Kontrollrummet

Nyliga inlägg

1
Tack för svar men det går helt enkelt bara inte och det verkar inte som att det går att lura ut nåt sätt att mecka till det. Det verkar ju lite egendomligt att det är en så hård låsning men dom är väl snikna inom Video världen. Att få in två kanaler ljud och även att hämta ut två kanaler är lätt men fler då är det kört.

Det konstiga är att även i ett gammalt Intensity Pro kort finns det 8 kanaler ljud men dom går inte att komma åt så man undrar varför dom finns.

Jag har tre video switchar , två för fyra kameror Atem mini och en för 6 Atem TVS. Det går att komma åt ljudet från kamerorna men inte från en DAW och även om programvaran till switcharna är bra så är dom inte i närheten av tex Logic eller Reaper. Dom låter dock jäkligt ok.

Kort sagt från kameraswitcharnas programvara för ljud mixer kan man bara mixa ljudet från kamerorna och på mina två nyaste switchar (Atem Mini) kan man få fatt på fyra kanaler från en vanlig mixer ink fyra från kamerorna men på alla switcharna bara stereo ut för allt ljud. Jag har en Behringer ljudmixer som kan skicka ut 8 separata kanaler inline eller vad det heter så den vill jag använda till det här. 

Jag har en grunka som kan ta ut stereo signalen från HDMI signalen och jag tror även att det finns för att få in den i HDMI signal kedjan så den vägen kan man ju köra på men så vitt jag förstår så är dom enheterna lite väl Clas Olsson/Biltema och inte direkt pro eller ens semi pro. Tror dock att det kräver att man har en videosignal från en kamera närvarande för att det ska höras nåt. Kort sagt det är ett jäkla plock att få till nåt med mycket prylar inblandade.

Men visst vore det häftigt att ha en kombinerad musik inspelnings studio, TV studio och Film studio i garderobs format för en billig peng att leka med. Men det är som sagt ta mig f..... omöjligt att få ut mera än en stereo signal ur video världen utan en miljon på fickan.
2
Ingen aning egentligen, men kan det vara kabeln. Inom bildöverföring mellan dator och skärm är det skillnad bad som går att visa trots att kabeln ibland är specad för det. Alltså typ att inte kunna få ut rätt upplösning….

En tanke
3
Jag vill kunna komma åt och använda minst 8 ljudkanaler av de kanaler som går i en HDMI kabel och på så sätt kunna göra en kombo uppkoppling för inspelning och manipulering av ljud och bild. Jag har allt och lite till för att koppla upp vart område för sig på olika sätt och även för att få ut video med två kanaler ljud.

Alla normalt prissatta pinaler tillåter inte trots att det måste vara fullt möjligt att man slår ihop ljud och video världen till ett utan att det kostar en halv miljard.

Jag har jag tror 4 -5 kanske fler manicker som enligt specsen skickar 8 kanaler ljud via HDMI men jag kommer fan inte åt fler än två av dom hur jag än kopplar trots att både Reaper och Harrison Mixbus ser enheterna.

Jag vill kort sagt kunna ha obegränsad möjlighet att mecka med och spela in multikanals ljud och göra det jag kan och vill med video utan att hoppa runt i en massa olika programvaror. Jag kan säkert få till nåt med OBS för livesändning men inte samtidigt spara det som en multikanals ljudinspelning. Jag har nämligen också ett par videomixers för 4 kameror med på olika sätt möjlighet till 8 kanaler ljud in.

På videosidan av grejorna är det Pro kvalite på ljudsidan och full HD på videon.

Ja varför ska man inte kunna få leka med ljud och bild kombinerat utan an massa tjafs och konverteringar och kopplingar hit och dit på samma sätt som man kan med var och en för sig år 2023.

Fan det går ju minst 8 kanaler (dock i och för sig digitala) i grejorna redan men kan kan fan inte komma åt dom. Är det klokt det, är dom så jäkla fattiga inom dom båda respektive områdena så dom måste spärra den möjligheten kan man ju undra.
4
Festivaler / SV: Festival #79 JÖSSES AMALIA
« Senaste inlägg by Wernborg skrivet 26.11.2023, 18:11:41 »
Tjoho. Är igång. Typ klar kanske.  B)
5
Demolåtar / SV: SPACE - Fantasy and illusion
« Senaste inlägg by Burnin_Sven skrivet 26.11.2023, 04:45:01 »
Jag lyssnar via min 37 tum Samsung TV som jag tittar på när jag meckar med videofilmer. TVn funkar faktiskt bra som "Monitor" för ljud också så den går att lita någorlunda på och som video monitor är den helt ok. Den var inte helt gratis så kort sagt den funkar men givetvis kan man inte dra på och maxa volymen till 100. Jag tror att många TV apparater är ok när det gäller ljudet nu för tiden.

Jag tycker den här låten är skitbra och med sång så blir den kanon, som den nu är så upplever jag den dock lite utan dynamiken man vill ha. Den kanske är lite väl torr och trumljudet blir lite dovt kanske är fel ord men i förhållande till övriga insatser så upplever jag personligen det lite som att den inte riktigt "limmar ihop men jag ska ta en lyssning till. Det kan ju vara min lyssning som spökar och jag gillar ju när det låter lite live så du får ta min kommentar med en nypa salt.

Den kommer nog i ett helt annat läge när sången kommer till så det ser jag fram emot att få lyssna till.
6
Demolåtar / SV: Asti - Yesterday (Resonator-resp sångversion)
« Senaste inlägg by Asti skrivet 25.11.2023, 18:47:27 »
Njääää vad är det för fel på orginalet??? Jag skulle mycket hellre vilja höra den med rätt melodi från dig jag tror det skulle vara underbart.
Det är inget fel på originalet, men det känns intressantare att försöka göra en egen tolkning
än ytterligare en av tusentals covers, som inte tillför något.  B)
Men jag tror att för en rättrogen Beatles-fan är det nog lite av ett helgerån!  :)
Tack för lyss och kommentar!
/Asti
7
Demolåtar / SV: SPACE - Fantasy and illusion
« Senaste inlägg by Eddi skrivet 25.11.2023, 03:40:53 »
Superb grund låter Beatles och Studio men med sång och gurasolo blir det en hit! Och har Calle gjort den? Det hör väl inte till vanligheterna?
8
Demolåtar / SV: Asti - Yesterday (Resonator-resp sångversion)
« Senaste inlägg by Eddi skrivet 25.11.2023, 03:33:53 »
Njääää vad är det för fel på orginalet??? Jag skulle mycket hellre vilja höra den med rätt melodi från dig jag tror det skulle vara underbart.
9
Studio, produktion och övrigt / SV: Black Friday 2023
« Senaste inlägg by Asti skrivet 23.11.2023, 21:31:32 »
Funderade på en uppgradering av EZDrummer till 3:an, men är osäker på pris och om det funkar.
Den verkar användbar om man som jag inte är nåt vidare på att få till trumspåren.
Output säljer Analoge Strings för $99, vilket är halva priset.
Izotope har också en del mix-och mastringspluggar dom rear...
10
Demolåtar / SV: Asti - Yesterday (Resonator-resp sångversion)
« Senaste inlägg by Asti skrivet 23.11.2023, 21:24:11 »
Utsökt! Med annan text är detta en egen ny låt!
Tackar!
Tror nog det är lite för likt originalet för att det ska kunna ses som en egen låt...
Funderade lite på att använda den i festivalen och kalla den "Perkelä", men
det hade blivit jobbigt att få ihop text på finska.  :)
Tack för lyss och kommentar!
/Asti