
Det blir roligt när man börjar jämföra med mat då till exempel... Vad skulle hända om det kom en billig pryl som du kunde stoppa in en bit mat i och sen gjorde den en exakt kopia på maten utan energiåtgång. Det är klart att nästan varenda matproducent skulle kånka men vi skulle ha löst ett värdsproblem (och iofs få ett annat eftersom nativiteten på jorden antagligen skulle bli enorm)... Jag vill inte använda det som argument för eller mot heller eller något sånt, bara visa att allegorierna blir absurdare och svårare att greppa än den verkliga situationen och blir därför bara meningslösa.

Och tillräckligt pålitlig data/fakta över konsekvenserna tycker jag inte finns. Allt är för färgat av den ena eller andra sidans åsikter eller tro och den personliga tolkningen av datan är färgad av mina och dina åsikter. Man väljer ju hela tiden vad man tar med och vad man utesluter. Oftast är den datan som finns sann på något sätt men falsk på ett annat. Klassiskt är att jämföra två statistiska kurvor för att bevisa något (vilket förstås inte ens behöver bevisa att det ens finns ett samband, än mindre att det ena har lett till det andra).

Och så ang diskussion... Personligen bryr jag mig inte om jag påverkar någon att ändra åsikter eller (oftast) ens om någon börjar tycka att jag är dum i huvudet (såvida det inte är någon jag vill ligga med, då blir jag förstås ledsen). Men många diskussioner är givande i rent egoistisk synvinkel, att få inblick i både hur man själv tänker och hur andra tänker, att få slipa sina (eventuella) argument, få andra perspektiv, ny information eller bara skriva av sig lite... Slöseri med tid? Kanske, men spelar roll... Tiden är till för att slösas... Vinna eller förlora? Det handlar bara om synsätt. Om en diskussion får mig att byta åsikt är jag ju minst lika mycket vinnare som "motparten". Jag har fått mer information vilket fått mig att se saken från en annan synvinkel. Den enda förlusten man kan göra är om man inte tar in någonting, inte lär sig något eller lyckas i alla fall förstå sig på den andra. Men alla människor är på något sätt rädda för att behöva byta åsikt... Det kräver energi, det kräver att nervbanor i hjärnan byter plats osv. Fakta spelar inte så stor roll då, man behöver snarare få aha-upplevelser och endorfinrus (man har rätt lätt att byta åsikt när man är kär till exempel, hehe).

69
Vilken klocka som blir bäst för dig beror på vad du klockar. Om du använder RME:n som AD är det bästa, för AD-omvandlingen, att klocka från RME:n. Som Claes sa så krävs det ganska många enheter som ska samarbeta för att det ska vara lönt att ha en annan extern klocka. I det fallet är antagligen Mutec det bästa alternativet (får man på nåt sätt hoppas...). Motu är väl inte kända för att ha de bästa klockorna men om det är den du kör som AD är det troligen också bäst att köra på interna klockan.

VS: 75ohm ska det vara.

70
Får man peta i andras kroppshålor då eller gäller det bara efteråt?

Sidor: 1 2 3 4 5 6 ... 12