Kontrollrummet

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kornstad

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 26
1
Demolåtar / SV: Kornstad - A little while
« skrivet: 22.03.2021, 22:09:44 »
Oj tack alla för positiv feedback!!
Lade inte så mycket fokus på låten nu egentligen utan den bara "blev till" när jag testade runt med sånginspelningen, men då skall jag fortsätta jobba på den då.  :)

Testade att stänga av lite i kedjan och det verkar som att det är den tredje eq'n som plockar "kroppen" ur sången så skall gör ett justerande där.
Såg ett väldigt intressant klipp på youtube om hur en kille satte kompressor och jobbade med sin insignal för att kunna viska en mening och sedan sjunga fullt och ändå få fram all sång tydligt och det är lite det jag testar mig fram med nu.

Blivit mycket bättre nu än det varit förut och jag har knappt behövt klippa och boosta vissa delar alls, men upp med volymen skall vi och så har jag lite fler knep att testa med lite dist och skuggning vilket tydligen skall göra jätteskillnad på hur tydligt man hör sången.
Så ny version kommer!

Tack för hjälpen!! :wub:

2
Demolåtar / Kornstad - A little while
« skrivet: 13.03.2021, 23:57:50 »
Hallå där,

Nya datorn börjar komma i ordning och studion ta form och plötsligt vaknar en gnutta inspiration igen.
Testar just nu lite nya grejer när det gäller mixning av sång för att försöka få den att komma fram lite mer i mixen och gjorde bara en liten kort grej för att se hur det blir.

Gillar det inte tidigare i mina låtar då det alltid blivit väldigt mycket bas att skära bort och massa annat strul som man måste fixa hela tiden, så nu har jag ställt in micken annorlunda, komprimerat insignalen en aning bara för att få fram de tystare partierna bättre och ökat avståndet till micken.
Har nu knappt skurit bort ngt alls utan bara gjort små justeringar i flera steg istället där endast det jag gillar höjts en aning istället.

Är inte klart ännu då jag testar mig fram här, så lite tankar kring detta, hur upplever ni soundet på sången? För vasst? För bumligt? Ihåligt? Ja vad som helst ni tycker skulle höja mixningen av sången på bästa sätt.  :)

3
Demolåtar / SV: Bow - Cottenfields
« skrivet: 03.03.2021, 23:46:58 »
Vad använder du för mic och har du spelat in det i en tagning både gitarr och sång? Gillade soundet ivf.

Kul att höra någon precis i början av sin "karriär" och minns hur man själv höll på att traggla och ibland kändes det som ingenting hände.
Men fortsätt öva, fokusera på att få ackorden rena och med klang så har du igen mycket sedan.

Lite stressad i sången upplever jag, men misstänker att det är för att du är fokuserad på gitarren. Skön röst!
Kör hårt!    :wub:

4
Demolåtar / SV: Space & Calle - I DID NOT
« skrivet: 23.02.2021, 23:50:15 »
Har precis byggt ny musikdator och ändrat hela uppsättningen i studion så jag är inte helt hundra än på ljudet i rummet, men rent impulsivt tycker jag att det låter bra.
Skön bredd och rymd i mixen där allt har sin plats och det lugna sköna partiet saknar inga tillägg tycker jag utan bör vara som det är.

Det enda som jag stör mig lite på är den crashiga "bastrumman?" som ligger panorerad till höger.
Den försvinner i det lugna partiet och kommer sedan tillbaka igen och i början tycker jag att det låter gött, men efter ett tag tar den över och det blir bara den jag hör.
Kanske växla lite mer i olika partier genom att låta den komma och pausa bitvis lite mer? Men ta inte bort den helt, för den är bra!

En annan sak jag reagerade på var att sången hamnar lägre i volym mot slutet av låten, fast det är väl för att du testar just nu bara gissar jag.
Skön låt!

5
Demolåtar / SV: equality - Pulsing Toto
« skrivet: 23.02.2021, 23:38:34 »
Hahaha WOW vilken flashback jag fick när jag lyssnade på denna!!
Fick lyssna igenom 9 gamla kassettband innan jag hittade låten jag kom att tänka på, vilket visade sig vara en av mina gamla låtar jag skrev 1989 till vårt dåvarande band Century som jag hade ihop med bästa polaren på den tiden.

Egentligen inte jättelikt denna, men det är bakgrundsslingan som gör det och jag som haft otrolig idétorka och inte får gjort någonting blev plötsligt supersugen på att göra en cover av min egna gamla låt.

Förlåt otroligt okonstruktivt inlägg, men jag blev bara så himla glad!  Tack EQ!!    :wub:

6
Demolåtar / SV: Golden Kannel - elektroakustisk ambient
« skrivet: 06.12.2020, 19:19:53 »
Skön meditativ ljudbild fast jag tycker du tappar känslan lite vid 1:50 när pad'en minskar och pianot kommer in.
Pianoljudet upplever jag som lite torrt och styltigt gentemot den sköna flytande känslan tidigare, kanske ett delay som gör det lite större och flyter in bättre?

Sedan kanske det bara är jag som inte hänger med, men det känns som att pianisten "tappar" en ton vid 2:20?
Gillar de där helt oväntade tonerna vid 2:47, hade jag aldrig själv kommit på.   :)

Snyggt slut med padljudet som tonar bort.
Tack för sköna 4 minuter!
7
Demolåtar / SV: Första orkesterlåten på 7 år
« skrivet: 06.12.2020, 19:07:14 »
Jag har ingen kunskap om hur man arrangerar orkestrar och liknande så där har jag inte mycket att komma med, men oj vilket skönt stycke att bara luta sig tillbaka och lyftas med i!
Njöt från första till sista sekund och violinisten i slutet blev pricken över i.  Grymt!  :)

8
Ok, nu fattar jag vad du är ute efter. Gillar soundet i den låten och den är betydligt "luftigare" i mixen.
Även det en riktigt snygg cover.

Lite ovan att man mastrar i ett så tidigt skede utan jag brukar hålla mig strikt till mixningen fram tills att jag känner mig helt klar med allt innan man trycker till och puschar upp, annars blir jag lätt lat sedan och tycker att det låter "tillräckligt bra" och lämnar låten. Men det är jag det.   :P

Har du ngt bra tips på forum där du fått kontakt med de olika sångarna från olika delar i världen?

9
Demolåtar / SV: Space & Calle - The Past (Prog-inspirerad låt)
« skrivet: 05.12.2020, 11:21:54 »
Ingen av de tre spelarna i tråden går att lyssna på?   :(

10
Ni är ju utan tvekan duktiga musiker båda två och skall man bara ser till själva framförandet så är det riktigt bra!! Grym cover.
Stormbringer är faktiskt ett av mina favoritalbum och vilken otrolig ynnest för ett band att ha två!! så bra sångare med på samma album som lyfter låtarna. Både Hughes och Coverdale gör denna skivan suverän tycker jag.

Nu har jag ju inte varit på forumet på hundra år typ så jag kanske gör bort mig nu då jag inte vet vilken nivå alla ligger på. Men ta det på rätt sätt.   :rolleyes:

Upplever låten som bullrig med "oljud" som ligger och fyller upp så ljudbilden blir grötigt när du komprimerar och trycker upp nivåerna.
Soundet är som du önskar, lite mer 70-tal i avseendet att den är ganska basfattig överlag och mycket diskant/mellanregister, förutom bastrumman som nästan är lite "sub-aktig" och slår låångt ned i frekvenserna. För att matcha den mot resten av ljudbilden skulle jag nog skära lite där för att få fram en lite mer snärtig bastrumma istället.

Testade för skoj skull att sampla ned en liten bit av låten för att leka med frekvenserna och du har väldigt mycket av "mullret" runt 122,4. Gjorde en peak där med EQ och sänkte med -7,9db vilket "lättade upp" mixen ganska mycket. Gjorde även en mindre peak på -5,5db vid 976,5 och 3603 där du hade en del ringljud och grejer som slog igenom och det blev lite bättre, men det är nog inte rätt väg att gå egentligen.

Vet inte om du kanske redan har gjort det, men om inte skulle du tjäna väldigt mycket på att gå igenom och "städa" varje spår för sig på det viset och då blir även slutmixen blir så mycket enklare för dig.

Hoppas att det tillförde något vettigt. Grymt spelat och grymt sjunget!!   :wub:

11
Demolåtar / SV: Höstambient, Why snow
« skrivet: 05.12.2020, 10:08:31 »
Fem och en halv minut passerade utan att jag hann fatta det. Trollbindande, avkopplande och stort.

Jag tycker att pianot försvinner lite efter du bytt tema och pad-synth runt 1:20 till 1:50 drunknar den en aning i rymden.
Tror inte att det har med volymen att göra utan att frekvenserna krockar en aning där. Pianot hörs kristallklart både före och efter igen.

Gillar skarpt sågtanden som du använder i början och slutet som sådär precis på gränsen distar sig bitvis. Vilken synth?
Snyggt, enkelt och ett skönt uppvaknande nu på morgonkvisten. Tack!    :)

12
Demolåtar / SV: Little Man - By Kornstad
« skrivet: 27.10.2020, 23:54:04 »
Jättefint fingerplock och bra ljud på acken. Får hålla med W att du borde upp i ton eftersom du har en så fin röst i de lite högre tonarterna. Unison röst tja jag vet inte blir nog ett annat ljud om du höjer den och shakern som kastar sig mellan right och left är nog lite störande allt. Annars är det en jättebra låt som borde bli minst en minut längre.

Tack Eddi
Skall göra ett test och höja den så får vi se och fixa shakern.
Tanken är att låten skall vara lite längre, men fastnade där. Skall se om jag inte kommer på ngt käckt när jag spelar om arret.

13
Demolåtar / SV: Little Man - By Kornstad
« skrivet: 27.10.2020, 23:51:45 »
Fint det låter, jag skulle låta den vara som den är men spela den massor med gånger och låta den växa och liksom mojja til sig.

Om en engelskspråkig skulle formullera sig på detta sätt vet i hundan men det finns en riktigt stor fördel med att vara svensk nämligen att vem fan bryr sig för tvingar dom på oss sitt språk så använder vi väl det hur vi vill.

Thanx man!! Japp kommer bli många rundor till innan den är klar.
Frugan har inte klagat på texten, men jag skall be henne ta en ordentlig titt då.  🙂

14
Demolåtar / SV: Little Man - By Kornstad
« skrivet: 27.10.2020, 23:48:57 »
Väldigt fin låt. Och snyggt arr.

Tänkte på tre saker.

1. Den går för lågt för din röst.
2. Skulle undvika unison sång på ett så sparsmakat arr. Stämmor funkar.
3. Baktaktsshakern (?) tycker jag stör. Lägg så att fjärdedelarna hörs tydligare eller släng den.

Gött att ha dig här igen  :)

Tack för konstruktiv feedback! Så himla skönt att skriva lite musik igen!!
Stod i valet och kvalet med tonarten då jag började i en ljusare faktiskt. Men då skall jag köra in en ny variant då.

Shakern var inte menad att bli baktakt, blev en miss i klippningen, skall åtgärdas.

Jag gillar ju unisonsången just på det sparsmakade...   :unsure: :lol:
Återkommer med ny version och testar både med och utan.

15
Demolåtar / Little Man - By Kornstad
« skrivet: 25.10.2020, 23:31:01 »
Stil: Singer/Songwriter typ?
Längd: 2:06
Melodi och text: Kornstad

Whohoo!!  Första låten på... jag kan inte ens minnas när jag gjorde en låt senast, men fick av någon outgrundlig anledning plötsligt inspiration och den här dök upp efter en dags plinkande.
Vet att det inte låter jätteproffsigt och det finns massor att mixa och trixa, men så himla glad att bara bara har gjort något så jag var tvungen att lägga upp.   :wub:

Men lite feedback oavsett är alltid på sin plats, så tyck till. För lång, för kort, för soft, för vass diskant...  ?
Mycket som måste spelas om och snyggas till, men ändå bra att ha med lite tankar i arbetet så tacksam för allt.
Texten nedan.

My little man has a dream of future fortune staind with gold
But little man knows your harvest will depend on what you sow
and in the end it all depends on how it´s grown
But you don´t ever have to walk alone, so come home

This little man says he´d rather do his work another day
and thinks he can save it all for later and maybe it just may
be the one time that you can and save the day
but your dreams might just be fading away and be gone

Take control and the world is in your hand
Chase your dream, don´t let dreams turn into sand
Find the path to your own and golden land
Before your dream's gone

My little man

16
Om kontrollrummet.com / SV: Dog vi nu?
« skrivet: 02.04.2020, 10:13:59 »
Har varit ett uppehåll på några år för min del där jag inte sysslat med musiken alls annat än att plinka lite på guran ibland.
Mycket resande i jobbet, sena kvällar och hockeytränare med träning 4ggr per vecka och matcher på helgerna. Helt enkelt bara inte orkat med musiken.

Har dock slutat som tränare nu och fått ändrat lite i tjänsten så det blir mindre kvällar och börjar så smått få tillbaka lusten igen och då även kom lusten att checka in här, så framöver kommer jag vara lite mer aktiv igen hoppas jag.   :)

17
Demolåtar / SV: Asti - Med kniven mot strupen (Åh du milde)
« skrivet: 12.04.2018, 21:33:15 »
Klockrent rakt igenom tycker jag, både text, produktion och stämning i låten.

Enda pyttelilla som jag reagerade på var att dubbingen på sången inte riktigt sitter i början av låten (med hjärtat i halsen...) där de kör i lite olika tempo, vilket gör att man direkt hör att det är dubbat, men det är bara lite och antagligen jag som är känslig.   ;)

Jättebra annars alltihopa!

18
Skön låt och sköna prestationer rakt igenom, men jag skulle nog vilja "tona ned" låten en liten aning.

Dels volymmässigt, där den pumpar redigt ur högtalarna trots sänkt volym och det känns lite för tilltryckt för min smak.

Sedan skulle jag nog vara lite mer sparsmakad med kompet på valda ställen genom låten, samt kanske sänka det ngt i volym, för att få lite mer dynamik och känsla.
Just nu ligger allt samtidigt och lirar hela låten igenom nästan och allt hörs tydligt (bra mixning på den biten), så det blir väldigt mycket som händer konstant.

Men det är egentligen en ren smaksak så det gör man ju som man vill och andra säger troligtvis raka motsatsen till det jag skrivit. Har inte läst alla komments..   :)

19
Demolåtar / SV: Harmonica mike - The Reaper and The Crow
« skrivet: 08.04.2018, 23:11:42 »
Snyggt rakt igenom och jag har inget alls att tillägga mer än, skitbra!

Vad kör du för pluggar på pianot och stråket? Snyggt sound!

20
Demolåtar / SV: Kornstad - Ensam 2018
« skrivet: 08.04.2018, 23:05:53 »
Tack så mycket! Har vidarebefordrat till dottern också som blev väldigt nöjd.  :)

Skall trixa lite mer med sången och lägga lite effekt på den och lite småfix nu efter vi skickat in demon (hon gick vidare på den och är vidare till sista uttagningen..)
HM skall kika på att lägga sitt snygga munspelslir också från gamla versionen och så skall jag ta bort lite volymtoppar som slår igenom, men sedan är den klar om ingen hör ngt annat som måste fixas.

Tack för komments och tips!

21
Demolåtar / SV: Kornstad - Ensam 2018
« skrivet: 30.03.2018, 01:00:12 »
Hogge
Oj, bock och tack, det värmer!!
Blev jätteglad när hon ville sjunga en av mina gamla låtar och hon gör den bättre än jag tycker jag.

Skall bli kul att höra hur hon utvecklas om hon kommer in på skolan.

22
Demolåtar / SV: Kornstad - Ensam 2018
« skrivet: 30.03.2018, 00:57:32 »
Eddi
Japp det stämmer, har skruvat en hel del och kanske dags att flytta över till färdigt?

Kul att du gillar!

23
Demolåtar / SV: Kornstad - Ensam 2018
« skrivet: 27.03.2018, 21:30:34 »
Bra synpunkter!
Skall kika på sångljudet nu när jag börjar med finliret och det med trummorna känns som en bra idé. Skall testa!

24
Demolåtar / SV: Harmonica mike - The Reaper and The Crow
« skrivet: 26.03.2018, 23:43:14 »
Jag vill också lyssna!! Var finns låten?   :unsure:

25
Demolåtar / SV: Harmonica mike/Asti - Silence Final cut V 10
« skrivet: 26.03.2018, 23:30:43 »
Wow, vilken låt!!   :wub:

Ljuvlig känsla rakt igenom, grymt soft härligt sound på piano och guran och som alltid grym sång.
Om jag skulle komma med något så kanske att testa en riktigt varm, låg, mjuk bas i mittenpartiet som ger den där sista riktiga omfamningen ljudmässigt när jag vrider på max på anläggningen uppe och som får låten att kännas fysiskt ända in i märgen.

Men ljuvlig låt och arrangemang redan som det är.

26
Färdiga produktioner / SV: Asti - For real (ny version)
« skrivet: 26.03.2018, 23:21:31 »
Som vanligt skön sång och lite roliga ackordföljder också i detta alstret som man inte väntar sig.

Jag hade nog testat att köra in trummorna och basen redan vid 0:45 faktiskt, för att kunna backa igen istället där allt kör igång nu och få möjligheten att stegra låten ytterligare en gång vid samma accordbyte i nästa vända och sedan hålla det till slutet innan du tonar ned igen. Dels för att överraska lite med när det kommer in och dels för att höja dynamiken lite i låtern på ett odramatiskt sätt.

Men jätteskön låt redan som den är.  :)

27
Demolåtar / SV: 91:an & Asa-Nisse - The Blue Hills Blues
« skrivet: 26.03.2018, 23:13:42 »
Me like!
Skön låt med härligt gung och helrätt sound.

Har inte riktigt bra lyssning just nu, men det känns som att det distar lite på några få ställen i mixen. Bl a alldeles i början när allt kör igång ihop med trummorna.
Men som sagt, det kan vara min lyssning som luras också.

Annars perfekt.

28
Demolåtar / SV: Kornstad - Ensam 2018
« skrivet: 26.03.2018, 21:19:56 »
Tack för comments!
Japp, sången i versen skall upp så att den ligger i nivå med refrängens leadsång och stämman skall ned en aning i volym.

Det skall till sång utan text i partiet innan gitarrsolot där hon skall få köra lite ljusa toner och falsett, samt en snutt med text allra sista i slutet också fast vi hann inte lira in det igår.
Kommer nytt material imorgon med detta och korrigerade volymer.

29
Demolåtar / Kornstad - Ensam 2018
« skrivet: 25.03.2018, 23:15:21 »
Närmar sig klar? 27/3 Hon har nu lagt in den lilla snutten utan text innan solot och även den sista texten i slutet av låten. Hur känns dessa?
Ligger en riktigt ljus stämma bara kort på sista tonen i mellanstycket, lite för att visa hennes tonomfång. Passar, passar ej?
Har skruvat en hel del på volymer samt eq'at alla spår individuellt för att få lite mer rymd i mixen
Lätt kompressor på sång samt lite eq för att få snyggare ton
Måste skicka in imorgon kväll, men lite till fix hinner vi om ni har ngt bra att slå en extra kik på.  :D

Verkar som flera har svårt att höra texten. Har inte tänkt på det själv utan tycker den hörs, men det kanske är för att jag kan den helt enkelt.
Har skrivit ned den här så ni kan se.

Det är mörkt och kallt och månen i mitt fönster
Jagar värmen ifrån rummet med sitt kalla sken
Fastän brasan skiner, skapar varma mönster
Känner jag mig kall i märg och ben

När jag är långt här ifrån dig, så krymper jag
Känns åter liten svag och rädd, ge åter nu min dag

Fastän gryning alltid kommer efter mörker
Känns det evigt tills du åter gör min dag...

30
Demolåtar / SV: 1up-New One
« skrivet: 21.11.2017, 21:52:46 »
Jättebra! Gillar allting inklusive leadsynthen, fast jag tycker att den ligger lite för mycket "utanför" ljudbilden i övrigt.
Vet inte riktigt om det är att den är lite hög i volymen som gör det eller kanske att man kunde lägga ett svagt delay på den för att få den lite "vidare" så den smälter in lite mer?

Hade gärna sett att leadsynthen kopierade den lilla slingan xylofonen kör vid ngt parti i låten också bara för att ge det lite mer utrymme.
Tycker det är skönt när ngt man hör i bakgrunden men inte riktigt tänker på kommer fram och blir huvudtema en kort sekvens sådär.

31
Demolåtar / SV: Mr G - Yellow Floyd
« skrivet: 21.11.2017, 21:43:51 »
Skönt stycke tycker jag och riktigt gött att ha i bakgrunden när man pysslar med ngt.
Vet inte om du skall ändra så mycket mer i arret egentligen förutom kanske trummorna om du vill få lyssnarna att uppleva lite mer variation i låten.
Lek lite med takterna och byt driv i slagverket så får man en helt annan känsla fast det andra fortsätter i samma lunk.

32
Hahaha, gött ös!
Håller med Asti om slutet fast jag hade inte tagit bort det helt utan snarare brutit typ vid 3,53 istället för att ösa på igen.
Fast första delen där av urflippet är perfekt tycker jag.  :)

33
Demolåtar / SV: Håkan Nilsson "Black Magic Woman"
« skrivet: 21.11.2017, 21:32:26 »
Riktigt snyggt!  Jättebra gitarrsound rakt igenom på alla gurorna tycker jag, möjligtvis att sologuran blir lite för vass mot slutet av låten.
Kanske jag som inbillade mig, men det känns som att du drar på med mer dist i slutet för att föstärka guran ytterligare och jag upplever att det gör gitarren aningen vassare i karaktären.
Skulle nog hållt kvar vid lite mindre dist då jag tycker första soundet är precis rätt.  :D

34
Demolåtar / SV: Asti - I have seen the future (ny version)
« skrivet: 21.11.2017, 21:27:50 »
Som vanligt när du är i farten så låter det kvalitet. Har alltid gillat din stil och sång.
Köper egentligen allt i låten förutom att basen krockar i de låga frekvenserna med stråkarna så att det låter bumligt bitvis, samt att jag tycker det blir lite "over the top" när allt öser på samtidigt i slutsekunderna.

Testa att köra en high-pass från 100 typ på basen om du inte redan gjort det så borde det bli bättre.
Tror inte det behövs så mycket låga frekvenser på den iom att stråkarna fyller upp så mycket.
Fast det var typ 100 år sedan jag satt och mixade känns det som så jag kan ha fel, men det var min första tanke.  :)

35
Demolåtar / SV: Test av låtide för bandet
« skrivet: 21.11.2017, 21:18:42 »
Det håller tycker jag.
Möjligtvis att lägga in ett break, kanske ett litet lugnare parti som redan nämnts för att bryta av lite, men helt klart funkar det.

Hade gärna hört lite med "solo" av den där lilla ackeguran som gör små fill med jämna mellanrum, tex vid 2,58 och i slutet av låten där de hörs tydligt.
Just där innan 2,58 finns utrymme gör lite av gitarristens kreativitet.  :o)

Sidor: 1 2 3 4 5 ... 26